📌 وفات عبدالحسین زرین کوب
🔹 عبدالحسین زرین کوب، در سال ۱۳۰۱ ش در بروجرد به دنیا آمد. پس از ابتدایی و دبیرستان، به خدمت معارف و فرهنگ درآمد. در سال ۱۳۲۷ ش، موفق به دریافت دکترا شد. وی از محضر محمد تقی بهار، عباس اقبال آشتیانی، احمد بهمنیار و آیت الله شعرانی استفاده برد.
🔻 او در سال ۱۳۳۰ ش، برای مشارکت در طرح ترجمه مقالات دایره المعارف بزرگ اسلامی دعوت شد و همکاری کرد. سالیانی نیز در دانشگاه تهران تدریس و فعالیت نمود. زمینه اصلی پژوهش های او، مطالعه در تاریخ و فرهنگ اسلامی و نقد ادبی است.
▫️ ایشان با تبحر در زبان فارسی و تسلط بر ادبیات عرب و آشنایی با چند زبان اروپایی، آثار پرارزشی از خود به یادگار گذاشت. تأليف فلسفه شعر، نقد ادبی در ۲ جلد، شعر بی دروغ از کوچه رندان و نیز ترجمه ادبیات فرانسه در قرون وسطی و ... از آن جمله اند.
🔸 پژوهشهای او نشان می دهد که زندگی علمی خود را در میان تاریخ و ادبیات و فلسفه تقسیم کرده بود. او ماههای آخر عمر را در تدوین آثار درباره اندیشه های عطار و سعدی سپری می کرد. سرانجام او در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸ ش وفات یافت و در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#۲۴شهریور
#عبدالحسین_زرینکوب
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌸معجزهی صبح را
که میبینی آرزوهایت
را با شوق به دنیـا بگو🥰
دنیـا صدای
عشق و روشنی را خواهد شنید...💓
🌸🍃سـلام دنیا
🌸🍃سـلام صبح قشنگ
🌸🍃سـلام زندگی
سـلام به همگی😊✋
صبحتون بخیر....🌸🍃
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆اتّفاقى عجيب از لطف امام زمان (عجل الله تعای فرجه )
در يكى از روستاهاى كاشان دخترى از خانواده مذهبى و سادات ، به بيمارى سختى مبتلا شد دستها و پاهايش فلج گرديد و...او را به بيمارستان بردند و تحت نظر پزشكان متعدّد قرار گرفت ولى خوب نشد، او را به روستا برگرداندند، همچنان بسترى بود و آثار بيمارى او را از تحرك باز داشته بود.
او قبل از بيمارى و بعد، اهل عبادت و توسّل بود، و از بانوان محترمى بود كه همواره به محمّد (صل الله علیه وآله و سلم ) و آل آنحضرت (ع ) توجه داشت و آنها را در خانه خدا واسطه قرار مى داد.
و از امام زاده عبداللّه بن على (علیه السلام ) كه در روستا بود، در اين راستا كمك مى گرفت ، و از آنها مى خواست از خدا بخواهند تا او بهبودى خود را بدست آورد.
ساعت يك و نيم بعد از ظهر روز پنجشنبه (16 خرداد1370 و 22 ذيقعده 1411) بود او با اينكه در روز نمى خوابيد اندكى در بستر خوابش برد، ناگهان در عالم خواب ديد امام زمان حضرت مهدى (سلام اللّه عليه ) به بالين او آمد، پرسيد حالت چطور است ؟
او عرض كرد: سرم درد مى كند، گلويم گرفته به طورى كه وقتى مى خواهم سخن بگويم ، بغض مرا فرا مى گيرد و گريه مى كنم .
امام دست مرحمت بر سر و پيشانى او كشيد، همين لطف خاص امام موجب شد كه بيمارى از جان او رفت و او سلامتى خود را باز يافت .
اين بانوى علويّه هنگامى از خواب بيدار شد، خود احساس فلجى نمى كرد جريان خواب خود را براى بستگان و حاضران تعريف كرد، گريه شوق سراسر مجلس را فراگرفت ، او از بستر برخاست و حركت كرد تا در حياط خانه وضو بگيرد. بستگان او ناباورانه به همديگر مى گفتند: مراقب باشيد نكند كه او به زمين بيفتد، ولى ديدند او باكمال سلامتى و بدون كمك ديگران وضو گرفت و به اتاق بازگشت و دو ركعت نماز خواند و سپس به سوى بارگاه امام زاده عبد اللّه بن على (ع ) روانه شد، چرا كه با اين جريان عجيب ، خواهر او در خواب ديده بود، حضرت امام زاده عبد اللّه بن على ، نزد او آمد و فرمود: خواهرت خوب شد بيا اندكى از پارچه سبز را كه روى ضريح من است ببر و به بازوى خواهرت ببند، آن بانو به اين دستور نيز عمل كرد.
مردم از جريان مطّلع شدند، نقّاره خانه امام زاده به صدا در آمد، مؤ منين و مؤ منات گروه گروه آمدند و شادى مى كردند و به بيمار و بستگان او مبارك باد مى گفتند، نگارنده به اميد به الطاف خاص تو اى امام و اى محبوب خاصّان درگاه خدا گويد:
هر چند پير و خسته دل و درمانده شدم * هر گه كه ياد روى تو كردم جوان شدم
آيا شود پيام رسانى به من ز لطف * خوش دار، من ز عفو گناهت ضمان شدم
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی تامل برانگیز از تاثیر کارتونها و محیط بر کودکان
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆ازدواج فرمايشى
وقتى كه شمس و اشرف (دو دختر رضاخان ) به سنّ ازدواج رسيدند، رضاخان (طبق طرح از پيش تعيين شده ) آن دو را به اتاق كار خود احضار كرد و در آنجا آن دو جوان را را به آنها معرفى كرد و گفت : اينها شوهرهاى شما هستند، اميد كه به پاى هم پير بشويد (اين جريان در سال 1317 شمسى رخ داد) با توجه به اينكه هر دو آنها سر سپرده انگليس بودند.
يكى از آنها فريدون جم بود كه بعدها به درجه ارتشبدى رسيد، و ديگرى على قوام پسر قوام الملك شيرازى .
و بعد رضاخان به دختران خود گفت : چون شمس ، خواهر بزرگتر است انتخاب اوّل با او است ، و دوّمى هم نصيب اشرف خواهد شد.
چون فريدون جم ، خوش تيپ تر و جذّاب تر بود، شمس او را بر گزيد، على قوام سهم اشرف گرديد.
قرار بود كه اشرف با فريدون جم ، و شمس با على قوام ازدواج كنند، ولى شب قبل از عقد، شمس نزد پدر رفت و گفت : من از فريدون بيشتر خوشم مى آيد، اگر اجازه بدهى با او ازدواج كنم ، رضاخان گفت : هر كارى شدنى است .
به اين ترتيب ، اشرف مجبور شد با شوهر تعيين شده براى شمس ازدواج كند، و تسليم هوس خواهر بزرگترش گردد، البته اين ازدواجهاى اجبارى پس از مرگ رضاشاه از هم پاشيد، و شمس با ويولن زنى بنام مين باشيان ازدواج كرد و به مصر گريخت ... اين است نمونه اى از انحرافات خانواده رضاخان كه او را بعضى به دروغ غيرتمند مى خواندند.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
°•°•°
هرگز امیدت رو از دو چیز قطع نکن :
از رحمت خدا
از قدرت خدا…🌿
✾📚 @Dastan 📚✾
9.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به نظرتون میرزای قمی
چجوری به این آرامش رسیده
غیر از فراموش نکردن خداست ؟
الیس الله بکاف عبده
خدا کافی نیست ؟
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤علامه محمد تقی جعفری
🦊داستان شیر و روباه و گرگ
✾📚 @Dastan 📚✾
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 ولادت سیده نفیسه از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام
🔹 سیده نفیسه، دختر حسن بن زید بن حسن بن علی علیهما السلام است که سال ۱۴۵ق در مکه بدنیا آمد. وی که دارای شخصیتی عابد، زاهد، محدّث، نیکوکار و حافظ قرآن بوده است همسر اسحاق مؤتمن فرزند امام صادق ع بود.
♦️ندیمه او که ۴۰سال به او خدمت کرده، می گوید: «ندیدم که شب بخوابد و روزها روزه نباشد.»
🔻او در سال ۱۹۳ ق پس از انجام مناسک حج به مصر آمد. مصریان کرامات زیادی از آن بانوی محترم دیدند که سبب اسلام آوردن یهودیان بسیاری شد. او به درخواست مصریان برای همیشه در مصر ساکن شد.
🔹 سیده نفیسه در رمضان سال ۲۰۸ ق از دنیا رفت. اسحاق مؤتمن، میخواست جنازه همسرش را به مدینه ببرد اما به درخواست اهالی مصر او را در همانجا دفن کرد.
#تقویم_تاریخ
#11ربیع_الاول
#نفیسه_خاتون
✾📚 @Dastan 📚✾
16.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چشم برزخی آیت الله سید جمالالدین گلپایگانی
👈 و سفارش ایشان به پدرِ صاحب قبر
🎤حجه الاسلام عالی