⛪️ کلیسای جامع Chartres واقع در ۸۰ کیلومتری جنوب غربی پاریس دارای شیشه های رنگی است،این #کلیسا درروز معمولی است، امّا درشب زیباترین کلیسای جهان می شود.
این کلیسا به عنوان یکی از عالیترین مثالهای #معماری گوتیک فرانسوی به شمار میرود. کلیسای جامع کنونی در بین سالهای ۱۱۹۳ تا ۱۲۵۰ ساخته شده است.
این کلیسای زیبا یکی از آثار ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو است.
☪✝ eitaa.com/Debate
گفتگوی اسلام و مسیحیت
﷽؛ 🔍📝 #معرفی_مقاله1⃣ ََشآن اخلاقی محیط زیست از نگاه #اسلام و #مسیحیت 🖋نویسنده: مهدی احمدی مجلّ
﷽؛
🔍📝
#معرفی_مقاله2⃣
بررسی تطبیقی نشانه های #ظهور #موعود آخرالزمان از دیدگاه دین #اسلام و #مسیحیت
🖋نویسنده: سید جعفر موسوی گیلانی
مجلّه: مطالعات تطبیقی قرآن پژوهی/شماره ۱۲/پاییز و زمستان ۱۴۰۰/ISC
☪✝ eitaa.com/Debate
﷽؛
📌 #مسیحیت_تبشیری یا مسیحیت تنصیری؟
✍️واژه #مسیحیت_تبشیری در ترجمه، معادل کلمه #میسیون قرار داده شده و استفاده میشود، امّا در حقیقت این معادلسازی دقیق و درست نیست. معادل درستتر کلمه ی میسیون را در عربی، #تنصیر بیان کردهاند، به معنای نصرانیسازی.
⏮به عنوان مثال، در #عهد_جدید در #انجیل #متی در آخر باب ۲۸، تحت عنوان مأموریت بزرگ، آخرین کلمات حضرت عیسی خطاب به یاران و حواریونش بیان شدهاست: « امّا ۱۱ رسول جلیل، بر کوهی که #عیسی ایشان را نشانده بود، رفتند و چون او را دیدند، پرستش نمودند، لیکن بعضی شک کردند، پس عیسی پیش آمده، بدیشان خطاب کرد و گفت: تمامی قدرت در آسمان و زمین به من داده شده است. پس رفته، همه امتها را شاگرد سازید و ایشان را به اسم اَب، اِبن و روحالقدس تعمید دهید و ایشان را تعلیم دهید همه اموری که به شما حکم کردهام، حفظ کنند و اینک، من هر روزه تا انقضای عالم با شما خواهم بود. آمین.»
⚠️شاگردسازی، اصطلاحی است که بر اساس الهیات #مسیحی شکل میگیرد. دستور حضرت عیسی مبنی بر تعمید دادن پیروان، یعنی اینها را مسیحی بسازید. مشابه تعمید دادن، شهادتین گفتن در اسلام است. کسی که میخواهد وارد #مسیحیت شود، او را #غسل_تعمید میدهند. این غیر از این است که بگوییم میسیونرها، بشارت میدهند، چون بین بشارت دادن و تبلیغ کردن و میسیون، تفاوت وجود دارد. ما هم در کشورهای مختلف دنیا تبلیغ میکنیم و مراکز اسلامی در اروپا داریم. این ابلاغ، وظیفه دینی ماست، امّا وظیفهای که در انجیل، حضرت عیسی به عهده #مسیحیت میگذارد، این نیست که شما بروید و فقط حرف من را به مردم برسانید یا بشارت دهید، چه پذیرفتند و چه نپذیرفتند؛ بلکه میگوید آنها را تعمید دهید و شاگرد بسازید.
✝️در واقع، وظیفهای که حضرت عیسی بر اساس #کتاب_مقدس بر دوش مسیحیان قرار میدهد، این است که مردم را مسیحی کنند، یعنی همان تنصیر یا نصرانیسازی. پس معادل درست واژهی میسیونر، مبشّر نیست، بلکه منصّر است؛ یعنی کسی که نصرانی میسازد و وظیفهاش این است.(1)
📚پینوشت:
۱. حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی حسنی در گفتگو با فصلنامه روشنا، بهار ۱۴۰۱
☪✝ eitaa.com/Debate
﷽؛
📌ضرورت توجّه حوزه علمیه به دفع #شبهات روز با ارائه پاسخ های علمی
◀️آیت الله عبدالله جوادی آملی مرجع تقلید شیعیان، در دیدار حجت الاسلام و المسلمین ابوالقاسم مقیمی حاجی معاون پژوهش حوزههای علمیه اظهار کرد:
در قرآن، حرفهای تازه وجود دارد که در هیچ جای عالم نیست، یک کتاب عمیق علمی که همگان در برابر آن اظهار عجز میکنند و لذا حوزه باید بیش از دیگران به قرآن توجّه ویژه داشته باشد و اولین حرف را در حوزه #قرآن بزند.
◀️وی در بخش دیگری از سخنان خود بر توجه حوزه به دفع شبهات روز اشاره کرده و ادامه داد:
در #اندلس سابق #مساجد بزرگی وجود داشت و فقهای نام آوری همچون ابن حزم اندلسی و ابن رشد که مرحوم بروجردی نیز از او به عظمت یاد میکند، بودند، امّا شبهات و قلم فلاسفه کاری کرد که این مساجد، تبدیل به #کلیسا شد و این کلیسا هم تبدیل به انبار شد و بساط #اسلام بر چیده شد، یعنی
#جنگهای_صلیبی و شمشیر و گلوله نبود که اسلام را از این منطقه گرفت، بلکه شبهات و قلم فلاسفه غربی بود که اسلام را از مسجد قرطبه گرفت و دیگر هیچ خبری از اسلام نماند و الان نیز این خطر وجود دارد و حوزه باید برای دفع شبهات علمی ورود کند.
◀️آیت الله جوادی آملی گفت:
حوزه باید توجّه ویژه به فلسفه و مباحث عقلی داشته باشد و شبهات علمیه را پاسخ دهد، چرا که قطب فرهنگی اسلام «عقل» است و این میتواند در برابر کانت و امثال کانت و فلاسفه غربی بایستند.
☪✝ eitaa.com/Debate
﷽؛
🏥 سلسله مراتب در #كليساي شرق آشوري
كليسا فقط مركزي براي عبادت محسوب نشده ، نقش نهادي و سازماني آن در اولويت قرار گرفته است.
در اين سازمان هر يك از اجزا در رابطه اي ويژه با كل قرار دارد و هر يك وظايف خود را متناسب با جايگاه كسب شده، انجام ميدهد.در واقع كليسا، يك حكومت كوچك در درون يك امپراطوري بزرگ تر است. در قديم نيز اين طبقه بندي وجود داشته است.
در ايران كاتوليكوس كه امروزه به آن پاترياك ميگويند، رئيس كليساهاي شرق محسوب ميشد و تقريباً درجهاي همانند پاپ در روم داشت (ميلر، 310 : 1931).
وي از بين اسقفان اعظم در شهرهاي بزرگ كه تعداد #مسيحيان در آن بيشتر بوده انتخاب مي شده و چند #اسقف ديگر را تحت نظارت خود داشته است. براي هر اسقفي معاوني بود كه زير نظر اين اسقف چند كشيش و شمّاس خدمت ميكردند(همان، 311).
امروزه در كليساي شرق آشوري نه رتبۀ كليسايي وجود دارد كه در سه دستۀ كلي طبقه بندي ميشوند، رتبۀ شماسان، رتبۀ كشيشان، رتبۀ اسقفان.اين دسته بندي كلي با مناصب روحاني در كليساي ارتدكس شباهت تامي دارد (زيبايي نژاد، 90 : 1357).امّا در درون هر رتبه، سه دستۀ مختلف قرار مي گيرد. رتبۀ شمّاسان عبارت است از : قاري ، دستيار شمّاس و شمّاس.
قاري يا قاري وا/ qariva/ كسي است كه در برخي از مراسم مذهبي فقط حق دارد بخش هايي از #عهد_عتيق را قرائت كند.
دستيار شمّاس كه به آن هوپتياكنا/ houpetiakena/ گفته ميشود، شماسي است كه مسئول تميز كردن كليسا و قدس القدس ميباشد. همچنين او حق دارد در طي مراسم بخشهايي از عهد عتيق و رسالات رسولان را قرائت كند. اما شماس يا دستيار كشيش فردي است كه همراه كشيش در تمام مراسم مذهبي از قبيل عقد، فوت، عشاي رباني و ... شركت كند (الف، 2 و 4).
در رستۀ كشيشان، ابتدا يك كشيش ساده، يا قشيقا / qasiqa /قرار دارد كه مسئول برگزاري مراسم عبادي است.
پس از وي خوري اسقف/ xoriosqof / قرار مي گيرد كه معمولاً دفتر دار اسقف محسوب ميشود. يعني اگر يك منطقه اسقف نشين باشد معمولاً يك نفر به عنوان دفتر دار انتخاب ميشود. خوري اسقف چشم و گوش اسقف و بازرس كليسا است.
در مرحله بعد سركشيش يا آركدي ياكون / arkedei yakaun/ قرار دارد. سركشيش معمولاً براي يك منطقه انتخاب مي شود و كشيشهاي ناحيه تحت نظارت وي اداره ميشوند و به نوعي سخن گوي اسقف محسوب ميشوند. (همو).
در رستۀ اسقفان، ابتدا اسقف ساده قرار مي گيرد كه براي يك منطقه بزرگ مسيحي نشين انتخاب مي شود.از حيث اهميت نقش او در كليسا همچون نقش موسي (ع) براي هدايت قوم يهود در گذر از سرزمين مصر است.
در اين رتبه بندي بعد از اسقف سر اسقف يا متراپوليد/ metrapolid / قرار دارد معمولاً پنج يا شش اسقف و يا حتي بيشتر تحت نظارت وي هستند.
در اكثر كشور ها مترا پوليد در پايتخت آن كشور زندگي ميكند و واسط بين پاتريارك / pateriark/ و ساير اسقفان محسوب ميشود به اين فرد اسقف اعظم نيز مي گويند.
پس از وي نيز پاتريارك قرار دارد كه بزرگ ترين مرجع كليسايي است و معادل پاپ در كليساي كاتوليك ميباشد.
به پاتريارك در قديم كاتليكوس و جاثليق نيز مي گفتند.
پاتريارك عالي ترين درجه كليسايي است كه مسئوليت سرپرستي كل كليسا در نقاط مختلف جهان را بر عهده دارد و تنها كسي است كه ميتواند مراسم دست گذاري اسقف اعظم را برگزار كند(همو).
در كليساي كاتوليك (كلداني) نيز همين طبقهبندي با تفاوت هاي اندكي قابل مشاهده است.
اين رتبهها عبارتنداز: رتبۀ شمّاسها يا شمرش /samaras /رتبۀ كشيشها يا قشا/ qasa / رتبۀ اسقفان يا اپسقوفapseqou fa/
آن ها طبق سنت كليساي قديمي هنوز داراي يك پاتريارك هستند، امّا اين پاتريارك زير نظر پاپ عمل ميكند(الف ، 3).
نكتۀ جالب در كليساي شرق آشوري، عدم حضور زن در اين سلسله مراتب است. حتّي زن راهبه نيز در كليساي شرق وجود ندارد. البته رتبۀ زنان در ساير فرقه هاي كليسا از اين حد بالاتر نرفته است.
هر چند گاه قدّيسه هايي در بين آن ها يافت ميشود كه به علّت ممارستهاي ذهني و روحي به مقام بلندي دست يافته اند، امّا رسيدن به مرحله شمّاسي نيز براي زن ها امکان پذير نيست.
📌📜این مقاله نوشته سركار خانم فرزانه سجّادپور است که از سايت آشور اقتباس شده است.
☪✝ eitaa.com/Debate
گفتگوی اسلام و مسیحیت
🎙📚#معرفی_کتاب2⃣ 📱 نسخه مطالعه موبایلی خواندنی «روایت «شه ملک لافتی» در #کلیسا» 📗🔔ناقوس ها به صدا د
﷽؛
🎙📚 #معرفی_کتاب3⃣
" دختران به عفاف روی می آورند."
📇🗞📚ناشر: دفتر نشر معارف
▫️در این کتاب دو تن از #زنان اندیشمند #یهودی و #مسیحی نگرانیهای خود را از گسترش فساد، فحشا و کمرنگ شدن فضیلت اخلاقی عفاف و حیا در #آمریکا ابراز نموده و مخالفت آیین یهود و #مسیح را با چنین انحطاطی اظهار کردهاند و راهکارهایی مبتنی بر آموزههای یهودیت و #مسیحیت برای رفع این معضل ارائه نمودند.
✍نویسندگان:وندی شیلت و نانسی لیدی موس
📘این کتاب یک جلد از مجموعه کتاب #فمنیسم در ترازوی نقد است که فمنیسم از ابعاد مختلف نقد شده است..
این کتاب در ۳ بخش "دختران به عفاف روی می آورند"، "زن آگاه شدن در دنیای شهوانی" و "اخلاق جنسی در آموزه های اسلامی" تنظیم شده و به نقد جریان فمنیسم می پردازد.
بخش اول کتاب که توسّط "وندی شلیت" به نگارش در آمده، ضمن مرور آنچه در حال حاضر در آمریکا در زمینه دختران و زنان رخ داده است تصویر روشنی از ترویج بی بند و باری و آزادی جنسی که خواسته موج سوم فمنیسم است ارائه می کند.
همچنین بخش دوم کتاب نیز که توسّط "نانسی لی دموس" نگاشته شده نویسنده صفات زنان ناسالم و نادان را که با بی خردی و هرزگی خود خانواده و در پی آن جامعه را ویران می کنند معرّفی می کند.
در بخش سوم این کتاب که به همّت خانم آیت الهی به رشته تحریر در آمده که در معارف ناب اسلامی بر رعایت ارزش های اخلاقی در مسایل جنسی توصیه فراوانی شده است و #اسلام بقای خانواده ها را در گرو رعایت اخلاق جنسی و رفتارهای صحیح و معقول جنسی می داند.
☪✝ eitaa.com/Debate
گفتگوی اسلام و مسیحیت
﷽؛ 🎙📚 #معرفی_کتاب3⃣ " دختران به عفاف روی می آورند." 📇🗞📚ناشر: دفتر نشر معارف ▫️در این کتاب دو تن
﷽؛
كتاب دختران به عفاف روي ميآورند، يكي از 10 جلد كتابي است كه اداره مطالعات زنان و خانواده نهاد رهبري در دانشگاهها، در راستاي تحقّق نقد برونديني فمينيسم ارائه داده است.
اين كتاب ترجمه و تلخيص دو جلد كتاب با عنوانهاي زير است:
1. Girls gone mild؛ دختران به عفاف روي ميآورند، نويسنده: خانم وندي شليت،1 ترجمه و تلخيص: سمانه مدني،
تاريخ انتشار در امريكا 2007 ميلادي.
2. Becoming a woman Of discretion in sensual World؛ زن، آگاه شدن در دنياي شهواني، نويسنده: خانم نانسي لي دموس،2 ترجمه و تلخيص: پريسا پورعلمداري، تاريخ انتشار در امريكا 2003 ميلادي.
در مقدّمه اين كتاب، وندي شليت، نخست به انتقاد از عروسكهاي جديدي ميپردازد كه در چند سال اخير به بازار آمدهاند.
يكي از اين عروسكها كه به ظاهر، گوي سبقت را از عروسكهاي #باربي ربوده، براتز نام دارد و براي دختران چهار ساله طراحي شده، ولي بين دختران 2 ـ 3 ساله نيز خيلي رواج دارد.
پوشش و آرايش اين عروسكها بسيار زننده است. حتي چهره عروسك نوزاد هم بزك كرده و رنگ آرايش چهره با رنگ لاستيكي نوزاد هماهنگ شده است.
مانند ديگر محصولات كشورهاي غربي، اين عروسكها هم به تنهايي به بازار نيامدهاند. مجلهاي براي طرفداران براتز چاپ ميشود كه براي بچّهها نقش مجلات مبتذل بزرگسالان را ايفا و بچهها را به پوشيدن لباسهاي جلف تشويق ميكند. كتابهاي همراه، فيلم، بازيهاي رايانهاي و آلبومهاي موسيقي هم از روي اين عروسكها ساخته شدهاند.
در ادامه، وندي شليت به نقد لباسهاي مبتذل و جلف مختص كودكان ميپردازد كه در فروشگاهها عرضه ميشود.
او ميگويد هنگامي كه عروسكها و برنامههاي كودك، فيلمها، موسيقيها، مجلهها و بازيهاي رايانهاي سرشار از مسائل جنسي تا اين حد در جامعه فراگير شده است، از اينكه لباسهاي بسيار مبتذل در اندازه دختر بچّهها ارائه ميشود، نبايد تعجّب كرد.
نويسنده همچنين به مسائل جنسي به تصوير كشيده شده در برنامههاي كودك و اينترنت اشاره ميكند و ميگويد:
مطالعات نشان ميدهد كودكان به طور ناخواسته روز به روز بيشتر در دام هرزهنگاريهاي اينترنتي گرفتار ميشوند.
سپس شليت از برخورد سطحي و محافظهكارانه برخي كارشناسان با اين مسائل انتقاد ميكند و نشان ميدهد كه چگونه بعضي از نويسندگان با وجود مطرح كردن مشكلات مربوط به افراطگرايي دختران امروز در حوزه مسائل جنسي، در نقد و بررسي اين معضل و ارايه راه حل براي آن سست عمل ميكنند.
او در اين زمينه چنين ميگويد: «انگار ديگر اين توانايي را نداريم كه بگوييم برخي اسباببازيها، لباسها، شعرها و موسيقيها و يا برنامهها و فيلمها براي كودكان نامناسب هستند. چرا؟»
شليت معتقد است دليل اصلي مخالفت نكردن والدين با چيزهاي مبتذل، اين است كه جايگزيني براي آنها نمييابند و در ادامه ميگويد: «به نظر ميرسد، ما به الگوهاي رفتاري جديد نيازمنديم و اين نياز، خيلي آني و ضروري است. اگر دختران بخواهند (در زندگي خود) تصميمها و انتخابهاي معنادار داشته و به زندگي اميدوار باشند، گزينه دختر غير عفيف نبايد تنها گزينه فراروي آنها باشد.» بنابراين، در اين كتاب، صداي زنان جواني را كه تصميم گرفتهاند، قيام كنند خواهيد شنيد.
آنها به روشهاي گوناگون در برابر پيامهاي فرهنگي جامعه كه مردم را به بد بودن تشويق ميكند، ميايستند. در ادامه، تجربه و تحليل نويسنده را از آنچه در جامعه ميگذرد، خواهيد خواند.
در پايان مقدمه، نويسنده، انگيزه اصلي خود را براي نگاشتن اين كتاب چنين شرح ميدهد:
ما از نظر فرهنگي در لحظه حسّاسي قرار گرفتهايم. دو حركت به طور همزمان در جامعه جريان دارد. همانگونه كه روشن است، بيماريهاي جنسي، موسيقيهاي زننده و خشن، عروسكهاي بيش از اندازه تحريك كننده و چيزهاي مشابه، روز به روز بيشتر ميشوند، اما با وجود اين چيزها و شايد هم به علت وجود اين چيزها يك شورش آغاز شده است. بدون شك، يكي از دلايلي كه مرا به نگارش اين كتاب ترغيب كرد، صحبتهايي بود كه با اين زنان جوان شورشگر داشتم.
اميدوارم شما هم از مطالعه درباره آنها لذّت ببريد و البته به طور قاطع معتقدم كه جهتگيري جامعه به شما خواننده بستگي دارد. اين جهتگيري بستگي دارد به اينكه ما مردم به چه چيزي بها دهيم و چه چيزي را كمارزش قلمداد كنيم و سرانجام حتي اگر بتوانم، فقط يك نفر را كه قصد داشته «دختر عفيف» را به سخره بگيرد و تحقير كند، قانع كنم كه در رفتار خود تجديد نظر كند، احساس ميكنم همه زحماتي كه كشيدهام، ارزشمند بوده است.
☪✝ eitaa.com/Debate
﷽؛
ذوقزدگی یک تماشگر خارجی از وجود شلنگ آب در دستشوییهای قطر
"یک ماه است که در قطر از شلنگ استفاده میکنم... کاملاً وحشتزده هستم که در بریتانیا/اروپا فقط از دستمال توالت استفاده میکنیم. این (شلنگ) بهترین چیز دنیاست پسر! شدیداً سپاسگزارم."
✍در اغلب کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی در سرویس بهداشتی شلنگ تعبیه نشده و این برمی گرده به اعتقادات کشورهای مسلمان و غیر مسلمان، وقتی از برتری دین مبین #اسلام سخن می گوییم، منظور ما ریزترین دستورات دین در همه ی ابعاد آن است.
☪✝ eitaa.com/Debate