✅ راهکارهای طلایی برای رفع خواب آلودگی و خستگی هنگام درس خواندن :
@moshaverbartargh
با توجه به این که ممکن است این مشکل برای خیلی از ما پیش بیاید و باعث شود تا نتوانیم مطالعه ی مفید و مداومی داشته باشیم، راهکارهایی را برای شما ارائه کردیم که با رعایت آنها تا حد زیادی می توانید این مشکل را رفع کرده و هنگام مطالعه، شادابی و سرحالی کافی را داشته باشید.
1️⃣ از مطالعه پراکنده و نامنظم خودداری کنید : مطالعات شما باید مشخص و با برنامه ریزی منظم در زمان های مناسب باشد
برنامه حجمی - زمانی
2️⃣یک برنامه ریزی مدون برای تمام کارهایتان در نظر بگیرید: هدف این نیست که تمام کارهایتان را دقیقا طبق ساعت انجام دهید، بلکه می توانید امور خود مانند خواب ، مطالعه ، ورزش و … را بر اساس نظم و برنامه ریزی، تا حدی سامان دهید
3️⃣ در مکانی که خیلی گرم است درس نخوانید: باید توجه کنید که دمای مکان مطالعه نباید خیلی گرم باشد (حداکثر ۲۵-۲۴ درجه سانتی گراد)
4️⃣نشستن صحیح هنگام مطالعه: به هیچ وجه به صورت دراز کشیده و خوابیده درس نخوانیدچرا که خوابیده درس خواندن سبب رخوت ، سستی و بیحالی ما می شود.
5️⃣ پرخوری نکنید: دقت داشته باشید که خوردن زیاد و بیش از حد ، موجب سنگینی و خواب آلودگی ما می شود.
6️⃣ قدم بزنید: وقتی که احساس بی حوصلگی و خواب آلودگی می کنید، با یک پیاده روی نسبتا تند، انرژی و هوشیاریتان را افزایش دهید.
7️⃣ برای رفع خواب آلودگی مدتی کوتاه از فضای مطالعه بیرون بروید.
8️⃣ یک دوش با آب ولرم برای رفع خواب آلودگی بگیرید.
9️⃣خواب کافی در شب : این اشتباه در بین اغلب دانش آموزان پیش می آید که شب را به دلیل اینکه سکوت بیشتری دارد، برای مطالعه انتخاب می کنند. اما باید توجه کنید که این کار سبب به هم خوردن سیستم بدنی و ذهنی شما می شود. در جلسات حضوری همیشه با دلایل علمی تاکید کردم و راهکار هم دادم ولی منه قربانی مزار میگم شما داوطلب عزیز هم باید انجام بدین دیگه
🔟فعالیت های بدنی کوتاه بین مطالعه فراموش نشود: سعی کنید هنگام مطالعه ، در فاصله های زمانی کوتاه ، فعالیت های بدنی مختصری داشته باشید.( پارت استراحت بین مطالعه )
1⃣1⃣اب زیاد بنوشید
حتما در محل مطالعه خود اب داشته باشید و هر از چند گاهی مقداری بنوشید هم هوشیار می شوید و هم گلوتون تازه میشه
2⃣1⃣در صورت خواب الودگی زیاد وضو بگیرید قسمت هایی که در وضو گرفتن خیس می شوند قسمت های حساس بدن هستندو هوشیارتون میکنه
🌹🌴🌹
#چند نکته مهم برای جلوگیری از فراموشی سر جلسه امتحان
برای امتحانات خود را آماده می کنید، اما وقتی که سر جلسه امتحان حاضر می شوید تا به سوالات پاسخ دهید متوجه می شوید که تمام مطالب را فراموش کرده اید. این یکی از معضلاتی است که خیلی از دانش آموزان در طول دوره تحصیلی با آن مواجه می شوند و حداقل یک بار آن را تجربه کرده اند.
● سطح اضطراب بالا
خیلی از افراد هستند که در طول امتحانات به دلیل اضطراب بالایی که دارند خیلی از مطالب را به یاد نمی آورند و احساس می کنند که ذهن آنها خالی است. عصبی شدن در سر جلسه امتحان باعث به لرزه افتادن بدن، افزایش ضربان قلب و یا سر درد شدید می شود. با توجه به مطالعاتی که صورت گرفته است، اگر هنگام آزمون اضطراب بسیار بالایی را به همراه داشته باشید، تمام مطالبی را که قبلا خوانده اید را فراموش می کنید. بنابراین سعی کنید در طول جلسه امتحان آرامش خود را حفظ کنید تا استرس بر شما غلبه نکند و منجر به خراب شدن نتیجه امتحانتان نشود.
● محیط استرس زا
اکثر دانش آموزان برای اینکه بتوانند مطالعه خوبی داشته باشند مکان های آرام و راحت را برای مطالعه در نظر می گیرند تا تمرکز کافی برای درس خواندن داشته باشند. استرس و داشتن دغدغه در هنگام امتحان جزو طبیعت آن محسوب می شود و تمام آرامش شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. بعضی از دانش آموزان نمی توانند با چنین فضایی در طول جلسه امتحان کنار بیایند و در نهایت نمی توانند مطالبی را که از قبل در ذهن خود ذخیره کرده اند را به یاد بیاورند.
●روش اشتباه در مطالعه
یکی دیگر از علت های فراموشی اطلاعات در طول جلسه امتحان، روش نادرست مطالعه است. طبق گفته برخی از محققان افرادی که فقط یک بار مطالعه کرده اند بخشی از اطلاعات را نمی توانند به یاد بیاورند. براساس همین تحقیقات، آن دسته از دانش آموزانی که روش اشتباه برای مطالعه را انتخاب می کنند و فقط به خواندن خلاصه ی درس ها و رئوس مطالب اکتفا می کنند، نمی توانند به موفقیت دست یابند.
●ذخیره شدن اطلاعات در حافظه کوتاه مدت
اگر اطلاعات در طول امتحان قابل دسترسی نیست، به دلیل این است که دانسته هایتان در حافظه بلند مدت ذخیره نشده است. عدم تمرین زیاد، یکنواختی در مطالعه و یا مطرح نکردن سوالات متداول در حین درس خواندن می تواند فرآیند ذخیره سازی اطلاعات در ذهن را با مشکل جدی مواجه کند. و این یعنی دانش آموز نمی تواند در طول جلسه آزمون به سوالات پاسخ دهد.
امام باقر عليه السلام:
🔸اِتَّبِعْ مَن يُبكيكَ و هُو لكَ ناصِحٌ، و لا تَتَّبِعْ مَن يُضحِكُكُ و هُو لكَ غاشٌّ
🔹از كسى كه تو را مى گرياند اما خيرخواه توست پيروى كن و از كسى كه تو را مى خنداند اما با تو رو راست نيست پيروى مكن
المحاسن جلد۲ صفحه۴۴۰
#حدیث_روز
تکنیک های بهبود سرعت مطالعه
🔹روی اولین و آخرین جمله پاراگراف تمرکز کنید.
اولین جمله پاراگراف، موضوع پاراگراف رو مشخص می کنه و آخرین جمله پاراگراف هم علاوه بر مشخص کردن نتیجه موضوع، تا حدودی موضوع پاراگراف بعدی رو مشخص میکنه. با تمرکز روی این دو قسمت، خیلی سریع میتونید به هدف نویسنده پی ببرید.
🔹 نکات مهم را یادداشت کنید.📝
در زمان مطالعه، نکات مهم رو به صورت خلاصه در حاشیه کتاب یادداشت کنید. کلمات کوچک را نادیده بگیرید. در مطالعه سریع، نیازی به خوندن کلماتی مثل آن، و، با و.. نیست. توجه به این کلمات باعث میشه مغز اونها رو پردازش کنه و به همین دلیل زمان مطالعه طولانی میشه.
🔹ایجاد محیط مطالعه مناسب.
مطالعه در فضایی به دور از حواس پرتی کیفیت و سرعت مطالعه شما رو افزایش میده.
قسمتی از خانه، که فضای آرام تری داره رو برای مطالعه انتخاب کنید. اگه میخواهید به کتابخونه برید، همه وسایلی رو که لازم دارید با خودتون ببرید که مجبور نشید دوباره برگردید.
❌ از اونجایی که موبایل، باعث حواس پرتی میشه، سعی کنید موقع مطالعه اون رو از خودتون دور کنید.
🔹نوشتن طرح کلی
یکی از راه های مطالعه سریع، نوشتن طرح کلی از مطلبی است که قصد خوندن اون رو داریم.
این طرح کلی میتونه شامل نکات اصلی مطلب باشه به صورتی که با یه نگاه سریع به اون میتونید مطالب رو به یاد بیارید.
▎ســوال پـرتـکــرار💬
💡امروز میخوام درباره تست آموزشی باهاتون صحبت کنم.🤓
▎تسـت آموزشـی چبه؟⁉️
✏️تست آموزشی یه نوع تستیه که شما برای تکمیل یادگیری و تسلط روی یک مبحث میزنید . 📚✨
▎اهمـیـت تسـت آمـوزشــی☄️
✅تست آموزشی یکی از مراحل تکمیل یادگیریه. پس اگه از اون دسته دانشآموزانی هستید که وقت زیادی رو صرف خوندن درسنامه میکنید و با وسواس تمام درسنامه رو زیر و رو میکنید، پیشنهاد من اینه که درسنامه رو تو زمان کمتری مطالعه کنید و به جاش کلی تست آموزشی بزنید.👌👨🎓
▎نکـات مـهـم درباره تست آمـوزشـی✍️
🔴وقتی دارید تست آموزشی میزنید، زمان حل سوال رو در نظر نگیرید
⏳: یادتون نره هدف تست آموزشی فقط و فقط یادگیری و رسیدن به تسلط کامل هست. نه اینکه کلاً تست زماندار نزنین! وقتی تسلطتون روی یه مبحث کامل شد، بعدش برید سراغ تستهای زماندار تا سرعتتون هم افزایش پیدا کنه. 🚀
🔴وقتی تستی رو بلد نبودید، سریع برید سراغ پاسخنامه یا جزوتون📖:
بعضیها سوالاتی که بلد نیستن رو جا میندازن و فقط سوالهایی رو که بلدن حل میکنن و فکر میکنن کل مبحثرو بلدن! 😅👀
🔴از غلط زدن تستهای آموزشی نترسید‼️:
به خودتون بگید من میرم غلط بزنم تا یاد بگیرم. مطمئن باشید بعد از چند تست، روند درست زدنتهم شروع میشه! 🎉
🔴وقتی دیدید سوالی نکتهی جدیدی داره (چه درست زده باشید چه غلط)، حتماً نکتهش رو وارد خلاصهنویسی و جزوتون کنید📝: وقتی خواستید مرور کنید، این نکتهها خیلی به کارتون میاد.📚
🔴حتماً پاسخنامه سوال رو (هرچند اجمالی) یه دور بخونید🤓: اگه سوال رو درست حل کرده بودید، نکتهها براتون مرور میشه (شاید هم یه راه بهتر تو پاسخنامه معرفی شده باشه). اگر هم غلط زده بودید، راه حل سوال رو یاد میگیرید. 🧠💡
▎اهمیـت تست آموزشیدر دروس مختلـف☀️
🗣️بچهها یادتون باشه تست آموزشی فقط مربوط به درسهای اختصاصی نیست. چه تو دروس اختصاصی و چه تو دروس عمومی، تست آموزشی بهتون کمک میکنه که:
✏️اگه چیزی رو اشتباه فهمیده باشیدسریع اصلاح بشه تو ذهنتون.🧩
✏️یادگیری و تسلطتون کامل بشه.💯
🧷در آخر یادتون باشه که فقط به تست آموزشی اکتفا نکنید. 🚫
🤓وقتی کامل اون مبحث رو یاد گرفتید، باید برید سراغ تستهای زماندار و شبیه آزمون تا سرعتتون هم بره بالا و هر تستی رو دیدید بتونید هم سریع وهم درست حلش کنید.✈️💥👨🏻🎓━━━━━━━━━━━━━━━