امام اميرالمؤمنين (سلام الله علیه) مي فرمايد:
«أعضاؤكم شهوده وجوارحكم جنوده وضمائركم عيونه وخلواتكم عيانه»[۱]
بدانيد كه اعضا و جوارح شما، سربازان خدای سبحان است كه اگر بخواهد انسان را بگيرد با استفاده از همين سربازانِ درونی، اقدام مي كند و بدون ياری جستن از عامل های بيرونی، هر كسی را با دست و پا يا فكر و انديشه خود او مي گيرد، چنانكه مؤمنان را گاه بی استفاده از نيروهای بيرونی و تنها با قدم يا قلمِ خود آنان حفاظت مینماید.
[۱]نهجالبلاغه خطبه ۱۹۹
صورت و سیرت انسان در قرآن ص۳۲۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
14.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«ماه رجب، ماه درخواست ظرفيت است...»
درس اخلاق ۹۳/٢/١۱
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
معيار شرافت و عزت در بيان امام سجاد(عليه السلام)
آیت الله العظمی جوادی آملی:
عرض ميكند: «واعصِمنی مِن ان اظنَّ بذي عدمٍ خساسة او اظنّ بصاحب ثروة فضلاً فان الشريفَ مَن شرّفَتْهُ طاعتک و العزيزَ مَن اعزَّتْهُ عبادتُک»؛ عرض كرد خدايا آن توفيق را به من بده كه من از نظر درك به جايی برسم كه اگر كسی ندارد و فقير است او را پست ندانم؛ «واعصِمني من ان اظنَّ بذي عدم خساسة او اظنّ بصاحب ثروة فضلاً»؛ مبادا اگر كسی چيزدار است من او را برتر بدانم و اگر كسی تهيدست و بی چيز است او را فروتر بپندارم اين چنين نباشد. كم است آن انسانی كه اگر كسی بخواهد بيايد چيزی به او بدهد و كسی بيايد بخواهد چيزی از او بگيرد برای او يكسان باشد!
در جوامع روايی آمده؛ فرمودند اگر خواستيد ببينيد اهل دنياييد يا اهل آخرت اگر كسی آمد چيزی به شما بدهد خوشحالتريد يا خواست چيزی از شما بگيرد؟
اگر كسی آمد چيزي خواست به شما بدهد در آن حال خوشحالتريد بدانيد اهل دنياييد ـ اين ميزانها را در نهان ما تعبيه كردهاند ـ اگر كسی آمد چيزی از شما خواست و شما آن وقت خوشحال تريد بدانيد اهل آخرتيد.
عرض کرد توفيقی به من بده كه من اگر كسی چيز ندارد او را پست ندانم و اگر كسی وضع مالیاش خوب است او را شريف ندانم، برای اينكه معيار شرف و كرامت بندگی توست.
۷۵/٣/٢۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
انفاق مايه فراوانی روزی
انفاق همانند هَرَس كردن درخت است كه به ظاهر از آن كاسته ميشود؛ ولی در پی اين كاستن رشد است. انفاق بر روزی انفاق كننده ميافزايد، چنان كه حضرت امام صادق(سلام الله علیه) فرمود: هر كه بداند جای مال بخشيده شده پر ميشود و انفاق بر روزی ميافزايد، بيشتر ميبخشد: «من أيقن بالخلف، جاد بالعطية».[۱]
به فرموده رسول خدا(صلّی الله عليه وآله وسلّم) سخاوت درختی است در بهشت كه شاخه های آن در دنيا در دست سخاوتمندان است و پيوند با اين شاخهها آنان را به بهشت ميكشاند: «إنّ السخاء شجرة من أشجار الجنّة لها أغصان متدلّية فيالدنيا [فمن كان سخيّاً تعلّق بغصن من أغصانها فساقه ذلك الغصن إليالجنة] ».[۲]
اين روايت بسيار لطيف، سخاوت را درخت طوبا ميشناساند كه انسان را بهشتی ميكند.
[١] من لا يحضره الفقيه، ج۴ ص۴۱۶
[۲]الأمالی شیخ طوسی ص۴۷۵
تسنیم ج۹ ص۶۷۰
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«حوزه های علميه در فضای فرهنگی سياسی دوران حكومت رضاخان در بدترين شرايط بودند. رضاخان همچون آتاتورک از سوی بيگانگان مأموريت داشت كه مردم را شست و شوی مغزی دهد و مروّج بیدینی در كشور باشد. از اين رو، ضربه های شديدی بر جامعهی مذهبی آن زمان وارد آورد و اذيت و آزار فراوانی را بر افراد متدين و مسلمان روا داشت؛ به گونه ای كه در عصر او مساجد به صورت انبار كاه و كنف درآمد و نمازهای جمعه و جماعت تعطيل شد و حسينيه ها، تكايا و سقاخانه ها تخريب يا تعطيل و نيز روحانيت از نشر معارف منع شدند.
در آن دوران، زنان حقّ داشتن حجاب نداشتند و از حقوق ابتدايی خود يعنی پايبندی به امور ابتدايی اعتقادات، محروم بودند.به یاد دارم آنها از ترس کشف حجاب سعی میکردند از خانه بیرون نیایند.»
کتاب مهر استاد ص۲۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ما وقتی بيرون از نماز هر چه را خواستيم ديديم، شنيديم، گفتيم، خنديديم و همه اينها را به دل سپرديم،این مصالح ساختمانی شيطنت را به شيطان داديم،بیرون نماز که داریم حرف های او را انجام ميدهيم، درون نماز او شروع ميكند از اين مصالح ساختمانی هر چه دلش بخواهد #خیالبافی میکند، یک وقت انسان به "السلام علیکم" میرسد میبیند چیزی از نماز يادش نيست.اگر كسی #بيرون_نماز را مواظب باشد در درون نماز توفيق حضور قلب را دارد.»
درس تفسیر سوره نور جلسه ۳۵
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
معرفی کتاب الصوم و الاعتکاف تألیف آیت الله العظمی جوادی آملی:
کتاب دو جلدی الصوم و الاعتكاف از دیگر تقریرات درس فقه مرحوم آیتالله سید محمد یزدی است که به بررسی مسائل فقهی روزه و اعتکاف میپردازد. جلد اول از آغاز کتاب صوم تا پایان فصل مربوط به افرادی است که روزه آنها صحیح (من یصح منه الصوم) است و جلد دوم از بحث اقسام روزه تا پایان مباحث روزه و تمام کتاب اعتکاف را در بر دارد. تاریخ آغاز کتاب الصوم مشخص نیست اما تاریخ آغاز بحث اعتکاف ۲۴ رجب ۱۳۷۹ قمری بوده است. نکتۀ دیگر اینکه چند فرع آخر کتاب اعتکاف در تقریر شرح نشده است و این کتاب در سال ۱۳۹۷ (۱۴۳۹ ق) برای اولین بار توسط دار الاسراء منتشر شده است.
#آثار_فقهی
🌐http://Nashresra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
برنامه دروس آیت الله العظمی جوادی آملی :
درس خارج فقه(ادامه قضا و شهادت) : شنبه الی سه شنبه، ساعت 9 صبح
درس اخلاق(شرح نهج البلاغه) : چهارشنبه ها ساعت 9 صبح
مکان برگزاری دروس:
مسجد اعظم قم
#پخش_زنده دروس معظم له:
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
↙️ لینک شرکت در درس فقه:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli
↙️ لینک شرکت در درس اخلاق:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
خطر اعتياد به نادانسته سخن گفتن
آيت الله العظمی جوادی آملی:
شيطان پس از آنكه كسی را به سوء و فحشا واداشت، به او دستور ميدهد تا چيزی را كه نميداند به خداوند نسبت دهد:«إنَّما يَأمُرُكُم بِالسُّوءِ والفَحشاءِ وأن تَقولوا عَلَي اللّهِ ما لاتَعلَمون» و چنين نسبتي، تشريع و بدعت و از بزرگترين گناهان و با علم و عمد در حد كفر است.
از اينجا راز تأكيد و اصرار قرآنكريم بر ضرورت تنظيم سيره انسان به نحوی كه جاهلانه سخن نگويد، روشن ميشود، زيرا آنگاه كه انسان را به اين ادب دينی مؤدب كرد ميتواند خطر جاهلانه سخن گفتن در مسائل دينی را به او بياموزد.
بر همين اساس، اساتيد و علمای ربانی در بيان برنامه و مواد و مبانی عالم شدن، با استفاده از حديثي از حضرت رسول اكرم(صلّي الله عليه وآله وسلّم) ميگفتند:
انسان با داشتن سه نوع سرمايه عالم ميشود. سرمايه #نخست، قرآن كريم است. #دوم سنّت اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) و #سوم گفتن «لاأدري» و «نميدانم» است[۱]؛ يعنی بداند كه نميداند. ثقلين، يعني قرآن و عترت(عليهم السلام)، مبادي فاعلي و به تعبيري ديگر منابع علم هستند و مبدأ قابلی آن اين است كه شخص بداند كه نميداند و تا چيزی را نداند آن را نگويد. اگر كسی خود را دانا پنداشت، از كتاب و سنت استفاده نميكند؛ اما چنانچه بداند كه نميداند خود را نيازمند به بهرهگيری از آن دو ميبيند.
اگر كسی #عادت كرد جاهلانه سخن بگويد، يعنی در مطلب عقلی چيزی را كه نميداند بگويد يا بنگارد، و در مطلب نقلی چيزي را كه سند ندارد بازگو كند، هرچند ابتدا تنها در مسائلِ عادی چنين عمل كند، ليكن به تدريج عادت ميكند در مسائل اعتقادی و دينی نيز چيزی را كه نميداند به خدا و پيامبر او(صلّي الله عليه وآله وسلّم) نسبت دهد.
[۱]نهج الفصاحه ج۲ ص۶۷۰
تسنیم ج۸ ص۵۲۶،۵۲۷
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
9.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«اين هفت سالی كه كودك در اختيار پدر و مادر است يك دوره دانشكده هفت ساله است كه همه عواطف و عادات و آداب را اينجا ياد ميگيرند. شما ميبينيد بعضی از شهرها كه عاطفه در آنجا بيشتر حكومت ميكند هر چه مسئولين يا بعضی از خيّرين رفتند تلاش بكنند كه خانه سالمندان بسازند ميبينند نشد، ميگويند مگر آدم ميشود پدر يا مادر خودش را رها بكند به خانه سالمندان بدهد! برای اينكه اين بچه، هفت سال دانشكده رفته، اين دانشكده همان آغوش مادر است دامن پدر است؛ او عاطفه ياد گرفته اين گريه سرمايه اوست و در فراغ آنها مينالد...»
درس تفسیر سوره نور جلسه ۳۶
۱۳۹۰/۱۰/۰۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 احیاكردن [واقعهٴ] نوزده دی قم برای همه ما یك شرف است... .
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1383/10/18
#سالروز_قیام_نوزدهم_دی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
بمناسبت حماسه جاوید قیام19 دی؛ ارزش ایستادگی و مقاومت برای خدا
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیت الله العظمی جوادی آملی: رها كردن دنیا یگانه شرط جهاد و تنها #بهای_بهشت است. یعنی بدون فروش دنیا، مبارزه، صبغه الهی نداشته و به پیروزی حق نمی رسد چنانكه بدون ترك دنیا ورود به بهشت میسر نخواهد بود. 🔸 روز #نوزدهم_دی_ماه، یادآور حماسه بزرگ و با شکوهی است که برگ دیگری از کتاب زرین انقلاب اسلامی را رقم زد. 19 دی سالروز قیام خونین مردم قم است؛ همان روزی که در تاریکی استبداد و ستم، روزنه ها را به سوی روشنایی گشود و روند انقلاب را به گونه ای شکل داد که طومار دو هزار و پانصد ساله نظام شاهنشاهی در مدت زمان کوتاهی در هم پیچیده شود. این روز بزرگ و به یاد ماندنی را گرامی می داریم و بر شهیدان و ایثار گران این حماسه جاوید درود می فرستیم . 🔸 واژه ی #ایستادگی_و_مقاومت در منظومه ی دینی مسلمانان آزاده ی جهان برنامه ای آشنا با تعالیم دینی آنهاست تا با بهره گیری از آن در مقابل هجمه ها و تکبرورزی های مستکبران بتوانند از حق خود دفاع کنند.حضرت علامه جوادی آملی نیز در تألیفات مختلف خود مسیر و جهت صحیح این آموزه ی دینی را تشریح کرده و بیان داشتند: كاربرد تعبیر «ایستادن» برای این است كه ایستادن بهترین حالت برای دفاع و هرگونه حركت و فعالیتی است، وگرنه باطل ستیزان در هر حالی (قعود، اضطجاء و...) كه باشند، ایستادهاند و حق گریزان در هرحال كه باشند نشسته بلكه زمینگیرند. از نظر قرآن كریم، #ایستادگی_و_مقاومت باید برای خداوند باشد تا ارزش پیدا كند، وگرنه افراد بی دین هم برای حفظ آب و خاك خود در برابر متجاوزان می ایستند و تسلیم نمی شوند؛ ولی به حكومت غیرالهی تن می دهند. اینان ممكن است مقابل مهاجمان آب و خاك خود ایستاده باشند؛ اما در برابر موحّدان عدل مدار زمین گیرند. 🔸 ایشان اصلی ترین شرط مبارزه در راه خدا را همان تجارت دنیا به آخرت و یگانه شرط جهاد را رها كردن دنیا قلمداد کرده و مرقوم داشتند: مبارزه در راه خدا شرایط و اصولی دارد كه تحصیل آنها لازم است و موانع و دوافعی كه پرهیز از آنها نیز ضروری است لیكن مهمترین ركن و #اصلی_ترین_شرط_جهاد همان تجارت دنیا به آخرت است (یعنی فروش دنیا و خرید آخرت). البته منظور از دنیا كه رأس هر خطیئه است همان توجه به غیر خداست؛ زیرا همانطور كه آخرت درجاتی دارد و بعضی فراتر و بالاتر از بعضی دیگر است، دنیا نیز دركاتی دارد كه برخی از برخی فروتر و پست تر است و شرط اصلی جهاد در راه خدا، اجتهاد در تشخیص دنیا با همه دركات آن و تمیز آخرت با همه درجات آن و سپس اقدام به داد و ستد و از دست دادن دنیا كه در حقیقت رهیدن از دركات آن است و به دست آوردن آخرت، كه در واقع رسیدن به درجات آن است، می باشد... . مطالعه بیشتر: https://news.esra.ir/fa/w/932371 #سالروز_قیام_نوزدهم_دی #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 منابع: تفسیرتسنیم ج11 . کتاب حماسه وعرفان. تاریخ: 1398/10/02 🌐 http://news.esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli