▪️آیت الله میرزا جوادآقا ملکی تبریزی(ره)
🔻سزاوار است حال دوستان آل محمد(ص) در دهه اول محرم تغییر نموده و در دل و سیمای خود آثار اندوه و درد این مصیبت های بزرگ را آشکار نمایند.
🔻باید مقداری از لذایذ زندگی را که از خوردن و نوشیدن و حتی خوابیدن به دست می آید، ترک نموده و مانند کسی باشند که پدر یا فرزند خود را از دست داده است.
🔻اگر کسی نتواند در تمام دهه محرم این کار را انجام دهد، حداقل در روز تاسوعا و عاشورا و شب یازدهم، دست از برخی لذایذ بردارد.
📕المراقبات، ص ۴۵-۵۰
@darsvareh
☑چرا زیارت عاشورا؟
▫️بیانات حضرت آیت الله مصباح یزدی در جلسه دوم مجموعه #معرفت_حسینی:
▪️بنابراین تأثیر زیارت و تأکیداتی که برای زیارت شده برای این است که از راههای خیلی آسان تدریجاً انسان بتواند مراتبی را طی کند که به مقامات بسیار ارزشمند و کمالات روحی بسیار عالی برسد؛ هم ثوابهای ابدی و هم آن قرب حقیقی که ما نمیدانیم چیست و با اینگونه کلمات به آن اشاره میکنیم.
▫️بنابراین بی جهت نیست که درباره زیارت این چنین تأکید شود که بزرگانی از مراجع تقلید که کارهای مهمی مثل تدریس و تحقیق داشتند، اما باز مقید بودند زیارت عاشورا را ترک نکنند.
▪️بخاطر اینکه هم به اخباری که در این زمینه رسیده، مطمئن بودند و هم خودشان تجربیاتی داشتند و آثاری از اینها دیده بودند و مقید شده بودند به اینکه این عبادت را ترک نکنند.
▫️نمونة آن مرحوم آقای بهجت (رضوان الله علیه) بودند که همیشه لبشان تکان میخورد، و وقتی نزدیک ایشان میشدی، میدیدی دارند زیارت عاشورا میخوانند، حتی سر درس آقای بروجردی که نشسته بودند، زیر عبا تسبیح دستشان بود و داشتند زیارت عاشورا می خواندند.
۹۹/۵/۳۱ mesbahyazdi_ir
@darsvareh
🏴 فَلَأَنْدُبَنَّکَ صَبَاحاً وَ مَسَاءً، وَ لَأَبْکِیَنَّ عَلَیْکَ بَدَلَ الدُّمُوعِ دَماً، حَسْرَةً عَلَیْکَ وَ تَأَسُّفاً عَلَى مَا دَهَاکَ وَ تَلَهُّفاً، حَتَّى أَمُوتَ بِلَوْعَةِ الْمُصَابِ وَ غُصَّةِ الِاکْتِئاب.
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
@Pand_Saadat.mp3
4.02M
🔰عنایت و توجه ویژه حضرت ولی عصرارواحنا فداه به طلاب
🔸در بیان حضرت استاد شب زنده دار دام ظله
📅 98/10/02 | درس خارج اصول
@darsvareh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله):
يا فاطِمَةُ!
كُلُّ عَينٍ باكِيَةٌ يَومَ القِيامَةِ إلاّ عَينٌ بَكَت عَلى مُصابِ الحُسَينِ
▪️اى فاطمه!
همه چشمها در روز قيامت گريان است جز چشمى كه بر مصيبتهاى حسين بگريد.
📙 بحارالأنوار، ج ۴۴، ص ۲۹۳
@darsvareh
تحلیل واقعه عاشورا.mp3
18.29M
#تحلیل_واقعه_عاشورا
🔹 توضیح:
استاد شهید در این سخنرانی ابتدا به چگونگی شناخت از شخصیت ها و وقایع تاریخی می پردازد و در مورد حجاب معاصرت نکاتی را بیان می نماید.
🔸 در ادامه استاد شهید با اشاره به روش رهبری امام حسین(ع) در ماجرای عاشورا و جنبه های معنوی قیام ابی عبدالله(ع) به ارزش نهضت امام حسین(ع) می پردازند.
🎙#روضه و #گریه های استاد شهید در این جلسه چهره دیگری از ایشان برای مخاطبین ترسیم می کند.
#محرم #استاد_شهید
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
bineshemotahar_qom
@darsvareh
🏴 امام رضا علیه السلام:
إن بَکَیتَ عَلَى الحُسَین(ع)ِ حَتّى تَصیرَ دُموعُکَ عَى خدَّیکَ غَفَرَاللّه ُ لَکَ کُلَّ ذَنبٍ أذنَبتَه.ُ
اگر بر حسین(ع) بگریى، چندان که اشکهایت بر گونهات جارى شود، خداوند تمام گناهانت را مىآمرزد.
📙 أمالی، ج ۴۴، ص ۲۸۶
@darsvareh
🏴 لوح | دست تو در دستِ اباالفضل(ع)
▫️ تصویرسازی نمادین از دست قطعشده علمدار جبهه مقاومت در دست علمدار کربلا
#ما_ملت_امام_حسینیم
@darsvareh
السَّلامُ عَلَیْکَ أَیُّهَا #الْعَبْدُالصَّالِحُ الْمُطِیعُ للهِ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِمْ وَ سَلَّمَ السَّلامُ عَلَیْکَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکَاتُهُ وَ مَغْفِرَتُهُ وَ رِضْوَانُهُ وَ عَلَى رُوحِکَ وَ بَدَنِکَ أَشْهَدُ وَ أُشْهِدُ اللهَ أَنَّکَ مَضَیْتَ عَلَى مَا مَضَى بِهِ الْبَدْرِیُّونَ وَ الْمُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللهِ الْمُنَاصِحُونَ لَهُ فِی جِهَادِ أَعْدَائِهِ الْمُبَالِغُونَ فِی نُصْرَةِ أَوْلِیَائِهِ الذَّابُّونَ عَنْ أَحِبَّائِهِ فَجَزَاکَ اللهُ أَفْضَلَ الْجَزَاءِ وَ أَکْثَرَ الْجَزَاءِ وَ أَوْفَرَ الْجَزَاءِ وَ أَوْفَى جَزَاءِ أَحَدٍ مِمَّنْ وَفَى بِبَیْعَتِهِ وَ اسْتَجَابَ لَهُ دَعْوَتَهُ وَ أَطَاعَ وُلاةَ أَمْرِهِ أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ بَالَغْتَ فِی النَّصِیحَةِ وَ أَعْطَیْتَ غَایَةَ الْمَجْهُودِ فَبَعَثَکَ اللهُ فِی الشُّهَدَاءِ وَ جَعَلَ رُوحَکَ مَعَ أَرْوَاحِ السُّعَدَاءِ وَ أَعْطَاکَ مِنْ جِنَانِهِ أَفْسَحَهَا مَنْزِلا وَ أَفْضَلَهَا غُرَفا وَ رَفَعَ ذِکْرَکَ فِی عِلِّیِّینَ وَ حَشَرَکَ مَعَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقِینَ وَ الشُّهَدَاءِ وَ الصَّالِحِینَ وَ حَسُنَ أُولَئِکَ رَفِیقا أَشْهَدُ أَنَّکَ لَمْ تَهِنْ وَ لَمْ تَنْکُلْ وَ أَنَّکَ مَضَیْتَ عَلَى بَصِیرَةٍ مِنْ أَمْرِکَ مُقْتَدِیا بِالصَّالِحِینَ وَ مُتَّبِعا لِلنَّبِیِّینَ فَجَمَعَ اللهُ بَیْنَنَا وَ بَیْنَکَ وَ بَیْنَ رَسُولِهِ وَ أَوْلِیَائِهِ فِی مَنَازِلِ الْمُخْبِتِینَ فَإِنَّهُ أَرْحَمُ الرَّاحِمین.
@darsvareh
■ وَ رُوِیَ عَنْ أَبِے عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لِڪُلِّ شَیْءٍ ثَوَابٌ إِلاَّ اَلدَّمْعَةَ فِینَا.
▫️از حضرت ابی عبد اللّٰه علیه السّلام مروی است که آن جناب فرمودند: هر چیزی ثواب و اجری معیّن دارد مگر ریختن اشک برای ما که ثوابش را احدی نمیداند.
📙 کامل الزیارات ج ۱، ص ۱۰۶
@darsvareh
🏴 امام حسین علیهالسلام:
من دمعت عيناه فينا قطرة بوأه الله عز و جل الجنة.
▫️ چشمان هر كس در مصيبتهاى ما قطرهاى اشك بريزد، خداوند او را در بهشت جاى می دهد.
📙 احقاق الحق، ج ۵، ص ۵۲۳
@darsvareh
▫️زیارت#وارث
السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ آدَمَ صَفْوَةِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ نُوحٍ نَبِیِّ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ إِبْرَاهِیمَ خَلِیلِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ مُوسَى کَلِیمِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ عِیسَى رُوحِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ مُحَمَّدٍ حَبِیبِ اللهِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا وَارِثَ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام [وَلِیِّ اللهِ] السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ عَلِیٍّ الْمُرْتَضَى السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ فَاطِمَةَ الزَّهْرَاءِ السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ابْنَ خَدِیجَةَ الْکُبْرَى السَّلامُ عَلَیْکَ یَا ثَارَ اللهِ وَ ابْنَ ثَارِهِ وَ الْوِتْرَ الْمَوْتُورَ أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلاةَ وَ آتَیْتَ الزَّکَاةَ وَ أَمَرْتَ بِالْمَعْرُوفِ وَ نَهَیْتَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ أَطَعْتَ اللهَ وَ رَسُولَهُ حَتَّى أَتَاکَ الْیَقِینُ فَلَعَنَ اللهُ أُمَّةً قَتَلَتْکَ وَ لَعَنَ اللهُ أُمَّةً ظَلَمَتْکَ...
@darsvareh
◾️اعمال روز #عاشورا
روز شهادت سیّد الشهدا علیه السّلام، و روز مصیبت و حزن ائمه طاهرین علیهم السّلام و شیعیان ایشان است،
▫️و در این روز سزاوار است شیعیان مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردند،و براى خانه خود چیزى ذخیره نکنند، و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشند، و عزادارى حضرت امام حسین علیه السّلام را بر پا کنند و اشتغال به ماتم داشته باشند به صورتى که در ماتم عزیزترین اولاد و اقوام خود اشتغال می ورزند.
🔻و نیز بنى امیّه علیهم اللعنه براى برکت، آذوقه سال را در روز عاشورا ذخیره می نمودند! به این خاطر از حضرت رضا علیه السّلام روایت شده: هرکه کوشیدن در حوائج خود را در روز عاشورا ترک کند، و به دنبال کارى نرود، حق تعالى حوائج دنیا و آخرت او را برآورد و هرکه روز عاشورا، روز مصیبت و اندوه و گریه او باشد، حق تعالى روز قیامت را روز شادى و سرور و خوشحالى او گرداند، و دیدهاش در بهشت به ما روشن شود، هرکه روز عاشورا را روز برکت نامد، و در آن روز براى منزل خود چیزى ذخیره نماید خدا آن ذخیره را براى او مبارک نکند، و روز قیامت با یزید و عبید الله بن زیاد، و عمر بن سعد علیهم اللعنه محشور گردد.
▫️و آن حضرت را به #زیارت_عاشورا، زیارت کنند.
و در نفرین و لعن بر قاتلان آن حضرت سعى نمایند.
▫️و یکدیگر را در مصیبت آن وجود مقدّس به این جملات تعزیت گویند:
أَعْظَمَ اللهُ أُجُورَنَا بِمُصَابِنَا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَ جَعَلَنَا وَ إِیَّاکُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الْإِمَامِ الْمَهْدِیِّ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ [عَلَیْهِ] السَّلامُ.
▫️و سزاوار است در این روز مقتل [کتابهایى که پیرامون واقعه کبربلا نگاشته شده است] بخوانند، و یکدیگر را بگریانند.
روایت شده که چون حضرت موسى به ملاقات حضر و فرا گرفتن بعضى از حقایق از آن جناب مأمور شد. اول چیزى که در هنگام ملاقات بین ایشان مذاکره شد، این بود که خضر براى حضرت موسى مصائب و بلاهایى را که بر آل محمّد علیهم السّلام وارد مىشود ذکر نمود و هر دو گریستند، و گریستن ایشان شدّت گرفت.
از ابن عباس روایت شده است: در ذى قار خدمت امیر المؤمنین علیه السّلام رسیدم، صحیفه اى به خط خود و املاء پیامبر صلى الله علیه و آله بیرون آورد، و از آن صحیفه براى من خواند، در آن صحیفه مقتل امام حسین علیه السّلام بود، و اینکه چگونه شهید ی شود، و چه کسى او را به شهادت می رساند، و چه کسى او را یارى می کند، و چه کسى با او شهید می شود، پس آن حضرت گریه کرد و گریه اى سخت و مرا به گریه انداخت.
▫️اگر کسى در این روز نزد قبر مطّهر آن حضرت باشد، و مردم را آب دهد، مانند کسى است که لشگر آن جناب را آب داده باشد، و با آن حضرت در کربلا حاضر بوده.
▫️ و خواندن هزار مرتبه سوره توحید در این روز فضیلت بسیار دارد، و روایت شده: خداى رحمان به سوى او نظر رحمت کند.
▫️ شایسته است که شیعیان در این روز بی آنکه قصد روزه کنند، از خوردن و آشامیدن امساک نمایند. و در آخر روز، پس از عصر افطار کنند به غذایى که اهل مصیبت می خورند، ماند ماست یا شیر و امثال آنها، نه مثل غذاهاى لذیذ.
🔻 علامه مجلسی در زاد المعاد فرموده: بهتر آن است که روز نهم و دهم را روزه نگیرد، زیرا بنی امیّه این دو روز را براى برکت و شماتت بر قتل آن حضرت روزه می داشتند، و به دروغ، احادیث بسیار در فضیلت این دو روز، و روزه آنها را به حضرت رسول صلى الله علیه و آله نسبت داده اند، و از طریق اهل بیت علیهم السّلام احادیث بسیارى در مذمّت روزه این دو روز به ویژه روز عاشورا وارد شده.
▫️و هزار مرتبه قاتلان آن حضرت را لعنت کند و بگوید:
اللهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلام.
@darsvareh
اَعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَاُجورَکُمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ الِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِمُ السَّلامُ
🏴السَّلامُ عَلَیْکَ یا زَیْنَ الْعابِدِین🏴
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ سَيِّدِ الْعابِدِينَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ ، وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ ، اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ ، وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً . اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتَّىٰ تَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
@darsvareh
Moharram93-Shab12.mp3
46.34M
🌀سخنرانی آیت الله احمد عابدی زید عزه
▫️امام سجاد(ع)
▫️صحیفه سجادیه
▫️قراءت قرآن و آثار آن
دهه اول محرم ۱۳۹۳ شمسی
@darsvareh
🌀نماز والدین برای [هدایت] فرزند
🔸آیتالله بهجت(ره) توصیه میکردند این نماز با نیت نماز شب و در وقت نماز شب خوانده شود.
این نماز در کتاب مکارم الاخلاق تحت عنوان نماز پدر برای فرزند وارد شده است ولی به فرموده آیتالله بهجت، مادران نیز میتوانند برای شفای مرض اولاد خودشان به این نماز ملتزم باشند و بخوانند.
آیتالله بهجت رحمهالله به برخی توصیه میکردند که این چهار رکعت را با نیت نماز شب در وقت نماز شب بخوانند.
چهار رکعت (دو نماز دو رکعتی) به این صورت که:
در رکعت اول پس از سورۀ حمد، ۱۰مرتبه این آیه را بخواند:
رَبَّنا وَ اجْعَلْنا مُسْلِمَيْنِ لَكَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِنا أُمَّةً مُسْلِمَةً لَكَ وَ أَرِنا مَناسِكَنا وَ تُبْ عَلَيْنا إِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيمُ.[ بقره: ۱۲۸]
در رکعت دوم پس از سورۀ حمد، ۱۰مرتبه این آیه را بخواند:
رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاةِ وَ مِنْ ذُرِّيَّتِي رَبَّنا وَ تَقَبَّلْ دُعاءِ رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَ لِوالِدَيَّ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسابُ.[ ابراهیم: ۴۰_ ۴۱]
در رکعت سوم پس از سورۀ حمد، ۱۰مرتبه این آیه را بخواند:
رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّيَّاتِنا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِمامًا.[ فرقان: ۷۴]
در رکعت چهارم پس از سورۀ حمد، ۱۰مرتبه این آیه را بخواند:
رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلى والِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحًا تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لِي فِي ذُرِّيَّتِي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنِّي مِنَ الْمُسْلِمِينَ.[ احقاف: ۱۵]
بعد از سلام نماز ۱۰مرتبه بگوید:
رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّيَّاتِنا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِمامًا.[ فرقان: ۷۴]
📙 بهجتالدعاء، ص٣٨٢
@darsvareh
نماد توفیق - حجم پایین (1).pdf
17.1M
💠 مجموعه مصاحبه ها و زندگینامه حضرت آیت الله سبحانی دام ظله
@darsvareh
Moharram95-Shab08.mp3
28.4M
💠 بیانات استاد احمد عابدی در محرم الحرام سال 1395 شمسی
📌 راههای تقویت قابلیت رشد و تعالی انسان(جلسه 7)
🔹 ما بر شیطان مسلطیم یا شیطان بر ما؟!!!
🔹 ذکرهایی که باعث تاثیر و تغییر اساسی در زندگی می شوند.
@darsvareh
💠آیتالله العظمی مکارم در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه
🔸 آیه 122 سوره توبه با صراحت بیان می کند که پیامبر (ص)دستور تشکیل حوزه علمیه را دادند.
حوزه علمیه سند افتخار ما است.
اگر حوزه علمیه نباشد، اسلام به تدریج محو می شود.
🔹 اگر می توان حوزه را به شکل حضوری و لو کم، برگزار کرد، باید این کار انجام شود.
خود بنده تصمیم گرفتم که دروس با 10 نفر تشکیل و ضبط شود.
این دروس باید با رعایت همه شئونات بهداشتی دنبال شود. اگر این این روند نشد نوبت به حوزه مجازی می رسد.
🔹 نکته دوم اینکه اگر حوزه هم مجازی شد، روی حضور و غیاب دقت بسیاری انجام شود. نباید کلاس ها به شکلی برگزار شود که قید و بندی برای حضور وجود نداشته باشد.
🔹 نکته سوم این است که مسایل اخلاقی در حوزه های مجازی کمرنگ نشود. طلاب باید در کلاس های مجازی یا حضوری حتما روی شرح احادیث و مسایل اخلاقی تمرکز داشته باشند.
حوزه علمیه بر دو عنصر علم و اخلاق استوار است.
همانگونه که علم باید در حد اعلی باشد، تقوا و اخلاق نیز باید در حد اعلی باشد.
متن کامل:👇
https://hawzahnes.com/x9Pdd
@darsvareh