🌴پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم):
هر امتی گوساله سامری دارد که آنها را منحرف میکند و گوساله این امت، دینار و درهم است.
لکلّ اُمَّةٍ عِجلٌ یعبُدونَهُ، و عِجلُ اُمَّتی الدَّنانیرُ و الدَّراهِمُ
📚 الفردوس/ج3/ص338/ح5019
مال و ثروت از مهمترین ابزارهای شیطان برای فریب دادن انسان است.
همانطور که سامری، امت موسی(ع) را با گوساله فریب داد و بت پرست کرد، در امت پیامبر نیز، پول و طلا برای برخی بت شده و آنها را فریب میدهد.
بسم الله الرحمن الرحیم
حضرت آیت الله دیباجی اصفهانی
سلام علیکم
فرزندم خیلی به موسیقی علاقه مند است و اصرار دارد که باید ابتدا آلات موسیقی بخرم در اینصورت تکلیف من چیست آیا خرید و استفتاده از آلات موسقی جائز است من را و فرزندم را نصیحت بفرمایید
پاسخ معظم له
بسمه تعالی
بعد التحیة والسلام
خداوند در قرآن می فرماید: وَاجْتَنِبُوا قَوْلَ الزُّور سوره مبارکه حج آیه 30 ؛وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ سوره لقمان آیه 6 از قول زور اجتناب کنید
روایات زیادی در حد تواتر وارد شده که مراد از قول زور غنا می باشد و همچنین مراد از (لهو الحدیث ) در آیه دوم که از موارد اضافه صفت به موصوف است بمعنی حدیث لهوی؛ غنا می باشد
و غنا صوت مناسب با مجالس لهو و لعب است و استعمال آلات موسیقی اگر مناسب با مجالس لهو و لعب باشد جایز نیست . والله العالم
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته
سید محمد تقی دیباجی اصفهانی
🌴امام کاظم (علیه السلام) می فرمایند:
✨اگر شیعیانم را زیر و رو کنم، جز ادعا چیزی دیگری ندارند،
✨و اگر آنان را آزمایش کنم سر از ارتداد درآورند،
✨و اگر ایشان را تصفیه نمایم، از هزار نفر جز یک نفر خالص و بیغش نباشد،
✨و اگر غربالشان کنم، با من جز خواص و نزدیکانم نمانند،
فراوانند افرادی که بر پشتی ها تکیه می زنند و می گویند، ما شیعه علی (علیه السلام) هستیم!!!
شیعه علی (علیه السلام) کسی است که، کردارش گواه رفتارشباشد.
📚کافی ج ۸ ص ۲۲۸
بسمه تعالی
محضر استاد محترم حضرت آیت الله دیباجی اصفهانی «مد ظله العالی »
سلام علیکم
محضر عالی سوالی دارم تقدیم می کنم پاسخ مرحمت فرمایید
🌲سؤال اول:
با توجه با آیات قرآن کریم که خداوند در سوره بقره آیه ۱۱۵ میفرماید «فَأَیْنَمَا تُوَلُّوا فَثَمَّ وَجْهُ اللَّهِ ۚ» و در سوره حدید آیه ۴ که می فرماید:«وَهُوَ مَعَکُمْ أَیْنَ مَا کُنْتُمْ ۚ»
سؤال مطرح است که چرا ما برای عبادت پروردگار باید به یک جهت (قبله کعبه) نماز بخوانیم؟
🌲سوال دوم : نظر حضرتعالی در نماز؛ انحراف از قبله تا چه حد مجاز است و به نماز لطمه نمیزند ؟
بسمه تعالی
بعدالتحیه والسلام
🌴پاسخ سؤال اول :
چنانچه در ذیل آیه شریفه ۱۴۴ سوره مبارکه بقره «فَوَلِّ وَجْهَکَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ ۚ وَحَیْثُ مَا کُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَکُمْ شَطْرَهُ ۗ» وارد شده است که پیامبر اسلام «صلی الله علیه و آله وسلم» پس از هجرت بمدینه و اقامه نماز به مدت هفده ماه به سوی بیت المقدس در مسجد «بنی سالم» نماز میخواند (نیمه ماه رجب سال دوم هجری ) که جبرائیل نازل شد واز طرف خداوند این آیه شریفه را آورد که روبروی کعبه نماز بخواند آیه 144 می فرماید «ما توجه تو را بر آسمان (به انتظار وحی و تغییر قبله) بنگریم و البته روی تو را به قبلهای که به آن خشنود شوی گردانیم، پس روی کن به طرف مسجد الحرام و شما (مسلمین) نیز هر کجا باشید (در نماز) روی بدان جانب کنید. و گروه اهل کتاب به خوبی میدانند که این تغییر قبله به حق و راستی از جانب خداست (نه به دلخواه کس) و خدا از کردار آنها غافل نیست». و پیامبر «صلی الله علیه و آله و سلم» در بین نماز ظهر بود که بدستور خداوند از بیت المقدس بطرف کعبه برگشت و دو رکعت باقی مانده را بطرف کعبه خواند و مسلمانان از وی تبعیت نمودند و نام آن مسجد به مسجد(ذوقبلتین)تغییر یافت یعنی مسجدی که دو قبله دارد.والله العالم
🌴پاسخ سوال دوم :
اگر نمازگزار به اعتقاد قبله نمازش را خواند سپس متوجه شد که از قبله منحرف شده اگر انحرافش به حدّ یمین و یسار (راست یا چپ نمازگزار ) نرسیده باشد (تا ثمن الدائره – یک هشتم دایره – ۴۵ درجه ) نمازش صحیح است و اگر انحرافش به حدّ یمین یا یسار(راست یا چپ) رسیده باشد ( به ربع الدائره – یک چهارم دائره – نود درجه ) اگر وقت باقی است نمازش را اعاده کند و اگر وقت باقی نیست نمازش صحیح است و قضاء بر او واجب نیست مگر جاهل به حکم باشد به جهل غیر معذور یعنی جاهل مقصر باشد که در این صورت اعاده با قضا بر او واجب است والله العالم
والسلام علیکم و رحمه الله وبرکاته
سید محمد تقی حسینی دیباجی
✳️پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله حاج سید محمد تقی دیباجی اصفهانی مد ظله العالی - قم
http://farsi.dibajiesfahani.ir/
✳️ واتساپ
https://chat.whatsapp.com/ByfFgGcOKtU6Csgu39fvs6
✳️ایتا
https://eitaa.com/joinchat/1107099678C77f655fe76
✳️دریافت استفتائات شرعی ، اعتقادی
09127580188
✳️تلفن دفتر قم : 025 - 37732429
بسم الله الرحمن الرحیم
حضور محترم حضرت آیت الله دیباجی اصفهانی
سلام علیکم
خداوند بعد چندین سال به ما بچه ای عنایت کرده و بخاطر تولد نوزاد هدایای زیادی از طرفخانواده خانم و خانواده ما آوردند و غالبا طلا و سکه است؛ ما الان نمیدانیم از لحاظ شرعی این هدایا متعلق به کیست آیا مالک طلاها بچه است تا ما برایش کنار بگذاریم وقتی بزرگ شد به او بدهیم یا متعلق به ماست یعنی پدر و مادر.
🌿پاسخ معظم له :
بسمه تعالی
بعد التحیه والسلام
هدایا از بچه است ، ولیّ بچه مانند پدر میتواند هدایا را خرج بچه کند و اگر چیزی از مخارج سال بچه اضافه آمد و سال بر آن گذشت خمس آن هدایا بر پدر بنابر احتیاط واجب ، لازم است و اگر پدر خمس آنها را نداد برخود بچه بعد از بلوغ لازم است. والله العالم
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید محمد تقی دیباجی اصفهانی
✳️ واتساپ
https://chat.whatsapp.com/ByfFgGcOKtU6Csgu39fvs6
✳️ایتا
https://eitaa.com/joinchat/
1107099678C77f655fe76
ارسال استفتائات شرعی ، اعتقادی
09127580188/منصوری
✳️پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله حاج سید محمد تقی دیباجی اصفهانی مد ظله العالی - قم
http://farsi.dibajiesfahani.ir/
✳️تلفن دفتر قم :
025 - 37732429
امام حسن عسکری(علیهالسلام) در سال 232 ق در مدينه چشم به جهان گشود. مادرش «سوسن» يا «سليل» زنی لايق و صاحب فضيلت بود و در سفری که امام به سامرا داشت، همراه امام بود و در سامرا از دنيا رفت. کنيه آن حضرت ابامحمد است، صورتی گندمگون و بدنی در حد اعتدال داشت، چشمانی درشت و پيشانی گشاده و خالی بر گونه راست داشت، ایشان بيانی شيرين و جذاب و شخصيتی با شکوه و وقار داشتند.
به طور کلی دوران عمر 29 ساله امام حسن عسکری(علیهالسلام) به سه دوره تقسيم میگردد:
دوره اول 13سال است که زندگی آن حضرت در مدينه گذشت؛
دوره دوم 10سال در سامرا قبل از امامت؛
و دوره سوم نزديک 6 سال امامت آن حضرت میباشد که از این شش سال، سه سال را در زندان گذرانيد.
«عبيدالله خاقان» وزير معتمد عباسی با همه غروری که داشت وقتی با حضرت ملاقات میکرد به احترام آن حضرت برمیخاست، و آن حضرت را بر مسند خود مینشاند و پيوسته میگفت: «در سامراه کسی را مانند آن حضرت نديدهام، وی زاهدترين و داناترين مردم روزگار است.»
حضرت در مدت شش سال امامتش، آثار مهمی از تفسير قرآن و نشر احکام و بيان مسائل فقهی و جهت دادن به حرکت انقلابی شيعيانی که از راههای دور برای کسب فيض به محضر امام میرسيدند بر جای گذاشت. امام با تعليمات عاليه قرآنی و نشر احکام الهی و مناظرات کلامی، جنبش علمی خاصی را تجديد کرد، و فرهنگ شيعی را اعتلا بخشید و افرادی چون «يعقوب بن اسحاق کندی» نیز شاگرد حضرت شده و به نشر معارف شیعی پرداختند.
در نهایت حضرت در روز جمعه هشتم ماه ربيع الاول سال 260 ق به شهادت رسید.
در کيفيت شهادت آن امام بزرگوار فرزند عبيدالله بن خاقان میگويد: «روزی برای پدرم خبر آوردند که امام حسن عسکری(علیهالسلام) رنجور شده، پدرم به سرعت تمام نزد خليفه رفت و خبر را به خليفه داد، خليفه پنج نفر از معتمدان خود و طبيبی را نزد آن حضرت فرستاد. اين کارها را برای آن میکرد که زهری را که به حضرت داده بودند بر مردم معلوم نشود و پيوسته ملازم خانه آن حضرت بودند تا به شهادت رسید.
شخصی سخن چین، به حضور امام حسن علیه السلام رسید.
عرض کرد:
فلانی از شما بدگویی می کند.
امام حسن صلوات الله علیه به جای تشویق چهره درهم کشید و به او فرمود:
تو مرا به زحمت انداختی.
از این که غیبت یک مسلمان را شنیدم باید درباره خود استغفار کنم
و از این که گفتی آن شخص با بدگویی از من، مرتکب گناه شده بایستی برای او نیز دعا کنم.
📚 بحار: ج 43، ص 350
📜 امام حسن عسکري عليه السّلام فرمودند:
... أما إنَّ لَهُ غَيْبَةٌ يُحارُ فيهَا الْجاهِلُونَ، وَ يَهْلِكُ فيهَا الْمُبطِلُونَ، وَ يُكَذِّبُ فيهَا الْوَقّاتُونَ، ثُمَّ يَخْرُجُ فَكَأَنّى أنْظُرُ اِلىَ الأَعْلامِ الْبيضِ تَخْفِقُ فَوْقَ رَأسِهِ بِنَجَفِ الْكُوفَةِ.
حضرت مهدى (عليه السلام) داراى غيبتى است (طولانى) كه نادانها در آن زمان متحير مى شوند، اهل باطل در آن غيبت به هلاكت مى رسند و وقت تعيين كنندگان دروغ مى گويند، سپس ظهور و خروج مى كند، گويا مى بينم پرچمهاى سفيدى را كه در نجفِ كوفه بالاى سر او به اهتزار در آمده است.
📗 كمال الدين، ص ۴۰۹،ح۹