مردی در تبعید ابدی
بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی
#کتاب
نویسنده: نادر ابراهیمی
یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
مردی در تبعید ابدی بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی #کتاب نویسنده: نادر ابراهیمی
به نام خدا
مردی در تبعید ابدی
بر اساس داستان زندگی ملاصدرای شیرازی
نوشتن زندگی بزرگان در قالب داستان نیازمند اطلاعات کافی و جامع برای شخص نویسنده داستان است. از طرف دیگر نویسنده باید در علم و یا رشتهای که این شخصیت برجسته تبحر دارد مقداری آشنایی داشته باشد تا بتواند روایت درستی از زندگی و شخصیت علمی او ارائه دهد.
نادر ابراهیمی، این نویسنده ایرانی بخت خود را در این کتاب با روایت زندگی فیلسوف شهیر «ملاصدرا» آزموده است. او سعی کرده است در قالب داستان برهههایی از زندگی، کودکی، ازدواج، تبعید، شاگردان و اساتید ملاصدرا را معرفی نماید.
کتاب در یک جلد و 277 صفحه نوشتهشده است.
کتاب به دو جهت قابلارائه برای عموم جامعه نیست:
1/قلم خاص ابراهیمی
2/شخصیت فلسفی ملاصدرا
قلم ابراهیمی، سبک خاصی دارد که برای هر مخاطبی جذاب و گیرا نخواهد بود. با خواندن چند کتاب از او شاید بتوان با سبک نوشتاری او بیشتر آشنا شد. از سوی دیگر این کتاب در مورد شخصیتی فلسفی است و کتاب نمیتواند که از گفتوگوها و یا طرح مباحث عقلی به دور باشد؛ به این دو دلیل شاید کتاب برای مخاطب عام مناسب نباشد ولی برای دانشجویان رشته فلسفه و یا طلاب که اندکی با زندگی ملاصدرا و آرای فلسفی او آشنایی دارند کتاب جذابی خواهد بود.
#کتاب
یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
ارتداد نویسنده: وحید یامین پور #کتاب
به نام خدا
ارتداد
سومین اثری است که از وحید یامینپور میخوانم. نخل و نارنج در مورد شیخ انصاری و کاهن معبد جینجا در مورد سفر یامینپور به ژاپن دو اثری است که قبلاً خواندهام.
جنس این کتاب با دو کتاب دیگر متفاوت است. کتاب اول در مورد زندگینامه یکی از علمای بزرگ اسلام به نام شیخ انصاری است و دیگری سفرنامهای است همراه با چند نفر از مشاهیر به ژاپن در سالگرد حمله اتمی به دو شهر بزرگ ژاپن.
اما نویسنده در این اثر سعی کرده است با قالب داستان موضوعی را بیان کند که تابهحال هرچند در مورد آن صحبت شده است ولی کمتر اثری در این موضوع نوشتهشده است. شاید بتوانم بگویم اولین اثر و یا اولین اثر داستانی است که به این موضوع پرداخته است.
موضوع کتاب عدم پیروزی انقلاب اسلامی و سرگذشت بعدازآن است. اگر انقلاب رخ نمیداد بعدازآن چه اتفاقاتی میتوانست شکل بگیرد؟ مبارزان چه وضعیتی پیدا میکردند؟ مکاتب فکری دیگر که با استبداد و امپریالیسم جهانی در حال مبارزه بودند چه عاقبتی پیدا میکردند؟
کتاب سعی کرده است با روندی داستانی سؤالات بالا را جواب دهد و با نگاهی به آینده وضعیت آنها را در سالهای بعد از انقلاب بیان کند.
اما ازآنجاییکه هر اثر انسانی فارغ از نقد نیست، این کتاب هم نقدهایی دارد. شاید عدم توفیق کامل نویسنده در شکلدهی یک داستان برای بیان مطالب یکی از نقدهای به این کتاب باشد؛ اما نقدها مانع از این نیست که کتاب را به دیگران نیز معرفی کنم.
اگر فیلم سینمایی سیانور را دیدهاید و کتاب «احمد احمد» را خواندهاید، این کتاب برای شما طعم دیگری خواهد داشت.
#کتاب
هدایت شده از یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
سال ۹۸ یعنی دو سال بعد از اولین چاپ کتاب، آن را بین تعدادی از رفقای فلسفه خوان در حال دست به دست شدن دیدم. با معرفی کتاب توسط دوستان، گوشه ای از ذهنم این جمله نقش بست: باید این کتاب را بخوانم.
فرصت ها گذشت. سال ۱۴۰۱ کتاب را برای عزیزی هدیه گرفتم و چند روز پیش کتاب را از او امانت گرفتم برای خواندن. ۳۵۰ صفحه کتاب را به راحتی میتوان در یکی دو روز خواند. خلاصه مطلب در مورد محتوای کتاب این است : مکتوب خاطرات تجربه گران نزدیک به مرگ ؛ شبیه مستند زندگی پس از زندگی، البته با تفاوتهایی.
ان شاالله بیشتر در مورد محتوا و سبک کتاب در ثبت خاطرات خواهم نوشت.
آن سوی مرگ
#کتاب
یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
سال ۹۸ یعنی دو سال بعد از اولین چاپ کتاب، آن را بین تعدادی از رفقای فلسفه خوان در حال دست به دست شد
به نام خدا
آن سوی مرگ
نویسنده: جمال صادقی
حتماً «زندگی پس از زندگی» را دیدهاید و یا اسم آن را شنیدهاید. این کتاب سرگذشت مکتوب سه نفر از کسانی است که تجربه نزدیک به مرگ داشتهاند البته با اندک تفاوتهایی با مستند زندگی پس از زندگی:
1/چاپ اول این کتاب مربوط میشود به سال 1396 ولی مجموعه زندگی پس از زندگی در سال 1399 برای اولین بار در صداوسیما پخش شد.
2/هویت افراد در این کتاب بنا به درخواست خودشان مخفی مانده است و مستندات صوتی تجربهگرها در نزد مؤلف محفوظ است؛ به خلاف روند مجموعه زندگی پس از زندگی که نام و محل زندگی و سایر مشخصات هویتی افراد تجربهگر بهراحتی در اختیار بینندگان قرار میگرفت.
3/ دو نفر از تجربهگرها در این کتاب بعد از تجربه نزدیک به مرگ تواناییهایی پیداکردهاند که تا قبل از آن نداشتهاند. مثلاً ذهنخوانی تااندازهای، توانایی محاسبه ضرب اعداد چندرقمی در یکدیگر و یا حساسیت به میدانهای مغناطیسی مثل ساعت و موبایل (ازکارافتادن آنها در تماس با این فرد)
باوجوداین سه تفاوت، کتاب خواندنی است و تا سال 1401 به چاپ 82 و شمارگان 160 هزار جلد رسیده است؛ یعنی باوجود گذشت چند سالی از پخش مجموعه زندگی پس از زندگی کتاب به قوت خود در جذب مخاطب باقیمانده است. پس کتابی است جذاب، هرچند مجموعه زندگی پس از زندگی را هم دیده باشید.
این کتاب در مقایسه با کتاب سه دقیقه در قیامت نیز مستندتر به نظر میرسد. مؤلف این کتاب و همکار و دوست او در روند مصاحبهها فرد شناختهشدهای است و نشر معارف چاپ کتاب را برعهدهگرفته است.
پینوشت:
معرفی این کتاب و مجموعه زندگی پس از زندگی به معنای تأیید همه گزارههای موردادعای تجربهگرها نیست؛ اما اصل ماجرا نیز قابلانکار نخواهد بود. مثلاً در همین کتاب و در داستان دوم مصاحبهگر ادعاهایی در مورد علم و رابطهاش با انسان دارد که نیازمند تحقیق و بررسی بسیار و جدی حول آن در معارف دینی و علوم عقلی است.
#کتاب
برای امروز دیگه کافیه😁😉
معرفی و بررسی چند کتاب دیگر
ابن مشغله
ملّت عشق
دختران آفتاب
پنجشنبه فیروزه ای
باشد برای وقت دِگر....
یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
به نام خدا روایاتی که زندگی میکنیم گاهی اوقات یک آیه ی قرآن و یا یک روایت را با پوست و استخوان درک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اول این فیلم یک دقیقه ای را ببینید...
فیلم را دیدید؟
صلوات ذکر جامعی است که برای مواقع و حالات مختلف توصیه شده است؛ از جمله در حالت خشم و غضب.
صلوات
صلوات
صلوات
یادداشتهای یک طلبه|امیر خندان
پنجشنبه فیروزهای سارا عرفانی اثری از نشر نیستان
به نام خدا
پنجشنبه فیروزهای
نویسنده: سارا عرفانی
کتاب پنجشنبه فیروزهای را برای یکی از عزیزانم هدیه گرفته بودم. بعد از مدتی کتاب را از او امانت گرفتم تا بخوانم. خوب! این هم روشی است برای کتاب خواندن و تشویق به کتابخوانی...
چاپ اول کتاب مربوط به سال 1393 هست و تا سال 97 به چاپ هفتم رسیده است. برگزیده جشنواره رضوی است و سه مقام دیگر که روی جلد کتاب نوشتهشده است.
این را گفتم تا اگر نقدی نیز بر کتاب نوشتم دور از انصاف نباشد.
فضای کتاب داستانی است؛ هرچند که در چندین مورد خروج از خط داستانی هم دارد ولی نویسنده تلاش کرده است روایتی داستانی از زندگی یک دانشجو ارائه دهد. دانشجویی که براثر یک سری اتفاقات خط سیر زندگیاش تغییر میکند و در روند جدید میخواهد زندگی خود را بسازد.
کتاب در 373 صفحه و اثری است از نشر نیستان. فضای کتاب نیز با زندگی دانشجویی پیش میرود، پس کتاب مناسب مخاطب نوجوان و قشر دانشجو خواهد بود. داستان این کتاب در یک اردوی دانشجویی رقم میخورد و در میانه حوادث به موضوعاتی مثل مفهوم زیارت، حیا، ازدواج و عشق پرداخته میشود.
همچنین مؤلف داستان را با فضای برنامه ارتباطجمعی موردتوجه در حدود سال 1393 مثل ایمیل و چت رومها و ادبیات شفاهی مناسب با این فضا پیش برده است. امری که شاید در زمان خود جذاب بوده است ولی با گذشت کمتر از یک دهه از سال تألیف، این جذابیت میتواند به نقطهضعفی برای کتاب تبدیل شود.
به نظرم کتاب بهشدت تحت تأثیر کتاب دختران آفتاب نوشتهشده است و خواسته یا ناخواسته الهاماتی از این کتاب پذیرفته است. دختران آفتاب نیز کتابی است خواندنی، همراه با ضعفها و نقطه قوتها.
#کتاب
به نام خدا
دختران آفتاب
نویسندگان: امیرحسین بانکی، بهزاد دانشگر و محمدرضا هدایتمند
در طول تاریخ داستان برای بشر جایگاه خاصی داشته است. قالب داستان ظرفیت بالایی برای انتقال معارف، تجارب و... دارد. کتاب دختران آفتاب نیز از این ظرفیت بهره برده است تا معارفی را در مورد زن، خانواده، حیا، ازدواج و ملاکهای آن، نقش زن در جامعه و... بیان کند.
داستان کتاب در روند یک اردوی دانشجویی رقم میخورد و شخصیتهای متفاوت و گاه متضاد در قالب گفتوگو با یکدیگر وارد ماجراهای زندگی یکدیگر میشوند. دختری که به نوعی با این اردو از فضای خانه گریخته است تا کمی آرامش بگیرد تا دیگری که برای زیارت راهی سفر مشهد شده است هر دو در این داستان حضور دارند.
نقد یا نقطهضعفی که میتواند درعینحال نقطه قوتی هم برای کتاب باشد فضای تاریخی رخ دادن حوادث و اتفاقات است. اولین چاپ کتاب مربوط به سال 1382 است و سعی دارد روند تاریخی داستان را در ابتدای اوایل دهه هفتاد بیان کند. به نظرم این تیغ دو دمی است که میتواند هم به نفع و هم به ضرر کتاب باشد.
مثلاً ترسیم فضای اتاق مخابرات برای تماس گرفتن با شهری دیگر، برای مخاطبی که متولد دهه 90 هست و از همان ابتدای کودکی با تلفن همراه آشناست، شاید امر نامأنوسی باشد. البته داستان باید در این فضای تاریخی پیش رود تا در انتهای کتاب که نقطه اوج نهایی است یک حادثه تاریخی تلخ بیان شود. اینکه کتاب به چاپ 39 نیز رسیده است نشانی از موفقیت در این راه است.
برای کسی که کمی با آثار شهید مطهری در حوزه زن آشنا باشد، این کتاب رنگ و بوی آشنایی خواهد داشت. البته که در انتهای کتاب در بخش منابع میتوان نام این کتابها را نیز مشاهده کرد: مسئله حجاب، نظام حقوق زن در اسلام و... .
همچنین از آثار دیگر اندیشمندان اسلامی مانند حضرت آیتالله خامنهای و علامه جوادی در حوزه« زن» بهره برده شده است. با توجه به این خصیصه، به نظر میرسد کتاب برای مطالعه چندنفره و مباحثه آنهم مناسب باشد.
از طرفی دیگر به دلیل داستانی بودن کتاب، گفتوگوهای عامیانه و لغات شکسته در کتاب بسیار بهکاررفته است. امری که میتواند در خواندن این کتاب نسبتاً قطور که در حدود 500 صفحه تألیف شده است، کمککننده باشد.
روایت داستان توسط یک دختر صورت میگیرد. هرچند که نویسندگان سه نفر مرد هستند ولی به نظرم خوب توانستهاند نگاه زنانه و روحیات لطیف جنس زن را در روند روایت داستان لحاظ کنند. مریم دختر یک بازیگر است که در روند یک اردوی دانشجویی با دختران متفاوتی همراه میشود. همراهی در این اردو همراه با سؤالات و مباحثات و گاهی جدالهایی است که در حال فعلی جامعه ما نیز مطرح است: چرا حجاب؟ زن و اشتغال در جامعه به چه صورت باید باشد؟ چگونه حضرت زهرا بعد از 1400 سال میتواند برای زنان و دختران الگو باشد؟ اهداف فمینیسم چیست؟ آیا در راستای این اهداف موفق بوده است؟ حق طلاق، نفقه و مهریه! چرا؟و...
همه این سؤالات در حالی مطرح است که گره به زندگی تکتک دانشجویانی دارد که در این اردو شرکت دارند از یک دختر فراری از منزل تا یک خواهر شهید. به نظرم بااینکه کتاب 20 سال پیش نوشتهشده است، ولی در پاسخ به این سؤالات موفق عمل کرده است.
#کتاب
#حجاب