▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#هدایتهمراهخلقتاست
🍃بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم. سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الأعْلَى(1) الَّذِی خَلَقَ فَسَوَّى(2)؛
🔹در ابتدای سوره میفرماید: تسبیح کن به اسم پروردگارت که پروردگار تو اعلیست. این آیه مسائل توحیدی دارد که باید توجه کنیم. توحید خاصی که مخصوص اسلام است و مرحوم علامه قدسسره در کلماتشان زیاد بکار برده و در المیزان هم مطالبی فرمودهاند، بهخصوص قسمت بیان در چند خط میفرمایند که؛ آن توحیدی که، لایق به ساحت مقدس الهی است و حقتعالی را تنزیه از غیر میکند.
🔸این مطلب خیلی مهم است چون اگر توحید حل شود، آخرت هم برای انسان حل میشود و اگر آخرت حل شد، زمینه برای تزکیه و خودسازی و اخلاق فراهم شدهاست. خداوند میفرماید: آن پروردگار تو که «خَلَقَ فَسَوَّى»؛ هر چیزی را با تسویه، به صورت حسابشده و در جای خود جامع و کامل خلق کرده و به کمال رسانید.
🔹«وَالَّذِی قَدَّرَ فَهَدَى»؛ آن خدایی که تقدیر کرد و هدایت فرمود، یعنی تقدیرات خداوند که سرمایۀ هر موجودی هست، به او عطا کرد.
🔸حضرت موسی علینبیناوآلهوعلیهالسلام در جواب فرعون که سؤال میکند: «فَمَنْ رَبُّکُما يا مُوسي» (طه/49)، (فرعون) گفت: پروردگاری که شما برای او تبلیغ میکنید چه کسی است؟
🔹 حضرت موسی در جواب فرعون چنین فرمود: «رَبُّنَا الَّذي أَعْطی کُلَّ شَيْءٍ خَلْقَهُ ثُمَّ هَدي»؛ پروردگار ما آن خدایی است که خلق فرمود هر موجودی را و بعد هدایت کرد.
👈🏻این (خلق و هدایت) خیلی بههم ربط دارد که خداوند به ما سرمایه و نیازهای اولیه را عطا کرده و هدایت فرموده است. هدایت همراه با خلقت است. مقصود این است که خداوند اتمام حجت کرده، همهچیز به ما داده و هدایت هم کرده حالا این انسان است که باید بهرهبرداری کند.
#تفسیر
✅ سورۀ اعلی
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
✅فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور:
❇️شیرینى ایمان را جز با رسیدن به درجات بالاى ایمان نمى یابیم و به آنها نمى رسیم، مگر با ورود به صراط عبودیت حقیقى و روگرداندن از عبودیت غیر خدا و از عبودیت غیر خدا روگردان نمىشویم، مگر به اینکه مشاهده کنیم که هر فعل و صفت و ذاتى، قائم به او و از او و به سوى اوست
📚سرالاسراء دو جلدی، ج2، ص 492 و 493🌱
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#چهارشرط
#استفادۀحلال
🍃بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم. سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الأعْلَى(1) ... وَالَّذِی أَخْرَجَ الْمَرْعَى(4)»؛ (و پروردگاری که چراگاه ها از زمین رویانید).
🔹بعضی از خلقت را که ما با آن آشنایی داریم و همه آن را میبینند و کسی نمیتواند منکر بشود، محسوسات هستند. خداوند برای نوع مردم عادی، محسوسات را مثال میزند، چون همه با محسوسات سروکار داشته، برای هیچکس قابل انکار نبوده و احتیاج به علم خاصی هم ندارد.
🔸آن خدایی که گیاه را از زمین خارج کرد و بعد از اینکه دوران حیاتش گذشت، خداوند براساس مصلحت و طبق حکمت خودش او را خشکانید تا به یک علف خشک و سیاهی تبدیل شد که دیگر قابل استفاده نبود.
✅ تنبّهی که این آیه میدهد برای خود ما انسانهاست. کما اینکه برای خلقت ما، برای حیات بعد از مرگ ما و برای مبعوث شدن نیز، مثال گیاهان را میزند؛ «وَ كَذلِكَ النُّشُورُ» ؛ میخواهد بفرماید ما به شما امکانات میدهیم، جسم، روح، عقل و همهچیز را در اختیارتان گذاشتهایم و بعد از اینکه روح از بدن جدا شده و جسم میمیرد، او را به خاک میسپارند، لذا از این فرصت و از این نعمتهای الهی استفاده کرده و بهرۀ خوب ببریم و زحمت بکشیم تا از راه حلال بوده و اسراف نباشد.
🔹حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام میفرمایند: هر چیزی که میخواهی استفاده کنی، با چهار شرط استفاده کن:
1️⃣ «ما تَشتَهي مِنَ الحَلالِ»؛ یکی اینکه شرعاً و فقهاً باید حلال باشد، شما تقلیداً یا اجتهاداً باید یقین داشته باشید که این چیز حلال است. صِرف حلال بودن هم کافی نیست،
2️⃣ «وما لا سَرَفَ فيهِ»؛ نمیشود اسراف و زیادهروی کرد، اسراف در همهچیز حرام است؛ در خوردن، در نگاهکردن، در صحبتکردن، در خوابیدن و...، حد اعتدال در همۀ امور باید رعایت بشود.
3️⃣ «وما لا يَثلِمُ المُرُوَّةَ»؛ جوانمردی انسان را از بین نبرد،
4️⃣ «واستَعينُوا بِذلِكَ عَلى اُمورِ الدّينِ»؛ و از اين روش، در انجام دادن امور دين يارى بجوييد.
✅ این حدیث از روایاتی است که وضعیت ما را در خودسازی و رسیدن به قرب به خدا مشخص میکند؛ 👈🏻حلال باشد، اسراف نباشد، مخالف مروّت و جوانمردی نباشد و در راه خدا صرف بشود.
#تفسیر
✅ سورۀ اعلی
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#تذکروپندپذیری
#اهمیتفکرکردندرقرآن
#مذمتفکرنکردن
🍃 فَجَعَلَهُ غُثَاءً أَحْوَى(اعلی/5)؛ (و دوباره خزانش کرد و به صورت خاشاکی سیاه در آورد).
🔹خداوند در اینجا میفرماید: گیاهی که رشد کرده بود تبدیل به علف خشکیده میشود. پس ما هم باید حواسمان باشد که در این دنیا نیامدهایم که دائماً بمانیم، هر لحظه امکان دارد اجل فرا برسد و از دنیا برویم. عاقبت همه موت هست پس انشاءالله از لحظات زندگی در دنیا بهرۀ خوب ببریم.
📝 در روایت آمده که روز قيامت بنده قدم از قدم برنمیدارد تا اينكه چهار سؤال از وى میشود:
1️⃣ از عمرش كه در چه سپرى ساخته؟
2️⃣ و جوانيش در چه راهی صرف كرده؟
3️⃣ و از مالش كه از كجا آورده و به چه مصرفی رسانده؟
4️⃣ و از دوستى ما اهل بيت.
◀️ از "حبنا اهلالبیت یا از ولایتنا اهلالبیت" یعنی در دنیا در کدام راه بودی؟ از اهلبیت پیروی میکردی یا از هر چیزی که دلت میخواست پیروی میکردی؟ باید عرض کنم که تذکر منفعت دارد برای کسانی که بترسند، یعنی خدا را قبول داشته باشند و به یاد آخرت بوده و اهل تذکر باشند.
🔻 با کمال تاسف، دشمن از وسوسههای شیطان آموخته که مردم را مشغول کند. مشاهده میکنید که مرتب وسایل را عوض میکنند تا مبادا شخص برای فکر کردن فراغت داشته باشد.
🔻ما شبانهروز چقدر فکر میکنیم؟ فکری که اینقدر در قرآن نسبت به آن سفارش و تأکید شده است و مذمت شدند کسانی که در کارهایشان فکر نمیکنند.
⬅️ روایت است گاهی یک لحظه فکرکردن، ثواب و اجر یکسال عبادت یا شصت سال عبادت [عبادت مستحبی] را دارد، اینها برای تشویق ماست و میخواهند به ما توجه بدهند تا ارزش فکر کردن را بدانیم.
🍃 خدا رحمت کند استاد آیتالله سعادتپرور، این فقیه عارف مفسر عالم ربانی، به بنده میفرمود: «من در تمام امورِ خودم و شماها مشکلات را با فکرکردن حل میکنم، چه مشکلات شماها باشد و چه مشکلات خودم باشد».
✅نعمت فکرکردن را از دست ندهید ولی شرطش این است که خودمان را مشغول به کارهایی نکنیم که فرصت فکر کردن نداشته باشیم.
#تفسیر
✅ سورۀ اعلی
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴 روضه و اسباب گشایش امور
▪️مرحوم قاضی (رحمه الله) در وصیت نامه خود میفرمایند:
◾️« ...و در مستحبّات تعزیه داری و زیارت حضرت سید الشهداء مسامحه ننمائید.
◾️روضة هفتگی و لو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است.
◾️اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیرهما به جا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمی شود و اگر هفتگی ممکن نشد، دهه اول محرّم ترک نشود»
📗برگرفته از کتاب #همای_سعادت🌱
http://Ketabrah24.ir
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#اثرهمنشینی
#اثرهمصحبتی
سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الأعْلَى(1)...وَیَتَجَنَّبُهَا الأشْقَى(11) الَّذِی یَصْلَى النَّارَ الْکُبْرَى(١٢) ثُمَّ لا یَمُوتُ فِیهَا وَلا یَحْیَی(١٣) قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکَّى(١٤)... بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا(١٦)
🔸«وَیَتَجَنَّبُهَا الأشْقَى»؛ در تاریخ افراد زیادی دیدید که ابتداء، آدمهای خوبی بودند ولی کمکم کارشان بهجایی رسید که عاقبتشان آتش جهنم شد! اینها به ما تنبه میدهد که مراقب همنشینی، همصحبتی و رفت و آمدهایی که به انسان ضرر میرساند باشید.
🔹منظور از مراقبهای که علمای اخلاق میفرمایند این است که مراقب خودتان باشید، ایمانتان را حفظ کرده و روحیۀ خود را خراب نکنید.
🔻«الَّذِی یَصْلَى النَّارَ الْکُبْرَى» میفرماید به آتش بزرگ مبتلا میشوند که «ثُمَّ لا یَمُوتُ فِیهَا وَلا یَحْیَی»؛ این اشاره به خلود دارد که اینان نه در آن آتش میمیرند و نه زنده میشوند و برایشان راه نجاتی نیست یعنی دائماً در عذاب هستند.
🔹اما کسانی که ایمان دارند و خشیت خود را حفظ کردهاند چه کسانی هستند؟ میفرماید: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکَّى»؛ (محققا هر کس که خود را تزکیه کند رستگار میشود).
🔻انسانی که به این دنیا تعلق میگیرد، گاهی علاقهاش بجائی میرسد که خودش را از آخرت محروم میکند که باید خود را تزکیه کند. تزکّی یعنی پاکشدن و مراد، پاکشدن از کثافتها و آلودگیها و تعلقات دنیویه است. تعلقات دنیوی به طور مطلق از بین نمیرود. حال ما از کجا بفهمیم این علاقه و توجه، ما را جهنمی کرده و به شقاوت میرساند؟
🔸میفرماید نشانهاش این است که انسان را از آخرت باز میدارد. چون «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا»؛ ولی شما به زندگی دنیا دل بستید و دنیا را بر آخرت مقدم میدارید، از اینجهت از کمالات و ارزشهای معنوی و غیره محروم میشوید.
#تفسیر
✅ سورۀ اعلی
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#بهشتباسختیهاپیچیدهشده
🍃«کَانَ یَقوُلُ رَسوُلُ الله صلیالله علیه و آله: اِنَّ الجَنَّةَ حُفَّتْ بِالمَکارِه»،
👈🏻«کَانَ یَقوُلُ» استمرار را نشان میدهد، یعنی فقط یکبار نفرمودند، از بس مسئله مهم است پیغمبرصلیالله علیه و آله دائماً به اصحابشان میفرمودند که: «اِنَّ الجَنَّةَ حُفَّتْ بِالمَکارِه»،
✅ یعنی بهشت که جایگاه قرب الهی است، کمالات در آنجا ظهور پیدا میکند و هرچه انسان در این دنیا زحمت کشیده، در آن دنیا ظاهر میشود،
♻️ «حُفَّت» یعنی پیچدهشده با سختیها؛ یعنی پیچ در پیچ است. مثل بستن زخم که روی آن را پیچدرپیچ میبندید، یا مثلا پیاز که لایه به لایه است، میفرماید بهشت و قرب الهی، خوشبختی آخرت و سعادت، پیچیده شده با ناراحتیها، پیچیدهشده با آن مسائلی است که خوشتان نمیآید و از آن اکراه دارید.
🔻ببینید از چهچیز بدتان میآید؟
👈🏻اگر در شبانهروز با این مسائل و سختیها، برخورد بیشتری دارید، بدانید به بهشت نزدیکترید.
♻️ یک لایهاش را برمیدارید مریضی است، یکی را برمیدارید فقراست، دیگری ناراحتی خانوادگی، بعدی تحقیر، محرومیت، مشکلات دائم، تهمتشنیدن و اذیتشدن، یا به انسان بیاعتنایی میکنندتا انسان آدم شود، تا این نفْس که آمده در این دنیا ما را خراب کند، این نفس سرکش لِه شود.
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴
🏴🏴
🏴🏴🏴
📌ضرورت استاد و مشاوره در امور
📍استاد بر دو گونه است: 1. استاد خاص 2. استاد عام
💠#استاد_خاص آن است که بخصوص منصوص به ارشاد و هدایت است و آن رسول خدا (ص) و ائمه اطهار(ع) هستند و انسانی که به دنبال تربیت خویش است در هیچ حالی از احوال، از مرافقت و همراهی استاد خاص گریزی ندارد.
💠#استاد_عام آن است که بخصوصه مأمور به هدایت نباشد اما رجوع به او از باب رجوع به اهل خبره در تحت عموم «فاسئلوا أهلَ الذکر إن کنتم لاتعلمون»" نحل: 43" میباشد.
💠همانگونه که در زمان غیبت کبری فقیهان بزرگوار، نایبان عام امام زمان(عج) هستند و احکام شرعی را از کلیات و روایاتی که به ما رسیده است، استنباط می نمایند...در مسائل اخلاقی و تربیتی نیز باید کارشناسانی باشند که با بررسی و استنباط آیات و روایات، احکام اخلاقی را به دست آورده راه را از چاه تشخیص داده و مشتاقان این مسیر را هدایت فرمایند.
💠مقامات معنوى و مراتب خودسازى مانند فقه و شرع، جوارحى نیست که حد و مرز روشنى داشته باشد تا بتوان به نگارش آورد، دستور و قاعده عمل داد بلکه به شمارش حالات و ویژگی ها، دستورالعمل هاى متفاوتى مى خواهد؛ تواناى حکیم و راه طىکرده مى طلبد تا همواره دستور متناسب دهد و راه را بر مشتاقان بنمایاند. امام سجاد(ع) مىفرماید: «آن کسی را که انسان حکیم و فرزانه ای نباشد که او را راهنمایی کند، هلاک می شود (بحارالانوار، ج 78، ص 159)
💠البته بدیهی است که «استاد و راهنما، اگر خودش استادِ شایسته ندیده و یا کامل نبوده و یا عقاید خود را با مبانى اسلام منطبق نکرده باشد، نه تنها خود در گمراهى است، بلکه دیگران را نیز به مهلکه و اشتباه انداخته و باعث تضییع عمر و نابودى جسم آنان مىگردد، حتّى اگر کسى با جذبه، به مطلوب و گوهر یکتاى هستى دست یافته باشد، اگر چه کامل هم باشد، نمیتواند راهنماى دیگران گردد، زیرا خود راه و چاهى ندیده است (شرح غزلیات حافظ، تالیف آیة الله سعادت پرور)
📗برگرفته از کتاب #همای_سعادت
https://ketabrah24.ir
https://eitaa.com/daftaremarefat
◾️به اطلاع میرساند:
مراسم یادبود مرحومه مغفوره
خادمة الحسین
حاجیه خانم موسوی کاهانی
(والده مکرمه حجتالاسلام وزیریفرد)
🗓زمان: یکشنبه 1401/05/30 از ساعت 18 الي 30 : 19
🕌مکان: #قم، میدان رسالت، بعد از زیرگذر، خیابان عطاران، مسجد حضرت ولیعصر علیهالسلام
📌آدرس مسجد:
https://balad.ir/p/4HW8QGwxJOMdAQ
✅لطفا به دوستان و علاقهمندان اطلاعرسانی کنید.
شادی روح آن مرحومه صلوات و فاتحه
التماس دعا🌹
•••✾•┈🍃💐🍃┈•✾•••
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴🏴🏴
#حقنماز
🔹«حق نماز آن است که بدانی نماز وارد شدن بر خدای عزوجل است و تو در حال نماز، در برابر خدای عزوجل ایستادهای.
🔸چون این را دانستی، همچون بندهای خوار و بیمقدار و مشتاق و نگران و امیدوار و ترسان و بیچاره و زار به نماز میایستی که خدایی را که در برابرش قرار گرفته با آرامش و وقار بزرگ میدارد.
🔹پس با دل و جان به نماز روی میکنی و آن را به شکلی درست و با تمام احکام و حقوقش به جای میآوری.
📖رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🏴🏴🏴
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴🏴🏴
#حقاستاد
«حق پدر علمی و آموزگار و استاد تو آن است که؛
🔹 او را بزرگ شماری،
🔸 جلسۀ درسش را محترم بداری،
🔹 خوب به او گوش بسپاری و به او توجه نمایی،
🔸 نزد او صدایت را بلند نکنی،
🔹 سؤال هیچ یک از کسانی را که از او پرسشی دارند، پاسخ نگویی تا او خود پاسخ گوید،
🔸 در جلسه درسش با کسی هم سخن نشوی،
🔹 نزد او، غیبت کسی را نکنی،
🔸 هرگاه پیش تو از او بد گفتند، از او دفاع نمایی و کاستیهایش را بپوشانی،
🔹 برتریهایش را آشکار سازی،
🔸با دشمنش همنشین نشوی و با دوستش، دشمنی نورزی.
✅ چون چنین رفتار کنی، فرشتگان خدا گواهی دهند که تو پروردگارت را قصد کردهای و دانش آموزگارت را به خاطر خدا فراگرفتهای نه به خاطر مردمان».
📖رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🏴🏴🏴
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴🏴🏴
#حقاستاد
🔹تعظيم او و احترام مجلس او است كه خوب باو گوش كنى،
🔸 بدو رو كنى و باو يارى دهى براى خودت تا آنچه را نياز دارى بتو بياموزد،
🔹عقل خود را خاص او سازى و فهم و هوشت را باو پردازى،
🔸دل خود را بدو دهى و خوب چشمت را باو اندازى بسبب ترك لذات و صرف نظرنمودن و كمكردن از شهوات،
🔹بدان كه اين كه در هر چه بتو آموزد بايد رسول او باشى و آن را بنادانان برسانى،
🔸بر تو لازم است كه اين رسالت را بخوبى از طرف او ادا كنى و در ادايش خيانت نورزى و خوب بآن بپردازى كه عهدهدار هستى، و لا حول و لا قوة الا باللَّه.
📖رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام
🏴🏴🏴
https://eitaa.com/daftaremarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهادت امام زین العابدین علیه السلام تسلیت باد.
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#عُجببالاترینگناه
#عجب
#هلاکت
🍃امام صادق علیهالسلام فرمودند: «مَنْ دَخَلَهُ الْعُجْبُ هَلَكَ»؛
🔻کسی که عُجب داخل قلبش شده و روحش آلوده به عُجب شود هلاک میشود یعنی تمام اعمالش بر باد رفته و هر عبادتی، حالی و توفیقی داشته باشد از او گرفته میشود.
🍃پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند: اگر گناهی برای مومن از عُجب بهتر بود، خداوند عز و جل هرگز بندۀ مومن را به گناه گرفتار نمیکرد.
🔸اگر میبینید خدایناخواسته دچار مریضی، فقر و مشکلات شدید _البته مریضی و فقری که بهخاطر تأدیب باشد و الّا مرض و فقر، سازنده است و انسان باید به وظیفۀ خود عمل کند_ خداوند مخصوصاً مشکلاتی را برای بنده خودش قرار میدهد که یا عُجبش را بگیرد، یا مانع عُجب بشود و یا ترفیع مقام پیدا میکند.
⬅️ باید در مورد صفت عُجب و تکبر مراقبت داشتهباشیم که مبادا خداینخواسته خود و اعمال و کردار و رفتار خود را بهتر از دیگران ببینیم.
👈🏻 پس هر کس خودش را بهتر از دیگران ببیند حتی اگر بگوید فلان وسیلۀ من، ماشین من، زندگی من، فلان رفتار من، فلان کار من، و ... بهتر از دیگران است، این شخص از رحمت خدا دور شدهاست.
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴
🏴🏴
🏴🏴🏴
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#حبّاهلبیت علیهمالسلام
#ایمان
🍃ذلِکَ الَّذي يُبَشِّرُ اللَّهُ عِبادَهُ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبي وَ مَنْ يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَزِدْ لَهُ فيها حُسْناً إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ شَکُورٌ.﴿شوری/23﴾؛
🍃(این همان چیزی است که خداوند بندگانش را که ایمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند به آن نوید میدهد! بگو: «من هیچ پاداشی از شما بر رسالتم درخواست نمیکنم جز دوستداشتن نزدیکانم [اهل بیتم] و هر کس کار نیکی انجام دهد، بر نیکیاش میافزاییم چرا که خداوند آمرزنده و سپاسگزار است.
🔹ایمان لازم است؛ چون اگر ایمان نباشد، انسان هر چقدر هم عمل خوب انجام بدهد، فایدهای نخواهد داشت، لذا عمل خوب، بدون ایمان هیچ اثری در دنیا و آخرت ندارد.
🔸اگر هم ایمان باشد و عمل صالح نباشد ایمان به تدریج از دست میرود، پس این دوتا باید باهم باشند.
👈🏻قرآن در هر جا کلمۀ ایمان را آورده، عمل صالح را هم آورده است، حال یا قبل و یا بعد از آن، که در اینجا میفرماید؛ خداوند بشارت میدهد بندگانی را که:
⬅️ "آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ".
❓ حال چه کنیم که این ایمان و عمل صالح بماند؟ ایمان از دست نرود و عمل صالح هم ضایع نشود؟
⬅️ "قُلْ لا أَسْئَلُکُمْ عَلَيْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبي"؛
🔹می فرماید: بگو ای پیغمبر! من در مقابل زحماتی که شبانهروز کشیدهام؛ در مقابل سختیها؛ تعلیم و تربیت؛ و زحماتی که برای تزکیه کشیدهام، اجری نمیخواهم جز اینکه فقط مودت، عشق و علاقه نسبت به اهلبیت من داشته باشید.
❓چرا پیغمبراکرم صلیاللهعلیهوآله این درخواست را کردند؟
👈🏻 چون که ادامۀ راه، توضیح قرآن و فرمایشات پیغمبر، به وسیلۀ اهلبیت علیهمالسلام است و اینها جزء ایمان بوده و عمل صالح هم با پیروی از اهلبیت علیهمالسلام میباشد.
⬅️ خود دوستداشتن اهلبیت علیهمالسلام موضوعیت دارد و جزء ایمان است.
#تفسیر
✅سوره شوری
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴
🏴🏴
🏴🏴🏴
🏴 آیتالله ناصری به ملکوت اعلی پیوست
▪️ آیت الله ناصری از علمای برجسته اخلاق و اساتید حوزه علمیه اصفهان دقایقی پیش دارفانی را وداع گفت.
◀️ زندگینامه
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله ناصری
▪️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم ربانی و سالک الیالله آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری را تسلیت گفتند.
🔻متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رحلت عالم ربانی و سالک الی الله آیتالله آقای حاج شیخ محمدعلی ناصری رحمةاللهعلیه را به عموم مردم اصفهان و به همهی ارادتمندان و مستفیدان از فیوضات آن مرحوم، و بالخصوص به فرزندان محترم و مکرّم ایشان تسلیت عرض میکنم.
این عالم بزرگوار و معلّم اخلاق، وظیفهی بزرگ تزکیه و نشر معارف اخلاقی اسلام را تکلیف خویش دانسته و با بهرهمندی از خشیت و خضوع دل نورانی خود، بیان اثرگذار و نافذی را در این جهت به کار میبردند؛ رحمت و رضوان خدا بر ایشان باد. از خداوند متعال قبول خدمات و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۵ شهریور ۱۴۰۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
✅فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور (پهلوانی تهرانی):
✍️ اى عزيزان من! ...منبع تمام اخلاق و كردار حسنه و سيئه، موحد بودن و نبودن است.
✍ اگر در خود رذيله اى ديديد، بدانيد توحيد و خدا پرستى در شما وجود ندارد، [بلكه] به لفظ اكتفا كرده ايد.
📚برگرفته از رساله وصایا
https://eitaa.com/daftaremarefat
✅غنا و عزّت
❇️تلمیذ: [سؤال شد از روایت ذیل:]
عَنْ أَبِى عَبْدِاللّهِ عليه السّلام ـ قال: إنَّ الغِنى وَالْعِزَّ يَجُولانِ، فَإذا ظَفِرا بِمَوْضِعِ التَّوَكُّلِ، أوْطَنا. " كافى، ج 2، ص 64، روايت 3"«امام صادق ـ عليه السّلام ـ می فرمايد: بی نيازى و عزّت، پيوسته در رفت وآمدند و ساكن و مستقرّ نمی شوند تا آنكه به جايگاه توكّل برسند، آنگاه است كه استقرار و قطعيّت می يابند».
💠استاد: تعبير لطيفى است! بشر وقتى به فقر خود پى برد، به غنىّ على الاطلاق متوجه مى شود و چون به ذلّت خود پى ببرد، به عزت حضرت حق ـ كه عزّت على الاطلاق است ـ متوجه می شود.
💠 اينجاست كه خود را در دامن حضرت حق قرار مى دهد و او را وكيل در امور خويش نموده و همه امور خود را به او واگذار مى كند
💠و اينجاست كه به غناى او غنىّ و به عزّت او عزيز است.
📘برگرفته از کتاب #ثمرات_حیات، ج4، ص 54🌱
https://ketabrah24.ir
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴🏴🏴؛
🏴🏴؛
🔹خانمهای محترم! خودتان را تهذیب کنید و کودکان خودتان را تهذیب کنید، کودکان خودتان را اسلامی بار بیاورید که در اسلام همه چیز است. خودتان در پناه اسلام و به اخلاق اسلامی متخلق بشوید که همه چیز در اسلام است.
🔸آقایان محترم! خانمهای محترمات! ندای اسلام را لبیک بگویید. اسلام برای تأمین علف نیامده است! اسلام برای تأمین معنویات آمده است. همهاش فریاد از مادیات نباشد؛ برخلاف مسلک اسلام است.
⬅️ معنویات اگر تحقق پیدا کرد، مادیات معنوی میشود و به دنبالش هست. اسلام مادیات را به تبع معنویات قبول دارد مادیات را مستقلاً قبول ندارد اساس، معنویات است.
🔸 یک کشور با معنویاتش کشور است. [اینگونه نیست که] آزاد باشد و هر چه بخواهد بکند، ولو دزدی بکند ولو خیانت بکند امروز روز امتحان است برای شما.
⁉️ شما آزاد شدید، شما مستقل شدید، آزاد شدید که هر چه بخواهید بگویید؟ و هر چه بخواهید بکنید؟ خیر، خدای تبارک و تعالی به شما آزادی عنایت کرد و شما را در این آزادی امتحان میفرماید، ببینیم تا ما چه بکنیم؛ در این آزادی چه بکنیم، با زیردستان چه بکنیم، با برادران خود چه بکنیم،با خواهران خود چه بکنیم.
🔹آزادیِ تنها سعادت ملت نیست، استقلالِ تنها سعادت ملت نیست، مادیتِ تنها سعادت ملت نیست. اینها در پناه معنویات سعادتند. معنویات مهم است. بکوشید تا معنویات تحصیل کنید. علمِ تنها فایده ندارد، علم با معنویات علم است؛ ادب تنها فایده ندارد، ادب با معنویات.
⏪معنویات است که تمام سعادت بشر را بیمه میکند؛ و کوشش کنید در تحصیل معنویات.
👈🏻در خلال علم که تحصیل میکنید معنویات را تحصیل کنید.
👈🏻دانشگاهها معنویت پیدا بکنند،
👈🏻مدارس معنویت پیدا بکنند،
👈🏻مکتبها معنویت پیدا بکنند، تا انشاءاللّه سعادتمند بشوند. خداوند همۀ شما را سعادتمند کند.
🍃بیانات امام خمینی(ره)
۱۳۵۸/۰۳/۰۸
https://eitaa.com/daftaremarefat
گزارش بیانات امام خامنه ای در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت.pdf
244.1K
🔻گزارش بیانات امام خامنه ای
در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت
📱مناسب برای مطالعه در گوشی
#بیانات_رهبری
#امام_خامنهای
#هفته_دولت
#دولت_سیزدهم
https://eitaa.com/daftaremarefat
❇️کتمان سر ٨ (ادامۀ شرح حال و خاطراتی از عارف و عالم ربانی آیتالله میرزا علی اکبر مرندی)
✍️ فرزند ارشد آقا میفرمود: «ایشان پس از مراجعتشان از نجف اشرف به ایران و سکونت در مرند، چند سال بعد تصمیم گرفتند مدتی در تبریز اقامت گزینند. منزلی در یکی از محلههای شهر اجاره کردند. در نزدیکی منزلشان مسجد کوچکی بود که گنجایش تعداد اندکی از نمازگزاران را داشت.
🔹در آن منطقه به ندرت یافت میشد که عالمی برای طلاب محترم لمعه تدریس کند. آقا با کتمان کامل مقام علمی خود، تصمیم میگیرند که این درس طلبگی را در همان مکان مقدس تدریس کنند.
🔸فضای غالب، به لحاظ پر محتوا بودن توضیحات درس و نحوۀ ارائۀ آن، فضائی آکنده از شوق و جاذبه بود، حضور پر رنگ طلاب از یک طرف و محدودیت فضای مسجد از طرف دیگر، موجب تغییرمکان تعلیم و تربیت شد. ولی تجمع بیش از پیش طلاب، این مکان را نیز تنگتر کرد.
🔹ایشان قبل از این که دوباره به تغییر مکان فکر کنند تصمیم میگیرند تبریز را به مقصد زادگاه خودشان مرند، ترک کنند؛ زیرا شدیداً نگران انتشار آوازه و شهرت احتمالی بودند، لذا بعد از مدتی به شهر خود عزیمت و در همان جا ساکن میشوند.
🔸یکی از شاگردان والا مقام آقا، حضرت حجةالاسلام والمسلمین آقای حاج میرزا رضا فقهی قدس سره الشریف، که مورد احترام عمیق معظم له بود، میفرمود: «روزی آقا به من فرمود اگر مایل باشید من و شما لمعه را مباحثه کنیم ......
✅برشی از نشریه علمی-ترویجی «فلاح»
(ماهنامه مرداد١۴٠١)
https://eitaa.com/daftaremarefat
🔺شعر آیت الله حاج شیخ محمدحسین غروی اصفهانی معروف به کمپانی درباره حضرت رقیه (س) - دیوان ایشان ص۱۱۲.
https://eitaa.com/daftaremarefat
◀️حجة الحق آیة الله حاج شیخ علی آقا سعادت پرور(ره):
✍ تولّى و تبرّى- كه آن همه در سخنان معصومان مورد نظر قرار گرفته- تنها به گفتار نيست؛ بلكه بايد با تمام وجود تا سر حدّ نثار جان، در راه زنده نگه داشتن آن كوشيد؛ چنان كه سيّدالشّهدا- عليه السّلام- از آغاز تا پايان حركتش، و نيز اسيران اهلبيت از كربلا تا بازگشت به مدينه، در عمل اين هدف را دنبال كردند.
📘فروغ شهادت
https://eitaa.com/daftaremarefat