☸️🍃☸️
🍃☘️معارفی از جزء بیست و یکم قران کریم☘️🍃
✅هدایتی که نصیب هر کس نمی شود
هدایت ابتدایی با فرستادن پیامبران و بیان احکام الهی در مورد تمام انسانها محقق می شود. از این مرحله به بعد کسانی که طبق آن برنامه های عمل کردند و قدری در مسیر خدا حرکت کردند هدایت ویژه الهی شامل حال آنها می شود که این می شود هدایت مضاعف.
✅عاقبت گنهکاری که توبه نکند
این آیات هشداری است به کسانی که بعد از لغزش و گناه به مسیر حق بر نگشته و توبه نمی کنند.
گناه مانند جذام به مرور روح ایمان را مىخورد و آن را از بین مىبرد تا كار به جایى مىرسد كه سر از تكذیب آیات الهى در مىآورد؛ از آن هم فراتر رفته و او را به تمسخر پیامبران و آیات الهى وامىدارد. به این مرحله که رسید دیگر هیچ اندرز و انذارى در او مؤثر نیست و جز تازیانه عذاب الهى، راهى باقى نمىماند.
✅عده ای که امیدی به هدایتشان نیست
دریافت آموزه های وحیانی از فرستادگان الهی هم تنها در صورتی ممکن است که دریافت کننده صاحب گوش درونی شنوا و روح ایمانی زنده باشد و اگر کسی در اثر گناه و پلیدی گوش باطنش کر شد و روح ایمانش مُرددیگر امیدی به هدایت او توسط فرستادگان حق نخواهد بود.
✅احترام همیشه؛ اما اطاعت تا مرز حرام
دو دستور مهم درباره رفتار با والدین
1. اطاعت از پدر و مادر تا جایی رواست که نافرمانی خدا نشود.
2. احترام به پدر و مادر زمان و مکان نمی شناسد. بر همه لازم و واجب است که در همه حال آنها را تکریم کند و احترام بگذارد حتی در آن لحظه ای که آنها او را به ترک واجب یا انجام معصیتی امر کرده اند و سر باز می زند هم نباید کم ترین بی احترامی نسبت به آنها کند.
🔰 امام علی علیه السلام:
💠 هیچ فقیری گرسنه نمی ماند،
مگر آن که توانگری
از وی بهره برده است
📚نهج البلاغه #حکمت_328
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ دلسوزی امیرالمؤمنین نسبت به دشمنان خود🍃
🔹ختم سوره قدر هدیه به حضرت علی (علیه السلام)
این پست رو به اشتراک بذارید تا هزاران سوره قدر هدیه به حضرت علی (علیه السلام) شود
#سوره_قدر
﴿ سورة القدر﴾
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾
🔹نشر حداکثری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹یک دقیقه فضائل مولایمان را بشنویم...
#حضرت_امیرالمومنین( علیه السلام)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ اگر ائمه (ع) معصوم بودند، پس چرا دائم استغفار میکردند؟
📄 در نهج البلاغه آمده است که حضرت علی (ع) با پروردگارش مناجات می کرد و این دعا را می خواند: « بارالها، بيامرز آن گناهان مرا، كه تو از من داناتر به آنها هستى. اگر بار ديگر مرتكب شدم تو نيز بار ديگر از من در گذر. بارالها، اگر با خود وعده كرده ام كه در طاعت تو قصور نكنم و به وعده خويش وفا ننموده ام، مرا ببخش. اگر به زبان به تو تقرب جسته ام و به دل خلاف آن كرده ام، بر من مگير. بيامرز براى من هر اشارت كنايه آميز را كه به گوشه چشم كرده ام و هر سخن نابجا را كه از دهانم جسته است و نيز خواهشهاى دل و لغزشهاى زبانم را »
در این فراز از نهج البلاغه امیرالمونین (ع) دعا میکند که خداوند گناهانش از قبیل فراموشی و خطا و غیره را ببخشد و در دعاهای بسیار دیگری سایر ائمه اطهار (ع) نیز با همین رویکرد با خداوند نیایش کرده اند. اما مگر ائمه (ع) معصوم نیستند؟ آیا درخواست مغفرت و آمرزش از خداوند منافاتی با عصمت آنها ندارد؟
در یکی از کنفرانس ها بعد از تمام شدن صحبت، دانشجویی پرسید اگر اسلام به عنوان یک ایدئولوژی قادر بود ملت را نجات دهد و تمدنی به وجود آورد، چرا در طول چهارده قرن، چنین کاری انجام نداد؟ در جواب او گفتم به دلیل همین بی خبری من و شما از تاریخ اسلام، همین که شما و امثال شما نمی دانند که اسلام، یکی از عظیم ترین تمدن های تاریخ بشر را در طی پنج قرن به وجود آورده از جمله عوامل عقیم ماندن این فرهنگ است؛ اگر ملت ما با فرهنگ اصیل خود قطع ارتباط نکرده بود محال بود این چنین زیر بار سلطه ابرقدرت ها برود.
🌿 #شهید_مطهری
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«سالک راه آخرت باید مهلت چند روزه زندگی دنیا را که خدای سبحان در اختیارش نهاده غنیمت شمارد و از آن برای توبه و بازگشت به سوی خدا بهترين بهره را ببرد: «اغتَنَمَ المَهَلَ» وگرنه چنانچه انسان از فرصتی که خدا به وی داده غنیمت نبرد، غرامت خواهد داد.یاقوت را با وقت میتوان به دست آورد؛ ولی وقت با یاقوت به دست نمیآید.»
📚سلونی قبل ان تفقدونی(تحریر نهج البلاغه) ج۴ص۵۴۳
✳️🍃☸️
🌺معارفی از جزء بیست و دوم قرآن کریم🌺
✅تاثیر شخصیت در تشدید عذاب و افزایش ثواب (احزاب_31)
🔹بعضی افراد دو برابر دیگران عذاب می شوند و یا پاداش می گیرند زیرا کاری که آنها می کنند در واقع دو کار است یکی در حوزه فردی و یکی در حوزه اجتماعی؛ اگر مرتکب معصیت شوند در واقع دو گناه کرده است؛ یکی آن فعل حرامی که مرتکب شده و دیگری تخریب چهره اسلام. در بخش طاعات و عبادات هم وضع به همین منوال اجر میگیرند یکی در قبال همان کار و دیگری تقویت و تبلیغ اسلام است.
✅با ناز و عشوه حرف نزنید! ا(32- احزاب)
🔸این آیه به زنان دستور می دهد که در گفتگوی با نامحرم یا جایی که نامحرم بیمار دل، صدای آنها را می شنود به شکل جدی و معمولی سخن بگویند و از طنازی و نازک کردن صدا و برخی حالات که باعث می شود شنونده شهوتران به فکر گناه بیفتد جدا پرهیز کنند.
✅اظهار نظر در حکم خدا ممنوع! (36- احزاب)
🔻در مواردی كه خدا و رسولش در آن، امر و دستورى دارند؛ مومنین حق ندارند به اختیار، استناد کرده و هر گونه که خواستند عمل کنند؛ بلکه باید دقیقا مطابق دستور صادره عمل نمایند. این اطاعت بی چون و چرا در حقیقت گامی است برای رسیدن به مصالح واقعی كه گاهى بر اثر محدود بودن آگاهی، آدمی از آن با خبر نمىشود.
✅آیه ای که بر رعایت حجاب تاکید کرد (59- احزاب)
🔹كلمه «جلابیب» جمع جلباب است و آن پوششی است سرتاسرى كه تمامى بدن را مىپوشاند و یا حداقل پوششی است بزرگتر از روسری و مقنعه که سر و سینه را کاملا در برگرفته و می پوشاندا توجه به این آیه دیگر مجالی برای توجیه برخی پوششهای امروزی باقی نمی ماند. آنچه که امروز بر سر و اندام برخی زنان مسلمان به چشم می خورد نه تنها آن پوشش کاملی که قرآن می گوید ندارد بلکه بر خلاف فلسفه بازدارندگی حجاب که در آیه هم آمده است به شدت جلب توجه کرده و دلهای مریض و چشمان هوس باز را به سوی خود جلب می کند.
📿لا يَكُنْ أهلُكَ أشقَى الخَلقِ بكَ
🟤مبادا خانواده ات به سبب تو، بدبخت ترين مردمان باشند .
✍اشاره به اينکه نبايد با آنها چنان بد رفتارى کنى که با تو مخالف شوند آن چنان که تمناى مرگ تو و زوال نعمت تو را داشته باشند. در تفسير اين جمله اين احتمال نيز وجود دارد که نبايد همه توجّه خود را به دوستان و افراد مورد علاقه خويش داشته باشى و از خانواده ات غافل شوى و آنها در درد و رنج و بدبختى زندگى کنند.کم نيستند کسانى که بيشترين وقت خود را با دوستان و ياران مى گذرانند و عيش و نوش هايشان با آنهاست و کمک ها و محبّت هايشان متوجه آنان; ولى خانواده هاى آنها در محروميت شديد از نظر زندگى يا از نظر محبّت و صفا و صميميت زندگى مى کنند.
📘 #نامه_31
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزه ما رو جوان میکنه...
▫️زَكَاةُ الْبَدَنِ [الصَّوْمُ] الصِّيَامُ
🟤روزه زکات بدن است
✍زیرا روزه چیزى از بدن مى کاهد; ولى بر برکات آن مى افزاید همان گونه که زکات مال ظاهرا چیزى از آن مى کاهد; اما برکات غیر قابل انکارى دارد. در جهان نباتات نیز این موضوع در مورد بسیارى از درختان عملى مى شود که شاخه هاى زیادى از آن را مى برند ولى بعداً درخت نمو فوق العاده اى پیدا مى کند.
📘#حکمت_136
💠 نماز شب
🔸 امام حسن عسکرى علیه السلام:
رسیدن به خداوند عزوجل، سفرى است که جز با نشستن بر مرکب شب، پیموده نشود.
⚜️ إنَّ الوُصولَ إلَى اللّه ِ عَزَّوجلَّ سَفَرٌ لا يُدرَكُ إلّا بامتِطاءِ اللَّيلِ
📚اسرار الحکم سبزوارى/ص497.
✍🏼 نماز شب، وسیله سریع السیری است که می تواند انسان را به سر منزل مقصود برساند و بدون بی خوابی، استغفار و دعای نیمه شب، پیمودن این مسیر امکان پذیر نیست.
هر روز(ماه مبارک رمضان_ادامه استغفار)یک بند ازاستغفار هفتاد بندی مولا امیرالمومنین علی علیه السلام!
#بند_بیست_و_یکم
بند ۲۱: بار خدایا ! از تو آمرزش میطلبم برای هر گناهی که خود از آن خبر دارم، یا فراموش کرده ام ، یا به یاد می آورم، یا به عمد آن را انجام دادم، یا از روی خطا آورده ام، مواردی که بی شک از من سوال خواهی کرد و نفسم پیش تو درگرو آن است، هر چند آن را فراموش و ازآن غافل شده باشم؛ پس برمحمدوآل محمد درود فرست و اینگونه گناهم را بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
۲۲- اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ وَاجَهْتُکَ بِهِ وَ قَدْ أَیْقَنْتُ أَنَّکَتَرَانِی عَلَیْهِ وَ أُغْفِلْتُ أَنْ أَتُوبَ إِلَیْکَ مِنْهُ وَ أُنْسِیتُ أَنْ أَسْتَغْفِرَکَ لَهُ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
امام صادق (علیه السلام):
🔹الْمُؤْمِنُ أَخُو اَلْمُؤْمِنِ عَيْنُهُ وَ دَلِيلُهُ لاَ يَخُونُهُ وَ لاَ يَظْلِمُهُ وَ لاَ يَغُشُّهُ وَ لاَ يَعِدُهُ عِدَةً فَيُخْلِفَهُ .
🔸مؤمن برادر مؤمن است، چشم و رهنماى اوست، نسبت به او خيانت و ستم روا ندارد و او را فريب ندهد و به او وعده خلافى ندهد.
📚 وسائل الشیعه (باب العشرة)
جلد۱۲ صفحه ۲۰۵
❄️🍃❄️🍃
🌺🌺معارفی از جزء بیست و سوم قرآن کریم🌺🌺
✅عهدی که با خدا بسته ایم(61- یس)
🔻متن عهدنامه🔻
شیطان را عبادت و پرستش و اطاعت نكنند و تنها خداوند متعال را پرستش و عبادت کنند. منظور از «عبادت كردن و پرستیدن شیطان»، اطاعت و پیروی از وسوسه های اوست. این عهد همان عهدی است که در عالم فطرت بین انسان و خدای او منعقد شد. منشأ انحراف و تباهی ما بی توجهی به آن عهدی است که با خدا بسته ایم و نتیجه این بی توجهی هم چیزی نیست جز افتادن در دام شیطانی که بر تباه کردن ما قسم یاد کرده است.
✅روزی که دست حرف می زند و پا شهادت می دهد(65- یس)
🔹هر عضوى به عمل مخصوص به خود شهادت مىدهد و نام دست و پا در آیه شریفه از باب ذكر نمونه است و گرنه چشم و گوش و زبان و هر عضو دیگر نیز به كارهایى كه به وسیله آنها انجام شده،شهادت مىدهند.
✅زنده و مرده در فرهنگ قرآن(70-یس)
🔸در فرهنگ قرآن مومن زنده است و کافر مرده؛ مومن حق را می بیند و می شنود و در قلب و اندیشه او اثر کرده و در عمل او ظاهر می شود اما کافر و کسی که منکر دین است چون مرده است؛ کر است و کور است و قلب و اندیشه اش هیچ تاثیری از قرآن و کلام حق نمی پذیرد.
✅فراموشی قیامت را ساده نگیرید! (26- ص)
👈بر اساس این آیه فراموشى روز قیامت سرچشمه گمراهی ها است و هر گمراهى، آمیخته با این فراموشكارى است. این اصل، تاثیر تربیتى توجه به معاد را در زندگى انسانها روشن مىسازد.
✅دو دلیل عقلی بر وقوع قیامت(28- ص)
🔹یکی اینکه اگر قیامتی نباشد وجود این جهان مادی باطل و بیهوده خواهد بود چون هدفی برای بودنش وجود نخواهد داشت. اینکه موجوداتی خلق شوند و از آسمان و زمین این عالم استفاده کنند و بعد هم هیچ به هیچ این نظام یک نظام بی هدفی خواهد بود که ساحت قدس الهی از چنین بیهوده کاری و عمل لغوی مبراست)
دیگر اینکه اگر قیامتی نباشد و محکمه عدل و پاداش و عقابی برپا نشود آنگاه کسی که در این دنیا بد بود و بد عمل کرد فرقی با آنکه خوب بود و خوب عمل کرد تفاوتی نخواهد داشت و این از نظر وجدان پذیرفته شدنی نیست.
▫️وَامْحَضْ أَخَاکَ النَّصِيحَةَ، حَسَنَةً کَانَتْ أَوْ قَبِيحَةً
📿نصيحت خالصانه خود را براى برادرت مهيا ساز خواه اين نصيحت زيبا و خوشايند باشد يا زشت و ناراحت کننده
✍اشاره به اينکه بسيار مى شود که دوستان انسان از نصايحى که ممکن است سبب آزردگى خاطر ما شود پرهيز مى کنند و حقايق را کتمان مى نمايند. آنها در واقع نصيحت کننده با اخلاص نيستند، زيرا اگر مشکل کسى را به او بگويند و موقتاً ناراحت شود; ولى او را از خطر و ضرر يا از گناهى رهايى بخشند بسيار بهتر از آن است که لب فرو بندند و او را در دام مشکلات و خطرات رها سازند.متأسّفانه بسيارند کسانى که روى همين گونه ملاحظات از اندرزهاى به موقع صرف نظر مى کنند و خدا را از خود ناراضى و به خلق خدا خيانت مى نمايند.
📘#نامه_31 نهج البلاغه