🔻شیراز؛ از نفی خودرومحوری تا ترویج بوممحوری در مبلمان شهری🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ هرقدر بتوان مبلمانی را در شهر آفرید که امنیت برای پیادهروها و دوچرخهسوارها بیشتر باشد، یعنی درایت، هوشمندی و فهم بومشناختی در بین مدیران شهری ارتقاء یافته است.
2️⃣ روزگاری نهچندان دور، شهرداران اغلب شهرهای ایرانی به نهضت آسفالت، بتن و بزرگراه سازی فخر میفروختند. خوشحالم که اینک در شیراز رگههایی از درک درست استانداردهای مدیریت شهری را میتوان مشاهده کرد.
3️⃣ امیدوارم روزی برسد که پیادهراههای پیرامونی ارگ کریمخان و مجموعههای اصیل و دلپذیر اطرافش به همراه شمار دوچرخهسوارها چنان گسترش یابد که نوای غالب در معابر عمومی شهر، نغمههای خوش پرندگان باشد.
4️⃣ یادمان باشد: هر کیلومتر دوچرخهسواری به جای رانندگی در لندن بیش از دویست یورو ثروت میسازد. کاش دانشگاه شیراز بتواند این رقم را برای دیار حافظ بومیکند تا رهبران شهری کمتر با مقاومت نمایندگان تفکری روبرو شوند که هنوز به دنبال غلبه تفکر سازهای در مدیریت شهری است.
#شیراز
#ارگ_کریمخان
#بوم_محوری
#نفی_خودرومحوری
#دوچرخه_سواری
#بیدود
https://www.instagram.com/p/COm_ZxrFaAV/?igshid=pu3y36aonlop
🟣 از حادثه تلخ کشتار دختران دانشآموز در افغانستان تا رد صلاحیت سپنتا نیکنام چقدر راه است؟!🟣
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ کشتار باورنکردنی دختران دانشآموز در افغانستان، بیشک قلب هر انسانی را به درد میآورد و فکر میکنم هیچ جریان سیاسی یا فکری یا دینی نباشد که دستکم در ظاهر آن را محکوم نکند.
2️⃣ در ایران هم، تقریباً همه مردم، افکار عمومی، جناحهای سیاسی و امامان جمعه و جماعات این حادثه تلخ و وحشیانه را محکوم کردهاند. اما چرا کسی به ریشههای چنین جنایتهایی نمیپردازد؟!
3️⃣ آن تفکری که فرهیختگان پرافتخار وطن از فردوسی و مولانا گرفته تا میرزا حسن تبریزی - بنیانگذار مدارس نوین در ایران معروف به رشدیه - را خارج از دین میپندارند؛ اگر امروز مجال یابند خود بدتر از تروریستهای داعشی و طالبانی رفتار میکنند.
4️⃣ آن تفکری که چراغ سبز به اسیدپاشی علیه زنان به اصطلاح بدحجاب در اصفهان نشان میدهد؛ آن تفکری که دوچرخهسواری زنان در معابر عمومی را توهین علیه خداوند برمیشمرد، آن تفکری که میپندارد با نمایش آلات موسیقی در رسانه ملی، عرش خداوند به لرزه میافتد و آن تفکری که یک هموطن متخصص زرتشتی - دکتر سپنتا نیکنام، عضو کنونی شورای شهر یزد - را به بهانه عدم التزام عملی به اسلام فاقد صلاحیت برای کاندیداتوری در شورای شهر تهران معرفی میکند؛ به نظرم هیچ تفاوتی با آنهایی که در افغانستان مظلوم چنین جنایتهایی را به نام دین انجام میدهند، ندارند. همه دارند از عظمت و ارزشهای معنوی دین میکاهند.
5️⃣ یادمان باشد: "در سرزمینی که سایه آدمهای کوچک بزرگ باشد، آفتاب در حال غروب است." و آنهایی که با غربال جنسیت، قومیت، نژاد، زبان، دین، جناح سیاسی و ایدئولوژی همچنان مشغول تفکیک مردم به خودی، غیرخودی و نخودی هستند، بیشک آدمهایی حقیر با مغزهایی زنگزده هستند.
6️⃣ عکس مربوط به سفرم به یزد در زمانی که مهدی جمالینژاد عزیز هنوز شهردار یزد بود. یادباد آن روزگاران ... یاد باد ...
#سپنتا_نیکنام
#کشتار_دختران_دانش_آموز_در_افغانستان
#علیه_تحجر_متحد_شویم
#مهدی_جمالی_نژاد
#دوچرخه_سواری_زنان
#اسیدپاشی
#میرزا_حسن_تبریزی
https://www.instagram.com/p/COr0IPhlWIq/?igshid=1dr316a8w7l56
🎼 قصه یک مناظره! 🎼
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ پنجشنبه شب - ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - از نوید افقه عزیز پرسیدم: آن مناظره ... آن معاشقه ... آن بداههنوازی شورانگیز بین کمانچه کیهان کلهر و تنبکِ تو در آن شب فراموشنشدنی پاییزی چگونه شکل گرفت؟ چقدر برای آن پنجاه و پنج دقیقه از پیش تمرین کرده بودید و چگونه همدیگر را فهمیده و کامل کردید؟
2️⃣ گفت: فقط شروع کردیم و شد ... حتی یکدقیقه هم از پیش تمرین نکرده بودیم ...
3️⃣ مولانا میگوید: با پیرِ خرد نهفته میگفتم دوش ؛ با من سخنِ سرِ جهان هیچ مپوش ؛ نرمنرمک مرا همی گفت به گوش: دانستنی است، گفتنی نیست، خموش!
4️⃣ خداوند این آیههای شورانگیزش، این بهانههای ایرانیبودن را، این هنرِ خلاقانه و این نواهای عاشقانه را از ما نگیرد ...
5️⃣ کسی چه میداند، شاید روزی نهچندان دور چنین بزمی را بر فرازِ الگنِ زیبا شاهد باشیم ...
6️⃣ سالها پیش محمود دولتآبادی عزیز در کلیدر گفته بود: "ما به آدمهایی نیاز داریم که خود را مدیون زندگی بدانند و نه طلبکارش ..." و فکر میکنم خالق آن نواهای شورانگیز، آن جدال سرخ بین کمانچه و تنبک و آن جنبش سبز در الگِن نمیتوانند طلبکار باشند!
#نوید_افقه
#کیهان_کلهر
#تنبک
#کمانچه
#مناظره_دو_ساز
#بداهه_نوازی
#الگن
#سعید_انصاریان
#کلیدر
#محمود_دولت_آبادی
https://www.instagram.com/p/COngPTvhe7O/?igshid=1gzqgz2ulm5wa
♦️شکافهایی که با من و تو سخن میگویند!♦️
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ در تیرماه سال نود و هشت به اتفاق همکارانم در ادارهکل منابع طبیعی استان البرز و گروه خبری #عصر_ایران از ژرفترین شکافهای رخداده در نزدیکترین فاصله به تهران بازدید کردم. شکافهایی که همچنان به سمت تهران درحرکتند ... اینک دیگر صحبت از احتمال آسیبدیدن خطوط انتقال برق یا جادهها، شهرکهای صنعتی و منازل محمدشهرِ کرج و اشتهارد و فتحآباد نیست! بلکه با توجه به وقوع چنین شکافهایی در دشت شهریار، معینآباد ورامین و ابردژ، آشکار است که تهران متاثر از یک زلزلهی خاموش اما ویرانکننده، در حالِ فروریختن است.
2️⃣ چه باید کرد؟ نخستین کار توقف عاجلِ ورود مهاجر به استانهای قزوین، البرز، تهران و قم است. هر نوع ساخت و سازِ جدید در کلانشهرهای تهران و کرج باید متوقف شود. فقط ساختمانهایی کلنگی محسوب شوند که دستکم هشتادسال از عمر آنها گذشته باشد. پایتخت سیاسی از تهران باید جابجا شود. توزیع عادلانه ثروت باید در دستور کار قرارگرفته و بهترین دانشگاهها، مراکز درمانی، ورزشی و فرهنگی محدود به تهران نشود. برای آنهایی که تهران و کرج را داوطلبانه ترک کنند، دولت تسهیلات ویژه و جذاب برای تهیه مسکن و کار در نظر گیرد. همهی چاههای غیرمجاز تا شعاع یکصد و پنجاه کیلومتری پایتخت پلمپ شده و اجازه بهرهبرداری غیرمجاز از چاههای مجاز داده نشود. رسانه ملی باید واقعیتها را عریان به اطلاع مردم برسانند. شهروندان تهرانی و کرجی حق دارند بدانند که سرمایهگذاری برای خرید ملک و زمین در منطقهای که در حال فروپاشی است، نوعی خودزنی اقتصادی محسوب میشود.
3️⃣ نظیر این قصه تلخ در دشت نیشابور، در جنوب اصفهان - منطقه کلاهقاضی، در جای جای استانهای یزد، همدان، هرمزگان، فارس و کرمان در حال وقوع است. در چنین شرایطی نمایندگان مجلس صحبت از مانعزدایی از تولید کشاورزی در مناطق کویری و بیابانی و صادرات آب مجازی میکنند و در گفتگوی ویژه خبری، کارشناس محترم میخواهد مانعها برای تبدیل هشتادمیلیون هکتار مرتع به زمین کشاورزی را بردارد تا بلکه پاسخگوی جمعیت آینده باشیم! وای بر ما ...
#التماس_تفکر
#خطر_فرونشست_زمین_را_جدی_بگیریم
https://www.instagram.com/tv/CPJVlIfFPkp/?utm_medium=copy_link
🔻هشت نکته در باره آنکه چرا این بلوط در دیشموک میتواند و ما نمیتوانیم؟!🔻
🇮🇷 @darvishnameh
✍ همه ما به مرگ فکر میکنیم و یکی از کابوسهامان رفتن است؛ رفتنِ آنهایی که دوستشان داریم زودتر از ما ... و رفتنِ خود از پیش آنهایی که دوستشان داریم ... و این ترس از رفتن، آشکارا از کیفیت روزهایی که هنوز نرفتهایم، کاسته و میکاهد. این یادداشت را - اسلایدهای دوم تا هفتم - تقدیم میکنم به #تو که میدانی بیشتر از هر چیزی، هر مفهومی، هر ارزشی و هر کیفیتی دوستت دارم ... به قول بیدل:
"جهان طوفان رنگ و دل همان مشتاق بیرنگی ؛ چه سازد جلوه با آیینه مشکلپسند ما"
#بلوط_دیشموک
#الگن
#مرگ_هراسی
#دیگری
#یاریگری
#سعید_انصاریان
#راز_شادزیستن
#دلیل_حال_خوب_هم_باشیم
#بلوطی_باشعور_باشیم
#مهدی_طباطبایی
#ریشه_های_درباد_را_دوباره_درخاک_میکنیم
https://www.instagram.com/p/CPPxTlGF89-/?utm_medium=copy_link
💞مجتبی گهستونی از جمله بهانههای سرکردن زمستان است!💞
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ مجتبی گهستونی در شمار آن گروه از ایرانیان سختکوش، فرهیخته و عاشق قرار دارد که هرگز ناامید نشده و همواره کوشیده تا با افزایش معرفت و دانش خویش در حوزه فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران؛ هموطنان خویش را متوجه ارزشهای ناملموس و فضیلتهای اخلاقی غیرقابل معامله وطن کند.
2️⃣ او به ویژه برای استان زرخیز خوزستان یک دایرهالمعارف تمامعیار و تمامنشدنی است و با چنان شوری از مایملک تاریخی، فرهنگی و طبیعی این سرزمین زرخیز سخن میگوید که گویی درباره عزیزترین کسانش حرف میزند. به ویژه آنکه یکی از دلمشغولیهایش شناسایی، تکریم و بزرگداشت آدمحسابیهای خوزستان است ...
3️⃣ خوشحالم در کشوری زندگی میکنم که در آن میتوان با افتخار خود را هموطن آدم درجه یکی چون مجتبی گهستونی دانست.
4️⃣ میگویند: وحشی بافقی وقتی میخواست از حال معشوق جویا شود، میگفت: "باعث خوشحالی جانِ غمینِ من کجاست؟" فکر میکنم اگر صدای خوزستان را میتوانستیم بشنویم، این روزها که مجتبی بر بستر بیماری است و کمپیدا، همین را در توصیفش تکرار میکرد! نمیکرد؟
4️⃣ او شش روز است که درگیر مبارزه با ویروس منحوس کرونا است. شک ندارم با اراده، امید و دعای خیر همه دوستداران پرشمارش در این مبارزه هم با سرفرازی پیروز خواهد شد.
درود به شرف این آدمحسابی خوزستان، ایران و جهان.
#مجتبی_گهستونی
#خوزی_ها
#کرونا
#خوزستان
#وحشی_بافقی
#آدم_حسابی_مملکت
#بهانه_های_سرکردن_زمستان
https://www.instagram.com/p/CPy0OufhtZz/?utm_medium=copy_link
🔻هدررفت پیازها در هشتبندی، نشانه چیست؟🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ تصویری را که میبینید، دیروز - ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - اتفاق افتاده؛ یعنی فردای همان روزی که هفت داوطلب ورود به ساختمان پاستور با توهین، بددهنی و اتهامزنی به یکدیگر کوشیدند تا چهرهای موجهتر برای ورود به ساختمان پاستور از خود در نزد ایرانیان به نمایش نهند. جالب آنکه این هفت نفر از شدیدترین فیلتر تاریخ شورای نگهبان به سلامت عبور کردهاند؛ فیلتری که حتی به سرداران سپاه، روسای مجلس، شورای امنیت ملی، صدا و سیما، رییسجمهور سابق، معاون اول رییسجمهور کنونی، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و بسیاری از مردانی که در عالیترین سطح جمهوری اسلامی خدمت کردهاند، رحم نکرد. آدم فکر میکند اگر اینها که تایید شدهاند چنین بیاخلاقانه به جنگ یکدیگر در تریبون ملت میروند، پس وضع بقیه چقدر ناگوار بوده!
2️⃣ واقعیت اما در هشتبندی میناب، در کامفیروز فارس - تصاویر دوم و سوم - در لنجان اصفهان، در پایاب حوضه آبخیز کرخه در خوزستان، در لردگان چهارمحال و بختیاری، در نورآباد ممسنی، در میاندوآب و در جای جای این کشور دارد خود را مینمایاند؛ مناطقی که به رغم دستور صریح مقامات مسوول در وزارت جهاد کشاورزی، همچنان کشتهایی چون برنج و چغندرقند و انواع محصولات جالیزی آببر در حال انجام است؛ آن هم وقتی که کشور با یکی از بدترین خشکسالیهای تاریخ خود دست و پنجه نرم میکند و مطلقاً کاندیداهای محترم برنامهای برای پایاندادن به این هدررفت شگفتآور مهمترین مولفه امنیت غذایی ایرانیان ارایه ندادهاند و یا آنکه برعکس در صدد افزایش وابستگی معیشتی به منابع آب و خاک در سرزمینی هستند که به شدت در این دو حوزه آسیبپذیر و شکننده است.
3️⃣ آقایان کاندیداها شاید بهتر باشد به جای اسکوترسواری، به چالش کشیدن مدارک تحصیلی و رصدکردن در محل سکونت اقوام و بستگان، به این پرسش کلیدی پاسخ دهید که چرا به رغم کاهش محسوس منابع آب در هرمزگان و پدیدارشدن فروچالههای متعدد در میناب باید پیازی کاشته شود که در نهایت حتی پول کارگر و بذر خود را جبران نکرده و اینگونه به هدر رفته و بگندد؟ آیا این صحنه برای نخستینبار است که رخ میدهد؟! و چرا باید در استانهای فارس، اصفهان، خوزستان و ... شاهد کاشت محصولات آببری چون برنج باشیم؟ مگر نابودی بختگان، هورالعظیم، گاوخونی و ... را نمیبینیم؟
#تداوم_هدررفت_آب_نشانه_چیست
#از_پیاز_هشتبندی_تا_برنج_فارس
#خطر_فرونشست_زمین
https://www.instagram.com/p/CPzm98FFxLT/?utm_medium=copy_link
🟣هفدهمین «کنگره علوم خاک ایران» و چهارمین «همایش ملی مدیریت آب در مزرعه» برگزار می کند🟣
🇮🇷 @darvishnameh
🔻"نخستین گفتگوی زنده از سلسله گفتگوهای صمیمانه با فرهیختگان خاک و آب کشور" با پرسمان؛ «کنشگری در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی و چرایی غفلت از خاک»
🔻با حضور «محمد درویش»، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و رییس گروه محیطزیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو.
🔹شامگاه آدینه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۱
🔹نشانی دسترسی:
https://instagram.com/agrikaah?utm_medium=copy_link
#حنیف_رضا_گلزار
#محمد_درویش
💞دنیا را عشق میسازد و بس!💞
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ فرانک و آرمان تصمیم گرفتند تا اینگونه جشن پیوند خود را ماندگار کنند؛ با رکاب زدن در شهر و کاشت نهال ...
2️⃣ دوستشان دارم از بس که خودشان هستند و میکوشند تا چهره معابر مصیبتزده، خاکستری و پرتردید شهر را بشورانند و اجازه دهند تا احساس هوایی بخورد ...
3️⃣ آنها یک تصمیم ساده گرفتهاند؛ اینکه حاصل پیوندشان باید برای دیگری هم سودمند باشد ... آن دیگری میتواند همان نهالی باشد که کاشتهاند یا مردمی که از تماشای شادیشان، شاد شدهاند و یا ایرانبانوی ما که فکر نکند همه خبرها بد است در این سرزمین ...
4️⃣ برایشان بهترینها را آرزو دارم و یقین دارم هر هموطنی که این سطور را میخواند از خدایش میخواهد تا این زوج جوان، عاشق و سبزاندیش در زندگی بد نیاورده و روزگارشان با شور و عشق، پیشبرنده ادامه یابد ...
5️⃣ من اگر جای استاندار کرمانشاه یا وزیر ورزش، یا رییس دستگاه متولی طبیعت و یا دستکم رییس فدراسیون ورزشهای همگانی بودم از این زوج عاشق و اهل رکاب شایسته و بایسته تقدیر میکردم؛ هرچند که میدانم آنها تقدیر اصلی را از هموطنانِ پاکدلِ خویش دریافت کردهاند. عشقتان بیانتها باد ...
6️⃣ فرزانهای میگفت: "فقط برخی آدمها بارون را حس میکنند، بقیه فقط خیس میشوند." خوشحالم که با دو آدمحسابی مملکت آشنا شدم که بارون را حس میکنند ... 💞
#پیوند_سبز
#دوچرخه_با_عشق
#فرانک_خمیس
#آرمان_جوان
#دلیل_حال_خوب_هم_باشیم
#بهانه_های_سرکردن_زمستان
#آدم_حسابی_های_مملکت
https://www.instagram.com/p/CP2MxzUBOHu/?utm_medium=copy_link
🔻ثروتی را به چنگ آورید که ربودنی نباشد!🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ این شش دقیقه از بیش از دو ساعت گفتگو با مریم مریدنژاد، مدرس دانشگاه در نیوزلند را لطفاً تماشا کنید، بهویژه اگر هنوز در آغاز راه کنشگری هستید و البته همیشه میتوان آغاز کرد ...
2️⃣ ثروت چیست؟ چگونه میتوان آن را تصاحب کرد؟ آیا باید مالاندوزی را نفی کرد؟ آیا مال خوشبختی میآورد؟ آیا خوشبختی همان آرامش و آرامش همان رضایت و رضایت یعنی: احساس مفیدبودن؟
3️⃣ چه کنیم تا با وجود خبرهای انبوهِ تلخی که پیرامونمان را احاطه کرده، نفس کم نیاورده و پرچم امید را در اهتزاز نگه داریم؟ آیا راست میگویند: هر که او بیدارتر، پردردتر ؛ هر که او آگاهتر، رخ زردتر؟ آیا نمیتوان آگاهتر ماند و از نشاطمان، از امیدمان و از شور زندگیمان کاسته نشود؟ اگر پاسخ مثبت است، راز و رمزش چیست؟
#مریم_مریدنژاد
#ثروت_واقعی_چیست
#خوشبختی_چیست
#راز_شادزیستن
#محمد_درویش
#آیا_میوه_درخت_دانایی_تلخ_است
https://www.instagram.com/tv/CQDT4k2lQpp/?utm_medium=copy_link
🌳هر آمدنی یه رفتنی داره ...🌳
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ یکی از خاطرات حضورم در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور برمیگردد به بیش از سه دههی پیش، زمانی که کاملاً جوان و بیتجربه بودم و از یک ماموریت دشوار پانزدهروزه به منطقه بدلند در فیلهخاصه میانه برگشته بودم؛ ماموریتی که هدفش پروفیلبرداری از آبراهههای متعدد آن هزاردره ی بیانتها با دوربین تئودولیت بود. یکی از پیشکسوتانِ آن روز در بخش تحقیقات مرتع، وقتی ظاهرِ خاکآلود اما خندانم را دید، گفت: درویش! چند روز پیش نوهام یقه مرا گرفته و میگوید: بابابزرگ! پس تو در طول این همه سال چه کردی که همچنان وضعیت مراتع ما خوب نیست و گرد و خاک بیشتر شده؟! او ادامه داد: الان وقتی به گذشته مینگرم، هیچ پاسخی برای نوهام ندارم و عملاً نمیتوانم از عملکردم دفاع کنم ... چون او راست میگفت و من نتوانستم چراغی را روشن کنم که اینک به آن بیاویزم و در نهایت با لحنی پدرانه از من خواهش کرد از این تجربه تلخ عبرت گرفته و به نحوی خدمت کنم که وقتی نوبت به بازنشستگیام رسید، این احساس تلخِ بیمصرفبودن را دوباره تجربه نکنم ...
2️⃣ و خوشحالم که اینک وقتی به همهی آن سالها مینگرم، با افتخار درمییابم که من برای فرزندِ اروند خاطرات فراوانی از میاندشت در سرخچشمه تا تنگزندان در ناغان؛ از میلکی در هرمزگان تا سقالکسار در گیلان؛ از کمجان در فارس تا کانیبرازان در مهاباد؛ از الگن در کهگیلویه تا سردشت در آذربایجان غربی؛ از پاقلات در لامرد تا دیزباد بالا در خراسان؛ از کلمرز در کهنوج تا منصورآباد در رفسنجان؛ از بندر دیر در بوشهر تا باغشهر زنوز در مرند؛ از کلات نادری در خراسان تا بورالان در ماکو و ... دارم تا تعریف کنم؛ برایش خواهم گفت که اگر نبودم احتمالاً حال چند محیطبان، چند فعال محیطزیست، چند درخت و چند حیوان به خوبی امروز نبود ... و اینها همه بهانههایی است برای آفرینش لذتی غیرقابل ارزشگذاری که آن را رضایت قلبی مینامم ...
3️⃣ از نخستین روز امردادماه ظاهراً بازنشسته خواهم شد، اما تا روزی که زنده باشم و تا روزی که بتوانم با یادداشتهایم با شما در ارتباط بمانم، به تلاشم ادامه داده و تا لحظهی اخراج از زمین بازنشسته نخواهم شد! تازه چه کسی گفته که کنشگران، نویسندگان، شعرا، دانشمندان و پژوهشگران بازنشسته میشوند؟ آنها حتی پس از پایان ماموریتشان در زمین همچنان زنده و فعال و پرنفس به تابآوری زمینیان ادامه میدهند تا وقتی که همچنان به یادداشتها و نشانزدهاشان ارجاع داده میشود ...
#بازنشستگی_محمد_درویش
https://www.instagram.com/p/CQscPYfBz9B/?utm_medium=copy_link
🔻از تداومِ شالیکاری نگرانکنندهتر!🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ سر راهم به آبشارهای هشتگانه قرهسو در سرزمین کلات نادر، دقایقی به رفتارش خیره شدم؛ قشنگ معلوم بود که خودش هم میداند یک پادشاه است و گوسفندان - عکسها را ورق بزنید - حرفی در برابر او ندارند ... اما چگونه در چنین مرتع لمیزرع و خشکی این تعداد پرشمار از دام سبک روزگار میگذرانند، آن هم در خشکسالی کمسابقه کلات؟ آثار پرتراکم میکروتراسها - ردپای عبور دام - تقریباً همه جا مشهود بود، آنچه اما مشهود نبود، اینکه آنها چگونه و با کدام علف و آب سیر میشوند؟!
2️⃣ اسکندر فیروز در کتاب خاطراتش نقل میکند که روزی از دفتر محمدرضا شاه با وی تماس گرفتند که اعلیحضرت در کاخ نوشهر آنی منتظر شماست! وقتی سراسیمه خود را به اقامتگاه شاه رساندم، در حالیکه دست در پشت و خشمگین قدم میزد، گفت: مگر فرمان نداده بودم تا بزها را از البرز جمع کرده و اجازه چرا ندهید؟ پس چرا امروز در مسیرم از تهران به نوشهر - با هواپیما - بزها را قاطی گوسفندها در گلههایی بزرگ میدیدم؟ برایشان شرح دادم که فرمان معظماله اجرا شده، منتها گلههای گوسفند برای آنکه راه را بیابند، نیاز دارند که چند بز فرمانروا در بینشان حضور داشته باشد! اسکندر در کتابش مینویسد که شاه البته این را میدانست، اما میخواست مطمئن شود که آیا رییس سازمان حفاظت محیطزیستش هم آن را میداند یا خیر؟
3️⃣ خلاصه اینکه قصه حضور بز و خسارتهای جبرانناپذیرش به تابآوری پوششهای گیاهی و درختچهای ایران دستکم بیش از شش دهه قدمت دارد، با این وجود، همچنان در بر همان پاشنه میچرخد؛ چون دولت از هنر معرفی معیشت جایگزین برای هموطنان دامدار خود عاجز مانده است؛ چون دامداران از صدور بخشنامهها و آییننامههایی که فهمی از شرایط معیشتشان ندارد، خسته شدهاند؛ چون همه درگیر روزمرگی شدهاند ...
4️⃣ حقیقت تلخ اما این است که تداوم حضور گلههای دام در مناطق خشکی چون خراسان، اصفهان، فارس، یزد، سمنان، کرمان و ... به مراتب هولناکتر و ویرانگرانهتر از اصرار بر کشت برنج در این مناطق است؛ چرا که تولید هر کیلو گوشت قرمز دستکم سه تا پنجبرابرِ هر کیلو برنج آب نیاز دارد.
5️⃣ تصویر هشتم کاخ خورشید در قلب کلات نادری است؛ عمارتی که میتواند صندوق ارزی پایدار مردم کلات باشد به همراه دهها جاذبه ارزشمند دیگر. بیشتر در موردش خواهم نوشت ...
#فشار_دام
#کلات_نادری
#سفرنامه_بخش_سوم
#اسکندر_فیروز
#خطرناکتر_از_کاشت_برنج
https://www.instagram.com/p/CQu6tq6l1Co/?utm_medium=copy_link
🔻آیا سیروس ارسطونژاد میتواند به یک رویا جان دهد؟🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ روز گذشته - ۲۱ تیر ۱۴۰۰ - به اتفاق دکتر فرزاد کلانتری، مدیر طرح کاپ در سازمان پسماند شهرداری تهران به محل کارگاه سیروس ارسطونژاد در مارلیک کرج رفتیم. ایشان دانشآموخته دانشگاه صنعتی شریف در رشته شیمی در پیش از انقلاب بوده و علاوه بر این، به دلیل طنین جادوییاش، سالها گوینده برنامه پرطرفدار و خاطرهانگیز راه شب رادیو ایران بود. همچنین در دوبله هم دستی بر آتش دارد و از جمله صدای پدر اوشین، صدای اوست ...
2️⃣ با این وجود، آنچه مرا به مارلیک کشاند، گوش دادن به صدای سیروس نبود! بلکه وی ادعا میکند به کمک اختراعی که انجام داده، میتواند تمامی زبالههایی که اینک شهرداریها از تفکیک و بازیافتش عاجز مانده و چارهای جز دفن و سوزاندنش ندارند را تبدیل به مصالح ساختمانی با پایداری بیشتر در صنعت سیمان، بتن و چوب کند. معنای ساده اختراع جناب ارسطونژاد عزیز این است که میتوان برای همیشه کابوس کارخانههای ویرانگر سیمان و نابودی جنگلها برای مصارف چوب را پایان داد و درعین حال از شر زبالههای متعفن و شیرابه یا چرکابههای خطرناکش برای همیشه رها شد. ارسطونژاد به این هم بسنده نکرده و ادعا دارد که میتواند دنیا را از شر زباله خطرناکی به نام تهسیگار و نیز لامپ فرسوده و باتری قلمی و ... خلاص کرده و این چالش یک فرصت بسازد.
3️⃣ اگر نام این اختراع، تبدیل یک رویا به حقیقت و جهنم زمین به بهشت نیست؛ پس چیست؟ برایش شرح دادم که باید به سرعت مستندات علمی و پروپوزال خود را تکمیل و به سازمان پسماند شهرداری تهران ارایه دهد تا پس از بررسیهای فنی لازم، امکان اجرای ادعاها در سطح پایلوت فراهم شود تا آنگاه خودِ محصولات ارایه شده به تبلیغ این اختراع کمک کند.
4️⃣ شما چه فکر میکنید؟ چگونه ممکن است مردی که سی و هفت سال درگیر شدیدترین نوع اعتیاد به مواد مخدر بوده و سالها در حوره موسیقی و صداپیشگی کار کرده، اینک بتواند کاری را به سرانجام رساند که بسیاری از بزرگان صنعت پسماند در آن وادادهاند؟ و چگونه میتوان به او کمک کرد تا زودتر به اهدافش برسد؟
5️⃣ سپاس از صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران که قول رسیدگی و بررسی دقیق این اختراع را داده است.
6️⃣ حتی یک ثانیه از این گفتگوی هفتدقیقهای را از دست ندهید! به ویژه آنجا که به وصیت مرحوم پدرشان اشاره میکند ... آیا سیروس میتواند تندیس نوبل را بر مزار پدر استوار کند؟
#سیروس_ارسطونژاد
#تبدیل_زباله_به_مصالح_ساختمانی
#معجزه_اعتیاد
#مارلیک_کرج
#فرزاد_کلانتری
#سازمان_مدیریت_پسماند
#صدرالدین_علیپور
#من_بازیافتی_هستم
#برنده_نوبل_شیمی_در_آینده
@siriosarastoonejad
https://www.instagram.com/tv/CRQV2XAhB8x/?utm_medium=copy_link
🔻هشتاد میلیون تومان برای آنکه سعید شکوهیها امیدوار مانده و تکثیر شوند! دستیار۵🔻
🇮🇷 @darvishnameh
1️⃣ هفته گذشته در جریان خاموش کردن آتش در کوه دیل گچساران - استان کهگیلویه و بویراحمد - سعید شکوهی مطابق معمول دست از کار با پرایدش کشید و بلافاصله به همراه دوستان کنشگرش راهی جنگلهای آتش گرفته شد. اما متاسفانه هنگام بازگشت، دریافت که خودرو پرایدش، خود قربانی آتش شده و همین طور که در تصاویر میبینید، کاملاً سوخت؛ خودرویی که یگانه ابزار ارتزاق سعید بود و اینک به شدت در تنگنای معیشتی گرفتار شده است ...
2️⃣ چنین است که به همت گنجه پشتیبان زیستبوم ایران و پایگاه خبری گلونی، فراخوانی برای جمعآوری کمک آغاز شده تا بتوان مبلغ هشتادمیلیون تومان - قیمت کارشناسی خودرو سعید شکوهی - را فراهم کرد.
3️⃣ من اگر جای رهبران ایران بودم، به نشانه قدردانی از این حرکت ایثارگرانه سعید و برای تقویت و تشویق روح مشارکت ملی در بزنگاههایی که طبیعت نیاز به کمک دارد، سریعاً دستور پرداخت این رقم ناقابل را صادر میکردم تا نشان دهم حفظ رویشگاه جنگلی زاگرس به عنوان مهمترین عامل تولید آب شیرین و تداوم حیات رودخانههای منتهی به خوزستان مظلوم برای حاکمیت چقدر مهم است. اما متاسفانه یا خوشبختانه سالهاست که امیدم به درایت، خردمندی و یاریگری هموطنان شریفم بیشتر از آن رهبران است؛ رهبرانی که برای خاموشکردن آتشسوزی جنگلهای ترکیه - که البته کسی مخالف این حرکت نوعدوستانه نیست - هواپیمای آبپاش دارند؛ اما برای مهار آتش در زاگرس، هیرکانی و توران ندارند!
4️⃣ لطفاً کمکهای نقدی خود را به حساب گنجه پشتیبان زیستبوم که در صفحه نخست شماره کارتش اعلام شده واریز فرمایید و اگر سوالی دارید، حتما با عباس محمدی عزیز، عضو هیات مدیره گنجه طرح فرمایید. اینک پنجمین یارِ ما، سعید شکوهی است، یاریاش کنیم تا همچنان و پرامید سرباز زاگرس باقی ماند.
#دست_یار_۵
#سعید_شکوهی
#رضا_ساکی
#گلونی
#گنجه_پشتیبان_زیستبوم_ایران
#فراخوان_کمک_برای_جبران_خسارت_به_سعید_شکوهی
#عباس_محمدی
#آتش_در_زاگرس
#جنگلهای_گچساران
#سرباز_زاگرس
#کوه_دیل
https://www.instagram.com/p/CSBxMQaNrTc/?utm_medium=copy_link
هدایت شده از خبرهای فوری / مهم🔖
رخداد کم سابقه در فلات ایران/ روزهای پرباران رسید
🔹محمد درویش، فعال محیط زیست: کمتر چنین رخدادی در سپهر اقلیمی فلات ایران رخ میدهد. اما بامداد امروز - ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - کانال بارانزا و رطوبتخیز کشور از جنوب باختر به شمال خاوری امتداد یافته و بخش مرکزی ایران، به ویژه استان اصفهان ساعات پربارانی را تجربه کرد. #هواشناسی
✅ @Khabar_Fouri
May 11
🔴 فعال محیط زیست: سدسازیهای ترکیه میتواند میزان ورودی آب به ارس را به کمتر از ۵۰ درصد کاهش دهد/ پروژه داپ صدمات جدی به شمال غرب کشور و محدوده حوزه ارس وارد میکند
🔺️محمد درویش، فعال و کنشگر محیط زیست:
🔹️هدف ترکیه این است که بارگزاریها را روی حوزه آبخیز ارس افزایش دهد که دارد چندین سد بزرگ را آنجا میسازد. ما بارها نسبت به این ماجرا هشدار دادهایم که این مسئله میتواند بحران جدی را در دشت مغان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذبایجان غربی و دریای خزر ایجاد کند
🔹️ترکیه دارد حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب مخزن میزند و این میتواند آورد طبیعی ارس را که وارد ایران میشد را به شدت کاهش دهد. رقم ۲۵ تا ۳۰ درصد که اتاق ایران اعلام کرده، رقم خوش بینانهای است. این رقم میتواند بیش از ۵۰ درصد هم شود./انتخاب
@khabarfouri