⭕️ *اجماع ویرانگر یا سازنده*
⭕️پینوشت مهم
(این بخش توسط دکتر سید آرش وکیلیان نوشته شده است)
در توصیه به اجماع و انصراف، به اثر رای منفی نامزدها هم توجه کنیم. گاهی اثر منفی اجماع و انصراف بیش از اثر مثبت آن برای جریان و جبهه مطلوب ماست.
تحلیل های حامی اجماع متمرکز بر آرای مثبت نامزدها هست. به این معنا که در مشارکت ۵۰ درصدی (۳۰ میلیون نفر) مجموع آرای اصولگرایان و قشر خاکستری حامی آنها از آرای پزشکیان بیشتر است لذا اگر این نامزدها اجماع کنند تا انتخابات دو مرحله ای نشود، در همان مرحله نخست برنده گزینه اصولگرایان برنده میشود.
توان جذب آرای اصولگرایان و قشر خاکستری همراه آنها ، بر اساس نتایج انتخابات سال ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ مرحوم رئیسی بین ۱۵ تا ۱۸ میلیون نفر است که اگر مشارکت در انتخابات حدود ۵۰ درصد یعنی نزدیک به ۳۱ میلیون میلیون باشد می تواند منجر به برنده شدن آنها شود. میزان مشارکت بیش از ۵۰ درصد در واقع جذب آرای اعتراضی است که همه به سمت پزشکیان می رود و سقف رای وی با توجه به تجربه حسن روحانی تا ۲۳ میلیون هم می تواند برسد.
یعنی آن چیزی که این بزرگواران نادیده می گیرند آرای منفی است، یعنی آرایی که در مخالفت با اصولگرایان به صندوق ریخته میشود. علی رغم دو هفته تبلیغات اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و سایر افراد حامی جناب پزشکیان هنوز در نظرسنجی ها مشارکت بیش از ۵۰ درصد نشده است. در نتیجه
میتوان گفت حامیان پزشکیان توان ایجاد جلب آرای جدید را ندارد و فقط در حال جذب آرای مردد مشارکت کنندگان در سقف ۵۰ درصد هستند.
به این ترتیب آنچه که رقیب اصلی اصولگرایان می باشد ، آرای منفی است یعنی اشخاصی که به رقیب رای می دهند تا اصولگرایان رای نیاورند. این آرا هنوز فعال نشده است و هر نوع اجماع تصنعی و شبه مهندسی که بفرموده اشخاص سیاسی پنهان موسوم به پدرخوانده ها صورت پذیرد، میتواند این آرای خفته اعتراضی را بشدت تحریک کند و آنها را ترغیب به رای منفی نماید. در این صورت پیروزی جناب پزشکیان در همان دور اول قطعی خواهد شد. این اتفاق به نحوی در سال ۱۳۹۲ رخ داد که بعد از حذف مرحوم هاشمی توسط شورای نگهبان ، آرای مثبت و منفی هر دو جذب حسن روحانی شد.
اما اگر یکپارچه شدن اصولگرایان نه با یک فعالیت تصنعی بلکه در نتیجه طبیعی انتخابات مرحله اول مانند سال ۱۳۸۴ رخ دهد، امید است که رای اعتراضی اصلا فعال نگردد و در مرحله دوم بخش بزرگ آرای اصولگرایان و قشر خاکستری همراه آنها برای نامزد اصولگرا که در دور اول رأی آورده ریخته شود!
پایان
بماند به یادگار برای بعد از انتخابات...
اگر در این انتخابات دکتر جلیلی رییس جمهور شد، شاید به این دلایل باشد:
اول: نماد تغییر
مردم در چهره دکتر پزشکیان، تمام اصلاحات
و کارگزاران و اعتدال را می بینند! از مرحوم هاشمی تا کروبی و ناطق و خاتمی و روحانی و تکرار گذشته...
و در چهره قالیباف هم تکرار تمام اصولگرایان و احزاب مرتبط با اصولگرایی مثل موئتلفه تا بخش اصلی سپاه و روحانیت و ...میبینند.
اما از گذشته، چندان کسی پشت جلیلی نیست و جلیلی یادآور تکرار گذشته نیست و این میتواند امید به تغییر ایجاد کند و او نماد تغییر باشد.
دوم: سردار تنها
وقتی مردم تصور کنند همه نمیخواهند که یک نفر باشد، اما او همچنان ایستاده است به سوی او اقبال میکنند و امروز جلیلی در چنین وضعیتی است و توانست تا انتخابات مقاومت کند و زنده بماند.
اگه آقای پزشکیان رییسجمهور شد، یعنی مردم با وجود خون همچنان گرم شهید، سه سال زحمات شبانه روزی دولت او، راهحل مسائل کشور را در رفع تحریم خارجی می بینند و امیدشان برای بهبود آزادی داخلی و تامین رفاه به انقلابیها نیست.
بلکه دنبال یک توسعه گرای پاک دست صادق مشتاق عدالت و رفاه و آزادی میگردند
حتی اگر در ظاهر ساده و ناتوان باشد. حتی اگر در آینده نتواند از پس وعدههایش برآید و یا حتی بازی اطرافیانش را بخورد!
اگر آقای قالیباف هم رییس جمهور شدند، یعنی مردم چیزی بین این دو وضعیت و جریان را راهحل فعلی کشور میدانند!
قالیباف به معنای واقعی کلمه، میانگین و وسط است. میانه توسعه گرایی عدالت گرا و پیشرفت خواهی به فکر رفاه!
ایران، چالهمیدان نیست!
جماعتی که بیست سال است احمدینژاد را بابت لمپنیزم، نقد و مسخره میکنند، امروز پزشکیان تحویل دادهاند!
#پزشکیان
#عقبگرد
#آینده_ایران
عصر شنبه، دولت آفتاب یا دولت در سایه جدید؟!
#دکتر_جلیلی
#دکتر_قالیباف
#آینده_ایران
#جبهه_انقلاب
#جان_فدای_ایران
سامانه بیستکال رو تجربه کنید و در این یک روز باقیمانده، با مردم شهرهای مختلف تماس بگیرید. تجربه بسیار شیرین و جذابی است
با آنها درباره آینده ایران و انتخابات روز جمعه گفتگو کنید
#سعید_جلیلی
https://20call.drjalily.com/
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
29.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ریلز
▫️به جلیلی رای میدم برای:
فرصت جمع رفاه و عزت!
#فرصت_سعید
#محسن_دنیوی
#جلیلی
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
در اولین انتصاب مهم، نه خبری از جامعه زنان هست و نه جوانان! نه کرد سنیمذهب میبینید و نه ترک و بلوچ!
#دولت_چهاردهم
#آینده_ایران
* از ۹۸ شروع شد...
یادداشتی به بهانه ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران*
بخش اول
محسن دنیوی
تقابل از لایه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی میان ایران با آمریکا و اسراییل و برخی دولتهای اروپایی و عربی که همراه آمریکا هستند، بعد از سالها توقف به صورت رسمی و علنی و رسانه ای، از خرداد 1398 شروع شد.
وقتی پروژه یاس اجتماعی ایرانیان زیر بار فشارهای سنگین تحریم اقتصادی سیاسی و هجمه سنگین رسانهای، نتوانست نتایج لازم را در قبل از پایان دهه ۹۰ خلق کند، رویکرد آمریکا و اسراییل تغییر کرد.
ایران پهباد آمریکایی را که خرداد ۱۳۹۸ وارد محدوده سرزمینی ش شده بود، منهدم کرد. یک روز کامل، ترامپ در اتاق جنگ آمریکا ماند اما نتوانست به تصمیم روشنی برای پاسخ سریع برسد.
اما در دی ماه 1398، آمریکا به طور علنی و برنامه ریزی شده، سردار سلیمانی را در عراق ترور کرد. ایران نیز به تلافی آن، به پایگاه عین الاسد در عراق حمله موشکی کرد و این اولین بار بود که بعد از جنگ دوم جهانی، کشوری اینگونه در برابر آمریکا قرار می گرفت.
طبیعی بود که ایران باید منتظر پاسخ طرف آمریکایی می بود، اما پاسخ آنها مستقیم نبود و به نحو مشکوکی، پدافند ایران هواپیمایی اکراینی به مقصد کانادا را هدف دو موشک قرار داد و با همکاری دو دولت تابع سیاستهای آمریکا یعنی اکراین و کانادا، این اتفاق بسیار تلخ رقم خورد. حادثه ای که ابعاد آن پنهام ماند و آمریکا هم پاسخی رسمی و رسانه ای به حمله ایران به عین الاسد نداد.
در آذرماه 1399، اسراییل وارد فاز نظامی شد و به طور رسمی و دولتی، شهید فخری زاده را ترور کرد و آن را به مانند دولت آمریکا در رابطه با ترور سردار سلیمانی، رسانه ای کرد.
این تقابلهای نظامی تا 1402 در فضای رسمی و رسانه ای متوقف بود. هر چند ایران در مدت چهار سال، شاهد شکل گیری دو موج اعتراضات در سالهای 1398 و 1401 بود که نمی توان نقش دولتهای متخاصم را در آنها نادیده گرفت. اسراییل هم در این مدت شاهد یک موج اعتراضات داخلی بود.
اما در 15 مهر 1402، عملیاتی ناگهانی علیه اسراییل توسط نیروهای حماس و مقاومت انجام شد و آمریکا و اسراییل، کشور ایران را پشت صحنه این هجوم پیش دستانه می دانستند. این عملیات که درست در سالروز درگیری 50 سال پیش در 1973 رخ داده بود، بیشترین حجم تلفات و اسیر را برای اسراییل از بعد از تاسیس این کشور جعلی ایجاد کرد.
13 فروردین 1403، اسراییل تلافی کرد و به کنسولگری ایران در سوریه حمله کرد. در 26 فروردین، ایران بزرگترین حمله پهپادی جهان و بزرگترین حمله موشکی تاریخ خود را علیه اسراییل با عنوان عملیات وعده صادق انجام داد.
ادامه دارد...
* از ۹۸ شروع شد...
یادداشتی به بهانه ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران*
بخش دوم
محسن دنیوی
در اردیبهشت ماه 1403، سید ابراهیم رییسی به طرز مشکوکی به شهادت رسید و تاکنون علت حادثه سقوط بالگرد روشن نشده است. سرداران دیگری از جبهه مقاومت و از کشورهای ایران و عراق و سوریه و لبنان و یمن هم به شهادت رسیدند.
تا اینکه امروز 10 مرداد 1403، بزرگمرد مقاومت فلسطین و غزه، شهید اسماعیل هنیه در تهران و پس از مراسم تحلیف رییس جمهور جدید در فقدان شهید رییسی، ترور شد.
حالا چند سوال مهم وجود دارد:
- این خط روایت از تقابل نظامی میان ایران و جبهه مقاومت و در برابر آن، آمریکا و حامیانش، چقدر با واقعیت تطابق دارد؟
- اگر تطابق وجود دارد، اقدامات اخیر این دولتها در افزایش ترور شخصیتها، نشانه تدبیر و قدرت عملیاتی آنهاست و یا برداشت های دیگری از این رفتار آنها می توان داشت؟
- پاسخ ایران و جبهه مقاومت چگونه باید باشد؟
سه سوال بالا در امتداد هم هستند. یعنی اگر این به این خط روایت باور دارید، لازم است رویکرد دشمن را تحلیل کنید و بگویید که چه برداشتی از تصمیمات عجیب او دارید تا در نهایت بتوانید تجویز داشته باشد.
به طور مختصر پاسخ نگارنده این یادداشت به سوال دوم و سوم این است که تصمیمات اخیر، مصداق قدرت نمایی است، اما نه از سر احساس برتری و اطمینان از آینده تحولات منطقه و جهان به نفع آمریکا و اسراییل و همراهان آنها، بلکه نشانه ضعف و گرفتار شدن در بن بستی است که مقاومت برای آمریکا و اسراییل ایجاد کرده است و تلاش می کند تا دامنه جنگ را با تحریک کشورهای مقاومت به حدی بالا ببرد که دولتهای عربی منطقه و کشورهای قدرتمند اروپایی هم مجبور به حضور در این کارزار شوند. از سوی دیگر روسیه و چین هم به طور طبیعی در این باتلاق خواهند آمد و همه این بحرانی که در حال خلق کردن آن هستند، کورسوی امید آمریکا و اسراییل برای خروج از وضع موجود است. چون هر روز که از طوفان الاقاصی می گذرد و همچنان حماس و غزه پا بر جا هستند، اعتبار و اقتدار آمریکا و اسراییل در جهان کاهش خواهد یافت و باید هر طور شده این مسیر افول را متوقف کنند.
نکته آخر هم اینکه جبهه مقاومت باید علاوه بر عملیات های بزرگ با بازتاب رسانه ای مانند حمله به عین الاسد و حمله به نواتیم، برای افراد تصمیم گیر هزینه ایجاد کرد و مشخصا افراد ذی نفوذ را مورد حمله قرار داده تا سیاستمداران آمریکایی اسراییلی و همه حامیان آنها درک کنند که از این به بعد، آنها هم به طور شخصی و مستقیم باید هزینه تصمیمات و اقدامات شان را بپردازند. بعید است که آنها تا این حد مشتاق مرگ باشند...
پایان