امام باقر علیه السلام :
سَلامَةُ الدّينِ وَ صِحَّةُ البَدَنِ خَيرٌ مِنَ المالِ وَ المالُ زينَةٌ مِنْ زينَةِ الدُّنيا، حَسَنَةٌ؛
سلامتى دين و تندرستى از ثروت بهتر است. و مال، زينتى از زينتهاى دنياست كه خوب است.
[ اصول كافى (باترجمه): ج 3، ص 306 ]
#تندرستی #امام_باقر علیهالسلام
@dghjkb
✨☘✨☘✨☘✨
🌱من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.(۱۳۹۳/۱۱/۲۷ مقام معظم رهبری)
💠💠💠💠
✨ شادی روح شهدای گمنام
و همه شهدا...
#روزانه_یک_صفحه_هدیه_به_شهدا
#صفحه_۱۸
#باشهدا
@dghjkb
بسمـ رب الشـهدا.....🕊
﷽یاد خاطرات عاشقان خدا ﷽
✨فرماندهٔ عشق، یار محبوب تویی
✨معبود تویی، کمال مطلوب تویی
✨ای نام تو بهترین سرآغاز مرا
✨آرامش جان هر دل آشوب تویی
✨روز را آغـاز میکنیم
✨بـــا نـــام خــدایــی
✨که همین نزدیکیهاست..
✨بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
✨الـــهــی بــه امــیــد تـــو
@dghjkb
غصههای دنیا رو به کسی نگو.
با بزرگان بنشین، در مجلس امام حسین علیه السلام بنشین، غصهات از بین میرود.
به خودت کمک کن، چرا هی به این در و آن در میزنی به این و آن میگویی؟
قیمت انسان ب آرامش اوست
#حاج_اسماعیل_دولابی ره
#ماه_محرم
@dghjkb
وقایع روز ششم محرم| اولین محاصره فرات و دعوت حبیببن مظاهر از طایفه بنیاسد
نامه عبیداللهبن زیاد در روز ششم محرم به دست عمر سعد رسید. در این روز ابنزیاد لشکری بالغ بر پنجهزار سرباز تازهنفس با فرماندهی عمروبن حجاج به کربلا فرستاده بود. عمربن سعد هم به عمروبن حجاج دستور داد فرات را در محاصره خودش بگیرد و او هم با سربازانش، کمربندی در حاشیه فرات به وجود آورد تا هیچ کسی از یاران امام حسین علیه السلام نتواند از آب استفاده کند.
نامه امام حسین علیه السلام برای محمدبن حنفیه
طبق روایتی از امام محمد باقر علیه السلام، امام حسین علیه السلام از کربلا نامهای را برای برادر خود، محمدبن حنفیه فرستادند، مبنی بر اینکه: «نامهای است از حسینبن علی به محمد حنفیه و دیگر بنیهاشم. اما بعد، مثل اینکه دنیا اصلاً وجود نداشته و آخرت همیشگی و دائم بوده است.»
ارائه گزارش از گفتگوی امام حسین علیه السلام و عمربن سعد
در برخی از منابع نوشته شده است در فاصله شبهای چهارم تا ششم ماه محرم، میان امام حسین علیه السلام و عمربن سعد صحبتهایی انجام میشد، بدون اینکه هیچ کسی از یاران آن حضرت و یا یاران عمر سعد حضور داشته باشد، البته گزارشی اعلام کرده است که در یکی از صحبتها، چند نفر از خانواده امام علیه السلام و نزدیکان با فاصله حضور داشتهاند.
خولیبن یزید اصبحی که دشمنی و کینه سختی با اهلبیت پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله و امام حسین علیه السلام داشت، برای ابنزیاد از این گفتگو گزارشی ارسال کرد تا او بر عمر سعد سخت بگیرد و کار به آزار و شهادت حضرت اباعبدالله علیه السلام بینجامد.
طبق گزارشی، خولیبن یزید در نامهاش برای ابنزیاد نوشته بود: «ای امیر! پسر سعد شبانه از لشکر بیرون میزند و همراه با حسین [علیه السلام] در ساحل رود فرات، بساط گفتگو راه میاندازد. این گفتگوها تا پاسی از شب ادامه پیدا میکند. او با لشکر آنها نرمش و رأفت و سازش دارد. اگر فرماندهی را به من بسپاری، کار را تمام خواهم کرد و من بهتنهایی بر این کار توانایی دارم.»
برگزاری روضه محرم در بیان آیتالله بهجت/ فقط خدا میداند بهیاد امام حسین(علیهالسلام) بودن، چقدر اجر دارد
پاسخ ابنزیاد برای عمربن سعد
وقتی نامه و گزارش خولی از گفتگوی عمربن سعد با امام حسین علیه السلام به دست عبیداللهبن زیاد رسید، او پیکی برای ابنسعد فرستاده نوشت: «ای پسر سعد! گزارشی به دست من رسیده است که تو شبها تا دیرهنگام با حسین [علیه السلام] به صحبت مینشینی و با او گفتگوها داری. بهمحض اینکه نامه من را دریافت کردی، حسین را وادار کن تا امر من مبنی بر بیعت با من و امیرالمؤمنین یزید را اطاعت کند، اگر قبول نکرد، آب را بر او و یارانش ببند و بین او و فرات حائل و مانع شو که من آب را بر یهود و نصاری حلال کردم و بر حسین و خانواده او، حرام. حسین و یاران او نباید از آب بنوشند تا همان طوری که بر امیرالمؤمنین عثمان گذشت، تشنه کشته شوند.»
عمربن سعد هم با دریافت نامه ابنزیاد، حجربن حر (حجاربن ابجر) را بههمراه چهار هزار سوار بر آبراه غاضریه فرستاد تا مانع از استفاده حضرت اباعبدالله علیه السلام و یاران آن حضرت از آب شوند.
او همچنین شیثبن ربعی را بههمراه هزار سوار به بخش دیگری از غاضریه فرستاد که مأمور حفاظت از آن بخش باشند تا خاندان امام حسین علیه السلام به هیچ نحوی دسترسی به آب نداشته باشند.
منابع:
نفس المهموم
الارشاد؛ شیخ مفید
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
*خبرگزاری تسنیم
#وقایع_روز_ششم_محرم
@dghjkb
نفرینی که محقق شد
در این میان یکی از سربازان لشکر دشمن خطاب به امام حسین علیه السلام فریاد زد: «ای حسین! بهخدا قسم که قطرهای از این آب را نخواهی خورد تا از تشنگی جان دهی.»، امام علیه السلام او را نفرین کرده فرمودند: «خدایا! او را از تشنگی هلاک کن و هرگز او را مشمول رحمتت قرار نده.»، حمیدبن مسلم گفته است «بهچشم خود دیدم که نفرین امام حسین علیه السلام در حق او عملی شد و او از تشنگی هلاک شد.»
دعوت حبیببن مظاهر از بنیاسد برای یاری حضرت اباعبدالله علیه السلام
روز ششم محرم بود که جناب حبیببن مظاهر به خدمت امام حسین علیه السلام رسید و گفت: «ای فرزند رسول خدا! در این نزدیکی طایفهای از بنیاسد ساکن هستند. اگر به من اجازه بدهی بهسراغ آنها بروم و آنها را بهسوی تو دعوت کنم، شاید خدای متعال با حضور بنیاسد، شر این گروه را از تو دفع کند.»
امام حسین علیه السلام به او اجازه داد و حبیب شبانه از خیمه بیرون رفته بهسراغ طایفه بنیاسد رفت، به آنها گفت: «بهترین ارمغان را برای شما بههمراه آوردهام، شما را به یاری پسر پیامبر خدا دعوت میکنم، او یارانی دارد که هر یک از آنها بهتر از هزار مرد جنگیاند و هرگز او را تنها نخواهند گذارد و او را به دشمن تسلیم نکنند. عمربن سعد با لشکریانی انبوه او را محاصره کرده است، چون شما قوم و عشیره من هستید شما را به این راه خیر راهنمایی میکنم، امروز از من فرمان برید و به یاری او بشتابید تا شرف دنیا و آخرت از آن شما باشد، من به خدا سوگند یاد میکنم که اگر یک نفر از شما در راه خدا با پسر دختر پیغمبرش در اینجا کشته شود شکیبایی ورزد و امید ثواب از خدای داشته باشد، رسول خدا در علّیّین بهشت، رفیق و همدم او خواهد بود.»
همان موقع مردی از بین جمع بنیاسد بهنام عبداللهبن بشیر بلند شد و گفت: «من اولین کسی هستم که این دعوت را اجابت میکنم.»، بعد از آن رجزی حماسی خواند. پس از او هم مردهای قبیله یکییکی بلند شدند تا اینکه تعداد آنها به نود نفر رسید و برای یاری امام حسین علیه السلام حرکت کردند. یکی از جاسوسان عمربن سعد که از جریان آگاه شد، گزارش این اتفاق را به ابنسعد رساند. عمربن سعد هم مردی بهنام ازرق را با چهارصد سوار بهسمت آن گروه فرستاد. در تاریکیهای شب سواران ابنسعد کنار رود فرات، جلوی آنها را گرفتند، آن هم در حالی که آنها چند متر بیشتر با امام حسین علیه السلام فاصله نداشتند.
در همان تاریکی مردان طایفه بنیاسد با سربازان عمر سعد درگیر شدند و حبیببن مظاهر در همان تاریکی بر ازرق فریاد زد که: «وای بر تو! بگذار کس دیگری این مظلمه را بهگردن بگیرد.»
وقتی طایفه بنیاسد متوجه شدند که توان مقاومت با آن گروه را ندارند، در همان تاریکی شب پراکنده شدند و به قبیله خودشان برگشتند. آنها حتی شبانه از محل خود کوچ کردند تا مبادا عمربن سعد شبانه به آنها حمله کند.
درنهایت جناب حبیببن مظاهر به خدمت امام حسین علیه السلام رسید و ماجرا را بازگو کرد. امام با شنیدن این ماجرا فرمودند: «لاحول و لاقوة الّا باللّه».
منابع:
نفس المهموم
الارشاد؛ شیخ مفید
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
*خبرگزاری تسنیم
#وقایع_روز_ششم_محرم
@dghjkb
#حضرت_علی_اصغر
آمــده جلــوه کنـد حیــدرِ در گهواره
عرش را ریخت بهم خونِ گلوی پاره
#شب_هفتم #محرم
@dghjkb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 روایت زیبای حاج مهدی رسولی از کار بزرگ یک نوجوان در عملیات کربلای ۵
#لبیک_یاحسین
@dghjkb
🔸امام باقر عليه السلام فرمودند:
هر كه قصد كار خوبى كند ، در انجام آن شتاب ورزد ؛ زيرا هر چيزى كه در آن تأخير شود، شيطان فرصتى به دست مىآورد .
الکافي ج۲ ص۱۴۳
#امام_باقر علیهالسلام
@dghjkb
✨☘✨☘✨☘✨
🌱من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.(۱۳۹۳/۱۱/۲۷ مقام معظم رهبری)
💠💠💠💠
✨ شادی روح شهدای گمنام
و همه شهدا...
#روزانه_یک_صفحه_هدیه_به_شهدا
#صفحه_۱۹
#باشهدا
@dghjkb
🔻هوایِ مجالس امام حسین (علیهالسلام) ❗️
▫️حاج مرشد چلویی:
◾️همانطور اگر وارد مکانی شوی که هوای خاصی دارد مانند اینکه وقتی وارد حمام میشوی و هوای حمام به صورت تو میخورد و گرمی آن را حس میکنی و یا در جایی که عطر زده باشند و بوی عطر فضا را پر کرده باشد و مشام شما آن را حس میکند در مجالس عزاداری امام حسین علیه السلام در وسط دستههای عزادار در میان مجالس روضه در شلوغی مجالس و پخش غذاهای نذری یک هوایی دیگر حاکم است که در هیچ جای دیگر نیست باید بروی در دستههای عزداری ، تا «هایِ» این مجالس به تو بخورد.
@dghjkb
وقایع روز هفتم محرم| شروع قطع آب بر حضرت سیدالشهدا(علیهالسلام) و کاروان آن حضرت؛
کاروان امام حسین علیه السلام در روز هفتم محرم شاهد آغاز رسمی قطع آب در کربلا بودند. عبدالله بن حصین ازدی در این روز خطاب به امام حسین علیه السلام گفت: «آیا آب را نمیبینی که به روشنی آسمان است؟ به خدا یک قطره از آن نمیچشی تا از تشنگی کشته شوی.»
حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام در حق او نفرین کرد که: «خدایا او را از تشنگی بکش و هرگز او را نبخش.» حمید بن مسلم میگوید فرجام او بیماریای بود که آب میخورد و برمیگرداند و سیراب نمیشد و آن قدر آب خورد تا جان داد.
عمرو بن حجاج هم صدا زد: «ای حسین! این فرات است که سگان و خوکان و گرگان از آن مینوشند، اما تو قطرهای از آن نخواهی نوشید تا آب گداخته جهنم را بنوشی!»
همه این فشارها برای تسلیم کردن امام حسین علیه السلام با بهرهگیری از ناتوانی کودکان و بیتابی زنان بود.
چشمه آبی در پشت خیمه
در بعضی منابع نوشته شده پس از چیره شدن تشنگی بر خیمهها و یاران، امام حسین علیه السلام پشت خیمههای زنان، نوزده قدم به سمت قبله برداشته و زمین را با تبر حفر کردند. ناگاه آبی زلال جوشیدن گرفت. تمام کاروان امام نوشیدند و مشکها را پر کردند. سپس چشمه در زمین فرورفت و هیچ نشانی از آن به جا نماند.
در مناقب نُه گام نوشته شده و در مدینه المعاجز هم این طور ثبت شده که فرشتهای نازل شد و پشت خیمهها خطی کشید و جوی آب جاری شد.
منابع:
مقتل لهوف
مقتل الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
مقتل الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
اعیان الشیعه
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
*خبرگزاری تسنیم
#وقایع_روز_هفتم_محرم
@dghjkb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🏴
🍂 ای اشک از چه راه تماشا گرفتهای
بگذار تا ببینمش
اکنون که میرود......
#شب_هشتم_محرم
#حضرت_علی_اکبر علیهالسلام
@dghjkb
امام حسين عليهالسلام:
قوىترين كَس در صله رحم كسى است كه با خويشاوند بريده از خود پيوند برقرار كند.
بحار الأنوار، ج٧۴، ص۴٠٠، ح۴١
#امام_حسین علیهالسلام
@dghjkb
✨☘✨☘✨☘✨
🌱من عقیدهی راسخ دارم بر اینکه یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است.(۱۳۹۳/۱۱/۲۷ مقام معظم رهبری)
💠💠💠💠
✨ شادی روح شهدای گمنام
و همه شهدا...
#روزانه_یک_صفحه_هدیه_به_شهدا
#صفحه_۲۰
#باشهدا
@dghjkb
.
.
نـوشِ جـانَش بشود هر که حرم رفت حسین...
خـودمـانیم ولی، گـاه حسادت میکنم..!
🍃السلام علیک یا اباعبدالله الحسین علیهالسلام..
@dghjkb
وقایع روز هشتم محرم/از جمع شدن مردان کوفه برای حمله به امام حسین(علیهالسلام) تا سقایی حضرت عباس(علیهالسلام)
صحرای کربلا در روز هشتم محرم سال 61 هجری شاهد جریانهای غریب و ظالمانهای در حق امام حسین علیه السلام و خانواده و یاران آن حضرت بود. در این روز تعدادی از یاران امام اقدام به حفر چاه کرده بودند. خبر این ماجرا به عبیدالله ین زیاد رسید و او به عمر بن سعد دستور داد که فوراً جلوی حفر چاه را بگیرند تا امام حسین علیه السلام در تشنگی بمانند. عمر بن سعد هم یاران آن حضرت را تهدید کرد که چاه را از خاک پر کنند، در غیر این صورت به آنها حمله خواهد کرد. ساعتی بعد، تشنگی در میان کاروان امام بالا گرفته بود. به همین دلیل حضرت عباس علیه السلام از سوی امام حسین علیه السلام مأمور آوردن آب به خیمهها شدند. ماجرای آوردن آب در تاریکی شب اتفاق افتاد و از آن زمان به بعد، عنوان سقایت به حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام اطلاق شد.
جمع شدن مردان کوفه برای حمله به امام حسین علیه السلام
روز هشتم محرم بود که عبیدالله بن زیاد در مسجد بالای منبر رفت و برای مردم سخنرانی کرد تا آنها را ترغیب و تهدید کند تا مقابل امام حسین علیه السلام بایستند. او اعلام کرد که هر کسی در این مدت به کربلا نرود و با لشکر امام حسین علیه السلام مقابله و مبارزه نکند، خونش حلال خواهد بود و حقوق او از بیتالمال قطع خواهد شد. این طور بود که مردهای کوفی گروه گروه به لشکر ابن زیاد ملحق شدند و لشکرهای زیادی به سمت کربلا روانه شد.
عبیدالله بن زیاد در عین حال به چند نفر از مردم خبیث آن زمان مانند کثیر بن شهاب، محمد بن اشعث، قعقاع بن سوید و اسماء بن خارجه دستور داد که بین مردم بچرخند و آنها را با روشهای گوناگون تهدید و تحریک کنند تا همه به کربلا بروند و در کشتن امام حسین علیه السلام شریک شوند.
در این میان، یزید ملعون هم برای اینکه هزینه نظامی آن جنگ نابرابر و ظالمانه را تأمین کند، مبلغ چهار هزار دینار و دویست هزار درهم را برای عبیدالله فرستاد. عبیدالله ملعون هم 25 هزار نفر دیگر را برای جنگ با امام حسین علیه السلام تجهیز کرد.
منابع:
نفس المهموم
الارشاد؛ شیخ مفید
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
خبرگزاری تسنیم
#وقایع_روز_هشتم_محرم
@dghjkb
مانع شدن از حفر چاه توسط یاران امام حسین علیه السلام
وقتی آب بر روی امام حسین علیه السلام و خانواده و یاران آن حضرت بسته شد، تعدادی از یاران ایشان اقدام به حفر چاهی کردند. خبر این کار به عمر بن سعد رسید و افراد او ماجرا را به گو عبیدالله بن زیاد رساندند. عبیدالله برای عمر بن سعد نامهای نوشت که: «شنیدهام یاران حسین علیه السلام چاه حفر میکنند و آب مینوشند. با رسیدن این نامه از کار آنها جلوگیری کن و بر آنها سخت بگیر تا از تشنگی کشته شوند.»
در روز هشتم محرم، وقتی دستور عبیدالله بن زیاد به عمر بن سعد رسید، او مانع از حفر چاه توسط یاران امام حسین علیه السلام شد و حتی تهدید کرد که اگر چاه را با خاک پر نکنید، به شما حمله خواهم کرد.
رزم حضرت عباس علیه السلام در آب آوردن به خیمهها
وقتی تشنگی در میان یاران امام حسین علیه السلام بالا گرفت، امام حسین علیه السلام برادر خود حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام را مأمور آوردن آب به خیمهها کردند. حضرت عباس علیه السلام بر روی نشسته و همراه 30 نفر سواره و 20 نفر پیاده در تاریکی شب به سمت رود فرات راه افتادند. در میان حضرت علی اکبر علیه السلام نیز همراه حضرت عباس علیه السلام بود و پرچمی در دست نافع بن هلال جملی قرار داشت.
گروه امدادی آبرسان در همان تاریکی شب به رود فرات رسیدند. اما این اتفاقات در حالی بود که عمرو بن حجاج همراه 500 نفر در کنار فرات نگهبانی میدادند تا امام حسین علیه السلام از آب ننوشند.
عمرو بن حجاج که متوجه اوضاع شد، در تاریکیهای شبانه فریاد زد: «چه کسی هستید و برای چه کاری آمدهاید؟» نافع بن هلال جواب داد: «منم نافع بن هلال. آمدهایم که آب بنوشیم، آبی که برای همه حلال است.» عمرو بن حجاج که نافع را میشناخت، گفت: «خوش آمدی، بنوش.» نافع جواب داد: «هرگز! یک قطره از آب هم نخواهم خورد تا وقتی که حسین علیه السلام تشنه است.» عمرو جواب داد: «نه. اجازه نمیدهم. ما را اینجا گماشتهاند تا مانع شویم که حسین علیه السلام از آب بنوشد.»
نافع بن هلال در تاریکی به یاران امام حسین علیه السلام گفت: «مشکهایتان را از آب پر کنید.» پیادهها مشکها را پر از آب کردند. همان موقع عمرو بن حجاج حمله کرد.
جنگ کوتاهی میان آنها اتفاق افتاد. اما پیادهها مشکها را پر از آب کرده بودند. در این میان، چند نگهبان از لشکر عمر سعد کشته شدند و از یاران امام حسین علیه السلام کسی شهید نشد. در تاریخ نوشته شده که رزم حضرت عباس علیه السلام در این نبرد بسیار دلیرانه بود به طوری که یاران امام حسین علیه السلام را سرشار از رشادت و شجاعت کرد.
در بعضی از منابع نوشته شده که از همین زمان بود که عنوان سقایی به حضرت عباس علیه السلام داده شد.
منابع:
نفس المهموم
الارشاد؛ شیخ مفید
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ خوارزمی
مقتل الامام الحسین علیه السلام؛ بحرالعلوم
آینه در کربلاست؛ محمدرضا سنگری
*خبرگزاری تسنیم
#وقایع_روز_هشتم_محرم
@dghjkb