☀️ بزرگترین نعمت الهی
🔹در دعایى که براى شب مبعث نقل شده، آمده: «اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِالتَّجَلِّى الْأَعْظَمِ فِى هَذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ». به حسب آنچه در این دعاى شریف نقل شده، عظیمترین تجلّى الهى در شب مبعث و بواسطه مبعوث شدن پیغمبر اکرم بوده است.
🔸براى عظمت این روز همین بس، که به حسب آنچه از این تعبیر شریف استفاده میشود، بالاترین نعمت الهى براى بندگانش است. طبعا چنین نعمتى، بالاترین شکر را میطلبد؛ هر قدر نعمت عظیمتر باشد شکر آن واجبتر است، و همینطور هر قدر نعمت عظیمتر بود وظیفهاى که انسان در مقابل آن نعمت به عهدهاش میآید، سنگینتر خواهد بود.
۱۳۷۹/۰۸/۰۴
#بعثت
💻 @delbaran5
🌺 حلول ماه شعبانالمعظم مبارک باد 🌺
🍀سیدبنطاووس درباره این ماه میگوید:
بدان ماه شعبان ماه عظیمالشأنی است و در آن شبی قرار دارد که خداوند متعال بهسبب مولود آن شب، انوار اسلام و ایمان را نگاه داشته است.
🌻در شرف این ماه همین روایت کافی که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آن را برای خود اختیار کرده و هرکه او را در این ماه به روزهداری یاری کند را دعا نموده است:
«شَعْبَانَ شَهْرِي، رَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِي عَلَی شَهْرِي؛ شعبان ماه من است؛ خداوند بیامرزد کسی را که در این ماه، مرا یاری کند»
🔻گزیدهای از اعمال ماه مبارک شعبان:
۱. #دو_رکعت_نماز در #شب_اول که در هر رکعت یک بار حمد و سی بار سوره توحید خوانده میشود.
۲. #دوازده_رکعت_نماز [دورکعتی] در #شب_اول که در هر رکعت یک بار حمد و پانزده بار سوره توحید خوانده میشود.
٣. #دو_رکعت_نماز در هر #پنج_شنبه از این ماه که در هر رکعت بعد از حمد، ١٠٠ مرتبه سوره توحید، خوانده میشود و بعد از سلام نماز ١٠٠ مرتبه صلوات فرستاده میشود.
۴. #روزه در این ماه؛ هر مقدار که در توان شخص بود. بهویژه در #روز_نخست این ماه. در روایت است که پیامبر صلیاللهعلیهوآله [جز رمضان] هیچ ماهی را کامل روزه نمیگرفت، مگر ماه شعبان را.
۵. پرداخت #صدقه؛ در روایت است هر که در ماه شعبان صدقهای بدهد، خدا آن را میپرورد تا در قیامت آن را که بهاندازه کوه احد شده است، به او برگرداند.
۶. #استغفار.
روزی ٧٠ مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَسْأَلُهُ التَّوْبَة»
روزی ٧٠ مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِي لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِيمُ الْحَيُّ الْقَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيْه»
٧. گفتن این #ذکر در کل ماه شعبان به تعداد هزار بار: «لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَ لَا نَعْبُدُ إِلَّا إِيَّاهُ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ؛ معبودى جز خدا نيست، و جز او را نمیپرستيم درحالیكه عبادت را براى او خالص مىكنيم، اگرچه مشركان را خوش نيايد».
٨. خواندن #صلوات_شعبانیه هنگام ظهر و اذان در هر روز.
٩. خواندن #مناجات_شعبانیه .
@delbaran5
🌺 حلول ماه شعبانالمعظم مبارک باد 🌺
▫️سیدبنطاووس درباره این ماه میگوید:
بدان ماه شعبان ماه عظیمالشأنی است و در آن شبی قرار دارد که خداوند متعال بهسبب مولود آن شب، انوار اسلام و ایمان را نگاه داشته است.
🌻 در شرف این ماه همین روایت کافی که رسول خدا صلیاللهعلیهوآله آن را برای خود اختیار کرده و هرکه او را در این ماه به روزهداری یاری کند را دعا نموده است:
«شَعْبَانَ شَهْرِي، رَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِي عَلَی شَهْرِي؛ شعبان ماه من است؛ خداوند بیامرزد کسی را که در این ماه، مرا یاری کند»
@delbaran5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅توصیه رهبرانقلاب درباره استفاده از ماه مبارک شعبان✅
@delbaran5
🔰 اجتهاد و تقلید ، در محضر ،
مرجع عالیقدر شیعه ، فرزند آیت الله سیدمحمود حسینی شاهرودی (رحمة الله عليه) ، آیت الله العظمی سیدحسین حسینی شاهرودی (دام عزه)🔰
@shahroudi
👆👆👆👆
کانال دفتر معظم له
@delbaran5
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸فرازهایی از زندگانی استاد معظم حضرت آیت الله حاج سید حسین حسینی شاهرودی (دام ظله) 🔸
ولادت و خانواده معظم له:
ایشان در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی (۱۳۶۴ قمری) در نجف اشرف دیده به جهان گشودند و در خانوادهای رشد و نمو کردند که از متدين ترین و با تقوا ترین بیوت علمی نجف اشرف به شمار می رفت . والدی همچون مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمود شاهرودی(ره) داشتند که مستغنی از تعریف و بی نیاز از توصیف می باشند و والده ایشان صبیه مرحوم آیت الله شیخ محمد رضا فاضل نیشابوری بود که از زهاد معروف و از مدرسین عقائد و اخلاق در حوزه نجف اشرف به شمار می رفت.
گوشه هایی از اشتغالات علمی استاد معظم :
اگر چه دوران نوجوانی و جوانی ایشان مصادف بود با مرجعیت عامه و زعامت والد بزرگوارشان ولی والد معظمشان ایشان را از دخول در امور مرجعیت و مسائل مربوط به آن نهی نموده و امر به صرف تلاش و همت خود در اشتغالات علمی می کردند.
اساتید سطح معظم له :
۱ - برادر بزرگوارشان مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد شاهرودی (ره) .
۲ - مرحوم آیت الله حاج سید علی حائری (ره) والد آیت الله العظمی حاج سید کاظم حائری (دام ظله).
۳- آیت الله العظمی حاج سید کاظم حائری (دام ظله)
اساتید درس خارج ایشان در حوزه گهر بار نجف اشرف :
۱- والد معظمشان استاد الفقهاء و المجتهدین مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمود شاهرودی (ره) متوفای ۱۳۹۴ق (۱۳۵۳ش) .
۲- شهید آیت الله العظمی حاج سید محمد باقر صدر(ره) متوفای ۱۳۹۹ق (۱۳۵۹ش) . این استاد دلسوز هنگامی که استعداد شاگرد خود را دید و آینده علمی درخشانی برای او احساس کرد ، شاگرد خود را از ورود به کارهای غیر درسی ودخالت درشئون مرجعیت والد معظمشان نهی نمودند.
۳-مرحوم آیت الله العظمی حاج سید ابوالقاسم خوئی (ره) متوفای ۱۴۱۳ق (۱۳۷۱ش)
۴- اخوی معظمشان مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد شاهرودی(ره ) متوفای ۱۴۴۰ق (۱۳۹۸ش) و تقریرات درس ایشان را به رشته تحریر در آوردند و یک جلد از آن به زینت چاپ آراسته شد و بقیه توسط حزب منفور بعث از بین رفت.
تدریس سطوح عالیه در نجف اشرف :
معظم له در ابتدای جوانی از مدرسین سطوح عالیه دروس حوزوی به شمار می رفت و رموز و معضلات و مطالب سخت و دشوار کتب درسی را به خوبی برای شاگردان شرح میدادند. اضافه بر نبوغ و استعداد معظم له، حسن بیان ایشان زبانزد بود به صورتی که مطالب سنگین را با بیانی ساده تفهیم شاگرد میکردند.
هجرت به حوزه علمیه قم:
در پی اخراج استاد همراه با تمامی بیت مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمود شاهرودی (ره) توسط رژیم بعث عراق از نجف اشرف به جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۰ هجری قمری(۱۳۵۹ ش) ایشان در شهر مقدس قم رحل اقامت افکند.
تدریس سطوح عالیه در حوزه علمیه قم:
آیت الله حاج سید حسین شاهرودی از همان ابتدای حضور در شهر مقدس قم شروع به تدریس دروس سطوح عالی نمودند. اگرچه بر اثر اعمال حزب بعث ومهاجرت مشتاقان علم از کشورهای عرب زبان حوزه علمیه قم بیشتر دروس ایشان به زبان عربی بوده است ولی درس به زبان فارسی نیز داشتهاند که صوت درس کفایه الاصول ایشان موجود می باشد .
اساتید معظم له در حوزه علمیه قم:
۱- مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد روحانی(ره) متوفای ۱۴۱۸ق (۱۳۷۶ش).
۲- مرحوم آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی(ره) متوفای ۱۴۲۵ق (۱۳۸۵ش).
۳- اخوی گرانقدرشان مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد شاهرودی(ره ) متوفای ۱۴۴۰ ق (۱۳۹۸ش)
۴- آیت الله العظمی حاج شیخ وحید خراسانی (دام ظله)
تدریس خارج فقه و اصول:
معظم له اولین جلسات تدریس خارج را تقریباً در سال ۱۴۱۸ هجری قمری به زبان عربی شروع نمودند و با درخواست عده از طلاب و فضلا در سال ۱۴۲۲ درس خارج به زبان فارسی را نیز آغاز کردند.
تالیفات معظم له:
تالیفات مطبوع :
۱- (کتاب الطهارة) تقریرات بحث خارج فقه مرحوم آیت الله العظمی حاج سید محمد شاهرودی (ره) در حوزه علمیه نجف اشرف و در مسجد هندی که یکی از مراکز مهم علمی آن زمان بود و توسط آیت الله حاج سید حسین شاهرودی (دام ظله) به رشته تحریر درآمد. متاسفانه فقط یک جلد آن چاپ شده وبقیه توسط حزب بعث از بین رفته است.
۲- (الأصول المنتجة) به قلم استاد معظم که نتیجه ۲ دوره اصول ایشان است و دو جلد از آن چاپ شده است.
۳- کتاب (الاجتهاد و التقلید) تقریرات آیت الله حاج سید حسین شاهرودی (دام ظله) که توسط شاگرد فاضلشان حجت الاسلام والمسلمین سید باقر رضوی به رشته تحریر در آمده وبه زیور طبع آراسته گردیده است.
#حدیث_سرو
#اجتهاد
#مرجع_تقلید
@delbaran5
📸#عکس_نوشت | به خودمان میرسد
«اللهم صل علی محمد و آل محمد»
«خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.»
🔸️بازگشت اين صلواتها به خود انسانهاست. چرا كه ما براى پيامبر صلى الله عليه وآله و خاندانش طلب رحمت مىكنيم و چون ظرف وجودى آنان لبريز از رحمت الاهى است و نيازى به آن ندارند، اين رحمت به كسانى كه تحت ولايت آنها هستند سرازير مىشود
🔹️درست مثل آنكه، شخصى ليوانى را پر از آب كرده است و روى آن آب، آبى بريزد. قطعاً در ظرفى كه زير آن ليوان وجود دارد، سرازير شده، موجوداتى كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مىگيرند. بنابراين هر كس صلوات مىفرستد؛ بركت اين صلوات به خود او و ديگران مىرسد.
📚 کتاب شکوه نجوا، ص ۱۲ و ۱۳
#شرح_مناجات_شعبانیه ١
💻 @delbaran5
📸 #عکس_نوشت | چیزی از خزانه خدا کم نمیشود
🔸️اهمیت و لطف محب #امام_حسین (علیهالسلام) بودن آنچنان برای پروردگار ارزشمند است که خداوند ابایی ندارد بخاطر ایشان همه بندگانش را مورد بخشش و رحمت قرار دهد. با بخشیدن عباد چیزی از خزانه رحمت خداوند کم نمیشود و تنها عاملی که رحمت خداوند را محدود میکند این است که خلاف حکمت او باشد.
💻 @delaran5
🌸 ولادت پرنور و سرور عزیز دردانهٔ حضرت رسول، گل زهرا، حضرت حسینابنعلی علیهمالسلام مبارکباد 🌸
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🌺 خدا میداند که قضایای حضرت سیدالشهدا علیهالسلام چه رحمت واسعهای است. 🍃
📚 رحمت واسعه، ص٢٠٨ (مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و اصحاب و یاران آن حضرت)
@delbaran5
@delbaran313
🌺 ولادت با سعادت باب الحوائج، حضرت ابوالفضلالعباس علیهالسلام مبارکباد 🌺
✅حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🌹حضرت ابوالفضل علیهالسلام نیز با آن فداکاریهایش میخواست به آنان بفهماند که محبت خدا و محبت دوستان خدا چیز دیگری است که تحمل هرگونه دشواری و ناگواری و سختی در راه رسیدن به آن، سهل و آسان و شیرین است.
📚 رحمت واسعه، ص ١٢٢ (مجموعه فرمایشات حضرت آیتاللّٰه بهجت پیرامون حضرت سیدالشهداء علیهالسلام و اصحاب و یاران آن حضرت)
@delbaran5
@delbara313
🌷سالروز ولادت مسعود سومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت ، امام شیعیان ، حضرت سیدالشهدا (علیه اسلام) ، و علمدار باوفای کربلا ، قمر منیر بنی هاشم ، حضرت عباس (علیه اسلام) بر تمامی شیعیان سرتاسر جهان هستی ، و وجود نازنین قطب عالم امکان ، حضرت مهدی موعود (عج) و مقام معظم رهبری (دام عزه) مبارک باد.
💻 @delbaran5
⭐️ بصیرت و وفا
🔺 حضرت آیتالله خامنهای: «در کلمات ائمه، روی دو جمله راجع به حضرت اباالفضل العباس علیهالسلام تأکید شده است: یکی بصیرت، یکی وفا.» ۷۹/۰۱/۲۶
💻 @delbaran5
📸 لوح | رهبر انقلاب: همین که شما جانبازان روی ویلچر نشستهاید یا روی تخت دراز کشیدهاید یا با محرومیّت از بیناییِ چشم یا دست یا پا، دارید در کوچه و بازار حرکت میکنید،یک مبارزه است
💻 @delbaran5
🌺 ولادت با سعادت امام سجاد علیهالسلام مبارک باد 🌺
🔻 خاطراتی کوتاه از سیره و سبک زندگی آیتالله بهجت قدسسره:
▫️ از کانادا آمده بود آقا را ببیند، از پدر و مادری لبنانی و کانادایی بود. چیزهایی شنیده بود و کنجکاو بود.
▫️ دلهره و شک در چهرهاش پیدا بود. وارد اتاق شد، دید آقا دارد تسبیح میچرخاند.
▫️ به لبهای آقا خیره شد، دید تکان نمیخورند. با خود گفت: «این چه عالمی است که تسبیح میگرداند و ذکر نمیگوید؟!»
▫️ هنوز ننشسته بود که آقا فرمود: «بله! ذکری از امام سجاد علیهالسلام روایت شده است[١] که هر کس آن ذکر را بعد از نماز صبح بخواند، تا غروب هر چه تسبیح بگرداند، برای او ذکر مینویسند.»
▫️ رنگش پرید. فقط سکوت کرد.
▫️ آنهایی که نشسته بودند، چیزی نفهمیدند؛ نمیدانستند چه خبر است؟!
📚 این بهشت، آن بهشت، ص۵۶ (جلد اول از مجموعه ۵ جلدی داستانهای کوتاه از سیره و زندگانی حضرت آیتالله بهجت قدس سره)
🔻پینوشت:
١. اللَّهُمَّ إِنِّي أَصْبَحْتُ أُسَبِّحُكَ وَ أُحَمِّدُكَ وَ أُهَلِّلُكَ وَ أُكَبِّرُكَ وَ أُمَجِّدُكَ بِعَدَدِ مَا أُدِيرُ بِهِ سُبْحَتِي؛
خدایا! همانا صبح میکنم درحالیکه تو را تسبیح میگویم و تو را تمجید میکنم و تو را ستایش میکنم و تو را تهلیل (لاالهالاالله گفتن) میگویم به عدد آنچه میچرخانم تسبیحم را.
@delbaran5
📸#عکس_نوشت | لذت مناجات!
«رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلا»
🔸 امام سجاد (علیه السلام) وقتى سحرگاهان به آسمان نگاه مىکند و آیات آخر سوره آل عمران را تلاوت مىکند، که «رَبَّنا ما خَلَقْتَ هذا باطِلا...»، #اشک مانند سیل از چشمانش سرازیر مىشود و در لذت مناجات با خداى متعال غرق مىگردد. به راستى این چه لذتى است که اولیاى الهى از آن متلذذ مىشوند؟!
پیام مولا از بستر شهادت، ص ۲۰۳
#امام_سجاد
@delbaran5
✅حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره:
✨با کسی نشست و برخاست بکنید که همین که او را دیدید به یاد خدا بیفتید، به یاد طاعت خدا بیفتید؛ نه با کسانی که در فکر معاصی هستند و انسان را از یاد خدا باز می دارند.
📚 بهسوی محبوب، ص۹۴
@delbaran5
▪️▪️▪️▪️چهلمین روز درگذشت عالم فرهیخته و عالم عامل ربانی ، مرجعیت عالیقدر تقلید شیعه ، آیت الله العظمی مرحوم آقای حاج شیخ لطف الله صافی گلپایگانی(قدس سره الشریف) را خدمت تمامی علاقمندان و ارادتمندان آن عالم عالیقدر و همچنین خدمت قطب عالم امکان ، وجود نازنین حضرت صاحب الزمان مهدی موعود (عج) و
مقام معظم رهبری (دام عزه) تسلیت عرض می کنیم▪️▪️▪️▪️
@delbaran5
@delbaran313