10.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 سالروز رحلت #حضرت_فاطمه_معصومه سلام الله علیها
▪️ یك بانو می تواند منشأ بركت در یك منطقه وسیعی باشد ... .
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 کلیپ درس اخلاق_ تاریخ: 1384/02/29
🆔 @daftareMrjaytAmol
🏴مظهر اسمای حسنای الهی / كریمه اهل بیت فاطمه معصومه (س) اهل ولایت است / اگر كسی ولی الله شد بهشت مشتاق اوست
▫️حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی با اشاره به زیارتنامه حضرت معصومه بیان داشتند: زائران در این زیارتنامه می گویند «السلام علیکِ عَرف الله بَیننا و بَینکُم فی الجنة»؛ اولاً این کریمه را با سایر اهل بیت و ائمه(ع) یکجا تلقی می کنیم با حفظ درجات، بعد عرض می کنیم خدا این توفیق را به ما عطا کند که در بهشت شما را بشناسیم و به حضور شما مشرّف بشویم.
▫️ و عرض می کنیم: «وأورَدنا حَوضَ نَبیکُم»؛ یعنی ما از خدا مسئلت می کنیم که به همراه قرآن و به همراه ولایت این قدر حرکت بکنیم تا کنار حوض کوثر به شما برسیم این مقام را وجود مبارک #فاطمه_معصومه_س داراست.
آن گاه عرض می کنیم خدایا به برکت این بی بی توفیقی عطا کن که این بی بی از ما شفاعت کند «یا فاطمة إشفَعی لی فی الجنة فإن لَکِ عِندَ الله شأناً من الشأن»،
کسی حق شفاعت دارد که در کنار عدالت الهی از مظاهر اسمای حسنای خدا باشد.
#وفات_حضرت_فاطمه_معصومه_سلام_الله_علیها
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع بانوان
تاریخ: 1378/05/02
🆔 @daftareMrjaytAmol
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«شدت اشتياق اميرمؤمنان سلام الله علیه به شهادت»
٨۵/۵/٢۰
🆔 @daftareMrjaytAmol
🔰امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
روزی هرکس از جانب خدا
قسمت شده است[و مقدار معینی دارد] ؛
پس آنکه روزی خود را از راه حرام
به دست آورد هم مؤاخذه میشود و هم از حساب او کسر میگردد.
📚المقنعة ص۵٨۶، ۵٨٧
📚مفاتیح الحیاة ص ۵٩٨
🆔 @daftareMrjaytAmol
آیت الله العظمی جوادی آملی:
جهاد سه گونه است:
۱_جهاد اصغر که نبرد با دشمن بیرونی در میدان جنگ است.
٢_جهاد اوسط که درگیری درونی انسان با خویش بر سر مسائل اخلاقی است؛ مانند جنگ میان تقوا و طغوا، عدل و ظلم، حق و باطل، صدق و کذب، حسن و قبح... . بسیاری از مردم، این جنگ را جهاد اکبر می پندارند؛ زیرا غالب آنان در همین حدّ می مانند و توانایی دسترسی به بالاتر از آن را ندارند؛ ولی برای سالکان کامل، پایان راه این نیست که انسان، عادل و پرهیزگار و لایق بهشت شود.
٣_جهاد اکبر که نبردی میان عقل و عشق است، نه نبرد عقل و شهوت یا عقل و غضب.
در این جنگ، عقل می گوید: من حق را می فهمم. عشق پاسخ می دهد: فهمیدن حق کافی نیست؛ بلکه باید حق را مشاهده نمود. عقل می گوید: بهشت و دوزخ موجودند. عشق می گوید: صِرف علم به وجود آن ها کافی نیست؛ بلکه باید بهشت و دوزخ را اکنون دید... .
بنابراین، جهاد اکبر نبردی دیگر است. در آن جا هر چه هست، حق، صدق، عدل، حسن، طاهر و تقواست؛ ولی باید از میان پاک و پاک تر، یکی را برگزید. جهاد اکبر، میدان مبارزه بین معقول و مشهود، حکمت و عرفان، حصول و حضور و سرانجام، میان ذهن و عین است و شهادت طلبیِ عاشقانه می خواهد، نه عاقلانه و حکیمانه؛ همچون ابراهیم خلیل (علیه السلام) که در جهاد عاشقانه خویش از هیچ چیز، حتّی از آتش نمرود نهراسید؛ زیرا در این گونه مواردْ عقل فتوا به تقیّه و احتجاب می دهد، ولی عشق فرمان قیام و جهاد صادر می نماید. نهضت خونین سالار شهیدان، نمونه والا و راستین جهاد اکبر به شمار می رود.
مبارزه و تلاش های شاگرد امام حسین (علیه السلام) یعنی امام راحل (قدس سره) نیز شاخه ای از شجر طوبای قیام آن حضرت (علیه السلام) است. عاقلان عصر انقلاب به امام راحل (قدس سره) می گفتند: در این شرایط، نهضت شما به ثمر نمی رسد؛ ولی او عاشقانه تصمیم گرفت و در جهاد اکبر پیروز شد. پیروان خالص و مخلص او نیز که خود را با نارنجک به زیر تانک می افکندند، عاشقانه شهید شدند؛ نه عاقلانه. #شهادت_حسین_فهمیده که نموداری از شهادت ده ها ایثارگر ناب و مجاهد نستوه مشتاق و عاشق بود، با شهادت دیگران فرق می کند؛ زیرا پیدا بود که اینان حقیقتی را می دیدند که دیگران یا آن را ادراک نمی کردند یا اگر از آن آگاه بودند، در محدوده فهم حصولی آنان بود، نه شهود حضوری. آن که مقصود خود را می بیند، این گونه جانش را بر کف دست می نهد و به روی مرگ لبخند می زند... .
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص ۱۹۳ تا ۱۹۶
#روز_بسيج_دانش_آموزى
#شهید_حسین_فهمیده
🆔 @daftareMrjaytAmol
💠 حیات انسانی
🔹 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: وجود مبارک حضرت امیر فرمود: بعضی ها زنده اند، اما به #حیات_گیاهی زنده اند یا به #حیات_حیوانی زنده اند و از نظر #حیات_انسانی مرده اند:
«فَالصُّورَةُ صُورَةُ إِنْسَانٍ وَ الْقَلْبُ قَلْبُ حَیوَانٍ .... وَ ذَلِكَ مَیتُ الْأَحْیاء».
فرمود: در بین زنده ها مرده است؛ برای اینکه غذا خوب می خورد، حیوانات هم می خورند؛ حبّ مقام و ریاست و اینها دارد. در بین این حیوانات جنگلی مگر تقسیم کار نشده؟ مگر حوزه استحفاظی نشده؟ هر کدام حوزه استحفاظی دارند. این زنبور عسل ملکه دارد، ریاست دارد، زعامت دارد؛ این که انسان نیست! آنکه #فرشته_خوی است او انسان است.
🔹 عالم اهل بیت کسی است که جامعه را به #حیات_انسانی برساند، انسان را زنده کند. آن وقتی که اقبال و ادبار مردم برای انسان یکسان بود
اقبال و ادبار دنیا یکسان بود
اقبال و ادبار عزل و نصب برای او یکسان بود
تازه وارد حوزه انسانیت شده است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/05/19
🆔 @daftareMrjaytAmol
💠 محبوب الهی
🔹 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: فرمود: ﴿إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْكُمُ اللَّهُ﴾؛ همه ما #محب_خدا هستیم؛ برای اینکه تمام هستی ما از اوست؛ اما تمام کوشش و تلاش ائمه (علیهم السلام) این است که ما را از مرحله محبّ بودن به محبوب بودنِ خدا منتقل کنند... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
💠 محبوب الهی
🔹حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: فرمود: ﴿إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْكُمُ اللَّهُ﴾؛ همه ما #محب_خدا هستیم؛ برای اینکه تمام هستی ما از اوست؛ اما تمام کوشش و تلاش ائمه (علیهم السلام) این است که ما را از مرحله محبّ بودن به محبوب بودنِ خدا منتقل کنند. اینها واسطه، شفیع و مسیر فیض هستند که ما را از دالان انتقالی محبت عبور بدهند، چون خدا فرمود: ﴿إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی یحْبِبْكُمُ اللَّهُ﴾.
🔹 مستحضرید در این مسائل منقطی حد وسطی ذکر می کنند، می گویند «الف»، «باء» است و هر چه «باء» است «جیم» است؛ پس «الف»، «جیم» است. در مسائل سیر و سلوک اگر کسی بخواهد از مقام محبّ بودن به محبوب بودن برسد حدّ وسط آن #حبیب_الله است. اگر کسی پیرو «حبیب الله» بود، از محبّ بودن به محبوب بودن منتقل می شود؛ لذا این بخش از قرآن آن حدّ وسط را ذکر کرد.
به پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود شما به مردم بگویید: ﴿إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونی﴾؛ من که حبیب خدا هستم، در مدار محبت و دین من حرکت کنید، ﴿یحْبِبْكُمُ اللَّهُ﴾،
از محبّ بودن به #محبوب_بودن می رسید...
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1397/02/20
🆔 @daftareMrjaytAmol
امام سجاد سلام الله علیه فرمودند:
حَقُّ الصَّغيرِ رَحمَتُهُ في تَعليمِهِ، وَالعَفوُ عَنهُ وَالسّترُ عَلَيهِ، وَالرِّفقُ بِهِ ، وَالمَعونَةُ لَهُ.
حق خردسال این است:در آموزش او مهربان باشی و از او درگذری و عیبش را بپوشانی و با وی مدارا و یاری اش کنی.
📚الفقیه ج٢ ص۶۲۵
📚مفاتیح الحیاة ص ٣٩١
🆔 @daftareMrjaytAmol
19.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 قاِصمِ الجَّبارین
🔸 فرمود ﴿لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلی خائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾؛ در برابر پیغمبری كه مرتب با وحی و علوم وحیانی در ارتباط است #هر_روز_نقشه_می _كشند؛ ولی فرمود من مواظب شما هستم!
اگر شما عاقلانه حركت كردید، هر وقت اینها آتش را روشن كردند من شخصاً خاموش می كنم... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#فلسطین
🆔 @daftareMrjaytAmol