#پرسش_پاسخ
#حجاب
خبرگزاری مهر با احمدرضا اخوت، نویسنده کتاب بایسته های بیان مسائل جنسی براساس احکام الهی مصاحبه ای کرده است:
*اصول صحیح بیان مسائل جنسی برای کودکان چیست و در این کتاب چگونه به آن پرداخته اید؟*
احکامی است که پدران و مادران و مربیان در خصوص مسائل جنسیتی از زمان کودکی باید رعایت کنند. این کتاب پیرامون مراعات ها، آموزش ها، اطلاع دادن ها و رعایت هایی است که از جنس تقوا است و والدین و مربیان باید نسبت به فرزندانشان و البته نسبت به خودشان اعمال کنند. این نکات در این کتاب در چند فصل بیان شده است. یکی این که اساس آموزش بایسته های بیان مسائل جنسی بر چه استوار است. در پاسخ این سوال باید گفت که *بیان این مسائل بر اساس عفاف و حیا استوار است* و آیات و روایات مربوط به آن در کتاب آمده است.
باید به این توجه داشت که وقتی مسائل جنسی میخواهد در خانواده طرح و نسبت به آنها آگاهی داده شود، حتماً باید در حالتی از پوشش و حیا این موضوع مطرح شود و راجع به آن صحبت شود. در *فصل اول* موضوع عفاف به عنوان مدیریت کننده امیال و لذتها مطرح شده است. وقتی شما امیال و لذت ها را مدیریت می کنید، تازه لذت های حقیقی خود را نشان می دهد و قوای انسان از قوای طبیعی به سمت قوای فکری و شکوفایی عقل سوق پیدا میکند. به همین دلیل مفاهیم مختلفی مثل امساک، حفظ، حریم، تقوا، رعایت، کفاف و ... برای انسان پدیدار می شود و مقوله هایی مثل هجر، حصن، حرم، حریم و ... به واسطه این مسأله فهم می شود و جریان پیدا می کند.
به تدریج کتاب وارد *مسائل احکام* میشود و بایدها و نبایدهای آگاهی از مسائل جنسی مطرح می شود. به هر حال انسان باید نسبت به مسائل جنسی آگاهی پیدا کند و برای اینکه از افراط و تفریط در این مسأله به دور باشد، باید یک سری احکامی را رعایت کند. پس بنابراین آگاهی به موقع نسبت به مسائل جنسی برای خارج شدن از افراط و تفریط نسبت به این مسئله ضرورت و موضوعیت پیدا میکند. به هر حال مسائل جنسی که خداوند در انسان قرار داده به خاطر همین امر ازدواج و فرزنددار شدن است و این غرایز را باید به این سمت کشاند. به همین دلیل پرهیز از فعال شدن زودهنگام مسائل جنسی خیلی مهم است و پرهیز از تقویت قوه خیال و وهم در مسائل جنسی اهمیت زیادی پیدا میکند. مسایلی که منجر می شود این قوه و خیال در این زمینه فعال شود ولو اینکه به نام آموزش یا مواردی از این دست باشد منع میشود. از طرفی شکوفایی عفاف با توجه به آموزش های سوره نور اهمیت پیدا میکند.
خداوند یک سوره را به نکات مربوط به مراعات مسائل مرتبط با غریزه جنسی اختصاص داده و مسائل خانواده را به ویژه از نظر مسائل جنسی و جنسیتی در این سوره مطرح کرده است. هم از لحاظ آسیب شناسی موضوع را مطرح کرده و هم مراعات هایی که لازم است و عدم رعایت آنها می تواند تبعاتی را برای جامعه به وجود بیاورد. در ادامه کتاب به صورت مفصل *چگونگی آموزش مسائل جنسی در چهارچوب احکام* گفته شده است؛ به خصوص با رویکرد مبتنی بر کتاب تحریر الوسیله حضرت امام. مطالب این کتاب برای آموزش مسائل جنسی از کتب مختلف استخراج شده است. آموزش مسائل جنسی متناسب با دوره های سنی در این کتاب مطرح شده است. مثلاً اینکه در دوره طفولیت در مقطع اول و دوم و سوم چه بخشهایی از این مسائل باید مورد توجه قرار بگیرد. مثلاً مراقبتهایی مثل محل خواب اطفال، آموزش عفاف به اطفال و مسائلی از این دست. آموزش مسائل جنسی بعد از بلوغ تا ازدواج در ادامه کتاب مطرح شده است. این دوره نیز مقطع بندی شده و ملاحظات مربوط به هر دوره بیان شده است. سپس به آموزش مسائل جنسی از مرحله ازدواج تا فرزندآوری پرداخته ایم. سپس آموزش مسائل جنسی بعد از فرزند آوری.
🍎 ادامه و مشروح این مصاحبه را می توانید در آدرس زیر دنبال نمایید:
https://www.mehrnews.com/news/4617600/%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%AC%D9%85%D8%A7%D8%B9-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%85-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%D8%A8%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C
🏴 👆اگه امسال اربعین، کربلا روزیت نشده،حتما این کلیپ رو ببین....
#نشر_دهید
@jamandeh_com
#نکته_ناب
تقریبا در اغلب روایات این است که از هفت سالگی بچه هایتان را انذار کنید به نماز، منظور این است که بچه از هفت سالگی تا زمان رسیدن به سن تکلیفش نماز بخواند.
*ااگر در این سن بچه نمازخوان شد، شده است؛
اگر نه بعد از آن دیگر خیلی سخت می تواند نمازخوان شود.*
در روایات به این نکته خیلی اهمیت داده شده است.
این نکته ها را مدارس باید توجه کنند، در حالی که خیلی ها برعکس این روایات عمل می کنند. مثلا می گویند ما از هفت سال تا نُه سال بچه ها را آزاد می گذاریم، ولی سال نهم و دهم کاری می کنیم که بیاوریمشان در نمازخانه؛ در صورتی که اگر قرار باشد بچه ی نُه ساله نماز بخواند باید در هفت سال اول او را به نماز خواندن وادار کنند.
مدرسه باید طوری عمل کند که بچه های اول تا سوم ابتدایی به هر بهانه ای که شده نماز را بخوانند (نه به اجبار)
استاد اخوت
@davat_namaz
#مدرسه
سلام
یک کلیپ هست توی آپارات
یک آقای بازیگری هست به اسم علی سلیمانی؛
ایشون یک سال یک کار جالبی کرد توی یک سایت پیاده روی خارجی تبلیغ اربعین رو گذاشت که باعث شد حدود ۱۶ نفر خارجی که همه لائیک بودن ناخواسته و از همه جا بیخبر در موج پیاده روی اربعین قرار بگیرن و تحت تاثیر واقعه کربلا قرار گرفتن و رفتن به سوی امام حسین...
این نماهنگ رو من برای دانش آموزان پسر کلاس ششم بردم خیلی براشون جالب بود.
رسوندم به اینجا که امام حسین وقتی یک عده آدم لائیک رو از همه جای دنیا اینجوری دعوت میکنه و مورد لطف قرار میده، ببیند ما رو که شیعه هستیم چقدر دوست داره و چقدر هوای زندگی هامون را داره و ما خیلی مدیونش هستیم و...
آخرش هم یه تکه از مداحی میثم مطیعی رو برده بودم اون که میگه اگه یه کبوتر بودم...
شعرش رو به تعداد بچه ها تکثیر کرده بودم دادم بهشون باهاش همخوانی کردند و الحمدلله فضای خوبی شد و حس کردم تحت تاثیر قرار گرفتن
حالا در حد پیشنهاد بود.
آدرس #نماهنگ:
https://www.aparat.com/v/bE41q/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA_%D8%B9%D9%84%DB%8C_%D8%B3%D9%84%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C_%D8%A7%D8%B2_%D9%BE%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D9%
#معرفی_محصول
🔻بازی جذاب موکب داری *پیربابا*
در این بازی شما به همراه کودکتان می توانید با نذری دادن به کسانی که به موکب ها مراجعه می کنند و با گذراندن مراحل بازی، به موکب های کربلا رسیده و به زائرین اربعین حسینی خدمت رسانی کنید.
دانلود از بازار👇👇
http://cafebazaar.ir/app/?id=ir.Marst.Pirbaba&ref=share
@davat_namaz
🌱 "نماز آنگاه که با خشوع و حضور گزارده شود جامعه را به صلاح و سداد در زبان و عمل میکشاند و اعتلاء میبخشد.
بخش مهمی از گرفتاریها و آلودگیهای ما بر اثر نپرداختن به این حقیقت هشداردهنده است. از این رو ترویج نماز با همهی شیوههای اثرگذار، در شمار وظایف بزرگی است که همه باید بدان اهتمام ورزیم.
آموزش و پرورش میتواند در این عرصه از اثرگذارترینها باشد.
*مدارس را مزین کنید به نمازخوانی نوجوانان؛ این برترین تضمین برای سلامتی آیندهی جامعه است.* "
مقام معظم رهبری🌸
@davat_namaz
#نمازخوان_شدن
یک خاطره از *شهید بهشتی* برای دوستان بیان می کنم.
ایشان به بچه ها می گفتند برویم نمازجمعه و *بعد از نماز هم برویم چلوکبابی، و بچه ها به این علت که چلوکباب دوست داشتند به مرور زمان به نماز جمعه هم علاقه مند شدند. *
یعنی می شود از جایی که برای بچه ها جذاب هست شروع کردو آنها را جذب نماز کرد.
مادر شهیدبهشتی هم *وقتی که می خواستند یک موضوعی را پررنگ کنند آن را به عنوان جایزه قرار می دادند.* مثلا می گفتند کسانی که امروز ازشون راضی باشم را می گذارم در خانه کار کنند. با این روش می توان گفت مثلا کسانی که ازشون راضی بودم را می گذارم کنارم نماز بخوانند.
یا مثلا ما به بچه ها می گفتیم همینجوری نمیتوانی چادر سر کنی، باید بزرگ بشی، خانوم بشی و بعد چادر سر کنی. که در این روش سختی کشیدن برای رسیدن به خوبی ها را تمرین کنند.
@davat_namaz
#نکته_ناب
در آیات قرآن می فرماید "یا بنی آدم" که خداوند به بنی آدم امر می کند:
🥗 یکی *امر به خوردن* است...
بحث خوردن خیلی مهم است، اول مهارت های تشویقی، در حوزه ی خوردن است، اساسا خوردن در تمام طول عمر چیز جذابی است. در هر مراسمی(عزا و تولد و...) خوردن یکی از جزء ها است. مثل بحث نذری های خوراکی که در عاشورا مطرح است.
👖دومین امری که به بنی آدم شده است، *لباس* است.
"و لباس التقوی ذلک الخیر" لباس را ربطش می دهد به تقوا. حالا لباس انواع پوشش است، که لباس دو جنبه دارد، یکی جنبه ی سطر بودن و پوشاندن و دیگری هم جنبه ی زینت و زیور و رنگ و... آن است.
(یکی از پایه های مهارت برای نمازخوان کردن افراد بحث لباس است)
🎀 سومین امر، بحث *زینت* است. اتفاقا در سوره ی اعراف زینت ها را با مسجد و نماز مطرح می کند. زینت یعنی هرچیزی که جلوه دارد.
استاد اخوت
@davat_namaz
#خاطره
سال 89 یا 90 بود. بچه های مدرسه من رو برده بودیم مشهد اردو. هر مربی چند تا دانش آموز داشت. من چون مسیول کتابخانه بودم و با بچه ها کلاس نداشتم خیلی ها را به اسم نمی شناختم.
روز آخر اردو بودیم. به دلیلی منتظر بودم که بچه ها از جایی بهمون برسند. از دانش آموزی پرسیدم اسمت چیه؟ گفت *کوثر. *
گفتم میدونی معنی اسمت چیه؟
خلاصه اسمش بهانه ای شد تا نکاتی از تدبر در سوره کوثر براش بگم. کوثر برایش این مدل قرآن خواندن جالب شد و به همکلاسی هایش گفت.
همین کار باعث شد که یک کلاس تدبر در قرآن بعد از مدرسه بگذاریم. یک زنگ هم برای همه بچه ها کلاسی به نام قرآن بهترین کتاب در زنگهای تفریح داشتیم. بچه ها برد و نشریه درست کردند. و ...
دو سه سال بعد من نبودم اما کلاسهای تدبر برای معلمان و بچه ها منظم تر برگزار شد.
دو سه تا از همون بچه های روز اول آمدند مدرسه قرآن کلاسهای خانم صادقی برای نوجوانان. کم کم متنهای زیبا نوشتند و همایش گذاشتند. گروه پیش دانشجو ها را درست کردند. الان هر دو در دانشگاه دانشجو هستند.
🌱 *برکت قرآن باور کردنی نیست* . میتوانستم آن روز چیزی به آن دانش آموز بازیگوش نگویم. اما چند جمله ساده...
@davat_namaz
#معرفی_محصول
بازی «کودکان اربعین» را در بازار اندروید ببینید:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.mehadgamesstudio.arbaeen_kids3&ref=share
@davat_namaz
#نماهنگ
👆صحبت های یک پژوهشگر فرانسوی در مورد امام رضا علیه السلام.
@davat_namaz
*📹 👆ما برای چه هدفی آفریده شدهایم؟*
🔻موفقیت؟
🔻زندگی خوب؟
🔻آدم خوبی بشیم؟
#تصویری
@Panahian_ir
*📹 👆مگر حجاب عقلانیست؟*
*✊️ نه به حجاب اجباری در دانشگاه تورنتوی کانادا!*
شاید ما بدجوری دین را تعریف کردیم...🤔
#تصویری
@Panahian_ir
#تمثیل
👌 دکتر توی بیمارستان برای بعضی مریضها تجویز میکنه که هیچ غذایی بهش ندید؛ امّا اگه از بهبودیش قطع امید کنه و بدونه کارش تمومه، میگه هرچی میخواد، بهش بدید.
🔰 خداوند هم تا وقتی به من و شما امید داره، اگه بخوایم سراغ غیر خدا بریم و به غیر خدا دل ببندیم، درها رو به رومون میبنده و امیدمون رو ناامید میکنه تا به آغوش خودش برگردیم.
💖 لذا میگن گرفتار = گرفته یار؛ یعنی خودش توی کارت گیر میاندازه که برگردی به سمتش؛ مثل پدری که میبینه بچه داره از خونه فرار میکنه و تمام درها رو به روی اون میبنده.
😜 اگه تمام درها به روی شما بسته شد، بدون تو رو دوست داره و میخواد به آغوشش برگردی؛ برو باهاش خلوت کن و فقط به دامان خودش متوسّل شو.
🔥 البته اگه خدا از کسی قطع امید کنه، دیگه کاری با اون نداره و درهای خروجی رو به روی اون نمیبنده.
💠 مراقب باشیم و ببینیم از کدوم دسته هستیم؟!
@davat_namaz
اهمیت نماز:
✨ اولين واجبى كه بر پيغمبر واجب مى شود، نماز است.
✨ اولین تبليغى كه خداوند براى پيغمبر مى كند، نماز است: «وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلاةِ» (آیه 132 سوره طه)
✨ در درجه اول، توصيفى كه خداى متعال براى جامعه ى موحد بيان مى كند، نماز است: « الَّذِینَ إِنْ مَکنَّاهُمْ فِی الأَرْضِ أَقامُوا الصَّلاةَ» (آیه 41 سوره حج)
اين، اهميت نماز است.
#نکته_ناب
@davat_namaz
#مدرسه
الحمدلله به لطف یک روحانی معمم سرحال و مخاطب شناس وخبره کار با کودک و نوجوان نماز جماعت های پر شور و پر مغز به لحاظ محتوای دینی در مدرسه ما برگزار می شود.
واقعا من که معلم هستم وقتی ایشون صحبت میکنند نمیتونم جلوی خنده ام رو بگیرم.
از طرفی به فکر وادار میکنن و گاهی اشک... (در 10دقیقه یا کمتر حتی)
🌱 در این سالها کم نیستند *عمو روحانی ها و امام جماعت هایی اینچنین* که فضا رو با لطایف و حیل برای بچه ها جذاب و نورانی میکنند.
پسندیده است مدیران و مربیان محترم از چنین افرادی برای جذب بیشتر بچهها به نماز استفاده نمایند.
🌱 همچنین *دوخت چادر نمازهایی رنگین مخصوص هر پایه و اختصاص کمد وکشوهایی مرتب برای چادر های تاشده* به چشم نوازی و ایجاد فضای شاد کمک میکند.
#نمازخوان_شدن
@davat_namaz