#گزارش
♨️ قدرت فقه و هژمونی علم مدرن
🎙خلاصهای از سخنرانی استاد پارسانیا در محفل امروز فکرت
🔶 پارادایم علم مدرن صرفا در ساختارهای صُلب و مکدونالیزهشده خود است که اجازه فعالیت به هر گفتمان اندیشهای را میدهد؛ این پارادایم، دین، انقلاب و اسلام را به عنوان اُبژهای اجتماعی، مورد تحلیل علمی قرار داده و اجازه نخواهد داد که اینان به مثابه یک سوژه، به تبیین و تحلیل واقعیات بپردازند؛ چرا که آنها را از سنخ اندیشه به حساب نمیآورد.
🔷 این هژمونی جز با معرفی ظرفیتهای اندیشه دینی و انقلابی در جهت تبیین و راهبری جامعه انسانی محقق نخواهد شد که مهمترین بازیگر آن حوزه فقه است. فقه که فارابی آن را در زمره حکمت عملی به حساب میآورد، این قدرت را دارد که حاکمیت اندیشه دینی را در تمام ساحتهای فردی و اجتماعی مستقر سازد.
✅ محفل علمی بسیار خوب و مفیدی بود که پیگیری مفاد آن به دوستداران اندیشه دینی پیشنهاد میشود.
🆔 @didebane_andisheh
♨️ مژده اتحاد امت اسلامی
📚 دیدهبان اندیشه شماره 37
🔶 بنابر پیشبینی پیامبر گرامی اسلام، امت مسلمان با بدعهدی و کجفهمیهای خود، شکاف عمیقی را در قلب جامعه یکپارچه اسلامی به وجود آورده و آن را به 73 فرقه تبدیل کرده است. وجود اختلافات جزئی بین این فرق، باعث آن شده تا در طول تاریخ، مردم مسلمان از یکدیگر فاصله گرفته و در بزنگاههای تاریخی یکصدا نشوند.
🔷 ظهور دنیای مدرن با تقسیمات مرزی و جغرافیایی که به همراه داشت، هیزم مضاعفی بود بر این فاصله بین امت مسلمان؛ تا جایی که منافع برخی از ملتهای مسلمان را در تضاد با ملتهای دیگر اسلامی قرار داد. دست نمایان دشمن در آستین تفرقه، علمای مسلمان و مخصوصا تشیع را بر آن داشت تا با سوری نشاندادن اختلافات و تاکید بر مشترکات دینی و مذهبی، بار دیگر این خرقه پاره پاره را ترمیم کرده و همچون دوران صدر اسلام، مردم مسلمان را در یک صف قرار دهند.
🔶 امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیرانقلاب اسلامی، در مقام فقیهی آگاه و بصیر نسبت به احوالات جهان اسلام، به صورت جدیتر از قبل در جریان انقلاب و بعد از آن مشعل اتحاد برافراشته و از تمام ملل مسلمان دعوت کرد تا خود را تحت لوای پرچمی واحد علیه دشمنی واحد قرار دهند. ایشان در سخنان مختلف حتی آبادی ملتها را طفیلی اتحاد امت اسلامی دانسته و برکات و منافع زیادی را برای وحدت همهجانبه امت مسلمان ذکر میکنند. این سرمایهگذاری ویژه روی احیای امت اسلامی بعد از ارتحال ایشان نیز تعطیل نگشته و تا امروز توسط رهبر معظم انقلاب و در قالب جمهوری اسلامی ایران، همچنان با امید و قوت به راه خود ادامه میدهد.
🔷 در سالهای گذشته بارها و بارها جهان شاهد آن بوده که جمهوری اسلامی در مسیر اتحاد با تمام ملل اسلامی قدم برداشته و در حد توان در بزنگاههای حساس به یاری آنان شتافته است. حمایت از مردم مظلوم فلسطین از مهمترین اقداماتی است که جمهوری اسلامی داعیه آن را در جهان انتشار داده و تمام کشورهای اسلامی را نسبت به آن دغدغهمند ساخته است.
🔶 یاریرساندن عملی به کشورهای مظلومی همچون سوریه و عراق در مقابل دشمنان جهان اسلام، نمونه دیگری از فعالیتهای این نظام مقدس در مسیر احیای تمدن و امت اسلامی است. جمهوری اسلامی همواره این مساله را فریاد زده که نه تنها به فکر اجتماع تمام ملل مسلمان زیر بیرق واحد است؛ بلکه حاضر است تا به تمام مستعضفین جهان یاری رسانده و آنها را از سلطه مستکبرین خارج سازد.
🔷 محوریت یکی از کشورهای موجود در امت اسلامی به منظور اجراییسازی برنامه هایامت و همچنین اتصال میان کشورهای مسلمان از ضروریات است. اگرچه بسیاری از کشورهای اسلامی نسبت به این امر تمایل دارند، ولی امالقرای جهان اسلام باید از داراییها و ویژگیهای منحصربه فردی برخوردار باشد. این محور باید دارای رهبری باشد که توانایی اعمال ولایت بر کل امت اسلامی را دارا باشد.
🔶 به بیان دیگر امالقرابودن یک کشور نه بخاطر موقعیت استراتژیک، جمعیت، نژاد و امثال اینها، بلکه بخاطر ولایت است. بر اساس آنکه ولایت عمومی تشریعی از آن خدا، پیامبر و ائمه معصوم است، تنها شخص یا اشخاصی میتوانند این ویژگی را در زمان غیبت از آن خود کنند که به نحوی از امام معصوم نیابت داشته باشد؛ بر این اساس میتوان ادعا کرد که بهترین مدل در تعیین زعیم امت اسلامی است، مدلی است که نظریه «ولایت فقیه» در عصر جدید ارائه میدهد.
🆔 @didebane_andisheh
#به_زودی
♨️ بررسی مولفههای امید اجتماعی در ایران امروز
✴️ دیدهبان 47
❇️ .... در درون جامعه ایرانی نوعی تضاد و ناسازگاری میان انسان مدرن و اهداف انقلاب اسلامی وجود دارد؛ اما این تضاد، مسیری برای رشد و تعالی است که جامعه انقلاب اسلامی در جهت رسیدن به خودآگاهی باید آن را طی کند. حاصل این خودآگاهی، آن است که چارچوب زندگی مدرن و انسان محصور در این فضا قادر به تحقق اهداف انقلاب اسلامی نیست و تحقق آنها نیاز به بصیرت و بینشی دارد که از واقعیت مادی فراتر رود و این امر همراه با تحقق امیدها و ناامیدیها، ریزش و رویشهایی است که در جامعه اتفاق میافتد....!
♦️ با ما همراه باشید!
🆔 @didebane_andisheh
#اختصاصی
💠 «رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
♦️جدیدترین شماره نشریه دیده بان اندیشه
🏛 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره چهل و ششم، دیماه ۱۴۰۱
✴️ سرخطهای این شماره:
🔻گزارشی از مسائل معاصر و جدید زنان؛
🔻بررسی تاریخچه مسائل سنتی زنان؛
🔻تبیین علل برساخت مسائل جدید برای زنان؛
🔻تفسیر ساحتهای مختلف بحث از مسائل مربوط به زنان.
✳️ به ضمیمه یادبود سردار شهید، حاج احمد کاظمی
لینک دانلود نسخه رایگان ماهنامه
💢http://fekrat.net/?p=14175
#مساله_زنان
#تطور_تاریخی
#زنانگی_معاصر
#ژورنالیسم
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_46.PC.pdf
16.97M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 46؛ نسخه کامپیوتری
✴️ با موضوع «رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_46.MOBIL.pdf
17.12M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 46؛ نسخه موبایلی
✴️ با موضوع «رایحهی ریحانه؛ جریانشناسی تطور مسائل مربوط به زنان»
🆔 @didebane_andisheh
#به_زودی
✨ عیدی نشریه دیدهبان اندیشه در راه است...!
✴️ آخرین تقدیمی سال ۱۴۰۱
✅ به احترام تمام کنشگران امیدوار این مرز و بوم....🌹
♦️ با ما همراه باشید!
🆔 @didebane_andisheh
May 11
#اختصاصی
💠 «رَجای مِلی؛ بررسی مولفههای امید اجتماعی در ایران»
♦️جدیدترین شماره نشریه دیده بان اندیشه
🏛 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره چهل و هفتم، بهمنماه ۱۴۰۱
✴️ سرخطهای این شماره:
🔻تعریف امید، اهمیت و اقسام آن؛
🔻نظریات درباره امید اجتماعی ایرانیان؛
🔻بررسی اهداف و کنشهای امیدوارانه ایرانیان؛
🔻آسیبشناسی اخلال در ساحت انگیزشی امید ایرانیان.
✳️ به ضمیمه یادبود رِجعت تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی
لینک دانلود نسخه رایگان ماهنامه
💢 http://fekrat.net/?p=14226
#امید_اجتماعی
#کنش_امید_پایه
#امید_به_آرمان
#ژورنالیسم
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_47.PC.pdf
14.85M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 47؛ نسخه کامپیوتری
✴️ با موضوع «رَجای مِلی؛ بررسی مولفههای امید اجتماعی در ایران»
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_47.MOBIL.pdf
15.01M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 47؛ نسخه موبایلی
✴️ با موضوع «رَجای مِلی؛ بررسی مولفههای امید اجتماعی در ایران»
🆔 @didebane_andisheh
May 11
📣📣 فراخوان جذب نیروی متخصص در زمینه رسانهای و فضای مجازی
💠 نشریه رصدی دیدهبان اندیشه در طلیعه چهارمین سال فعالیت خود، از بین طلاب و دانشجویان زن و مرد اقدام به جذب نیرو مینماید:
📌 حوزههای مورد نیاز
🔶 طراحی و صفحهآرایی مجله (مسلط بر نرمافزارهای ایندیزان و فتوشاپ)
🔷 روابط عمومی و برگزاری مصاحبههای تخصصی (تسلط بر فنون خبرنگاری)
🔶 ادمین مسلط به شبکههای اجتماعی و تولید پیام رسانهای
📌مزایای فعالیت
🔶 بهرهمندی از فضای علمی و اندیشهای
🔷 برخورداری از حقوق و مزایای مُکفی
🔶 صدور گواهی همکاری با تیم تولید نشریه
🔷 انعقاد قرارداد همراه با بیمه در صورت رضایت از کار
📌شرایط عمومی
🔶 دارابودن روحیه جهادی، متعهد، و منظم
🔷 تسلط بر نرمافزارهای کاربردی و شبکههای اجتماعی
🔶 آشنایی اجمالی با فضای ژورنالیستی و رسانهای
🔷 ترجیحا ساکن شهر مقدس قم
✅ علاقهمندان میتوانند رزومه کاری خود را حداکثر تا آخر فروردینماه سال جاری به آیدی زیر ارسال نمایند.
@m110614
#بازنشر
#مناسبتی
♨️ صیام روشنفکری
📚 دیدهبان اندیشه شماره 26
✴️ رمضانالمعظم از جمله ایامی است که در آن انسان به طور ویژه امر به تدبر در مسائل مختلف اندیشهای شده است. همچنین بر طبق رسم دیرینه ایرانیان، مجالس وعظ و سخنرانی همواره در این ماه بازار گرمی داشته و اصحاب نظر سعی میکنند تا خوراک اندیشهای زیادی را در این ماه به مخاطبان خود عرضه کنند.
❇️ یکی از گروههای فعال در حوزه بحثهای اندیشهای رمضانی، روحانیون و «روشنفکران حوزوی» هستند که با جمعیتی قریب به 25 نفر وارد میدان اندیشه در ماه رمضان شده و خوراک بیش از صدها سخنرانی و نشست را تامین میکنند. بر این اساس تحلیل نظرات رمضانی این گروه، دورنمای خوبی را از فعالیت کل جریان روشنفکری در جامعه امروز به دست میدهد.
♦️در ادامه با ما همراه باشید!
🆔 @didebane_andisheh
#بازنشر
#مناسبتی
♨️ صیام روشنفکری (قسمت اول)
🔷 هویت ملی و ایرانی، از دیرباز در ایران با اسلام و شریعت تشیع آمیخته شده و ایرانیان هر زمانی كه احساس می كردند معرفت دینی آنان با تهاجم بیگانگان روبه رو شده است، با آن به مقابله بر می خاستند. از دوران مشروطه به بعد دو جریان نوگرایی در بین خود شریعتمداران در تمام ایران شکل گرفت. یکی جریان نوگرایی نوسلفی بود که بر آن بود با محوریت «توحید» و «عقل» و با استناد به «قرآن» پروژه دینپیرایی را عمدتا حول مبارزه با اشکال مختلف شرک و خرافهزدایی از ساحت دین و شریعت دنبال کند؛ دوم جریان نواندیشی دینی بود که سعی داشت حتی رویکردهای روشنفکرانه غربی را در خود بطن دین نیز ساری و جاری کند تا به این وسیله هم از گزند نقد بی توجهی به دین دور شود و هم مبانی مورد علاقه خود را بنا نهد. این گروه به مرور زمان به «روشنفکران دینی» مشهور شدند.
🔶 بسیاری «روشنفکری حوزوی» را زیرمجموعه همان روشنفکری دینی قرار میدهند؛ اما باید دانست که ترکیب روشنفکری حوزوی در این معنا، به لحاظ مفهومی ناسازگار و به لحـاظ تـاریخی و اجتمـاعی، چالشآفرین و بحرانزا است؛ زیرا روشـنگری و بـه تبـع آن روشـنفکری مـدرن در نفـی مرجعیت علمی وحی و نقلی که مستند به وحی است، هم داسـتانند، و حـوزههـای علمـی اسلامی و شیعی با همه افراطها و تفریطهای ظاهرگرایانه، تأویلی و عرفانی و یا عقلانی، بر محور وحی و نصوص دینی، وحدت و انسجام مییابند. بر این اساس روشنفکری حوزوی، هرگـاه از محدوده مفهوم خارج شده و بخواهد به صورت یک واقعیت تاریخی در یـک مجموعـه حوزوی تحقق یابد، با چالشی هویتی مواجه میشود.
🔷 این چالش، غالبا بـا غلبـه بُعـد روشنفکری بر بُعد حوزوی پایان میپذیرد؛ در این صورت باورها و اعتقادات حوزوی یا از نوع پندارهای تاریخیای دانسته میشود که بر اساس نظریات مختلف به اصطلاح علمی در اثر جهل بشر یـا زمینـههـای اقتصادی، سیاسی و تاریخی پدید آمده و اینک بطلان و فساد آنها آشکار شده است، و یا از نوع باورهای مفیدی خوانده میشود که در اثر کارکردهای روانی و اجتماعی بشر به وجود آمده و هنوز نیز به دلیل آن که انتظارات بشر را برآورده میسـازد، مفیـد و کارآمـد اسـت.
🔶 تفسیر روشنفکرانه اخیر گرچه ظاهری همدلانه با باور دینی داشته و تـداوم آن را ممکـن میسازد، و لکن در حقیقت، با رویکردی سکولار و دنیوی، دین را در خدمت زندگی دنیوی بشر تقلیل داده، و ابعاد معرفتی، و هویت قدسی و آسمانی آن را زائل و نابود ساخته است.
🔷 روشنفکری حوزوی در معنای روشنگری مـدرن به صورت پدیدهای وارداتی، آنهم نه از افق تفکر و اندیشه، بلکـه از سـطح سیاست، اقتصاد و فناوری به عرصه ذهنیت جامعه ایرانی و حوزوی راه یافت. این پدیده ابتدا از طریق، رجال سیاسـی و از مسـیر مراکـزی چون لژهای ماسونی به ایران راه یافت و آنگاه این نوع از اندیشه به وساطت روشنفکران ایرانی، به محیطهای حوزوی وارد شد.
👣 ادامه دارد.....
🆔 @didebane_andisheh
#بازنشر
#مناسبتی
♨️ صیام روشنفکری (قسمت سوم)
✅ مهمترین محورهای فعالیت روشنفکران حوزوی👆
🆔 @didebane_andisheh
دیدهبان اندیشه
#بازنشر #مناسبتی ♨️ صیام روشنفکری (قسمت اول) 🔷 هویت ملی و ایرانی، از دیرباز در ایران با اسلام و شر
#بازنشر
#مناسبتی
♨️ صیام روشنفکری (قسمت دوم)
🔶 به طور خلاصه میتوان 10 محور کلی را در بین سخنرانیهای روشنفکران حوزوی در رمضان جستجو کرد:
1.تقدم اخلاق بر دین
به جرات میتوان اذعان کرد که برتری بخشیدن اخلاق نسبت به دین، مهمترین محور مطرحشده در سخنرانیهای رمضانی روشنفکران حوزوی است که تحت عناوینی همچون جامعهسازبودن اخلاق، تقدم وجودی اخلاق بر ایمان، ارزش اخلاقیداشتن عمل انسان غیردیندار و تقدم اعمال اخلاقی بر مناسک دینی طرح میگردد.
2.نقد فقه سنتی و حوزه علمیه کنونی
روشنفکران حوزوی همواره منتقد وضع موجود حوزه بوده و سعی دارند تا مدل سنتی اجتهاد فقهی در حوزه را زیر سوال ببرند. آنها با نقد روایات مربوط به احکام شرعی و تاکید بر نگاه تاریخی و عصری به فقه سعی دارند تا این هدف را پیش ببرند.
3.سکولاریسم
در مورد ارتباط دین و مسائل اجتماعی و سیاسی در زندگی بشر نیز روشنفکران حوزوی به منظور نقد حضور دین در سیاست، از عدم وظیفه انبیا نسبت به تشکیل حکومت سخن میگویند.
4.معنویتگرایی درونی
معنویتگرایی پروژهای است که روشنفکران حوزوی در ذیل آن مسائلی همچون برجستهسازی رابطه شخصی با خداوند و لزوم فرو رفتن انسان در خود را پیش میکشند.
5.تقدم عدالت بر ولایت
در مورد عدالت و رابطه آن با ولایت یا عصمت نیز روشنفکران حوزوی با اثبات تقدم ماهوی عدالت بر ولایت، عدالت را شاخصه جامعه دینی و اسلامی عنوان میکنند.
6.حمایت از زنان
در مساله زنان نیز روشنفکران حوزوی غالبا به دو مساله مهم مساوات حقوق دینی زنان و مردان و همچنین جواز حضور زنان در اجتماع و سیاست از منظر دین، تمسک میکنند.
7.پلورالیسم دینی
در مورد ارتباط ادیان و نحوه ارزشگذاری آنها، دو مقوله امکان سعادت غیرمسلمان و لزوم مدارا و پذیرش مخالفین دینی از مهمترین محورهای قابل بحث روشنفکران حوزوی در سخنرانیهای رمضانی است.
8.اومانیست و انسانمحوری
تبلیغ دین انسانیت و همچنین عقلگرایی افراطی از مسائلی هستند که روشنفکران حوزوی در مورد جایگاه انسان و عقل در جهان هستی طرح کرده و روی آنها مانور میدهند.
9.نقد جمهوری اسلامی
در نقد حکومت جمهوری اسلامی نیز دو مساله کلی یعنی نقد فساد اقتصادی و نقد ترجیح سیاست بر اخلاق در بین سخنرانیهای رمضانی روشنفکران حوزوی مورد توجه قرار گرفته است.
10.برجستهسازی دموکراسی غربی
یکی از بحثهای مهمی که روشنفکران حوزوی در سخنرانیهای رمضانی خود روی آن تاکید میکنند، تجلیل از مدل دموکراسی غربی و تطبیق آن با نظریات بزرگان دینی همچون شهید مطهری است. اینان همچنین نسبت به عدم اجرای این مدل در جامعه کنونی ما نقدهایی را وارد میکنند.
👣 ادامه دارد.....
🆔 @didebane_andisheh
#بازتاب
♨️ انعکاس شماره اخیر نشریه دیدهبان اندیشه در کانالهای پرمخاطب فضای مجازی
🆔 @didebane_andisheh
#اختصاصی
💠 «روایت دیدهبان؛ مروری بر فعالیت سهساله دیدهبان اندیشه»
♦️جدیدترین شماره نشریه دیده بان اندیشه
🏛 موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت
شماره چهل و هشتم، اسفندماه ۱۴۰۱
✴️ سرخطهای این شماره:
🔻اهداف، موضوعات و مراحل تولید دیدهبان اندیشه؛
🔻معرفی نویسندگان و تیم اجرایی نشریه دیدهبان؛
🔻بازخورد انتشار نشریه در شبکهها و سایتهای اندیشهای؛
🔻گزارش محتوایی شمارههای اول تا چهل و هفتم نشریه.
✳️ به ضمیمه یادبود نهضت ملیشدن صنعت نفت ایران
لینک دانلود نسخه رایگان ماهنامه
💢 http://fekrat.net/?p=14395
#گزارش_سه_ساله
#روایت_دیدهبان
#مرور_پروندهها
#ژورنالیسم_اندیشه
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_48.pc.pdf
18.8M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 48؛ نسخه کامپیوتری
✴️ با موضوع «روایت دیدهبان؛ مروری بر فعالیت سهساله دیدهبان اندیشه»
🆔 @didebane_andisheh
DIDEBAN_ANDISHE_48.mobil.pdf
15.34M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان 48؛ نسخه موبایلی
✴️ با موضوع «روایت دیدهبان؛ مروری بر فعالیت سهساله دیدهبان اندیشه»
🆔 @didebane_andisheh
روحانی مبارز
💠شهید مطهری را میتوان از معدود روحانیون و مجتهدین معاصری دانست که بی پروا و با لحنی تند، نسبت به خرافات رایج در سبک زندگی دینی مردم ایران سخن گفته و با متحجرین و متجددین به مبارزه میپردازد.
🔰 ایشان نه تنها محبوبیت اجتماعی خود را تحت تاثیر همین مبارزه در آن زمان از دست داده و مورد طعن برخی از علمای خراسان قرار گرفت، بلکه حتی جان خویش را نیز در همین مسیر فدا کرده است.
⁉️ این حرکت احیاگرانه آنقدر سنگین بوده که امروزه برخی از روشنفکران با استناد به حملات استاد مطهری به برخی از مظاهر دینداری، ایشان را در مقابل اندیشمندان دینی و انقلابی قرار داده و از بیانات ایشان برای حمله و تمسخر مناسک دینی بهره می گیرند؛ غافل از آنکه شهید بیشتر از متحجرین، با متجددین زمانه خود سر جنگ داشته و عمر خود را تا حد زیادی صرف مبارزه با افکار سکولاریستی و مارکسیستی کرده است.
#شهید_مطهری
#خرافات
#روز_معلم
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
💢 منتشر شد...
🔖 #اختصاصی | جدیدترین شماره دیدهبان اندیشه
⭕️ تحجر و تجدد؛ در احیاگری دینی شهید مطهری
📖 #دیدهبان_اندیشه شماره ۳۸
📍 برای دریافت نسخه کامل ماهنامه کلیک کنید.
#شهید_مطهری
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
DIDEBAN_ANDISHE_38_PC.pdf
4.13M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان ۳۸؛ نسخه کامپیوتری
✴️ با موضوع «تحجر و تجدد؛ در احیاگری دینی شهید مطهری»
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از دیدهبان اندیشه
DIDEBAN_ANDISHE_38_MOBILE.pdf
4.24M
#اختصاصی
#پیشنهاد_دانلود
✳️ دیدهبان ۳۸؛ نسخه موبایلی
✴️ با موضوع «تحجر و تجدد؛ در احیاگری دینی شهید مطهری»
🆔 @didebane_andisheh
عدالت اجتماعی مستلزم حفظ انقلاب اسلامی
✴️ شهید مطهری در زمان اوایل پیروزی انقلاب اسلامی میگفت: این انقلاب اگر بخواهد باقی بماند، باید در کنار تقویت بنیانهای فکری نظام اسلامی، به بُعد عدالت اجتماعی نیز توجه شود.
🔷 اساس حکومت اسلامی برای بقای عدالت اجتماعی است.
✳️ در قرآن کریم به این موضوع اشاره شده است که فرمودند: «ما پیامبران را فرستادیم و قرآن را برای برپایی حکومتی بر پایه عدل نازل کردیم.»
🔷 اگر انقلاب اسلامی به بُعد عدالت اجتماعی در تمام ابعاد توجه نکند، اعتدال صورت نمیگیرد و انقلاب اسلامی، دوامی پیدا نمیکند و اگر دوامی هم داشته باشد، دیگر اسلامی نیست.
📖نشریه دیده بان شماره 38
#شهید_مطهری
#عدالت_اجتماعی
#انقلاب_اسلامی
#روز_معلم
🆔 @didebane_andisheh
📢آیین نکوداشت دانشمند فرزانه و جامعه شناس انقلاب اسلامی عماد افروغ
🔹زمان: پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت ساعت ۱۵الی۱۷
🔹 مکان: خیابان شهدا(صفائیه)، حسینیه شهدا(صفائیه)
#عماد_افروغ
#جامعه_شناس
🆔 @didebane_andisheh
هدایت شده از تاملات
❇️ موج شکلگیری جدید نشریات #ژورنالیسم_اندیشه در درون #گفتمان_انقلاب_اسلامی نوید فصلی تازه برای تولید و ترویج اندیشه دارد. نسلی که دغدغهمندانه به دنبال تولید ایده در جهانی است که تفکر و اندیشه را نادیده گرفته و این امر مهمی است. پیشرفت انقلاب در افق قرن جدید، نیازمند امتداد اندیشهها در نسبت با مسائل انضمامی و کنونی ماست...
#سوره
#فکرآورد
#خردورزی
#نامه_جمهور
#کتاب_اول
#برداشت_اول
#دیدهبان_اندیشه
#گفتمان_پیشرفت
⚜️ @Taammolat74
💠 مساله امید ...(قسمت اول)
🔰 نعمتالله فاضلی جامعه ایرانی را در مسیر امید توصیف میکند:
🔺جامعهای که انقلاب میکند، جامعهای که دانشگاه دارد، جامعهای که در حال جهانیشدن است، جامعهای که دارد از حق کودک حرف میزند و به چنین مدنیتی رسیده که میداند خشونت چیز خوبی نیست حتی اگر اعمال کند، امیدوار است. جامعهای که به زنانش اجازه دانشگاه رفتن میدهد به یک امید اجتماعی مدنی رسیده است برخلاف دوران ساسانیان و دوران دیگری که این اجازه داده نشد.
🔻 اگرچه جامعه دارای آسیبهای مختلف است، اما جامعه امیدوار است. یکی از ارزشهای فرا مادی رشد بحث کردن است؛ در جامعهای که مردم بحث میکنند، امید اجتماعی شکل گرفته است.جامعه ایران دارای امید اجتماعی است.
✴️✴️✴️✴️
🔰عباس کاظمی حرکت مردم را بهسوی ناامیدی ماندگار توصیف میکند:
🔺 آنچه در جامعه کنونی ما اتفاق افتاده، ناامیدی است یعنی اگر در دورههای پیشین مردم در کوتاهمدت، امیدوار و سپس ناامید میشدند و دوباره امید خود را به آینده به دست میآوردند، امروز دیگر مردم دارند به این نتیجه میرسد که بهطورکلی امیدی به بهبود شرایط نداشته باشند و این خیلی خطرناک است.
🔻علاوه بر برخی از مسئولین حکومتی که به جو ناامیدی دامن زدهاند، رسانهها و روشنفکران نیز به همان اندازه فضای یأسآلود را در جامعه بازتولید کردهاند.
📖نشریه دیدهبان شماره 47
#امید_اجتماعی
#ملت_امیدوار
#القای_یأس
🆔 @didebane_andisheh