#داستان_آموزنده
🔆استمداد از خدا در ترك گناه
خداوند به حضرت داود (علیه السلام ) وحى كرد، نزد دانيال پيغمبر برو و به او بگو تو يكبار مرا گناه كردى (يعنى ترك اولى كردى ) تو را آمرزيدم ، و اگر براى دوّم گناه كردى ، باز آمرزيدم ، و اگر براى سوّم آمرزيدم ، و اگر براى بار چهارم گناه كنى ، ديگر تو را نمى آمرزم .
حضرت داود (علیه السلام ) عرض كرد: پروردگارا، پيامبر تو ماءموريت دارى خود را ابلاغ نمودى .
هنگامى كه نيمه هاى شب شد، دانيال به مناجات و راز و نياز با خدا پرداخت و عرض كرد: پروردگارا، پيامبر تو داود (ع ) سخن تو را به من ابلاغ نمود كه اگر بار چهارم گناه كنم ، مرا نمى آمرزى .
فو عزتك لئن لم تعصمنى لاعصينك ثمّ لا عصينك ثمّ لا عصينك .
:به عزتت سوگند اگر تو مرا نگاه ندارى (وكمك نكنى ) همانا ترا نافرمانى كنم و سپس نيز نافرمانى كنم و باز هم نافرمانى كنم .
آرى ترك گناه ، دشوارى است ، بايد از درگاه حق براى توفيق بر آن ، كمك جست ، چنانكه در آيه 32 سوره يوسف مى خوانيم : يوسف به خدا عرض كرد: و الا تصرف عنى كيدهنّ اصب اليهن واكن من الجاهلين .
:خدايا!اگر مكر و حيله اين زنان آلوده را از من باز نگردانى ، قلب من به آنها متمايل مى گردد و از جاهلان خواهيم بود.
و در آيه 24 سوره يوسف مى خوانيم :
و لقد همّت به و هم بها لو لا ان راى برهان ربّه .
: آن زن (زليخا) قصد يوسف را كرد، و يوسف نيز - اگر برهان پروردگار را نمى ديد - قصد وى را مى نمود.
آرى يوسف در كشمكش غريزه جنسى و عقل تا لب پرتگاه كشيده شد و تمام عوامل گناه ، او را به سوى گناه مى كشاندند، ولى برهان خدا، يعنى علم و ايمان او، آگاهى او، مقام عصمت و نبوت او، و استمداد او از درگاه الهى ، او را از پرتگاه نجات داد.
و طبق روايتى : در آنجا بتى بود كه معبود (زليخا) همسر عزيز مصر بود، ناگهان چشم زليخا به آن بت افتاد و احساس كرد، و لباسى بر روى بت افكند، يوسف با مشاهده اين وضع ، دگرگون شد و گفت : تو از بت فاقد عقل و شعور، شرم مى كنى ، چگونه من از پروردگارم كه همه چيز را مى نگرد حيا نكنم ؟.
📚داستان دوستان، جلد پنجم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
🪐
✍داستان ضرب المثل ناخوانده به خانه خدا نتوان رفت
در روایات این چنین نقل شده است که در زمانهای بسیار دور، یکی از تاجران معروف کشور عراق، برای زیارت و طواف خانهی خدا راهی مکه مکرمه میشود. او در بین راه با خود میگفت بعد از زیارت خانه خدا، به بازار میروم و اگر جنس ارزون و مرقون به صرفه وجود داشت، میخرم.
خلاصه بعد از چند روز به مکه رسید و بعد از کمی استراحت برای طواف به مسجدالحرام رفت. او اعمال حج را به جای آورد و به استراحتگاهش برگشت.
پس از چند ساعت از خواب بیدار شد و به بازار شهر رفت تا هم گشتی در آنجا بزند و هم اجناسی را که با خود به مکه آورده بود، بفروشد.
مرد تاجر روبروی بازار شهر مکه پارچهای را پهن کرد و وسایلش را برای فروش در معرض دید مردم قرار داد. در همین حین پیر مردی فقیر و مستمند از دور بساط مرد تاجر را دید و نزدیک آن شد و زیر لب گفت عجب رسم نامردی این روزگار دارد که من از فقر و گرسنگی در رنج و سختی باشم، ولی این مرد در ناز و نعمت زندگی کند. فرق این مرد با من چیست؟! چه گناهی انجام دادهام که باید انقدر ناتوان و بیپول باشم!
مرد فقیر در حال سخن گفتن با خودش بود که تاجر زمزمههای مرد بینوا را شنید و به شدت عصبانی شد و به او گفت که ای گستاخ؛ فقرا به مال ثروتمندان حسرت نمیخوردند و حسادت نمیورزند. معلوم است از کشور دیگری به اینجا آمدی تا به جای طواف کردن خانهی خدا، گدایی کنی و زائران را سرکیسه کنی. من اگر میدانستم که آمدن من به مکه باعث میشود که با تو روبرو شوم هرگز به این شهر سفر نمیکردم.
مرد فقیر اشک در چشمانش حلقه بست و به تاجر گفت اشتباه متوجه شدی و من برای گدایی به این شهر نیامدم! مرد ثروتمند هم به او گفت من اشتباه نمیکنم و حقیقت را گفتم و خداوند هم به حضرت ابراهیم فرمان داده که:
انسانها را برای طواف به شهر مکه دعوت کن و آنها را هدایت فرما و از آن دسته از مردم که وضع مالی خوبی دارند هم با روی باز استقبال کن و من هم برای اطاعت از امر خداوند به مکه مشرف شدم تا با خداوند راز و نیاز کنم.
سپس گفت: ناخوانده به خانه خدا نتوان رفت و تو راه بسیار سخت و طولانی را از کشوری دور طی کردی تا در اینجا گدایی کنی و به مال و ثروت مردم حسودی کنی! من هر چه از خداوند خواستهام به من داده است و همیشه شکرگذار نعمتهایش بوده و هستم و زکات و خمس مالم را همیشه پرداخت کردهام و همیشه با مردم مهربان و خوش رفتار بودهام و این لباس درویشی که تو بر تن کردهای لباس انبیا است و حرمت دارد و نباید از آن سواستفاده کنی.
سپس مقداری پول به او داد و گفت که همیشه در هر کجا و در هر لباسی که هستی شکر خداوند را به جای آور تا خداوند هم دست تو را بگیرد.
مرد فقیر وقتی صحبتهای تاجر را شنید خجالت کشید و از او عذر خواهی کرد و سرش را پایین انداخت و رفت. مردم که در آنجا جمع شده بودند تحت تاثیر سخنان تاجر قرار گرفتند و صلوات بلندی ختم کردند.
از آن دوران تا به امروز اگر شخصی بدون دعوت به مهمانی کسی برود و به مال و اموال او حسادت بورزد، #ضرب_المثل زیر را برایش به کار میبرند:
ناخوانده به خانه خدا نتوان رفت.
✾📚 @Dastan 📚✾
هدایت شده از حاج ابوذر بیوکافی
6.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ریل
🔉 #سرود | اهل سُنت نبّیم؛ یعنی شیعهی علیم
🎙 با نوای #حاج_ابوذر_بیوکافی
📆 پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
🏳️ هیأت ثاراللّٰه (ع) زنجان
🌸 به مناسبت ولادت #پیامبر_اکرم_ص و #امام_صادق_ع
✨ #هفته_وحدت
🇮🇷 کانالرسمیحاجابوذربیوکافی
▫️ AbozarBiukafi_ir
✅ آغاز نبرد خرمشهر
🔻 نبرد خرمشهر، درگیری شهری میان ارتش عراق و رزمندگان ایرانی بود که از تاریخ ۱ مهر تا ۴ آبان سال ۱۳۵۹ رخ داد. در پی حمله عراق به ایران، ۱۲ لشکر عراقی به سمت خرمشهر روانه شدند که با مقاومتِ گردان دژ نیروی زمینی ارتش، گردان تکاوران دریایی بوشهر، پاسداران و مردم بومی خرمشهر و شهرهای اطراف روبرو شدند.
🔹 نهایتاً، عراق توانست پس از ۳۴ روز درگیری، خرمشهر را تسخیر کند. در این نبرد از هر دو طرف حدود ۷٬۰۰۰ نفر کشته و مجروح شدند. با وجود مقاومت سرسختانهٔ ایرانی ها، به دلیل نرسیدن نیروی کمکی و آتش سنگین دشمن، نیروهای مقاومت پس از خارج کردن مردم، از شهر خارج شدند.
🔸 اگرچه صدام، وعدهٔ فتح یک روزهٔ خرمشهر، سه روزهٔ خوزستان و یک هفته ای ایران را می داد، اما با مقاومت ایران، طی بیش از یک ماه تنها به اشغال خرمشهر و حصر آبادان اکتفا کرد. عراق ابتدا برای اشغال خرمشهر دو گردان فرستاده بود، اما با مقاومت نیروهای ایرانی مجبور شد بیش از دو لشکر اعزام کند.
▫️در روز سوم آبان ماه ۱۳۵۹، عراقی ها با استقرار در ساختمان فرمانداری خرمشهر و دیگر ساختمان های مجاور، پل خرمشهر را زیر آتش خمپاره اندازها و تیربارهای سنگین خود گرفتند و مانع تردد قایق در رودخانه کارون نیز شدند. پس از مدتی درگیری، با فرارسیدن شب، مدافعان دستور عقبنشینی را دریافت کردند.
#تقویم_تاریخ
#۱مهر
#نبرد_خرمشهر
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ تولد حضرت امام خمینی ره
▫️ امام خمینی ره، در اول مهر سال 1281 ش برابر با بیستم جمادی الثانی 1320ق، همزمان با میلاد حضرت زهرا س در شهرستان خمین به دنیا آمدند. در دوران طفولیت، پدرشان که از عالمان آن دیار بود به شهادت رسید و از آن پس تحت سرپرستی مادر خود قرار گرفت.
🔸 پس از پشت سر گذاشتن دروس مقدماتی و سطح، در محضر آیت اللَّه شیخ عبدالکریم حائری یزدی به فراگیری دروس خارج همت گماشتند و مورد توجه خاص استاد واقع شدند. در قم از محضر حضرات آیات شیخ علی اکبر یزدی و محمدعلی شاه آبادی استفاده کردند.
🔻 سپس وی حلقه درسی خود را تشکیل دادند. در محضر ایشان شاگردان فراوانی پرورش یافتند که در جریان نهضت نیز، یاورشان بودند. ایشان از جمله کسانی بودند که نقش مهمی در دعوت از آیت اللَّه بروجردی به قم ایفا کردند.
🔹 پس از ارتحال آیت اللَّه بروجردی، امام خمینی علیه پهلوی قیام کردتد. حوادث متعدد به ویژه خروش ایشان نسبت به کاپیتولاسیون به تبعید ایشان به ترکیه، عراق و پاریس انجامید. پس از ۱۵ سال دوری از وطن، در بهمن ماه ۱۳۵۷ به کشور بازگشتند. سرانجام در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸ در ۸۸ سالگی از دنیا رفتند.
#تقویم_تاریخ
#۱مهر
#امام_خمینی
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ آغاز بنای مسجدالنبی در مدینه به دست "پیامبر صلی الله علیه وآله
🔹 مسجدالنبى، پس از مسجدالحرام، مقدس ترین مسجد مسلمانان به شمار می آید که علاوه بر جای عبادت مسلمانان صدر اسلام، جایی برای گردهمایی و جماعت بود و در انسجام مسلمانان نقش مهمی داشت. در این مسجد تصمیم گیری های مهم سیاسی انجام گرفت و همچون مرکزی برای اداره حکومت و برگزاری جلسات سیاسی، نظامی و اجتماعی توسط پیامبر استفاده می شد.
🔸 وقتی که رسول خدا ص وارد یثرب شد، در خانه ابو ایوب انصارى ساکن شد. زمین مسجد را خرید و سنگ بناى مسجد را نهاد. همه یاران از زن و مرد شروع به ساختن مسجد کردند. خود پیامبر نیز با تمام توان در ساختن مسجد شرکت کرد. این مسجد در گذر زمان بارها توسعه یافت.
🔻 ساختن مسجد سبب شد تا جمعیت زیادى از مهاجران و حتى ساکنان محلهاى دیگر، در اطراف مسجد خانه هایى بنا کنند. کم کم شهر در اطراف مسجد شکل گرفت. پس از تمام شدت کارهای ساختمانی مسجد، صدای اذان توسط وحی اعلام شد و وقت نمازها بوسیله اذان معلوم می شد.
▫️ مسجد با همین بنا براى هفت سال محل برگزارى نماز جماعت، نماز جمعه و خطبه هاى پیامبر ص بود. در سال هفتم هجرت با گسترش اسلام، ضرورت توسعه مساحت مسجد مطرح شد. تا آن که مساحت مسجد به ۲۴۷۵ مترمربع رسید. در این توسعه، شکل مسجد به صورت یک مربع درآمد.
#تقویم_تاریخ
#۱۸ربیع_الاول
#مسجدالنبی
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ قتل امیرکبیر، صدراعظم ایران به دستور ناصرالدین شاه قاجار
🔻 میرزا محمدتقی امیر کبیر خان، سال ۱۲۲۲ ق در اراک متولد شد. وی که فردی مقید و معتقدی بود در ابتدای سلطنت ناصرالدین شاه قاجار به مقام صدارت اعظمی رسید. تحولات مهمی در زمان ۲۹ ماهی که او صدراعظم بود در شئون سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و اجتماعی کشور رقم خورد.
▫️ سنگ بنای مدرسه «دارالفنون» به دست وی گذاشته شد. در سیاست های مالی، امور نظامی و امنیتی، نظام اطلاعاتی و امنیتی، امور قضایی و برخورد با جرم، اخلاق و کردار مدنی، امور شهر و خدمات شهری، خدمات مهمی در دولت او رقم خورد.
🔸 خدمات و اصلاحات امیرکبیر، موقعیت برخی از سفارتخانه ها و درباریان را متزلزل کرد و آن ها به امیرکبیر تهمت زدند که انگیزه سلطنت دارد از این رو خواستار عزل وی شدند. اینچنین بود که آنان ناصرالدین شاه را به عزل امیرکبیر ترغیب کردند. از این رو، حکم عزل او در ۱۹ محرم سال ۱۲۶۷ق به وی ابلاغ شد.
🔹 دو روز پس از عزل در ۲۵ محرم سال ۱۲۶۸ ق به کاشان تبعید شد و ۴۰ روز بعد در ۱۸ دی ۱۲۳۰ ش در حمام فین کاشان با بریدن رگ دستانش به قتل رسید. پیکر او را ابتدا در کاشان دفن کردند. اما چند ماه بعد، با تلاش همسرش، پیکر او را به کربلا بردند و در اتاقی که در آن به سوی صحن امام حسین ع باز میشود، به خاک سپردند.
#تقویم_تاریخ
#۱۸ربیع_الاول
#امیر_کبیر
#سالروز_قتل
✾📚 @Dastan 📚✾
28.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠حضرت آیتالله خامنهای:
🔹از بزرگترین اهداف روزهی ماه رمضان یا شاید بشود ...گفت: «تمام الهدف» تقواست. «لعلکم تتّقون.» و این دست ماست. مردم باید هرکدام خودشان، و اگر بتوانند دیگران را اصلاح کنند. ... از جمله چیزهایی که در این ماه رمضان عادی است، این عبارت صریح خدای متعال است که «لیلة القدر خیر من الف شهر، تنزّلالملئکة و الروح فیها باذن ربهم من کل امر، سلامٌ هی حتی مطلع الفجر.»
♦️یک شب تا صبح، مظهر سلام الهی است. همان «سلامٌ قولاً من ربّ رحیم» که مخصوص مؤمنین است. مخصوص اهل بهشت است. مخصوص بندگان خالص خداست. این، در اختیار ماست که استفاده کنیم. ... این، کلید اصلاح همه امور است؛ و از اینجا شروع میشود.
💢کما اینکه اصل انقلاب از اینجا شروع شد: از مسجد و دین و تقوا. اگر به امام بزرگوار نگاه کنید، بیشتر معلوم میشود که پایه و قاعده اصلی این حرکت عظیم، تقوا بود. امام، مظهرِ تقوا و توجّه و معرفت و عمل برای خدا و اخلاص بود. اگر این نبود، نمیشد. اگر امام آن قدر خوب و اهل معنا و معرفت نبود، این کار به اینجا نمیرسید. این مقدّمهای برای اصلاح است.
۱۳۷۲/۱۱/۱۷
#مقام_معظم_رهبری
#آیه_۵۸_سوره_یس
#ترنم۱۰
✾📚 @Dastan 📚✾
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک معلم روز اول کلاس کتابهای درسی را معرفی کرد
و چقدر زیبا قرآن را معرفی کرد...
کاش یاد بگیریم چراغ راه ما، نه کتب درسی و دانشگاهی، بلکه قرآن است
از علوم مختلف باید بهره برد، اما مبنای زندگی و اعتقادات ما باید قرآن باشد.
همان قرآنی که چه بسا مدتهاست لای آن را باز نکردیم 😔
#دارالقرآن_بقیه_الله_عج الله تعالی فرجه
✾📚 @Dastan 📚✾
6.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️روایت آیتالله خامنهای از روز اول مدرسه و اولین معلم خود...
✾📚 @Dastan 📚✾