حقیقت علم توسعه بخشی است نه تنگ نظری / عالِم کسی است که اهل وفاق، اهل توسعه، اهل هم آوایی و اهل هماهنگی است/ هیچ عالِمی جا را برای دیگری تنگ نمی کند
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل روز چهارشنبه 28 شهریورماه در مدرسه علمیه حجتیه و با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید. 👈 آیت الله العظمی جوادی آملی در این پیام تصویری، بیان داشتند: از ذات اقدس الهی مسئلت می کنیم هر کس قلمی و قدمی در راه علوم الهی برداشت و امتثال کرد مورد عنایت ویژه پروردگار باشد و جامعه به وسیله بنان و بیان علما و اندیشوران بهتر از گذشته راه خود را بیابد و #متمدنانه زندگی کند. 🔹 علم یک سلسله تعریفات اساسی و مقومات دارد که از این مقومات و نکات اساسی علم معنای عالم و سلسله علما از یک سو، مهد علم در حوزه و دانشگاه از سوی دیگر، آداب متعلمان از سوی سوم و بهره وران جنبی حوزه و دانشگاه از جهت چهارم و مانند آن روشن خواهد شد. 🔹 امیر بیان و بنان علی بن ابی طالب (صلوات الله و سلامه علیه می فرماید: «كُلُّ وِعَاءٍ يَضِیقُ بِمَا جُعِلَ فِیهِ إِلَّا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِه»؛ علم با سایر مظروف ها فرق دارد، هر مظروفی وقتی وارد ظرف شد به اندازه خود آن ظرف را اشغال می کند جای دیگری را تنگ می کند. اما علم خصیصه ای دارد که وقتی وارد یک دل شد نه تنها مظروف، مظروفی نیست که از ظرفیت ظرف بکاهد، بلکه ظرفیت ظرف را توسعه می دهد. 🔹 همانطور که این معنا در حقیقت علم اخذ شده که #علم یک نوری و مظروفی است که #شرح_صدر را به همراه دارد و نه تنها جا را تنگ نمی کند بلکه به دیگران هم جا می دهد و صحنه دل را بازتر می کند؛ وقتی کسی عالم به معنای حقیقی شد، عالم نیز هرگز جا را برای دیگران تنگ نمی کند، بلکه عالم در هر شهر و دیاری که باشد، آن فضا و مکان را، آن زمان و زمین را آن تاریخ و جغرافیا را توسعه می دهد. حقیقت علم توسعه بخشی است نه تنگ نظری! عالم چون از یک نوری برخوردار شد که خصیصه آن نور، وسعت نگری است بلندنظری است و جادادن به دیگران است خودش هم تنگ نظر نخواهد شد با دیگران می سازد و دیگران را می پذیرد. این خصیصه علم است. 🔹 اگر از علم به این امور یاد شده که علم اگر آمد جا را تنگ نمی کند، بلکه توسعه می دهد یعنی عالم کسی است که اهل #وفاق است، اهل توسعه است، اهل #هم_آوایی است، اهل هماهنگی است. هیچ عالمی جا را برای دیگری تنگ نمی کند. هیچ عالمی زمینه اختلاف را فراهم نمی کند. هیچ عالمی زمینه انحراف از توحید را دامن نمی زند و مانند آن. 🔹 خداوند که علم را آفرید، می گوید بهترین علم خداشناسی است، توحید است، #معرفت_الهی است، علوم ربانی است، اگر کسی معاذالله در حوزه یا دانشگاه یا در فضاهای دیگر علمی نیاموخت که او را به یاد خدا بیندازد و او معاذالله خدا را فراموش کرد، ذات اقدس اله می فرماید کیفر تلخش این است که خودش را فراموش می کند. ◀️ اگر کسی خودش را فراموش کرد، ـ هرگز به فکر خودش نیست، ـ #آینده_نگر نیست، ـ سعادت خود را نمی طلبد، ـ نمی تواند درست زندگی کند، ـ خیر #خود و #جامعه را نمی داند. ـ صلح و صفای جامعه را نمی داند. نتیجه تلخش یا جنگ جهانی اول است یا جنگ جهانی دوم، یا تلخ تر از همه این حوادث تلخ #غزه، که این صهیونیست تبهکار، نه آسمانی را می شناسد و نه آسمان آفرین. نه زمینی را می شناسد و نه زمین آفرین، بلکه فقط خودش را می شناسد، در حالی که در حقیقت #خودش_را_گم_کرده_است. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #پیام #علم #غزه #علم 📚 پیام به آیین آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه شهرستان آمل تاریخ: 1403/06/28 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«تبیین و تحلیل توسل»
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی
«بعضی از علماء که بنايشان بر اين بود که به جايي برسند، رساله عهدی مينوشتند، حالا يا مينوشتند يا با خدا عهد ميبستند، مثلاً ميگفتند: من عهد کردم که قصه نخوانم، عهد کردم که مقاله های غير علمی نخوانم، «عاهدت الله»، عهد کردم که پای سخنان غير علمی ننشينم، عهد کردم که اگر از من دعوت کردند بدون مطالعه سخنرانی نکنم...»
۹۴/۱۰/۴
#آغاز_سال_تحصیلی
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
پاداش اخروی نیکی به همسر
دَخَلَ عَلَيْنَا رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم وَ فَاطِمَةُ جَالِسَةٌ عِنْدَ الْقِدْرِ وَ أَنَا أُنَقِّي الْعَدَسَ قَالَ يَا أَبَا الْحَسَنِ قُلْتُ لَبَّيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ اسْمَعْ مِنِّی وَ مَا أَقُولُ إِلَّا مَنْ أَمَرَ رَبِّی مَا مِنْ رَجُلٍ يُعِينُ امْرَأَتَهُ فِي بَيْتِهَا إِلَّا كَانَ لَهُ بِكُلِّ شَعْرَةٍ عَلَى بَدَنِهِ عِبَادَةُ سَنَةٍ- صِيَام نَهَارُهَا وَ قِيَام لَيْلُهَا...
يَا عَلِیُّ لَا يَخْدُمُ الْعِيَالَ إِلَّا صِدِّيقٌ أَوْ شَهِيدٌ أَوْ رَجُلٌ يُرِيدُ اللَّهُ بِهِ خَيْرَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَة.
حضرت امير مؤمنان سلام الله علیه فرمودند: روزی رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) برما وارد شد و فاطمه(سلام الله علیها) کنار دیگی نشسته بود و من عدس پاک می کردم. فرمودند: ای اباالحسن! گفتم: لبیک یا رسول خدا! فرمودند: از من بشنو من سخن نمی گویم مگر از جانب پروردگارم؛ هیچ مردی نیست که همسرش را در خانه یاری دهد مگر اینکه برای او عبادتی بسیار فراوان از روزه و شب زنده داری به شمار می آید... ای علی!به عیال(همسر) خدمت نمی کند مگر صدیق یا شهید یا مردی که خدا برایش خیر دنیا و آخرت را خواسته باشد.
جامع الاخبار ص١۰۲-۱۰۳
مفاتیح الحیاة ص ۲۶۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله جوادی آملی .mp3
1.92M
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شهداء را فراموش نكنيد، اينها سند شرف يك مملكت است.
تنها غبارروبی نباشد، تنها گلاب افشانی نباشد،ياد شهيد كشور را زنده میکند، درس شهامت میدهد، درس شجاعت میدهد، گريه بر آنها شوق شهادت میآفریند...»
#هفته_دفاع_مقدس
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
«اگر يک مشکلی در جامعه علمی نسبت به حريم دين پيش بيايد، نبوت و قرآن کليد حل آن است؛ هيچ وقت نمیشود گفت فلان مشکل پيش آمد و اسلام جواب آن را ندارد، پاسخ آن را ندارد. «الْفَاتِحِ لِمَا انْغَلَقَ»؛ يعنی هر چه که بسته است اين باز میکند؛ يعنی هم گزارش مقام آن حضرت است، هم جمله خبريه ای است به داعی انشا القا شده است که به حوزهها میگوید اين کليد را بگيريد و باز کنيد. بگوييد ما منتظر هستيم تا حضرت ظهور بکند، اين رفع مسئوليت نمیکند. فرمود: ما چيز بسته ای در عالم نداريم، هر مشکلی پيش بيايد دين میتواند حل کند و راه حل است»
۹۷/٨/۳۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
در قرآن كريم آمده است: «قل اعملوا فسيری الله عملكم ورسوله و المؤمنون» [۱] ؛ ای پيامبر! به مردم بگو: هر چه خواستيد انجام دهيد ولی بدانيد كه خدا و رسول او و مؤمنان، اعمال شما را می بينند.
امام صادق (عليه السلام) فرمود:
منظور از مؤمنان در اين آيه ما هستيم؛ إيّانا عنی [۲]،المؤمنون هم الأئمة [۳] ؛مؤمنان، همان ائمه هستند.
بنابراين، همهی كارهای ما در مشهد و محضر آنان است، نه تنها اعمال ما را می بينند و از آن خوشحال يا ناراحت می شوند، بلكه در قيامت، مطابق آنچه ديده اند شهادت می دهند.
[۱]سوره توبه آیه ۱۰۵
[۲]تفسیر نور الثقلین ج۲ ص۲۶۳،ذیل آیه؛ بحار الانوار ج۲۳ ص۳۵۳، باب عرض الاعمال علیهم
[۳]همان
ادب فنای مقربان ج۱ ص۱۵۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
شروع دروس آیت الله العظمی جوادی آملی از روز یکشنبه ١ مهرماه
برنامه دروس:
درس خارج فقه(ادامه قضا و شهادت) : شنبه الی سه شنبه، ساعت 9 صبح
درس اخلاق(شرح نهج البلاغه) : چهارشنبه ها ساعت 9 صبح
مکان برگزاری دروس:
مسجد اعظم قم
#پخش_زنده دروس معظم له:
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
↙️ لینک شرکت در درس فقه:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli
↙️ لینک شرکت در درس اخلاق:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
حضرت امام صادق سلام الله علیه فرمود:«تزاوَروا فانّ فی زيارتِكم احياءً لِقلوبِكم و ذِكراً لاحاديثِنا و احاديثُنا تُعَطِّفُ بعضَكم علی بعضٍ»[۱]؛ به زيارت يكديگر برويد و صله رحم بكنيد اما بكوشيد كه در جمعتان #آيات_الهی و #احاديث اهل بيت سلام الله علیهم بازگو بشود، اين احاديث در شما عاطفه ايجاد میکند، گرايش ايجاد میکند، آن خيالهای خام را از سرهايتان میگیرند.آن كينههای بيهوده را از دلهايتان میزداید.خاصيت زيارت برادران ايمانی اين است.
دو برادر ايمانی اگر هر دو مشكلی داشته باشند و غبار گناه و كينه و خيال خام در صحنه جان اينها زنگاری ايجاد كرده باشد، اينها وقتی به يكديگر رسيدهاند، زير شير دين و دوش ايمان قرار میگیرند.»
[۱]الکافی ج۲ ص۱۸۶
خطبه های نماز جمعه ۱۳۷۳/١/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آیت الله العظمی جوادی آملی:
«نماز برای چيست؟
يک بيان نورانی وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه دارد که آن قبلاً به يک مناسبتی خوانده شد،
آنها که در خانه شان نهر روان است حالا از قنات می آید يا از چشمه میآید يا از جای ديگر ميآيد يک حوضی هم داخل منزل دارند که اين نهر از يک طرف وارد اين حوض ميشود و از طرف ديگر از اين حوض خارج ميشود، آب اين حوض هميشه تازه و با حلاوت و خوردنی است. آن که وجود مبارک امام صادق سلام الله علیه طبق نقل مرحوم شيخ مفيد در أمالی دارد و قبل از آن وجود مبارک حضرت امير سلام الله علیه در نهجالبلاغه داشت، يکی تشبيه به چشمه است يکی تشبيه به نهر.
حضرت فرمود: اصلاً نماز برای اين است که انسان شبانه روز پنج بار شست و شو کند، آدم يک نهر روانی داشته باشد که شبانه روز پنج بار شست و شو بکند باز بدن او چرکی باشد! اين شدنی نيست! فرمود:#نماز برای طاهر شدن است»
درس خارج فقه ۹۸/١٠/١٨
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حوزه و دانشگاه است که جامعه را زنده می کند / مسجد به ما درس طهارت می دهد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با سالروز ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب به دست آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید... . #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
حوزه و دانشگاه است که جامعه را زنده می کند / مسجد به ما درس طهارت می دهد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:همزمان با سالروز ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب به دست آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید. ◀️ آیت الله العظمی جوادی آملی : انسان به دنبال عمر ابدی و آب حیات است و این خواسته خوبی است اما باید بدانیم که این #آب_حیات و آب زندگانی نه مثل باران است که از آسمان ببارد و نه مثل چشمه است که از زمین بجوشد بلکه خداوند در قرآن می فرماید ﴿استجیبوا للَّه و للرّسول اذا دعاکم لما یحییکم﴾ دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید تا #زندگی_جاودان داشته باشید. اگر انسان بخواهد زندگی کمال آفرین و عدل آفرین داشته باشد اگر بخواهد مثل فرشته ها زندگی کند، باید از خدا و رسول او اطاعت کند. 👈 برخی از انسان ها خودشان را فراموش می کنند که از کجا آمده اند و برای چه آمده اند، باید بررسی شود که منشأ این فراموشی چیست، این جنایاتی که صهیونیست و غرب بر علیه ملت #فلسطین روا می دارد برای این است که خودشان را فراموش کرده اند، خداوند می فرماید ﴿وَلَا تَكُونُوا كَالَّذِينَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْسَاهُمْ أَنْفُسَهُمْ﴾ ؛ سرّ اینکه انسان خودش را فراموش میکند چون به یاد #توحید نیست، اینها که خدا را فراموش می کنند خود را فراموش کرده اند! چنین اشخاصی تنها به فکر دنیا هستند! 🔸 حدیث شریف که «من عرف نفسه فقد عرف ربه» نقیض همین آیه قرآن است، این حدیث و آن آیه قرآن یک هماهنگی علمی با هم دارند، آنجا می فرمایند خدا را فراموش نکنید که خود را فراموش خواهید کرد و اینجا می فرمایند هر کس خودش را بشناسد، خدای خود را شناخته است؛ لذا اگر ما قرآن و اهلبیت عصمت و طهارت را کنار بگذاریم جنگ جهانی اول و دوم و این فجایع اخیر در #فلسطین و #غزه پیش میآید. 🔸 عترت طاهرین بر طبق آیه تطهیر، مطهر هستند ﴿اِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً﴾، اگر آنها مطهرند، شاگردان آنها نیز #باید_مطهر_باشند، اگرائمه اطهار معصومند، شاگردان آنها نیز باید سعی کنند از گناه دوری کنند. 🔸 آن زمانی که پیامبر گرامی اسلام مسجد قبا را ساخت آیه نازل شد که ﴿فِيهِ رِجَالٌ يُحِبُّونَ أَنْ يَتَطَهَّرُوا﴾ یعنی برنامه مسجد این است که انسان مطهر باشد! انسان مسجدی باید پاک باشد، کسی که آزاد نیست و در بند هوا و هوس هست، پاک نیست، مسجد برای این است که انسان آزاد بشود، مسجد تنها برای این نیست که انسان به جهنم نرود، خیلی هستند که به جهنم نمی روند، مسجد به ما درس طهارت می دهد و این خیلی بالاتر از آن است که انسان به بهشت برود! 🔸 ما باید #ائمه_اطهار_علیهم_السلام را الگوی خود قرار دهیم، اگر عترت، مطهر است اگر مسجد برای تطهیر است یعنی مسجدی، شاگرد اهل بیت است، امیدوارم همه مسلمانان، همه حوزویان، خصوصا شما طلاب گرامی این گونه باشید که به یاد خدا باشید تا خود را فراموش نکنید، شاگردان خوبی برای ائمه اطهار باشید و جامعه را به سمت پاک خودتان پاک باشید و جامعه را به سمت پاکی هدایت کنید. 🔸 خداوند در قرآن در چندین آیه از شهید نام برده که شهدا زنده اند اما در هیچ کجا به شهدا قسم یاد نکرده است، اما خداوند در قرآن به قلم و #مرکب_عالم قسم یاد کرده است ﴿ن * والقلم و ما یسطرون﴾ ، چرا که این قلم عالم هست که شهید پرور است، #حوزه_و_دانشگاه است که جامعه را زنده میکند، حوزه و دانشگاه است که راه انحرافات را می بندد تا مردم راه ائمه را طی کنند و طاهر شوند. ↙️ لینک خبر: https://news.esra.ir/fa/w/4731449 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فلسطین 📚 آیین عمامه گذاری تاریخ: 1403/06/31 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
مراسم عمامه گذاری جمعی از طلاب توسط آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:پایگاه اطلاع رسانی اسراء: همزمان با سالروز ولادت سالروز ولادت با سعادت پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام، آیین عمامه گذاری جمعی از طلاب به دست مبارک حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در محل دفتر معظم له برگزار گردید. لینک خبر: https://news.esra.ir/fa/w/4731449 #گزارش_تصویری #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 آیین عمامه گذاری تاریخ: 1403/06/31 🌐 https://esra.ir/ 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«تا نفس می کشیم وظیفه ما تولید علم است. مفضّل خدمت امام صادق سلام الله علیه شریفیاب شد، حضرت فرمود: «فإن مِتَّ فَوَرِّث كُتبَكَ بَنيكَ»بكوش تا نفس میکشی عالم و دانشمند بشـوی یـک، نـه کـتـاب هـای دیگران را جمع کنی و حرف دیگران را یاد بگیری، خود کتاب بنگار و صاحب حرف باش دو، که اگر مُردی فرزندان تو چند رساله، چند مقاله، چند کتاب علمی تو را ارث ببرند، نه اینکه کتابخانه داشته باشی و به دیگران ارث بدهی! کتـاب تــو را بچه های تو ارث ببرند این #تولید_علم است! همه موظفـیـم کـه عـالـم بشویم، حرفی از خود داشته باشیم و ضبط بکنیم و به ورثه هـای مـا حـرف خود را ارث بدهيم.»
بخشی از پیام به همایش تولید علم
۹۴/٨/۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اگر علامه طباطبایی(ره) توانست در عالم اسلام منشأ اثر باشد و تفسیر قیم المیزان را به ارمغان آورد و به مدارج عالی عرفانی راه یابد و در این راه شاگردان بسیاری تربیت کند،همگی به یمن این بود که در کنار درس و بحث به معرفت وجود خویش پرداخت و به برکت خضوع و خشوع و خشیت الهی، عرش وجودش را بر کوثر لابه و ناله استوار و آنگاه بر فرش طبیعت غلبه کرد و با جهادی بی امان ، پیروزی خود را با سلاح اشك به نتیجه رساند.
شمس الوحی تبریزی، سیره علمی علامه طباطبایی(ره) ص۲۲۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آموزش ادب دعا
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«برای استجابت دعایمان میبایست خیر بخواهیم.درخواست مال فرزند و مانند آن بد نیست؛ ولی نباید نگران بود و نباید گفت دعایمان مستجاب نشد، چون اگر خواسته آدمی به مصلحت او باشد، همان یا بهتر از
آن را به او میدهند و چنانچه آن مصلحت نباشد، سیئه ای را از او می آمرزند یا بلایی را از او دفع میکنند،[۱] از این رو مستحب است دستی که به سوی خدا بلند شد به چهره کشیده شود[۲]،پس ممکن نیست دعا اجابت نشود:«يا من لا يخيب سائله»[۳] ولى او حکیمانه دعاها را مستجاب میکند زیرا هیچ وسیله ای حکمت خدا را تغییر نمیدهد:«يا مَن لا تُبدّل حكمته الوسائل»[۴] و برای اینکه دعا قطعاً مستجاب شود، شایسته است از او خيــر و رحمت و برکت و سعادت را بخواهیم و مصداقی را تعیین نکنیم، کسی که مصداق تعیین میکند چنانچه خواسته اش برآورده نشد گلایه میکند که چرا دعایم مستجاب نشد!
گفتنی است که دعا با زبانی مستجاب است که معصیت نکرده باشد[۵] و مراد از آن میتواند دعا با زبان پاک خود داعی باشد؛ یعنی گناه نکـن تـا دعایت مستجاب گردد؛ یا انسان آنقدر خوب و محبوب باشد، تا دیگران درباره او دعا کنند و چنین دعایی مستجاب است.»
[۱]نهج البلاغه نامه۳۱ بند ۷۲_۷۳
[۲]الکافی ج۲ ص۴۷۱
[۳]من لايحضره الفقيه ج۲ ص۵۳۵
[۴]صحيفه سجاديه دعای ۱۳
[۵]عدة الداعی ص۱۳۱
تسنیم ج۵۷ ص۱۲۳،۱۲۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli