🔺مقایسه گذشته و حال، بدون حب و بغض/ درباره مستند «میدان بیحصار»
🔸«میدان بیحصار» ساخته مهرداد زاهدیان (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) سراغ تاریخ معاصر ایران میرود و برخی از مهمترین تحولات تاریخی سیاسی یک سده اخیر سپهر سیاسی اجتماعی ایران را به تصویر در میآورد، به سختی میتوان حوزه خاصی را به این مستند نسبت داد. همان اندازه که اجتماعی است، سیاسی است. همان میزان که فرهنگی، تاریخی است، اقتصادی و شهری و هنری و سرگرمکننده است.
🔸روزنامه توسعه ایرانی، محمد تقیزاده: مقایسه میدان توپخانه دیروز و میدان امام خمینی (ر ه) امروز یکی از استراتژیهای مهم فیلمساز برای نشان دادن وضعیت گذشته و حال است که با دقت نظر و بدون حب و بغض انجام شده است. قیاس حمل و نقل در آن زمان و حال حاضر و همچنین واکاوی مختصات اضلاع مختلف این میدان باعث شده که مخاطب ضمن گرفتن اطلاعات مختلف از این این بافت تاریخی، مسیر توسعه و پیشرفت یا تخریب و پسرفت را در طول این سالها به طور زیرپوستی حس کند.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#میدان_بیحصار
defc.ir/post/7549
@defcir
🔺واهمههای دیدار در لحظههای لرزش دل و دست/ نگاهی به «ایساتیس»
🔸«ایساتیس»، رنگ و بوی و صدای ایران ماندگار در طول و عرض و ارتفاع و حجم بود، تماشایی مات و مبهوت و شاد و شنگولی بود که خودش را در آیینهای تمام قد می دید و مینمایانید.
#هنروتجربه
#ایساتیس
defc.ir/post/7552
@defcir
🔺«حاج بابا»، حج به جای پدر
🔸مستند «حاج بابا» به کارگردانی مهدی بوستانی شهر بابک روایت فیلمسازی است که به جای پدر خود به مکه مشرف میشود.
🔸خبرگزاری مهر، مهدی بوستانی شهربابک: «حاج بابا» همان طور که از اسم آن پیدا است، هم در مورد حج و هم در مورد پدرم است. به نوعی یک مستند سفرنامه ای محسوب میشود، ولی نه آن طور که فقط گزارش کند. راوی نگاه خود را در مورد آنچه میبیند و آنچه به عنوان زائر انجام میدهد، با پدر به گفتگو میگذارد. این نگاه صرفاً شامل مباحث عبادی نمیشود و به فراخور، مسائل انسانی و اجتماعی و انتقادی را هم شامل میشود، چه در مورد میزبان و چه انبوه مهمانان رنگارنگ از کشورهای مختلف و به جز این در روایتی کمی سیال ذهن به گذشته پدر و شخصیت او هم میپردازد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#حاج_بابا
#سینمای_مستند
defc.ir/post/7553
@defcir
🔺«خاطرات یک حلزون» انسی ۲۰۲۴ را برد/ «جریان» جریان ساز شد
🔸جشنواره انیمیشن انسی شب پیش با اهدای جوایز به برندگان خود به پایان راه این دوره رسید.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#انسی
defc.ir/post/7554
@defcir
اکران ویژه قویدل
امروز یکشنبه ۲۷ خردادماه ساعت ۱۸
سالن حقیقت
مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
#قویدل
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#اکران_حقیقت
@defcir
🔺یادداشت روزنامه سازندگی درباره مستند ماجرای سال آخر
🔸ماجرای سال آخر تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.
🔸داستان این مستند در روزهای کرونا میگذرد و چالشهای آموزش آنلاین برای یک خانم معلم را روایت میکند.
🔸ماجرای سال آخر به کارگردانی مهدی جبینشناس این روزها در بخش مسابقه جشنواره فیلم بمبئی روی پرده رفته است.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#ماجرای_سال_آخر
@defcir
🔺مستند تازه مرکز گسترش/ پرتره شهید مطهری در نیمه راه
🔸یک تهیهکننده مستند معتقد است که بازسازی به شیوههای مختلف در تولیدات جدید مستند دنیا وجود دارد و یکی از راههاییست که مخاطب را نسبت به دیدن یک اثر مستند ترغیب کند و تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.
🔸خبرگزاری فارس، پرویز فارسیجانی: اگر ما مستند را انعکاس واقعیتهای موضوع، ابعاد شخصیت و نمایش حقیقت بدانیم، ابزارها و تکنیکهای مورد استفاده در ساخت مستند باید این اهداف را محقق سازند یعنی آیتمهایی استفاده کنیم که مخاطب احساس کند موضوع را به خوبی متوجه شده است، همچنین بسته به نوع ساختار و مستند، میتوان از روشهای متعددی برای ساخت آن استفاده کرد، نوع مستند میتواند در راستای تولید اثر و اثرگذاری بر جان و ذهن مخاطب موثر باشد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#شهیدمطهری
defc.ir/post/7555
@defcir
🔺محمد احسانی:
از کمبود بودجه به فقدان بودجه رسیدهایم
🔸محمد احسانی معتقد است پلتفرمها در صورتی که تبلیغ خوبی داشته باشند، در معرفی سینمای مستند موثر خواهند بود.
🔸خبرگزاری ایلنا، محمد احسانی: در ایران نوعی شتابزدگی در پرداختن به سینمای اجتماعی دیده میشود. در این مدت اخیر از فیلمهایی که در این حوزه دیده ام، تعداد بسیار کمی از آنها به این صورت بودند که فیلمساز برای تحقیق و پژوهش وقت کافی داشته و گذاشته است. باید اینها غربال شوند و کارهای بهتر و تاثیرگذارتری بیرون بیایند. درکل اوضاع سینمای مستند ایران را به سمت سینمای اجتماعی میبینم تا موضوعاتی مانند انسانشناسی و تاریخ و محیط زیست. انگار موضوعات اجتماعی سهل الوصول هستند و کار کردن در آن راحتتر است ولی وقتی شما میخواهید درباره یک موضوع تاریخی یا محیط زیست کار کنید، نیازمند یک مطالعه گسترده و سفرهای تحقیقاتی است و کمتر کسی چنین زحمتی را به خود میدهد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#مستندمحیط_زیست
defc.ir/post/7556
@defcir
🔺رویای ماه غایب/ درباره مستند «مهد کودک»
🔸سعید رجبی فروتن مدیر فرهنگی در یادداشتی مستند «مهد کودک» ساخته حانیه یوسفیان را یکی از غمانگیزترین فیلمهایی دانسته که تا به حال دیده است.
🔸کارگردان مستند «مهدکودک» دست روی موضوع بکری گذاشته که تاکنون کسی شناخت و تصوری روشن از آن نداشته است. کافی است دوربین به دستور کارگردان روشن شود و تو با چشم، نظارهگر فضا و دنیایی برزخ گونه باشی.
🔸در ورای ظاهر نسبتا تمیز و آراسته زندان، شیطنت و خنده و گریه بچهها حسی غریب به جانت میاندازد. کودکان کلافه هستند و زود از همه چیز خسته میشوند. بطوریکه اولین مواجهه آنها با یک گروه عروسک گردان که تنبک و تمپویی در دست دارند، بیم و هراس و سپس گریه است.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#مهدکودک
#مستنداجتماعی
defc.ir/post/7558
@defcir
🔺«ماروت» و داستان مردی در فقدان همسر
🔸زهرا عظیمی کارگردان انیمیشن «ماروت» (تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی) میگوید این انیمیشن به بیماری های سایکوتیک ناشی از شوکهای زندگی، از دست دادن ناگهانی افراد و چگونگی کنار آمدن با این بحرانها اشاره می کند.
🔸خبرگزاری میراث آریا، زهرا عظیمی: گاهی اوقات، معنا و تفسیر پدیدهها و اتفاقات اطراف ممکن است در ذهن دچار تغییرات شود و ایده این انیمیشن مربوط به این پرسش بود که ذهن چطور میتواند تفاسیر متفاوتی برای کنار آمدن با مسائل مختلف ارائه و به بقای خودش ادامه دهد. این تغییر معناها چگونه در ذهن تغییر میکنند و چه چیزی ممکن است باعث این اتفاق شود. این که راهکارهای مقابله ذهن با فقدان و از دست دادن چیست و چطور ممکن است شخصی در بازی ذهنش غرق شود و این فیلم سعی در نمایش شیوههای مختلف کنار آمدن ذهن با اتفاقات پیرامون را دارد.
#مرکز_گسترش_سینمای_مستند
#انیمیشن
#ماروت
defc.ir/post/7559
@defcir