🔸گفتمان انقلاب نتوانسته شأن جهانیاش را در سیاست داخلی بیافریند
🎙️بیژن عبدالکریمی
.....................................
♦️انتقاد و آسیبشناسی من به گفتمان انقلاب علیرغم همه احترامی که برای این گفتمان قائلم و به ادب باطن بیان میکنم، گفتمان انقلاب و مقاومت در کشور من درکی از سوژه مدرن ندارد و نمیداند این سوژه مدرن با چه مولفههایی میاندیشد.
انقلاب ما آرمان بزرگی داشت و من برای این آرمان در کنار انقلاب هستم.
انقلاب ما در جهانی که به ذات سکولار است، تمنای بزرگی داشت. انقلاب ما در جهانی که عقل بهذات سکولار بود تمنای عهد با امر دینی را داشت...
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖آیتالله خامنهای و تولد ذهنیت فلسفی نسبت به فرهنگ
✏️به قلم
#مهدی_جمشیدی
.....................................
۱. رهبر انقلاب را بهدرستی، یک متفکر قرآنی میشمارند و این وجه از منبع اندیشهای ایشان را برجسته و کلیدی میدانند، اما چنین نیست که ایشان با تفکر فلسفی، بیگانه باشد. اگر جوهر فلسفه را تفلسف بدانیم که متضمن اندیشهورزی عقلانی است، روشن است که باید این روش و منطق را در گفتارهای ایشان، بسیار کانونی و پررنگ قلمداد کنیم. بهخصوص در مواجهه با مسألههای نوپدید، آیتالله خامنهای در عین اهتمام به مبادی نقلی، هرگز از اشاره به مبادی عقلی، غفلت نمیورزد و اینگونه نیست که بتوان ایشان را یک متفکر نقلی و دروندینی دانست. ایشان توانسته به ترکیب متوازنی از عقل و نقل در بافت معرفتی خویش دست یابد و این دو منبع معرفت را در آمیزهای منطقی و دلنشین به کار بگیرد. بر این اساس است که میتوان فلسفهی فرهنگ و مسألههای آن را به تفکر ایشان ارجاع داد و پاسخ طلبید. این در حالی است که نقلبسندگی و اخباریاندیشی، مانع تولد فلسفههای مضاف است و روایت ناچیز و تنگدامنه از مأخد و منابع دین دارد.
۲. از جمله فضیلتهای آیتالله خامنهای در زمینهی فلسفهی فرهنگ، این است که ایشان توانسته به عقلانیت فلسفی، امتداد بدهد و به فلسفهی مضاف، نزدیک بشود. کسانی هستند که با وجود میل به فلسفهی فرهنگ، نتوانستهاند از قلمرو فلسفهی مطلق خارج بشوند و امتدادها و دنبالههای آن را در فلسفهی مضاف بیابند. چنین وضعی، سبب توقف در مبادی مطلق و بعیده و عام شده و ملالت و دلزدگی ایجاد کرده است. افزون بر این، موجب گشته که برخی معتقد شوند فلسفهی اسلامی، امکان بسط و کشش از آن ساحت عالی و عام به ساحتهای اختصاصی و مقید ندارد و در نسبت با وجودهای خاص، عقیم و علیل است. روشن است که چنین نیست و این نقصان، به اندیشهورزانی بازمیگردد که قدرت ترجمه و تبدیل فلسفهی اسلامی را ندارند؛ چراکه متفکرانی همچون مرتضی مطهری و محمدتقی مصباح نشان دادند که میتوان فلسفهی اسلامی را پی گرفت و از آن به سطوح اضافی و عینی رسید. مسأله و گره، یافتن نحوهی دلالتگری و تجویز فلسفهی اسلامی است و ما با منطق و سازوکار این اقدام معرفتی، ناآشنا هستیم.
۳. یکی از زمینههایی که آیتالله خامنهای را به تفلسف معطوف به حوزهی فلسفهی فرهنگ وادشت، غوطهوری ایشان در عینیتهای حکمرانی و اجتماعی بود. ایشان بهطور خاص در دورهی پس از انقلاب، در متن تحولات عینی و چالشی قرار گرفت و با پرسشهایی روبرو گردید که برآمده از وجه عینی و بیرونی و ساختاری تفکر اسلامی بودند. ایشان باید نشان میداد که برگردان ملموس و خارجی تفکر اسلامی چیست و باید در مقابل نظم تجددی، چگونه نظم دینی را درافکند. این مواجهه و دستبهگریبانی، بسیار مولد و مؤثر بود و ایشان را به حرکت از ذهن به عین و از مبادی مطلق به مبادی مضاف سوق داد. آنان که از تجربهیزیسته، بیبهره بودند، همچنان به درسوبحثهای انتزاعی و مدرسی و کلی بسنده کردند و از اقتضاها و ضرورتهای تاریخی دورهی پساانقلابی دور افتادند. تجربهها و واقعیتهایی همچون انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی، علوم انسانی اسلامی، دانشگاه اسلامی، تهاجم فرهنگی، رسانه و روایت، سیاست فرهنگی دینی، مهندسی فرهنگی، مردمسالاری دینی و ... بسیار مولد و محرک بودند و موجبات و مقدمات خلاقیت عقلی در حوزهی فرهنگ را فراهم کردند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖مردان هسته ای ما و مردان عنکبوتی آنها
🔗برای بغض فرو خفته شهادت مرد هسته ای
(۷ آذر شهادت شهید فخری زاده)
✏️به قلم
#موسی_نجفی
.....................................
🔴شاید شما هم کارتون و یا فیلم سینمایی مرد عنکبوتی را بارها دیده باشید ؛ مرد عنکبوتی نسل امروز ، نوع پیشرفته تر "سوپر من" نسل دیروز است۰ مرد عنکبوتی با تارهای دستش و با قدرتی فوق العاده از این ساختمان به آن آسمانخراش پرش می کند، فاصله زمین و هوا را مثل عقاب با شیرجه در چند ثانیه طی می نماید، مرد عنکبوتی حامی مردم شهرش می باشد ، هر کسی که بخواهد به این شهر چشم زخمی و یا حمله ای داشته باشد ، اوست که نمی گذارد آب از آب تکان بخورد؛ اگر کسی را از طبقه صدم به پایین پرتاب کنند!! این مرد عنکبوتی است که در لحظه آخر و قبل از برخورد با زمین او را از مرگ حتمی نجات می دهد ؛ آخر مرد عنکبوتی همه جا هست و از بالا و پایین مواظب شهرهایی است که آسمانخراش های بزرگ دارند و آدمهای بد قصد رخنه در آن شهرها را می کنند !!
اما مرد عنکبوتی یک ویژگی عجیب دیگر هم دارد ، و آن این است که ناشناس است و با اینکه یکی از همین مردم عادی است ولی بخاطر نقابش ناشناخته مانده است؛ خودش هم اصرار دارد ناشناس بماند و رمز موفقیتش هم در این پنهان بودن و ناشناس ماندنش است ۰ مردم بالا و پایین شهر آسمان خراشها هم از پیر و جوان و بچه و کودک ، مرد عنکبوتی را دوست دارند و او را تحسین می کنند ۰
امروزه به کمک تکنیک های هالیوودی مرد عنکبوتی به همه دنیا صادر شده است و تمام بچه های جهان او را می شناسند و عاشقانه دوستش دارند؛ اصولا مگر می شود مرد عنکبوتی را دوست نداشت ؟! او ناجی کره زمین است و همه ما باید او را دوست داشته باشیم و به بچه های خودمان یاد بدهیم که فرشته نجات سرتاسر عالم و این کره خاکی مرد عنکبوتی است۰
🔵 در مقابل در این طرف دنیا ، مرد هسته ای وجود دارد که نقاب ندارد اما ناشناخته مانده ! از ساختمانهای بلند بالا و پایین نمی پرد و اصولا مرد هسته ای ما پرواز بر فراز آسمانخراش ها را بلد نیست۰ او خیلی معمولی روی زمین راه می رود البته او هم بچه ها و مردم شهر ما را دوست دارد و از افتادنشان جلو گیری می کند و با دشمنانشان مبارزه می کند ؛ هر چند بچه های ما او را نمی شناسند و اصلا از وجودش خبر ندارند چرا که رویای مرد عنکبوتی جایی در ذهن و دلشان برای او باقی نگذاشته است و همه آنها دلشان میخواهد مرد عنکبوتی باشند!! ولی بچه ها درست نمی دانند که خواب راحت شب های آنها و پدر و مادرانشان نه از صدقه سر مرد عنکبوتی بلکه بخاطر مرد هسته ای است که هر روز او را می بینند ولی هرگز او را نمی شناسند ۰
با همه این اوصاف و توانمندیها و برتریهای مرد عنکبوتی در برابر مرد هسته ای ، در اینجا یک اشکالی وجود دارد که البته نه تنها بچه ها بلکه بزرگترها و بزرگتر از بزرگترها یعنی دولتمردان هم فراموش کرده اند و آن این است که :
اصولا مرد عنکبوتی یک دروغ بوده و اصلا وجود خارجی نداشته و ندارد ۰
ولی از آن طرف ، مرد هسته ای زنده و واقعی و قابل لمس است ۰
هر چند به بچه ها گفته شده مرد عنکبوتی هیچگاه نمی میرد، ولی مرد هسته ای چون واقعی است و خون در رگ دارد مردنی است و می تواند برای مردمش بمیرد۰
نمیدانم آیا ممکن است روزی بچه های ما بزرگتر که بشوند بفهمند که مرد هسته ای ما را سازندگان و خالقان مرد عنکبوتی کشته اند ؟
در این میان یک معما و یا یک پرسش مهم آزار دهنده است و آن این است که چرا مردم ما مرد هسته ای و اصولا مردان هسته ای را درست نمی بینند و درست نمی شناسند ؟!!
شاید روزی برای این پرسش به این جواب برسند که این مرد عنکبوتی مآوا گرفته در ذهن و دل آنها بوده است که نمی گذاشته مرد هسته ای را درست ببینند و درست بشناسند ؟!
🔶اما افسوس و صد افسوس که دیگر مرد هسته ای در میان ما نیست ۰
🔶 سلام بر تویی که نشناختمت
🔶وَسَلَامٌ عَلَيْهِ يَوْمَ وُلِدَ وَيَوْمَ يَمُوتُ وَيَوْمَ يُبْعَثُ حَيًّا
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖آتش بس
✏️به قلم
#علی_مهدیان
.....................................
🔹سید حسن قبل از شهادت گفت شمال امن نمیشود تا وقتی غزه را رها کنید. او ضربات حزب الله به شمال را گره زد به نبرد غزه.
آیا این سخن او نقض شد؟
🔹پس چرا نتانیاهو گفت" بین بد و بدتر دارم انتخاب میکنم" و چرا بنگویر گفت "این خطا تاریخی است؟" و چرا کانال کان گفت "این توافقنامه مصونیت حزب الله است" و چرا لاپید این توافق را ننگ دانست
🔹دلیلش را بنگویر توضیح داده، او گفت که "شمال دیگر ناامن باقی میماند".
چاک فرایلیک معاون پیشین مشاور امنیت ملی اسراییل نیز همین را دید که گفت "به هیچ نرسیدیم چون دیگر در شمال احساس امنیت حاصل نمیشود."
🔹چرا؟ چون وقتی اسراییل مجبور میشود آتش بس را با حزب الله بپذیرد معنایش آن است که زورش به حزب الله نرسیده و این یعنی همان شمال تحت ظل السیف است. اسراییل همه قدرتش را پای کار آورد که اهالی شمال را برگرداند، سید حسن گفت نمیتوانی و حالا بعد از یک جنگ تمام عیار صحنه به نفع سخن سید جمع شد.
🔹جنگ تمام عیار با جنگ تشدید شونده فرق میکند، تشدید نمیشود بلکه تعیین تکلیف میکند یا تفوق با تو است یا دشمن تو، نگاه کنید ببینید وقتی یک طرف در اوج ادعای قدرتنمایی وادار به پذیرش آتش بس میشود بدون رسیدن به اهداف اعلامی اش، چه بلایی بر سر احساس امنیت و اعتماد مردمش خواهد آورد.
🔹اساسا اصل اینکه نتانیاهو بعد از پذیرش آتش بس به گفتاردرمانی روی آورده معنا دار است. اینکه حالا دوره میافتد با شهرداران شهرهای شمالی جلسه ماله کشی بگیرد، معنا دار است، اینکه اذعان میکند به تحلیل نیروهایش و تهدید ایران، معنا دار است.
🔹حضور لاریجانی با پیام ویژه رهبری به سوریه و لبنان و موافقت حماس یعنی جبهه دارای مدیریت واحد و پیوسته است، تهدید باقری که گفت "فوق تصورتان ضربه میخورید" را هم بگذارید کنار ترس نتانیاهو از سایه ایران و حالا عدم موفقیت اسراییل در جبهه حماس و حزب الله، همگی نشان میدهد او در مخمصه افتاده و صحنه کاملا هوشمندانه مدیریت میشود و ذره ذره خفگی اسراییل بیشتر به چشم میآید. آری سخنی که رهبری همان ابتدا در پیامش درباره شهادت سید حسن گفت درست بوده، حزب الله خیلی قوی تر از آن است که فکرش را بکنید.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖حزبالله جدید؛ ناشناختهتر، پیچیدهتر و رعبآورتر از گذشته برای صهیونیسم
✏️به قلم
#محسن_دنیوی
.....................................
لبنانیها با شادی آغشته به غم سید حسن نصرالله عزیز به جنوب لبنان برگشتند و احتمالاً در روزهای آینده شاهد یک تشییع ماندگار در تاریخ لبنان و محور مقاومت باشیم.
برخی از حزباللهیها در ایران این وضعیت را با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و تلخی آن مقایسه کردند اما این مقایسه درست نیست
اولاً وقتی یک کشور و ارتش آن با یک گروه و تشکیلات غیردولتی به این شکل میجنگند، نقطه موفقیت برای آن ارتش نابودی کامل تشکیلات غیررسمی است و نقطه شکست هم عدم نابودی کامل است و برای حزبالله لبنان نقطه پیروزی فقط بقا و زنده ماندن بود که نه تنها به این هدف رسید بلکه بیش از آن را به دست آورد و امروز مردم در حال بازگشت به جنوب لبنان هستند ولی بعید است شمال سرزمینهای اشغالی به این زودی دوباره جایی برای زندگی اشغالگران صهیونیست باشد.
با این نگاه، توافق آتشبس و بازگشت به جنوب یک پیروزی است.
ثانیاً هدف اولیه سیدحسن و حزبالله کاهش فشار و تمرکز روی غزه بود که این مهم هم در میدان محقق شده و امروز صهیونیستها باید قوایشان را در چند نقطه تقسیم کنند و همین موضوع آنها را به نقطه فرسایش رسانده است!
اما نکتهای که در پس همه حوادث چند ماهه اخیر پنهان است، مفهوم جدیدی از سازماندهی است که حزبالله لبنان در جهان امروز ارائه داد. در پیام رهبری که قبل از بیانیه حزبالله درباره شهادت سید حسن نصرالله منتشر شد هم به این استقامت ساختاری اشاره شده بود.
ساختاری که رهبری و جانشین آن شهید شدهاند، فرماندهان رده اول آن شهید شدهاند، با عملیات عجیب پیجرها، چند هزار نفر از نیروهای لایه میانی آن شهید شده و آسیب دیده و شناسایی شدهاند، اما هنوز هست و میجنگد!!
چه کسی این تشکیلات را اداره میکند؟ آنها چطور هماهنگ میشوند؟ از چه کسی و با چه مکانیزمی دستور میگیرند و عملیات میکنند؟ چطور در میدان، ارتش مدعی اسراییل را زمینگیر کردهاند؟
این شروع دوران جدیدی در سازماندهی و تشکیلات انسانی است که با مدلهای موجود قابل تحلیل و بررسی نیست و حزبالله موجود، ناشناخته تر و پیچیدهتر و رعبآورتر از حزبالله چند ماه پیش برای اسراییل است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖عبرتی که از وینوگراد گرفته نشد
✏️به قلم
#محمدرضا_جوان_آراسته
.....................................
بالاخره همانگونه که پیشبینی میشد، رژیمصهیونیستی با اعلام آتشبس، از مرزهای لبنان عقبنشینی کرد و دو ماه تهاجم بینتیجه متوقف شد. هرچند نتانیاهو مدعی است که آتشبس موقت است و تلاش میکند پرونده جنگ مختومه نباشد، اما تصریح آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه امریکا به لبنان بر دائمی بودن آتشبس، نشانگر آن است که امریکاییها تمایلی به ادامه پشتیبانی ماشین جنگی اسرائیل ندارند و به دنبال بستن این پرونده هستند.
حدود سه ماه قبل که حملات ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان شدت گرفت و نخستین نشانههای شعلهور شدن جنگ جدید نمایان شد، مهمترین دستورکار اسرائیلیها در تهاجم به لبنان، تحقق آرزویی بود که از سال ۲۰۰۶ بر دل صهیونیستها مانده بود. در جنگ ۳۳ روزه هدف اسرائیل، در هم پیچیدن طومار مقاومت در لبنان بود که نهتنها این آرزو محقق نشد، بلکه حزبالله طی دو دهه گذشته به سازمانی فراملی و قدرت تأثیرگذار منطقهای ارتقا یافت.
عقده شکست از حزبالله در طول این سالها، همچنان بر دل صهیونیستها بود و شاید به همین دلیل بود که برخلاف اختلافنظری که در مورد حمله به غزه در درون نخبگان جامعه صهیونیستی وجود داشت، در تهاجم به شمال تقریباً اجماعنظر حاکم بود. همچنین نقش ویژه حزبالله در تقویت سایر اضلاع مقاومت در فلسطین و یمن نیز صهیونیستها را به این جمعبندی رساند که پیروزی در غزه بدون نابودی حزبالله ممکن نیست، ازاینرو با آنکه پرونده جنگ غزه هنوز مفتوح بود، ماشین نظامی خود را بهسوی شمال گسیل داشتند تا این بار برای همیشه کار مقاومت لبنان را یکسره کنند.
نوع استراتژی تهاجمی اسرائیل در جنگ اخیر تنها معطوف به سازمان مقاومت نبود، بلکه در کنار ضربه به حزبالله، کوچ اجباری شیعیان حامی مقاومت از جنوب لبنان را دنبال میکردند تا محیط اجتماعی مقاومت نیز نابود شود.
ضربات سنگینی که در روزهای نخست جنگ به بیروت و ضاحیه وارد شد و نیز شهادت جمعی از فرماندهان مجرب حزبالله و بهویژه شهید سیدحسن نصرالله و شهید سیدهاشم صفیالدین، این امید کاذب را در تلآویو ایجاد کرد که کار حزبالله رو به اتمام است و دیگر مقاومت از زیر بار این ضربات کمر راست نخواهد کرد.
به رغم دو ماه بمباران بیامان هوایی با مخربترین سلاحهای ساخت امریکا و نیز ورود زمینی، ماشین جنگی زرهی اسرائیل به جنوب، نهتنها پیشروی قابلاعتنایی حاصل نشد، بلکه پاسخ موشکی مقاومت افزایشی شتابناک داشت. بدینترتیب نهتنها آوارههای الجلیل به خانههای خود بازنگشتند، بلکه بحران آوارگی به حیفا و حتی پیرامون تلآویو رسید.
نتانیاهو در سخنرانی خود در خصوص آتشبس در ضمن اعلام دلایل اتخاذ این رویکرد، به نکتهای مهم اشاره کرد و یکی از دلایل آتشبس را «لزوم تقویت نیروهای نظامی اسرائیل و غلبه بر موانع تسلیحاتی» ذکر کرد. واقعیت آن است که مقاومت مثالزدنی در غزه و جنوب لبنان نهتنها زرادخانههای اسرائیل را تقریباً خالی کرد، بلکه کمکهای تسلیحاتی سرشار امریکا و غرب نیز عملاً مشکل اسرائیل را حل نکرده و اینک ادامه جنگ برای اسرائیل دیگر ممکن نبود. این در حالی است که غزه از سالها پیش و لبنان نیز از ابتدای جنگ در محاصره شدید قرار دارند، بااینحال توانستهاند با استقامت توان دشمن صهیونیستی را از کار بیندازند.
بدینترتیب نهتنها مقاومت اسلامی در لبنان نابود نشد و حامیان حزبالله لبنان را ترک نکردند، بلکه حزبالله اراده خود را بر رژیم صهیونی تحمیل کرد و سرنوشت جنگ مشابه جنگ ۳۳ روزه رقم خورد. هرچند در پایان جنگ ۳۳ روزه، کمیته «وینوگراد» دلایل شکست در جنگ را برای اسرائیلیها بررسی کرد، اما گویا این گزارش در تلآویو موجب عبرت نشد. در این گزارش تصریح شده بود «وارد شدن به جنگ بدون در نظر گرفتن استراتژی خروج، یک اشتباه وحشتناک بود.» اینک نیز نتانیاهو درحالیکه در باتلاق غزه گرفتار بود، رژیم را درگیر جنگی سهمگینتر کرد و به رغم هشدارهای برخی هممسلکهایش، به این مسیر ادامه داد تا نهایتاً همان تجربه تلخ را برای رژیم صهیونی رقم بزند. حتی اگر بر فرض، آتشبس هم دوام نیابد، باز نتیجه همین خواهد بود و نابودی مقاومت اسلامی لبنان خیالی خام بیش نیست. حزبالله زنده است و زنده خواهد ماند.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖آتش بس موقت به نفع اسرائیل یا حزب الله
✏️به قلم
#مهدی_جهان_تیغی
.....................................
یک: تحمیل آتشبس به اسرائیل خواسته راهبردی ایران و محور مقاومت بوده و این رژیم صهیونیستی بوده که از ابتدا آتشبس را به منزله نرسیدن به اهداف راهبردی خود همانند فروپاشی ساخت و توان رزمی حزب الله و پیروزی چشمگیر زمینی در جنوب لبنان اعلام کرده بود؛ بنابراین اصل پذیرفتن آتش بس، شکست سنگین رژیم در این مرحله از حوادث محسوب میشود. ضمن اینکه مفاد آتش بس نیز کمکی به رسیدن اهداف راهبردی جنگی اسرائیل نه تنها نمیکند بلکه در درون آن فرصتهای وجود دارد که حزبالله را قادر میسازد که این رژیم را از این اهداف دورتر هم بکند.
دو: رژیم صهیونیستی طرف قابل اعتمادی برای توافق نیست و بیش از 30 هزار بار توافق 2006 را هم نقض کرده و حزبالله نیز طرف مقابل خود را به خوبی میشناسد و بنابراین با چشمان باز و انگشتان بر روی ماشه روزهای آینده سپری خواهد کرد. اما با همه این ملاحظات یک فرضیه را هم نباید منتفی دانست، محور مقاومت میتواند در شرایطی خاص، آتش بس موقت در جنوب لبنان را تبدیل به تحمیل آتش بس در غزه هم بکند. نگاه به آتش بس 60 روزه در جنوب لبنان را نباید صرفا موقتی و تاکتیکی دید بلکه برای آن بخشهای از یک روند و طراحی جدید سیاسی و نظامی نیز باید در نظر گرفت. در هر صورت تحولات و تدابیر سیاسی داخلی دو طرف ماجرا و همچنین زورآزمایی بازیگران بین المللی و از همه مهمتر تحولات میدان، سمت و سوی ادامه رویدادها و طراحیها را مشخص خواهد کرد.
سه: آتشبس موقت شصت روزه حتما به لحاظ تاکتیکی برای حزب الله لبنان مفیدتر خواهد بود. اسرائیل برای تجهیز شدن تسلیحاتی در یکسال گذشته هیچگاه مشکلی نداشته و انبارهای تسلیحاتی آمریکا در خدمت این رژیم بوده و بازسازی تسلیحاتی هر چند روز یکبار صورت گرفته است. از این طرف این حزب الله بوده که برای دریافت و بکارگیری تجیهزات جدید، محدودیت های سنگین داشته است. بنابراین اگر یکی از فرصتهای آتش بس را تجهیز و بازسازی بدانیم، حزب الله منفعت بیشتری کسب کرده است. اساسا گروه مقاومی که در زیر آتش سنگین دشمن، با وجود از دستدادن رهبران و فرماندهان ارشد خود و همچنین محتمل شدن تلفات سنگین در عملیات پیجری و ... توانسته خود را بازسازی کند، در شرایط آتش بس موقت میتواند جهش های بزرگی در خود ایجاد کند.
چهار: برای حزب الله زمانه تنفس و بازسازی سریعتر و قویتر آغاز شده است ولی در طرف دیگر ماجرا، اسرائیل عملا وارد یک مرحله بزرگتر درگیری روانی و عملیاتی میشود. تحمیل مشغول سازی و فشار مضاعف به اسرائیل در اختیار ایران و زیر سایه عملیات «وعده صادق3» خواهد بود. ایران در عملیات وعده صادق 1 و 2 نشان داده که مستقل از محور مقاومت عمل می کند و بر این موضوع نیز اصرار ویژه داشته است. بنابراین آتشبس موقت در لبنان و یا شرایط تاکتیکی دیگر گروه های مقاومت در نقاط دیگر، نه تنها خلایی برای ایران نخواهد بود بلکه اساسا بنا به سیاستگذاری نظامی و راهبردی ایران، اجزای دیگر مقاومت در این عملیات های ویژه، بخشی از عملیات محسوب نمی شدند که اینک در ادامه احساس خلا بشود.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖فضای مجازی رها شده جذاب ترین محیط برای تروریست ها
✏️به قلم
#سیدعلیرضا_آل_داود
.....................................
نبود مدیریت واحد، شبکه ملی اطلاعات و... در سطح کشور، ما را با تهدیداتی بسیار جدی در جهان حقیقی و مجازی روبرو کرده است؛ در جهان امروز، فضای مجازی با بهرهگیری از فناوری رمزنگاری اطلاعات که قرار بود حافظ حریم خصوصی و اطلاعات مردم باشد، به عنوان بافت عملیاتی تروریستها و مجرمین شناخته میشود و این فضا ویژگیها و مزایایی دارد که آن را برای تروریستها و مفسدین جذاب میکند.
سیالیت مرز، کاهش هزینه جرم، امکان وارد آوردن خسارات مالی بدون رساندن آسیبهای جسمی، سهولت تدارک امکانات و عوامل مورد نیاز برای اقدامات تروریستی، امکان هماهنگی لحظه ای عملیات تروریستی مانند حمله داعش به مجلس در خرداد ماه 96 و رژه اهواز شهریور 97، انجام بهینه، غیرقابل شناسایی و سریع فعالیتهای پولی و بانکی با ارز دیجیتالها و وجود فضای مبتنی بر رمزنگاری اطلاعات(زیست ناشناس و بدون هویت یا با هویت جعلی) جذابیتهای فضای مجازی برای تروریستها، مفسدین، ضد انقلاب جنایتکاران است.
صحبتهای خانم ترزا می در اجلاس داوس 2018 به خوبی نشان داد چه میزان شبکههای اجتماعی، موتورهای جستجو و پیامرسانها مورد استفاده تروریستهاست و حتی وی بهعنوان پیشنهاد به سران اقتصادی حاضر در آن اجلاس گفت تا زمانیکه خدمات دهنگان این سرویس ها نتوانند بسترشان را از مواردی چون محتوای و گروههای تروریستی، قاچاق انسان و مباحث و مطالب مربوط به کودکآزاری پالایش کنند، از سرمایهگذاری بر روی این شرکتها توسط آنها برای عمل به قوانین و محدودیتهای مورد انتظار خودداری شود.
سرقت Bigdata کشور و فروختن آن به امریکا، انگلیس، رژیم صهیونیستی و عربستان(هماهنگ با گروههای تروریستی داعش و منافقین) و ... بهمنظور تحلیل و بررسی آن، حمله تروریستی به مجلس و حرم مطهر حضرت امام(ره) با 17 شهید و چندین زخمی، بستر خبرسازی، شایعهسازی، براندازی و اغتشاش آفرینی در دی ماه 96 و آبان 98، بستر تحریک فرقه دروایش و 4 شهید و چندین مجروح و خسارات مالی عمده به مردم، بستر تغییر سبک زندگی و انحراف خانوادهها و جوانان، بستر پولشویی و کالای قاچاق، بستر ایجاد انواع شغلهای نامشروع، بستر عقب مانده یکطرفه ارائه محتوا به مخاطب، بستر فریب امثال امیرحسین به عنوان قاتل ستایش قریشی در ورامین و ... خسارات حضور تلگرام،اینستاگرام و... داخل کشور ما است.
سواد، مهارت و تربیت رسانه ای در کنار راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و حمایت از نخبگان داخلی برای طراحی سکوها، نرم افزارها، سخت افزار های بومی و تولید محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی اسلامی ما یکی از راه حل های مقابله با این جنگ شناختی ادراکی ترکیبی است.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖محقق داماد و موضع نامحققانۀ بیبنیاد
✏️به قلم
#مهدی_جمشیدی
.....................................
🔻[یکم]. پیش از این، در نقد مواضع حجتالاسلام محقق داماد نگاشته بودم اما دریغ از پاسخِ معرفتیِ معادل و محکم. او خویش را در پوستینِ مظلومیّت نشانید و تحقیر و تخفیفِ منتقدِ صریح را بر مواجهۀ استدلالی و منطقی ترجیح داد. میگوید بر خوان نعمتِ معرفتِ مرتضی مطهری نشسته است، ولی آنچهکه از سیره و سلوکِ انتقادی و علمیِ مطهری خواندهام، کمترین نسبتی با مشرب و ممشای او ندارد. بیش از ادّعا و انتساب، بهرهای نبرده، وگرنه نیک میدانیم که مطهری، حتی به سراغ مغرضِ جاهلی همچون اکبر گودرزی نیز رفت و با وی به گفتگو پرداخت و زبان به استدلال گشود. محقق داماد، هرگز چنین سعه و بضاعتی نداشته و با منتقد و مخالف خویش، از درِ مباحثه و محاجّه وارد نشده است. گفتگومداری و بلندنظری مطهری کجا و بالانشینی و کوتهنظری اینان کجا؟!
▪️[دوم]. محقق داماد در یادداشتی به نقد قانون حجاب پرداخته و نوشته: «تجربۀ عملی در پیگیری آنچه این قانون در پی آن است نشان داده که رعایت شرایط امر به معروف و نهی از منکر، از جمله عدم توهین و رعایت حرمت و کرامت، در عمل ممکن نبوده است.» وقتیکه وی پیش از تفکّر منطقی، تصمیم خویش را گرفته و میخواهد موضع پیشساخته و سیاسی خود را بر واقعیّت و عینیّت تحمیل کند، چنین میشود که دربارۀ طرحی که فاقد پیشینه و تجربه است و در این قانون، برای نخستین بار بناست به اجرا درآید، از «تجربۀ عملی» مینویسد! در این قانون، «منطق مواجهه» تغییر کرده و این قانون، یکی از فضایل خود را طرّاحی جدید برای نحوۀ مواجهه میشمارد؛ درحالیکه محقق داماد، از تجربۀ عملیِ تلخ در گذشته مینویسد و با این شبهاستدلال، میخواهد آن را باطل میکند!
▫️[سوم]. محقق داماد میافزاید: «مواد زیادی از این قانون، نهتنها غیرقابل اجرا، که نتیجۀ عکس خواهد داد و موجب تنفر نسل جوان از دین میشود.» وی بهجای استدلال و یا دستکم شبهاستدلال، به طرح ادّعا پرداخته و سخنان بیدلیلی را نگاشته است. کسیکه با وی موافق نیست، میتواند در نوشتهای دیگر، عکس از برداشتها و تفسیرها را از قانون حجاب بیان کند. اگر دعوی او، منطق و برهان و علم و اقناع است، پس استدلال او کجاست؟! چرا او در ادّعا، متوقف مانده است؟! کدام شاهد عینی و مؤیّد موجّه، امتناع عملی این قانون را تأیید میکند؟! این نشدن و انسداد، ریشه در کدام گسستگی با واقعیّت دارد؟! و نیز باید گفت مگر نسل جوان، همگی از حجاب عبور کردهاند و به کشف حجاب و برهنگی رو آوردهاند که این قانون، آنها را در بر بگیرد و به واسطۀ آن، متنفّر از دین بشوند؟! بر اساس کدام پیمایش و مطالعۀ تجربی، وی همۀ نسل جوان را در برابر این قانون نشانده و به صدور حکم عام و کلّی، مایل شده است؟! مگر این قانون، منطق پلکانی و تدریجی و مرتبهای در مجازات ندارد؟! و مگر میان توده و خواص، تمایز ننهاده؟! و مگر بر ترجیح و تقدّم فرهنگ، اصرار نورزیده؟! مگر مطهری نگفته که چهبسا باید برخلاف میل جامعه، عمل کرد تا مصلحت جامعه فراهم آید؛ هرچند در کوتاهمدت، مخالفتهایی صورت بگیرد اما در بلندمدت، حقایق آشکار خواهد شد؟! در اینجاست که روشن میشود منطق روششناختیِ محقق داماد بهعنوان یک فقیه، چه بیاندازه بر باد تکیه داده است. وی بهراستی، قایقی کاغذی ساخته و در آب افکنده.
▪️[چهارم]. محقق داماد، در بخش دیگر نوشته است: «موضوع حجاب باید از طریق فرهنگی پیگیری شود، نه با چوب و فلک». باید بسی تأسّف خورد؛ کسیکه جامۀ رسول بر تن دارد و خویش را فقیه میخواند و بساط درس خارج پهن کرده، اینچنین دربارۀ واقعیّت، به تحریف و وارونهسازی و مبالغه و ناراستنویسی رو میآورد و هیجان و حرارتِ بیپایه برمیانگیزد تا مخاطب را منفعل سازد. در کدام دوره از حیات انقلابی، بیحجابان را به چوب و فلک بستهاند؛ جز آنکه بسیاری از همپیالههای سیاسیِ محقق داماد در جریان اصلاحات – یا همان چپ مذهبی در دهۀ شصت - خودسرانه و جاهلانه و بدون مجوز از امام خمینی، در کوچه و خیابان اینچنین کردهاند و امام خمینی نیز، بیدرنگ، گریبان آنها را گرفت. نیروی انتظامی و قوّۀ قضائیه، در کجا به چوب و فلک رو آوردهاند؟! حبس و جریمه و محرومیّت اجتماعی، چوب و فلک است؛ آن هم برای کسانیکه اصرار بر کشف حجاب و برهنگی دارند و تذکّر به آنها، بیاثر است؟! عجبا که چنین روحانیانی، با این حجم از قضاوتهای مبتنی بر ناواقعیّتها و نااخلاقها، سخن از مواجهۀ فرهنگی نیز میگویند ...
در پایان، آمادگی خود را برای مناظرۀ زنده و عمومی با وی، بر اساس اندیشههای حکمرانانه و فرهنگیِ استاد مطهری اعلام میکنم.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖سخنی با منتقدان قانون حجاب
✏️به قلم
#محمد_مروارید
.....................................
قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»، اکنون به مرحله اجرای آزمایشی سه ساله رسیده است.
❗️پیش از هرگونه واکنش باید به چند نکته توجه کرد:
1️⃣ این قانون پس از دو سال ارائه به محافل علمی فرهنگی و نقد و بررسی و رفت و برگشتهای متعدد میان کمیسیونها و میان مجلس و شورای نگهبان در مرحله اجرای آزمایشی سه ساله قرار دارد.
2️⃣ ۳۶ ماده از ۷۴ ماده این قانون به تکالیف دستگاهها و نهادهای نظام و برخورد با ترک فعلها اختصاص دارد. در ماده ۵۷ این قانون، شاهد عدم تخفیف مجازاتها برای مقامات، مسئولان، کارگزاران و خانواده آنان هستیم.
3️⃣ هشت ماده به مجازات شدید ترویجکنندگان برهنگی، بیعفتی و کشف حجاب و مجازات افراد دارای شهرت و تأثیرگذاری اجتماعی اختصاص دارد.
4️⃣ هیچکدام از جرائم افراد عادی در این قانون، ارتباطی با حجاب شرعی بانوان ندارند؛ بلکه عناوین مجرمانه عبارتند از: برهنگی عرفی آقایان و بانوان، بدپوششی عرفی آقایان و بانوان و نداشتن پوشش سر از سوی بانوان.
البته قطعاً این قانون مثل همه قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی از نقص و ایراد مصون نیست و میتواند توسط کارشناسان مربوطه مورد نقد قرار بگیرد. اما به نظر میرسد این قانون با واکنشهای غیرمنطقی و غیرمنصفانهای مواجه شدهاست.
‼️باید توجه داشت که هیچگاه «برهه حساس کنونی» به پایان نمیرسد. اصلاح را باید از نقطهای آغاز کرد. اقدامات ایجابی و فرهنگسازی در جای خود لازم هستند. اما همگان اتفاقنظر دارند که مانند همه کشورهای دیگر، باید برای پوشش آقایان و بانوان، قانونی مبتنی بر فرهنگ وجود داشته باشد و تخلف از آن جرمانگاری شود.
هیچ انسان خردمندی با ولنگاری، بیتفاوتی و نداشتن یک قانون معقول و قابلاجرا موافق نیست.
💢 در پایان باید گفت جای بسی تعجب است که پس از دو سال نقد و بررسی لایحه و ارائه آن به محافل علمی و نظرخواهی و مشارکت چندین گروه پژوهشی در بررسی لایحه، اکنون که توسط نمایندگان ملت تصویب شده و طبق قانون اساسی لازمالاجرا شده، صدای انتقادات و اعتراضات بلند شدهاست! اگر انتقادات از سرِ دلسوزی و اصلاح وضع موجود است، چرا در دو سال گذشته شاهد سکوت اکثر منتقدان بودیم و اکنون که زمان عملیاتی شدن قانون است احساس خطر کردهاند؟ واقعاً همه این انتقادات، دلسوزانه و کارشناسانه هستند یا باز هم شاهد مانور رسانهای و بازیهای حزبی و جناحی هستیم؟
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖بعد از آتشبس درگیری مستقیم دشمن با ماست./مقاومت ملی گفتمان، برنامه و اراده میخواهد
✏️به قلم
#محمد_صادق_شهبازی
.....................................
🔺اتشبس در لبنان یعنی آزاد شدن دشمن از مهمترین درگیری زمینی و تمرکز بر مقابله با مهمترین تهدید وجودی و برهم زننده بازی یعنی ایران.
🔺مخصوصا که با شکست در غزه و لبنان، نتوانسته نظم دلخواهش را شکل دهد، درگیریهای درونیش بالا گرفته، مشروعیت جهانیش را از دست داده و گرفتار تهدید وجودی و نبرد برای مرگ و حیات است، چه در مقام رژیم چه در مقام ائتلاف راستگرای حاکم و چه در مقام فرد حاکم.
🔺شکست در جنگ به معنای پایان رژیم در میانمدت و اختلاف در کوتاهمدت و شخص نتانیاهو فیالفور است.
🔺با شکست همه به رژیم، راستگرا های حاکم و نتانیاهو از درون و بیرون جری میشوند و پیشبینی بنگوریون، اولین نخستوزیر اشغالگران محقق میشود که اسرائیل بعد از اولین شکست، نابود میشود.
🔺لذا به هیچ وجه حداقل بدون زدن ضربات اساسی به دشمنانش نظیر ترور سران، پیجر و... در لبنان از صحنه خارج نمیشود.
🔺مخصوصا که چشم به حمایت بیپایان تیم ترامپ دارد و تنها راه بقای خود را نمایش کارآمدی برای امریکا میداند.
🔺تصویری هم در ذهن آنها و حامیانشان بعد از حمله غیر موفقیتآمیز به صورت کامل ولی مهم به ایران در سه هفته پیش شکل گرفته که ایران ضربهپذیر و محاسبهپذیر است و میتوان تجربه سوریه در ردههای متعدد و بیپاسخ را در آن تکرار کرد، تهران هم دنبال مذاکره با غرب است و میخواهد وارد آتش نشود.
🔺در شرایطی هم که به محور مقاومت و سران آن هم ضربههایی جدی زده، طمع تکرار ضربه در تهران، مخصوصا برای نمایش پیروزی کاذب و جلوگیری از انهزام کامل و شکستن کامل نظم منطقه به نفع ایران دارد. بهگونهای که رفتار ایران را تنظیم و به همه اعلام کند، تهران ضعیف شده و کنترلپذیر است.
🔺در نهایت اگر توانست بخشی از اسرائیل کبری را محقق کند و اگر نتوانست نقش خود را بهعنوان گالیور در منطقه (اسراییل به عنوان تعیین تکلیف کننده یعنی اسرائیل عظمی) کامل یا ناقص تثبیت کند و حداقل همهچیز را به محور مقاومت که توانسته آن را در غزه و لبنان شکست دهد واگذار نکند.
🔺اکنون ماجرا برای ایران، تنها حمایت از نیروهای مقاومت و مظلوم نیست، نبرد وجودی برای مرگ و حیات با دشمنی است که وجود، هویت، حیات، تأثیرگذاری و محوریت ایران در منطقه از سیاست تا انرژی، فناوری، غذا، کریدور، نظامی و... را میخواهد از بین ببرد تا همه نسلهای فعلی و آتی را به بردگی بگیرد
🔺تنها راه در این شرایط ایستادگی ملی است. باید همه در برابر خطری که علنا بعد از آتشبس میگوید میخواهم روی ایران تمرکز کنم بایستند.
📛نمیشود وقتی دشمن دارد با تمام توان و برای بقا علیه ما میجنگد، ما ساد گیری و سادهلوحی کنیم و ضعف، پیشبینی پذیری و کنترل پذیری از خودمان نشان دهیم. نمیشود با محاسبات گذشته نسبت به خطر جدید نگاه کرد. نمیشود مردم را دور نگه داشت. نمیشود درگیر مسایل درجه دوم بود.
🔺به قول چرچیل نمیشود وقتی سر ما در دهان شیر است، مذاکره کره کرد و آلارم ضعف و مذاکره با دست پایین و از سر تحقیر داد.
📛نمیشود با بیخیالی بودجه بحرانزا نوشت.نمیشود دربرابر برنامههای آتی دشمن به ویژه برای ضربه زدن به اقتصاد و رفع آسیبها طراحی نکرد و پیوست جنگی نداشت.
📛نمیشود ستاد تبلیغات جنگ فعال نداشت و همه ظرفیتهای ملی را بسیج نکرد
📛 نمیشود شورای پشتیبانی جنگ مخصوصا برای درگیر کردن واقعی نخبگان برای رفع فوری عقبماندگیهای فناوری نداشت.
🔺ایستادگی ملی گفتمان و برنامه و اراده میخواهد! وگرنه ما پسرخاله خدا نیستیم و با بیعملی، سستی، ترس، بیبرنامگی نمیتوان از جان و هویت و آزادی نسلهای فعلی و آتی دفاع کرد.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha
🔖 انصاف
✏️به قلم
#محمد_فایضی
.....................................
احتمالا هفته پیش رو، یا اصلا شاید دو سه روز آتی، جزو یکی از تلخ ترین روزها برای مقاومت در دو سه دهه اخیر باشد...
و طبیعی است در این تلخی، تلخ کامی و تلخ قلمی ها زیاد شود و فریادها بیشتر....
اتفاق کم و ساده ای نیست، مخصوصا که همه ما ماه ها شهر به شهر و قدم به قدم تحولات سوریه را با داستان فداکاری هایش دنبال کرده ایم...و وای به دل آنانی که خون دادند...
🔴و حالا گروه های مسلح ( اصطلاحی که صدا و سیما از جمعه به کار میبرد که بیچاره تنها مجری تصمیمات نهادهای دیگر است با اینکه هنوز عراقچی در سفر عراق میگوید گروه های تروریستی!) در یکی از کم خونین ترین تحولات منطقه ای تا دمشق پیش بروند و توقع داشته باشیم در نوشتن ها از سوی فعالان منطقه ای مقاومت انصاف را رعایت کنند؛ سخت است...حقیقتا سخت است و خشم فراوان
🔴راحت ترین کار انتقاد و هجمه و خط تخریب بردن به سپاه و قدس و دولت و اشخاص و ....است؛ و البته قطعا رفتار ما در سوریه در ده سال گذشته پر از فراز و نشیب و بالا و پایین هاست و نقدهای جدی....اما مواظب باشیم انتقادها پیوستی بر هدف اصلی همه این تحولات یعتی "آسیب به اقتدار نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی" و "محور مقاومت" منجر نشود.
❌نقد از نگرانی حول تضعیف مقاومت، نباید خودش در پازل تضعیف گر ظاهر شود
میدانم در این ناراحتی چنین نوشته هایی روی اعصابتون هست! ولی بنظرم مهم بود....ولش کن
🔥برگردیم به بحث:
مقاومت کاملا مقوله "اجتماعی" است و کنش جمهوری اسلامی و راهبرد کلان نگاه امام، آقا و حاج قاسم تنها حمایتی و توانمند سازی بوده است نه دست های نیابتی !
اگر در یمن ما دخالت میکنیم، چون میدانیم جامعه ای هست، که خواهان خواسته خود است و آن خواسته حق است
اگر ما ده سال پیش در سوریه ورود کردیم و بشار اسد را قانع کردیم سوریه را ترک نکن، چون باور داشتیم با جامعه ای از سوریه میتوان ایستاد و ورق را برگرداند
و همچنین لبنان و ...
مقاومت، تمدن و توحش غرب را در غرب آسیا بیچاره کرده است، چون برآمده از اجتماع است....
و همین هم میتواند نقطه بسته شدن دست های مقاومت بشود...
به چه دلیلی اکنون ارتش و جامعه سوریه، مانند قبل در مقابل گروه ها درگیر نمیشود و چه کسانی از تهران تا دمشق مقصرند، بحث دیگری است و مفصل و پر از مولفه هایی چون فروپاشی اقتصادی، تحریم های قیصر امریکا، کنش ارتش بعث و عدم اصلاحات سیاسی و... و....
اما وقتی بخشی از جامعه سوری متشکل از مردم، ارتش و بدنه حاکمیت به هر دلیلی تصمیمی غیر از ده سال قبل داشته باشد دیگر کنش مقاومت هم نمیتواند مثل گذشته باشد...ولو اینکه دیروز نیرو ارسال کنی، امروز مجبوری تا دمشق و زینبیه تخلیه کنی...
جامعه سوریه جامعه عجیبی شده، کمتر از ۲ ساعت برق، فساد و خسته و...اگر نیمی از جامعه سوری هنگام تحولات داعش سوریه را ترک کردند، چرا تاکنون برنگشته اند؟؟! این ها سوالات مهمی است
قطعا باید تلاش شود و با پیغام و سفر و فرستاده ویژه و... مجاب کرد که اگر بیاستید، ما هرچه بخواهید پای کاریم و این به صلاح شما، جامعه شما و منطقه است؛ اما وقتی تصمیم دمشق و ارتش سوریه چیز دیگری باشد، چه میشود کرد؟!
✅و طبیعی است هر کسی با نوع نگرش و #خط_تحلیل نسبت هر شخص یا جریان یا تفکر یا فلان تصمیم در فلان بزنگاه را نتیجه رسیدن به چنین جایی را متفاوت بداند....اما گاهی اوقات چیزهای گفته میشود که آدم شاخ در می اورد...
✳️انصاف در روزهای تلخ، سخت ترین کارهاست.
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
لینک کانال دیدگاه در پیام رسان ایتا
👇👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/didgahha