#فیمنیسم
🔸زمينههاي شکلگيري فمينيسم(2)🔸
♦️تفکر فمينيسم، بدون زمينه شکل نگرفته، بلکه عوامل متعددي در شکلگيري آن نقش داشتهاند. مهمترين عوامل و زمينههاي شکلگيري اين تفکر را بايد در امور زير جستجو کرد:
▪️ناديده گرفتن حقوق زنان
زن به حکم اينکه انسان است، داراي حقوقي است. اين حقوق به خصوص در اديان آسماني که گرفتار تحريف نشدهاند، به خوبي نمايان است. در شريعت اسلام حقوق بسياري براي زن تشريع شده است اما در جوامع مدعي دينداري، حتي در جوامع مدعي مسلماني، معمولاً حقوق زن ناديده گرفته شده است. براي مثال، امروزه بسياري زنان کارمند و صاحب شغل را ميشناسيم که دستمزد آنان از جانب شوهر تصاحب ميشود.
در جامعهاي که زن انسان به حساب نيايد، يا مورد ظلم و ستم قرار گيرد، يا حقوق او ناديده گرفته شود، تا حدودي طبيعي است که تفکري شکل بگيرد که زن را موجود برتر و مرد را سبب بدبختي و گرفتاري او معرفي کند.♦️
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز 👇
#فیمنیسم
🔸آشنایی با فیمنیسم🔸
♦️▪️آزاديطلبي زنان
يکي ديگر از زمينههايي که منجر به شکلگيري تفکر فمينيسم گرديد، ميل زنان به آزادي بود. اين آزادي ممکن است معنايي معقول داشته باشد و به معناي «رهايي از قيود خواستههاي نامعقول مردان» باشد، همچنان که ممکن است، معنايي نامعقول داشته باشد و به دنبال «آزادي از قيد دين و اخلاق»، «روابط جنسي آزاد» و يا «همجنسگرايي زنانه» باشد. معناي دوم آزادي، پيامد طبيعي هدونيسم و لذتگرايي مادي است که خود ثمره فرهنگ اروپايي بعد از رنسانس است.
▪️تعصب زنان
ديگر زمينه تفکر فمينيسم را بايد در برانگيخته شدن تعصب زنان جستجو کرد.
به گفته يک متفکر غربي:
[پيدايش] نهضت آزادي زنان، افشاگر يک «بسيج تعصب» بود که به طور سنتي در درون يک تئوري سياسي عمل ميکرد.
مقصر اصلي در پيدايش دو زمينه اول؛ يعني ظلم و ستم به زنان و ناديده گرفتن حقوق آنان را بايد مردان دانست اما دو زمينه ديگر را نميتوان به مردان منتسب دانست، بلکه اين فرهنگ جديد غربي بود که زمينهساز اين تفکر گرديد. دست به دست دادن اين زمينهها و عوامل، به شکلگيري تفکري انجاميد که باعث شد زنان عليه مردان بشورند و در برخي از گرايشهاي تند به کشتار جمعي مردان معتقد گردند.♦️
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
#فمنیسم
🔸گرايشهاي فمنيستي🔸
♦️اين تفکر در زمان حاضر، بسيار فعال است و موفق به تأثيرات زيادي در جامعه ايران شده است. جريانات فمنيستي در ايران امروز، در قالب دو گرايش فعاليت دارند.
الف) فمنيستهاي غربگرا يا غير ديني. اين گرايش در پي حذف نهاد دين در جامعه است و راهحل نهايي براي زنان را پيروي از روشهاي غربي ميداند.
ب) فمنيستهاي به اصطلاح مذهبي. اين گرايش خواهان تجديد نظر در قوانين و ساختار جامعه است و معتقد است که جامعه ايران سالها تحت سلطه نظام مردسالاري بوده و لازمه دگرگوني، اصلاح قوانين و ديدگاه فرهنگي جامعه است.
پيروان گرايش دوم، به لحاظ ديدگاه و خطمشي به سه دسته تقسيم ميشوند.
1. فمنيستهاي راديکال که معتقدند شريعت، پاسخگوي تمام سؤالهاي جامعه زنان نيست و برخي از نيازها و پرسشهاي آنان، بايد از طريق ديگري پاسخ داده شود.
2. فمنيستهاي ميانهرو که خواستار حضور زنان در عرصههاي مختلف ورزشي، مديريتي، ايجاد فرصتهاي شغلي و تحصيلي برابر، عدم تبعيض در ارتقاي شغلي بين مرد و زن و حضور زنان در پستهاي عالي دولتي هستند و از حجاب اسلامي تعريف جديدي دارند.
3. فمنيستهاي محافظهکار که ديدگاهي تقريباً مشابه ميانهروها دارند اما در خطمشي و روشها با یکدیگر متفاوتند. ♦️
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز 👇
♦️ تقی زادههای زمان، مروجین سند ۲۰۳۰
✍️ جریان غربگرا و غرب زده بر این پندار خام است که قله کمال، غرب و تمدن غربی است. اگر ایران نیز بخواهد در مسیر توسعه و پیشرفت مدرن قرار گیرد باید استانداردهای غربی را بپذیرد. این استانداردها تنها در حوزه اقتصاد نبوده بلکه شامل عرصه تربیت و آموزش و پرورش هم میشود، زیرا ما باید «انسان تراز جامعه جهانی» تربیت کنیم تا بتواند استانداردها و دستورالعملهای این جهان مدرن را رعایت کند.
✍️ همین رویکرد سبب شد در دولتهای مختلف از جمله دولت یازدهم جریانی در پی غرب زدگی سیستماتیک کشور باشند و سیاستهای کلان را ذیل سیاستهای جهانی تعریف نمایند. یکی از این تئوریسینها، دکتر محمود سریع القلم یکی از چهرههای نزدیک به حسن روحانی است. کسی که از او به عنوان مشاور روحانی یاد شده و روحانی نیز بر کتاب وی مقدمهای نگاشته است.
✍️ سریع القلم بر این باور است که نسل آینده ایران باید تغییر کند. نسل فعلی نمیتواند دستورکارهای جهانی را اجرا کند. نسل جدید نیز مختصات ویژهای دارد از جمله اینکه به شدت غیر ایدئولوژیک است. تکیه و اصرار بر غیر ایدئولوژیک بودن یعنی دقیقا یک شهروند غربی منفعتگرای دنیا پرست که با هیچ امری غیر از منفعت شخصی خود در دنیا کار ندارد. همان شهروند غربیای که با پول مالیات او در یمن و غزه و سوریه انسان میکشند و از او هیچ صدایی در دفاع از بشریت در نمیآید.
✍️ در چنین شرایطی بود که مقام معظم رهبری ابتدای سال ۱۳۹۶ در دیدار با فرهنگیان و معلمان پرده از تصویب و اجرای محرمانه سندی در حوزه آموزش برداشتند. سند موسوم به ۲۰۳۰ که بنا بود به عنوان سندی بالادستی،
سمت و سوی آموزش کشور را تغییر دهد. ایشان در این بیانات مهم فرمودند:
🔺 بنده از شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گلهمند هستم؛ آنها باید مراقبت میکردند، نباید اجازه میدادند این کار تا اینجا پیش بیاید که ناچار بشویم ما جلوی آن را بگیریم و ما وارد قضیّه بشویم. اینجا جمهوری اسلامی است؛ اینجا، مبنا اسلام است، مبنا قرآن است؛ اینجا جایی نیست که سبک زندگی معیوبِ ویرانگرِ فاسدِ غربی بتواند در اینجا اینجور اِعمال نفوذ کند.
✍️ اما علت اصلی این هشدارها و مخالفتها با چنین سندی چه بود؟ «نفی استقلال ملی» و «آسیب به بنیانهای فکری و فرهنگی کشور» مهمترین سرفصلهایی بودند که دلسوزان ایران و انقلاب را به مقابله با این سند انحرافی وا میداشت. مقام معظم رهبری این سند را از همین زاویه نیز نقد کردند و فرمودند:
🔺 «مسئلهی «استقلال» خیلی مهم است. حالا همین مسئلهی ۲۰۳۰ -این قضیّهی سند ۲۰۳۰- از همین قبیل است؛ این مسئلهی استقلال است.
متن کامل یادداشت را می توانید از لینک زیر مشاهده نمایید: 👇
#نفوذ
#غربزدگی
#سریع_القلم
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=2969
📚نام کتاب: "حکمتها و اندرزها"
🖋نویسنده: شهید مرتضی مطهری
☘برگی از کتاب:
.
🔰دین و ایمان در عین اینکه در نواحی زیادی به امید ورجاء، قوت و وسعت می دهد، از طرفی هم جلو یک سلسله آرزوها را می گیرد و نمی گذارد آنها رشد کند. آدمی در ناحیه آرزو هیچ گونه محدودیتی ندارد؛ گاهی آرزوی امر محال می کند؛ مثلا حادثه ای در گذشته واقع شده ولی آدمی آرزو می کند که ای کاش واقع نشده بود.
.
🔰آرزو در ذات خود منطق و قاعده ای ندارد یعنی تابع منطق و قاعده عمل نیست، تابع قوانین عقل و فکر نیست و به همین دلیل لازم است اصلاح شود و تحت نظم و قاعده در آید.آرزوهای بی نظم و قاعده همانهاست که در زبان دین " آمال شیطانی" نامیده شده، همانهاست که آدمی را می فریبد و وقت و عمر اورا تباه می سازد، نیروی خیال و فکر او را، وقت و فرصت او را تباه می سازد
.
🔰لهذا اگر بشر بخواهد در ناحیه امیدهای صادق و واقعی خود موفقیت پیدا کند و در آن ناحیه خود را رشد و نمو دهد چاره ای ندارد از اینکه با آرزوهای کاذب و خیالات واهی شیطانی مبارزه نماید که آنها جز غرور و فریب چیزی نیست.
#مطهری
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
📝"قرارمان این نبود..."
♦️سال ۶۷ که لایحه مدارس غیرانتفاعی طرح شد مهم ترین توجیهشان این بود "میخواهیم بار را از روی دوش دولت برداریم، یک بخشی از جامعه رفاه بیشتری دارند و حاضرند پول آموزششان را خودشان بدهند."
♦️حالا در ۴۰ سالگی انقلاب، سرازیری خصوصیسازی بلایی بر سر کشور آورد که کارمندهای معمولی و ضعیف جامعه هم مجبورند دو شیفت حتی بعد از ساعت اداری در اسنپ و تپسی کار کنند تا بچهشان را به غیرانتفاعی بفرستند.
♦️قرار سال ۶۷ این نبود که مردم به جایی برسند که خارج از غیر انتفاعی، دانشگاه و آینده و شغل و جایگاه اجتماعی و هیچ چیزی دیگری متصور نباشند. قرار نبود آموزش رایگان فقط یک بند خیالی در قانون اساسی بشود.
♦️حالا کلیت غیرانتفاعی یک طرف، #مدارس_خاص طرف دیگر. چه از جنس آکواریوم های مذهبی قبل و بعد انقلاب که دور از فضای جامعه، حجتیهایها ساختند چه از جنس آکواریومهای سیاسی مذهبی که بعد از جنگ راستها و چپها ساختند.
♦️مدل تربیتی، شکل گیری طبقه خاص، سطح دردمندی نسبت به جامعه و کلیت کارنامه این مدارس بحثهای زیادی دارد.
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
⚠️چهار نفر از #اصلاح_طلبان رادیکال با انتشار یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز به سران ایالات متحده یادآوری کردهاند اگر سیاست خارجی #آمریکا با آنها همکاری نکند، در #انتخابات اخیر شکست خواهند خورد.
🔴حقارت و دیپلماسی_التماس #افساد_طلبان آبروی ایران و ایرانی را برده اند..
#سرطان_اصلاحات #اصلاحات_آمریکایی
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
📝 #یادداشت| مغرورهای ناتوان با تفکر لیبرالیستی
🔺 یکی از دورههای بروز تفکرات غربگرایانه و لیبرالیستی در ایران پس از انقلاب، دورهای است که جریان موسوم به اصلاحات قدرت را در دست گرفت. گرچه زمینههای ظهور این دوره در دولت کارگزاران آقای هاشمی بنا گردیده بود، اما رسما از خرداد ۱۳۷۶ با پیروزی آقای خاتمی در هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران آغاز شد.
🔺 امروزه رهبر جریان اصلاحات در ایران با نام سید محمد خاتمی، رئیس دولتهای هفتم و هشتم ایران پس از انقلاب شناخته میشود. آقای خاتمی، شخصیتی با اندیشههای متمایل به تفکرات نظام سرمایهداری غرب میباشد که در دو دوره چهار ساله در ایران بسیاری از مبانی و مفاهیم غربی همچون آزادی، جامعه مدنی و … را رواج داد.
🔺 دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی در ایران، متاسفانه دوره رواج اندیشههای التقاطی و آموزههای لیبرالیستی و نیز تضعیف مبانی فرهنگی و ارزشهای اصیل اسلامی است.
برای مطالعه متن کامل یادداشت می توانید به لینک زیر مراجعه کنید: 👇
#نفوذ
#اصلاح_طلبان
#لیبرالیسم
#سکولاریسم
#خاتمی
🌐 https://www.asbaat.ir/?p=30
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
🌷رهبر معظم انقلاب:
🔸شهید بهشتی، انسانی صاحب فکر و اراده، قوی، منضبط، اهل کار، با نشاط و به معنی واقعی یک نعمت بزرگ بود.
🔸مهمترین مأموریت قوه قضاییه در دوره جدید، «ایجاد تحول در چارچوب اصول اسلام و قرآن و قانون اساسی» است. تحول به معنای استفاده از شیوههای کارآمدتر و مؤثرتر و بهینه شدن شیوه های قبلی و همچنین رفع نقصها، خلأها و اشکالات گذشته است.
🔸برای ایجاد تحول، برنامه ریزی و زمانبندی، پنجاه درصدِ کار است و پنجاه درصدِ بقیه مربوط به تحرک و اقدام و عمل است.
🔸ملت ایران با ادامه راهی که اسلام، انقلاب و امام ترسیم کرده اند، اهداف با ارزش و جذاب خود یعنی دستیابی به عزت، رفاه مادی، پیشتازی در علم و آرامش و امنیت اجتماعی را محقق خواهد کرد. ۹۸/۴/۵
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز 👇
📛 اقدام جنگ طلبانه #گروه_ب یا جنگ روانی #دولتی_ها؟!!
🔹 در زمانی که اوج قلدری ترامپ برای ایران بود و مرتب ایران را به جنگ تهدید میکرد در اقدامی عجیب جناب دکتر ظریف در رسانه های خارجی اقدامات جنگ طلبانه و تهدیدات را متوجه گروه ب میداند!!
🔹 حال اینکه کسانی که مسائل منطقه و جهان را رصد میکنند خوب میدانند این سیاستِ ترامپ نه تنها مختص یک گروه خاص نیست بلکه ذات کثیف مقامات آمریکایی را مشخص میکند که مرتب نقش پلیسِ خوب و بد را بازی میکنند...
🔹 پس از مدتی که ایران و بهتر میدانم بگویم #رهبر_انقلاب_اسلامی با اقتدار روبروی تهدیدات آمریکایی ها ایستادند، آمریکایی هایی که فکر میکردند میتوانند با قلدری ما را به پای میز مذاکره بکشانند از مواضع خود عقب کشیدند و حرفی را که جناب ظریف در اذهان و بر سر زبان ها جاری کرد را به میان آوردند که این گروه هستند که قصد جنگ دارند و خودِ ترامپ نیز از تصمیمات اینها عاجز شده و خود ترامپ نیز در مصاحبه ای میگوید من موافق جنگ با ایران نیستم و این گروه، مرا به جنگ ترغیب میکنند!!!!!!!
🔹 ظاهراً آقایان دولتی همیشه باید به دشمن پالس دهند تا طبق معمول راهی باشد برای تسخیر وتحریف اذهان ایرانی ها...
🔺 جناب ظریف این کاسه کوزه ها را جمع کنید...
⛔️ به #جنگ_روانی خاتمه دهید...
🔹 وقتی جان کری در شبکه تلویزیونی آمریکا هدف از مذاکره را کشاندن ایران به مذاکرات بعدی و از بین بردن داشته های ما میداند، دلیلی بر ادامه روند این مذاکرات خفت بار و خطرناک برای کشورمان نیست...
🔹 اکنون دولتی ها و رسانه های موافق، میخواهند به مردم القا کنند که تنها گروه خاصی در آمریکا هستند که به دنبال جنگ هستند!!
در صورتیکه بنا به اظهارات خود مقامات آمریکایی جنگ با ایران برای آمریکا تلفات و ضرر هنگفتی دارد و آمریکا خوب میداند تابِ مقابله با ایران را ندارد و اظهارات جنگ طلبانه صرفاً قمپز در کردن است...
⛔️ دولتی ها بدانند دستشان برای مردم رو شده و همه مردم هدف اصلیِ این سخنان را میدانند...
از جنگ روانی و دست به سر کردن مردم دست بردارید...
✍ #علی_خایب
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد @daneshgahevelyat #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
دانشگاهمدافعانحریمولایت
📛 اقدام جنگ طلبانه #گروه_ب یا جنگ روانی #دولتی_ها؟!! 🔹 در زمانی که اوج قلدری ترامپ برای ایران بود و
⛔️ #رسانه_های_اصلاح_طلب در حال جوسازی رسانه ای هستند تا اذهان مردم را برای #مذاکره_بعدی آماده سازند...
جالب است که ترامپ نیز از پالسی که جناب ظریف به وجود آورده استقبال کرد و خود را از بقیه جدا کرده!!!
🔺 این #عملیات_روانی را جمع کنید!
با همین حرف ها نسخه خسارت بار برجام را برای ملت پیچیدید...
✍ #علی_خایب
❌جهان فهمید!
🔸خوب هم فهمید که جمهوری اسلامی ایران علاوه بر قدرت ایدئولوژیک و آلترناتیو قطعی لیبرالیسم برای اداره جهان، تسلیحات خود ساخته ای را داراست که قابلیت انهدام مخوف ترین و مدرن ترین پهپاد های جاسوسی آمریکا را دارد!‼️
💢همه فهمیدند که اگر کل واشنگتن را بگردند از#ترامپ جنگ طلب تر و از #بولتون خونخوار تر نخواهند یافت و دیدند این سگهای وحشی حتی جرات حمله تلافی جویانه را هم نداشتند،چه رسد به اقدام تمام عیار نظامی!
این پالس به شرق و غرب عالم فرستاده شد،که درست در هنگامه ای که پاترویت آمریکایی،از رهگیری پهپاد های قاصف یمنی که فقیر ترین کشور عربی است،عاجزند!⁉️‼️
🔸#گلوبال_هاوک ایالات متحده که به عنوان ویترین و تجلی تکنولوژی ارتش آمریکا شناخته میشود،نه با سامانه روس،بلکه با سلاح بومی سوم خرداد!‼️
💢آن هم فقط با یک موشک هدف گرفته شد!
که جهان بداند،که جریان مقاومت و در راس آن ایران این قدرت را دارد،که مطلق هواپیما های متجاوز دیگر را هم منهدم کند!
و از این به بعد هر شیخ نشین،هر چشم آبی یا بادامی در هرکجای عالم که قصد خرید تسلیحات آمریکایی را دارد،در پس ذهن خودش عالم به این باشد که سلاحی که میخرد،دستی بالای دست آن است که ممکن است از آستین جمهوری اسلامی ایران بیرون بیآید!⁉️‼️
🔸دنیا دید:👇👇👇
💢درست در زمانه ای که،#محمد_مرسی،که نماد جفتک پرانی علیه ایران بود،به ایران آمد سخنرانی اش را با درود بر خلفا آغاز کرد و حتی لیوانی آب نخورد به دیدار رهبر هم نرفت و در عوض آغوشش را برای#غرب گشود،به آمریکا و اسرائیل پیام دوستی داد و...،به خیال خام ماندن در قدرت به وسیله اتصال به امپریالیسم،در آخر چگونه کف دادگاه های مصر#دق_کش شد!‼️⁉️
💢و هم زمان بشار اسد به عنوان کسی که تمام عالم پشتش را خالی کردند،اما ایران پشت او ماند و حالا او مانده،در قدرت هم مانده!
و مرسی مرده،در قفس هم مرده!
و اسد به قهرمانی بی بدیل برای#جهان_عرب تبدیل شده که شیخک ها برای بازگشائی سفارت خود از هم سبقت میگیرند!
دنیا دید،با چشم خود هم دید!
که از محمد رضا پهلوی تا#صدام تا#قذافی،تا#بن_علی تا#مبارک،تا #مرسی تا....
هرآنکه با خیال پوچ،خام متحد شدن با آمریکا،به او پیوست و مدتی تیتر یک#CNNشد به فاصله چند سال خبر سقوطش را همان CNN زیرنویس کرد!⛔️
زیرا آمریکا متحد نمیخواهد،برده میخواهد
و هرآنکه مثل نصرا لله،اسد،حوثی به ایران اتکا کرد!
مانده،میماند،و خواهد ماند!
🔸این علم بقاست!
که همگان فهمیدند در این جنگل مدرن جهانی،که درنده های کت شلواری اش،با کشتار جمعی میدرند،اگر بخواهند باقی بمانند
یک نام،یک اسم و یک کشور هست که میتواند کمک کند!
#ایران!!!
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت #انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد #کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها #رصد_بهترین_تحلیل_های_روز 👇
#دوباره_استقلال_دوباره_آزادی👇
#کنفرانس_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت
#جریان_شناسی_سیاسی
📛#واکاوی_"نفوذ"_#در_بدنه_حاکمیت_بررسی_تاریخی_پروژه_نظام_سلطه_این_قسمت_دشمن_شناسی_
#مورد_مطالعه_👇
#افراط_تفریط_عزاداریها_و_تاسیس_دهه_های_مختلف_عزاداری
#با_ما_همراه_باشید_در_👇
#کانال_دانشگاه_مدافعان_حریم_ولایت
#انتشار_بدون_لینک_جایز_نمیباشد
@daneshgahevelyat
#کانالی_متفاوت_برای_ارائه_ی_اندیشه_ها
#رصد_بهترین_تحلیل_های_روز
بسم الله الرحمن الرحیم
جهت روشنگری
#قسمت_اول
⚠️جریانی اقدام به تأسیس دههها و مناسبتهای جدیدی همچون دهه محسنیه، عاشورای شمسی، فاطمیه سوم و... نموده و با گسترش عزای عمومیِ سالروز شهادت ائمه اطهار دهههایی همچون دهه باقریّه، دهه صادقیّه، دهه کاظمیّه و... به وجود آورده است‼️
افراطها و تفریطهایی که در عزاداری برای اهل بیت علیه السلام و به ویژه امام حسین(ع) در سالهای اخیر صورت گرفته باعث سوء استفاده از اصل عزاداری و آیینهای به حق شیعیان شده است و در همین راستا بارها درباره این گونه رفتارها توسط مقام معظم رهبری و دیگر علما هشدار داده شده است.‼️⁉️
⚠️حجت الاسلام و المسلمین مهدی مسائلی نویسنده کتاب «لعنهای نامقدس» و از فعالان فرهنگی در سلسله یادداشتهایی به بررسی این افراط و تفریط و پاسخ به سوالات رایج پرداخته که این یادداشتها به تدریج منتشر میشود:گسترش روزهای عزا با چه قیمتی متأسفانه در سالهای اخیر جریان خاصی در شیعه سعی و تلاش فراوانی میکند تا افراطگرایی را در کیفیت و کمیّت عزاداریها گسترش دهد، به این معنا که از یک سو، عزاداریها را به سمت اعمالِ خشن، وهنآمیز و غیرقابل توجیه هدایت میکند و از سوی دیگر، به گسترش و افزایش روزهای عزای عمومی در طول سال میپردازد، بهگونهای که در طولِ سال به جز ایامی انگشتشمار، مابقی روزها به عنوان روز مصیبت و عزا شناخته شود👇👇👇
با این رویکرد افزون بر ایام مهمی همچون ماه محرم، فاطمیه و روزهای شهادت ائمه بزرگوار شیعه علیهمالسلام، روزهای شهادت و یا وفاتِ منسوبین به اهلبیت- علیهمالسلام- نیز از سوی این جریان عزای عمومی اعلام میشود و آنها از مردم میخواهند تا در این ایام نیز ضمن برپایی کاروانهای سینهزنی، زنجیرزنی و سیاهپوش نمودن اماکن عمومی، از هرگونه خوشحالی و شادمانی اجتناب ورزند. همچنین این جریان اقدام به تأسیس دههها و مناسبتهایی جدیدی همچون دهه محسنیه، عاشورای شمسی، فاطمیه سوم و... نموده است و با گسترش عزای عمومیِ سالروز شهادت ائمه اطهار- علیهمالسلام- به یک دهه و یا بیشتر، دهههایی همچون دهه باقریّه، دهه صادقیّه، دهه کاظمیّه و... به وجود آورده است.راست اینکه شخصیتهایی بزرگی همچون حضرت ابوطالب، حضرت خدیجه، حضرت امالبنین، حضرت امکلثوم و... (علیهمالسلام) در نزد شیعه قابل احترام بوده و لازم است با برپایی مجالس و همایشهای خاصی به معرفی شخصیت آنها پرداخته شود، امّا آیا باید این مجالس حتما عنوان عزاداری داشته باشند و برای بزرگداشت آنها لازم است که کاروان عزا برپا نمود!؟ آیا شرع مقدس اسلام برای بزرگداشت هرشخصیتی به ما دستور برپایی عزاداری داده است؟
آیا استمرار عزاداری پسندیده است؟
حقیقت آن است که از دید کلی استمرار عزاداری برای از دنیا رفتگان، از دیدگاه عقل و شرع، عملی قبیح و ناپسند است؛ زیرا استمرار و تجدید سوگواری، در واقع بیان اندوه و حسرت بیحاصل برای مرگ کسانی است که خداوند اَجَلِ حتمی آنها را مقدّر فرموده بود و از این جهت استمرار عزاداری برای آنها نوعی اعتراض به تقدیر الهی نیز به شمار میآید. اما با این حال، این موضوع استثنائی نیز دارد و آن عزاداری برای امام حسین- علیهالسلام- است. زیرا اصولاً عزاداری برای آن حضرت، اعتراض به تقدیر الهی و حسرت خوردن برای مرگ یک شخص نیست، بلکه حسرت از عدم همراهی با جریان حق در کربلا، و اعتراض در مقابل جنایاتِ جریان باطل و یزیدیان تاریخ است. از همین رو زمزمه معروف عزاداران حسینی همواره شعار «یَا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَکُم؛ ای کاش با شما بودم» بوده است.پس عزاداری امام حسین علیهالسلام- وسیلهای برای رُشدِ معنوی انسانها و احیاگر بسیاری از تعالیم الهی است و از همین جهت توصیههای فراوانی از ناحیه دین مبین اسلام در اهمیت برپایی آن وجود دارد.
به دیگر سخن، گذاشتن نامِ عزاداری بر سوگِ امام حسین- علیهالسلام- تنها از جهت صورت و ظاهر آن است، وگرنه این عزاداری در هدف و نتیجه تفاوتی آشکار با دیگر عزاداریها دارد و بدین جهت در تعالیم شیعه و روایات اهلبیت- علیهمالسلام- آمده است: «کُلُّ الْجَزَعِ وَ الْبُکَاءِ مَکْرُوهٌ سِوَى الْجَزَعِ وَ الْبُکَاءِ عَلَى الْحُسَیْنِ، عَلَیْهِ السَّلَامُ؛ یعنی: همه عزاداریها و گریستنها ناپسند است مگر عزاداری و گریستن برای امام حسین، علیهالسلام.» (رک: شیخ طوسى، محمد بن الحسن، الأمالی، چاپ اول، قم: دار الثقافه، 1414 ق. ص 162) همچنین در کتابِ معروف و معتبر کامل الزیارات نیز آمده است که امام صادق- علیهالسلام- میفرمودند: «إِنَّ الْبُکَاءَ وَ الْجَزَعَ مَکْرُوهٌ لِلْعَبْدِ فِی کُلِّ مَا جَزِعَ- مَا خَلَا الْبُکَاءَ وَ الْجَزَعَ عَلَى الْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیٍ علیهالسلام فَإِنَّهُ فِیهِ مَأْجُورٌ. یعنی: براى بنده، عزاداری و گریستن در تمام امور مکروه و ناپسند استمگر گریستن و عزاداری کردن بر حسین بن علىّ علیهماالسّلام، که شخص در این گریستن مأجور و مُثاب میباشد.» (رک:ابن قولویه قمی، جعفر بن محمد، کامل الزیارات، چاپ اول، نجف اشرف: دار المرتضویه، 1356 ش، ص 100.) همچنان که در سیره عملی اهل بیت- علیهمالسلام- نیز با وجود آنکه ایشان به استمرارِ عزاداری در سوگِ عزیزان خویش نمیپرداختند، امّا در دهه اول محرم و ایام عاشورای هرسال، توصیه به تجدید عزاداری برای امام حسین علیهالسلام، و ذکر یاد واقعه عاشورا مینمودند.
💢 تفاوت عزاداری برای ائمه و امام حسین(ع) با این حال در سالهای اخیر، شیعیان به احترامِ دیگر ائمه بزرگوار علیهمالسلام، نیز سالروز شهادت آنها را مورد تعظیم قرار دادهاند و با برپایی مجالسی، ضمنِ بیان مناقب آن بزرگواران و مصائب وارده بر ایشان، به بزرگداشت مقام آن حضرات میپردازند، که بیتردید این موضوع امری پسندیده و مطلوب است و موجب تعظیمِ شعائر الهی و ترویجِ معارف اهلبیت خواهد شد. البته همواره صورتِ این مجالس با مجالسی که در ایام محرم تشکیل میشده، متفاوت بوده است و عزاداری در این روزها در سطحی پایینتر از ایام محرم، و به صورت ذکر مصیبت و گریه برای مصائب ائمه- علیهم السلام- برپا میشده است؛ همچنانکه این عزاداریها از سالروز شهادت ائمه- علیهمالسلام- نیز فراتر نمیرفته است. این سنت نیکو و مستمر شیعه باعث شده است که عزاداری ماه محرم همواره باشکوه انجام شود و اهدافی که اهلبیت- علیهمالسلام- در ضمن ترویج عزاداری امام حسین- علیهالسلام- به دنبال آن بودهاند، بهتر انتقال پیدا کند. ⁉️
همچنانچه از اهلبیت علیهمالسلام توجیهات و تفاسیری نیز درباره توجه خاص آنها به ماه محرم بیان شده است، آنگونه که امام حسن علیهالسلام در جمله معروفی خطاب به برادرشان میفرمایند: «لَا یَوْمَ کَیَوْمِکَ یَا أَبَا عَبْدِ اللَّه؛ هیچ روزی مانند روز شهادت تو ای اباعبدالله نیست» (شیخ صدوق، الأمالی، ص 116 و سید بن طاووس، اللهوف على قتلى الطفوف، ترجمه فهرى، ص 25)امام رضا نیز ضمن توصیه به بزرگداشت عزاداری ماه محرم میفرمایند: «یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ کُنْتَ بَاکِیاً لِشَیْءٍ فَابْکِ لِلْحُسَیْنِ بْنِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ علیهما السّلام؛ اى ابن شبیب! اگر میخواهی گریه کنى، بر حسین بن علىّ ابن ابی طالب علیهما السّلام گریه کن!» (عیون أخبار الرضا علیه السلام، ترجمه غفارى و مستفید، ج1، ص 605)چرا عاشورا روز مصیبت و حزن است نه روز وفات پیامبر(ص)؟
جالب این جاست که گاهی برای بعضی اصحاب ائمه علیهمالسلام این سؤال به وجود میآمده است که چرا این همه تأکید تنها برای عزاداری امام حسین علیهالسلام وجود دارد و برای سایر اهلبیت چنین توصیههایی بیان نشده است!؟ از همین رو یکی از اصحاب امام صادق علیهالسلام به نام عبد اللَّه بن فضل هاشمى نقل میکند که به محضر امام عرضه داشتم: «اى فرزند رسول خدا! چگونه روز عاشوراء روز مصیبت و حزن و جزع و گریه گردید، نه روزى که در آن رسول خدا صلّى الله علیه و آله قبض روح شده یا روزى که فاطمه سلام الله علیها در آن از دنیا رحلت کرده یا روزى که در آن امیر المؤمنین علیهالسّلام به شهادت رسیده و یا روزى که امام حسن علیهالسّلام در آن به وسیله سمّ شهید گردیدند!؟ امام در پاسخ فرمودند: «روز امام حسین علیهالسّلام از تمام ایام مصیبتش بزرگتر میباشد زیرا اصحاب کساء که کریمترین مخلوقات و شریفترین آنها نزد خدا بوده پنج تن میباشند، پس وقتى نبىّ اکرم صلّى الله علیه و آله از بین ایشان رحلت کردند امیر المؤمنین و فاطمه و حسن و حسین علیهم السّلام باقى ماندند پس مردم ایشان را تسلیت میدادند و وقتى فاطمه سلام الله علیها از بینشان رفتند مردم امیر المؤمنین و حسن و حسین علیهم السلام را امر به صبر مینمودند و وقتى امیر المؤمنین علیه السّلام رفتند مردم حسنین علیهما السّلام را تسلیت میدادند
و وقتى امام حسن علیه السّلام از دنیا رفتند مردم امام حسین علیه السّلام را تسلیت میگفتند و وقتى ایشان شهید شدند در اصحاب کساء احدى باقى نمانده بود که مردم به او تسلیت بگویند پس رفتن امام حسین از دنیا به مثابه این بود که تمام اصحاب کساء از دنیا رفتهاند چنانچه بقاء آن حضرت همچون بقاء جمیع آنها بود لذا روز شهادت آن حضرت از نظر مصیبت از تمام ایّام بزرگتر میباشد.» (علل الشرائع، ترجمه ذهنى تهرانى، ج1، ص 733)اگرچه به نظر میرسد پاسخ امام در این روایت سخنی در حد فهم راوی و موقعیت خاص ایشان بوده است، ولی به هرحال مجموعِ سوال و پاسخ بیانگر آن است که تکیه و تاکید اهلبیت علیهمالسلام، تنها بر عزدارای امام حسین علیهالسلام بوده است با این وجود همانگونه که گذشت بعضیها علاقه مند هستند که نوع عزاداری ماه محرم را در همه طول سال داشته باشند که این رفتارها میتواند آسیبهایی را در جامعه شیعی در پی داشته باشد از جمله اینکه ترویج و گسترشِ این گونه نگاههای افراطگرایانه به عزاداری موجب میشود تا در مقابل، عدهای ناآگاه نیز به دامن تفریط بیفتند و در اصلِ عزاداری برای ائمه اطهار و خصوصاً امام حسین- علیهمالسلام- خدشه نمایند‼️⁉️
آسیبهای گسترشدهههای عزاداری همچنین ممکن است با به وجود دهههای متوالی و متمادی از روزهای عزا و مصیبت، مردم را به سمتی سوق دهیم که ناچار به حرمت شکنی در این ایام بپردازند و بیخبر از آنکه تأسیس این ایام از جانب بعضی مردم است و نه شرع، خود را در مقابل دین و شرع قرار دهند.راست اینکه ترویج گسترش چنین نگاه افراطگرایانه ای به عزاداری از ناحیه دو گروه صورت میگیرد:.کسانی که درک درستی نسبت اهداف عزاداری ندارند بلکه خود عزاداری را هدف پنداشتهاند و فکر میکنند که: (إنَّ الدُّنیا و مَا خَلَقَ لِاَجْلِ اِقامَهِ عَزاء؛ یعنی: دنیا و هرچه خلق شده است به هدف برپایی عزاداری است) پس فکر میکنند که همه چیز و از جمله حیاتِ آنها مقدمهای برای عزاداری است؛ و به جای آنکه بکوشند تا اهداف عزاداری را در زندگی خویش تجلی دهند، گسترش بی ضابطه آن را در دستور کار خویش قرار دادهاند.. عدهای برای آنکه نفوذ خویش را در بین مردم گسترش دهند، درصدد هستند تا ایام سوگواری و عزا را افزایش دهند، چون تنها از راه ترویج افراطگرایی در مجالس عزاداری است که میتوانند مردم را به سمت خویش فرا بخوانند و هنری جز این ندارند. اگر بخواهیم صریحتر سخن بگوییم نان و آب آنها در گسترش روزهای عزاداری است.متأسفانه این عده برای از میان برداشتن منتقدان از روشهای غیر اخلاقی نیز بهره میبرند و آنها را به مخالفت با عزاداری متهم میکنند،👇👇