از امام صادق (سلام الله علیه) نقل شده كه فرمود:«إذا صليت صلاة فريضةٍ فصلّها لوقتها صلاة مودّعٍ يخاف أن لا يعود إليها أبداً... »[۱]
وقتی نماز می خوانيد، مانند كسی نماز بخوانيد كه می خواهد نماز را وداع كند؛ ممكن است اجل مهلت ندهد به نماز بعدی برسی!
[۱]الامالی و المجالس ص۲۱۲، مجلس۴۴، ح۱۰
حکمت عبادات ص ۱۰۰
تألیف آیت الله العظمی جوادی آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
احکام شرعی .mp3
1.42M
#سوال:به هنگام اقامه نماز احتیاط آیا باید به صورت ایستاده این نماز را به جا آوریم؟
🎙پاسخ حجت الاسلام و المسلمین زین العابدینی نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
سایت دفتر
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
عَنْ مَنْصُورِ بْنِ حَازِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ:أَيُّ اَلْأَعْمَالِ أَفْضَلُ؟ قَالَ: اَلصَّلاَةُ لِوَقْتِهَا وَ بِرُّ اَلْوَالِدَيْنِ وَ اَلْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
منصور بن حازم از امام صادق سلام الله علیه پرسید: با ارزش ترین اعمال کدام است ؟
امام سلام الله علیه پاسخ دادند:نماز در وقت خود، نیکی به پدر و مادر و جهاد در راه خدا.
الکافی ج۲، ص۱۵۸
مفاتیح الحیاة ص ۲۲۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«زاد روز حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گذشته از آنكه تکریم مقام شامخ زن را به همراه دارد، تكريم مقام منيع مادر را در بر دارد. كرامت مادر صبغه ای ديگر از جلالت زن است، زيرا انسان مانند فرشته نيست كه از گزند مرگ معهود مصون باشد و اگر جريان فرزند پروری نباشد، نوع بشر منقرض می شود و سهم مؤثر پيدايش و پرورش نسل آتی به عهده مادر است. چنين كاری هرگز منافی شأن متعالی زن نبوده، بلكه مكمّل منزلت او است و هر اندازه زن اهل طهارت روح و تذكيه عقل و تزكيه نفس باشد، تأسّی او به حضرت زهرا سلام الله علیها بيشتر بوده و توفيق وی در تربيت فرزند صالح كامل تر خواهد بود.»
منبع:سروش هدايت ج ۲ ص۱۵۰
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«فرزند باید همواره نهایت احترام و تکریم را در حق پدر و مادر خود داشته باشد؛ به ویژه در زمان پیری و ناتوانی آن دو: «وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما...»[۱] آیه شریف در مقام بیان وجوب احترام و رعایت تام فرزند در معاشرت و سخن گفتن با پدر و مادر و در هر دوره سنی آنهاست و به زمان پیری شان اختصاص ندارد و به دوران پیری تصریح شده، چون آنان در این دوران، سخت ترین حالات را دارند و نیازشان به کمک فرزند بیشتر است.»
[۱]سوره اسرا آیه ۲۳
منبع:تسنیم ج۴۸ ص۴۲۲
#روز_مادر
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها جزء برترین و بهترین تعلیم های ملکوتی است.»
٨٨/١٠/٢٠
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امام باقر(سلام الله علیه) می فرماید: حضرت موسی بن عمران (سلام الله علیه) سه بار به خدا عرض کرد: پروردگارا! به من توصیه ای کن! خدای سبحان در هر سه بار فرمود: تو را به خودم سفارش می کنم؛ آن گاه عرض کرد: پروردگارا! مرا سفارش کن! فرمود: تو را سفارش می کنم به مادرت. سپس عرض کرد: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به مادرت سفارش می کنم. باز گفت: پروردگارا! مرا سفارش کن. فرمود: تو را به پدرت سفارش می کنم. امام باقر(سلام الله علیه) افزود: از همین رو گفته می شود که حق مادر از نیکی دوسوم و برای پدر یک سوم است.
مفاتیح الحیاة صفحه ۲۲۳
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
18.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پیام حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش «بر آستان آفتاب»
`🔸 هفته فرهنگی خمین تحت عنوان «بر آستان آفتاب» از امروز، ۲۳ دی، مقارن با میلاد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و امام راحل (ره) در خمین آغاز شد.
📚 هفته فرهنگی خمین تحت عنوان «بر آستان آفتاب»
تاریخ: 1401/10/23
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
مَنْ أَعَانَ طَالِبَ اَلْعِلْمِ فَقَدْ أَحَبَّ اَلْأَنْبِيَاءَ وَ كَانَ مَعَهُمْ...و إِنَّ طَالِبَ اَلْعِلْمِ إِذَا مَاتَ غَفَرَ اَللَّهُ لَهُ وَ لِمَنْ حَضَرَ جَنَازَتَهُ.
هر کس طالب علم را یاری کند، دوست دار پیامبران و با آنان است... و طالب علم هرگاه بمیرد، خدا او و همه کسانی را که در تشییع جنازه اش حاضر شوند، می آمرزد.
ارشاد القلوب ص١۶۴
مفاتیح الحیاة ص٣۶١
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
یادگیری علوم الهی و ارتباط با ائمه اطهار (ع) گاه با درس است و گاه با طهارت روح / تلاش کنید تا آثار آیت الله رفیعی به جامعه علمی کشور ارائه شود
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جمعی از اساتید و نخبگان استان قزوین با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند... . #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 👇👇👇👇 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
یادگیری علوم الهی و ارتباط با ائمه اطهار گاه با درس است و گاه با طهارت روح / تلاش کنید تا آثار آیت الله رفیعی به جامعه علمی کشور ارائه شود
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جمعی از اساتید و نخبگان استان قزوین با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند. آیت الله العظمی جوادی آملی در این دیدار با تبریک میلاد با سعادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) بیان داشتند: میلاد صدیقه کبرا (سلام الله علیها) را به خود اهل بیت عصمت و طهارت، به نظام جمهوری اسلامی، به مردم بزرگ و بزرگوار ایران و شما نخبگان استان قزوین تهنیت عرض می کنم، و #روز_عظمت_و_جلال_و_شکوه_زن را به عنوان روز مادر گرامی می داریم. 🔹 ایشان اظهار داشتند: گزارش نافع و سومند شما نشأت گرفته از این است که در استان بزرگ و بزرگ پروری تربیت شده اید، استان هایی که یک مدتی پایتخت بوده اند با دیگر استان ها فرق دارند، راز موفقیت استان قزوین نیز این است که یک مدتی پایتخت بوده و در چنین استانی، بزرگان و نخبگان در آنجا جمع می شوند و آیندگان نیز، وارثان نخبگان قبلی اند! 🔹ایشان ادامه دادند: در ارث نکته ای است که در کسب نیست، چرا که انسان در دانشگاه و حوزه سلسله درس هایی می خواند و به یک مقام و جایگاهی می رسد؛ اما ارث یک نوع دیگری است! انسان از سه راه علم و ثروت به دست می آورد، دو راه آن رفتنی است و آن همین راه دانشگاه یا حوزه است، چه علوم حوزوی چه دانشگاهی، چه علوم غریبه و سحر و جادو همه اینها موضوع و محمول و استاد و شاگرد دارد و به شدت و ضعف برای انسان قابل دسترس هست، همه اینها راه فکری دارد، اما کسب علم و ثروت راه دیگری هم دارد که راه فکری ندارد، فقط پیوند می خواهد! 🔹 ایشان افزودند: در اقتصاد و تجارت، گاهی شخص خودش با فراگیری مبادی و تلاش و کوشش ثروتی را به دست می آورد، اما گاه پدرش تجارت کرده و مال فراوانی به دست آورده و آن مال فراوان به این وارث می رسد، این راه فکری ندارد که کسی بگوید تو چه کردی ما هم همان راه را برویم؟! راه ارث راه فکری ندارد! 🔹 معظم له بیان داشتند: #ارتباط_با_ائمه_اطهار (علیهم السلام) هم دو گونه است، یک ارتباط همین راه حوزوه و دانشگاه است که انسان درس بخواند، تلاش و کوشش کند تا فرمایشات اینها را یاد گرفته و علم را فرا بگیرد و گاهی طهارت روح است، نماز شب و دعای سحر است، این موضوع و محمول و مسئله ندارد، راه فکری ندارد، با #طهارت_روح می توان علوم الهی را کسب کرد! ایشان ادامه دادند: بزرگوارانی در قزوین بوده اند که از همین گروه سوم بودند، شخصیت هایی همچون آقای آیت الله ابوترابی و آیت الله اویسی از شاگردان به نام علامه طباطبایی که بسیار مودّب، متواضع، دقیق و درس خوان بودند و یکی هم نمودار بزرگ این عصر #آیت_الله_رفیعی بود. 🔹 ایشان در مورد شخصیت آیت الله رفیعی اظهار داشتند: آیت الله رفیعی شاگردان فراوانی در قم و تهران داشتند و حیف که حوزه ها آن قدرت و بینش را نداشتند که بهره صحیح تری از ایشان ببرند، الآن نیز باید همان راه ایشان حفظ کرد و آثار و نوشتار ایشان را به جامعه علمی کشور ارائه نمود؛ لذا نیاز است تا تمامی علما و فضلای استان قزوین به بهانه بزرگداشت ایشان، هم در آن شرکت کنند و هم مقاله و یادداشت ارائه نمایند تا دیگران با شخصیت ایشان و آثار ایشان آشنا شوند. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 دیدار جمعی از اساتید و نخبگان استان قزوین و اعضای ستاد بزرگداشت آیت الله علامه رفیعی پور قزوینی با حضرت استاد تاریخ: 1401/10/24 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«امام سجاد سلام الله علیه در صحيفه سجاديه، روش دعا کردن و حاجت خواستن را به ما می آموزد؛ در بسیاری از فقرات ادعیه آن حضرت، صلوات به چشم میخورد، هر مطلبی را که از خدا میخواهد قبل یا بعدش صلوات است، چون خدا در پرتو صلوات دعای همراه آن را نیز مستجاب میکند.»
حکمت عبادات ص ٢۴٣
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«محفل رسول خدا "صلی الله علیه و آله و سلم" مجلس درس بود و از قرآن کریم استفاده می شود که ادب مجلس پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در این سه عنصر خلاصه میشود:
١-حضور بدون وقت قبلی و زودتر از موعد مقرر نباشد.
۲-حرف های عادی و معمولی در آن مجلس مطرح نشود.
۳-پس از پایان مدت ملاقات، مجلس ایشان ترک شود.»
مهر استاد ص۱۸۱
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«از وجود مبارك امام رضا سلام الله عليه رسيده است كه«نَحْنُ نَعِيْم»؛ نعمت واقعی, نعمت ولايت است كه انسان را از هر خطری می رهاند و به سعادت ابد می رساند.»
۹۵/٧/١
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
الفُرصَةُ سَريعَةُ الفَوتِ ، وبَطِيئَةُ العَودِ.
فرصت[مناسب] زود میگذرد و دیر برمیگردد.
غرر الحکم ص۴٧٣
مفاتیح الحیاة ص١٩۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
پاسخ های آیت الله العظمی جوادی آملی به پرسش ها:
#سؤال:ما انسانها گاه دُچار سلب توفيق می شويم. چگونه منشأ اين سلب توفيقها را پيدا كنيم؟
«بعضی مسائل برای ما مخفی است؛ برای مثال شب قدر در چند شب پنهان است و انسان بايد در همه اين شبها بيدار بماند تا شب قدر واقعی را دريابد يا طاعت مقبول در ميان طاعتها مخفی است و مشخص نيست كه خدای سبحان كدام اطاعت را قبول می كند، پس انسان نبايد هيچ اطاعتی را ترك كند.
عِقاب هم در ميان گناهان مخفی است و معلوم نيست كه انسان برای كدام گناه عقاب می شود. در بسياری موارد هم خداوند گناهان را می بخشايد.
در سوره مائده می خوانيم: «وَ يَعْفُوا عَنْ كَثير» [۱]
دعای «يا مَنْ يَقبلُ اليَسيرَ وَ يَعفُو عَنِ الكَثيرِ اقْبَلْ مِنّی الْيَسيرَ وَ اعْفُ عَنّی الكَثيرَ إنّكَ أنتَ العَفُوُّ الغَفُورُ»[٢] نيز از همين آيه گرفته شده است.
از اين رو، گناهان نابخشودنی پنهان است و مشخص نيست كه خدا كدام گناه را نمی بخشد، پس انسان بايد از همه گناهان دوری كند.
ولیّ خدا نيز در ميان اوليا مستور است و معلوم نيست كه چه كسی در شمار اوليای خدا جای دارد، پس حقّ نداريم كسی را تحقير كنيم.»
[١] سوره مائده آیه١۵
[٢] وسائل الشیعه ج٢ص۴۶٢
منبع:نسیم اندیشه، دفتر یکم، ص١۴٨
#شماره_یک
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ائمه اطهار سلام الله علیهم برای همگان منار هدایت، دلیل راه و علم اطاعت و عبودیت اند، لیکن تنها کسانی از این پرتو افکنی بهره مند میشوند که آنها را مقتدای خویش قرار دهند، چنان که قرآن برای همگان هدایت است: «أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى» ولی بهره مندی از هدایت آن ویژه پرهیزکاران است:"هُديً لِلْمُتَّقينَ"
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ١ صفحه ٢۶۴
#شماره۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
مَنْ أَخَّرَ اَلْفُرْصَةَ عَنْ وَقْتِهَا فَلْيَكُنْ عَلَى ثِقَةٍ مِنْ فَوْتِهَا
هر که فرصت را از زمان(بهره گیری) اش به تأخیر اندازد، مطمئن باشد که از دستش خواهد رفت.
غرر الحکم ص۴٧۴
مفاتیح الحیاة ص ١٩٧
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
اميرالمؤمنين (سلام الله عليه) در نهج البلاغه از رسول الله (صلی الله عليه و آله و سلم) نقل فرموده كه:
«من در عجبم از كسی كه چشمه ای درِ منزل اوست و شبانه روز پنج بار در آن چشمه شستشو می كند، با اين حال، باز آلوده است. چون نماز مثل چشمهی زلال است كه انسان نمازگزار در وقتهای پنجگانه در آن شستشو می كند.»
حکمت عبادات ص ١١۵
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
مسأله ١١٢۴.
هرگاه پس از سجده آگاه شود که پیشانی را بر چیزی نهاده است که سجده بر آن باطل است، اشکال ندارد، هرچند بعد از دو سجده از یک رکعت، آگاه گردد.
#توضیح_المسائل
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
💠 واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
☎️ 02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
سوّوا بَينَ أولادِكُم فی العَطِيّةِ.
بین فرزندانتان در هدایا به مساوات عمل کنید.
الخلاف، ج٣، ص۵۶۴
مفاتیح الحیاة صفحه ٢۵١
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
یاد معاد سدّی در برابر گناه
«انسان برای این که خود را از گناه بازدارد و به مقام اخلاص برساند، لازم است به یاد معاد باشد، چنان که قرآن کریم می فرماید:ابراهیم و آل ابراهیم در پرتو یاد معاد جایزه نیل به مقام اخلاص را دریافت کردند:«وَاذْكُرْ عِبَادَنَا إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ أُولِی الْأَيْدِی وَالْأَبْصَارِ/ إِنَّا أَخْلَصْنَاهُمْ بِخَالِصَةٍ ذِكْرَى الدَّارِ»[۱] ؛ به یاد بیاور بندگان ما ابراهیم و اسحاق و یعقوب را که نیرومند و دیده ور بودند، ما آنان را با موهبت ویژه ای که یاد سرای قیامت بود، خالص گردانیدیم. بنابراین، چون آنها به یاد خانه، یعنی خانه اصلی و همیشگی قیامت بودند، ما آنان را به مقام مخلصین رساندیم.»
[١] سوره ص، آیات ۴۵_۴۶
منبع :شمیم ولایت صفحه ٨٢
"در آثار آیت الله العظمی جوادی آملی"
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
احکام شرعی .mp3
1.14M
📬سوال:بین نمازهای قضا ترتیب باید رعایت شود؟
#پاسخ حجت الاسلام و المسلمین زین العابدینی نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
سایت دفتر
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
عُودُوا مَرْضَاکُمْ وَ سَلُوهُمُ الدُّعَاءَ فَإِنَّهُ یَعْدِلُ دُعَاءَ الْمَلَائِکَةِ...
از بیمارانتان عیادت کنید و از آنان درخواست دعا کنید که دعای آنان برابر با دعای فرشتگان است.
مشکاة الانوار ص٢٨١
مفاتیح الحیاة صفحه ٣۶۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«در بعضی از نصوص آمده است كه اگر كسی كار خيری را انجام داد و برای مردم بازگو كرد، مقداری از ثواب آن كم می شود. اگر چند بار گفت، كم كم بی ثواب می گردد.
مثل اينكه باغبانی زحمت بكشد گُلی را فراهم كند، سپس برگهای لطيف اين گل را مكرر لمس كند اين گل كم كم پژمرده میشود. عمل خيری كه انسان انجام داد اگر يك بار برای ديگران گفت، مثل آن است كه يك بار به برگ گل دست بزند. ده بار گفت مثل اينكه ده بار برگ گل را لمس كند، سرانجام، گل به صورت تفاله ای در می آيد.»
حکمت عبادات ص ٧۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«یاد خدا جلوه ای از هدایت است و یادآور خدا در دل و جاری کننده آن بر زبان، در راه هدایت گام میگذارد و هرگاه این صفت ادامه یابد و چونان ملکه ای در نفس وی استوار گردد، چنین انسانی به درجات بالاتر راه می یابد و در زمره هدايت یافتگان ویژه جای میگیرد، زیرا یاد خدا دل را از زنگار غفلت و شهوت پاک می سازد و خود آگاهی در نهان آدمی می نشاند، چنان که امیر مؤمنان سلام الله علیه می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ وَ تَعَالَى جَعَلَ الذِّكْرَ جِلاءً لِلْقُلُوبِ، تَسْمَعُ بِهِ بَعْدَ الْوَقْرَةِ وَ تُبْصِرُ بِهِ بَعْدَ الْعَشْوَةِ وَ تَنْقَادُ بِهِ بَعْدَ الْمُعَانَدَةِ»
📚کتاب سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) جلد ٢ صفحه ٣۵۶
#شماره۵
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ اللهِ أَظَلَّهُ اَللَّهُ فِی جَنَّتِهِ.
کسی که زیاد به یاد خدا باشد، خدا او را در بهشتش جای دهد.
الکافی ج ٢ ص ۵٠٠
مفاتیح الحیاة ص٢٠٠
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
27.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اینكه می گویند شما بروید قبرستان زیارت بكنید، هم انسان متنبّه می شود هم قبرستان مدرسه است! بیش از آن مقداری كه انسان از حوزه و دانشگاه درس می گیرد، از قبرستان باید درس بگیرد.اینكه ما دستور داریم برویم قبرستان برای چند نكته است...»
درس اخلاق ٩٠/١١/۶
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
29.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بیانات آیت الله العظمی جوادی آملی در رابطه با طلب مغفرت حاملان عرش برای مؤمنین
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
إنَّ اللّه َ تباركَ و تعالى لَيُعْطي العَبدَ مِن الثَّوابِ على حُسنِ الخُلقِ كما يُعطي المُجاهِدَ في سبيلِ اللّه ِ يَغدو علَيهِ و يَروحُ
خدا در برابر حسن خلق بنده اش، به او پاداش مجاهدی را می دهد که در راه خدا پیوسته، شب و روز جنگیده باشد.
الکافی ح٢ ص١٠١
مفاتیح الحیاة ص ٣٣٨
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli