۱۵ تیر ۱۴۰۱ شب شهادت امام محمدباقر علیه السلام .mp3
7.1M
#حاجآقارجالی
▪️روز شهادت حضرت امام محمدباقر علیهالسلام
۱۶ تیر ۱۴۰۱
۷ ذیحجه ۱۴۴۳
https://eitaa.com/daftaremarefat
857022208_-1909040821.pdf
160K
🕋 پیام حضرت امام خامنهای به امت اسلامی و حجاج بیتالله الحرام منتشر شد.
🔹پس از دو سال وقفه در برگزاری عمومی مراسم حج، حجاج ایرانی نیز امسال توفیق حضور در سرزمین وحی و انجام حج تمتع را دارند.
با حضور حجاج ایرانی مراسم برائت از مشرکین در صحرای عرفات برگزار و پیام رهبر انقلاب اسلامی قرائت میشود.
حضرت امام خامنهای از سال ۱۳۶۸ تاکنون هرسال به مناسبت موسم حج پیامهایی را خطاب به امت اسلامی صادر و نکاتی پیرامون وظایف مسلمانان نسبت به حوادث و مسائل جامعه اسلامی بیان کردهاند.
🏷 #الکعبة_تجمعنا
https://eitaa.com/daftaremarefat
🍃🍃🍃؛
🍃🍃؛
🍃؛
#بازگشتمعنوی
#بازگشتتکوینی
🍃بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم؛ وَالسَّمَاءِ وَالطَّارِقِ(١) وَمَا أَدْرَاکَ مَا الطَّارِقُ(٢) .... إِنَّهُ عَلَى رَجْعِهِ لَقَادِرٌ(٨)
🔻انسان بر اثر استبعاد، وسوسههای نفس و شیطان بر او اثر میکند و بر اثر توجه به این عالم مادی، کمکم موجودات را مستقل میبیند و آن عهد ازل، آن میثاق و عالم ذر را فراموش کرده و به دنیا وابسته میشود، بطوری که احساس میکند در این عالم دنیا خلود دارد! لذا همۀ گرفتاریها، ارتکاب گناهان و هر ظلمی که به خود و دیگران میکند بخاطر همین است که؛
🔸غیر خدا را مستقل میبیند!
🔸ماسویالله را مستقل میبیند!
🔸خدا را یک چیز خیالی میداند که گاهی باید سراغش برود!
👈🏻ولی قرآن بعکس بیان میکند، میفرماید آن کسی که واقعی هست ذات حضرت حقتعالی میباشد و بقیه، آیه و ممکن، محتاج و فقیر و غیرمستقل هستند.
🔹 حالا باید این خیال را عوضش کنیم که یکی از راههایش همین آیات قرآن است. این مطلب را در جاهای مختلف، بسیار تکرار میکند که یکی از آنها همین آیه است: «إِنَّهُ عَلَى رَجْعِهِ لَقَادِرٌ». انسان توجه دارد که برنمیگردد! البته دو نوع برگشت داریم.
1️⃣ یکی بازگشت معنوی که همان توبه و انابه هست
2️⃣ و دیگری بازگشت تکوینی که روح بعد از اینکه به دنیا آمد و تعلق به جسم پیدا کرد دومرتبه جدا شده و به تعبیر قرآن جسم انسان دفن میشود، همان که همه میبینیم. دومرتبه روح به جسم رجوع میکند و این مراجعات همان زوالی است که در دعاها هم آمده و عدم ثبات انسان که همه دلالت بر ثبات الهی و استقلال خدا دارند.
🔹 فقط باید به جنبۀ تربیتی مساله توجه کنیم که در همین دنیا دلِ استقلالی نبندیم، یعنی مبادا دنیا را بجای خدا گرفته و خدا را یک چیز خیالی و ذهنی بدانیم که وقتی موقع جدا شدن، خیلی سخت خواهد بود. همین منشأ انکار معاد میشود که؛
🔻«أَئِذَا مِتْنَا وَكُنَّا تُرَابًا» (واقعه/٤٧)؛ و بارها مىگفتند آيا اگر بميريم و خاك و استخوان شويم دوباره زنده و مبعوث مىگرديم؟
#تفسیر
✅ سورۀ طارق
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
ولادت امام هادی. 23 تیر.m4a
7.05M
#حاجآقارجالی
💐 به مناسبت ولادت حضرت امام هادی علیهالسلام
۲۳ تیر ۱۴۰۱
۱۴ ذیحجه ۱۴۴۳
https://eitaa.com/daftaremarefat
🔹امام هادی علیه السلام:
✅خيْرٌ مِنَ الْخَيْرِ فَاعِلُهُ وَ أَجْمَلُ مِنَ الْجَمِيلِ قَائِلُهُ وَ أَرْجَحُ مِنَ الْعِلْمِ حَامِلُهُ وَ شَرٌّ مِنَ الشَّرِّ جَالِبُهُ وَ أَهْوَلُ مِنَ الْهَوْلِ رَاكِبُهُ.
✍️انجام دهنده كار نيك، از خود نيكى بهتر و گوينده سخن زيبا، از سخنش زيباتر و حمل كننده دانش، از دانش برتر و كشنده بدى و شرّ به سوى خود از بدى و شر بدتر و اقدام كننده به كار ترسناك، از آن كار ترسناك تر است.
📚 بحارالانوار، ج 75، ص 370، حديث 4🌱
https://eitaa.com/daftaremarefat
🌸فضيلت عيد غدير🌸
💠 حضرت امام صادق (عليه السّلام):
...هُوَ عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَرُ، وَ ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً إِلّا وَ تَعَبَّدَ فِى هذَا الْيَوْمِ، وَ عَرَّفَ حُرْمَتَهُ، وَ اسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْهُودِ، وَ فِى الْأَرْضِ يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَأْخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْهُودِ. ...لَعَلَّكَ تَرى أَنَّ اللَّهَ- عَزَّ وَ جَلَّ- خَلَقَ يَوْماً أَعْظَمَ حُرْمَةً مِنْهُ. لا وَ اللَّهِ، لا وَ اللَّهِ، لا وَ اللَّهِ.»1️⃣
💠 حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره):
[در این روایت] نكات برجسته اى وجود دارد كه به عظمت عيد غدير مشير است و شيعيان آن حضرت و پيروان مذهب نبوىّ و علوىّ- عليهم السّلام- را بر اهميّت عيد غدير بر ساير اعياد توجّه مى دهد:
1- «عِيدُ اللَّهِ الْأَكْبَر » نسبت آن عيد به خداوند، دلالت بر بزرگى امر ولايت و شرافت و بزرگى معنوى آن حضرت- عليه السّلام- مى كند.
2- «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً ...» آگاهى همه انبيا نسبت به حرمت عيد غدير
3- «عَرَّفَ حُرْمَتَهُ.» اين بيان نيز دلالت بر شرافت و بزرگى آن جناب- عليه السّلام- دارد.
4- «ما بَعَثَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- نَبِيّاً إِلّا وَ تَعَبَّدَ فِى هذَا الْيَوْمِ » تعبُّد داشتن انبيا- عليهم السّلام- در آن روز.
آيا ممكن است تعبُّد و فروتنى و خضوع در پيشگاه الهى، جز براى مقام منيع ولايت باشد كه خداوند به آن حضرت- عليه السّلام- عنايت مى فرمايد؟
5- «وَ اسْمُهُ فِى السَّماءِ يَوْمُ الْعَهْدِ الْمَعْهُودِ » روز عيد در آسمان، روزِ عهدِ معهود نام گذارى شده است:
مراد از «سماء» اهل آسمان و ملايكه مى باشند و اين لقب نيز به اعتبار آن بزرگوار- عليه السّلام- نزد آنان شهرت يافته؛ به اعتبار اين كه آنان از ميثاقى كه در ازل بر ولايت حضرت- عليه السّلام- گرفته شده و در اين عالم تجديد شده (بنابر بيانات حضرات معصومين- عليهم السّلام-) آگاه بودهاند.
6- «وَ فِى الْأَرْضِ يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَأْخُوذِ وَ الْجَمْعِ الْمَشْهُودِ.» اسم آن روز در زمين، روز ميثاق است
اشاره ... است [به این] که در ازل و جمع مشهود از همه ى خلق، بلكه از انبيا- عليهم السّلام- بر ولايت و منزلت حضرت على- عليه السّلام- (هم چون اخذ ميثاق بر توحيد) ميثاق و پيمان گرفته شده است.
و شايد مراد از: وَ فِى الْأَرْضِ يَوْمُ الْمِيثاقِ الْمَأْخُوذِ آگاهان بر اخذ ميثاق ازلى، يعنى انبيا و اوصيا- عليهم السّلام- باشند كه در ازل از آنان پيمان ولايت حضرت گرفته شده، از اين رو (به بيانى كه در نكته دوّم و سوّم گذشت)، انبيا تعبّد و حرمت آن را نگاه مى داشتند.
7- «لَعَلَّكَ تَرى أَنَّ اللَّهَ- عَزَّ و جَلَّ- خَلَقَ يَوْماً أَعْظَمَ حُرْمَة مِنْهُ.» حرمت و احترام آن روز بر تمام ايّام سال است:
بى تأمّل مى توان گفت: اين شرافت و عظمت، به حساب آن بزرگوار بوده وگرنه شبانه روز همه مثل يكديگرند، از اين روست كه حضرت- عليه السّلام- در آخر سه مرتبه مى فرمايد: «لا وَ اللَّهِ»
8- «لا وَ اللَّهِ» با اضافۀ «لا» بر قسم به اسم جلاله كه آن هم باز بر شرافت مؤكّد صاحب روز دلالت دارد.
—-پاورقی —-
1️⃣ اقبال الاعمال، ص 476. (اين روز، بزرگترين عيد خدا است، خداوند- عزّ و جلّ- هيچ پيامبرى را بر نيانگيخت؛ مگر اين كه دستور عبادات در اين روز را به او داد و ارزش آن را به او شناساند. اسم اين روز در آسمان «عهدِ معهود» و در زمين «ميثاق مأخوذ و جمع مشهود» است... گويا خيال مى كنى خداوند- عزّ و جلّ- روزى باارزشتر و محترمتر از اين روز آفريده است. به خدا سوگند نه، به خدا سوگند، نه به خدا سوگند نه)
📚برگرفته از شرح معارف ادعیه، تالیف حضرت آیة الله سعادت پرور (قدس سره)🌱
https://eitaa.com/daftaremarefat
🌸همزمان با دهه ولایت و عید سعید غدیر
📚کتاب سرالاسراء (شرح حدیث معراج)، تالیف فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور ره منتشر شد.
🔹متن کامل عربی و فارسی این اثر در دو جلد تنظیم و توسط انتشارات آفتاب فطرت وابسته به دفتر تنظیم و نشر آثار آیة الله سعادت پرور منتشر شده است.
💠 مرکز فروش: قم، بلوار معلم، مجتمع ناشران، طبقه زیرزمین پلاک B 12.
📡 پایگاه اطلاع رسانی و فروش:
Ketabrah24.ir
☎️ تلفن:
025 37842549
📩 ارسال پیامک:
09034892982
https://eitaa.com/daftaremarefat
🌸امام موسی کاظم علیه السلام
✅«لَيْسَ بَيْنَهُ وَبَيْنَ خَلْقِهِ حِجابٌ غَيْرُ خَلْقِهِ، إحْتَجَبَ بِغَيْرِ حِجابٍ مَحْجُوبٍ، وَاستَتَرَ بِغَيْرِ سَتْرٍ مَسْتُورٍ، لا إلهَ إلّا هُوَ الكَبيرُ المُتعالِ.»
💠(ميان خدا و مخلوقات حجابى جز خود خلق نيست، محجوب است بدون آنكه به حجابى محجوب شده باشد، و مستور است بى آنكه پرده اى او را پوشانده باشد. معبودى جز او، كه بزرگ و بلند مرتبه است، نمى باشد.)
🔸ميان عاشق و معشوق، هيچ حايل نيست
🔸تو خود حجاب خودى، حافظ! از ميان برخيز
https://eitaa.com/daftaremarefat
📚آفتاب فطرت منتشر کرد:
📗همای سعادت
📌روش های تربیت اخلاقی در اسلام ، با تأکید بر مکتوبات و روش تربیتی فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور - پهلوانی تهرانی (ره)
💠در این کتاب ضمن بیان تفصیلی اصول، اهداف و شیوه های تربیت اخلاقی، مقاصد ذیل برای نگارش آن دنبال شده است :
🔹جلوگیری از رونق یافتن عرفان ها و روش های تربیتی کاذب با ارائۀ الگوی اسلامی و زمینهسازی برای هموار شدن مسیر تربیت اخلاقی صحیح در جامعه.
🔸بازسازی نظام تربیتی موجود با اثبات نقش کلیدی روش تربیتی فقیه عارف، حضرت آیت الله سعادتپرور و بیان خصوصیات، امتیازات و جامعیت آن و پاسخگویی به شبهات.
مرکز فروش: قم، بلوار معلم، مجتمع ناشران، طبقه زیرزمین پلاک B 12.
📡 پایگاه اطلاع رسانی و فروش:
Ketabrah24.ir
☎️ تلفن:
025 37842549
📩 ارسال پیامک:
09034892982
https://eitaa.com/Nedaysaadat
https://ketabrah24.ir
https://eitaa.com/daftaremarefat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همه ایمان در مقابل همه کفر
#مباهله
https://eitaa.com/daftaremarefat
🌼معرفت به ولايت؛ آگاهى از مقام والاى محمود
🤲 «أَللَّهُمَّ إِنِّى أَتَقَرَّبُ إِلَيْكَ بِذالِكَ الْمَقامِ الَّذِى لا يَكُونُ أَعْظَم فَضْلًا [مِنْهُ]لِلْمُؤْمِنِينَ، وَلا أَكْثَرَ رَحْمَةً بِمَعْرِفَتِكَ إِيّاهُمْ[وَإِخْراجِهِمْ عَنِ الشُّبهاتِ].
فَلَوْلا هذَا الْمَقامُ الْمَحْمُودُ الَّذِى أَنْقَذْتَنا وَ دَللَّلْتَنا إِلَى اتّباعِ الْمُحقِّقِينَ مِنْ أَهْلِ بَيْتِكَ وَ عِتْرَتِهِ ( اقبال الاعمال، ص 516)
✅ حضرت #آیة_الله_سعادت_پرور ره در توضیح این قسمت از دعای بعد از نماز روز #مباهله می فرمایند:
💠 از اين بخش دعا به طور اجمال استفاده مى شود كه تقرّب به خداوند را از آشنايى با #ذوى_القربى و #اهلبيت مى توان به دست آورد.
💠 و ... خداوند، به هر مؤمنى كه توفيق آشنايى با آن بزرگواران داده باشد، فضيلتى والا و رحمتى معنوى به او عطا فرموده و او را از شبهات مصون داشته است كه اگر آن آشنايى را نمى داشت، به تهى دستى گرفتار مى بود.
💠 نيز استفاده مى شود كه امام- عليه السّلام- آن شناسايى را #مقام_محمود نام نهاده است، چرا كه آنان- عليهم السّلام- در منزلت #مقام_محمود جاى دارند و اين منزلت را از رسول اللَّه به ارث برده اند و دوستانشان نيز- اگر به خوبى از آن بزرگواران تبعيّت كنند- (به قدر ظرفيتشان) از #مقام_محمود برخوردار خواهند شد.
📚برگرفته از کتاب نور هدایت (شرح معارف ادعیه)
https://eitaa.com/daftaremarefat
🍃🍃🍃؛
🍃🍃؛
🍃؛
#لذتنماز
🔸يوْمَ تُبْلَى السَّرَائِرُ(طارق/9)؛ روزی که نهفتههای باطنی انسان ظاهر میشود.
🔻آن وقت دیگر میبیند دستش خالی است و احساس میکند کسی را میخواهد که کمکش کند. خودش که از درون چیزی ندارد چون طبق آیات قبل (هَلَكَ عَنِّي سُلْطانِيَهْ؛ قدرت من نیز از دست رفت (حاقه/29)
🔹این آیه خیلی عجیب است، این سلنطتی که خدا به ما داد؛ چشم و گوش، دست و پا، عقل و روح و امکانات داد تا دو رکعت نماز خوانده و لاالهالاالله بگوییم، که به دیگران کمک کنیم، استغفار کرده و خودسازی بکنیم.
🔹مرحوم علامه طباطبایی(ره) و آيتالله العظمي آقای بهجت(ره) از مرحوم آقای قاضي (ره) نقل میکردند که ايشان میفرمود:«دو سه روز است در اين فکرم که اگر در بهشت نگذارند ما نماز بخوانيم چه بکنيم؟»
🔸ایشان عاشق نماز بود. ما نماز را معمولا زود میخوانیم که تمامش کنیم و از نماز راحت بشویم! اما اولیاء خدا و از همه بالاتر پیغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمود من نماز میخوانم سیر نمیشوم، گرسنه، نان میخورد سیر میشود تشنه، آب میخورد سیراب میشود و من هر چه نماز بخوانم سیر نمیشوم.
🔸یا آقا امام حسین علیهالسلام در قضیۀ عاشوراء بخاطر نماز، یکشب جنگ را عقب انداختند، این مسائل باید اینجا برای ما محسوس بشود که انشاءالله بفهمیم لذتهای دیگری هم وجود دارد.
🔸
به نقل از آیتالله بهجت(ر.ه) که میفرمودند: لذتی که انسان از نماز میبرد اگر سلاطین دنیا بچشند همه را رها میکنند.🔻ما که اینجوری نیستیم، بنده که اینجوری نیستم متاسفانه، خیلی فاصله داریم، انشاءالله خداوند توفیق بدهد در بقیۀ عمر و لحظاتمان مقداری دل به خدا داده، با خدا راحتتر بوده و با خدا مناجات کنیم. 🌷شهدای عزیز اینطور بودند، بخاطر فداکاری و ایثار و آمادگی دلها، بخاطر عنایت خاصی که اهلبیت علیهمالسلام به جبههها داشتند، معنویت و نورانیت خاصی در جبههها وجود داشت، هر کس آنجا میرفت، نمازش، نماز دیگری بود. رزمندهها درجبهه حال و هوای دیگری داشتند، هر کس جبهه رفته، میداند. #تفسیر ✅ سورۀ طارق 🍃نشر مطالب کانال آزاد است https://eitaa.com/daftaremarefat