هدایت شده از درسواره
🔻توصیه مؤکد آیت الله العظمی سبحانی در لیالی قدر:
«نماز هفت قل هو الله فراموش نشود»
🔹 نماز شب قدر دو رکعت است. در هر رکعت بعد از سوره حمد، نمازگزار باید هفت بار سوره توحید را بخواند و بعد از تمام شدن نماز هفتاد مرتبه ذکر «استغفر الله و اتوب الیه» را تکرار کند.
@darsvareh
۳۰ اسفند
هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👓 شهید عزیز امشب برای ما دعا کن، حقیقتا ما دوستت داریم به یاد ما باش❤❤
❗️ همین دعایی که کردی برای ما هم کن:
خدایا! به حق این قرآن بدن ما را به آتش دوزخ حرام کن😭😭
💎 اخلاص شما شما را محبوب مردم کرد، ما را نیز پیش سیدالشهدا یاد کن
#شهید_جمهور
#رئیسی_عزیز
@HozeTwit
۳۰ اسفند
هدایت شده از أخٌفيالله. #إنا_على_العهد
دعاء_ابي_حمزة_بصوت_السيد_حسن_نصرالله_.mp3
7.76M
فرازی از دعای ابوحمزه با صدای آیت الله شهید سیدحسن نصرالله
۳۰ اسفند
۳۰ اسفند
10.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آن عواملی که ما را بی دل و دماغ میکند و حالت اِدباری پیش میآورد، مراقب آن عوامل باشیم؛ یکی از عوامل بسیار خطرناک، فضای مجازی است.
سهشنبه ۱۹اردیبهشت۱۴۰۳
برای عضویت در کانال «استاد مؤیدی» روی اینجا بزنید.
@darsvareh
۱ فروردین
🔸بازگشت به نهج البلاغه
🖊احمدحسین شریفی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔹رهبر فرزانه انقلاب:
«من توصیه میکنم امسال فعالان عرصه فرهنگی به مطالعه نهج البلاغه و آموزش نهج البلاغه توجه ویژهای داشته باشند» (۱/ ۱/ ۱۴۰۴)
فعالان عرصه فرهنگ باید این توصیه حکیمانه را جدی بگیرند و «تعلیم و تعلم نهج البلاغه» را برای سطوح مختلف مخاطبان (از مردم عادی گرفته تا جامعه نخبگانی)، به عنوان مهمترین فعالیت فرهنگی خود در سال جاری قرار دهند.
نهج البلاغه میراث علمی به یادگار مانده از #امیرمؤمنان است؛ میراثی بینظیر از شخصیتی بیبدیل؛ شخصیتی که بدون شک در طول تاریخ بشریت در قله عدالت و تقوا و ایثار و شجاعت و زهد و خدمت و خیرخواهی بوده است. کسی که برترین انسانها بعد از پیامبر اکرم(ص) است.
نهج البلاغه او نیز دریایی از حکمت و معرفت و معنویت است. نه تنها «نهج و روش بلاغت» است که «نهج الحیات» هم هست؛ «نهج الحِکمه» هم هست؛ «نهج الحکومت و السیاسه» هم هست؛ «نهج العداله و الفضیله» هم هست؛ «نهج الدرایه و البصیره» هم هست.
🔻پس فرصت را مغتنم بشماریم و امسال را سال نهج البلاغه بدانیم و تلاش کنیم هم خود و هم دیگران را چند قدم به علی و فرهنگ علیپسند نزدیکتر کنیم.
#فرهنگ
#نهجالبلاغه
@darsvareh
۱ فروردین
۲ فروردین
🌀اعمال شب بیستوسوم
▫️ این شب از دو شب قدر گذشته افضل است، و از احادیث بسیار استفاده مىشود، که شب قدر همین شب است، و این شب شب #جهنى است یعنى شبى است که دعاها در آن اجابت مىشود، و در این شب تمام کارها بر پایه حکمت الهى مقدّر گردد، و براى این شب غیر از اعمالى که با دو شب قدر گذشته مشترک است چند عمل دیگر است:
▪️اوّل: خواندن سوره «عنکبوت» و «روم» که امام صادق علیه السّلام سوگند یاد کردند که خواننده این دو سوره در این شب از اهل بهشت خواهد بود.
▪️ دوم: خواندن سوره «حم دخان»
▪️ سوم: هزار مرتبه خواندن سوره «قدر»
▪️چهارم: محمّد بن عیسى به سند خود از امامان صالح علیهم السّلام روایت کرده که فرمودند: در شب بیستوسوم از ماه رمضان این دعا را به دفعات بخوان، در حال سجود و قیام و قعود. و بر هر حالى که هستى در تمام ماه، و در طول حیاتت تا جایى که ممکن باشد، و هر زمانى که به یادت آید. بعد از ستایش پروردگار به بزرگوارى، و فرستادن صلوات بر پیامبر صلى الله علیه و آله مىگویى:
🔻اَللهمَّ کُن لولیّکَ الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، و فی کُلّi ساعَة وَلیّا و حافظا وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلًا.
@darsvareh
۳ فروردین
📖 صحیفه سجادیه دعای ۲۳ ، دعای عافیت:
✨ (۱) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَلْبِسْنِي عَافِيَتَكَ، وَ جَلِّلْنِي عَافِيَتَكَ، وَ حَصِّنِّي بِعَافِيَتِكَ، وَ أَكْرِمْنِي بِعَافِيَتِكَ، وَ أَغْنِنِي بِعَافِيَتِكَ، وَ تَصَدَّقْ عَلَيَّ بِعَافِيَتِكَ، وَ هَبْ لِي عَافِيَتَكَ وَ أَفْرِشْنِي عَافِيَتَكَ، وَ أَصْلِحْ لِي عَافِيَتَكَ، وَ لَا تُفَرِّقْ بَيْنِي وَ بَيْنَ عَافِيَتِكَ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.
✨ (۲) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ عَافِنِي عَافِيَةً كَافِيَةً شَافِيَةً عَالِيَةً نَامِيَةً، عَافِيَةً تُوَلِّدُ فِي بَدَنِي الْعَافِيَةَ، عَافِيَةَ الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ.
✨ (۳) وَ امْنُنْ عَلَيَّ بِالصِّحَّةِ وَ الْأَمْنِ وَ السَّلَامَةِ فِي دِينِي وَ بَدَنِي، وَ الْبَصِيرَةِ فِي قَلْبِي، وَ النَّفَاذِ فِي أُمُورِي، وَ الْخَشْيَةِ لَكَ، وَ الْخَوْفِ مِنْكَ، وَ الْقُوَّةِ عَلَى مَا أَمَرْتَنِي بِهِ مِنْ طَاعَتِكَ، وَ الِاجْتِنَابِ لِمَا نَهَيْتَنِي عَنْهُ مِنْ مَعْصِيَتِكَ.
✨ (۴) اللَّهُمَّ وَ امْنُنْ عَلَيَّ بِالْحَجِّ وَ الْعُمْرَةِ، وَ زِيَارَةِ قَبْرِ رَسُولِكَ، صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ رَحْمَتُكَ وَ بَرَكَاتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلَى آلِهِ، وَ آلِ رَسُولِكَ عَلَيْهِمُ السَّلَامُ أَبَداً مَا أَبْقَيْتَنِي فِي عَامِي هَذَا وَ فِي كُلِّ عَامٍ، وَ اجْعَلْ ذَلِكَ مَقْبُولًا مَشْكُوراً، مَذْكُوراً لَدَيْكَ، مَذْخُوراً عِنْدَكَ.
✨ (۵) وَ أَنْطِقْ بِحَمْدِكَ وَ شُكْرِكَ وَ ذِكْرِكَ وَ حُسْنِ الثَّنَاءِ عَلَيْكَ لِسَانِي، وَ اشْرَحْ لِمَرَاشِدِ دِينِكَ قَلْبِي.
✨ (۶) وَ أَعِذْنِي وَ ذُرِّيَّتِي مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ، وَ مِنْ شَرِّ السَّامَّةِ وَ الْهَامَّةِ و الْعَامَّةِ وَ اللَّامَّةِ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَيْطَانٍ مَرِيدٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ سُلْطَانٍ عَنِيدٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ مُتْرَفٍ حَفِيدٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ ضَعِيفٍ وَ شَدِيدٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ شَرِيفٍ وَ وَضِيعٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ صَغِيرٍ وَ كَبِيرٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ قَرِيبٍ وَ بَعِيدٍ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ مَنْ نَصَبَ لِرَسُولِكَ وَ لِأَهْلِ بَيْتِهِ حَرْباً مِنَ الْجِنِّ وَ الْإِنْسِ، وَ مِنْ شَرِّ كُلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِناصِيَتِها ، إِنَّكَ عَلى صِراطٍ مُسْتَقِيمٍ
✨ (۷) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ مَنْ أَرَادَنِي بِسُوءٍ فَاصْرِفْهُ عَنِّي، وَ ادْحَرْ عَنِّي مَكْرَهُ، وَ ادْرَأْ عَنِّي شَرَّهُ، وَ رُدَّ كَيْدَهُ فِي نَحْرِهِ.
✨ (۸) وَ اجْعَلْ بَيْنَ يَدَيْهِ سُدّاً حَتَّى تُعْمِيَ عَنِّي بَصَرَهُ، وَ تُصِمَّ عَنْ ذِكْرِي سَمْعَهُ، وَ تُقْفِلَ دُونَ إِخْطَارِي قَلْبَهُ، وَ تُخْرِسَ عَنِّي لِسَانَهُ، وَ تَقْمَعَ رَأْسَهُ، وَ تُذِلَّ عِزَّهُ، وَ تَكْسُرَ جَبَرُوتَهُ، وَ تُذِلَّ رَقَبَتَهُ، وَ تَفْسَخَ كِبْرَهُ، وَ تُؤْمِنَنِي مِنْ جَمِيعِ ضَرِّهِ وَ شَرِّهِ وَ غَمْزِهِ وَ هَمْزِهِ وَ لَمْزِهِ وَ حَسَدِهِ وَ عَدَاوَتِهِ وَ حَبَائِلِهِ وَ مَصَايِدِهِ وَ رَجِلِهِ وَ خَيْلِهِ، إِنَّكَ عَزِيزٌ قَدِيرٌ
🤲 التماس دعا
@darsvareh
۳ فروردین
💠 آخرین شب جمعه ماه #رمضان
یادگار آقا فخر...!
🔸 حجت السلام و المسلمین
استاد محمدحسن الهی:
خداوند آقا فخر را رحمت کند، زمانی من با شوخی به او گفتم آقا! شما چرا درس طلبگی نخواندید؟ شما که در حوزه علمیه نجف بودید؟! ایشان گفت من زمانی در نجف بودم، آنجا از ناحیهی امیرالمومنین-علیهالسلام- عنایتی به من رسید ... . گفتم آقا ممکن است آن عنایت را به ما هم بگویید؟
🔻 فرمودند:
شبهای جمعه سی مرتبه سورهی قدر را میخوانم و بعد هم میگویم «اللهم الهمنی الخیر و العمل به» که فرازی از دعای ابوحمزه ثمالی است؛ ایشان میفرمودند:
به این ترتیب من در طول هفته میفهمم چه کاری باید انجام بدهم، کجا باید بروم و کجا نباید بروم!
🔹در شب جمعه آخر ماه قمری سفارش شده سی مرتبه سوره قدر خوانده شود و پس از آن سه مرتبه بگوید: «اللَّهُمَّ أَلْهِمْنِي الْخَيْرَ وَ الْعَمَلَ بِهِ»: خدایا! به من کار خیر را الهام کن و توفیق عمل به آن را به من بِده! (فرازی از دعای ابوحمزه ثُمالی).
🔸شما هر شب جمعه سی مرتبه [سوره] «انا انزلناه» بخوانید. آقای طلبه این یادگاری را از من گوش کن! هر شب جمعه سی مرتبه سورهی قدر بخوان و ببین مطالب را چه طوری میفهمی؛ دیگر مُدام نمیآیی و بگویی من حافظهام کار نمیکند، مطالب سنگین است، نه! میفهمی. ما نمیدانیم اینها چیست!
▪️در آخرین شب جمعه ماه رمضان
به ارواح تمام شیعیان و محبین امیرالمؤمنین صلواتی هدیه بفرمائید.
▪️کانال استاد الهی
@dasrsvareh
۷ فروردین
۷ فروردین
❇️ ثبتنام در حوزه؛ چالشی برای مدیران حوزوی
🖋 جلال الدین احمدی
🔸 یکی از دوستان طلبهام در دوران آغاز طلبگی تعریف میکرد که یکی از نزدیکانش از او پرسیده بود: «خب حالا که طلبه میشوی، چه کاری یاد میگیری انجام بدهی؟» گویی طلبگی را صرفاً یک حرفه یا شغل درآمدزا تصور کرده بودند!
🔺 این روزها که تبلیغات برخی مدارس حوزوی را میبینم، یاد همان حرف میافتم: «چه کاری یاد میگیری!»
🔻 نگاه درآمدمحور و عملگرای دنیای جدید همه عناصر زندگی را بر اساس عرضه و تقاضا معنا میکند. چنین نگاهی به طلبگی نیز رسیده و با همین معیار سنجیده میشود؛ اینکه طلبه باید برای وقتی که میگذارد، سودی مالی دریافت کند!! البته برخی مشاغل مرتبط با روحانیت مثل دفاتر ازدواج و طلاق، قضاوت یا عقیدتی سیاسی نیز در این نگاه برجستهتر شدهاند.
✅ اما در همین دوران، بزرگانی را دیدهایم که نه روانشناس و مشاور بودند، نه استخدام جایی شده بودند و نه حتی مدرکی دانشگاهی داشتند؛ اما بهعنوان «عالمان دینی» بسیار موفق بودند. امام خمینی قدسسره، علامه طباطبایی، شهید صدر، آیتالله مصباح یزدی، شهید مطهری، امام موسی صدر و سید حسن نصرالله از نمونههای بارز این جریان هستند.
♨️ بزرگان حوزه زمانی الگوهای اصلی حوزویان بودند؛ پدر و مادرها با آرزو فرزندانشان را به حوزههای علمیه میفرستادند تا در مسیر آنان گام بردارند. زندگی و سلوک اینان نشان میدهد که ویژگیهای اصلیشان ارتباط عمیق با حقیقت عالم، وظیفهمحوری، زهد در دنیا، تلاش مجاهدانه برای فهم و ابلاغ دین و سلوک توحیدی در زندگی شخصی و اجتماعی بوده است.
✅ این بزرگان نه دغدغه درآمد داشتند، نه بهدنبال عناوین تخصصی دانشگاهی بودند؛ بلکه تنها «عالمان دین» بودند؛ همین دو کلمه: عالمان دین.
✅ اتفاقاً گفتمان حوزه در بازار رقابت عصر تخصصهای میانرشتهای و مشاغل درآمدزا، اخلاق و اتصال به معنویت است؛ همان چیزی که مشروعیت علما بهعنوان #وارثان_انبیا و اولیای الهی را تضمین میکند.
✅ روحانیای که قبای زهد بر تن دارد و عبای تقوا بر دوش، قلبی سرشار از نور و صفا دارد و عقلانیت را مرکب راهش قرار داده است، تنها کسی است که میتواند معنای زندگی را به انسان امروز هدیه دهد. معنایی که حلقه مفقوده زندگی انسان مدرن است و تنها یک روحانی شایسته میتواند آن را عرضه کند.
⛔️ روحانیت نباید در قالب تخصصهای مرسوم امروزی ترجمه شود. او باید مسیر اتصال به عالم معنا را نشان دهد؛ نه اینکه بخشی از جهان مدرن و سکولار را با کمک آیات و روایات توجیه کند. جذابیت این مسیر و این حوزه برای انسانهای حقیقتجو هرگز کمرنگ نمیشود؛ هرچند این راه همیشه همراه با سختیها، طعنها و نداریها بوده است.
🔺 البته در چند دهه پس از انقلاب، میل جامعه ایرانی به دین و جایگاه والای عالمان دینی، همراه با رشد امکانات حوزهها، باعث شد ثبتنام در حوزههای علمیه افزایش چشمگیری پیدا کند.
🔻 اگر بناست حوزه به مردم معرفی شود، نباید حقیقت آن تحریف شود تا مشتری بیشتری جذب شود. جذابیت این راه از جنس تجربه زیسته اصحاب امیرالمؤمنین همچون کمیل و میثم تمار است؛ تجربهای که در کنار عظمت روحی آن حضرت و کلمات نورانیاش ارزشمند میشود.
این مسیر همان چیزی است که رسول خدا صلیالله علیه و آله به امیرالمؤمنین دربارهاش فرمود:
«یاعلی، اگر خداوند به دست تو یک نفر را هدایت کند، برای تو بهتر است از هرچه خورشید بر آن طلوع و غروب میکند.»
و البته باید پذیرفت که این راه دشوار است و هر کسی توان پیمودن آن را ندارد:
«وَ لَا يَحْمِلُ هَذَا الْعِلْمَ إِلَّا أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ.»
#ثبت_نام_حوزه
#مدارس_علمیه
#طلبگی
▪️تنبیه الامه
@darsvareh
۱۴ فروردین