📌 ولادت دانشمند بزرگ ايرانی خواجه نصير الدين طوسی
🔸محمد ابوجعفر مشهور به خواجه نصير الدين طوسی، معروف به محقق طوسی و استاد البشر در ۱۱ جمادی الاول سال ۵۹۷ قمری در طوس زاده شد. پس از مدتی کسب علم در زادگاه خود راهی نيشابور گرديد و از اساتيد آن شهر بهرهمند شد.
🔹بعدها به شهرهای ری، اصفهان و قم و سرانجام به عراق عزيمت نمود و خوشه چين معارف آنان گرديد. ایشان پس از حمله وحشيانه مغول به ايران، به دعوت يكی از حكام فرقه اسماعيليه راهی قُهِستان شد و در مدت ۲۶ سالی كه در اين قلعه ها به سر برد، كتابهای متعددی را به رشته تحرير درآورد.
🔸پس از حمله مغول، هلاكوخان وی را در شمار بزرگان خود قرار داد و خواجه با استفاده از اين موقعيت از قتل عام مردم، علما و نيز ويران ساختن اماكن علمی و فرهنگی جلوگيری نمود.
🔹خدمات گسترده خواجه بسيار وسيع و در سطوح مختلف انجام گرفته است. سرانجام اين عالم نستوه در ۱۸ ذی قعده سال ۶۷۳ ق در بغداد دار فانی را وداع کرد و در جوار حرم امام موسی كاظم علیه السلام به خاک سپرده شد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۱۱
#خواجه_نصیر_طوسی
✾📚 @Dastan 📚✾
📌 درگذشت آیت الله میرزا مهدی غروی اصفهانی
🔹 میرزا مهدی فرزند میرزا اسماعیل اصفهانی غروی در سال ۱۳۰۳ق در اصفهان متولد شد.ایشان تحصیلات مقدماتی و اندکی از اصول و فقه را نزد استادان محلی آموخت.
🔸میرزا مهدی اصفهانی در سال ۱۳۱۵ق، به شهر کربلا رفت و از محضر سید اسماعیل صدر بهرمند شد. ایشان در مدت حضورش در نزد سید اسماعیل صدر، به غیر از تحصیل علوم رایج به طی مقامات تربیت نفس مشغول بود. تا آنجا که نقل شده است وی به مقام تجرید و خلع بدن دست یافت.
🔹او برای ادامه تحصیل علم راهی نجف شد و در درس فقه و اصول آخوند خراسانی حاضر شد. سپس در این دوران با سیدعلی قاضی و سید جمال الدین گلپایگانی انس گرفت.
🔸وی از محضر عالم بزرگ تشیع میرزای نایینی نهایت استفاده را کرد، و در سال ۱۳۳۸ق از وی اجازه اجتهاد گرفت و آقا ضیاء عراقی، شیخ عبدالکریم حائری یزدی و سید ابوالحسن اصفهانی نیز آن را تأیید کردند.
🔹رهبر معظم انقلاب درباره ایشان می فرماید:
دو عالم متشخص مرتضی آشتیانی و میرزا مهدی اصفهانی در سال ۱۳۶۵ق بدرود زندگی گفتند و حوزهٔ علمیهٔ مشهد، با درگذشت آن دو، آخرین مدرسان بزرگ خود را از دست داد و درس خارج در این حوزه مجدداً دچار رکود شد.
🔸میرزای اصفهانی در ۱۹ ذیالحجه سال ۱۳۶۵ق درگذشت و در دارالضیافة حرم امام رضا (ع) دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۲۳
#آیت_الله_اصفهانی
هدایت شده از ایران همدل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 #خبر_همدلی | دعوت حاج محمود کریمی از مردم برای حضور در چیذر و کمک به مردم مظلوم فلسطین و لبنان
🔹حاج محمود کریمی: پنج شنبه، ساعت ۴ عصر، نمایندگان دفتر آقا در قالب پویش #ایران_همدل و برای کمک به محور مقاومت در چیذر حاضر خواهند شد؛ برای دریافت طلا و وجه نقد.
🔸دوستان با جیب سنگینتر بیایند تا باری از جبهه مقاومت برداریم. طوری بیاییم که روز قیامت جواب داشته باشیم بدهیم. از ما سوال میکنند که دستتون به جهاد مستقیم نمیرسید، به جیبتون که میرسید. بسمالله، آبروی هیئت رایةالعباس رو بخرید.
🔹جهت کمک نقدی به مردم مظلوم فلسطین و لبنان از طریق زیر می توانید اقدام کنید؛
شماره کارت:
6037998200000007شماره شبا:
Ir320210000001000160000526کد دستوری: #14* پرداخت مستقیم در KHAMENEI.IR 📢 راوی همدلی باش 👇 @iranehamdel_contact
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سه راهکار علامه طباطبایی (ره) برای اصلاح اخلاق!
🔸 حجت الاسلام رفیعی
✾📚 @Dastan 📚✾
#داستان_آموزنده
🔆داستانى در مورد فدك
ابن ابى الحديد معتزلى كه از علماى معروف و برجسته اهل تسنن است مى گويد: من از استادم (على بن فارقى ) مدرس مدرسه بغداد پرسيدم آيا فاطمه (سلام الله علیها ) از ادعاى مالكيت فدك راست مى گفت ؟.
گفت : آرى .
گفتم : پس چرا خليفه اول ، فدك را به او نداد، در حالى كه فاطمه (س ) نزد او را راستگو بود؟.
او لبخندى زد و كلام زيبا و لطيف و طنز گونه اى گفت ، در حالى كه او هرگز عادت به شوخى نداشت ، گفت : اگر ابوبكر، فدك را به مجرد ادعاى فاطمه (سلام الله علیها ) به او مى داد، فردا به سراغش مى آمد و ادعاى خلافت براى همسرش مى كرد! و وى را از مقامش كنار مى زد و او هيچگونه عذر و دفاعى از خود نداشت ، زيرا با دادن فدك پذيرفته بود كه فاطمه (سلام الله علیها) هر چه را ادعا كند راست مى گويد، و نيازى به بينه و گواه ندارد.
سپس ابن ابى الحديد مى افزايد: اين يك واقعيت است ، هر چند استاد، آن را به عنوان مزاح ، مطرح كرد.
اين اعتراف صريح از اين دو دانشمند اهل تسنن حاكى است كه داستان فدك ، يك داستان سياسى و آميخته با خلافت بوده ، نه داستان صرفا اقتصادى .
📚داستان دوستان، جلد دوم، محمد محمدى اشتهاردى
✾📚 @Dastan 📚✾
12.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت بیست و هفت
📚 موضوع: معارف قرآن
📖تفسیر آیه ۹ سوره مبارکه اسراء
🗓۱۳۹۵/۰۳/۱۸
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
✾📚 @Dastan 📚✾
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قضیه باغ فدک چه بود؟
بخش اول
✾📚 @Dastan 📚✾
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️روزهایدلشکستگیعلی..💔
روضه خوانی رهبرانقلاب در فاطمیه اول
✾📚 @Dastan 📚✾
✅ رسم کتابخوانی، انس با کتاب
🔹 مسئلهی مطالعه و کتابخوانی مهم است. در جامعهی ما بیاعتنائی به کتاب وجود دارد.
🔸 گاهی آدم میبیند در تلویزیون از این و آن سؤال میکنند: آقا شما چند ساعت در شبانهروز مطالعه میکنید، یا چقدر وقت کتابخوانی دارید؟ یکی میگوید پنج دقیقه، یکی میگوید نیم ساعت! انسان تعجب میکند. ما باید جوانان را به کتابخوانی عادت دهیم، کودکان را به کتابخوانی عادت دهیم؛ که این تا آخر عمر همراهشان خواهد بود.
🔹کتابخوانی در سنین بنده - که البته بنده چندین برابر جوانها کتاب میخوانم - غالباً تأثیرش بمراتب کمتر است از کتابخوانی در سنین جوانها و شما عزیزانی که اینجا حضور دارید. آنچه که همیشه برای انسان میماند، کتابخوانی در سنین پائین است. جوانان شما، کودکان شما هرچه میتوانند، کتاب بخوانند؛ در فنون مختلف، در راههای مختلف، مطلبی یاد بگیرند.
🔸 البته از هرزهگردی در محیط کتاب هم باید پرهیز کرد، منتها این مسئلهی بعدی است؛ مسئلهی اول این است که یاد بگیرند، عادت کنند به این که اصلاً به کتاب مراجعه کنند، کتاب نگاه کنند. البته باید دستگاهها مراقب باشند، اشخاص مواظب باشند، هدایت کنند به کتاب خوب؛ که با کتاب بد، عمر ضایع نشود.
✍️ بیانات مقام معظم رهبری در موضوع کتابخوانی
۱۳۹۱/۰۷/۲۰
#هفته_کتابخوانی
#انس_با_کتاب
#آبان_۲۴
✾📚 @Dastan 📚✾