❌معایب
اولین مشکلی که در افزایش سایز لاستیک به وجود می آید، هزینه سنگین آن است.
تغییر سایز لاستیک در اکثر مواقع منجر به تعویض رینگ می شود و هزینه را چند برابر میکند. مساله بعدی تخصصی بودن این کار است. چرا که در صورت استفاده از سایز نادرست و بهینه و عدم توجه به فاکتورهایی که قبلاً بیان شد، میتواند مزایای عنوان شده را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. لاستیکهای پهن با ارتفاع کم، نرمی و راحتی سواری را بسیار کم میکند و کوچکترین دستاندازها تاثیر محسوسی را در اتاق اتومبیل منعکس میکنند.
این موضوع باعث به صدا افتادن زودهنگام اتاق شده و عمر فنرها را کم میکند چرا که بسیاری از ضربات که تاکنون با کمک لاستیک خودرو جذب میشدند اکنون به طور مستیقم به سیستم تعلیق و جلوبندی خودرو منتقل میشود و این فشار اضافه میتواند به مرور این بخشها را مستهلک کند ضمن آنکه به دلیل طراحی سیستم تعلیق با توجه به سایز مشخصی از رینگ و لاستیک، بخشی از ضربات مستقیم وارد اتاق میشوند.
موضوع بعدی سفت شدن فرمان است چون سطح اتکای لاستیک بر روی زمین بیشتر میشود و چرخش فرمان نیروی بیشتری را میطلبد.
این مطلب به حدی است که حتی در خودروهای مجهز به فرمانهایی با سیستم کمکی مانند فرمانهای هیدرولیک هم میتوان تاثیر آن را دید. یکی دیگر از مشکلات افزایش سایز لاستیک، عدم پایداری بر روی برف است. این لاستیکها با توجه به سطح اتکای وسیعی که دارند مانند یک چوب اسکی عمل میکنند و بر روی برف حرکت میکنند. البته طراحان لاستیک با تغییراتی که در نحوه طراحی عاجها انجام دادهاند این مساله را تا حدی کنترل کرده اند.
در کنار اینها در صورتی که استفاده از رینگ و لاستیک بزرگتر همزمان با کاهش ارتفاع خودرو نیز باشد، احتمال گیر کردن لاستیکها به لبههای گلگیر در زمان پیچیدن و برخورد با ناهمواریهای سطح جاده وجود دارد.
در کنار اینها، لاستیکهای پهنتر به دلیل اصطکاک بالاتری که دارند برای حرکت بر روی جاده نیاز به نیروی بیشتری دارند که این امر باعث افزایش مصرف سوخت این خودروها میشود. این چسبندگی بالاتر هر چند در زمان یک رانندگی اسپرت میتواند بسیار مفید باشد، اما مصرف سوخت بالاتر را به دنبال دارد.
#متفرقه
🚨 تذکراتی در مورد باطری به باطری کردن
✅ همیشه با نزدیک شدن به فصل سرما و گذراندن گرمای تابستان و استفاده از کولر خودروها که خود باعث روشن شدن فن خودرو می شود یکی از مشکلاتی که بسیاری با آن روبرو می شوند دشارژ شدن باتری خودروست که فشار زیادی را در فصل تابستان به باتری می یاوردکه این امر سبب عدم استارت خوردن خودرو می گردد در زمستان نیز هوای سرد باعث سفت شدن روانکارها و روغنها در خودرو میشود و همین سبب میشود تا استارت برای چرخش موتور نیروی بیشتری نیاز داشته باشد و در نتیجه برق بیشتری از باتری گرفته میشود.
✅ درصورتی که باتری ضعیف شده باشد، در زمستان ضعف خود را نشان میدهد و در روشن کردن خودرو عاجز میشود. یکی از راهها در اینگونه مواقع هول دادن خودرو است که با توجه به داشتن تسمه تایم در خودروهای امروزی، این کار توصیه نمیشود؛ چرا که ممکن است تسمه تایم در اثر لگدهای ناگهانی ناشی از رها کردن کلاچ برای روشنشدن خودرو، تاب مقاومت نداشته باشد و پاره شود و یا اصلا از تنظیم خارج شود.
👈راه دیگری که وجود دارد استفاده از کابل اتصال باتری به باتری است تا با استفاده از یک خودرو دیگر، اتومبیل مانده در راه را روشن کنیم.
✅ برای این کار باید به چند نکته مهم دقت کنیم که معمولا توسط کمتر کسی رعایت میشود؛
⬇️اول اینکه قبل از استارت زدن به موتور خودرو خاموش بهتر است تا باتری آن توسط خودرو دیگر که حتما روشن باشد، چند دقیقه با کمک کابل اتصال شارژ شود تا از ایجاد بار ناگهانی روی دینام خودرو روشن و آسیب رسیدن به آن جلوگیری شود.
⬇️برای این کار در حدود 15 تا 20 دقیقه وقت کافی است و دقت شود که قطبهای باتریها به درستی به هم متصل شوند. سپس بعد از استارت زدن خودرو خراب، به محض روشن شدن آن سریعا کابلها جدا شوند؛ چرا که در صورتی که کابلها متصل باشند ممکن است به خاطر تفاوت در میزان شارژ دینامها، تداخل آمپر به وجود آید و باعث خرابی قسمتهای برقی خودروها شود.
#عیبیابی
❓دلیل خرابی زود هنگام توربو شارژر
بسیاری از رانندگان در طبق عادتی که میراث دوران خودرو های کاربراتوری هست ،در زمان خاموش کردن موتور به موتور گاز میدهند ، این کار در یک موتور که دارای توربوشارژر هست ،باعث می شود توربو شارژر به سرعت بالای ۱۰۰هزار rpm برسد، و درست در همین حال به دلیل خاموش شدن موتور و متوقف شدن میل لنگ دیگر سیستم روغنکاری کار نکند ، خوتان تصور کنید محوری با سرعت بیش از ۱۰۰ هزار rpm بدون روغنکاری چه میشود
#عیبیابی
❓ دلیل عطسه و صدای انفجار در هواکش
⚠️گاهی اوقات پیش میاد که خودرو هنگام شتاب ناگهان دچاره پس زدگی به همراه صدایی شبیه عطسه موتور یا انفجار در هواکش شنیده میشود
✅دلیل آن هم اینست که پدال گاز را بیش از حد فشار داده اید و بازشدن بیش از حد دریچه هوا و همسان شدن جرقه و گاز موجود در منیفولد هوا باعث انفجار سوخت ، قبل از رسیدن به داخل سیلندر میشوید.
✳️در حقیقت وقتی شما پدال را زیاد فشار میدهید ECU به کویل فرمان میدهد که جرقه قوی تری به فضای احتراق بدهد اما نامرغوب بودن وایرشمعها باعث برق دزدی از کناره شمع به بدنه شده و سوخت داخل هوا را قبل از احتراق منفجر می کند
✳️گاهی این انفجار در حد یک عطسه کوچک ، گاهی در حد از جا درآوردن لوله هواکش از بست مربوطه ، گاهی پاره شدن فیلتر هوا و در معدود مواردی شکستن محفظه نگهداری فیلتر هوا
✅راه های جلوگیری از عطسه موتور روی گاز:
1⃣همیشه هنگام شروع به حرکت سرگاز حرکت کرده و از فشار دادن پدال گاز بیشتر از نصف خودداری کنید
2⃣شمعها را تک پلاتینه خریداری کنید و فاصله آن تک پلاتین تا هسته مرکزی که فابریک ۰/۹ است را با فیلر ۰/۷ تنظیم کنید
3⃣شمعهای سوزنی تک پلاتینه را هر ۱۰ هزار کیلومتر سرویس و فیلر ، هر ۵۰ هزار کیلومتر تعویض کنید
4⃣شمعهای غیرسوزنی(معمولی) تک پلاتینه را هر ۱۰ هزار کیلومتر سرویس و فیلر کنید و هر ۳۰هزار کیلومتر تعویض کنید
5⃣اگر کناره های چینی شمع خطهای عمودی سیاه مشاهده کردید نشاندهنده برق دزدی از سر شمع به سمت پایه ی آن است که می بایست حتما وایرها را تعویض کرد
6⃣وایر کاملا باید شمع را کیپ کند و هیچ لقی نداشته باشد
🎯در تاریکی در محفظه موتور دریچه گاز را ناگهانی تا انتها باز کنید(یعنی گاز بدهید) اگر برق دزدی باشد معلوم میگردد و در صدد رفع آن برآیید
#نگهداری
🔴چند نکته برای اینکه خودرویی سالم داشته باشید
1⃣ از رانندگی با سرعت زیاد در جاده های ناهموار یا دارای سنگ ریزه خودداری کنید.
2⃣ بدنه خودرو خود را همیشه تمیز نگه دارید و از آلوده شدن به مواد روغنی ،جلوگیری نمایید.
3⃣ از پارک کردن خودرو در فضاهای آلوده،محیط های صنعتی،کارگاههای ساختمانی ،زیر درختان ،انبارهای دارای رطوبت و زیر نور شدید آفتاب خودداری کنید.درصورت ضرورت حتما از چادر خودرو استفاده کنید. بهترین مکان پارک )توقف) خودرو فضاهای سرپوشیده با جریان هوای آزاد است.
4⃣ لکه های احتمالی، رنگهای مزاحم، قیر و... را قبل از شست و شوی ، با حلالهای مناسب که به رنگ اصلی خودرو، آسیبی وارد نمیکنند پاک کنید.
5⃣ نقاطی از خودرو که قابل رویت نیستند مثل زیر گلگیرها را همیشه از رسوبات تمیز کنید تا باعث پوسیدگی بدنه خودرو نشوند.
6⃣بعد از انجام رانندگی بعلت وجود نمک و سنگ ریزه در گل ولای و برف ،خودرو را بشوئید.
7⃣ در صورت نشت آب به صندوق عقب و قسمتهای داخلی خودرو آن را حتما خشک کنید.
#متفرقه
🔴روش کنترل سطح روغن:
⚠️حداقل ۵ دقیقه پس از خاموش کردن موتور ، سطح روغن خود را چک کنید.
⬅️میله اندازه گیری روغن موتور(گیج) را خارج نمایید.
✳️گیج را با یک دستمال تمیز کنید و دوباره سر جای خود قرار دهید. چند ثانیه صبر کرده و دوباره آن را خارج نمایید.
⚠️سطح گیج را با توجه به علامتهایMIN و MAX چک کنید. اگر سطح روغن پایین تر از MAX باشد باید روغن اضافه نمایید.
کمی روغن اضافه کنید.
⚠️سطح روغن را بوسیله گیج دوباره چک کنید و اضافه نمودن روغن را ادامه دهید تا به علامت MAX برسد. توجه داشته باشید روغن به بالاتر از علامت MAX نرسد. گیج را سر جای خود قرار دهید.
⚠️سطح روغن را هر ۱۰۰۰ کیلومتر دوباره چک نمایید.
#پرسشوپاسخ
❓راه حلی هست که روغن های چسبیده روی قطعات موتوری از بین برود؟
✅ بله. براي اين كار مي توانيد هم به روش سنتي عمل كنيد؛ يعني اين که از حلال هاي ملايم نفتي مثل گازوييل براي شست وشوي موتور استفاده كنيد و هم با روش هاي جديد مثل اسپري هايي که براي نظافت موتور توليد مي شوند اين كار را انجام دهيد. به طور كلي آلودگي هاي موتور عمدتا ناشي از چربي است و هر حلالي که بدون آسيب به قطعات، باعث حذف اين چربي ها شود موثر خواهد بود.
#نگهداری
❓شاید بارها شنیده باشید ایا لازم است قبل از استارت خودرو سوئیچ را به مدت 10ثانیه در حالت باز گذاشته و سپس نسبت به استارت خودرو اقدام نمائیم؟
⬅️به دلایل زیر پیشنهاد می گردد این نکته در مواقعی که خودرو سرد بوده و چند ساعتی از خاموش شدن موتور می گذرد رعایت گردد:
1⃣اگر دقت کنیم پس از بازکردن سوئیچ صدائی از پمپ بنزین شنیده می شود که نشاندهنده ارسال سوخت به سمت انژکتورها می باشد وپس از چند ثانیه این صدا قطع میگردد.
این قطع شدن صدا نشاندهنده پرشدن مسیرهای سوخت از بنزین ازپمپ به انژکتور است و فشار اولیه مناسبی برای پاشش سوخت توسط انژکتورها فراهم می گردد.در مواقعی که خودرو سرد است برای زود روشن شدن خودرو; استپر موتور دریچه گاز را بسته تا میزان بیشتری سوخت برای شروع احتراق مصرف گردد. که پر شدن مسیرهای سوخت و ایجاد یک فشار اولیه کمک به سزائی برای زود روشن شدن خودرو دارد.در اصطلاح موتور با تک استارت روشن شود.
2⃣در این چند ثانیه فرصتی به ECUخودرو خود داده تا کلیه مدارهاو قطعات برقی و سنسورها را چک کرده و از به وجود امدن errorدر سیستم خوداری نمائید.این خطاها در زمان تداخل چک کردن سیستم توسط ecuو استارت زدن خودرو احتمال به وجود امدن ان بیشتر است.
3⃣در این چند ثانیه راننده فرصت خواهد داشت که صفحه نشاندهنده امپرها را ببیند و در صورت معیوب بودن و روشن نشدن یکی از چراغهای اعلان خطر نسبت به رفع ایراد اقدام نمائید. چون تست سالم بودن این علائم توسط راننده فقط در زمانی که سوئیچ باز است و موتور استارت نخورده امکان پذیر است .
🔴شاید دوستی بپرسد که من مورد فوق را رعایت نمی کنم و تا به حال هم با مشکلی مواجه نشده ام.اری هر روز قرار نیست اتفاقی بیافتد.این یک نکته پیشگیرانه است که در درازمدت تاثیر مثبت خود را خواهد گذاشت.وجود errorدر سیستم باعث بالارفتن مصرف سوخت-کاهش شتاب-بالارفتن مواد الاینده-و تاثیر منفی بر روی کلیه سنسورهای اصلی خواهد گذاشت.
🔋 4 دلیل خالی شدن شارژ باتری ماشین
1- روشن بودن قسمت های برقی داخل خودرو
2- مشکل در سیستم شارژ(دینام )
3- خرابی دیودهای دینام
4- کهنه شدن باتری(تعویض هر 4 تا 5 سال)
ایامیدانستید خوردن پیاز در از بین بردن سلولهای سرطان سینه موثر است
به جای پیازهای سفید رنگ، قرمزها را بخرید چون آنتی اکسیدان بیشتری دارند.
#عیبیابی
🎯نفوذ روغن به بالای پیستون و سوختن آن رابا هوا و بنزین را روغن سوزی می گویند.
🔴علتهای روغن سوزی عبارتند از:
⬅️ شکستن رینگهای پیستون
⬅️ خورده شدن جداره سیلندر
⬅️ لاغر شدن پیستون
⬅️ خراب گیت و لاستیکهای آن(متعلقات سر سیلندر)
🎯علائم روغن سوزی عبارتند از:
⬅️ خروجی دود آبی رنگ از لوله اگزوز بصورت دائمی
🔴اگر دود آبی در ابتدای گاز دادن از لوله اگزوز خارج شده و سپس قطع گردد. از خرابی گیت و لاستیکهای آن میباشد.(متعلقات سر سیلندر)
⬅️ داخل لوله اگزوز چرب می شودو وقتی دستمال کاغذی را در داخل لوله اگزوز قرار دهیم. دستمال کاغذی چرب می شود.
⬅️ به دهانه شمع روغن می زند. و شمع را می سوزاند.
⬅️موتور حتما کسری روغن دارد.
⬅️اگر در قالپاق موتور را باز کنید،دود آبی از آن خارج می شود.
⬅️چون محفظه کارتل که روغن در آنست به بالا ی سرسیلندر راه دارد،و چیزی که محفظه احتراق را به کارتل گازبندی می کند رینگها هستند،اگر رینگها ضعیف باشند هم روغن سوزی رخ می دهد چرا که روغن از کنار رینگها به محفظه احتراق راه یافته و می سوزد،و
گازهای حاصل از احتراق نیز از محفظه احتراق به کارتل و از کارتل به بالای موتور یعنی همانجایی که در قالپاق موتور قرار دارد راه مییابد و با باز کردن در قالپاق این گازها خارج می شود.
⬅️در این موقعیت مکانیک ها اصطلاحا میگویند موتور بخار دارد و
معمولا در این حالت موتور نیاز به تعمیر کلی یعنی تعویض رینگ و پیستون و حتی شاید تراش سیلندر یا تعویض سیلندر دارد.
#عیبیابی
🎯سنسور کیلومتر
🔴سنسوری است که سرعت خودرو را با استفاده از چرخدنده مستقر بر شافت خروجی گیربکس« و در برخی خودروها، خروجی دیفرانسیل » به پشت آمپر و ecu
ارسال می کند.
✳️خودروهای خیلی جدید این سنسور را ندارند بلکه ecu این اطلاعات را با در نظر گرفتن میانگین سرعت چرخها که از سنسور سرعت چرخها که برای سیستم ترمز ABS لحاظ شده دریافت می کند.
✳️علایم خرابی
❗️از کار افتادن نشانگر کیلومتر در پشت آمپر
❗️شلاق زدن عقربه کیلومتر
❗️خاموش شدن خودرو در دست اندازها و گاها پشت چراغ قرمز
❗️گاز نخوردن موتور از دور موتور سه هزار به بعد
❗️بالا رفتن مصرف سوخت,
❗️ریپ زدن خودرو هنگام حرکت,
❗️در برخی موارد روشن شدن چراغ چک
☑️ چگونه خودرویی سالم داشته باشیم ؟
1- مکانیک خوب پیدا کنید و همیشه پیش او بروید
2- با آرامش رانندگی کنید
3- همیشه روغن ماشین را چک کنید
4- پارک کردن در سایه
5- بررسی سیستم خنک کننده ماشین
6- سرویس تسمه تایم را به موقع انجام دهید
7- از خودرو برای سفر های کوتاه داخل شهری کمتر استفاده کنید
8- گرم کردن ماشین پیش از حرکت(البته حدود 1دقیقه)
9- تمیز نگه داشتن خودرو و استفاده از بنزین مرغوب
10- علایم و چراغ های داشبورد را نادیده نگیرید
#عیبیابی
❓چرا واشر سرسیلندر می سوزد
🎯چه هنگام واشر سرسیلندر می سوزد؟
♨️کم بودن آب رادیاتور
♨️گرفتگی مجراهای گذر آب در موتور
♨️خنک نشدن آب رادیاتور در اثر رسوب یا نقص فنی در پروانه ی هوا
♨️وجود نقص فنی در ترموستات
♨️عدم گردش آب در سیستم خنک کننده ی موتور بدلیل نقص فنی واتر پمپ
♨️پیچ خوردگی شیلنگهای ورودی و خروجی آب رادیاتور
♨️رانندگی مداوم و طولانی در ترافیک یا فشار زائد بر موتور در فصل گرما
🎯نشانه های سوختن واشر سرسیلندر چیست؟
🔴مخلوط شدن آب با روغن(شیری شدن روغن موتور که توسط میله ی سنجش می توان از آن اطلاع یافت)
🔴دیر روشن شدن و بد کار کردن موتور
🔴تولید بخار سفید در هنگام کار موتور
🔴گرم کردن موتور
🔴کم شدن قدرت و کشش موتور
✅اقدامات اولیه
⬅️به محض مشاهده ی بروز چنین وضعیتی در موتور خودرو در صورت امکان از ادامه ی مسیر خودداری کرده و ماشین را توسط بکسل به تعمیرگاه منتقل می کنیم.
#عیبیابی
✳️ سیستم #کلاج
🔴وقتی پدال کلاچ را تا اخر فشار دادیم و صدا می کند یا بلبرینگ کلاچ فرسوده شده است که در این صورت با تعویض بلبرینگ کلاچ مشکل حل می شود و یا بلبرینگ پشت میل لنگ خشک کار کرده و در این صورت نیز باید انرا تعویض نمود
🔴اگر کلاچ خوب کار نمی کند و گیربکس لرزش دارد یا دیسک کلاچ از تنظیم خارج شده است که در این صورت مجموعه کلاچ باید تعویض شود و یا دسته موتورها شکسته شده یا بیش از اندازه نرم شده که در این صورت دسته موتورها باید تعویض شود.
#متفرقه
🔴دلیل استفاده از گاز نیتروژن بجای اکسیژن در لاستیک خودروها:
⬅️ثابت نگه داشتن باد لاستیک در تمام ابعاد
⬅️تاثیر بر مصرف سوخت خودرو
⬅️عدم حساسیت رینگ به اکسیژن و عدم اکسیداسیون رینگ
⬅️ثابت بودن حالت لاستیک در هوای بارانی
⬅️ضریب اطمینان بیشتر در رانندگی
⬅️جلوگیری از پوسیدگی لاستیک و افزایش عمر لاستیک
🎯تفاوت باد نیتروژن با باد معمولی
⬅️در باد نیتروژن آب موجود در باد معمولی حذف شده و به این سبب، سبکتر هم میباشد.
#عیبیابی
🎯چه عواملی باعث میشود که قدرت موتور کاهش پیدا کند و شتابگیری خودرو ضعیف شود؟؟
1⃣لغزش کلاچ
2⃣کشیدن ترمز
3⃣کمبود فشار باد تایر
4⃣نادرست بودن اندازه تایر
5⃣بیش از حد بار گذاشتن
6⃣باز نشدن کامل دریچه گاز
7⃣گرفتگی سیستم هوای ورودی
8⃣بیش از حد فقیر بودن نسبت هوا و سوخت
9⃣ایراد در سیستم جرقه
🔟پایین بودن فشار کمپرس موتور
#عیبیابی
🎯چه عواملی باعث میشود که موتور با لرزش کار کند؟؟
1⃣تنظیم نبودن لقی سوپاپ ها
2⃣خراب بودن یکی از شمع یا وایر ها
3⃣ کار نکردن یکی از انژکتور ها
4⃣کم بودن فشار سوخت
5⃣تنظیم نبودن تایمینگ موتور
6⃣معیوب شدن دسته موتور
7⃣خرابی یکی از سنسور های اکسیژن،دما و فشار هوا، دمای آب
8⃣خرابی کویل