يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَ أَطِيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ فَإِنْ تَنازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّـهِ وَ الرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّـهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ ذلِكَ خَيْرٌ وَ أَحْسَنُ تَأْوِيلاً
✍سخنی در آیه ی اولوا الامر
در این آیه هم کلمه اولیالامر مطلق آمده است (تمام اولوا الامر ها) و هم اطیعوا و استثناء و قیدی نخورده است. (اطاعت در همهی امور).
بنابراین آیه ظهور در این دارد که اولوا الامر فقط شامل معصومین میشود، چرا که از همه آنها بدون استثناء و در همه امور بدون قید باید اطاعت شود. موید آن این که، اولوا الامر عطف بر الرسول است و اطاعت رسول الله بی قید و شرط است.
اگر کسی بگوید منظور متولیان امر عرفی هستند که کار را به دست گرفته اند، و ما باید از آنها اطاعت کنیم؛
یا باید اطاعت آنها را در جایی که امر به حرام می کنند،جایز نداند و اطاعت از فاسقانشان را هم حرام بداند که در این صورت تخصیص اکثر در آیه لازم میآید، زیرا در طول تاریخ اکثر متولیان امور، انسانهای فاسقی بوده اند.
یا باید ملتزم شود که اطاعت از چنین متولیانی هم به صورت مطلق و بی قید و شرط در همهی امور لازم است که در این صورت تناقض در امر شارع لازم میآید. زیرا اگر امر به حرام کند لازم میآید خدا هم از آن چیز نهی کرده باشد و هم به دلیل اطاعت از اولو الامر همان چیز را واجب کرده باشد، و چنین چیزی محال است.
نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود این است که باید مشخص شود که مصداق اول الامر چه کسانی هستند؟
اگر به انتخاب اکثریت است، اهل سنت باید از عمر و عثمان و معاویه دست بردارند. زیرا عمر به انتخاب ابوبکر انتخاب شد.
عثمان به انتخاب عبدالرحمان بن عوف و معاویه به زور شمشیر و حیله عمروعاص. تمام بنی امیه،تمام بنی العباس و تقریباً همه ی زمامداران زمان های بعد تا به امروز مه با زور شمشیر و کودتا زمام امور را به دست گرفته اند، نه با رای و انتخاب.
راههای دیگر هم هیچ دلیل شرعی بر آن نیست.
پس تنها راه تعیین مصداق ، انتصاب از سوی رسول الله به صورت بی واسطه یا با واسطه باقی میماند.
برخی خواستند از کلمه منکم استفاده کنند که منظور از اولوالامر همین مسئولین و حاکمان اند که کارها دستشان است. گذشت که از سیاق آیه محال است منظور حاکمان عرفی باشند. پس منکم یا به معنی این است که اولوالامر از جنس خود شما هستند همانگونه که قرآن در مورد رسول میفرماید رسول منکم و معنی آن این نیست که رسول منتخب شما را خدا مبعوث کرد.
احتمال دیگر این است که کلمه منکم متعلق و مکمل امر است، یعنی صاحبان امور شما که در این صورت کاملا بی ارتباط با استدلال مدعی است.
نکته مهم و اساسی اینکه پیامبر گرامی اسلام مبین قرآنند.
همان گونه که قرآن به نحو کلی امر به صلاة کرده است، اما کیفیت نماز را و احکام آن را پیامبر بیان میکند،
امر به زکات کرده است ولی شرایط و احکام آن را پیامبر بیان میکند؛
احکام حج،طلاق،ازدواج،وصیت و ارث را تلگرافی بیان کرده ولی تبیین احکام،شرایط و جزئیات آن با پیامبر است؛ آیه شریفه اولو الامر نیز از این قاعده مستثنی نیست و در لسان پیامبر گرامی اسلام به ائمه اهل بیت آن هم به نام تبیین شده است.مانند حدیث جابر و غیره که نام تمام ائمه را بیان کردند.
بله مسئولان و حاکمان چنانچه منصوب اولوالامر الامر باشند اطاعتشان لازم است اما صرفاً در دائره مسئولیت محول شده و در حدود شرع نه مطلق و بی قید و شرط.
بر مسلمانی جایز نیست که ادعای مسلمانی کند اما بخشی از بیان پیامبر را بپذیرد و بخشی از بیان پیامبر را نپذیرد مگر اسلامش ادعایی باشد.
🌹دل آرام🌹
@delaram110
جهادبانفس ج۱۳۷ح۳۶۶.mp3
37.16M
#حدیث_خوانی
📚 وسائل الشیعه
📖کتاب جهاد_با_نفس
🔺 حدیث ۳۶۶
#جلسه۱۳۷
💌 وجوب دوری از گناه و لغزش
🌹دل آرام🌹
@delaram110
1086004992_-631995636.mp3
2.46M
صلوات بر امام جواد علیه السلام
میلاد با برکت آقا جواد الائمه مبارک باد💐
حاجی آباد،خاطره💌
@hajiabad110
24.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم شیر مرد ایرانی در اسارت تکفیری ها که تحسین جهان عرب را برانگیخت، ولی در ایران کمتر دیده شد.
عصبانیت خبرنگار تکفیری
#شیعه
#جمهوری_اسلامی_زینبی
🌹دل آرام🌹
@delaram110