📌۱ آبان ماه سال ۱۳۵۷ش به مناسبت رحلت شهادت گونه مجتهد مجاهد آیت الله سید مصطفی خمینی
▪️رهبر انقلاب اسلامی:
حاج آقا مصطفی نشان داد که از لحاظ جنس و فلزّ شخصیّتی، نسخهی دوّم خود امام است، انصافا حاج آقا مصطفیٰ یک انسان ممتازی بود؛ پسر کسی مثل امام خمینی بود خب ایشان در قم معروف بودند؛ چه قبل از مرجعیّت امام، چه زمان مرجعیّت اما یک ذرّه نشانههای آقازادگی در حاجآقا مصطفیٰ نبود. حاجآقا مصطفیٰ، شجاعت او بود؛ یعنی واقعاً اینکه امام فرمودند که امید آینده اسلام بود، این بخاطر جامعیت این آدم بود؛ هم از لحاظ علمی، هم از لحاظ تهذیب نفْس و مراقبت از نفْس، و هم از لحاظ شجاعت چراکه یک مرجع که بخواهد مرجع امور مردم قرار بگیرد، باید شجاعت داشته باشد؛ باید بتواند مسائل جامعه را بفهمد؛ و آنجایی که لازم است اقدام کند، اقدام کند، انصافاً آقای حاجآقا مصطفی اینجور بود؛ ایشان شخصیّت برجستهای بود! ۹۶/۷/۳۰
@darsvareh
🔹رهبر انقلاب اسلامی:
اهمّیّت وجودیِ وجود مقدّس پیغمبر اعظم بقدری است که خدای متعال بهخاطر دادن این نعمت به بشر، بر او منّت میگذارد؛ لَقَد مَنَّ اللّهُ عَلَی المُؤمِنینَ اِذ بَعَثَ فیهِم رَسولًا مِن اَنفُسِهِم. امام سجّاد (علیهالصّلاةوالسّلام) در صحیفهی سجّادیّه اینجور عرض میکند به خدای متعال: اَلحَمدُلِلّهِ الَّذی مَنَّ عَلَینا بِمُحَمَّدٍ نَبیِّه دونَ الاُمَمِ الماضیَة وَ القُرونِ السّالِفَة. منّت الهی برای این عطیّهی بزرگ به بشریّت، تصریح قرآن و کلام ائمّهی معصومین است؛ این خیلی عظمت است. «رَحمَةً لِلعٰلَمین» تعبیری است که خدای متعال برای پیغمبر بیان فرموده است، نه «لِفِرقَةٍ مِنَ البَشَر» یا «لِجَمعٍ مِنَ العالَمین»؛ نه، رَحمَةً لِلعٰلَمین؛ برای همه رحمت است. آن پیامی که او از سوی خداوند متعال آورده است، هدیه میکند به بشریّت؛ این بصیرت را، این راه را در اختیار همهی آحاد بشر قرار میدهد. ۹۵/۷/۲۹
#میلاد_پیامبر_اکرم
#هفته_وحدت
@darsvareh
🔅امیرالمؤمنین علیه السلام:
أرسَلَهُ داعِيا إلَى الحقِّ، و شاهِدا علَى الخَلْقِ ، فبلَّغَ رِسالاتِ ربِّهِ غَيْرَ وانٍ و لا مُقَصِّرٍ، و جاهَدَ في اللّهِ أعداءَهُ غَيْرَ واهِنٍ و لا مُعَذِّرٍ، إمامُ مَنِ اتَّقى، و بَصَرُ مَنِ اهْتَدى
او [پيامبر صلى الله عليه و آله] را فرستاد تا به حق فرا خواند و بر آفريدگان گواه باشد. او پيامهاى پروردگارش را رسانْد و در اين راه، نه سستى كرد و نه كوتاهى ورزيد و در راه خدا با دشمنان او جنگيد بى آنكه ناتوانى به او راه يابد، يا آن كه ذرّه اى از كوشش فرو گذارد. او پيشواى پرهيزگاران و ديده رهيافتگان است
📙نهج البلاغه، خطبه ۱۱۶
🌺سالروز میلاد با سعادت رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و امام جعفر صادق علیه السلام مبارک باد🌺
@darsvareh
📌ابعاد عرفانی #علامه_طباطبایی و شاگرد بزرگ ایشان، حکیم متأله علامه #شهید_مطهری
بیان سلسله عرفای شيعه از آخوند ملاحسینقلی همدانی تا شهید مطهری
در بیان شاگرد علامه و هم درس و دوست شهید مطهری
✔️ آیت الله سید محمد حسین تهرانی:
🔸بهترين و عالىترين فقيه صمدانى و حكيم الهى و عارف ربّانى در رأس قرن گذشته مرحوم آية الحقّ آخوند مولى حسين قلى #همدانى را بايد نام برد....
شاگردانى تربيت و به مكتب عرفان تسليم كرد كه هر يك ستاره درخشانى در آسمان فضيلت و توحيد بودند و تا مدّ شعاع بصر و بصيرت خويش عالمى را روشن و تابناك نمودند، از جمله عارف ربّانى آقا سيّد احمد طهرانى #كربلائى و شاگرد ايشان فخر الفقهاء و جمال العرفاء حاج ميرزا على آقا #قاضى- اعلى اللّه مقامهما الشريف- هستند.
🔹فخرالمفسرين و سَنَدالمحققين، استاد گرامى ما حضرت علامه سيد محمد حسين طباطبائى با آنكه از اول عمر با دو بال علم و عمل حركت داشت و هم در مكتب فلسفه و هم در مكتب عرفان نزد مرحوم قاضى طى طريق مىنمود و با سپرىنمودن عمرى در قياس و برهان و خطابه و تقويت علوم فكريه از{اشارات} و{اسفار} و{شفا} و تحشيه آنها، در عين اشتغال كامل به خلوتهاى باطنى و اسرار الهى و مراقبه عرفانى، بالأخره راحله خود را يكسره در آستان مقدس قرآن فرود آورد، چنان متوغّل در آيات سبحانيه مىگردد كه بحث و تفكر و قرائت و تلاوت و تفسير و تحليل و تأويل آيات قرآن براى ايشان از هر ذكرى و فكرى عالىتر و تدبر در آنها از هر قياس و برهانى دلپذيرتر و مسرتبخشتر مىگردد و كأنَّه غير از تعبد محضْ مقابل صاحب شريعت غرا و اوصياى گرامش هيچ ندارد.
🔹#دوست مكرم و #سرور ارجمندِ مهربانتر از #برادر ما، مرحوم آيةاللَّه شيخ مرتضى مطهرى- رضوان اللَّه عليه- كه #سابقه آشنايى ما با ايشان متجاوز از سى و پنج سال است، پس از يك عمر درس و بحث و تدريس و خطابه و كتابت و موعظه و تحقيق و تدقيق در امور فلسفيه، با ذهن رشيق و نفس نقاد خود بالأخره در اين چند ساله آخرِ عمر، بالعيان دريافت كه بدون اتصال به باطن و ربط با خداى منان و اشراب دل از سرچشمه فيوضات ربانيه، اطمينان خاطر و آرامش سِرّ، نصيب انسان نمىگردد و هيچ گاه نمىتواند در حرم مطهر خدا وارد شود يا گرداگرد آن طواف كند و به كعبه مقصود برسد. و چون شمعى كه دائماً بسوزد و آب شود، يا پروانهاى كه خود را به آتش زند و همانند مؤمن متعهدى كه شوريدهوار، دلباخته گردد و در درياى بىكرانه ذات و صفات و اسماىِ حضرت معبود فانى گردد و وجودش به سِعه وجود خدا متسع شود، #قدم_راستين در مضمار اين ميدان نهاد.
🔸بيدارى شبهاى تار و گريه و مناجات در خلوت سحرگاه و توغل در ذكر و فكر و ممارست در قرآن و دورى گزيدن از اهل دنيا و هواپرستان و پيوستن به اهلاللَّه و اولياى خدا، مشهود #سير_و_سلوك او بود. رحمةاللَّه عليه رحمةً واسعةً.
«لِمِثْلِ هذا فَلْيَعْمَلِ الْعامِلُونَ»
«إِنَّ اللَّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَوْا وَ الَّذِينَ هُمْ مُحْسِنُونَ»
🔹چندى قبل، از اين حقير خواستند تا براى سالگرد شهادت ايشان چيزى بنويسم.
اين فقير كه حقاً #خود_را_نالايق مىديدم، با وجود تراكم مشاغل و شواغل از قبول اين عهده پوزش طلبيدم.
🔸اخيراً كه مراجعه مكرر شد، روح آن #صديق گرامى مَدَد نمود كه اين مختصر را تحرير نموده و به عنوان مقدمه به رسالهاى كه در سير و سلوك است ملحق نموده و براى شادى روح آن مرحوم در دسترسِ طالبان حق و پويندگان سُبُلِ سَلام و راه حقيقت قرار دهم.
🔹اصلِ اين رساله، اسّ و چكيده نخستين دوره از درسهاى اخلاقى و عرفانى است كه حضرت استاد گرامى ما علامه طباطبائى- روحى فداه- در سالهاى يك هزار و و شصت و نه هجريه قمريه، در حوزه مقدسه علميه قم براى بعضى از طلاب بيان فرمودند و اين حقير به عنوان تقريرات درس به رشته تحرير درآورده بودم و قرائت و مرور آن را در اوقات قبض و كدورت و خستگى، موجب تنوير روح و تلطيف جان خود مىدانستم.
🔸اينك پس از مرور مجدد و تنقيح و تكميل آن را آماده نمودم و پاداش و ثواب آن را به روح فقيد سعيد مطهرى اهدا مىكنم.
{اللَّهُمَّ احْشُرْهُ مَعَ أوْلِيائِكَ الْمُقَرَّبينَ وَاخْلُفْ عَلى عَقِبِهِ فِى الْغابِرِينَ وَاجْعَلْهُ مِنْ رُفَقاءِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرينَ وَارْحَمْهُ وَ ايَّانَا بِرَحْمَتِكَ يا ارْحَمَ الرَّاحِمينَ.}
سيد محمدحسين حسينى طهرانى
✔️ منبع: رساله لب اللباب، ص: ۳۷.
🔷 تذکر:
این متن به خوبی نشان دهنده رفعت حکمی و عرفانی علامه مطهری و رفاقت و دوستی صمیمی و صادقانه میان این دو شاگرد علامه طباطبائی و دو حکیم و عارف سالک، یعنی علامه مطهری و علامه تهرانی را ثابت می کند.
شادی روح علامه طباطبایی و شاگردان ایشان بخصوص این دو استوانه حکمت و عرفان صلوات.
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمّد 🌸
#امتداد_حکمت_و_فلسفه
@darsvareh
▫️جمعه يعنی دلم از غصه بگيرد امّا
به همين بودنت از دور قناعت بكنم!✨
#جمعه
#امام_زمان
#الّلهُمَّعَجِّلْلِوَلِیِّکَالْفَرَج
@darsvareh
🌀۲۳ ربيع الاول؛ سالروز ورود حضرت معصومه سلام الله علیها به شهر قم
🔸بدون تردید نقش #حضرت_معصومه (سلام اللَّه علیها) در قم شدن قم و عظمت یافتن این شهر عریقِ مذهبىِ تاریخی، یک نقش ما لا کلام فیه است. این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.
📌رهبر انقلاب اسلامی ؛ ۸۹/۷/۲۹
@darsvareh
روش شناسی کاربردی اجتهاد. واعظی.pdf
1.88M
#معرفی_کتاب
#روش_شناسی_اجتهاد
#روش_شناسی_کاربردی_اجتهاد
💠 کتاب «روش شناسی کاربردی اجتهاد»
تألیف: حجت الاسلام سید محمد رضا واعظی
(از دانش آموختگان و اساتید مدرسه علمیه شهیدین)
🔻ویژگیهای کتاب:
🔹فقدان مباحث «روش شناسی اجتهاد» در نظام آموزش حوزه کاستی هایی را در روند تعلیم فرآیند استنباط به همراه دارد که این کتاب به هدف جبران این کاستی ها تالیف و به چاپ رسیده است.
🔸 در پشت جلد این کتاب آمده است : «روش شناسی اجتهاد» شناختِ مراحلِ تفصیلی و گام به گام به دست آوردن حکم شرعی از نقطه مواجهه با مسئله فقهی تا رسیدن به مطلوب است.
این دانش مسیر حرکت برای استنباط حکم را ترسیم می کند و می توان آن را به «مسیریاب» تشبیه کرد، مسیریابی که راه و روش طیّ آن را نشان داده و می تواند مانعِ وقوع بسیاری از خطاها در روند اجتهاد شود».
🔹 در این کتاب سعی شده مراحل حل مساله فقهی -از مساله شناسی تا نتیجه گیری- و روش های طیّ هر مرحله با زبان ساده و مثالهای روان شرح داده شود و بعد از هر بحث با ارائه تمرین، روند آموزش تکمیل گردد.
@darsvareh
darsvareh_حضور خداوند.mp3
5.58M
#موعظه
#اخلاق
بیانات استاد عابدی درباره یاد خدا
🔹 «(أَلَمۡ یَعۡلَم بِأَنَّ ٱللَّهَ یَرَىٰ)»
[سوره العلق _ 14]
🔹 فرعون های امت اسلام
🔹 معانی آیه شریفه (... لَنَسۡفَعَۢا بِٱلنَّاصِیَةِ)
[سوره العلق _ ۱۵]
🔹تشویش و تذبذب اخلاقی!
🔹 آثار عدم توجه به حضور خدا
🔹چه چیزی باعث محبت خدا می شود.
۱۴۰۰/۸/۰۵
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀خطاب شد یا موسی شنیدی زمانیکه فرعون وسط آب گیر کرده بود، دید دیوارههای آب دارن بهم نزدیک میشن صدا زد یا موسی؟!
🎥حضرت آیت الله آقا مرتضی تهرانی(ره)
@darsvareh
💢 چرا خلوت و شب زنده داری نداریم؟
🔰 حضرت آیت الله حسنزاده آملی (ره):
◻️ کسی که شب با خدا خلوتی ندارد و اُنس با او ندارد، این در دوستی اش دروغگوست؛ این گناه که نمی گذارد با خدا خلوت کنیم و نماز شب بخوانیم چیست؟
♦️ برای بنده و جنابعالی که نباید قمار و دزدی باشد، #نیّت_خلاف نمی گذارد ما نماز شب بخوانیم، هرکس باید مطابق مقام و موقعیت و تحصیل و غیره ببیند آن چیست که از او توفیق شب زندهداری و نماز شب خواندن را گرفته است؟
🔻خواندن و تلاوت قرآن نیز همین طور است. روزی چقدر #تلاوت_قرآن داریم؟ اگر این توفیق را نداریم باید علت آن را بدست آوریم.
#تلاوت_قرآن
#نماز_شب
@darsvareh
20120426120106-4044-166.pdf
8.02M
● نسخه PDF
📚 آشنایی با حضرت عبد العظیم علیه السلام و مصادر شرح حال او (از سده سوم تا پانزدهم)
✍ رضا استادی | نشریه نور علم شماره ۵۰ و ۵۱
▫️اسرار تاریخ
@darsvareh
مقایسه روش اجتهاد صاحب جواهر و محقق خویی.pdf
618.8K
✅ مقاله مقایسه #روش_اجتهاد صاحب #جواهر و محقق #خویی
✍به قلم: استاد #علیدوست و محمدجواد لطفی
🔹در این مقاله روش اجتهاد صاحب جواهر به نمایندگی از مکتب تجمیع ظنون یا #فقه_قناعت و روش اجتهاد محقق خویی به نمایندگی از مکتب تطبیق قواعد یا #فقه_صناعت مورد مقایسه قرار گرفته است.
🔸روششناسی اجتهاد (روشنا)
@darsvareh
#امام_زمان
#جمعه
▫️تا کی دل من چشم به در داشته باشد
ای کاش کسی از تو خبر داشته باشد
▫️آن باد که آغشته به بوی نفس توست
از کوچه ما کاش گذر داشته باشد
✨اللهم عجل لولیک الفرج✨
@darsvareh
▫️امام عسكرى عليه السلام :
مَن كانَ الوَرَعُ سَجِيَّتَهُ و الكَرَمُ طَبيعَتَهُ و الحِلمُ خُلَّتَهُ ، كَثُرَ صَديقُهُ ؛
▫️امام عسكرى عليه السلام :
كسى كه پارسايى خوى او ، بخشندگى طبيعت او و بردبارى خصلت او باشد ، دوستانش زياد شوند .
📙 بحار الأنوار ، ج ۷۸ ، ص ۳۷۹
#امام_حسن_عسکری
#میلاد_امام_حسن_عسکری
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
📚 طلبه باید دستش از کتاب رها نشود!
🔸 طلبه باید دستش از کتاب رها نشود؛ کتاب بخواند، همه جورش را بخواند، در دورهی جوانی بخواند. این ذخیرهی حافظه را که بینهایت دارای ظرفیت است، هرچه میتوانید، در دورهی جوانی پر کنید. ما هرچه در جوانی در حافظه انباشتیم، امروز موجود است؛ هرچه در دوران پیری - که بنده همین حالا هم با همهی گرفتاریها، بیش از جوانها مطالعه میکنم - به دست میآوریم، ماندگاری ندارد. الان شما جوانید. این منبع قیمتىِ ارزشمند را از اطلاعات ارزشمند، از آگاهیهای مفید و لازم در زمینههای مختلفی که برای تبلیغ به آنها احتیاج دارید، هرچه میتوانید، انباشته کنید؛ از این استفاده خواهید کرد. ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
AllameTabayi.mp3
957.7K
▪️به مناسبت سالروز رحلت #علامه_طباطبایی رضوان الله علیه
🔰 بیانات استاد احمد عابدی درباره نظر علامه طباطبایی(ره) درمورد کتاب شریف بحارالانوار
➖ در ده سال تدریس بحارالانوار توسط علامه طباطبائی حتی یکبار هم روایتی را تضعیف نکردند.
➖نقل خاطره ای جالب از حضور آیت الله انصاری شیرازی در جلسات بحارالانوار علامه طباطبائی
➖علت واقعی ادامه پیدا نکردن جلسات شرح بحارالانوار علامه طباطبائی
حدیث خوانی _ ۱۳۹۵/۱/۳۰
#علامه_مجلسی
#علامه_طباطبائی
#بحارالانوار
@darsvareh
🗓۱۰ ربیع الثانی سال ۲۰۱ق
▪️رهبر انقلاب اسلامی:
حقّ بزرگِ #حضرت_معصومه، این سرچشمه نور و هدایت که یکی از ثمرات آن، تشکیل حوزه علمیه عظیم الشأن قم در سایه این بقعه مبارک است، چنان عظیم است که زبان و قلمِ چون من حقیر و ناتوانی را رساییِ بیان آن نیست. ۷۲/۷/۳
ما باید از حضرت معصومه، بیشتر استفاده کنیم. ایشان امامزاده بلافصل است. دختر امام، خواهر امام، عمه امام، خیلی عظمت دارد. در زیارت نامه ایشان آمده: "ای فاطمه معصومه! تو برای ورود من به بهشت #شفاعت کن، چون نزد خدا دارای شأن و مقام بزرگی هستی" این نشانگر عظمت مقام حضرت معصومه است! ۷۱/۴/۲۸
#حضرت_معصومه
#وفات_حضرت_معصومه
@darsvareh
darsvareh_shabzendedar.mp3
6.67M
📢 | #صوت
🔰بیانات استاد شب زنده دار، پیرامون شخصیت و عظمت حضرت #فاطمه_معصومه سلام الله علیها
📆تاریخ : ۱۴۰۰/۸/۲۵
#پندهای_سعادت
@darsvareh
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
❇️ خدمت در نظام جمهوری اسلامی از احسن اعمال است
آیت الله شب زنده دار عضو شورای عالی حوزه های علمیه در دومین روز از اجلاسیه مدیران استانی: عمل هم مصادیقی دارد که از جمله قبول مسئولیت و پست در نظام جمهوری اسلامی برای خدمت گزاری است و در این رابطه نهایت این که هر کسی در هر حیطه ای مشغول به کار شده، بهترین عمل را انجام دهد.
کیفیت عمل بر کثرت آن مقدم است. ما باید دنبال این باشیم که در هر عمل و کاری که مسئولیت آن را قبول کردیم، احسن عمل را انجام دهیم.
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه