4_5978579482301169888.pdf
2.22M
🗒 #درسنامه ریاضی پنجم
📖 فصل سوم
🔍 نسبت، تناسب و درصد
📑 ۲۲ صفحه
💡 @Daneshterak | دانشتراک
⏰ تکنیک رفع تنبلی و اهمال کاری دانشآموزان
🖐🏻 یکی از این مهارت ها، تکنیک پنج دقیقه است.
تکنیک پنج دقیقه بیشتر مواقع به دانشآموزان کمک میکنه تا خیلی از کسالت ها، تنبلی ها و اهمال کاری هاشونو کنار بذارن و برن سراغ خیلی از کارایی که توی ذهنشون هست و اونا رو انجام بدن و به اتمام برسونن و به موفقیت برسن.
اگه دانشآموزان شما از اون دسته از افرادی هستند که بارها در انجام دادن تکالیفشون کوتاهی میکنند و تو ذهنشون تصمیمی میگیرن اما اقدامی نمیکنن، دوست دارن کاری انجام بدن، اما بارها این جمله رو میگن که حسش نیست، حتماً این تکنیک به دردشون میخوره.
⏳ تکنیک پنج دقیقه چیست؟
این تکنیک به ما میگه که هر بار شما خواستید کاری رو شروع بکنید و تصمیم به شروع فعالیتی بکنید، اما به هر دلیلی حال انجامش رو نداشتید و به هر دلیلی فکر میکنید قدرت شروع اون کار رو ندارید، به خودتون بگید فقط من پنج دقیقه از اون کار رو انجام میدم. فقط پنج دقیقه.
اگه بعد از پنج دقیقه، به هر دلیلی حسش اومد، اون کار رو ادامه میدم و اگه این اتفاق نیفتاد اون کار رو همون جا متوقف میکنم و کنار میذارم و دیگه ادامشو انجام نمیدم.
☝️🏻 نکته بسیار درجه یک و ظریف این تکنیک اینه که:
🤔 ذهن ما خیلی از مواقع مشکل اصلیش شروع کردنه.
نویسنده ها یه مثال خیلی جالبی دارند. میگن قبل از اینکه تو قلم به دست بشی، خیلی سخته که بتونی یه مقاله، یه رمان یا یه کتاب رو شروع به نوشتن بکنی.
اما اون موقعی که قلم رو به دست گرفتی و خط اول رو آغاز کردی، خیلی راحت صفحه اول، دوم، سوم و به مراتب صفحات آینده رو خواهی نوشت.
خیلی از افراد وقتی پنج دقیقه اول رو تموم میکنند، پنج دقیقه دوم رو شروع میکنند به انجام دادن و همین طور پنج دقیقه سوم و پنج دقیقه های بعدی رو. چون دیگه ذهن عادت کرده به انجام دادن اون کار و راحت تر با شما کنار خواهد اومد.
آموزش این تکنیک به دانشآموزان میتونه بخش عمدهای از مشکلات مربوط به تنبلی اونها رو برطرف کنه و جو کلاس رو پویا و با نشاط کنه.
💡 @Daneshterak | دانشتراک
3JR@daneshterak.pdf
8.04M
📒 کتاب کار
🔢 ریاضی سوم ابتدایی
📑 تعداد صفحات: ۷۱ صفحه
💡 @Daneshterak | دانشتراک
❌ مشکل استفاده کردن دانشآموزان از گام به گام:
از جمله مضرات و زیانهای کتابهای حلالمسائل میتوان به تنبل بار آمدن دانشآموزان در مقاطع مختلف تحصیلی اشاره نمود. گاهی از اوقات پیش میآید که دانشآموزان با مراجعه به حلالمسائل، تکالیف خود را انجام میدهند و دیگر هیچ کمک و راهنمایی از معلمان و سایر همکلاسیها نمیگیرند. به همین دلیل فرهنگ مشارکت کلاسی از بین رفته و دانشآموزان تنبل و سرخورده میشوند. اما برای حل این مشکل ابتدا باید به ریشهیابی این موضوع بپردازیم. شاید مهمترین علت روی آوردن دانشآموزان به کتابهای گام به گام، نوع بینشی است که آنها نسبت به این مسئله دارند. در واقع دانشآموز نه تنها این کار را بد نمیداند بلکه در ذهن خود، استفاده از حلالمسائل را نوعی زرنگی تلقی کرده و آن را میانبری برای رسیدن به موفقیت میپندارد.
✅ راهکار پیشنهادی برای برطرف کردن مشکل استفاده از گام به گام:
👁 روش اعطای بینش: در این روش مربی با متحول کردن نوع بینش و جهانبینی متربی، در رفتار او تغییر ایجاد میکند. با توجه به این که استفاده از گام به گام توسط دانشآموز معمولاً در خارج از محیط آموزشگاهی صورت میپذیرد و امکان نظارت بیرونی وجود ندارد، باید با تغییر نگرش دانشآموز، در او نوعی نظارت درونی به وجود آورد. برای این کار باید با آنها در این رابطه صحبت کنید. این گفتوگو میتواند به صورت فردی یا گروهی انجام شود. اما توصیه ما این است که این کار را به صورت انفرادی و در مکانی خلوت(فقط معلم و شاگرد) انجام دهید.
با دانشآموز دربارهی معایب و مضرات استفاده از گام به گام صحبت کنید. و عواقب و نتایج این کار را برایش شرح دهید.
☝️🏻 نکات قابل توجه در روش اعطای بینش:
۱. دانشآموز باید شما را دل سوز و خیرخواه خود بداند؛ نوع رفتار شما باید به گونهای باشد که این احساس در فرد ایجاد شود و حس کند که شما از روی علاقه و دلسوزی، این موضوع را مطرح کردهاید و با او دشمنی ندارید.
۲. استفاده از کلمات محبتآمیز معجزه میکند؛ انتخاب کلمات مناسبی چون پسرم یا دخترم و همچنین عزیزم میتواند میزان اثرگذاری شما را دوچندان کند. لحن شما باید نرم و به دور از توبیخ و سرزنش باشد.
۳. استفاده از داستان و مثال؛ شما میتوانید برای درک بهتر دانشآموز از این موضوع از مثالهای مختلفی استفاده کنید. مثلاً از او دربارهی علت زشتی و بد بودن دوپینگ ورزشکاران در مسابقات بپرسید و دربارهی بیارزش بودن پیروزی به وسیلهی دوپینگ برایش توضیح دهید. به دانشآموز بگویید که پاسخهای اشتباه خود او برای شما بسیار ارزشمندتر از پاسخهای صحیح و کامل گام به گام میباشد.
۴. بیان نمونههای عبرتآمیز؛ اگر فرد یا افرادی را سراغ دارید که با استفاده از این کتاب، بعدها دچار مشکل شدهاند، میتوانید برای عبرت گرفتن شاگرد از ذکر این نمونهها استفاده کنید.
۵. در صورتی که بودن گام به گام در خانه برای دانشآموز وسوسهانگیز است به او پیشنهاد دهید که میتوانید برای مدتی این کتاب را برایش به امانت نگه دارید و یا میتواند کتاب را در کلاس گذاشته و تمارینی را که در خانه حل کرده است را با پاسخهای گام به گام در کلاس مقایسه کند.
۶. پیشگیری بهتر از درمان؛ سعی کنید بیشتر تمارین در کلاس حل شود و تمارین تکمیلی و خارج از کتاب را برای انجام در منزل به دانشآموزان بسپارید.
👈🏻 زمانی که دانشآموز به این نتیجه برسد که استفاده از گام به گام او را از رسیدن به هدف اصلی که همان «یادگیری» است، دور میکند، ترک این عادت برایش راحتتر شده و نیازی نیست که او را به استفاده نکردن از گام به گام، مجبور کنید.
💡 @Daneshterak | به اشتراکگذاری دانش و تجربه
📣 اطلاعیه:
دبستانی که ان شاء الله فردا، شنبه ۹۸/۱۰/۲۸ بازدید خواهد شد:
🏫 رسالت ۱
📡 دانشتراک؛ به اشتراک گذاری دانش و تجربه 👇🏻
💡 http://eitaa.com/joinchat/1105920017C09879ab718
🤯 هوش یا تلاش ⁉️
کاش هرگز از هوش خوب بچهها نگوییم. از تلاش زیادش بگوییم.
اگر از هوشش گفتیم، دیر یا زود، با هر شکست یا اشتباه، باور خود را به هوش بالایش و به حرفهای ما از دست خواهد داد. زندگی جایی نیست که شکست یا اشتباه، اجتناب پذیر باشد.
🔋 اما وقتی از تلاش زیادش گفتیم، اگر هم شکست یا اشتباه کرد، باورش را به خودش از دست نمیدهد. بلکه تصمیم میگیرد که بهتر و بیشتر تلاش کند. هر شکستی او را محکمتر و پرتلاشتر خواهد کرد.
ضمن اینکه به تدریج خواهد آموخت، که چیزی باعث افتخار است که برای تلاشش، زحمت کشیده باشد. نه چیزی که با آن، به دنیا آمده باشد.
💡 @Daneshterak | دانشتراک
💎 نکتهی ناب تدریس
❓ در کلاس، چگونه از فراگیران خود سوال میپرسید؟
❓ اگر پاسخ را نمیدانست و دیگر فراگیران دست بلند کردند، چه میکنید؟
🤔 به نظرم برای همه مقاطع نمیشود یک نسخه تجویز کرد.
☝️🏻 آنچه قطعی است این است که معلم خودش را جای دانشجوی خود بگذارد.
👈🏻 بزرگی توصیه کرده بود: به هیچ وجه کلاس را عادت ندهید که اگر کسی سوالی را بلد نبود، دیگرانی که دست بلند کردهاند، پاسخ گویند؛ چرا که اینگونه، آنکه پاسخ نداده را شرمنده کردهاید.
🤗 من در چنین شرایطی به دانشآموزانم می گویم از چه کسی بپرسم؟
👌🏻 تجربه برای من ثابت کرده که همین که او کسی را برای پاسخ معرفی می کند از نظر روانی، مثل این است که پاسخ سوال من را داده است.
👈🏻 او اینگونه شرمنده نمیشود ...
برخی از اساتید پیشکسوت، پیشنهاد دادهاند: در چنین شرایطی قانونی را در کلاس نهادینه کنیم که هر سوال مربوط به یک نفر است.
🤔 به نظر من، این برای معلمی که یک سال با فراگیرش سر و کار دارد شاید منطقی باشد.
❓ اما برای یک استاد که می خواهد یک ترم تدریس کند چگونه تبدیل به قانون شود؟
❓ برای آموزگاری که با خردسالانی سر و کار دارد که شور و شوق پاسخگویی دارند، چگونه اجرا شود؟
❓ برای فراگیرانی که عشق پاسخ دارند، چگونه نهادینه و تبدیل به قانون شود؟
👈🏻 به او کمک کنید جواب را بدهد! جواب را در دهانش بگذارید!
من در چنین مواقعی حتی اگر شده تمام پاسخ را می دهم و یک فعل آخر جمله را به عهدهی او می گذارم!
🌍 مثلاً اگر پرسیدم زمین به دور خورشید میچرخد یا بالعکس و او نتوانست جواب دهد، با کمال آرامش و صمیمیت به طرف او می روم و بدون اینکه معطل کنم تا او مضطرب شود می گویم زمین به دور خورشید....؟
به دور خورشید...؟ و او فقط می گوید: «می چرخد»؛ و من با تمام وجود تحسینش می کنم و او سبک می شود.
#طرح_کرامت
💡 @Daneshterak | دانشتراک
4R@daneshterak.pdf
2.28M
📒 کتاب کار
🔢 ریاضی چهارم ابتدایی
📑 تعداد صفحات: ۶۸ صفحه
💡 @Daneshterak | دانشتراک
🎯 تمرينات هفت گانه براي افزايش تمركز كودكان بی دقت
توجه و تمركز، پايه و اساس انجام موفقيت آميز امور روزمره، مطالعه هدفمند و بهينه و همچنين انجام صحيح تكاليف درسی است.
👈🏻 برخی تمرينات و بازی هايی وجود دارند كه والدين می توانند با كودك انجام دهند تا توانايي تمركز و توجه را در آنان افزايش دهند.
🎨 تجسم
از كودك بخواهيد چشمانش را ببندد. سپس تصوير يكي از اشكال هندسی مانند مثلث را در ذهن تجسم كند و بعد از آن با چشمان بسته آن تصوير را روي كاغذ ترسيم كند. از او بخواهيد اين كار را دوباره تكرار كند و تصوير متجسم ذهنش را نقاشی كند، انجام اين كار بدون توجه و تمركز امكان پذير نخواهد بود و اين كار هر چه كندتر صورت گيرد به علت افزايش مدت زمان توجه و تمركز، نتايج بهتري به همراه دارد. در مراحل پيشرفته تر مي توان اشكال متفاوت و پيچيده تری مانند مربع، لوزی، ستاره و ... انتخاب كرد.
🤔 حدس شكل ها
از كودك بخواهيد چشمانش را ببندد، آنگاه اشكال هندسی را به او بدهيد و از او بخواهيد كه نوع آنها را حدس بزند. در مراحل پيشرفته تر اشكال حيوانات مختلف را به او پيشنهاد دهيد.
🌡 تمركز بر دما
دستان كودك را در دست بگيريد و هنگامي كه چشمانش بسته است، دو شيء كمی گرم و كمی سرد را در دستانش بگذاريد و از او بخواهيد دمايی را كه احساس می كند شرح دهد.
👂🏻تمركز بر صدای محيط
هنگامي كه با كودك به مكان های شلوغ مانند پارك، رستوران، ساحل، جنگل و... می رويد، از او بخواهيد به صداي طبيعت گوش فرا دهد، صداهايی مانند صحبت افراد حاضر در محيط، صدای آب، صدای امواج دريا، صدای برخورد و تماس اشيا، صدای پرندگان و... اكنون از او بخواهيد هر صدايی را كه می شنود توضيح دهد. وسايل صوتی - تصويری، انواع سی دی ها و نوارهای مختلفی وجود دارند كه صداهای مختلفی از طبيعت هستند و كودك می تواند اين تمرين تمركز را در خانه انجام دهد.
🖖🏻 بازي با انگشتان
از كودك بخواهيد انگشتان دستش را باز نگه دارد و با تمركز روی يكي از آنها، آن را خم كند. وقتی تمام انگشتانش را بست، دوباره از او بخواهيد دستش را باز كند و اين بار با تمركز بيشتر يكی از انگشتانش را خم كرده و دوباره باز كند، سپس همين كار را برای انگشت بعد انجام دهد بدون اينكه انگشتان ديگر را خم كند.
👃🏻 تكنيك تنفس
از كودك بخواهيد به آرامي تنفس كند و تا ۱۰ بشمارد. عمل شمارش بايد در هر دم و بازدم تكرار شود.
👁 نگاه كردن
شیء را در فاصله چند متری كودك قرار داده و از او بخواهيد كه به آن شیء بدون پلك زدن نگاه كند. هر چه مدت زمان مشاهده بدون پلك زدن طولانی تر شود تمركز وی را به همان نسبت افزايش خواهد داد.
💡 @Daneshterak | دانشتراک