#سخن_ولایت
کارفقهی شما درتابستان نباید تعطیل شود.
(من فقط یک جملهای عرض بکنم برای دوستانی که اینجا تشریف دارند، به خصوص برادران و خواهران جوانی که اهل زحمت کشیدن و کار کردن و دنبالکردن هستند. خب عادت شده است که تابستانها درسها تعطیل بشود. حالا اینجاها گرما هم آنچنانی نیست که الزام بکند به اینکه درس تعطیل بشود؛ حالا یک وقتهایی یک جاهایی مثلا فرض کنید که تابستان خیلی گرم میشود؛ اما الان با این شرایط امروز، واقعا اقتضای تعطیلی در تابستان وجود ندارد. لکن حالا بنا بر این هست و تعطیل میکنند درسها را در تابستان، که ما هم تَبَعا،تعطیل میکنیم درس را. لکن درس تعطیل است؛ کار فقهی شما، به خصوص جوانها نباید تعطیل بشود؛ یعنی بروید برنامه تعریف کنید برای خودتان. حالا ممکن است دو ماه، سه ماه، کمتر، بیشتر این بحثها نباشد، اما شما در این مدت واقعاً برنامه تعریف کنید. حیف است دورهی جوانی و دورهی کار و با این نیازی که کشور و آیندهی ما به مباحث فقهی عمیق و فضلای دقیق و عمیق دارد، به نظر من کار را متوقف نکنند. حالا آنهایی که دنبال تحقیق و درس و کار هستند، حتما برنامهریزی کنند و کار برای خودشان تعریف کنند).
آخرین جلسه درس خارج فقه معظم له در سال تحصیلی ۹۱_۹۲ / ۶خرداد ۱۳۹۲
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
18.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پیام تصویری آیتاللهالعظمی سبحانی به افتتاح مدرسه تابستانی دارالعلم
🔷 فرصت جوانی را قدر بدانید
حضرت آیتالله سبحانی در بخشی از این پیام ضمن تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)، به روایتی با این مضمون که فرصت ها برای انسان بسان ابرهای بهاری درگذرند، خطاب به حاضران جلسه گفتند: نخستین فرصت شما طلاب جوان بهرهمندی از فرصت ناب جوانی است که با سعی و تلاش میتوانید به همه مقاصد و اهداف خود برسید.
این مرجع تقلید، همچنین به طلاب شرکت کننده در این مدرسه تابستانی، بر بهرهمندی از وجود اساتید مجرب در این مدرسه را مورد تاکید قرار داد و ادامه دادند: علاوه بر این باید از حضور در جوار مضجع شریف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بیشترین بهره های معنوی را ببرید و از روح مقدس این حضرت استمداد جویید.
حضرت آیت الله سبحانی در ادامه پیام تصویری خود خاطرنشان کردند: از اساتید این مدرسه تابستانی درخواست دارم مباحث و مطالب علمی خود را به دلیل فرصت اندک این مدرسه که دو هفته است، از موجز گویی بهره بگیرند.
🔷 رسیدن به مدارج عالی علمی آسان نیست
ایشان همچنین با بیان اینکه رسیدن به مدارج عالی علمی آسان نیست، تصریح کردند: برای کسب مراتب علمی، اخلاقی، فقهی و اصولی نیاز به مطالعه، تحقیق و پژوهش داریم و کسی که عاشق علمآموزی است هیچگاه از مطالعه خسته نمیشود.
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
#افتتاحیه
🟢مدرسه تابستانی «دارالعلم» با پیام آیتالله العظمی سبحانی افتتاح شد
🔹این مدرسه که با همکاری آستان قدس رضوی و حوزه علمیه خراسان تدارک يافته است، صبح امروز شنبه ۱۴ مردادماه با حضور استادان برجسته حوزه علمیه، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و طلاب شرکت کننده در این مدرسه در محل دانشگاه علوم اسلامی رضوی با پیام مرجع عالیقدر آیتالله جعفر سبحانی آغاز به کار کرد.
🔹 مدرسه تابستانی طلاب در حرم مطهر رضوی، در قالب سه مدرسه ادبیات و تفسیر، فلسفه و کلام و فقه و اصول طی دو هفته در مدارس علمیه حرم مطهر شامل میرزا جعفر، خیراتخان و... برگزار می شود.
🔹 در این مدرسه که ۱۴۰۰ طلبه و استاد از سراسر کشور متقاضی شرکت در آن بودند، ۵۰۰ طلبه شامل ۳۵۰ آقا و ۱۵۰ خواهر حضور دارند.
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی بامدرسه تابستانه دارالعلم.pdf
3.96M
#بسته_آشنایی
✳️ آشنایی اجمالی با طرح مدرسه تابستانه دارالعلم، اساتید محترم طرح و دروسی که در این مدرسه ارائه میشوند.
✅ مطالعه این جزوه را به همه فضلای گرامی مدرسه توصیه میکنیم.
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
#شرححالاساتید
📜 آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
📚 مدرسه ادبیات و تفسیر:
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی خیاط «زیدعزه»
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین محمد عشایری منفرد «زیدعزه»
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین جواد ایروانی «زیدعزه»
➖➖➖➖➖
📚 مدرسه کلام و فلسفه:
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین مهدی زمانیفرد «زیدعزه»
🔶 استاد آیتالله غلامرضا فیاضی «زیدعزه»
🔶 استاد آیتالله سید جعفر سیدان «زیدعزه»
➖➖➖➖➖
📚 مدرسه فقه و اصول:
🔶 استاد آیتالله شیخ مهدی شبزندهدار «زیدعزه»
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین حمید درایتی «زیدعزه»
🔶 استاد حجتالاسلام والمسلمین احمد مبلغی «زیدعزه»
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی خیاط از اساتید باسابقه حوزه و دانشگاه هستند که هم اکنون عضو هیأت علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی بوده و مدیریت حوزه علمیه خراسان را عهدهدار میباشند.
🔶 در سابقه اجرایی ایشان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه و سرپرستی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان و مدیریت دانشگاه علوم اسلامی رضوی و عضویت گروه زبان و عضویت در شوراها و کمیتههای مختلف دانشگاه علوم اسلامی رضوی مانند هیأت رئیسه دانشگاه، شورای آموزشی، شورای تحصیلات تکمیلی، هسته پذیریش و گزینش، کمیته جذب و کمیته ارتقای اعضای هیأت علمی دانشگاه رضوی به چشم میخورد.
🔶 ایشان سالیان متمادی به تدریس در دانشگاه های مختلف اشتغال داشتند و در عرصه تبلیغ بین الملل نیز فعال میباشند.
📚 در مدرسۀ ادبیّات و تفسیر دارالعلم، همه روزه ساعت 8 صبح در مدرس مرحوم ادیب نیشابوری دانشگاه رضوی، از بحث «تحلیل ادبی صحیفۀ سجادیه» این استاد فرهیخته بهره خواهیم برد.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 حجتالاسلام والمسلمین محمد عشایری منفرد (متولد 1354 در شیراز) استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم و رئیس مدرسه عالی ادبیات فارسی و عربی و استادیار مجتمع زبان و فرهنگ جامعه المصطفی العالمیه قم و مدیر گروه مترجمی جامعه المصطفی العالمیه میباشد.
🔶 ایشان از شاگردان حضرات آیات علیدوست، گنجی، مددی، سبحانی و احمدی میانجی است و به تدریس مباحث ادبی و سطوح عالیه فقه و اصول اشتغال دارد.
🔶 وی دارای تالیفات ارزندهای است که عبارتند از: معناشناسی بلاغی قرآن، تحلیل ادبی صحیفه سجادیه و نهج البلاغه، حجاب پژوهی و...
🔶 همچنین عنوان برخی مقالات ایشان عبارتند از:
معناشناسی اسلوبهای تکرار و عدم تکرار موصول اسمی در قرآن کریم، منشأ اختلافات علامه طباطبائی و ابن عاشور در تحلیل استعارههای قرآن کریم، تمسک به اطلاق در محمول ادله فقهی؛ مطالعه موردی ادله ولایت فقیه، اوصاف علم امام در نهج البلاغه در پرتو تعارض زدایی از ادله، حکم فقهی بازخرید شرط شده در ضمن عقد بیع؛ مطالعه موردی قرارداد ریپو (Repo)، درنگی در ترجمههای کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر و...
📚 در مدرسۀ ادبیّات و تفسیر دارالعلم، همه روزه ساعت 9 صبح در مدرس مرحوم ادیب نیشابوری دانشگاه رضوی، از بحث «نقش دانشهای ادبی در اجتهاد» این استاد برجسته مستفیض خواهیم شد.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 حجتالاسلام والمسلمین دکتر جواد ایروانی استاد حوزه و دانشگاه، دكترای فقه و مبانی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد و استادتمام گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم اسلامی رضوی میباشد.
🔶 ایشان در دانشگاهها و مدارس علمیه مشهد به تدریس اشتغال داشته و دارای آثار و مقالات متعددی است.
🔶 برخی از تالیفات ایشان عبارتند از: اخلاق اقتصادی از دیدگاه قرآن وحدیث، اصلاح الگوی مصرف از نگاه اسلام، اخلاق تجارت، الگوی ما در مصرف صحیح چیست؟، مبانی فقهی اقتصاد اسلامی، پول و بانکداری اسلامی، زکات باطنی، مروری برمبانی، روش و قواعد تفسیری حضرت آیه الله العظمی خامنهای در تفسیر سوره توبه، ترجمه جلد اول التفسیر الاثری الجامع استاد معرفت، فرهنگ روابط اجتماعی در آموزههای اسلامی، سازگاری و گذشت و...
📚 در مدرسۀ ادبیّات و تفسیر دارالعلم، همه روزه ساعت 10 صبح در مدرس مرحوم ادیب نیشابوری دانشگاه رضوی، پای درس «بازخوانی مبانی و قواعد تفسیری با رویکرد پاسخ به شبهات قرآنی» این استاد گرانقدر خواهیم نشست.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ مهدی زمانی فرد (متولد 1342ش در تهران) فرد از اساتید برجسته علوم عقلی و دروس خارج فقه و اصول و تفسیر حوزه علمیه مشهد می باشد.
🔶 ایشان دانشآموختۀ حوزه علمیه قم بوده و از محضر اساتید بارز آن دیار همچون حضرات آیات: ثابتی، اشتهاردی، پایانی و ستوده بهره مند گردیدند.
🔶 وی دروس خارج فقه و اصول را نزد بزرگانی چون آیات عظام گلپایگانی، میرزا هاشم آملی، شیخ مرتضی حائری، میرزا جواد تبریزی، وحیدخراسانی و مکارمشیرازی فراگرفت و علوم عقلی را در محضر حضرات آیات حسن زاده آملی، جوادی آملی و انصاری شیرازی تلمذ نمود.
🔶 ایشان هم اکنون مدیر مرکز تخصصی فلسفه و کلام نورحکمت رضوی و نیز عضو هیأت علمی مدرسه تخصصی عباسقلیخان میباشند و به تدریس و تبلیغ در حوزه علمیه خراسان اشتغال دارند.
📚 در مدرسۀ کلام و فلسفۀ دارالعلم، همه روزه ساعت 8 صبح در مدرس علامۀ شهید مرتضی مطهّری دانشگاه رضوی، از درس «مسائل بنیادین کلام جدید» این استاد ارجمند بهرهمند میشویم.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 آیتالله شیخ غلامرضا فیّاضی (متولد ۱۳۲۸ ش در قم) استاد سطوح عالی فقه، اصول، تفسیر و فلسفه در حوزه علمیه قم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو هیأت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و نماینده مردم استان خراسان شمالی در مجلس خبرگان رهبری است.
🔶 برخی اساتید سطح ایشان عبارتند از حضرات آیات: محمدحسن قاضیزاده، باکویی (امام جمعه وقت فریدونکنار)، حسن تهرانی، جلیلی، دوزدوزانی، محیالدین فاضل هرندی، سید ابوالفضل موسوی تبریزی، هاشم تقدیری سبزواری، نوری همدانی، محمد مؤمن، علی پناه اشتهاردی و فاضل لنکرانی.
وی از سال ۱۳۵۱ به مدت چهارده سال در دروس خارج آیات عظام سید محمدرضا گلپایگانی، شیخ محمد علی اراکی، شیخ مرتضی حائری یزدی، شاه آبادی، شیخ کاظم قاروبی تبریزی، میرزا جواد تبریزی و وحید خراسانی شرکت کرد و همزمان در علوم عقلی از اساتید برجسته ای تلمذ نمود که عبارتند از آیات: شیخ محمدعلی گرامی، جوادی آملی و شیخ محمدتقی مصباح یزدی.
🔶 آیتالله فیاضی از اساتید صاحب نظر و برجسته علوم عقلی در حوزه علمیه قم به شمار میرود که تالیفات ارزندهای در حکمت و منطق به رشته تحریر در آورده است.
📚 در مدرسۀ کلام و فلسفۀ دارالعلم، همه روزه ساعت 9 صبح در مدرس علامۀ شهید مرتضی مطهّری دانشگاه رضوی، از «مباحث معرفهالنفس فلسفی» این استاد ارجمند مستفیض خواهیم شد.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 آیت الله حاج سید جعفر سیدان (متولد ۱۳۱۳ ش در مشهد) از علما و اساتید برجسته کلام و معارف حوزه علمیه مشهد می باشد.
🔶 ایشان پس از ورود به حوزه علمیه مشهد دروس مقدماتی را نزد اساتیدی همچون ادیب نیشابوری و آیت الله میرزا احمد مدرس یزدی فراگرفت و دروس سطح عالی حوزه که کتابهای رسائل، مکاسب و کفایه است را نزد آیت الله حاج شیخ هاشم قزوینی تلمذ نمود و حدود هشت سال در درس خارج فقه و اصول آیت الله العظمی سید محمدهادی میلانی شرکت کرد. علوم عقلی و فلسفی و کلامی همچون شرح منظومه، شرح اشارات، اسفار، مشاعر و نقد آنان و معارف اهل بیت علیهمالسلام را نیز از محضر آیتالله شیخ مجتبی قزوینی درس گرفت و خود نیز به تدریس دروس حوزوی پرداخت.
🔶 او از بین اساتیدش، از آیتالله شیخ مجتبی قزوینی بسیار اثر پذیرفته و نزدیک ۱۴ سال ملازم او بوده است.
🔶 از ایشان تالیفات متعددی به چاپ رسیده است که برخی از آنان عبارتند از: دروس اعتقادي، ميزان شناخت، جبر و اختیار، معاد، فوائد نبويه، تفسیر آيات العقائد، عینیت سنخیت تباین، تفكيك يا روش فقهاء اماميه، شرح خطبه 152 نهج البلاغه، متن دروس عقائدی معظمله در مدرسة آیتالله العظمی گلپایگانی قم، رسالة نقد اصالةالوجود، رساله نقد قاعدة الواحد و...
📚 در مدرسۀ کلام و فلسفۀ دارالعلم، همه روزه ساعت 10 صبح در مدرس علامۀ شهید مرتضی مطهّری دانشگاه رضوی، پای درس «شرح عیون اخبارالرضا علیهالسلام» این استاد گرانمایه خواهیم نشست.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم
آشنایی مختصر با اساتید القایی مدرسه تابستانه دارالعلم
🔶 آیتالله شیخ محمدمهدی شبزندهدار (متولد ۱۳۳۲ ش در داراب) از جمله مجتهدین و مدرسین حوزههای علمیه شیعی و از اساتید مطرح درس خارج فقه و اصول و اخلاق حوزه علمیه قم است. او عضو فقهای شورای نگهبان، جامعه مدرسین، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی حوزههای علمیه است و ریاست مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان را بر عهده دارد.
🔶 ایشان دروس سطح را نزد پدربزرگوارشان آیتالله شیخ حسین شبزندهدار و همچنین اساتیدی چون حضرات آیات: سیدحسن طاهری خرمآبادی، علی مشکینی، محمد مؤمن، احمد جنتی، جعفر سبحانی، مصلحی اراکی، ستوده و صلواتی فرا گرفت. وی دروس فلسفه و کلام را از محضر آیات سیدرضا صدر، محمد تقی مصباح یزدی، عبدالله جوادی آملی، حسن حسنزاده آملی، ابراهیم امینی و شیخ یحیی انصاری شیرازی بهره برد. استادان برجسته او در دروس خارج فقه و اصول آیات عظام شیخ کاظم قاروبی تبریزی، شیخ مرتضی حائری یزدی، شیخ حسین وحید خراسانی، میرزا جواد تبریزی و سید موسی شبیری زنجانی بودهاند.
🔶 آیتالله شبزندهدار سالهای متمادی دروس سطح و مقدمات حوزه علمیه را تدریس کرده و بیش از ۲۰ سال است که به تدریس خارج فقه و اصول در قم اشتغال دارد.
📚 در مدرسۀ فقه و اصول دارالعلم، همه روزه ساعت 9 صبح در مدرس مرحوم آیتالله میلانی دانشگاه رضوی، از بحث «بررسی حدود شرعی حجاب بانوان» این استاد گرانمایه بهره خواهیم برد.
🗒 بازگشت به فهرست
✍🏻 مدرسه تابستانی دارالعلم