eitaa logo
𝐃𝐈𝐀𝐋𝐄𝐂𝐓𝐈𝐂
25 دنبال‌کننده
28 عکس
23 ویدیو
0 فایل
کمی فلسفه آمیخته به ادبیات . از آمدنم نبود گردون را سود وز رفتن من جلال و جاهش نفزود . . https://abzarek.ir/service-p/msg/2448322
مشاهده در ایتا
دانلود
تقدیمی ها رو از اینجا بردارید
𝐃𝐈𝐀𝐋𝐄𝐂𝐓𝐈𝐂
#philosophy
ژاک لاکان، روان‌کاو فرانسوی، یه جمله معروف داره که می‌گه: «زن وجود ندارد.» اما منظورش این نیست که زن‌ها واقعی نیستن یا وجود ندارن! منظورش اینه که تصویری که جامعه و زبان از زن ساخته، همیشه ناقصه و نمی‌تونه تمام حقیقت زن رو نشون بده. 🧠 یعنی چی؟ - از بچگی، جامعه به دخترها یاد می‌ده که باید مهربون، احساساتی، لطیف یا ساکت باشن. - این ویژگی‌ها کم‌کم وارد ذهن ناخودآگاهشون می‌شه، طوری که خودشونم باور می‌کنن «زن بودن یعنی همین». ولی لاکان می‌گه: این تصویر از زن، ساخته‌ی زبان و فرهنگ مردمحوره نه چیزی که ذاتاً در زن وجود داشته باشه. 🔍 پس چرا می‌گه «زن وجود ندارد»؟ چون زن واقعی، با تمام پیچیدگی‌ها، احساسات، رازها و تجربه‌هاش، هیچ‌وقت کامل توی زبان و تعریف‌های اجتماعی جا نمی‌گیره. زن همیشه یه «راز» باقی می‌مونه یه چیزی که نمی‌شه کامل فهمید یا توی قالب‌های آماده جا داد. --- 🌀 خلاصه‌ش اینه: لاکانی‌ها نمی‌گن زن نیست، بلکه می‌گن اون چیزی که ما به‌عنوان «زن» می‌شناسیم، یه تصویر ناقصه که جامعه ساخته حقیقت کامل زن.
حال و حوصله شوخی کردن و ندارم
امتحان ها هم نزدیک شده
دل گیر شده همه چی
همچنان کاش نبودیم
از الان مشخصه که چه افتضاحی می‌خوام به بار بیارم
حالم خوش نبود اینم اضافه شد
در اتاقی بی‌پنجره با دیوارهایی که نفس می‌کشند و من که نمی‌توانم صدایم را بلعیده‌اند مثل بغضی که هرگز گریه نشد خفه شدن نه با طناب، نه با آب با خاطره‌ای که هر شب دست‌هایش را دور گلویم حلقه می‌کند صبح‌ها با دهانی پر از سکوت بیدار می‌شوم و شب‌ها با چشمانی که خواب را نمی‌شناسند هیچ‌کس نمی‌پرسد چرا صدایم شبیه نفس آخر است چرا لبخندم بوی مرگ می‌دهد من در میان آدم‌ها مثل ماهی‌ای در آکواریوم خالی فقط تقلای زنده‌بودن را بازی می‌کنم تا کسی نفهمد مدت‌هاست که مرده‌ام درون خودم بی‌هیچ مراسمی بی‌هیچ خداحافظی.
ایدئولوژی ندارم ولی تمامی افرادی که با هاشون ارتباط دارم زیست ایدئولوژیکی دارن