eitaa logo
در انتظار رویش🌱
2.2هزار دنبال‌کننده
1.9هزار عکس
384 ویدیو
20 فایل
➖دبیر دین و زندگی ➖کاردانی گیاهپزشکی ➖ کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم قرآن و حدیث ➖عاشق مطالعه و علاقه مند کار تربیتی ➖کپی ممنوع❌ https://harfeto.timefriend.net/16508918927120 https://abzarek.ir/service-p/msg/1974160 👆👆 دریافت پیشنهاد و انتقادهای شما
مشاهده در ایتا
دانلود
سلام و سپاس 🙏🌹 بله دشمن شناسی یکی از امور واجب است👌
👇👇 من قبلا مستندی دیدم دراین مورد که با بررسی ژن و رفتار مسلمانان و مقایسه آنان بابقیه افراد سعی کرده بودند نشان دهند ژنی خاص تاثیری بسزا در رفتار مسلمانان دارد ... سوال چگونه فرد مسلمان صبح زود بیدار شده نماز می خواند ویا روزه می گیرد؟ آنها با دستکاری ژنتیکی و غذا و نوشیدنی سعی دارند ژنوم افراد را تغییر داده و باعث تغییر رفتار افراد مسلمان بشوند‌‌...و برخی همسو با تفکر این تحقیقات شده اند .. امروزه می دانیم ژن و محیط بر شخصیت و رفتار انسانها تاثیر دارند.اگر فقط ژنها بر رفتار انسانها تاثیر داشته باشند پس اختیار و اراده و محیط یعنی تاثیر دیگری ندارند ! متخصصان ژنتیک رفتاری خود واقف براین موضوع هستند که خصوصیات رفتاری چون کم اراده و سست بودن و یا حتی کم جرات داشتن به طور کامل به خاطر ژن ها نیست بلکه با تربیت و تمرین میتوان رفتارهای فرد را تغییر داد اینکه فکر کنیم فقط ژنتیک باعث ایجادتعییر رفتارمی شود شاید درست باشد ولی تا حدی که اختیار واراده راازانسان سلب نکند. باید توجه کرد علاوه بر ژنتیک افراد وجود عقل و اراده و اختیار باعث می شود ژن‌ها فعال شده و باعث ایجاد رفتار شود . چون دنیا محل ازمایش و امتحان الهی ست پایه حرکت انسان اختیار است . شاید گفته شود بله ژن خدایی هست و به اجبارهمه دارند پس چگونه است که فقط برای مسلمانان فعال هست آیا محیط باعث شده یا تربیت یا اختیار و ارداه‌؟ ! تا محققان خارجی به اجبار آن را برای مسلمانان و افراد خدا باور حذف کنند ؟ ژن خدایی باشد یا نباشد ما هستیم که با تفکرات و اراده و اختیار و انجام اعمال باعث فعال شدن آن می شویم . بطور کلی درسته ژن ها بستر اولیه فعالیت انسان هستند ولی عوامل محیطی شامل تربیت خانوادگی، تغذیه ، محیط زندگی، دوستان ، معلمین و ده ها عامل دیگر در تکوین شخصیت یک انسان نقش دارند و انسان ترکیبی از این دو است.  
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلام و وقت بخیر خدمت همراهان عزیز و تشکر از دو عزیزی که به سوال مدنظر جواب دادند 🌹🙏
کلیپی که دیروز گذاشتم، از چند جنبه قابلیت پیگیری دارد، چون شما نظر ندادید، منم نظر نمیدم😅😊 ولی این فرضیه ژن خدا، منو یاد ادعای موهوم برخی یهودیان انداخت که گویا نسبت خویشاوندی با خدا داشتند میگفتند: لن تمسّنا النار الا ایّاما معدودة .... اگه این فرضیه درست باشه( که نیست) اون موقع خدا هم متهم میشه به پارتی بازی در توزیع ژن خوب 😅 و خیلیا، آقازاده میشن و ..😏 خیلیای دیگه هم قهر میکنن و میگن تو کابینه خدا هم عددی نبودیم🤣 خلاصه اگه فرضیه ژن خدا درست باشه، اغتشاش راه میفته😂😁
دکتر دین هامر در کتاب خود با نام The God Gene یا ژن خدا که در سال 2004 منتشر شد مدعی گردید که ایمان مذهبی منشا ژنتیکی دارد و دلایل متعددی را نیز در این باره مطرح نمود. دکتر هامر که متخصص ژنتیک مولکولی و استاد مرکز ملی سرطان امریکاست در کتاب خود مدعی است که در همه جوامع، پیروان مذهبی دیده می شوند و حتی ده ها سال حاکمیت کمونیسم در برخی کشور ها نتوانست مانع اجرای مراسم مذهبی و گرایش مردم به دین و ایمان در فرقه های مختلف گردد زیرا این یک نیاز درونی است که البته ژن خاصی مسئول آن نیست و مجموعه ای از ژنها این نیاز را در انسان ها ایجاد می کنند ولی با این تفاوت که در برخی این ژن ها فعال ترند پس مومن تر هستند و در برخی این ژن ها کمتر فعال شده اند بنابر این یا گرایشات مذهبی ضعیفی دارند و یا کلا بی مذهب و لا مذهب هستند. ریشه این فرضیه از آنجا نشئت گرفته است که بسیاری از رفتارهای ما منشا ژنتیکی دارد و بسیاری از روحیات و خلقیات ما تحت تاثیر سیستم زیستی و ساختار بیولوژیک ماست!
در رابطه با این فرضیه، ذهن من چند سوال پیش میاد براش : ❓ژنتیک انسان که از طریق والدین به او به ارث میرسد و خودش هیچ دخالتی در آن ندارد، تا چه حد در سرنوشت انسان موثر است؟! ❓اساسا اگر ویژگی های خوبی که بصورت جبری به انسان داده شده، معیار فضیلت باشد، عدالت خدا کجا میره؟!🤔❗️ ❓آیا انسان محکوم به جبر ژنتیک و خصوصیات ارثی در خلق و خو و شخصیت و..‌است؟! ❓دین موروثی به چه معناست؟! ❓آیا دین، اساسا و منحصرا از مقوله رفتار است و کنترل آن رفتار؛ در اختیار ژنتیک؟!
در رابطه با عوامل شکل‌دهنده شخصیّت و خصوصیّات رفتاری افراد، نگرش های تک بعدیِ افراطی وجود دارد: 1️⃣ جبرگرایی محیطی که انسان را محصول محیطی میدانند که در آن واقع شده است. محیط خوب 👈 انسان خوب محیط بد 👈 انسان بد البته من شخصیت این قبیل انسانها رو تعبیر به آبکی میکنم😅؛ آبی که از خودش شکل خاصی نداره و شکل ظرف رو میگیره. اگه توی لیوان باشه شکل لیوان؛ و اگه توی آفتابه باشه شکل آفتابه....🙈 2️⃣ جبرگرایی اجتماعی که انسان را محصول عوامل اجتماعی حاکم بر جامعه میداند . 3️⃣ جبرگرایی ژنتیکی که فقط به ساختار ژنتیکی افراد توجّه دارد و بروز بسیاری از رفتارها، حتّی سرنوشت انسان را فقط به ژن‌ها نسبت می‌دهد. که در کلیپ ارسالی مطرح شد، به همین جبرگرایی ژنتیکی برمیگردد.
این دیدگاه ها به دلایل زیر قابل نقد هستند: 1️⃣نگرش تک بعدی و انحصاری به عوامل مذکور: وراثت، محیط و عوامل اجتماعی و.. به عنوان زمینه ساز و بستر برای شکل گیری رفتارها و شخصیت انسانی هستند، به عبارتی به نحو اقتضا در اعمال انسانها تاثیر دارند و علت تامّه نیستند. 2️⃣ غفلت از قدرت اختیار و اراده انسان : انسان با توجه به قدرت تفکر و تعقل و اراده خود میتواند در مسیری خلاف جریانِ وراثت و محیط و..حرکت کند، به قول استاد صفایی ،انسان از ترکیب همین تضاد بین جبرهای وراثت و محیط و غریزه و...می تواند به آزادی برسد. انسان اگر فقط با یک جبر مواجه باشد؛ انتخاب و آزادی برای او معنا ندارد. وقتی جبرها؛ بیش از یکی شدند و اتفاقا این جبرها با هم متضاد شدند؛ دقیقا آنجاست که انسان به آزادی و انتخاب میرسد. مثال عرض کنم: در قرآن از زبان کافران بیان شده است: ما پدران خود را بر این کیش و آیین یافتیم؛ لذا از آنها تبعیت میکنیم. ( دین موروثی به این معنا بکار برده میشه😊) اینجا به جبر محیط یا جبر تربیت خانوادگی اشاره میکند. اما آیا کافران حق انتخاب دین نداشته اند؟! قطعا آزاد بودند و میتوانستند انتخاب کنند. اما این آزادی از کجا ریشه گرفت؟ وقتی کافران که با جبر محیط مواجه بودند؛ به گزینه دیگری( دعوت پیامبران) که کاملا در تضاد با آن جبر بود؛ رسیدند؛ اینجا درگیری این دو عامل متضاد؛ عرصه را برای انتخابشان فراهم کرد. و بعد از دعوت پیامبران؛ باقی ماندن بر تربیت موروثی پدرانشان را انتخاب کردند! پس وجود تضاد در جبرهای ژنتیک و محیط و جامعه ، زمینه انتخاب را در انسان فراهم میکنند. 3️⃣ نگاه نادرست به دین : در ، دین فقط از مقوله رفتارِ متأثر از جسم انسان تعریف میشود؛ در حالیکه دین مجموعه ای از معرفت شناختی و جهان بینی و انسان شناختی است که توسط قوه تفکر، تعقل و قلب(مرکز ادراک انسان) ، فرقان و..که با بعد روحانی انسان مرتبط هستند، در درجه اول فهمیده میشود و در درجات بعدی در عمل تجلی می یابد. پس دين در انسان، صرفا از مقوله رفتار نيست كه با دستكاري ژنوم بتوان آن را كم و زياد كرد. 4️⃣ غفلت از تربیت پذیریِ انسان: یکی از اسامی خدا، ربّ است و هدف ارسال پیامبران متعدد هم تربیت انسان . تربیت یعنی جهت دادن به استعدادهای انسان و به تعبیری در محیط بد، انسان خوب ساختن!!
در قرآن، محور سخن در مورد یک انسانِ انتخاب گرِ آگاه است. برای همین مثالهای متعدد قرآنی وجود دارد که جبر محیط و جبر اجتماع و جبر ژنتیک را بر نمی تابد. 🌟 آسیه 👈 در کاخ فرعون یک انسان خوب در محیط بد را به تصویر می کشد که جبر محیط را شکسته است! 🌟 موضع گیری پسر نوح 👈 در طوفان اثبات میکند ایمان به خدا، از مقوله ژنتیک نیست! 🌟زن لوط 👈 بدکاره ای که شوهرش پیامبر بود و بسیار مثالهای دیگر ، هم در قرآن و هم در تاریخ اسلام و در جامعه معاصر ( ادواردو آنیلی) وجود دارند که نشان می دهند 👇 انسان در تضاد جبرها، به اختیار و انتخاب رسیده است.
به جای متهم کردن مشکلات و سختی ها و موانع، باید روزنه ای برای رشد و حرکت پیدا کرد. ➖🌸➖🌸➖🌸➖🌸 شده تا به حال در دل سختی ها و موانع، گل بدید و شکوفا بشید؟!🤔😍
سلام و سپاس 🌹🙏 چشم کلیپ رو سر فرصت می بینم و اینجا در موردش حرف می زنم ان شاء الله .
احتمالا کلیپ مورد نظر اون عزیز ناشناس، این هست👆👆👆 خب نظر شما چیه؟!
با جبر به دنیا آمدی خوب زندگی کن با اختیار😍👌
نکته بسیار مهمی که استاد پناهیان متذکر شده اند، میزان سعی و تلاش انسان برای خودسازی است. لیس للانسان الا ما سعی البته این مطلب را استاد علی صفایی حائری، دقیقتر هم بیان کرده اند به گونه ای که شبهات عدل الهی را هم جواب می دهد. به هر حال ممکن است برخی خصوصیات خلقی متاثر از ژن باشد؛ ولی نه آنقدرر که برخی ها قائلند. و نه آنقدر که انسان را مجبور کند.
سلام و آرزوی موفقیت برای شما همکار گرامی🌹 اگر با علاقه و اشتیاق و اگاهانه آمده اید، بسیاررر عالی👌👌 از سختی کار و سنگینی مسئولیت نهراسید. ستاره باشید و بدرخشید✨🌟 قطعا علم و خلاقیت هر دو قابل کسب است.✅ توصیه اکید به مطالعه کتب مفید برای دبیران دین و زندگی دارم. از روش های بنده اگر خوشتان آمد، میتوانید بهره بگیرید😊 اکر کانال را مطالعه کنید روحیات دانش آموزان دهه هشتادی را در حد توان استخراج کرده و راهکارهای عملی برخورد را بیان نموده ام‌. کتابهای متعددی هم معرفی کرده ام که برخی برای مطالعه خودتان و برخی ها برا مطالعه شاگردان مفید است. آرزوی موفقیت دارم 🍃🌹
بزرگواری در ناشناس ، بنده را ارجاع دادند به آخرین پیام از کانالی که آدرسش رو داده بودند😊 منم از باب احترام به حرفشون یه سر زدم ولی عادت به عضو شدن یا گذاشتن آدرس کانالها در کانالم ندارم ☺️ با اینهمه وقتی پیام رو خوندم، دیدم جمله آخر پیامِ عضو ناشناسِ کانال بنده، برای ایشون سوال شده که تو کانالش مطرح کرده😊 با کمال میل، البته بدون آدرس کانالتان، پیام رو سر فرصت داخل کانال میذارم و جواب میدم ان شاء الله!
جمله آخر این ناشناس، مدنظر ایشون هست: 👇👇 اگر هدفت خدا باشد، بهترین هست برایت. هم دنیا داری، هم آخرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سلام عصر پاییزی تون بخیر🍁🍂
[ اگر هدفت خدا باشد هم دنیا داری و هم آخرت ] حالا شاید من توهم زدم که هر وقت از طلبه ها انتقاد می کنیم دوستان قشر مذهبی سریع مظلومیت و معیشت سخت طلبه هارو مثال می زنن ! آیا اون ها هدفشون خدایی نیست ؟ پس چرا دنیارو ندارن ؟ یا چه قدر خانواده های مذهبی هستن که مشکل مالی دارن و دنیاشون نابوده :( چه قدرتا حالا توی همین ایتا پیام هایی با جمله من طلبه هستم فلان قدر قرض میخوام یا به دلیل تنگدستی فلان چیز رو میخوام بفروشم دیدیم؟ ووو البته قصد توهین به طلبه های گرامی رو نداریم صرفا برام سئوال هست .
در راستای این سوالِ اون عزیز ناشناس👆 بد نیست این رو ببینید😅👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😂 حیف که تو آخوند شدی؟ 🔻این آخوند دانشگاه را به هم ریخت 🔻 مخالف و موافق برایش سوت و کف زدند😂😂😂 پول زیاد پزشک ها، سه تا نفرین پشتشه😂 پول آخوند، نفرین نداره😅
الهی چه دارد ، آنکه تو را ندارد و چه ندارد، آنکه تو را دارد وقتی گفته میشه هدفت خدا باشه، هم دنیا رو داری و هم آخرت رو ، حرف درستیه👌 چون که صد آمد نود هم پیش ماست😍 مراد از دنیا، در سوال ناشناس عزیز، فقط ثروت و مادیات بوده؛ ولی در اصل، دنیا فقط خلاصه در مادیات و ثروت نیست و معنای با خدا بودن هم لزوما رفاه مادی در دنیا داشتن نیست❗️ اتفاقا چون این سوال در ذیل بحث جبر و اختیار مطرح شد، من یاد شهید ادواردو آنیلی افتادم😍 فرزند ثروتمندترین فرد ایتالیا. پدرش یهودی و مادرش مسیحی بود. تازه اگر قائل به جبر ژنتیک یا جبر خانواده میشدیم، ادواردو یا باید یهودی میشد، یا مسیحی . و صد البته در هر دو حالت، ثروتمند و مالک چیزی حدود ۳ برابر درآمد نفتی ایران❗️ ولی فلک به مردم نادان دهد، زمام مراد تو اهل فضلی و دانش، همین گناهت بس😍 ورقِ زندگی ادواردو که انسانی در جستجوی حق بود، بر می گردد. بعد از تحقیق، با آگاهی به انتخاب دین اسلام رو می آورد ( از تضاد جبرها، به آزادی میرسد😍) و دقیقا وقتی هدفش خدا می شود و علی رغم تهدیدهای پدر، پای دین اسلام می ماند، این باخدا، ظاهرا بی دنیا( ثروت) میشود😉از ثروت پدر، هییییییچ چیز به او نمی رسد. اما گمشده اصلی انسان هم در دنیا و هم در آخرت آرامش است ، آرامشی که با پول و ثروت حاصل نمی شود. این آرامش هم در دنیا و هم در آخرت برای کسانی است که هدفشان خدا باشد😍