🌹خدیجه(س) محبوبة حق تعالی
✅ از وقایع مهم دهم ماه ربیع الاول ازدواج مبارک رسول خدا(ص) با محبوبة داور، حضرت خدیجه، ام المؤمنین(س) است. به همین بهانه چند نکتة قابل توجه دربارة این ازدواج میمون و ویژگی حضرت خدیجه(س) را به طور مختصر تقدیم می¬کنیم:
✅ ـ این ازدواج با برکت 15 سال قبل از بعثت (پیامبر(ص) 25 ساله و خدیجه(س) 28 ساله) اتفاق افتاد.
✅ ـ در بارة عُمرِ خدیجه(س) هنگام ازدواج با محمد مصطفی(ص) دیدگاه-های متفاوتی وجود دارد: بیهقی آن را 25سال می¬داند، بسیاری مثل صاحب تاریخ دمشق، انساب الاشراف، سیر الاعلام البنلا و... 28سال را ترجیح می-دهند. بعضی 35، 40، 44، 45 و 46سال نیز نوشته¬اند.
✅ ـ آنچه که مورد اتفاق امامیه و جمهور اهل سنت است، همان 28سال است؛ لیکن اهل سنت به ویژه مزدوران اموی برای تقویت جایگاه عایشه بنت ابوبکر به ساحت مقدس خدیجه(س) اهانت کرده و با احادیث جعلی هم در بیان سن وی و هم ازدواجش قبل از پیامبر(ص) مطالبی را در متون تاریخ و روایت وارد کرده¬اند.
✅ ـ ابن شهرآشوب می¬نویسد: احمد بلاذری، ابوالقاسم کوفی در کتاب-هایشان و سید مرتضی در کتاب الشافی و... روایت کرده¬اند که وقتی پیامبر(ص) با خدیجه(س) ازواج کرد، دختر بود. در کتاب¬های الانوار والبدع نیز این مطلب تأیید شده و در ضمن نوشته¬اند که رقیه و زینب دختران هاله، خواهر خدیجه(س) بودند. (مناقب آل ابی طالب، ج 1، ص 159)
✅ ـ این روایت از عایشه نیز مؤید همین نگاه اهل سنت است. وی می-گوید: کم¬تر اتفاق می¬افتاد که پیامبر(ص) از خانه بیرون برود و از خدیجه(س) به نیکی یاد نکند، چنانکه روزی آتش حسد من افروخته شد و گفتم: ای رسول خدا! تا کی خدیجه را یاد می¬کنی؟ او پیرزنی بیش نبود و خداوند بهتر از او را (منظورش خودش بود) به تو مرحمت کرد!
پیامبر(ص) از سخن من خشمگین شد و فرمود:
ـ نه به خدا قسم بهتر از خدیجه(س) نصیب من نشده است؛ به من ایمان آورد هنگامی که مردم کافر بودند (مثل عایشه، پدر و مادرش)، تصدیق پیامبری¬ام کرد، زمانی که مردم مرا تکذیب می¬کردند؛ اموالش را (برای نشر اسلام) در اختیارم گذاشت زمانی که مردم مرا از خودشان می¬راندند. خدای تعالی از خدیجه برای من فرزندانی روزی کرد در حالی¬که رحم تو را عقیم و نازا ساخت. (ریاحین الشریعه، ج 2، ص 202).
✅ ـ در بارة جایگاه حضرت خدیجه(س) قبل از ازدواج با پیامبر(ص) نیز نوشته¬اند: او زیباترین دختر قریش، صاحب علم و آگاهی، دارای اموال فراوان، تاجر موفق، صاحب عقل و کیاست بوده و در آن زمان او را طاهره، مبارکه، سیده نسوان و ملکه بطحا نیز می¬گفتند.
ـ بدیهی است که چنین بانویی از سوی بعضی مانند عایشه و حفصه که نه بهره¬ای از جمال داشتند، نه ادب رفتار با رسول خاتم(ص) بلکه در مواقعی باعث آزار و اذیت وی می¬شدند، مورد حسادت قرار گیرد و طرفداران آنها و پدرانشان برای تخریب وی به هر حشیشی متوسل شوند.
🔰برای مطالعه بهتر و دقیق در این باره به کتاب شریف «الصحیح من سیرة النبی الاعظم سید جعفر مرتضی عاملی» یا ترجمه فارسی آن سیرت جاودانه مراجعه کنید.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌹 امام زمانت را بشناس! وگرنه...
✅در متون روایی شیعة امامیه و اهل سنت روایتی مشهور در امر امام-شناسی وجود دارد که رسول اعظم، محمد مصطفی(ص) آن را تشریع و امام صادق(ع) آن را تبیین فرمودند. در ایام ولادت این دو نور عزیز خدای تعالی این روایت را از دو دیدگاه مرور کنیم:
✅ نگاه اول: این روایت را بیشتر روایان اهل سنت از قول عبدالله بن عمر نقل کرده¬اند. بعضی با شرح شأن و دلیل بیان آن و بعضی بدون اشاره به ماوقع فقط متن حدیث را گفته¬اند. متن روایت:
✅ـ رسول خدا(ص) فرمود: کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است.
💐 قالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة
👈 ماجرای عبدالله بن عمر و بیان این حدیث: نوشته¬اند؛ چون حجّاج ملعون برای جنگ با ابن زبیر وارد مكّه شد و وی را دستگیر و به دار زد، عبد اللّه بن عمر شبانگاه نزد او آمده گفت:
✅ ـ دستت را بده تا براى عبد الملك با تو بيعت کنم كه شنیدم رسول خدا(ص) فرمود:
💐 قالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة
✅ حجّاج(علیه اللعنه) پايش را دراز كرده گفت: بگير پايم را و بيعت كن زيرا دستم به كاری مشغول است.
✅ـ مرا ريشخند ميكنى؟
✅ـ اى احمقِ قبيله عُدىّ با علىّ(ع) بيعت نكردى و امروز از قول پیامبر(ص) چنين مي¬گویى، آيا علىّ امام زمان تو نبود؟ سوگند به خدا تو بخاطر سخن رسول خدا(ص) نزد من نيامدهاى، بلكه از ترس آن درخت كه ابن زبير بر آن آويخته برای بیعت آمدهاى.
🔰 (این حدیث را احمد حنبل در مُسند، ج 4، ص 96؛ بخاری و مسلم در صحیح¬شان و دیگران نیز از قول بن عمر آورده¬اند)
👈 نگاه دوم: امام صادق(ع) در تبیین این حدیث نورانی فرمودند:
✅ حارث بن مغيره مىگويد: به امام صادق(ع) گفتم: رسول خدا(ص) فرمودهاند:
✅ ـ هر كس امام خود را نشناخته بميرد به مردن جاهليت مرده؟
✅ ـ آرى!
✅ ـ [چه نوع جاهلیتی است این جاهلیت] جاهليت محض و بىدينى، جاهليت كامل و يا جاهليتى كه امام خود را نشناسد؟
✅ ـ جاهليت كفر، نفاق و گمراهى.
💐 عنِ اَلْحَارِثِ بْنِ اَلْمُغِيرَةِ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اَللَّهِ قَالَ رَسُولُاَللَّهِ مَنْ مَاتَ لاَ يَعْرِفُ إِمَامَهُ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً قَالَ نَعَمْ قُلْتُ جَاهِلِيَّةً جَهْلاَءَ أَوْ جَاهِلِيَّةً لاَ يَعْرِفُ إِمَامَهُ قَالَ جَاهِلِيَّةَ كُفْرٍ وَ نِفَاقٍ وَ ضَلاَلٍ؛ (الکافی، ج 1، ص 377)
✅ با عنایت به بیان نورانی رسول خاتم(ص) و تبیین زیبای امام صادق(ع)، مسلمان حتی یک شب هم نباید بدون شناخت امام زمان(ع) سپری کند.
👈 این سخن نورانی امام ششم را هم عنایت کنید:
✅ ـ اى يحيى بن عبداللّه! هر کس شبى را سپرى كند كه در آن شب امامش را نشناسد (و بمیرد) به مرگى چون زمان جاهليّت از دنيا رفته است!
💐 يا يَحْيَى بْنَ عَبْدِاَللَّهِ مَنْ بَاتَ لَيْلَةً لاَ يَعْرِفُ فِيهَا إِمَامَهُ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً؛ (الغيبة للنعمانی، ص ۱۲۷)
👈 انسان در عصر غیبت یا منتظر است یا گرفتار جاهلیت؛ قِسم سومی نداریم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاخام بزرگ یهودی:
🔹غیر ممکن است بتوانیم مسلمانان را شکست دهیم چون آنها قدرت معنوی دارند...
🔹سرمایه گذاری دشمن برای برداشتن حجاب مسلمانان در ززآ و ... ریشه در همین تفکر شیطانی دارد.
💐ناشر معارف اهل بیت ع باشيم.
🆔✏️@Dindani✏️
☘️ پدرت را لعنت کن! (2)
✅ بعد از هلاکت عثمان به دست انقلابیون، معاویه(علیه اللعنه) سر به طغیان برداشت و در مقابل حکومت امیر المؤمنین، علی(ع) توطئه-چینی کرد. در همان زمان تعدادی از یاران علی(ع) به وی نامه نوشته و سفارش¬های رسول خدا(ص) را همراه با فضایل امیر مؤمنان(ع) به وی یادآور شدند. یکی از آنها محمد بن ابی بکر، از اصحاب، یاران و فرمانداران امام(ع) بود. معاويه در پاسخ نامة نوشت:
✅ ـ از معاويه پسر أبو سفيان بر كسى كه بر پدرش عيبجويى مى كند، درود بر كسى كه از اهل طاعت پروردگار متعال است.
✅ امّا بعد؛ نامه ات به دستم رسيد، در آن يادآور قدرت و سلطنت پروردگار شده و جملاتى از پيش خود به هم بافته، سپس از علىّ بن ابى طالب(ع) و از حقّ سبقت، قرابت، فداكارى و مجاهدات او نوشته بودى. خداى را حمد مى كنم كه تو را از اين فضائل محروم ساخته و تو به خيرات ديگران افتخار مىكنى!.
من و پدرت أبو بكر در زمان حيات رسول خدا(ص) بر فضل و حقّ سبقت و اولويّت علىّ بن ابى طالب واقف بوديم، چون پيامبر(ص) وفات يافت، أوّل كسى كه با او مخالفت نمود، همانا پدرت و فاروق (عمر به خطاب) بودند كه با هم متفق شده و بر خلاف او قيام و اقدام کردند. او را مجبور به اطاعت و بيعت خودشان نمودند. پس علىّ بن ابى طالب(ع) نيز از سر اجبار بيعت کرده و حقّ خود را تسليم آن دو ساخت. آن دو علىّ(ع) را در امور خود شركت نداده و او را بر اسرار خود واقف نمى ساختند، تا اينكه هر دوى آنان از اين دنيا رحلت كردند.
✅ باز سوم آنان به همان طريق قيام نموده و متصدّى امور گرديد، در اينجا تو و يارانت به دشمنى او پرداخته و به اعمال و حركات او عيبجويى نموده، و از هر سو اطراف او را احاطه كرده و اشخاص مختلف و گناهكار از هر سوى به طمع آنچه در دست او بود وى را محاصره نموده، و دست آخر آنچه كه مىخواستيد كرديد، و به آرزوى خود رسيديد. پس اگر عمل من در اين مورد صحيح است از پدر تو پيروى كرده ام و اگر ناصواب است باز من تابع هستم، و پدرت نخستين كسى است كه اين سنّت و بدعت را گذاشته، و اين راه ناصواب را بر روى ديگران گشوده است، و ما از او تبعيّت مىكنيم، و اگر پدرت چنين قدمى را برنمى داشت ما هرگز با علىّ بن ابى طالب مخالفت ننموده و حقّ او را به خودش تسليم مى كرديم. پس تو بايد از پدر خود عيب گيرى [او را لعنت کنی] يا ساكت باشى! سلام بر كسى كه توبه كند و بازگردد.
🔰 این نامه را در احتجاج طبرسی، ج 1، ص 184 مطالعه کنید.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌷 ستارة ری
✅ در میان ساکنان تهران بزرگ، کمتر کسی را میتوان یافت که با حضرت عبدالعظیم حسنی [شاه عبدالعظیم] آشنا نباشد و یا به زیارت ایشان در شهر ری نرفته باشد. این امامزادة پُر قدر و ارزش از محدثان و بزرگان شیعة امامیه بود که در شهر ری و در جوار امامزادگان، حمزه و طاهر مسکن و مأوا گزیده و به تبلیغ تشیّع پرداختند.
👈 ستارة ری را میتوان به طور مختصر اینگونه معرفی کرد:
✅ ـ پدر بزرگوارش؛ عبدالله از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) بود. البته نسب جناب عبدالعظیم حسنی با چهار واسطه به امام مجتبی(ع) میرسد.
✅ ـ مادر بزرگوارشان؛ فاطمه، دختر عقبة بن قیس است.
✅ ـ حضرت عبدالعظیم حسنی، در چهارم ربیع الثانی سال 173هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشود. عمر با برکتش 79 سال بود.
✅ ـ جناب عبدالعظیم حسنی چهار امام معصوم(ع) [امامان کاظم، رضا، جواد و هادی(ع)] را درک و از محضر امامین نهم و دهم بهرههای فراوانی برد.
✅ ـ کنیهاش ابوالقاسم بود. امام جواد و هادی(ع) همیشه ایشان را با این کنیه خطاب میکردند.
✅ ـ همسر ایشان؛ خدیجه خانم، دختر عمویشان بود.
✅ ـ حاصل ازدواج ایشان یک دختر و یک پسر بود که پسرش در نوجوانی و در زمان حیات پدرشان از دنیا رفتند.
✅ ـ حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در پانزدهم شوال 252هجری در شهر ری وفات کرد.
✅ ـ جناب عبدالعظیم حسنی در نگاه امامان معصوم(ع)از جایگاه ویژهای برخوردار بودند. امام هادی(ع) وی را اینگونه معرفی میکند:
👈 امام رضا(ع) خطاب به ایشان میفرماید:
✅ ـ ای عبدالعظیم! سلام مرا به دوستانم برسان و بگو....
💐 وَ رُوِيَ عَنْ عَبْدِ الْعَظِيمِ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا ع قَالَ: يَا عَبْدَ الْعَظِيمِ أَبْلِغْ عَنِّي أَوْلِيَائِيَ السَّلَامَ وَ قُلْ لَهُمْ أَنْ لَا يَجْعَلُوا لِلشَّيْطَانِ عَلَى أَنْفُسِهِمْ سَبِيلًا؛ (الاختصاص، ص 247).
✅ على بن احمد گويد: عبد العظيم الحسنى فرمودند: بر حضرت امام على بن محمد الهادی(ع) وارد شدم، چون مرا ديد، به من فرمود: «اى اباالقاسم! خوش آمدى تو به حقّ دوست ما هستی».
💐 عَنْ عَبْدِ الْعَظِيمِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْحَسَنِيِّ قَالَ دَخَلْتُ عَلَى سَيِّدِي عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدِع.... فَلَمَّا بَصُرَ بِي قَالَ لِي مَرْحَباً بِكَ يَا أَبَا الْقَاسِمِ أَنْتَ وَلِيُّنَا حَقّاً (امالی صدوق، ص 338؛ کفایة الاثر، ص 286)
✅ در روایت دیگری وارد شده که امام هادی(ع) به ابا حماد رازی که از ایشان در باره بعضی مسایل دینی پرسش کردند، فرمود:
✅ ـ ای ابا حماد! هرگاه مشکلی از امور دینی برایت پیش آمد، جواب مشکل خود را از عبدالعظیم حسنی بخواه و سلام مرا به او برسان! (مستدرک الوسایل، ج 4، ص 406)
✅ از امام حسن عسکری(ع) در باره ایشان نقل شده که به زائر امام حسین(ع) از دیار ری فرمودند:
✅ ـ امّا اگر تو قبر عبدالعظیم را که نزد شماست، زیارت میکردی، مانند این بود که حسین بن علی(ع) را زیارت کرده باشی.
💐 أَمَا إِنَّكَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ الْعَظِيمِ عِنْدَكُمْ لَكُنْتَ كَمَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ بْنَ عَلِيٍّ ع؛ (ثواب الاعمال، ص 99، کامل الزیارات، ص324)
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌸 فاطمة معصومه(س)، پاسدار ولایت
✅ با توجه به اختناق توأم با نفاق حاکمان بنی عباس بر مسلمانان و سختگیری ویژة آنها بر اهل بیت(ع)، از زندگی فاطمة معصومه(س) اطلاعات دقیق و قابل توجهی به دست ما نرسیده است. شاید ه اقتدای وی بر مادرشان فاطمة زهرا(س) در رعایت عفت و حیا و عدم حضور زیاد در جامعه باعث شده تا مطالب دقیقی از زندگی ایشان به دست نیاید. لیکن احادیثی که از وجود مبارک ایشان در تبیین جایگاه ولایت و امامت نقل شده است، بیانگر این مهم است که وی از مدافعان عرصة ولایت و امامت بودند. به چند حدیث نقل شده از ایشان اشاره می¬کنیم:
👈 ـ حدیث غدیر خم:
✅ ـ آیا سخن رسول خدا(ص) را در روز غدیر خم فراموش کردید که فرمودند: هرکس که من مولای او هستم، علی مولای اوست.
💐 أنْسِیتُم قَوْلَ رَسُولِ اللهِ(ص) یوْمَ غَدِیر خُم قَالَ: مَنْ كنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِی مَوْلَاهُ؛ (عوالم العلوم و المعارف... (ج 21 ص 354)
✅ ـ و یا سخن دیگرش که فرمود: [ای علی] تو برای من مانند هارون نسبت به موسی هستی!
💐 وَ أَنْتَ مِنِّي بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى؛ (اسنی المطالب، ص 49 و51)
👈 آثار محبت و عداوت اهل بیت(ع) در آخرت
✅ ـ هر كس با عداوت آل محمد(ص) از دنیا برود، روز قیامت در حالی وارد عرصۀ محشر می¬شود كه در پیشانی او نوشته شده: مأیوس از رحمت خداوند.... آگاه باشید! هر كس با محبت آل محمد از دنیا برود، شهید از دنیا رفته است.
💐 ...مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِيدا؛ (عوالم االعلوم و... ج 21 ص 354)
👈 جایگاه شیعة علی(ع)
✅ ـ در روز قیامت تمام مردم پابرهنه و عریان محشور می شوند، جز شیعیان علی(ع) و همه با نام مادرشان خوانده می شوند، جز شیعیان علی(ع) كه با نام پدرشان خوانده می¬شوند.
✅ پیامبر(ص) می¬فرمایند: از جبرئیل دربارۀ راز این مسئله پرسیدم، پاسخ داد: كه چون آنها علی(ع) را دوست داشتند، ولادتشان پاك است.
💐 يُحْشَرُ النَّاسُ كُلُّهُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ حُفَاةً عُرَاةً إِلَّا شِيعَةَ عَلِي وَ يُدْعَى النَّاسُ بِأَسْمَاءِ أُمَّهَاتِهِمْ مَا خَلَا شِيعَةَ عَلِيٍّ ع فَإِنَّهُمْ يُدْعَوْنَ بِأَسْمَاءِ آبَائِهِم...؛ (بحار الانوار، ج 65، ص 76؛ عوالم العلوم... ج 21 ص 353)
👈 جایگاه شیعة علی(ع) در شب معراج
✅ ابن رازی از علمای قرن چهارم در کتاب «المسلسلات» حدیث مفصلی را از ماجرای شب معراج رسول خدا(ص) نقل می¬کند که به جایگاه امیر المؤمنین، علی(ع) و شیعیانش در نزد حق تعالی اشاره دارد. این حدیث در زمرة احادیث نقل شده از فاطمة معصومه(س) نیز است. (المسلسلات، ص 108)
✅ دربارة فاطمه معصومه(س) آنچه در منابع روایی و تاریخی وجود دارد، دلالت بر این امر مهم است که ایشان محدثه بوده و روایاتی از قول وی از طروق مختلف نقل شده است؛ به ویژه تأکید آن بانوی عظیم الشأن به موضوع ولایت و امامت است که مسئولیت ما را به عنوان محب و دوستدار اهل بیت(ع) سنگین می¬کند تا در نشر معارف ولایی حساس باشیم و در همه حال مُبلّغ امر امامت و ولایت.
حرکت فاطمة معصومه(س) از حجاز به سوی طوس با آن شرایط خاص که در تاریخ ثبت و ضبط شده است، در پی احیای امر مهم ولایت بوده است. دشمن نیز برای جلوگیری از نشر معارف اهل بیت(ع) به ویژه موضوع امامت و ولایت، در مقابل وی صف¬آرایی کرده و اقدام به شهادت ایشان می¬کند.
✅ یادمان باشد که مأموران بنی عباس در ساوه با آگاهی از اینکه برادر حضرت معصومه(س) [امام رضا(ع)] ولی¬عهد و جانشین مأمون عباسی است، به کاروان وی تاخته و ضمن به شهادت رساندن تعدادی از همراهانش، آن بانوی با کرامت را هم مسموم می¬کنند. این حرکت به طور قطع از سوی حکومت بنی عباس امر و تشویق شده بود.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌷 عظمت و جایگاه حضرت معصومه(س)
✅ دربارة جایگاه ویژة حضرت معصومه(س) در منابع روایی مسلمانان مطالب خاصی بیان شده است که به چند نمونه به عنوان مشت نمونه خروار اشاره می-کنیم:
✅ ـ حضرت معصومه(س) شخصیتی است که امام معصوم(ع) [پدر بزرگوارش] به او می¬گوید فدایت شوم؛ «فَدَاها ابُوها».
✅ ـ فضیلت ایشان در میان فرزندان امام هفتم(ع) روشن است؛ غیر امام رضا(ع) که امام معصوم است فقط دربارۀ زیارت آن بانو فرموده¬اند: «فمَن زارَها وَجَبَت لَه الجَنّة»؛ پس هر كسی ایشان را زیارت كند، بهشت بر او واجب می شود.
✅ ـ در مورد کرامت¬ها و بزرگی حضرت معصومه(س) همین بس که وجود مبارک ایشان یک بیابان بی¬خاصیت را به شهری مثل قم تبدیل کرده است که کلی انسان در آنجا تربیت شده و می شوند.
✅ ـ در مورد ازدواج حضرت هم مطلبی مطرح است که چرا با اینکه ازدواج سنت نبوی است ایشان تا ۲۸ سالگی ازدواج نکردند، اولاً به نظر سند محکمی بر این ادعا نیست؛ تاریخ ما به¬خاطر اینکه دست دشمن بود، پر است از مطالب دروغ و ساختگی که گاهی بعضی از وقایع به دلیل عدم نقل جزئیات با هدف ضربه زدن به اهل¬بیت(ع) اتفاق افتاده است؛ اگر بپذیریم که حضرت ازدواج نکرده بودند، احتمال قوی به خاطر این است که فراگیر بودن اختناق شدید هارونی و مأمونی باعث شده کسی جرئت نکند به¬راحتی به درِ خانه موسی بن جعفر(ع) و بعد از او فرزندش رفت و آمد داشته باشد و یا داماد آن خانواده شود. از طرف دیگر، زندانی شدن حضرت موسی بن جعفر(ع) و سرانجام شهادت وی، و احضار شدن حضرت رضا(ع) به خراسان و دور افتادن از خواهران، مزید بر این علت بود.
✅ ـ گرچه عرض شد؛ اولاً سند محکمی بر عدم ازدواج وجود ندارد و مورخین در ثبت تاریخ تولد، وفات و ازدواج اولاد ائمه(ع) و گاه حتی خود ائمه(ع)، توجه و دقت کافی را نداشتند. لذا ممکن است که حضرت معصومه و خواهرانش که معروف شده ازدواج نکردند، با تمام مسائل و مصائب و مشکلاتی که وجود داشت، ازدواج نموده-اند ثانیاً اینکه مورخین، به موضوع ازدواج اولاد ائمه(ع) را خیلی وقت¬ها نپرداخته و یا در کتب تاریخی ثبت نشده است، دلیل بر ازدواج نکردن آن بانوان نمیتواند باشد؛ چراکه به قول علما عَدمُ الوجدان لایدل علی عدم الموجود.
✅ ثالثاً در اسلام ازدواج واجب نیست که ترک آن به هر دلیلی موجب تنقیص شخصیت کسی شود، مثلا حضرت عیسی و حضرت یحیی هم ازدواج نکردند.
✅ ـ نکتة مهم¬تر دیگری که در مورد حضرت معصومه است، شفاعت او است؛ در زیارتنامۀ آن حضرت می خوانیم: «یا فاطِمَةُ اِشْفَعِی لی فِی الْجَنَّةِ»؛ و باز می¬خوانیم: «فَإنَّ لَك عندالله شأناً من الشأن» كه این عبارت، گویای نهایتِ عظمتِ آن حضرت است.
✅ ـ محدث قمی(ره) صاحب مفاتیح الجنان نقل می کند: درعالم رؤیا مرحوم میرزای قمی اعلی الله مقامه الشریف را دیدم، از ایشان سؤال کردم : آیا اهل قم ر ا حضرت فاطمه(س) شفاعت خواهند کرد؟
ـ میرزا چون این سخن را شنید ناراحت شد و نگاه تندی به من کرد و فرمود: چه گفتی؟ من دوباره سؤالم را تکرار کردم ، باز با تندی به من فرمود: شیخ ، تو چرا چنین سؤالی می¬کنی!؟ شفاعت اهل قم با من است، حضرت فاطمه معصومه(س) تمام شیعیان جهان را شفاعت خواهند کرد.
☘️ ـ امیدواریم شامل شفاغت حضرت معصومه(س) باشیم. الهی آمین.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌷 نماز جماعت؛ تمرین برقراری حکومت اصلح!
✅ از آموزه¬های نورانی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) این¬گونه استنباط می¬شود که نماز جماعت مؤمنین نمونه¬ای کوچک از حاکمیت دینی و ادارة جامعه مسلمین است؛ یعنی مسلمان مؤمن هر روز با شرکت در نمازجماعت برای ساختن یک حکومت دینی اصلح و زندگی در پرتو آن را تمرین می¬کند. خودش را برای حضور در جوامع بزرگ¬تر و انتخاب بهترین¬ها وفق می¬دهد. برای فهمیدن این موضوع به چند نمونه از وظایف امام و مأموم که مصداق کوچک رهبری و جامعه مسلمین است، عنایت کنیم:
👈 وظایف امام جماعت:
✅ ـ امام جماعت باید خیرخواه مردم باشد، هر آنچه به مصلحت آنها است را از حق تعالی بخواهد، در قیام، قعود و سجودش رعایت حال عموم را کند و اعتدال را در بارة مأموم بکار گیرد
✅ ـ پيامبر اكرم(ص) فرمودند: كسى كه در نماز امام گروهى شود و تنها در حق خود دعا كند، به آنان خيانت كرده است.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ صَلَّى بِقَوْمٍ فَاخْتَصَ نَفْسَهُ بِالدُّعَاءِ دُونَهُمْ فَقَدْ خَانَهُم، (من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 400)
✅ ـ بین امام و مأموم حایل و مانعی وجود نداشته باشد و حلقة اتصال با مأموم نباید قطع شود. البته مأمومینی که به امام متصل هستند، حلقة اتصال دیگران را فراهم می¬کنند.
✅ ـ محل استقرار امام جماعت باید هم¬سطح مأموم یا مقداری پایین¬تر از آنها باشد، بین امام و مأموم نباید فاصله زیاد باشد و...
✅ ـ امام جماعت سخنگوی مردم با حق تعالی است و باید دعاها و خواسته¬هایش در نماز (دعای قنوت و سجده) هم همگانی باشد نه فردی. در حقیقت امام جماعت بهترین برگزیده جمع مسلمانان، سخنگوی مأمومان و نماینده آنها به سوی حق تعالی است.
✅ ـ حضرت وصی، علی(ع) فرمودند که رسول خدا(ص) فرمود: پیش¬نماز گروهی از مردم نماینده و سخنگوی آنها به سوی حق تعالی است، پس در نمازهایتان بهترین¬ها را برای امامت برگزینید.
💐 عَنْ عَلِيٍّ ع أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَالَ: إِمَامُ الْقَوْمِ وَافِدُهُمْ إِلَى اللَّهِ فَقَدِّمُوا فِي صَلَاتِكُمْ أَفْضَلَكُمْ؛ (الجعفریات، ص 39، دعائم الاسلام، ج 1، ص 151).
👈وظایف مأموم:
✅ ـ مأموم نباید از امام جلوتر بایستد و نباید بین او و امام فاصله زیاد باشد، بدون عذر نباید از امام جدا شده و نمازش را فرادی ادامه دهد. برای درک فضیلت نماز جماعت اگر به تشهد آخر نماز هم برسد، خوب است تکبیر بگوید و به احترام همراهی با جماعت بنشنید و بعد از سلام امام به نمازش ادامه دهد.
✅ ـ مأموم باید خودش را با امام هماهنگ کند؛ یعنی در انجام اعمال نماز نه زودتر اقدام کند و نه عقب بماند. باید خلاءهای موجود در صف¬های نماز جماعت پر کند و از تک روی و جدا ایستادن بپرهیزد. در فرازی از صلوات شعبانیه می¬خوانیم: «الْمُتَقَدِّمُ لَهُمْ مَارِقٌ وَ الْمُتَأَخِّرُ عَنْهُمْ زَاهِقٌ وَ اللَّازِمُ لَهُمْ لَاحِقٌ/ پیش افتاده از دین خارج است و عقب مانده نابود شدنی است و همراه و هماهنگ به حق پیوستنی».
✅ ـ مأموم هر روز چند نوبت تمرین می¬کند که بهترین فرد را برای امامت و هدایت جمع نمازگزار انتخاب کند و در یاری و خیرخواهی او پیشقدم باشد.
☘️ امید است که نمازهای جماعت¬مان مورد رضای حق تعالی باشد، گره از کارهای مسلمین و خودمان بگشاید و ما را برای برپایی حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) آماده کند. آمین.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷با دیدن این فیلم کوتاه جوری جیگرتون حال میاد که شیرینیش ساعت ها در فکر و اندیشه تان میمونه.
🍀 خدا می داند هر بار اون رو دیدم لذت وافری بردم. شما هم تجربه کنید.
🔰این ماجرا را در کتاب مدینه المعاجز، ج ۱ ص ۴۳۰ یا مشارق الانوار، ص ۱۷۲ می توانید مطالعه کنید.
نشر با ذکر صلوات
💫#انتشارش_با_شما👇
الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم📿
#نَشـــــــر=صَــــدَقِه جاریِه📲
🌹ناشر معارف اهل بیت ع باشيم. در ایتا یا سروس به جمع ما بپیوندید.
✏️🆔@Dindani✏️
🍒 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم (1)
✅ سؤال: پیامبر اعظم(ص) که 23سال از عمرش را صرف نشر و گسترش اسلام و برپایی حکومت اسلامی کرد، چرا امت مسلمان را بی¬سرپرست رها کرد و جانشین بعد از خود را معرفی نکرد؟
✅ توضیح: در کتاب¬های اهل سنت، از صحاح ششگانه گرفته تا مسندها و... همه بر این نکته تأکید دارند که رسول خدا(ص) هنگام کوچ از این دنیا، بدون مسئولیت امت اسلام را به حال خود رها کرد و نسبت به آینده آن و جانشین خود سفارش و اقدامی نکرد. پیامبر(ص) با آن¬که برای نشر اسلام و برپایی حکومت اسلامی هزاران سختی، شکنجه، و ناملایمات را تحمل کرد، چرا امت را در تعیین جانشین یاری نکرد؟
✅ اما سنّی طالب حقیقت بین آنچه در کتاب¬های اهل سنت می¬خواند با آنچه در زندگی مشاهده می¬کند، تعارض و اختلاف فراوان مشاهده می¬کند و می¬گوید: من شاهدم بر اینکه:
✅ ـ اگر معلمی برای چند دقیقه بخواهد کلاس درس را ترک کند، کسی (مبصر) را برای ادارة کلاس تعیین می¬کند.
ـ ✅اگر رئیس جمهور کشوری برای استراحت یا مأموریت از محل کارش فاصله می¬گیرد، کسی (معاون اول یا...) را جانشین قرار می¬دهد تا امور کشور معطل نماند. و ده¬ها مثال دیگر.
✅ چگونه می¬شود باور کرد، پیامبر «رحمةٌ لِلعالمَین»، امت مسلمان را به حال خود رها کرده باشد و نسبت به آیندة اسلام و امت بی¬تفاوت باشد.
✅ جواب: عزیز سنی مذهب باید بداند که پیامبر رحمت و مهربانی(ص) امت را به حال خودش رها نکرده است. آنچه در کتاب¬های اهل سنت نوشته شده، خلاف واقع و در اصل برای توجیه خیانت، کودتا، نفاق و جنایت اهالی سقیفه بوده است.
✅ حاکمیت خلفای غاصب، منع تدوین و بیان حدیث «قال رسول الله» توسط خلیفه دوم(علیه من الرحمن ما یستحق)، اقدام دستگاه اموی در تحریم امیر المومنین، علی(ع) با هزاران ترفند و حقه و ترویج لعن و سبّ وی باعث شد قلم به مزدان اهل سنت همچون بخاری، مسلم و... حقیقت انتخاب جانشین و ماجرای غدیرخم و حدیث غدیر را تحریف کنند و از کنار سایر احادیث هم¬موضوع آن مثل حدیث منزلت و... نیز بی¬توجه و ساده بگذرند.
✅ ابوحامد غزّالی از علمای برجستة اهل سنت در موضوع غدیر می¬گوید: «اکثر علما و دانشمندان گفتار رسول خدا(ص) «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌ مَوْلَاه» را نقل کرده¬اند و تبریک عمر به علی(ع) را نیز نوشته¬اند که معنی آن یعنی تسلیم شدن به حکومت علی(ع) است؛ ولی بعدها حبّ ریاست و علاقه به حمل پرچم خلافت پیروز شد و لشکرکشی و فتوحات، کاسة هوی و هوس را به دستشان داد و به این گونه به دوران قبل از اسلام برگشتند و این پیمان¬ها به دست فراموشی سپرده و به بهای اندک فروختند. (سیری در صحیحین، ص 311).
✅ خوب است بدانیم؛ ماجرای غدیر خمّ و حدیث شریف غدیر را که جانشینی حضرت وصی(ع) را به صراحت تبیین و تشریع کرده است 110تن از صحابه، 84تن از تابعین و 360 از حافظان قرآن و حدیث نقل کرده¬اند. (فهرست آنها را می¬توانید در الغدیر علامه امینی(ره) از ص 14 تا 151 مطالعه کنید)
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍓 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (2)
✅ سؤال: اگر انتخاب جانشین خوب است (به عقیدة اهل سنت) چرا پیامبر(ص) جانشین برای خودشان تعیین نکردند و کار را به مردم سپردند؟ چرا ابوبکر خلاف سنت پیامبر(ص) عمل کرد و عمر را جانشین خودش معرفی کرد؟ اگر انتصاب خلیفه خوب بود، چرا عمر سنت پیامبر(ص) و روش ابوبکر را کنار گذاشت و آینده مسلمانان را به شورای من درآوری شش نفره که نتیجه آن از قبل مشخص بود واگذار کرد؟
✅ جواب: در حالی¬که بسیاری از متون روایی، تفسیری و تاریخی اهل سنت بیانگر سنت، سیرة و سخنان رسول خدا(ص) در انتخاب جانشین بعد خودشان است؛ لیکن قلم به مزدان اهل سنت با چشم¬پوشی از آن همه تلاش و ایثار رسول خدا(ص) برای نشر و گسترش اسلام، سخنان حضرت در جای جای تاریخ 23ساله اسلام در معرفی جانشین، تلاش کرده¬اند، ابوبکر و عمر را با انتخاب جانشین برای خودشان دلسوزتر و مسئولیت¬پذیرتر از حضرت ختمی مرتبت نشان دهند. عمدة قلم به دستان و اندیشه¬سازان اهل سنت از کنار آن روایت¬های نورانی به¬راحتی گذشته و سعی کردند آنها را فقط به عنوان یک روایت بیان کنند. در این بحث به عنوان نمونه به «حدیث منزلت» با دو روایت خاص اشاره می¬کنیم:
✅ روایت اول: یکی از روایت¬های مشهور و متواتر بین شیعه و سنی، حدیث شریف منزلت است که رسول اعظم(ص) در شأن و جایگاه حضرت وصی(ع) بیان کردند. بسیاری از علمای شیعه و سنی نیز آن را نقل کرده¬اند.
✅ ـ تو برای من مانند هارون برای موسی هستی جز اینکه پس از من پیامبری نیست.
💐 وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ أَنْتَ مِنِّي بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ مِنْ مُوسَى غَيْرَ النُّبُوَّةِ، فَإِنَّهُ لَا نَبِيَّ بَعْدِي. (تفسیر فرات کوفی، صص 137، 159، 227؛ تفسیر العیاشی، ج 2، ص 307)، سنن الترمذی، ج 5، ص 596؛ الفصول المهمه، ص 126؛ کنز العمال متقی هندی، ج 11، ص 247 و...)
✅ ابن ابی الحدید سنّی معتزلی می¬نویسد: از اموری که دلالت بر وزارت و جانشینی علی(ع) پس از پیامبر(ص) دارد و همة فرق مسلمان بر صحت آن اجماع دارند، حدیث «أَنْتَ مِنِّي بِمَنْزِلَةِ هَارُونَ...» است. در این حدیث همة مقامات و مراتبی که برای هارون ثابت بوده است، برای علی بن ابی طالب(ع) نیز پس از پیامبر(ص) ثابت است. اگر رسول خدا(ص) خاتم پیامبران نبودند، علی(ع) پس از وی پیامبر بود.. (شرح نهج¬البلاغه، ج 13، ص 211).
✅ روایت دوم: حضرت آیت الله بهجت(ره) فرمودند: ابوبکر از رسول خدا(ص) روایت می¬کند:
✅ ـ مقام و منزلت علی(ع) نسبت به من، همانند منزلت من نسبت به پروردگارم است.
💐 عَن عَبد الله بن مسعود رَأَيْتُ رَسُولَ اللَّهِ (ص) وَ كَفُّهُ فِي كَفِّ عَلِيٍّ وَ هُوَ يُقَبِّلُهُ فَقُلْتُ: يَا رَسُولَ اللَّهِ، مَا مَنْزِلَةُ عَلِيٍّ مِنْكَ؟ قَالَ:إِنَّ مَنْزِلَةَ عَلِيٍ مِنِّي، كَمَنْزِلَتِي مِنَ اللَّه؛ (المسترشد فی امامة علی بن ابی طالب(ع) طبری، ص 292؛ لسان المیزان ابن حجر عسقلانی، ج 5، ص 161 همچنین وی آن را در صواعق محرقه نیز نقل کرده است؛ میزان الاعتدال ذهبی، ج 3، ص 540؛ الغدیر علامه امینی، ج 7، ص 177 و...)
✅ این حدیث از لحاظ متن از «حدیث منزلت» بالاتر است، هرچند حدیث منزلت از حیث سند از این حدیث بالاتر و متواتر است. هر دو حدیث به جایگاه ویژة حضرت وصی(ع) به عنوان جانشین رسول اعظم(ص) دلالت دارند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (3)
✅ سؤال: چرا اصحاب سقیفه پیکر مطهر رسول خدا(ص) را رها و بدون حضور اصحاب خاص مثل علی(ع)، ابن عباس و... به سرعت تشکیل جلسه دادند و با رأی اندک چند صحابی جانشین پیامبر(ص) را انتخاب و به جامعه مسلمان تحمیل کردند؟
✅ توضیح: اهل سنت و مورخان و محدثان شیعه بر این نکته متفق هستند که تعدادی صحابی معلوم الحال بعد از شهادت رسول خدا(ص) ـ تنها چند ساعت بعد ـ بدون توجه و احترام به ساحت مقدس حضرت ختمی مرتبت در سقیفة بنی ساعده جلسه تشکیل داده و در یک کودتا و باندبازی مشخص ابوبکر بن ابی قحافه(علیه من الرحمن ما یستحق) را به خلافت برگزیدند. روز بعد همان گروه با شمشیر و سرنیزه او را به مسجد برده و با تهدید از مردم برایش بیعت گرفتند. پیشتازان در اسلام و اصحاب برجسته مثل علی(ع)، ابن عباس، سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و... در آن جلسه و بیعت حضور نداشتند.
روزشمار وقایع آخرین ساعات ارتحال رسول خدا(ص) در کتاب فرهنگ غدیر این¬گونه ثبت و ضبط شده است.
✅ 1ـ روز یکشنبه 27ماه صفر سال 11ق عایشه و حفصه در حالی که پیامبر(ص) بیهوش بودند، به وی دارویی خوراندند که به بدتر شدن حال ایشان منجر شد و روز دوشنبه وفات کرد. (صحیح بخاری ج 5ص143 و ج 7ص17).
✅ 2ـ از عصر روز دوشنبه تا روز سه شنبه علی(ع) مشغول تجهیز، تغسیل و تکفین جنازة پیامبر(ص) بود و تا عصر سه¬شنبه مسلمانان تک تک بر پیکر رسول خدا(ص) نماز خواندند.
✅ 3ـ از روز دوشنبه عمر با چوبدستی معروفش بر مردم هجوم برده و اجازة نشر خبر شهادت پیامبر(ص) را نمی¬داد. با رسیدن ابوبکر که خارج از مدینه بود، عمر به همراه او و تعدادی از باند کودتاچی سقیفه به آنجا رفته و برای انتخاب خلیفه رایزنی کردند.
✅ 4ـ کودتاچیان سقیفه جنازة پیامبر(ص) را برای تجهیز و دفن به خانواده¬اش سپرده و به همراه افرادی از اوس و خزرج برای غصب امامت و خلافت علی(ع) به سقیفه رفتند و در نهایت با یک باندبازی مشخص با ابوبکر بن ابی قحافه بیعت کردند.
✅ 5ـ روز سه¬شنبه کودتاچیان ابوبکر را با سلاح و شعار به مسجد آورده و با تهدید، زور و اسلحه مردم را وادار به بیعت با او کردند.
✅ 6ـ نیمه شب روز چهارشنبه علی(ع) با اصحاب خاص و بنی هاشم بر پیکر رسول(ص) نماز خوانده و وی را دفن کردند. جالب اینکه سران قریش، کوتاچیان سقیفه، طلقاء و همفکرانشان در این تجهیز و دفن حضور نداشتند. آنها مشغول خلیفه سازی و... بودند.
✅ 7ـ چند روز بعد کودتاچیان کسی را نزد اسامه فرمانده لشکر اسلام فرستاندند تا بیاید و با ابوبکر بیعت کند، در پاسخ آنها گفت: «ابوبکر به دستور پیامبر(ص) سرباز لشکر من و تحت فرمان بوده و تمرد کرده است، باید برگردد به لشکر». حاضر به بیعت نشد.
✅ 8ـ به پدر ابوبکر ـ ابی قحافه ـ نامه نوشتند که پسرت خلیفه شده بیا و با او بیعت کن، گفت: از او بهتر در میان مسلمانان بود. گفتند: چون پیرمرد بود، او را انتخاب کردند. گفت: پس من از او برای خلافت شایسته¬ترم.
🔰 این روزشمار وقایع را می¬توانید به طور مفصل در کتاب فرهنگ غدیر، ص 285-288 مطالعه کنید.).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (4)
✅ سؤال: اگر خلیفة دوم به شعار «حَسبُنَا کِتَابَ الله) معتقد بود و به آن باور داشت، چگونه شد که بارها در مسائل شرعی، حتی امور ساده نیز سراغ علی(ع) رفت تا مشکل او را حل کند، تا آنجا که مکرر گفته: «لَو لَا عَلِيٌّ لَهَلَكَ عُمَرُ؛ اگر علی نبود، عمر در [وادی نادانانی] هلاک و نابود می¬شد. »؟
✅ توضیح: اهل تحقیق و مطالعه می¬دانند که منابع تاریخی، روایی و تفسیری اهل سنت و شیعه مکرر روایت¬هایی از قول عمر بن خطاب(علیه من الرحمن ما یستحق) نقل کرده¬اند که خلیفة دوم در تشخیص احکام صحیح اسلامی و فتاوا دچار اشتباه فاحش شده و برای نجات از گرفتاری دست به دامن علی(ع) شده است. وی با جملات مختلفی ضعف و بیچارگی¬اش را اعلام و علم و دانایی حضرت وصی(ع) را به خود و مسلمانان یادآور شده است. برای نمونه چند جملة عمر را نقل می¬کنیم:
✅ ـ اگر علی(ع) نبود، عمر [به دلیل اشتباه در فتوا] هلاک می¬شد.
👈 لَو لَا عَلِيٌّ لَهَلَكَ عُمَرُ؛ (بخاری در محاربین، ج 4، ص 176؛ مستدرک حاکم، ج 4، ص 389.)، طبقات ابن سعد، ج 2، ص 339 و ده¬ها منبع اهل تسنن و بیش از یکصد منبع شیعه آن را نقل کرده¬اند.)
✅ ـ همه از عُمر آگاه¬تر و داناترند.
👈 وَ قَالَ العمر: كُلُّ أَحَدٍ أَفْقَهُ مِنْ عُمَرَ، (این گفته علامه امینی در الغدیر، ج 6، ص 95 از منابع متعدد اهل تسنن در حد تواتر نقل کرده است. متقی هندی در کنز العمال در سه حدیث، هیثمی در مجمع الزوائد، ج 4 ص 284، زمخشری در کشاف، ج 1 ص 491 و...)
✅ ـ همه از عُمر داناترند حتی زنان.
👈 و قَوْلِهِ: كُلُ أَحَدٍ أَفْقَهُ مِنْ عُمَرَ حَتَّى النِّسَاءُ.
✅ ـ عُمر گفت: خدایا! به تو پناه می¬برم از هر خطا، لغزش و تشخیص غلط که [هنگام ارتکاب آن] علی(ع) کنار من نباشد [تا مرا از لغزش نجات دهد]
👈 يُونُسُ عَنْ عُبَيْدٍ قَالَ الْحَسَنُ إِنَّ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ قَالَ اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَضِيهَةٍ لَيْسَ لَهَا عَلِيٌ عِنْدِي حَاضِراً.(کتاب التعجب من اغلاط العامه فی مسألة امامه، ص 62 این سخن را از بیش از 20 منبع از منابع اهل سنت آورده است.)
✅ ـ سعيد بن مسيّب مىگويد: از عُمر شنيدم كه مىگفت: بار خدايا! در حالى كه على زنده نيست مرا با مشكلى تنها مگذار. [معنای ساده آن این است که علی(ع) نباشد من خودم را خراب می¬کنم]
👈 عَنْ سَعِيدِ بْنِ الْمُسَيَّبِ قَالَ سَمِعْتُ عُمَرَ يَقُولُ اللَّهُمَّ لَا تُبْقِنِي لِمُعْضِلَةٍ لَيْسَ لَهَا عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ حَيّاً.(مناقب خوارزمی، ص 51).
✅ ـ عمر می¬گفت: زنده نباشد عمر هنگام پیدایش مشکلات اگر ابوالحسن، یعنی علی(ع) آنجا نباشد.
👈 كَانَ عُمَرُ يَقُولُ لَا عَاشَ عُمَرُ لِمُعْضَلَةٍ لَيْسَ لَهَا أَبُو الْحَسَنِ يَعْنِي عَلِيّاً ع؛ (مناقب خوارزمی، ص 51؛ احقاق الحق، ج 8، ص 194)
✅ شبیه به جمله بالا را بلاذری نیز نقل کرده است.
تَارِيخِ الْبَلاذِرِيِّ لَا أَبْقَانِيَ اللَّهُ لِمُعْضِلَةٍ لَيْسَ لَهَا أَبُو الْحَسَنِ الْإِبَانَةِ وَ الْفَائِقِ أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ مُعْضِلَةٍ لَيْسَ لَهَا أَبُو حَسَنٍ. (کتاب التعجب من اغلاط العامه فی مسألة امامه، ص 62، الاستیعاب، ج 3 ص 31؛ الاصابه، ج 2 ص 509؛ اسدالغابه، ج 4 ص 23 و...)
✅ این جملات که مکرر از قول خلیفة دوم در منابع اهل سنت نقل شده است، اگر جمع¬آوری و تدوین شود، کتاب جامعی خواهد شد.
✅ سوگمندانه باید گفت: این اقرارهای تلخ و گزنده بیانگر این حقیقت است که کودتاگران سقیفه با باندبازی افراد ناصالح و ناشایست را به جای اصلح برگزیده و بر مسند خلافت نشاندند. حرکت زشت و گناه¬آلود آنها باعث پیدایش فرقه¬های مختلف و انحراف امت ملسمان از صراط مستقیم شد.
✅ خدای تعالی عذاب بانیان این انحراف و گسست امت مسلمان را دو چندان کند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍁 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (5)
✅ سؤال: چرا خلیفة دوم با صراحت اقدام اهالی سقیفه در انتخاب خلیفة اول، ابوبکر بن ابی قحافه را یک ربایش و کودتا بحساب آورده و از خدا خواسته تا شر آن را از سر مردم دفع کند و از مردم خواسته تکرار کننده چنین واقعه¬ای را اعدام کنند؟
✅ توضیح اول: در متون اهل سنت مثل صحیح بخاری و... همچنین متون روایی و تفسیری شیعه سخنی از خلیفة دوم نقل شده که ماجرای انتخاب ابوبکر در سقیفه را یک کودتا یا دزدی سیاسی می¬داند. این ماجرا را سعید بن جبیر از پسر عُمر، عبدالله این¬گونه نقل کرده است:
✅ عبدالله بن عمر می¬گوید: روزی از ابوبکر و عمر یادی شد و کسی گفت: یکی خورشید و دیگری ماه بود. گفتم:
✅ ـ صبر کن! بعد از دریده شدن شکم پدرم توسط ابو لؤلؤ، روزی کنار پدرم بودم که گفت: افرادی از جمله پسر ابو بکر، عبدالرحمن را دعوت کن بیایند.
در آن جلسه شنیدم که پدرم صریح گفت:
✅ ـ بيعت با ابى بكر ناگهانی [کودتا و یک ربایش] بود و از دست مردم در رفت و خدا مسلمانان را از شر آن نگهدارى كرد و هر كس به چنان كارى بازگردد او را بكشيد.!
⚫️ قَالَ عُمَرُ بْنُ الْخَطَّاب كَانَتْ بَيْعَةُ أَبِي بَكْرٍ فَلْتَةً، وَقَى اللَّهُ شَرَّهَا فَمَنْ عَادَ لِمِثْلِهَا فَاقْتُلُوهُ!
(این اقرار تلخ و گزندة عُمر را منابع اهل سنت مانند: صحیح بخاری، ج 4، ص 180؛ ناسخ و المنسوخ، ص 232؛ تاریخ طبری، ج 3، ص 205؛ تاریخ الخلفاء سیوطی، ص 64، کنز العمال متقی هندی، ج 5، ص 601 و.... نقل کرده¬اند و علامه امینی در الغدیر، ج 5 ص 312، ج 6 ص 331 و ج 7 ص 109 ثبت کرده است) .
✅ این سخن را کسی [عُمر] گفته که روزی از سر نفاق فریاد می¬زد:
✅ ـ آرزو داشتم كه يك مویى در سينة ابوبكر بودم.
⚫️ اِنِّى وُدِدتُ أَن أَكُونَ شعِيرَةً فِي صَدرِ أَبِى بَكرٍ (احتجاج طبرسی، ج 3 ص 415).
✅ توضیح دوم: معنای واژة «فلتة» را کتاب¬های لغت این¬گونه نوشته¬اند: حادثة پیش¬بینی نشده، اتفاق ناگهانى و بدون فكر، كارى حساب نشده و سرسرى و رُبایش (دزدی)؛ در عرصة تألیف و تدوین معنای تحریف دارد و در موضوع اجتماعی حکم بدون پشتوانة شرعی تعریف شده و در موضوع سیاست و حکومت معنای کودتا و تصرف حق کسی با توسل به خدعه و زور است.
✅ جواب: به نظر معنی سخن عمر بیشتر به معنی سیاسی آن یعنی کودتا و ربایش حکومت از حضرت وصی(ع) با توسل به خدعه منافقانه و زور و تهدید منافقان در گرفتن بیعت از مردم است. در واقع خلافت ابوبکر یک رُبایش و دزدی آشکاری بود ـ که از سر لجاجت، خودبینی، رقابت ناسالم خواص و صحنه گردانی چند منافق رقم خورد و در غفلت، بی¬تفاوتی و سهل¬انگاری مردم به ثمر رسید ـ لیکن خداوند شر آن ـ که نابودی اسلام بود ـ را دفع کرد.
✅ ـ البته ابوبکر هم این ربایش را در منبر و غیر آن به مردم یادآور شده و دلیل پذیرفتن آن را شیطان نفس¬اش دانسته است که همیشه بر او مسلط است. ابوبکر بارها از مردم تقاضا کرده که این خلعت دزدی را از دوش او بردارند و به صاحبش اصلی¬اش برگردانند، لیکن مردم غافل همچنان بر طبل غفلت کوبیده و سخن او را از سر خرفتی و نادانی تفسیر کرده و همچنان به حرکت بر مدار جهالت اصرار ورزیدند.
✅ ـ ابی بکر بر منبر می¬گفت: من برای شما مفید نیستم، من در هالهاى از پردههاى شيطانى اسير آمدهام، رهایم کنید!
⚫️ قَالَ أَبِي بَكْرٍ وَلِيتُكُمْ وَ لَسْتُ بِخَيْرِكُمْ أَقِيلُونِي وَ قَوْلِهِ إِنَ لِي شَيْطَاناً يَعْتَرِينِي؛ (تاریخ طبری، ج 3، ص 224؛ طبقات ابن سعد، ج 3، ص 183؛ تاریخ الخلفا، سیوطی، ص 66 و....)
✅ امام علی(ع) این سخن ابابکر را به أبا الهذيل علّاف یادآوری و فرمود: در كلام منظوم و منثور شما مذكور، مزبور، مشهور، منشور است كه ابوبكر در منبر شما را از جنون و زبونى عقل و فكر خویش مطلع و آگاه کرد و گفت: من مجنون و از ورطة عقل بيرونم، آيا شما مجازید که مجنون را خلیفة خدا و وصىّ رسولش کنید؟
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (6)
✅ سؤال: آیا صرف صحابه بودن، عدالت می¬آورد؟ با اینکه می¬دانیم رسول خدا(ص) بعضی از صحابه را لعن کرده است، بعضی خلاف عدالت رفتار کرده¬اند، مانند ارتداد، شُرب خمر، سَبّ علی(ع)، زنای محصنه، قتل مسلمانان و لشکرکشی در برابر هم و....
✅ توضیح 1: اهل سنت معتقدند همة صحابة پیامبر(ص) بدون استثنا عادل هستند و هیچ¬کدام از آنها را نمی¬توان متهم به فسق و گناه کرد. آنان به دلیل مصاحبت با پیامبر(ص) دارای قوة اجتهاد شده و در همة امور براساس اجتهاد خود عمل کرده¬اند؛ اگرچه دچار گناه و اشتباه شده باشند. صحابة رسول خدا(ص) دارای مصونیت دینی بودند و مسلمانان باید تمام کارهای درست و غلط آنان را تأویل و توجیه کنند، اگر نمی¬توانند باید ساکت باشند؛ در غیر این¬صورت منتقد صحابه زندیق و کافر خواهد بود.
🔰 (این موارد را ابن حجر عسقلانی در کتاب فی تمییز الصحابه، ج 1 ص 162؛ ابن عبدالبر در الاستیعاب فی معرفة الاصحاب، ج 1 ص 8؛ خطیب بغدادی در الکفایه، ج 1 ص 64 و... در منابع متعدد اهل سنت نقل کرده¬اند)
✅ توضیح 2: صحابی کیست؟
✅ صحابی به کسی گفته میشود که با پیامبر اسلام(ص) ملاقات کرده و هنگامی که از دنیا رفته، همچنان به او ایمان داشته و مسلمان بوده است. (منظور از ملاقات، اعم از دیدار، همنشینی، همراهی و رسیدن یکی به دیگری است، هرچند با هم سخن نگفته باشند) بنابر گزارش برخی منابع، هنگام وفات پیامبر(ص)، شمار صحابة وی ۱۱۴ هزار نفر بوده است. به کسانی که در سنّ کودکی پیامبر(ص) را درک کردهاند، صحابه صغار (کوچک) و به زنان صحابیات میگویند.
✅ جواب: شیعه درباره صحابه معتقد است:
✅ ـ خدمات ارزنده، مجاهدات خالصانه و نقش بارز صحابه در تحکیم و پایداری اسلام از مسلمات است، لیکن به هیچ وجه نمىتوان همه آنها را در یک سطح و اندازه دانست، چنان که نمىتوان فضیلت عدالت و اجتهاد را براى همه آنها به نحو عام و مطلق منظور کرد. همچنین به بهانة تعریف و تمجید قرآن از صحابه نمىتوان آنان را از گناه مصون و برایشان مصونیت مادام العمرى فرض کرد.
✅ عقل سالم نمی¬پذیرد که پیامبر(ص) مردم را از اظهار نظر نقادانه و پرسشگرانه در بارة چند ده هزار نفر صحابی به صرف دیدار با آن حضرت و اظهار اسلام منع کرده باشند. آیا عاقلانه است که اسلام ما را از پذیرش کورکورانه و مقلدانه معتقدات دیگران بازدارد، اما هم¬زمان ما را توصیه کند یک جمع زیادی را به عنوان صحابه بدون تحقیق و بررسى به عدالت و اجتهاد بشناسیم و رفتار و گفتار آنها را الگو و سرمشق خود قرار دهیم؟!
✅ به چند نمونه از تخلفات صحابه توجه کنیم:
ـ اهل سنت برای دفاع از صحابه این حدیث پیامبر(ص) را مستمسک قرار داده¬اند: «هر کس اصحابم را سب کرد، پس بر او لعنت خدا و ملائکه و همه مردم باد، از او نه جایگزینى و نه فدیهاى مىپذیرد).
🔰(این¬گونه احادیث را صحیح مسلم، بخاری، الاصابه ابن حجر، سنن ترمذی و... به کرات نقل کرده¬اند)
✅ ـ راستی! اگر سبّ (دشنام) صحابه حرام و بد بود چرا معاویه بن ابی سفیان، عمرو عاص، مروان حکم و... از صحابه، امیر مؤمنان علی(ع) را بر منابر سبّ و لعن می¬کردند. حرف پیامبر(ص) رابپذیریم یا رفتار آن معلونان را؟!
✅ ـ جنگ جمل را که عایشه، طلحه و زبیر فرماندهی می¬کردند، حدود 75000نفر از مسلمانان کشته شدند. 25 نفر از کسانی که در رکاب علی(ع) شهید شدند از اصحاب بدر بودند. به یقین قاتلین آنها و فرماندهانشان به جهنم خواهند رفت، در این صورت چگونه می¬شود معتقد بود که صحابه همه عادلند و...
✅ ـ خالد بن ولید یکی از صحابه است و ابوبکر به جهت سیاسی و نیاز به شمشیر وی او را سیف الاسلام نامید. این نابکار صحابی پیامبر(ص) و دوستدار امیر مؤمنان، علی(ع) را به فرمان ابوبکر کشت و در همان شب با زن وی زنا کرد. کدام عاقل با وجدانی او را عادل و مجتهد می¬تواند بحساب بیاورد.
✅ از این موارد تخلف صحابه ده¬ها و صدها مورد می¬توان در منابع اهل سنت مطالعه کرد. کمی وجدانمان را بکار بگیریم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌺 حضرت زينب كبرا(س) در یک نگاه
✅ نام مقدس: زينب كبرا(س) (اين نام را حضرت حق تعالي براي دخت علي(ع) و فاطمه(س) به درخواست رسول خدا(ص) انتخاب كرده است.
✅ لقب شريف: عالمة غير معلمه، عقيلة بني هاشم و... بيش از 50 لقب براي ايشان در منابع تاريخي و روايي ثبت شده است.
✅ پدر بزرگوارش: امام علي بن ابي طالب(ع)
✅ مادر گرامياش: فاطمة زهرا(س)
✅ ولادت: پنجم جمادي اولی.
✅ رحلت: ماه رجب سال 62ق.
✅ در محل رحلت و دفن آن حضرت اختلاف زيادي در منابع تاريخي و روايي وجود دارد. عمدة آنها فوت در شام، فوت در مصر و فوت در مدينه است.
👈 حضرت زينب(س) در كلام معصوم(ع):
👈 در بيان امام حسين(ع):
✅ ـ امام حسين(ع) به هنگام آخرين وداع با خواهرش زينب(س) به ايشان فرمودند: خواهرم مرا در نماز شب از ياد نبرى.
💐 إنّ الحسين عليه السّلام لمّا ودّع اخته زينب عليها السّلام وداعه الأخير قال لها: يا اختاه لا تنسيني في نافلة الليل. (عوالم العلوم و المعارف، ج 11، ص 954)
👈 در بيان امام سجاد(ع):
✅ ـ امام سجاد(ع) درباره عمهاش حضرت زينب(س) فرمود: اي عمه! شما الحمد لله دانايي درس نياموخته و فهميدهاي آموزگار نديده هستي. [علم حضرت زینب(س) مانند علم معصومين(ع) برگرفته از علم الهي بود.]
💐 فَقَالَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ يَا عَمَّةِ... أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَةٍ. (احتجاج طبرسي، ج 2، ص 305)
✅ ـ عمّهام زينب(س) با تمامى مصيبتهايى كه بر او وارد شد، در طول راه شام نافلة شبش ترك نشد.
💐 عن مولانا السجّاد عليه السّلام أنّه قال: إنّ عمّتي زينب مع تلك المصائب و المحن النازلة بها في طريقنا إلى الشام ما تركت نوافلها الليليّة. (عوالم العلوم و المعارف، ج 11، ص 953)
✅ برخى از پژوهشگران روايت كردهاند كه امام سجاد(ع) فرمود: عمّهام زينب در تمام طول مسافرت از كوفه به شام نمازهاى واجب و نوافلش را ايستاده مىخواند و در يكى از منازل ديدم نشسته مىخواند. علّت اين كار را پرسيدم. پاسخ داد: به خاطر شدّت گرسنگى و ضعف، سه شبانه روز است كه ديگر نمىتوانم ايستاده نماز بخوانم. زيرا حضرت غذاى خود را بين كودكان تقسيم مىكرد، به خاطر اينكه دشمن به هر كدام ما در شبانه روز فقط يك قرص نان مىداد.
✅ ـ زينب كبرا(س) بانويي است كه از پستان ولايت شير خورده است.
✅ ـ زينب كبرا(س) بانويي است كه از پدر و مادر معصوم متولد شده است.
✅ ـ زينب كبرا(س) اسوة صبر، شجاعت، ايثار، غمخواري و پرستاري و هزاران فضليت ديگر است.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌚 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (7)
✅ سؤال: چرا خلیفة دوم با شعار «حَسبُنَا کِتَابَ الله) در مقابل درخواست رسول اعظم(ص) ایستاد و مانع آوردن دوات و قلم یا استخوان کتف برای رسول خدا(ص) شد و با بی¬ادبی او را به هذیان گویی متهم کرد؟
✅ توضیح: ماجرای دوات و قلم یا دَوات و قِرْطاس و یا استخوان کتف، اشاره است به قلم و دوات خواستن پیامبر(ص) در بستر بیماری، برای نوشتن وصیتی به مسلمانان که پس از وی گمراه نشوند. بنابر روایات شیعه و سنّی، این درخواست پیامبر(ص)، با مخالفت عمر بن خطاب(علیه من الرحمن ما یستحق) مواجه شده که با گفتن جمله «این مرد هذیان میگوید»، مانع از نوشتن سفارش پیامبر(ص) میشود. واکنش خلیفه دوم بر خلاف برخی از آیات قرآن دانسته شده و انتقاد برخی از نویسندگان مسلمان را در پی داشته است. این واقعه -که از آن به مصیبت بزرگ یا فاجعه روز پنجشنبه یاد شده- در منابع روایی و تاریخی شیعه و سنی نقل شده است. از نظر شیعیان، پیامبر(ص) اراده داشت بر جانشینی امام علی(ع) پس از خود تأکید کند.
🔰 (این ماجرا در بیشتر منابع شیعه نقل شده است. از اهل سنت هم منابع معتبر مثل: صحیح بخاری، ج۴، ص۶۶؛ صحیح مسلم، ج۵، ص۷۶، طبقات کبری ابن سعد، ج۲، ص۲۴۲) ... نقل کرده¬اند. البته با تعابیر و واژه¬های گوناگون)
✅ شرح واقعه: این واقعة تلخ در روز پنج¬شنبه، ۲۵ ماه صفر سال ۱۱ هجری اتفاق افتاده است. پیامبر(ص) در بستر بیماری بود؛ قلم و دواتی خواست تا سفارشی بنویسد که مانع گمراهی مسلمانان پس از خود شود. این خواسته، با مخالفت یکی از حاضران، عمر بن خطاب مواجه شد و وصیت پیامبر نانوشته ماند. برخی از تاریخ پژوهان بر این باورند که هدف پیامبر(ص) از این کار از یک سو پیشگیری از گمراهی امت و مانع از پیشآمدن هر نوع حیرت و سرگردانیای بود که بیشتر امتها پس ازمرگ رهبرانشان به آن گرفتار میشوند و از دیگر سو میخواست که با اینکار بر آنچه در بيابان جحفه، پس از حجة الوداع، با انبوهی از مسلمانان در ميان نهاده بود و راه راهبری بعد از خويش را هموار ساخته بود مهر تأكيد نهد.
👈 منابع روایی و تاریخی سخن پیامبر(ص) به چند نوع نقل کرده¬اند که همه آنها یک معنای واحدی دارد:
💐 ائتونی بدواة و کتف أکتب لکم کتابا لا تضلّوا بعده أبدا؛ دوات و استخوان کتفی بیاورید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن هرگز گمراه نشوید. هلُمّ اکتب لکم کتابا لا تضلون بعده؛ بیایید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن گمراه نشوید. ائتونی بدواة وصحیفة أکتب لکم کتابا لا تضلوا بعده أبدا؛ دوات و صحیفهای بیاورید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن هرگز گمراه نشوید.
👈 در منابع روایی سخن عمر بن خطاب نیز به چند نوع نقل شده است:
👈 إن نبی الله لیهجر؛ پیامبر خدا هذیان میگوید. إن رسول الله یهجر؛ رسول خدا هذیان میگوید. ان الرجل لیهجر؛ این مرد هذیان میگوید. أهجر رسول الله؟؛ آیا رسول خدا هذیان گفت؟.
🔰 (منابع: صحیح بخاری، ج 6، ص9؛ طبقات کبری، ج۲، ص۱۸۷؛ صحیح مسلم، ج۵، ص۷۶).
✅ شیعیان بر این باورند که رفتار و گفتار خلیفة دوم در نسبت دادن هذیان¬گویی به پیامبر(ص) مغایر با آموزه¬های قرآن کریم است؛ زیرا قرآن گفته که: وَمَا آتَاکمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکمْ عَنْهُ فَانتَهُوا؛(حشر/7) و آنچه را فرستاده [او] به شما داد، آن را بگیرید و از آنچه شما را باز داشت، باز ایستید. مَا ضَلَّ صَاحِبُکمْ وَمَا غَوَی؛ وَمَا ینطِقُ عَنِ الْهَوَی؛ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْی یوحَی؛ (نجم/4-2) [که] یار شما [رسول خدا] نه گمراه شده و نه در نادانی مانده؛ و از سر هوس سخن نمیگوید؛ این سخن به جز وحیی که وحی میشود نیست.
✅ مرحوم سیدشرف الدین در نقد سخن عمر در المراجعات می¬نویسد:
عمر نه تنها از دستور پیامبر(ص) پیروی نکرد؛ بلکه با آن مخالفت نمود، خودش را در فهم قرآن از رسول خدا(ص) برتر و داناتر دانست و ایشان را به هذیان گویی متهم کرد.
🏴 در حقیقت این حرکت خلیفة دوم بی¬شرمانه و فاجعه بود که دامن اسلام و مسلمین را گرفت.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍁 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (8)
✅ سؤال: فاطمه زهرا(س) که بعد از رسول خدا(ص) به شهادت رسید، امام زمانش چه کسی بود؟
✅ توضیح: اهل سنت از پسر عمر ـ عبدالله ـ و دیگران این حدیث را نقل کرده¬اند که:
✅ ـ رسول خدا(ص) فرمود: کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة.
(این حدیث را احمد حنبل در مُسند، ج 4، ص 96؛ بخاری و مسلم در صحیح¬شان و دیگران نیز از قول بن عمر آورده¬اند)
✅ لازم است اهل سنت به این سؤال اساسی پاسخ دهند که امام زمان فاطمة زهرا(س) هنگام شهادت چه کسی بود؟! به یقین که فاطمه(س) کافر یا به مرگ جاهلیت شهید نشده است.
✅ جواب اول: در متون روایی اهل سنت احادیث فراوانی داریم که رسول خدا(ص) دختر گرامی¬اش را با توصیفاتی مانند: سرور زنان دو جهان، پارة تن پیامبر، جگر گوشة او، پدرش فدایش باد، آزار او آزار رسول خدا(ص) است، آزار فاطمه(ص) آزار خدای تعالی است و... ستوده و سفارش وی را به امت مسلمان کرده است.
✅ جواب دوم: اهل سنت و شیعه این روایت را هم نقل کرده¬اند که فاطمه(س) در آخرین روزهای حیات که ابوبکر و عمر به وساطت علی(ع) به ملاقات وی رفته بودند، خطاب به آنها گفته که من از شما راضی نیستم و در پی هر نماز شما را نفرین و لعن می¬کنم. (این روایت را ابن قتیبه دینوری در الامامة و السیاسة، ص 13-14؛ مستدرک حاکم، ج 3، ص 158؛ الجامع الصغیر المناوی، ج 2، ص 123 نقل کرده¬اند).
✅ جواب سوم: فاطمه(س) به همسرش سفارش کرد که او را شبانه دفن کند تا کودتاگران و غاصبان امر ولایت نتوانند با نماز بر پیکر وی و عزاداری ساختگی، حق بودنشان را به رخ مردم بکشند و از سویی دیگر، پنهان ماندن قبرش، تا قیامت نشانهای باشد برای اثبات باطل بودن خلافت غاصبان.
👈 در این باره به این دو حدیث عنایت کنید:
✅ ـ اين وصيّتى است كه فاطمه(س) دختر پيغمبر خدا(ص) كرده است ... ای على!... تو از ديگران براى (غسل و كفن) من مقدّم هستى، مرا حنوط كن غسل بده، شبانه مرا دفن كن، شبانه بر بدنم نماز بگزار، شبانه به خاكم بسپار، احدى را از فوت من آگاه منماى، من تو را به خداوند مىسپارم...
💐 عَنِ ابْنِ عَبَّاس ... هَذَا مَا أَوْصَتْ بِهِ فَاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اللَّهِ ص ... يَا عَلِيُّ... أَنْتَ أَوْلَى بِي مِنْ غَيْرِي حَنِّطْنِي وَ غَسِّلْنِي وَ كَفِّنِّي بِاللَّيْلِ وَ صَلِّ عَلَيَّ وَ ادْفِنِّي بِاللَّيْلِ وَ لَا تُعْلِمْ أَحَداً وَ أَسْتَوْدِعُكَ اللَّهَ...؛ (بحار الانوار، ج 43، ص 214؛ عوالم العلوم، ج 11، ص 1092)
✅ اینکه چرا فاطمة زهرا(س) شبانه دفن شد و قبرش پنهان ماند، اصبغ بن نباته، از علی(ع) دلیل آن را پرسیدند، فرمود:
✅ ـ دلیل دفن فاطمه(س) در شب اين بود كه وی بر قومى [گروهی] خشمناك بود و بد داشت آنها [ابوبکر و عمر] بر جنازهاش حاضر باشند و بر هر كه آنان را دوست دارد، حرام است بر يكى از اولادش نماز گذارد.
💐 عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ: سُئِلَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع عَنْ عِلَّةِ دَفْنِهِ لِفَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ ص لَيْلًا فَقَالَ ع إِنَّهَا كَانَتْ سَاخِطَةً عَلَى قَوْمٍ كَرِهَتْ حُضُورَهُمْ جَنَازَتَهَا وَ حَرَامٌ عَلَى مَنْ يَتَوَلَّاهُمْ أَنْ يُصَلِّيَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ وُلْدِهَا؛ (امالی صدوق، ص 658)
✅ خلاصه سخن اینکه فاطمه زهرا(س) خلافت ابوبکر را غیرشرعی و حرام می¬دانست و هیچ وقت حاضر نشد آن را به رسمیت بشناسد.
✅ با توجه به سفارشات پیامبر(ص) در بارة فاطمه زهرا(س) و صدیقه نامیدن وی و... باید باور کرد که حکومت خلفای سه گانه کودتا و غاصبانه بود و شرّ آن در روز جزا مانع نجات تابعان آنها خواهد شد.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (9)
✅ سؤال: می¬دانیم فاطمه زهرا(س) تنها یادگار پیامبر(ص) و پارة تن وی بود، چرا قبر ایشان پنهان مانده است؟
✅ توضیح: محققان و پژوهشگران مسلمان با توجه به روایات موجود بر این باورند که حضرت فاطمة زهرا(س) به همسرشان، امام علی(ع) سفارش کردند تا او را شبانه دفن کنند و کسی از محل دفن وی با خبر نباشد، به ویژه کودتاگران سقیفه. این حرکت حضرت زهرا(س) از یک سو واکنش سیاسی برای رسوا کردن غاصبان خلافت بود و از سوی دیگر ایجاد یک جریان مبارزه در مقابل آنها تا در آینده نقشه¬های آنان برای نابودی اسلام خنثی شود.
✅ نکته اول: شمس¬الدین ذهبی شافعی، عالم برجسته و پرتلاش اهل سنت در علم رجال و تاریخ، صاحب آثار ارزشمندی مانند میزان الاعتدال، سیر اعلام النبلا و... از عبدالله بن عمر روایتی را نقل کرده که پیامبر(ص) اختلاف در امت مسلمان را پیش¬بینی کرده بود. این اختلاف در سقیفه بنیاد گذاشته شد و تاکنون جهان اسلام گرفتار آن است.
✅ ـ پیامبر(ص) خطاب به مسلمانان فرمودند: راهى كه پيشينيان [در انحراف دین] رفتند شما نیز مو به مو و بدون تخطی خواهید رفت.... به¬زودى ابزار هدایت و دست آويزهاى اسلام را يكى پس از ديگرى پاره خواهيد كرد و اولين چيزى كه آن را از دست مىدهيد حکم یا حاکمیت [در حدیث دیگر امامت در حدیثی امانت گفته شده است] و آخرين آنها نماز است.
💐 عَنْ أَبِي أُمَامَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: لَتَنْقُضُنَ عُرَى الْإِسْلَامِ عُرْوَةً عُرْوَةً كُلَّمَا انْتَقَضَتْ عُرْوَةٌ تَشَبَّثَ النَّاسُ بِالَّتِي تَلِيهَا فَأَوَّلُهُنَّ نَقْضُ الْحُكْمِ وَ آخِرُهُنَّ الصَّلَاةُ.
🔰 (این روایت را صحیح بخاری ج 9 ص 126؛ مسند احمد ج 5، ص 251؛ مستدرک الحاکم، ج 4 ص 92 و در المنثور سیوطی با همان معنا و الفاظ دیگر در ج 5 ص 4؛ از منابع اهل سنت و تفسیر القمی، ج 2 ص 413 نقل کرده¬اند).
✅ نکته دوم: با توجه به این پیش¬بینی اهالی سقیفه گوی سبقت را از قوم موسی(ع) ربوده و بجای 33 روز آنها در انتخاب گوساله¬پرستی و انحراف از دین موسی(ع)، در کم¬تر از چند ساعت از شهادت رسول خدا(ص) اقدام به ایجاد یک جریان انحرافی در مسیر انقلاب اسلامی کردند که نتیجه آن تفرقه بین مسلمانان، تزلزل در پایه¬های حکومت اسلامی و سرانجام نابودی قرآن و نماز بود.
✅ نکته سوم: فاطمه زهرا(س) با پنهان نگه داشتن قبرش انقلاب فاطمی را بنیاد گذاشت تا جریانی را در مقابل جریان انحرافی سقیفه ایجاد کند که در آینده با فداکاری فرزندانش و دوستان آنها زمینة حفاظت از اسلام، قرآن و امامت فراهم شود. امروز شاهدیم بعد از گذشت چند قرن فریب¬خوردگان از جریان انحرافی با اظهار ندامت به آغوش امامت و ولایت باز می¬گردند.
✅ نکته چهارم: از ابن عباس نقل شده که گفت: برادرانم، پيامبر(ص) از دنيا رفت و آن روزى كه از دنيا رفت هنوز او را در قبرش نگذاشته بودند كه مردم عهد را شكستند و مرتدّ شدند و بر مخالفت با امير المؤمنين(ع) اتّفاق كردند.(اسرار آل محمد(ص) ص 558) امیر المؤمنین(ع) تعداد افرادی را که بر عهد باقی ماندند را چهار نفر و امام باقر(ع) سه نفر و بعضی هم تا هفت نفر نوشته¬اند. البته به نظر بعضی از بزرگان منظور از ارتداد آنها ارتداد از دین اسلام نیست، بلکه نگفتن «أَشْهَدُ أَنَ عَلِيّاً وَلِيُ الله» و نپذیرفتن امامت امام علی(ع) است. امروز با عنایت حضرت زهرا(س)، قبر پنهان آن حضرت و جریان اصلاحی که پارة تن پیامبر(ص) در مقابل جریان انحرافی سقیفه ایجاد کردند، آن تعداد کم به بیش از پانصد میلیون نفر رسیده و هر روز بر تعداد آن افزوده می¬شود. از سوی دیگر جریان انحرافی روز به روز رسواتر شده و عالمان و دانشمندان پیرو آن خط باطل گروه گروه به خط ولایت و امامت می¬پیوندند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🔥 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (10)
سؤال: با توجه به جایگاه امیر المؤمنین، علی(ع) و فاطمة زهرا(س) در نزد رسول خدا(ص) و مسلمانان چگونه گروهی اقدام به آتش زدن آن خانه کردند. آیا این اهانت و تجاوز آشکار نشانة کفر بود یا شرارت یا...
✅ توضیح: خانة علی(ع) و فاطمة زهرا(س) در منابع روایی اهل سنت و شیعه از جایگاه ویژه¬ای برخوردار است. برای درک بهتر این جایگاه نگاهی کنیم به این دو روایت نورانی که از زبان رسول خدا(ص) در بزرگداشت این خانه بیان شده و در بین اهل سنت مشهور و متواتر است.
✅ حدیث اول: انس بن مالك و بريده نقل کرده¬¬اند: روزی پيامبر(ص) اين آيه شریفه را برای اصحاب قرائت کردند: « فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ ـ تا ـ وَ الْأَبْصارُ» مردى بلند شد و گفت: يا رسول اللّه! اين خانه¬ها كدام خانهها هستند؟ فرمود: خانههاى پيامبران. ابوبكر برخاست و گفت: يا رسول اللّه خانة على و فاطمه هم از آنها است؟ فرمود: آرى از بهترين آنهاست.
💐 عنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ وَ عَنْ بُرَيْدَةَ قَالا قَرَأَ رَسُولُ اللَّهِ ص هَذِهِ الْآيَةَ: فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ إِلَى [قَوْلِهِ] وَ الْأَبْصارُ[نور/36] فَقَامَ رَجُلٌ فَقَالَ: أَيُّ بُيُوتٍ هَذِهِ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ: بُيُوتُ الْأَنْبِيَاءِ. فَقَامَ إِلَيْهِ أَبُو بَكْرٍ فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ هَذَا الْبَيْتُ مِنْهَا لِبَيْتِ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ قَالَ: نَعَمْ مِنْ أَفْضَلِهَا؛
🔰 (این روایت را تفاسیر اهل سنت مثل الکشف و البیان ثعلبی، مفسر سنی قرن پنجم، ج 7 ص 107؛ الدر المنثور سیوطی، ج 5 ص 50، شواهد التنزیل حسکانی، ج 1، ص 533 و ابن مردویه در مناقب علی بن ابی طالب(ع)، ص 284 نقل کرده¬اند. بیشتر منابع روایی و تفسیری شیعه نیز ذیل همان آیة شریفه به آن اشاره کرده¬اند).
✅ حدیث دوم: پیامبر(ص) فرمودند: تمام درهایی که به مسجد باز است ببندید جز درِ خانة علی(ع) را.
💐 علِيٍّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص سُدُّوا الْأَبْوَابَ الشَّارِعَةَ فِي الْمَسْجِدِ إِلَّا بَابَ عَلِيٍّ.
🔰 (ابن شهرآشوب در مناقب آل ابوطالب(ع) ج 2 ص 37 نام سی صحابه رسول خدا(ص) را آورده که این روایت رانقل کرده¬اند. ابن بطریق در العمده، ص 175؛ قندوزی حنفی در ینابع الموده، ج 1، ص 275؛ حاکم در المستدرک، ج 3 ص 125 و علمای برجسته دیگر اهل سنت آن را در حد تواتر نقل کرده¬اند.)
✅ نکته اول: هیثمی شافعی، سنی متعصب هم¬ عصر امام عسکری(ع) در بارة این حدیث نورانی می¬نویسد: اینکه پیامبر(ص) فرمود: درهای خانة اصحاب را به طرف مسجد ببنید و جایز نیست که کسی اینجا عبور کند و یا بخوابد مگر علی بن ابی طالب(ع) به خاطر آیة تطهیر است؛ چون بشری را که خدا او را مطهر ساخته جایش در مسجد است، او نجس نمی¬شود. (مجمع الزوائد، ج 9، ص 115).
✅ نکته دوم: سوگمندانه باید بگوییم که این خانة امید و مورد احترام مسلمانان و تحت عنایت حق تعالی به دستور ابوبکر و فرماندهی عمر بن خطاب به بهانة گرفتن بیعت اجباری از علی(ع) مورد تعرض قرار گرفت و به آتش کشیده شد. دختر گرامی پیامبر(ص) در بین در و دیوار، آتش و دود سقط جنین کرد. با غلاف شمشیر عمر و قنفذ (غلام ابوبکر) مجروح شد و در نهایت به شهادت رسید.
👈 علمای اهل سنت این واقعه تلخ را این¬گونه نوشته¬اند:
✅ عمر در روز بیعت به شکم فاطمه(س) ضربه زد که منجر به سقط شدن نوزاد وی از شکمش شد. و فریاد میزد این خانه را با هر که در آن است به آتش بکشید؛ و در خانه به جز علی و فاطمه و حسن و حسین کسی نبود.
🔰 (این ماجرا را علمای زیادی از اهل سنت با اندکی اختلاف نقل کرده¬اند. مثل: آلوسی در کتاب روح المعانی، ج 2، ص 120، شهرستانی در کتاب الملل و النحل، ص 71؛ مسعودی شافعی در کتاب اثبات الوصیه، ص 146؛ ابن ابی شیبه استاد اسماعیل بخاری صاحب صحیح در کتاب المنصف فی الحدیث، ج 8، ص 572؛ و...).
✅ فتنه¬گران شورشی در این واقعة وحشتناک 19 نفر بودند. اسامی آنها را کتب تاریخ این¬گونه نوشته¬اند: ابوبکر (دستور دهنده)، عمر (فرمانده)، اسید بن حضیر یا حصین، سلمة بن سلامة، ثابت بن قیس خزرجی، خالد بن ولید، محمد بن مسلمة، بشیر بن سعد، مغیرة بن شعبه، ابو عبیده جراح، سالم مولی ابی حذیقة، معاذ بن جبل، قنفذ (غلام ابوبکر)، عثمان، عبد الرحمن بن عوف (داماد عثمان)، زیاد بن لبید، معاویة بن ابی سفیان، عمرو عاص، زید بن اسلم.
⚫️ لعنت خدای تعالی بر همة عامللان شهادت فاطمه زهرا(س) پاره تن رسول خدا(ص) باد!
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (11)
✅ سؤال: با اینکه در بعضی منابع می¬خوانیم که عمر بن خطاب فردی خشن و نامتعادل بود، آیا زدن سیلی به صورت مبارک فاطمة زهرا(س) به عنوان یک صحابی نزدیک به رسول خدا(ص) از او پذیرفته است؟
✅ توضیح: یکی از مواردی که در متون روایی و تاریخ اهل سنت و شیعه به تواتر نقل شده است، موضوع هجوم به خانة حضرت زهرا(س) و سیلی زدن خلیفة دوم به آن بانوی با کرامت است. این موضوع را در چند نکته بررسی می¬کنیم:
✅ نکته اول: موضوع سیلی عمر به صورت فاطمه زهرا(س) به دو گونه در روایات و متون تاریخی وارد شده است.
1ـ سیلی هنگام هجوم به خانه و در حیاط بعد از آتش زدن در و شکستن آن توسط متعرضین به خانة فاطمه(س) به فرماندهی عمر.
2ـ سیلی در کوچه و گرفتن نامة ابوبکر از فاطمه زهرا(س) که فدک را به ایشان بازگردانده بود با اهانت و زور.
✅ ـ سیلی در حیاط را تعدادی از علمای اهل سنت مثل ابن قتیبه دینوری در الامامة و السیاسة آورده¬اند؛ اما علمای شیعه با شرح تفصیل به آن پرداخته و در بیشتر منابع آنها مثل اسرار آل محمد تألیف سلیم بن قیس (76ق) تا علامه مجلسی در بحار الانوار آن را ثبت کرده¬اند.
✅ ـ علمای شیعه به موضوع سیلی در کوچه نیز پرداخته و شیخ مفید(ره) در کتاب الاختصاص، ذیل حدیث فدک (ص 185) این موضوع را بیان کرده و علمای دیگر نیز به شرح و تفصیل آن را نوشته¬اند، لیکن اهل تسنن آن را از منابع¬شان حذف کرده¬اند.
✅ نکته دوم: در خصوص سیلی در حیاط خانه به این چند روایت توجه کنیم:
✅ ـ عمر گفت: از روی مقنعه چنان سیلی به صورت [فاطمه] او زدم که گوشواره¬اش کنده شد و بر زمین پرت شد. (بحار الانوار، ج 30، ص 294).
✅ ـ طبری در جلد دوم (دلائل الامامة) نامه عمر به معاویه را می¬آورد و از قول عمر می¬نویسد: وقتی وارد خانه شدم؛ فاطمه(س) با همان حال روبه-روی من ایستاد، ولی شدت خشم من، مرا به گونهای كرده بود كه گویی پردهای در برابر چشمم افتاده است، چنان سیلی روی روپوش، به صورت او زدم كه به زمین افتاد.
✅ نکته سوم: در خصوص سیلی در کوچه به این روایت عنایت کنیم:
✅ ابوبکر در رد فدک برای زهرا(س) نامه نوشت. زهرا درحالی که نوشته را در دست داشت، عمر در راه به او رسید، گفت: دختر محمد! این نوشته چیست؟ حضرت فرمود: این نوشته¬ای است که ابوبکر در رد فدک برایم نوشته است. عمر گفت: بده به من. زهرا(س) حاضر نشد نوشته را به او بدهد... سپس عمر او را سیلی زد. گویی اکنون به گوشواره های گوشش می نگرم که در اثر آن سیلی شکست. (الاختصاص، ص 185).
✅ ـ فاطمه زهرا(س) فرمود: عمر چنان سیلی به صورتم زد که گوشواره از گوشم کنده شد. (الهدایة الکبری تالیف خصیبی (334ق) ص 179؛ بحار الانوار به نقل از ارشاد القلوب، ج 30، ص 349).
✅ نکته چهارم: سوگمندانه باید بگوییم که اهل سنت در دفاع ناشایست از خلفای غاصب به شدت این موضوع را تحریف و از کتاب¬هایشان حذف کردند. برای نمونه به سخن ابن حُجر هیثمی و ابن عربی در نقد ابن قتیبه که این موارد را ثبت و ضبط کرده است، عنایت کنید:
✅ ـ نظر به كتابهایی كه بعضی از محدثان والا مقام همانند ابن قتیبه (در حوادث صدر اسلام) نوشتهاند، شایسته این بود كه وی از ذكر جزئیات حوادث، اجتناب مینمود و چنانچه ناچار از نقل آنها بود، میبایست جریان این حوادث را مطابق قواعد اهل سنت تعدیل و تبیین مینمود. (ابن حجر هيثمي، تطهير الجنان و اللسان، ص 72)
✅ ـ ابن عربی می¬گوید: از جمله سختترین و ناگوارترین امور در جامعه، یكی اندیشمند ناآگاه و دیگری بدعتگزار حیلهگر است. امّا اندیشمند ناآگاه همچون ابن قتیبه است كه در كتاب «الامامة و السیاسة» رسم پردهپوشی را در مورد صحابه رعایت نكرده است اگر چه همه آنچه را كه نقل كرده است، صحیح است. (ابن عربی، العواصم من القواصم، ص 248).
🍁لعنت خدای تعالی بر آن دستانی که به ناروا بر صورت دختر پیامبر(ص) سیلی زد.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (12)
سؤال: با توجه به اینکه منابع اهل سنت بر آتش زدن خانة فاطمه زهرا(س) و ضرب و شتم وی توسط عمر اقرار دارند، باید پرسید که اگر رسول خدا(ص) زنده بود با قاتل فاطمه(س) و فرزندش محسن چه رفتاری می¬کرد؟
✅ توضیح: این سؤال مهم برای علمای اهل سنت و اهل اندیشه و تفکر آنها نیز همیشه مطرح بوده است. به¬طوری که ابن ابی الحدید معتزلی سنی در شرح نهج البلاغه به یک نمونه از آن پرداخته است.
ابن ابیالحدید می¬گوید: وقتی داستان هبار بن اسود نزد استادم ابوجعفر نقیب مطرح شد، گفت: «اگر رسول خدا(ص) خون هبار را مباح کرد، به این جرم که او زینب را ترساند و زینب بچهاش را سقط کرد، ظاهر حال بیانگر آن است که اگر رسول خدا(ص) زنده بود، خون کسی که فاطمه(س) را به وحشت انداخت چنانکه بچهاش سقط شد، مباح میکرد.»
✅ ابن ابیالحدید از استادش میخواهد که اجازه دهد تا این عبارت را از او نقل کند ولی استادش او را منع میکند. (شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید، ج 14، ص 193)
✅ پیرو بحث قبلی شرارت تعرض کنندگان به ساحت مقدس و نورانی فاطمه(س) را در چند نکته یادآور می¬شویم:
✅ نکته اول: شرارت ذاتی عمر بن خطاب؛ کتاب¬های اهل سنت و شیعه در بارة شخصیت عمر بن خطاب نکات خاصی را بیان کرده¬اند. از آن نوشته¬ها بر می¬آید که عمر دارای روحیة خشن و نامتعادلی بود. در سابقة قبل از اسلام وی و چگونگی اسلام آوردنش نوشته¬اند که او سردستة گروهی اوباش بود و در برخورد با بعضی از مردم و یا کسانی که با آنها خرده حساب داشت، رفتاری خشن و مرگ¬آور داشت. (رفتاری شبیه شعبان بی¬مخ عصر پهلوی). (این مطلب را در منابع تاریخی و روایی ذیل چگونگی اسلام آوردن عمر در سال نهم بعثت می¬توانید مطالعه کنید)
✅ عمر به شدت نسبت به امیر المؤمنین، علی(ع) حسادت و بغض می-ورزید و به هر قیمتی مایل بود به مسند خلافت دست یابد. برای رسیدن به خلافت از اهانت به رسول خدا(ص) نیز ابا نداشت. (به داستان دوات و قلم در بحث¬های پیشین مراجعه کنید)
✅ بسیاری از پژوهشگران معتقدند عامل و باعث سقیفه و بر مسند خلافت نشاندن ابوبکر، عمر بوده است. با اشاره به پاره کردن نامة عُودتِ فدک از سوی ابوبکر به فاطمه(س) و اعتراض عمر به ابو بكر در خصوص نوشتن آن نامه ـ چه در حضور ابوبکر پاره کرده باشد و چه در کوچه ـ نشان از این حقیقت تلخ دارد که ابوبکر از خودش اختیاری نداشته است، بلکه تمام امور خلافت به دست عمر انجام ميشده و اراده و تصميم او در پيشبرد حكومت ابو بكر، نقش مهم و كليدي را داشته است.
✅ نکته دوم: ندامت و اظهار پشیمانی ابوبکر از آتش زدن خانة حضرت زهرا(س):
✅ علمای بزرگ اهل سنت نوشته¬اند: ابو بكر در بيمارى منتهى به مرگش پیوسته می¬گفت: «كاش خانة فاطمه را وامىنهادم و حرمت آن را نمىشكستم. كاش در سقيفه بنى ساعده با ابو عبيده يا عمر بيعت مىكردم و خود وزارت را بر عهده مىگرفتم.»
✅ من تمنياته عند موته: و منها قوله في مرضه ليتني كنت تركت بيت فاطمة لم أكشفه و ليتني في ظلة بني ساعدة كنت ضربت على يد أحد الرجلين أبي عبيدة أو عمر فكان هو الأمير و كنت أنا الوزير؛ (مروج الذهب مسعودی، ج 2 ص 302؛ الإمامة و السياسة دینوری ج 1 ص 18 و 19؛ العقد الفريد ج 2 ص 254؛ تاريخ اليعقوبي ج 2 ص 127، ذهبی در تاریخ اسلام و طبری در تاریخ طبری هم آن را ثبت کرده¬اند).
✅ می¬دانیم؛ پيامبر(ص) هرگز كار و مسئولیتی را به ابوبكر نسپرد، تنها ابلاغ سورة برائت را به او محول کرد، آن را هم به فرمان الهی باز پس گرفت و علی(ع) را جایگزین وی نمود. پس باید پرسید، كسى كه در رساندن پیام و آيات الهی معتمد نباشد، چگونه براى رهبرى امت مسلمان كه مستلزم رعايت همه احكام براى همه مردم و در همه مكان¬ها است می¬تواند شايستگى داشته باشد؟!
🤲 خدای تعالی به حرمت فاطمه زهرا(س) امت مسلمان را با ظهور منجی عالم از شر این انتخاب شیطانی و تبعات آن حفظ کند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (13)
✅ سؤال: آیا فدک آن¬قدر ارزش داشت که شخصیتی مانند حضرت زهرا(س)، سرور زنان دو جهان، یادگار پیامبر(ص)... به مسجد برود، خطبه بخواند و خلیفه مسلمین! را به چالش بکشد؟
✅ توضیح: فدک چیست؟ فدک روستا و باغی بود آباد و پرمحصول در سرزمین حجاز که تا مدینه 200 کیلومتر فاصله داشت. در عصر پیامبر(ص) آباد بوده و مزارع، نخلستانها و چشمههای آب بسیاری در خود داشت. (معجم البلدان حموی، ج 4، ص 238). فدک محل زندگی یهودیان بود و در جنگ خیبر بدون درگیری در اختیار پیامبر(ص) قرار گرفت و براساس آیة فیء (حشر/7) ملک پیامبر(ص) شد. (تاریخ الامم و الملوک طبری، ج 3، ص 15)
✅ سرزمین فدک اکنون در استان حائل کشور عربستان واقع شده است. شهر «الحائط» در آنجا بنا شده و به نام «وادی فاطمه» شناخته میشود و به نخلستانهای آن «بستان فاطمه» میگویند. همچنین مسجد و چاههایی در این منطقه وجود دارد که به «مسجد فاطمه» و «عیون فاطمه» مشهورند. (آثار اسلامی مکه و مدینه جعفریان، ص 396 و فدک از غصب تا تخریب کوپایی، ص 248)
بنابر نظر علمای شیعه و برخی از علمای اهلسنت، پیامبر(ص) پس از نزول آیه ۲۶ سوره اسراء «وَآتِ ذَا الْقُرْبَی حَقَّهُ: و حق خویشاوند را بده» که از او خواسته بود حق ذوی القربی را بدهد، فدک را به فاطمه(س) بخشید. (در المنثور سیوطی، ج 2 ص 158؛ شواهد التنزیل حسکانی، ج 2 ص 439 و 441 و...)
👈 چند نکته درباره آن:
✅ نکته اول: شبهات اهل سنت از قدیم و امروز در فضای مجازی (به ویژه شبکه-های وهابی) بیشتر بر این نکته تأکید دارند که فدک ارزش این را نداشت که حضرت زهرا(س) حاکم مسلمان را به چالش بکشد. در این باره به این مطالب عنایت کنید:
✅ ـ درآمد فدک را در عصر پیامبر(ص) از 24هزار تا 70هزار دینار (سکه طلا) نوشته¬اند: (الخرائج و الجرائح، ج 1 ص 113 و کشف المحجة ص 124). ابن ابی الحدید معتزلی می¬نویسد: ارزش درختان نخل فدک برابر بوده با نخلهای شهر کوفه در آن زمان که از شهرهای غنی در بهرهمندی از نخلستانهای وسیع بوده است. (شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید، ج 16، ص 236) :
✅ ـ فدک آن¬قدر درآمد داشت که معاویه(علیه العنه) آن را به سه بخش تقسیم کرده و به سه نفر به نام مروان بن حکم، عمر بن عثمان و فرزند ناخلفش یزید واگذار کرده بود. (نهج الحق و کشف الصدق، ص 370)
✅ ـ جوهری بصری می¬نویسد: هنگامی که عمر بن خطاب یهودیان را از حجاز بیرون کرد، ۵۰ هزار درهم بابت ارزش نیمی از فدک به آنان پرداخت کرد. (السقیفة و فدک، ص 98)
✅ نکته دوم: بیشتر مورخین و محدثین شیعه و تعدادی از بزرگان اهل سنت بر این مسئله اذعان کرده¬اند که فدک سه سال در تصرف حضرت فاطمه(س) بود و درآمد آن به وسیلة آن بانو هزینه می¬شد. همان¬ها تأکید و تصریح دارند که در آن سه سال کوچک¬ترین تغییری در زندگی فاطمه(س) از لحاظ اقتصادی، مادی حتی به ظاهر مشاهده نشد. یعنی درآمد فدک به نام فاطمه زهرا(س) بود و به کام نیازمندان امت مسلمان. این نکته¬ای بود که خلفای غاصب از آن بخوبی خبر داشتند و نمی¬خواستند بین امامت و مردم چنین ارتباطی برقرار باشد.
✅به یاری خدای تعالی در مطالب بعدی به نکات دیگری در بارة غصب فدک و وقایع بعد از آن خواهیم پرداخت.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (14)
✅ سؤال: کتاب¬های ما اهل سنت ـ تاریخی، روایی و تفسیر ـ به تواتر از مظلومیت حضرت زهرا(س) مطلب نوشته¬اند. سؤال اینجاست که چرا امت مسلمان فریادهای حق¬طلبی و مظلومیت آن بانو را نشنیدند و همراهیش نکردند؟
✅ توضیح: دانشمندان برجسته اهل سنت از نیش زدن عایشه به حضرت زهرا(س)، تا غصب ناروای فدک به وسیله ابوبکر، ضرب و شتم بانو توسط عمر و اراذل و اوباش همراهش، آتش زدن خانه¬اش و... به تواتر نوشته¬اند. متأسفانه امت مسلمان به ویژه دانشمندان سنی در مقابل این حقایق تلخ و جانکاه سکوت اختیار کرده و حاضر به دفاع از حق نشده¬اند. برای درک بهتر مطلب به این چند نکته توجه کنیم:
✅ نکته اول: این روزها اشرار جمع شده از نقاط مختلف جهان با نام داعش، تحریر الشام، جبهة النصره و... زیر پرچم «لا اله الا الله» و با نام عمر و ابوبکر و... که بر حلب سوریه تاخته¬اند و این شورش و ویرانی مورد حمایت کشور سنی ترکیه و پشتیبانی طالبان قرار گرفته است. در شعار شورشیان (ابومحمد جولانی) می¬شنویم که فریاد می¬زند: زنان سوری و ایرانی آماده باشند که مردان ما می¬آیند.
✅ راستی این بی¬حیایی و بی¬ناموسی که گریبان آنها را گرفته از کجا آورده-اند؟! به یقین در آیین محمد(ص) و در فرهنگ قرآن و سنت به هیچ عنوان چنین چیزی سابقه نداشت. البته اینان پیرو ابوبکر هستند، خلیفه غاصبی که خالد بن ولید را با عنوان گرفتن زکات به سوی قبیلة مالک بن نویره فرستاد. او ضمن خیانت به امان¬نامه و قولش، با کشتن مالک به زنش نیز در همان شب حمله تجاوز کرد. رئیس¬اش ابوبکر با دفاع از بی¬ناموسی وی او را سیف الاسلام خواندن و حاضر به اجرای حکم خدا در باره او نشد. آن دفاع غیرشرعی و منفعت¬پرستانه بعدها زمینة چنین بی¬ناموسی¬ها را فراهم کرد که امروز طالبان و داعش مروّج آن شده¬اند.
✅ دو سه شب پیش بود که مجری سیمای سراسری مصر پشت دوربین فریادمی¬زد: ای سران عرب! غیرت عربی¬تان کجا رفته؟! تعصب عربی¬تان چه شده است؟! شما عرب¬ها چرا این¬قدر بی¬غیرت شدید؟! اسرائیل به روی شما ادار می¬کند و شما واکنشی نشان نمی¬دهید و...
✅ نکته دوم: ابن ابی الحديد معتزلی در شرح نهج البلاغه نوشته: از استادم على بن فارقى، مدرس مدرسه غربى بغداد پرسيدم:
✅ آيا فاطمه(س) برای گرفتن فدک در ادعايش صادق بود؟
✅ پاسخ داد: بله.
✅ پرسيدم، پس چرا ابو بكر فدك را به او واگذار نكرد، با اينكه مىدانست فاطمه(س) راستگو است؟ استاد تبسم كرد، سپس جمله لطيف و زيبا و طنزگونهاى گفت: با اين كه چندان اهل شوخى و مزاح نبود، گفت: اگر روز اول به مجرد ادعاى فاطمه(س) فدك را باز مىگرداند، فردا فاطمه(س) ادعاى خلافت همسرش را مطرح مىساخت و مىبايست ابوبكر از مقام خلافت كنارهگيرى كند و در اين مورد عذر زمامدار خلافت پذيرفته نبود، چرا كه با عمل نخستش اقرار به صداقت و راستگویى دختر پيامبر(ص) كرده بود، و بايد پس از آن بدون نياز به بيّنه و شهود، هرگونه ادعایى مىكرد، قبول کند.
✅ ابن ابى الحديد مىافزايد: اين سخن صحيح و درست است گرچه استاد آن را به صورت شوخى بيان نمود. (شرح نهج البلاغه، ج 16، ص 284.)
✅ معنای دیگر سخن ابن ابی الحدید این است که خلفای غاصب برای نشستن بر مسند خلافت به هر رذالتی دست زده¬اند. مسلمانان نیز شاهد بوده و سکوت کرده¬اند؛ به ویژه دانشمندان و اندیشه¬ورزان.
✅ نکته سوم: بعد از انتشار کتاب وزین و ارزشمند الغدیر عده¬ای از اهل سنت نزد فرماندار شهر رفتند و گفتند: دستور دهید با علامه امینی برخورد شدید شود و کتابش از کتابفروشی¬ها و کتابخانه¬ها جمع¬آوری گردد. وی در پاسخ آنها گفت: ابتدا باید تمام کتاب¬ها، منابع و مصادر خودمان را جمع-آوری و نابود کنیم، سپس الغدیر را؛ زیرا الغدیر جز از منابع ما ننوشته است. (جرعه نوش غدیر، ص 122)
✅ این درخواست و پاسخ را از قول یک مفتی اهل سنت و قاضی شهر نیز نوشته¬اند. هر دو بیانگر این واقعیت تلخ است که سنی¬ها به انحراف دانشمندان¬شان از مسیر حق و ولایت اقرار دارند و متأسفانه سکوت را ترجیح داده¬اند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷