🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (6)
✅ سؤال: آیا صرف صحابه بودن، عدالت می¬آورد؟ با اینکه می¬دانیم رسول خدا(ص) بعضی از صحابه را لعن کرده است، بعضی خلاف عدالت رفتار کرده¬اند، مانند ارتداد، شُرب خمر، سَبّ علی(ع)، زنای محصنه، قتل مسلمانان و لشکرکشی در برابر هم و....
✅ توضیح 1: اهل سنت معتقدند همة صحابة پیامبر(ص) بدون استثنا عادل هستند و هیچ¬کدام از آنها را نمی¬توان متهم به فسق و گناه کرد. آنان به دلیل مصاحبت با پیامبر(ص) دارای قوة اجتهاد شده و در همة امور براساس اجتهاد خود عمل کرده¬اند؛ اگرچه دچار گناه و اشتباه شده باشند. صحابة رسول خدا(ص) دارای مصونیت دینی بودند و مسلمانان باید تمام کارهای درست و غلط آنان را تأویل و توجیه کنند، اگر نمی¬توانند باید ساکت باشند؛ در غیر این¬صورت منتقد صحابه زندیق و کافر خواهد بود.
🔰 (این موارد را ابن حجر عسقلانی در کتاب فی تمییز الصحابه، ج 1 ص 162؛ ابن عبدالبر در الاستیعاب فی معرفة الاصحاب، ج 1 ص 8؛ خطیب بغدادی در الکفایه، ج 1 ص 64 و... در منابع متعدد اهل سنت نقل کرده¬اند)
✅ توضیح 2: صحابی کیست؟
✅ صحابی به کسی گفته میشود که با پیامبر اسلام(ص) ملاقات کرده و هنگامی که از دنیا رفته، همچنان به او ایمان داشته و مسلمان بوده است. (منظور از ملاقات، اعم از دیدار، همنشینی، همراهی و رسیدن یکی به دیگری است، هرچند با هم سخن نگفته باشند) بنابر گزارش برخی منابع، هنگام وفات پیامبر(ص)، شمار صحابة وی ۱۱۴ هزار نفر بوده است. به کسانی که در سنّ کودکی پیامبر(ص) را درک کردهاند، صحابه صغار (کوچک) و به زنان صحابیات میگویند.
✅ جواب: شیعه درباره صحابه معتقد است:
✅ ـ خدمات ارزنده، مجاهدات خالصانه و نقش بارز صحابه در تحکیم و پایداری اسلام از مسلمات است، لیکن به هیچ وجه نمىتوان همه آنها را در یک سطح و اندازه دانست، چنان که نمىتوان فضیلت عدالت و اجتهاد را براى همه آنها به نحو عام و مطلق منظور کرد. همچنین به بهانة تعریف و تمجید قرآن از صحابه نمىتوان آنان را از گناه مصون و برایشان مصونیت مادام العمرى فرض کرد.
✅ عقل سالم نمی¬پذیرد که پیامبر(ص) مردم را از اظهار نظر نقادانه و پرسشگرانه در بارة چند ده هزار نفر صحابی به صرف دیدار با آن حضرت و اظهار اسلام منع کرده باشند. آیا عاقلانه است که اسلام ما را از پذیرش کورکورانه و مقلدانه معتقدات دیگران بازدارد، اما هم¬زمان ما را توصیه کند یک جمع زیادی را به عنوان صحابه بدون تحقیق و بررسى به عدالت و اجتهاد بشناسیم و رفتار و گفتار آنها را الگو و سرمشق خود قرار دهیم؟!
✅ به چند نمونه از تخلفات صحابه توجه کنیم:
ـ اهل سنت برای دفاع از صحابه این حدیث پیامبر(ص) را مستمسک قرار داده¬اند: «هر کس اصحابم را سب کرد، پس بر او لعنت خدا و ملائکه و همه مردم باد، از او نه جایگزینى و نه فدیهاى مىپذیرد).
🔰(این¬گونه احادیث را صحیح مسلم، بخاری، الاصابه ابن حجر، سنن ترمذی و... به کرات نقل کرده¬اند)
✅ ـ راستی! اگر سبّ (دشنام) صحابه حرام و بد بود چرا معاویه بن ابی سفیان، عمرو عاص، مروان حکم و... از صحابه، امیر مؤمنان علی(ع) را بر منابر سبّ و لعن می¬کردند. حرف پیامبر(ص) رابپذیریم یا رفتار آن معلونان را؟!
✅ ـ جنگ جمل را که عایشه، طلحه و زبیر فرماندهی می¬کردند، حدود 75000نفر از مسلمانان کشته شدند. 25 نفر از کسانی که در رکاب علی(ع) شهید شدند از اصحاب بدر بودند. به یقین قاتلین آنها و فرماندهانشان به جهنم خواهند رفت، در این صورت چگونه می¬شود معتقد بود که صحابه همه عادلند و...
✅ ـ خالد بن ولید یکی از صحابه است و ابوبکر به جهت سیاسی و نیاز به شمشیر وی او را سیف الاسلام نامید. این نابکار صحابی پیامبر(ص) و دوستدار امیر مؤمنان، علی(ع) را به فرمان ابوبکر کشت و در همان شب با زن وی زنا کرد. کدام عاقل با وجدانی او را عادل و مجتهد می¬تواند بحساب بیاورد.
✅ از این موارد تخلف صحابه ده¬ها و صدها مورد می¬توان در منابع اهل سنت مطالعه کرد. کمی وجدانمان را بکار بگیریم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌺 حضرت زينب كبرا(س) در یک نگاه
✅ نام مقدس: زينب كبرا(س) (اين نام را حضرت حق تعالي براي دخت علي(ع) و فاطمه(س) به درخواست رسول خدا(ص) انتخاب كرده است.
✅ لقب شريف: عالمة غير معلمه، عقيلة بني هاشم و... بيش از 50 لقب براي ايشان در منابع تاريخي و روايي ثبت شده است.
✅ پدر بزرگوارش: امام علي بن ابي طالب(ع)
✅ مادر گرامياش: فاطمة زهرا(س)
✅ ولادت: پنجم جمادي اولی.
✅ رحلت: ماه رجب سال 62ق.
✅ در محل رحلت و دفن آن حضرت اختلاف زيادي در منابع تاريخي و روايي وجود دارد. عمدة آنها فوت در شام، فوت در مصر و فوت در مدينه است.
👈 حضرت زينب(س) در كلام معصوم(ع):
👈 در بيان امام حسين(ع):
✅ ـ امام حسين(ع) به هنگام آخرين وداع با خواهرش زينب(س) به ايشان فرمودند: خواهرم مرا در نماز شب از ياد نبرى.
💐 إنّ الحسين عليه السّلام لمّا ودّع اخته زينب عليها السّلام وداعه الأخير قال لها: يا اختاه لا تنسيني في نافلة الليل. (عوالم العلوم و المعارف، ج 11، ص 954)
👈 در بيان امام سجاد(ع):
✅ ـ امام سجاد(ع) درباره عمهاش حضرت زينب(س) فرمود: اي عمه! شما الحمد لله دانايي درس نياموخته و فهميدهاي آموزگار نديده هستي. [علم حضرت زینب(س) مانند علم معصومين(ع) برگرفته از علم الهي بود.]
💐 فَقَالَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ يَا عَمَّةِ... أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَةٍ. (احتجاج طبرسي، ج 2، ص 305)
✅ ـ عمّهام زينب(س) با تمامى مصيبتهايى كه بر او وارد شد، در طول راه شام نافلة شبش ترك نشد.
💐 عن مولانا السجّاد عليه السّلام أنّه قال: إنّ عمّتي زينب مع تلك المصائب و المحن النازلة بها في طريقنا إلى الشام ما تركت نوافلها الليليّة. (عوالم العلوم و المعارف، ج 11، ص 953)
✅ برخى از پژوهشگران روايت كردهاند كه امام سجاد(ع) فرمود: عمّهام زينب در تمام طول مسافرت از كوفه به شام نمازهاى واجب و نوافلش را ايستاده مىخواند و در يكى از منازل ديدم نشسته مىخواند. علّت اين كار را پرسيدم. پاسخ داد: به خاطر شدّت گرسنگى و ضعف، سه شبانه روز است كه ديگر نمىتوانم ايستاده نماز بخوانم. زيرا حضرت غذاى خود را بين كودكان تقسيم مىكرد، به خاطر اينكه دشمن به هر كدام ما در شبانه روز فقط يك قرص نان مىداد.
✅ ـ زينب كبرا(س) بانويي است كه از پستان ولايت شير خورده است.
✅ ـ زينب كبرا(س) بانويي است كه از پدر و مادر معصوم متولد شده است.
✅ ـ زينب كبرا(س) اسوة صبر، شجاعت، ايثار، غمخواري و پرستاري و هزاران فضليت ديگر است.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌚 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (7)
✅ سؤال: چرا خلیفة دوم با شعار «حَسبُنَا کِتَابَ الله) در مقابل درخواست رسول اعظم(ص) ایستاد و مانع آوردن دوات و قلم یا استخوان کتف برای رسول خدا(ص) شد و با بی¬ادبی او را به هذیان گویی متهم کرد؟
✅ توضیح: ماجرای دوات و قلم یا دَوات و قِرْطاس و یا استخوان کتف، اشاره است به قلم و دوات خواستن پیامبر(ص) در بستر بیماری، برای نوشتن وصیتی به مسلمانان که پس از وی گمراه نشوند. بنابر روایات شیعه و سنّی، این درخواست پیامبر(ص)، با مخالفت عمر بن خطاب(علیه من الرحمن ما یستحق) مواجه شده که با گفتن جمله «این مرد هذیان میگوید»، مانع از نوشتن سفارش پیامبر(ص) میشود. واکنش خلیفه دوم بر خلاف برخی از آیات قرآن دانسته شده و انتقاد برخی از نویسندگان مسلمان را در پی داشته است. این واقعه -که از آن به مصیبت بزرگ یا فاجعه روز پنجشنبه یاد شده- در منابع روایی و تاریخی شیعه و سنی نقل شده است. از نظر شیعیان، پیامبر(ص) اراده داشت بر جانشینی امام علی(ع) پس از خود تأکید کند.
🔰 (این ماجرا در بیشتر منابع شیعه نقل شده است. از اهل سنت هم منابع معتبر مثل: صحیح بخاری، ج۴، ص۶۶؛ صحیح مسلم، ج۵، ص۷۶، طبقات کبری ابن سعد، ج۲، ص۲۴۲) ... نقل کرده¬اند. البته با تعابیر و واژه¬های گوناگون)
✅ شرح واقعه: این واقعة تلخ در روز پنج¬شنبه، ۲۵ ماه صفر سال ۱۱ هجری اتفاق افتاده است. پیامبر(ص) در بستر بیماری بود؛ قلم و دواتی خواست تا سفارشی بنویسد که مانع گمراهی مسلمانان پس از خود شود. این خواسته، با مخالفت یکی از حاضران، عمر بن خطاب مواجه شد و وصیت پیامبر نانوشته ماند. برخی از تاریخ پژوهان بر این باورند که هدف پیامبر(ص) از این کار از یک سو پیشگیری از گمراهی امت و مانع از پیشآمدن هر نوع حیرت و سرگردانیای بود که بیشتر امتها پس ازمرگ رهبرانشان به آن گرفتار میشوند و از دیگر سو میخواست که با اینکار بر آنچه در بيابان جحفه، پس از حجة الوداع، با انبوهی از مسلمانان در ميان نهاده بود و راه راهبری بعد از خويش را هموار ساخته بود مهر تأكيد نهد.
👈 منابع روایی و تاریخی سخن پیامبر(ص) به چند نوع نقل کرده¬اند که همه آنها یک معنای واحدی دارد:
💐 ائتونی بدواة و کتف أکتب لکم کتابا لا تضلّوا بعده أبدا؛ دوات و استخوان کتفی بیاورید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن هرگز گمراه نشوید. هلُمّ اکتب لکم کتابا لا تضلون بعده؛ بیایید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن گمراه نشوید. ائتونی بدواة وصحیفة أکتب لکم کتابا لا تضلوا بعده أبدا؛ دوات و صحیفهای بیاورید تا نوشتهای برایتان بنویسم که پس از آن هرگز گمراه نشوید.
👈 در منابع روایی سخن عمر بن خطاب نیز به چند نوع نقل شده است:
👈 إن نبی الله لیهجر؛ پیامبر خدا هذیان میگوید. إن رسول الله یهجر؛ رسول خدا هذیان میگوید. ان الرجل لیهجر؛ این مرد هذیان میگوید. أهجر رسول الله؟؛ آیا رسول خدا هذیان گفت؟.
🔰 (منابع: صحیح بخاری، ج 6، ص9؛ طبقات کبری، ج۲، ص۱۸۷؛ صحیح مسلم، ج۵، ص۷۶).
✅ شیعیان بر این باورند که رفتار و گفتار خلیفة دوم در نسبت دادن هذیان¬گویی به پیامبر(ص) مغایر با آموزه¬های قرآن کریم است؛ زیرا قرآن گفته که: وَمَا آتَاکمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَاکمْ عَنْهُ فَانتَهُوا؛(حشر/7) و آنچه را فرستاده [او] به شما داد، آن را بگیرید و از آنچه شما را باز داشت، باز ایستید. مَا ضَلَّ صَاحِبُکمْ وَمَا غَوَی؛ وَمَا ینطِقُ عَنِ الْهَوَی؛ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْی یوحَی؛ (نجم/4-2) [که] یار شما [رسول خدا] نه گمراه شده و نه در نادانی مانده؛ و از سر هوس سخن نمیگوید؛ این سخن به جز وحیی که وحی میشود نیست.
✅ مرحوم سیدشرف الدین در نقد سخن عمر در المراجعات می¬نویسد:
عمر نه تنها از دستور پیامبر(ص) پیروی نکرد؛ بلکه با آن مخالفت نمود، خودش را در فهم قرآن از رسول خدا(ص) برتر و داناتر دانست و ایشان را به هذیان گویی متهم کرد.
🏴 در حقیقت این حرکت خلیفة دوم بی¬شرمانه و فاجعه بود که دامن اسلام و مسلمین را گرفت.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍁 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (8)
✅ سؤال: فاطمه زهرا(س) که بعد از رسول خدا(ص) به شهادت رسید، امام زمانش چه کسی بود؟
✅ توضیح: اهل سنت از پسر عمر ـ عبدالله ـ و دیگران این حدیث را نقل کرده¬اند که:
✅ ـ رسول خدا(ص) فرمود: کسی که بمیرد و امام زمانش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: مَنْ مَاتَ وَ لَمْ يَعْرِفْ إِمَامَ زَمَانِهِ مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّة.
(این حدیث را احمد حنبل در مُسند، ج 4، ص 96؛ بخاری و مسلم در صحیح¬شان و دیگران نیز از قول بن عمر آورده¬اند)
✅ لازم است اهل سنت به این سؤال اساسی پاسخ دهند که امام زمان فاطمة زهرا(س) هنگام شهادت چه کسی بود؟! به یقین که فاطمه(س) کافر یا به مرگ جاهلیت شهید نشده است.
✅ جواب اول: در متون روایی اهل سنت احادیث فراوانی داریم که رسول خدا(ص) دختر گرامی¬اش را با توصیفاتی مانند: سرور زنان دو جهان، پارة تن پیامبر، جگر گوشة او، پدرش فدایش باد، آزار او آزار رسول خدا(ص) است، آزار فاطمه(ص) آزار خدای تعالی است و... ستوده و سفارش وی را به امت مسلمان کرده است.
✅ جواب دوم: اهل سنت و شیعه این روایت را هم نقل کرده¬اند که فاطمه(س) در آخرین روزهای حیات که ابوبکر و عمر به وساطت علی(ع) به ملاقات وی رفته بودند، خطاب به آنها گفته که من از شما راضی نیستم و در پی هر نماز شما را نفرین و لعن می¬کنم. (این روایت را ابن قتیبه دینوری در الامامة و السیاسة، ص 13-14؛ مستدرک حاکم، ج 3، ص 158؛ الجامع الصغیر المناوی، ج 2، ص 123 نقل کرده¬اند).
✅ جواب سوم: فاطمه(س) به همسرش سفارش کرد که او را شبانه دفن کند تا کودتاگران و غاصبان امر ولایت نتوانند با نماز بر پیکر وی و عزاداری ساختگی، حق بودنشان را به رخ مردم بکشند و از سویی دیگر، پنهان ماندن قبرش، تا قیامت نشانهای باشد برای اثبات باطل بودن خلافت غاصبان.
👈 در این باره به این دو حدیث عنایت کنید:
✅ ـ اين وصيّتى است كه فاطمه(س) دختر پيغمبر خدا(ص) كرده است ... ای على!... تو از ديگران براى (غسل و كفن) من مقدّم هستى، مرا حنوط كن غسل بده، شبانه مرا دفن كن، شبانه بر بدنم نماز بگزار، شبانه به خاكم بسپار، احدى را از فوت من آگاه منماى، من تو را به خداوند مىسپارم...
💐 عَنِ ابْنِ عَبَّاس ... هَذَا مَا أَوْصَتْ بِهِ فَاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اللَّهِ ص ... يَا عَلِيُّ... أَنْتَ أَوْلَى بِي مِنْ غَيْرِي حَنِّطْنِي وَ غَسِّلْنِي وَ كَفِّنِّي بِاللَّيْلِ وَ صَلِّ عَلَيَّ وَ ادْفِنِّي بِاللَّيْلِ وَ لَا تُعْلِمْ أَحَداً وَ أَسْتَوْدِعُكَ اللَّهَ...؛ (بحار الانوار، ج 43، ص 214؛ عوالم العلوم، ج 11، ص 1092)
✅ اینکه چرا فاطمة زهرا(س) شبانه دفن شد و قبرش پنهان ماند، اصبغ بن نباته، از علی(ع) دلیل آن را پرسیدند، فرمود:
✅ ـ دلیل دفن فاطمه(س) در شب اين بود كه وی بر قومى [گروهی] خشمناك بود و بد داشت آنها [ابوبکر و عمر] بر جنازهاش حاضر باشند و بر هر كه آنان را دوست دارد، حرام است بر يكى از اولادش نماز گذارد.
💐 عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ قَالَ: سُئِلَ عَلِيُّ بْنُ أَبِي طَالِبٍ ع عَنْ عِلَّةِ دَفْنِهِ لِفَاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللَّهِ ص لَيْلًا فَقَالَ ع إِنَّهَا كَانَتْ سَاخِطَةً عَلَى قَوْمٍ كَرِهَتْ حُضُورَهُمْ جَنَازَتَهَا وَ حَرَامٌ عَلَى مَنْ يَتَوَلَّاهُمْ أَنْ يُصَلِّيَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ وُلْدِهَا؛ (امالی صدوق، ص 658)
✅ خلاصه سخن اینکه فاطمه زهرا(س) خلافت ابوبکر را غیرشرعی و حرام می¬دانست و هیچ وقت حاضر نشد آن را به رسمیت بشناسد.
✅ با توجه به سفارشات پیامبر(ص) در بارة فاطمه زهرا(س) و صدیقه نامیدن وی و... باید باور کرد که حکومت خلفای سه گانه کودتا و غاصبانه بود و شرّ آن در روز جزا مانع نجات تابعان آنها خواهد شد.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (9)
✅ سؤال: می¬دانیم فاطمه زهرا(س) تنها یادگار پیامبر(ص) و پارة تن وی بود، چرا قبر ایشان پنهان مانده است؟
✅ توضیح: محققان و پژوهشگران مسلمان با توجه به روایات موجود بر این باورند که حضرت فاطمة زهرا(س) به همسرشان، امام علی(ع) سفارش کردند تا او را شبانه دفن کنند و کسی از محل دفن وی با خبر نباشد، به ویژه کودتاگران سقیفه. این حرکت حضرت زهرا(س) از یک سو واکنش سیاسی برای رسوا کردن غاصبان خلافت بود و از سوی دیگر ایجاد یک جریان مبارزه در مقابل آنها تا در آینده نقشه¬های آنان برای نابودی اسلام خنثی شود.
✅ نکته اول: شمس¬الدین ذهبی شافعی، عالم برجسته و پرتلاش اهل سنت در علم رجال و تاریخ، صاحب آثار ارزشمندی مانند میزان الاعتدال، سیر اعلام النبلا و... از عبدالله بن عمر روایتی را نقل کرده که پیامبر(ص) اختلاف در امت مسلمان را پیش¬بینی کرده بود. این اختلاف در سقیفه بنیاد گذاشته شد و تاکنون جهان اسلام گرفتار آن است.
✅ ـ پیامبر(ص) خطاب به مسلمانان فرمودند: راهى كه پيشينيان [در انحراف دین] رفتند شما نیز مو به مو و بدون تخطی خواهید رفت.... به¬زودى ابزار هدایت و دست آويزهاى اسلام را يكى پس از ديگرى پاره خواهيد كرد و اولين چيزى كه آن را از دست مىدهيد حکم یا حاکمیت [در حدیث دیگر امامت در حدیثی امانت گفته شده است] و آخرين آنها نماز است.
💐 عَنْ أَبِي أُمَامَةَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص: لَتَنْقُضُنَ عُرَى الْإِسْلَامِ عُرْوَةً عُرْوَةً كُلَّمَا انْتَقَضَتْ عُرْوَةٌ تَشَبَّثَ النَّاسُ بِالَّتِي تَلِيهَا فَأَوَّلُهُنَّ نَقْضُ الْحُكْمِ وَ آخِرُهُنَّ الصَّلَاةُ.
🔰 (این روایت را صحیح بخاری ج 9 ص 126؛ مسند احمد ج 5، ص 251؛ مستدرک الحاکم، ج 4 ص 92 و در المنثور سیوطی با همان معنا و الفاظ دیگر در ج 5 ص 4؛ از منابع اهل سنت و تفسیر القمی، ج 2 ص 413 نقل کرده¬اند).
✅ نکته دوم: با توجه به این پیش¬بینی اهالی سقیفه گوی سبقت را از قوم موسی(ع) ربوده و بجای 33 روز آنها در انتخاب گوساله¬پرستی و انحراف از دین موسی(ع)، در کم¬تر از چند ساعت از شهادت رسول خدا(ص) اقدام به ایجاد یک جریان انحرافی در مسیر انقلاب اسلامی کردند که نتیجه آن تفرقه بین مسلمانان، تزلزل در پایه¬های حکومت اسلامی و سرانجام نابودی قرآن و نماز بود.
✅ نکته سوم: فاطمه زهرا(س) با پنهان نگه داشتن قبرش انقلاب فاطمی را بنیاد گذاشت تا جریانی را در مقابل جریان انحرافی سقیفه ایجاد کند که در آینده با فداکاری فرزندانش و دوستان آنها زمینة حفاظت از اسلام، قرآن و امامت فراهم شود. امروز شاهدیم بعد از گذشت چند قرن فریب¬خوردگان از جریان انحرافی با اظهار ندامت به آغوش امامت و ولایت باز می¬گردند.
✅ نکته چهارم: از ابن عباس نقل شده که گفت: برادرانم، پيامبر(ص) از دنيا رفت و آن روزى كه از دنيا رفت هنوز او را در قبرش نگذاشته بودند كه مردم عهد را شكستند و مرتدّ شدند و بر مخالفت با امير المؤمنين(ع) اتّفاق كردند.(اسرار آل محمد(ص) ص 558) امیر المؤمنین(ع) تعداد افرادی را که بر عهد باقی ماندند را چهار نفر و امام باقر(ع) سه نفر و بعضی هم تا هفت نفر نوشته¬اند. البته به نظر بعضی از بزرگان منظور از ارتداد آنها ارتداد از دین اسلام نیست، بلکه نگفتن «أَشْهَدُ أَنَ عَلِيّاً وَلِيُ الله» و نپذیرفتن امامت امام علی(ع) است. امروز با عنایت حضرت زهرا(س)، قبر پنهان آن حضرت و جریان اصلاحی که پارة تن پیامبر(ص) در مقابل جریان انحرافی سقیفه ایجاد کردند، آن تعداد کم به بیش از پانصد میلیون نفر رسیده و هر روز بر تعداد آن افزوده می¬شود. از سوی دیگر جریان انحرافی روز به روز رسواتر شده و عالمان و دانشمندان پیرو آن خط باطل گروه گروه به خط ولایت و امامت می¬پیوندند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🔥 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (10)
سؤال: با توجه به جایگاه امیر المؤمنین، علی(ع) و فاطمة زهرا(س) در نزد رسول خدا(ص) و مسلمانان چگونه گروهی اقدام به آتش زدن آن خانه کردند. آیا این اهانت و تجاوز آشکار نشانة کفر بود یا شرارت یا...
✅ توضیح: خانة علی(ع) و فاطمة زهرا(س) در منابع روایی اهل سنت و شیعه از جایگاه ویژه¬ای برخوردار است. برای درک بهتر این جایگاه نگاهی کنیم به این دو روایت نورانی که از زبان رسول خدا(ص) در بزرگداشت این خانه بیان شده و در بین اهل سنت مشهور و متواتر است.
✅ حدیث اول: انس بن مالك و بريده نقل کرده¬¬اند: روزی پيامبر(ص) اين آيه شریفه را برای اصحاب قرائت کردند: « فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ ـ تا ـ وَ الْأَبْصارُ» مردى بلند شد و گفت: يا رسول اللّه! اين خانه¬ها كدام خانهها هستند؟ فرمود: خانههاى پيامبران. ابوبكر برخاست و گفت: يا رسول اللّه خانة على و فاطمه هم از آنها است؟ فرمود: آرى از بهترين آنهاست.
💐 عنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ وَ عَنْ بُرَيْدَةَ قَالا قَرَأَ رَسُولُ اللَّهِ ص هَذِهِ الْآيَةَ: فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ إِلَى [قَوْلِهِ] وَ الْأَبْصارُ[نور/36] فَقَامَ رَجُلٌ فَقَالَ: أَيُّ بُيُوتٍ هَذِهِ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ: بُيُوتُ الْأَنْبِيَاءِ. فَقَامَ إِلَيْهِ أَبُو بَكْرٍ فَقَالَ: يَا رَسُولَ اللَّهِ هَذَا الْبَيْتُ مِنْهَا لِبَيْتِ عَلِيٍّ وَ فَاطِمَةَ قَالَ: نَعَمْ مِنْ أَفْضَلِهَا؛
🔰 (این روایت را تفاسیر اهل سنت مثل الکشف و البیان ثعلبی، مفسر سنی قرن پنجم، ج 7 ص 107؛ الدر المنثور سیوطی، ج 5 ص 50، شواهد التنزیل حسکانی، ج 1، ص 533 و ابن مردویه در مناقب علی بن ابی طالب(ع)، ص 284 نقل کرده¬اند. بیشتر منابع روایی و تفسیری شیعه نیز ذیل همان آیة شریفه به آن اشاره کرده¬اند).
✅ حدیث دوم: پیامبر(ص) فرمودند: تمام درهایی که به مسجد باز است ببندید جز درِ خانة علی(ع) را.
💐 علِيٍّ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص سُدُّوا الْأَبْوَابَ الشَّارِعَةَ فِي الْمَسْجِدِ إِلَّا بَابَ عَلِيٍّ.
🔰 (ابن شهرآشوب در مناقب آل ابوطالب(ع) ج 2 ص 37 نام سی صحابه رسول خدا(ص) را آورده که این روایت رانقل کرده¬اند. ابن بطریق در العمده، ص 175؛ قندوزی حنفی در ینابع الموده، ج 1، ص 275؛ حاکم در المستدرک، ج 3 ص 125 و علمای برجسته دیگر اهل سنت آن را در حد تواتر نقل کرده¬اند.)
✅ نکته اول: هیثمی شافعی، سنی متعصب هم¬ عصر امام عسکری(ع) در بارة این حدیث نورانی می¬نویسد: اینکه پیامبر(ص) فرمود: درهای خانة اصحاب را به طرف مسجد ببنید و جایز نیست که کسی اینجا عبور کند و یا بخوابد مگر علی بن ابی طالب(ع) به خاطر آیة تطهیر است؛ چون بشری را که خدا او را مطهر ساخته جایش در مسجد است، او نجس نمی¬شود. (مجمع الزوائد، ج 9، ص 115).
✅ نکته دوم: سوگمندانه باید بگوییم که این خانة امید و مورد احترام مسلمانان و تحت عنایت حق تعالی به دستور ابوبکر و فرماندهی عمر بن خطاب به بهانة گرفتن بیعت اجباری از علی(ع) مورد تعرض قرار گرفت و به آتش کشیده شد. دختر گرامی پیامبر(ص) در بین در و دیوار، آتش و دود سقط جنین کرد. با غلاف شمشیر عمر و قنفذ (غلام ابوبکر) مجروح شد و در نهایت به شهادت رسید.
👈 علمای اهل سنت این واقعه تلخ را این¬گونه نوشته¬اند:
✅ عمر در روز بیعت به شکم فاطمه(س) ضربه زد که منجر به سقط شدن نوزاد وی از شکمش شد. و فریاد میزد این خانه را با هر که در آن است به آتش بکشید؛ و در خانه به جز علی و فاطمه و حسن و حسین کسی نبود.
🔰 (این ماجرا را علمای زیادی از اهل سنت با اندکی اختلاف نقل کرده¬اند. مثل: آلوسی در کتاب روح المعانی، ج 2، ص 120، شهرستانی در کتاب الملل و النحل، ص 71؛ مسعودی شافعی در کتاب اثبات الوصیه، ص 146؛ ابن ابی شیبه استاد اسماعیل بخاری صاحب صحیح در کتاب المنصف فی الحدیث، ج 8، ص 572؛ و...).
✅ فتنه¬گران شورشی در این واقعة وحشتناک 19 نفر بودند. اسامی آنها را کتب تاریخ این¬گونه نوشته¬اند: ابوبکر (دستور دهنده)، عمر (فرمانده)، اسید بن حضیر یا حصین، سلمة بن سلامة، ثابت بن قیس خزرجی، خالد بن ولید، محمد بن مسلمة، بشیر بن سعد، مغیرة بن شعبه، ابو عبیده جراح، سالم مولی ابی حذیقة، معاذ بن جبل، قنفذ (غلام ابوبکر)، عثمان، عبد الرحمن بن عوف (داماد عثمان)، زیاد بن لبید، معاویة بن ابی سفیان، عمرو عاص، زید بن اسلم.
⚫️ لعنت خدای تعالی بر همة عامللان شهادت فاطمه زهرا(س) پاره تن رسول خدا(ص) باد!
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (11)
✅ سؤال: با اینکه در بعضی منابع می¬خوانیم که عمر بن خطاب فردی خشن و نامتعادل بود، آیا زدن سیلی به صورت مبارک فاطمة زهرا(س) به عنوان یک صحابی نزدیک به رسول خدا(ص) از او پذیرفته است؟
✅ توضیح: یکی از مواردی که در متون روایی و تاریخ اهل سنت و شیعه به تواتر نقل شده است، موضوع هجوم به خانة حضرت زهرا(س) و سیلی زدن خلیفة دوم به آن بانوی با کرامت است. این موضوع را در چند نکته بررسی می¬کنیم:
✅ نکته اول: موضوع سیلی عمر به صورت فاطمه زهرا(س) به دو گونه در روایات و متون تاریخی وارد شده است.
1ـ سیلی هنگام هجوم به خانه و در حیاط بعد از آتش زدن در و شکستن آن توسط متعرضین به خانة فاطمه(س) به فرماندهی عمر.
2ـ سیلی در کوچه و گرفتن نامة ابوبکر از فاطمه زهرا(س) که فدک را به ایشان بازگردانده بود با اهانت و زور.
✅ ـ سیلی در حیاط را تعدادی از علمای اهل سنت مثل ابن قتیبه دینوری در الامامة و السیاسة آورده¬اند؛ اما علمای شیعه با شرح تفصیل به آن پرداخته و در بیشتر منابع آنها مثل اسرار آل محمد تألیف سلیم بن قیس (76ق) تا علامه مجلسی در بحار الانوار آن را ثبت کرده¬اند.
✅ ـ علمای شیعه به موضوع سیلی در کوچه نیز پرداخته و شیخ مفید(ره) در کتاب الاختصاص، ذیل حدیث فدک (ص 185) این موضوع را بیان کرده و علمای دیگر نیز به شرح و تفصیل آن را نوشته¬اند، لیکن اهل تسنن آن را از منابع¬شان حذف کرده¬اند.
✅ نکته دوم: در خصوص سیلی در حیاط خانه به این چند روایت توجه کنیم:
✅ ـ عمر گفت: از روی مقنعه چنان سیلی به صورت [فاطمه] او زدم که گوشواره¬اش کنده شد و بر زمین پرت شد. (بحار الانوار، ج 30، ص 294).
✅ ـ طبری در جلد دوم (دلائل الامامة) نامه عمر به معاویه را می¬آورد و از قول عمر می¬نویسد: وقتی وارد خانه شدم؛ فاطمه(س) با همان حال روبه-روی من ایستاد، ولی شدت خشم من، مرا به گونهای كرده بود كه گویی پردهای در برابر چشمم افتاده است، چنان سیلی روی روپوش، به صورت او زدم كه به زمین افتاد.
✅ نکته سوم: در خصوص سیلی در کوچه به این روایت عنایت کنیم:
✅ ابوبکر در رد فدک برای زهرا(س) نامه نوشت. زهرا درحالی که نوشته را در دست داشت، عمر در راه به او رسید، گفت: دختر محمد! این نوشته چیست؟ حضرت فرمود: این نوشته¬ای است که ابوبکر در رد فدک برایم نوشته است. عمر گفت: بده به من. زهرا(س) حاضر نشد نوشته را به او بدهد... سپس عمر او را سیلی زد. گویی اکنون به گوشواره های گوشش می نگرم که در اثر آن سیلی شکست. (الاختصاص، ص 185).
✅ ـ فاطمه زهرا(س) فرمود: عمر چنان سیلی به صورتم زد که گوشواره از گوشم کنده شد. (الهدایة الکبری تالیف خصیبی (334ق) ص 179؛ بحار الانوار به نقل از ارشاد القلوب، ج 30، ص 349).
✅ نکته چهارم: سوگمندانه باید بگوییم که اهل سنت در دفاع ناشایست از خلفای غاصب به شدت این موضوع را تحریف و از کتاب¬هایشان حذف کردند. برای نمونه به سخن ابن حُجر هیثمی و ابن عربی در نقد ابن قتیبه که این موارد را ثبت و ضبط کرده است، عنایت کنید:
✅ ـ نظر به كتابهایی كه بعضی از محدثان والا مقام همانند ابن قتیبه (در حوادث صدر اسلام) نوشتهاند، شایسته این بود كه وی از ذكر جزئیات حوادث، اجتناب مینمود و چنانچه ناچار از نقل آنها بود، میبایست جریان این حوادث را مطابق قواعد اهل سنت تعدیل و تبیین مینمود. (ابن حجر هيثمي، تطهير الجنان و اللسان، ص 72)
✅ ـ ابن عربی می¬گوید: از جمله سختترین و ناگوارترین امور در جامعه، یكی اندیشمند ناآگاه و دیگری بدعتگزار حیلهگر است. امّا اندیشمند ناآگاه همچون ابن قتیبه است كه در كتاب «الامامة و السیاسة» رسم پردهپوشی را در مورد صحابه رعایت نكرده است اگر چه همه آنچه را كه نقل كرده است، صحیح است. (ابن عربی، العواصم من القواصم، ص 248).
🍁لعنت خدای تعالی بر آن دستانی که به ناروا بر صورت دختر پیامبر(ص) سیلی زد.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (12)
سؤال: با توجه به اینکه منابع اهل سنت بر آتش زدن خانة فاطمه زهرا(س) و ضرب و شتم وی توسط عمر اقرار دارند، باید پرسید که اگر رسول خدا(ص) زنده بود با قاتل فاطمه(س) و فرزندش محسن چه رفتاری می¬کرد؟
✅ توضیح: این سؤال مهم برای علمای اهل سنت و اهل اندیشه و تفکر آنها نیز همیشه مطرح بوده است. به¬طوری که ابن ابی الحدید معتزلی سنی در شرح نهج البلاغه به یک نمونه از آن پرداخته است.
ابن ابیالحدید می¬گوید: وقتی داستان هبار بن اسود نزد استادم ابوجعفر نقیب مطرح شد، گفت: «اگر رسول خدا(ص) خون هبار را مباح کرد، به این جرم که او زینب را ترساند و زینب بچهاش را سقط کرد، ظاهر حال بیانگر آن است که اگر رسول خدا(ص) زنده بود، خون کسی که فاطمه(س) را به وحشت انداخت چنانکه بچهاش سقط شد، مباح میکرد.»
✅ ابن ابیالحدید از استادش میخواهد که اجازه دهد تا این عبارت را از او نقل کند ولی استادش او را منع میکند. (شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید، ج 14، ص 193)
✅ پیرو بحث قبلی شرارت تعرض کنندگان به ساحت مقدس و نورانی فاطمه(س) را در چند نکته یادآور می¬شویم:
✅ نکته اول: شرارت ذاتی عمر بن خطاب؛ کتاب¬های اهل سنت و شیعه در بارة شخصیت عمر بن خطاب نکات خاصی را بیان کرده¬اند. از آن نوشته¬ها بر می¬آید که عمر دارای روحیة خشن و نامتعادلی بود. در سابقة قبل از اسلام وی و چگونگی اسلام آوردنش نوشته¬اند که او سردستة گروهی اوباش بود و در برخورد با بعضی از مردم و یا کسانی که با آنها خرده حساب داشت، رفتاری خشن و مرگ¬آور داشت. (رفتاری شبیه شعبان بی¬مخ عصر پهلوی). (این مطلب را در منابع تاریخی و روایی ذیل چگونگی اسلام آوردن عمر در سال نهم بعثت می¬توانید مطالعه کنید)
✅ عمر به شدت نسبت به امیر المؤمنین، علی(ع) حسادت و بغض می-ورزید و به هر قیمتی مایل بود به مسند خلافت دست یابد. برای رسیدن به خلافت از اهانت به رسول خدا(ص) نیز ابا نداشت. (به داستان دوات و قلم در بحث¬های پیشین مراجعه کنید)
✅ بسیاری از پژوهشگران معتقدند عامل و باعث سقیفه و بر مسند خلافت نشاندن ابوبکر، عمر بوده است. با اشاره به پاره کردن نامة عُودتِ فدک از سوی ابوبکر به فاطمه(س) و اعتراض عمر به ابو بكر در خصوص نوشتن آن نامه ـ چه در حضور ابوبکر پاره کرده باشد و چه در کوچه ـ نشان از این حقیقت تلخ دارد که ابوبکر از خودش اختیاری نداشته است، بلکه تمام امور خلافت به دست عمر انجام ميشده و اراده و تصميم او در پيشبرد حكومت ابو بكر، نقش مهم و كليدي را داشته است.
✅ نکته دوم: ندامت و اظهار پشیمانی ابوبکر از آتش زدن خانة حضرت زهرا(س):
✅ علمای بزرگ اهل سنت نوشته¬اند: ابو بكر در بيمارى منتهى به مرگش پیوسته می¬گفت: «كاش خانة فاطمه را وامىنهادم و حرمت آن را نمىشكستم. كاش در سقيفه بنى ساعده با ابو عبيده يا عمر بيعت مىكردم و خود وزارت را بر عهده مىگرفتم.»
✅ من تمنياته عند موته: و منها قوله في مرضه ليتني كنت تركت بيت فاطمة لم أكشفه و ليتني في ظلة بني ساعدة كنت ضربت على يد أحد الرجلين أبي عبيدة أو عمر فكان هو الأمير و كنت أنا الوزير؛ (مروج الذهب مسعودی، ج 2 ص 302؛ الإمامة و السياسة دینوری ج 1 ص 18 و 19؛ العقد الفريد ج 2 ص 254؛ تاريخ اليعقوبي ج 2 ص 127، ذهبی در تاریخ اسلام و طبری در تاریخ طبری هم آن را ثبت کرده¬اند).
✅ می¬دانیم؛ پيامبر(ص) هرگز كار و مسئولیتی را به ابوبكر نسپرد، تنها ابلاغ سورة برائت را به او محول کرد، آن را هم به فرمان الهی باز پس گرفت و علی(ع) را جایگزین وی نمود. پس باید پرسید، كسى كه در رساندن پیام و آيات الهی معتمد نباشد، چگونه براى رهبرى امت مسلمان كه مستلزم رعايت همه احكام براى همه مردم و در همه مكان¬ها است می¬تواند شايستگى داشته باشد؟!
🤲 خدای تعالی به حرمت فاطمه زهرا(س) امت مسلمان را با ظهور منجی عالم از شر این انتخاب شیطانی و تبعات آن حفظ کند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (13)
✅ سؤال: آیا فدک آن¬قدر ارزش داشت که شخصیتی مانند حضرت زهرا(س)، سرور زنان دو جهان، یادگار پیامبر(ص)... به مسجد برود، خطبه بخواند و خلیفه مسلمین! را به چالش بکشد؟
✅ توضیح: فدک چیست؟ فدک روستا و باغی بود آباد و پرمحصول در سرزمین حجاز که تا مدینه 200 کیلومتر فاصله داشت. در عصر پیامبر(ص) آباد بوده و مزارع، نخلستانها و چشمههای آب بسیاری در خود داشت. (معجم البلدان حموی، ج 4، ص 238). فدک محل زندگی یهودیان بود و در جنگ خیبر بدون درگیری در اختیار پیامبر(ص) قرار گرفت و براساس آیة فیء (حشر/7) ملک پیامبر(ص) شد. (تاریخ الامم و الملوک طبری، ج 3، ص 15)
✅ سرزمین فدک اکنون در استان حائل کشور عربستان واقع شده است. شهر «الحائط» در آنجا بنا شده و به نام «وادی فاطمه» شناخته میشود و به نخلستانهای آن «بستان فاطمه» میگویند. همچنین مسجد و چاههایی در این منطقه وجود دارد که به «مسجد فاطمه» و «عیون فاطمه» مشهورند. (آثار اسلامی مکه و مدینه جعفریان، ص 396 و فدک از غصب تا تخریب کوپایی، ص 248)
بنابر نظر علمای شیعه و برخی از علمای اهلسنت، پیامبر(ص) پس از نزول آیه ۲۶ سوره اسراء «وَآتِ ذَا الْقُرْبَی حَقَّهُ: و حق خویشاوند را بده» که از او خواسته بود حق ذوی القربی را بدهد، فدک را به فاطمه(س) بخشید. (در المنثور سیوطی، ج 2 ص 158؛ شواهد التنزیل حسکانی، ج 2 ص 439 و 441 و...)
👈 چند نکته درباره آن:
✅ نکته اول: شبهات اهل سنت از قدیم و امروز در فضای مجازی (به ویژه شبکه-های وهابی) بیشتر بر این نکته تأکید دارند که فدک ارزش این را نداشت که حضرت زهرا(س) حاکم مسلمان را به چالش بکشد. در این باره به این مطالب عنایت کنید:
✅ ـ درآمد فدک را در عصر پیامبر(ص) از 24هزار تا 70هزار دینار (سکه طلا) نوشته¬اند: (الخرائج و الجرائح، ج 1 ص 113 و کشف المحجة ص 124). ابن ابی الحدید معتزلی می¬نویسد: ارزش درختان نخل فدک برابر بوده با نخلهای شهر کوفه در آن زمان که از شهرهای غنی در بهرهمندی از نخلستانهای وسیع بوده است. (شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید، ج 16، ص 236) :
✅ ـ فدک آن¬قدر درآمد داشت که معاویه(علیه العنه) آن را به سه بخش تقسیم کرده و به سه نفر به نام مروان بن حکم، عمر بن عثمان و فرزند ناخلفش یزید واگذار کرده بود. (نهج الحق و کشف الصدق، ص 370)
✅ ـ جوهری بصری می¬نویسد: هنگامی که عمر بن خطاب یهودیان را از حجاز بیرون کرد، ۵۰ هزار درهم بابت ارزش نیمی از فدک به آنان پرداخت کرد. (السقیفة و فدک، ص 98)
✅ نکته دوم: بیشتر مورخین و محدثین شیعه و تعدادی از بزرگان اهل سنت بر این مسئله اذعان کرده¬اند که فدک سه سال در تصرف حضرت فاطمه(س) بود و درآمد آن به وسیلة آن بانو هزینه می¬شد. همان¬ها تأکید و تصریح دارند که در آن سه سال کوچک¬ترین تغییری در زندگی فاطمه(س) از لحاظ اقتصادی، مادی حتی به ظاهر مشاهده نشد. یعنی درآمد فدک به نام فاطمه زهرا(س) بود و به کام نیازمندان امت مسلمان. این نکته¬ای بود که خلفای غاصب از آن بخوبی خبر داشتند و نمی¬خواستند بین امامت و مردم چنین ارتباطی برقرار باشد.
✅به یاری خدای تعالی در مطالب بعدی به نکات دیگری در بارة غصب فدک و وقایع بعد از آن خواهیم پرداخت.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🏴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (14)
✅ سؤال: کتاب¬های ما اهل سنت ـ تاریخی، روایی و تفسیر ـ به تواتر از مظلومیت حضرت زهرا(س) مطلب نوشته¬اند. سؤال اینجاست که چرا امت مسلمان فریادهای حق¬طلبی و مظلومیت آن بانو را نشنیدند و همراهیش نکردند؟
✅ توضیح: دانشمندان برجسته اهل سنت از نیش زدن عایشه به حضرت زهرا(س)، تا غصب ناروای فدک به وسیله ابوبکر، ضرب و شتم بانو توسط عمر و اراذل و اوباش همراهش، آتش زدن خانه¬اش و... به تواتر نوشته¬اند. متأسفانه امت مسلمان به ویژه دانشمندان سنی در مقابل این حقایق تلخ و جانکاه سکوت اختیار کرده و حاضر به دفاع از حق نشده¬اند. برای درک بهتر مطلب به این چند نکته توجه کنیم:
✅ نکته اول: این روزها اشرار جمع شده از نقاط مختلف جهان با نام داعش، تحریر الشام، جبهة النصره و... زیر پرچم «لا اله الا الله» و با نام عمر و ابوبکر و... که بر حلب سوریه تاخته¬اند و این شورش و ویرانی مورد حمایت کشور سنی ترکیه و پشتیبانی طالبان قرار گرفته است. در شعار شورشیان (ابومحمد جولانی) می¬شنویم که فریاد می¬زند: زنان سوری و ایرانی آماده باشند که مردان ما می¬آیند.
✅ راستی این بی¬حیایی و بی¬ناموسی که گریبان آنها را گرفته از کجا آورده-اند؟! به یقین در آیین محمد(ص) و در فرهنگ قرآن و سنت به هیچ عنوان چنین چیزی سابقه نداشت. البته اینان پیرو ابوبکر هستند، خلیفه غاصبی که خالد بن ولید را با عنوان گرفتن زکات به سوی قبیلة مالک بن نویره فرستاد. او ضمن خیانت به امان¬نامه و قولش، با کشتن مالک به زنش نیز در همان شب حمله تجاوز کرد. رئیس¬اش ابوبکر با دفاع از بی¬ناموسی وی او را سیف الاسلام خواندن و حاضر به اجرای حکم خدا در باره او نشد. آن دفاع غیرشرعی و منفعت¬پرستانه بعدها زمینة چنین بی¬ناموسی¬ها را فراهم کرد که امروز طالبان و داعش مروّج آن شده¬اند.
✅ دو سه شب پیش بود که مجری سیمای سراسری مصر پشت دوربین فریادمی¬زد: ای سران عرب! غیرت عربی¬تان کجا رفته؟! تعصب عربی¬تان چه شده است؟! شما عرب¬ها چرا این¬قدر بی¬غیرت شدید؟! اسرائیل به روی شما ادار می¬کند و شما واکنشی نشان نمی¬دهید و...
✅ نکته دوم: ابن ابی الحديد معتزلی در شرح نهج البلاغه نوشته: از استادم على بن فارقى، مدرس مدرسه غربى بغداد پرسيدم:
✅ آيا فاطمه(س) برای گرفتن فدک در ادعايش صادق بود؟
✅ پاسخ داد: بله.
✅ پرسيدم، پس چرا ابو بكر فدك را به او واگذار نكرد، با اينكه مىدانست فاطمه(س) راستگو است؟ استاد تبسم كرد، سپس جمله لطيف و زيبا و طنزگونهاى گفت: با اين كه چندان اهل شوخى و مزاح نبود، گفت: اگر روز اول به مجرد ادعاى فاطمه(س) فدك را باز مىگرداند، فردا فاطمه(س) ادعاى خلافت همسرش را مطرح مىساخت و مىبايست ابوبكر از مقام خلافت كنارهگيرى كند و در اين مورد عذر زمامدار خلافت پذيرفته نبود، چرا كه با عمل نخستش اقرار به صداقت و راستگویى دختر پيامبر(ص) كرده بود، و بايد پس از آن بدون نياز به بيّنه و شهود، هرگونه ادعایى مىكرد، قبول کند.
✅ ابن ابى الحديد مىافزايد: اين سخن صحيح و درست است گرچه استاد آن را به صورت شوخى بيان نمود. (شرح نهج البلاغه، ج 16، ص 284.)
✅ معنای دیگر سخن ابن ابی الحدید این است که خلفای غاصب برای نشستن بر مسند خلافت به هر رذالتی دست زده¬اند. مسلمانان نیز شاهد بوده و سکوت کرده¬اند؛ به ویژه دانشمندان و اندیشه¬ورزان.
✅ نکته سوم: بعد از انتشار کتاب وزین و ارزشمند الغدیر عده¬ای از اهل سنت نزد فرماندار شهر رفتند و گفتند: دستور دهید با علامه امینی برخورد شدید شود و کتابش از کتابفروشی¬ها و کتابخانه¬ها جمع¬آوری گردد. وی در پاسخ آنها گفت: ابتدا باید تمام کتاب¬ها، منابع و مصادر خودمان را جمع-آوری و نابود کنیم، سپس الغدیر را؛ زیرا الغدیر جز از منابع ما ننوشته است. (جرعه نوش غدیر، ص 122)
✅ این درخواست و پاسخ را از قول یک مفتی اهل سنت و قاضی شهر نیز نوشته¬اند. هر دو بیانگر این واقعیت تلخ است که سنی¬ها به انحراف دانشمندان¬شان از مسیر حق و ولایت اقرار دارند و متأسفانه سکوت را ترجیح داده¬اند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🔴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (15)
✅ سؤال: در منابع اهل سنت هیچ زنی در مقام و فضیلت قابل مقایسه با حضرت زهرا(س) نبوده و نیست. آیا رفتار ابوبکر با آن حضرت در غصب فدک و نپذیرفتن شهادت وی قابل توجیح است؟
✅ توضیح: برای شناختن عظمت و بزرگی حضرت زهرا(س) در منابع اهل سنت از صدها حدیث به این روایت توجه کنید: ابن عباس مىگويد: شبى كه فاطمه(س) را به خانة على(ع) مىبردند، پيامبر(ص) در برابر فاطمه، جبرئيل و ميكائيل از راست و چپ و هفتاد هزار فرشته از پشت سر فاطمه(س) حركت مىكردند و خداوند را تا سپيده دم تسبيح و تقديس مىنمودند» (تاريخ بغداد، ج 5، ص 7، ذخاير العقبى، ص 32، ينابيع المودة، ص 197، لسان الميزان، ج 2، ص 74).
✅ این توصیف را اهل سنت از آن بانوی گرامی کرده¬اند، امّا چگونه شد که ابوبکر کودتاچی با یک حدیث جعلی خودساخته، فدک، مِلک حضرت زهرا(س) را غصب کرد و او را آزرد، جای تعجب است. در خصوص غصب فدک به چند نکته کوتاه اکتفا می¬کنیم:
✅ نکته اول: غصب فدک با حدیث خودساخته و جعلی ابوبکر: ابوبکر با تکیه بر حدیثی از پیامبر(ص) (که گفته شده راوی آن فقط خود ابوبکر بود) مدعی شد پیامبران ارث نمیگذارند. متن حدیث.
✅ ـ وقتى¬كه فاطمه زهرا(س) حقش را که فدک باشد از ابوبکر طلب کرد، ابوبکر گفت: من شنیدم از سول خدا(ص) که ما پیامبران ارث بجا نمی-گذاریم و ماترک ما صدقه است...
👈 أَنَّ أَبَا بَكْرٍ قَالَ لِفَاطِمَةَ ع عِنْدَ مُطَالَبَتِهَا لَهُ بِالْمِيرَاثِ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ يَقُولُ نَحْنُ مَعَاشِرَ الْأَنْبِيَاءِ لَا نُوَرِّثُ فَسَلَّمَتْ ع لِقَوْلِهِ وَ لَمْ تَرُدَّهُ عَلَيْهِ. (الفصول المختاره، ص 331، صحیح بخاری،ج 5 ص177، صحیح مسلم، ج 3، ص 1380، شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 16 از ص 344 به بعد در چند مورد به این موضوع پرداخته است).
✅ نکته دوم: اقدام حضر زهرا(س) برای گرفتن حقش: هنگامى كه ابوبكر با تمسک به حدیث جعلی ارث فاطمه(س) را از او باز داشت، آن حضرت فرمود: «اكنون شما مىپنداريد كه من ارث نمىبرم؟ آيا به حكم جاهليت داورى مىكنيد؟... اى مسلمانان! [ابوبکر] ميراث پدرم را به ستم ستانده است. اللَّه اللَّه! اى فرزند ابى قحافه، آيا تو از پدرت ارث مىبری و من از پدرم ميراثى ندارم؟ همانا شگفتى آوردى! (شرح نهج¬البلاغه ابن ابى الحديد، ج 4، ص 79 و 92؛ اعلام النساء، ج 3، ص 208؛ بلاغات النساء، ص 14).
✅ نکته سوم: بزرگان اهل سنت می¬نویسند: اگر حديث ابو بكر راست بود همسران پيامبر(ص) بايد از آن حضرت مىشنيدند و چون نشنيده بودند، پس از مرگ رسول خدا(ص) همگی جز عايشه ارث شوهرشان را مطالبه کردند. (صحيح بخاری، ج 5، ص 187؛ مالك در الموطأ، ج 2، ص 256؛ النهايه ابن کثیر، ج 4، ص 203؛ شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 4، ص 83).
✅ بر اين اساس زنان پيامبر(ص) بر آن بودند كه ارث به آنها تعلق مىگيرد و هيچ يك سخنى از اين حديث ساختگى مخالف كتاب خدا به زبان نياوردند و اصلاً تا ده روز پس از مرگ پيامبر(ص) چنين حديثى در ميان نبود.
✅ نکته چهارم: ابو طفيل گفته: فاطمه(س) شخصى را نزد ابوبكر فرستاد و پيغام داد كه آيا تو از پيامبر(ص) ميراث مىبرى يا خاندان او؟ ابوبكر گفت: البته خاندان او. اين پرسش بسيار شگفت¬انگيز است؛ زيرا حضرت فاطمه(س) از ارث پرسيد و پاسخ ابوبكر اعتراف به حقانيت ارث بردن حضرت بود در حالى كه خود او به حديث جعلىاش دست يازيده بود. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 4، ص 81).
✅ در جای دیگری ابوبكرناخواسته با عملش ثابت کرد که حدیثی که به آن تمسک جسته، جعلی و باطل است. روزی امير المؤمنين، علی(ع) و عباس (عموی پیامبر) در استر، شمشير و عمامه پيامبر(ص) اختلاف كردند و ابوبكر آنها را ميراث امير المؤمنين دانست. (شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 4 ص 79 به نقل از کتاب السقیفه ابوبکر جوهری)
✅ مسلم است بر اساس حدیث جعلی ابوبکر، اگر آنها صدقه بودند به على(ع) تعلق نمىگرفتند و ابوبكر بايد آنها را از امام مىگرفت. وانگهى با اين فرض بايد اهل بيتى كه خداوند آنها را طاهر گردانيده بود مرتكب خطا شده باشند. پناه بر خدا از اين سخنان زشت و باورهاى باطل.
🍁 سوگمندانه باید بگوییم شهوت حکومت و خلافت چنان ابوبکر و رفقیش عمر را کور کرده بود که هیچ حرمتی را محترم نداشتند، حتی دروغ بستن به رسول خدا(ص).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍁 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (16)
✅ سؤال: عزاداری و پرداختن به مصائب حضرت زهرا(س) و وقایع تلخی که برای ایشان رخ داده، بعد از پانزده قرن چه نفعی برای مسلمانان دارد؟
✅ توضیح: این روزها گردانندگان شبکه¬های وهابی، بهایی و... با طرح این سؤال می¬خواهند شیعه را از عزاداری حضرت زهرا(س) جدا کنند؛ همان¬گونه که ابوبکر، عمر و سایر اصحاب سقیفه و در پی آنها بنی امیه و بنی عباس(علیهم لعنة الله) تلاش فراوان کردند تا عترت رسول خدا(ص) و اهل بیت(ع) از قرآن و مردم جدا کنند. براساس همین تفرقه و جدایی بود که امت مسلمان از صدر اسلام تا ظهور منجی آخرین همچنان گرفتار بوده و خواهد بود. در پاسخ آنها به چند نکته به اختصار اشاره می¬کنیم:
✅ نکته اول: حضرت زهرا(س) به عنوان برترین بانوی عالم هستی، سرور زنان دو عالم، دارای ابعاد والای شخصیتی و اخلاقی هستند. به اراده حق تعالی این شخصیت، مورد توجه خاص پیامبر اکرم(ص) و اهلبیت(ع) و بزرگان مسلمان و غیر مسلمان بوده و خواهند بود.
✅ امام زمان(عج) در یک روایت نورانی به زندگی مادرشان با نگاه کاربردی و الگوساز توجه کرده و فرمودند:
✅ ـ در [زندگی و رفتارهای] دختر رسول خدا(ص) ـ فاطمة زهرا(س) ـ برای من بهترین الگوهاست.
💐 وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ ص لِي أُسْوَةٌ حَسَنَة؛ (غیبت طوسی، ص 286 و احتجاج طبرسی، ج 2، ص 467).
✅ امام حسن عسکری(ع) در روایت نورانی در معرفی جایگاه مادر بزرگوارشان فرمودند:
✅ ـ ما حجت خدا بر مخلوقات هستیم و فاطمه(س) حجت خدا بر ماست.
💐 نَحنُ حُجَّةُ اللّه عَلَی الخَلق وَ فَاطِمَةُ حُجَّةٌ عَلَینَا؛ (عوالم العلوم و المعارف، ج 1، ص 1030)
✅ نکته دوم: برخورد با ظالم و ظلم¬ستیزی حضرت زهرا(س): اسماعیل بخاری در کتاب «صحیح» ماجرای غصب فدک را بیان و در ادامه حدیث می¬گوید که فاطمه(س) در مقابل ابوبکر [که با تهدید و زور شمشیر از مردم بیعت گرفته بود] ایستاد و از حق غصب شده¬اش دفاع کرد و تا آخر عمرش از این حق طلبی دست برنداشت. نسبت به ابوبکر غضبناک و با او قهر بود. (صحیح بخاری، ج 4، ص 79)
✅ شمس¬الدین ذهبی شافعی اشعری مسلکِ دشمن امیر المؤمنین، علی(ع) در مبارزه حضرت زهرا(س) با خلیفة کودتاچی می¬نویسد: زهرا(س) وصیت کرده بود که خلیفه و منسوبان وی حق آمدن بر سر جنازة وی را ندارند. عصر روزی که فاطمه(س) از دنیا رفت، عایشه به خانة فاطمه(س) آمد، ولی ام سلمه در قاب در ایستاد و اجازه نداد که او بر سر جنازة زهرا(س) حاضر شود. گفت: من دختر خلیفه و همسر پیامبر(ص) هستم. شنید: هرکس می¬خواهی باش! این وصیت و خواست زهرا(س) است.
عایشه رفت و ساعتی بعد با پدرش که ردای خلافت برتن داشت، آمد بازهم هر دو با منع ام سلمه نتوانستند بر جنازة زهرا(س) حاضر و برای خودشان وجه¬ای کسب کنند.
✅ این دو روایت، بیانگر سیره حضرت زهرا(س) در برابر ظالم و بی¬تفاوت نبودن در برابر ظلم است، زیرا سکوت در برابر ظالم جایز نیست.
✅ نکته سوم: دفاع از ولایت: آنچه در سقیفه رخ داد یک حرکت شیطانی بود برای نابودی اسلام و قرآن، فاطمه(س) با اقدام مناسب و سنجیده از ولایت نقشة دشمن را بر آب کرد. آن حضرت در دفاع از امامت اقدام¬های متنوعی داشت. مثل معرفی امام؛ حضرت فاطمه(س) فرمود: «مَثَلُ الاِمامِ مَثَلُ الکَعبَة اِذتُؤتى وَ لاتَأتى؛» (کفایة الاثر، ص 199) مثل امام، مانند کعبه است که باید مردم (براى طواف) به سراغش بروند نه اینکه کعبه به سراغ مردم برود.
✅ حضرت زهرا(س) با هزینه کردن سلامتی، جان، فرزند و تحمّل تجمع شیطانی اراذل و اوباش اعزامی از سوی خلیفه غاصب در مقابل خانه¬اش، تهدید اراذل و اوباش به سرپرستی عمربن خطاب او و خانواده¬اش را و آتش زدن خانه¬اش از یک سو و منع حضور دشمنان خدا و رسولش در کنار جنازه¬اش و مخفی نگهداشتن قبر مطهرش تا قیامت روش مبارزه با ظالم و ظلم و ایستادگی در برابر آنان و... را به شیعیان امیرالمؤمنین(ع) آموخت.
✅ کلام آخر: وقتی حجت خدا(عج) رفتار و روش فاطمه(س) را در زندگی برای خودش اسوه و نمونه میداند، جا دارد که ما هم در سبک زندگی دینی ـ ظلم¬ستیزی، حق¬طلبی، عبادت، معاشرت با دیگران، کار در خانه، تربیت فرزند، همسرداری، ایثار و مقدم داشتن دیگران بر خود و... ـ به آن حضرت اقتدا کنیم و زندگیمان را براساس آموزههای ایشان پیاده کنیم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍓 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (17)
✅ سؤال: ردای خلافت را مردم بر تن ابوبکر پوشاندند یا عمر؟
✅ توضیح: منابع اهل سنت بیش از شیعیان به این موضوع پرداخته¬اند که انتخاب ابوبکر به خلافت با برنامه¬ریزی، شانتاژ و اقدام عملی عمر انجام گرفت و ابوبکر در آن نقش چندانی نداشت. تعدادی از دانشمندان سنی در واقع به این حقیقت اقرار کرده¬اند که ابوبکر عملة عمر و آلت دست وی برای رسیدن به اهداف ضددینی وی بود. در این باره به چند نکته اشاره می¬کنیم:
✅ نکته اول: برنامه¬ریزی از قبل: عمر ضمن اقرار به احساس خطر از وصیت رسول خدا(ص) برای انتخاب علی(ع) به رهبری امت، آن وصیت را هذیان و مراسم درخواست قلم و دوات را به هم زد. اما هنگامى كه ابوبكر او را در حالت اغماء و بيهوشى جانشين خود ساخت، كاملا سكوت كرد؟! روايت كردهاند كه ابوبكر به عثمان ـ که کاتب وصیت ابوبکر بود ـ فرمان داد بنويسد: اما بعد، سپس از هوش رفت و عثمان چنين نوشت: «اما بعد، عمر بن خطاب را بر شما خليفه كردم، از او بشنويد و فرمان بريد.» اين روايت متواتر است و سنيان در اثبات خلافت عمر به آن استناد مىكنند. حتی در ادامة روایت نوشته¬اند که ابوبکر به عثمان گفت: قسم به خدا اگر نام خودت را می¬نوشتی، سزاوار بود» (جامع احادیث سیوطی، ج 25، ص 173؛ تاریخ دمشق ابن عساکر، ج 39، ص 185؛ الریاضی النضرة فی مناقب العشرة طبری، ج 3، ص 52، کنز العمال متقی هندی، ج 5، ص 681 و...)
✅ نکته دوم: صحنه¬سازی و شانتاژ: هنگام فوت رسول خدا(ص) چون ابوبکر در باغش محله سُنح (20کیلومتری مدینه) بود، عمر بن خطاب تا رسیدن وی شمشیر به دست در کوچه¬های مدینه می¬چرخید و فریاد می¬زد: «پیامبر(ص) نمرده است و نخواهد مرد....» وقتی ابوبکر از راه رسید و آیة «وَ مَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِل؛ آل عمران/144» را برایش خواند گفت: آری گویی تازه این آیه را می¬شنوم. (الملل و النحل، ج 1 ص 23؛ تاریخ الخمیس، ج 2، ص 167؛ صحیح بخاری، ج 6، ص 17؛ شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید معتزلی، ج 12 ص 195). این آیه را عباس، عموی پیامبر(ص)، مغیره و دیگران نیز به عمر خوانده بودند ولی نپذیرفته بود، اما با رسیدن ابوبکر زمینه را برای خیانت و جنایت سقیفه آماده می¬بیند، دست او را می¬گیرد و با رفیقان مرتددش به سقیفه می¬رود و با پوشاندن ردای غصبی خلافت بر تن نامبارک رفیقش اختلاف و فتنه در امت مسلمان رقم می¬زند.
ابن ابی الحدید می¬گوید: آن همه جنجال بهانة اتلاف وقت برای رسیدن ابوبکر بود و جز این علتی نداشت. (شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید معتزلی، ج 12 ص 195).
✅ وی در جای دیگر می¬گوید: اگر عمر نبود، ابوبکر به خلافت نمی¬رسید. (شرح نهج¬البلاغه، ج 1 ص 174).
✅ نکته سوم: عمر آن هنگام كه ردای غصبی خلافت را بر ابوبكر می¬پوشاند به میان مردم آمده و با صراحت، نادرستى و نااستوارى گفتار و رفتارش را در فوت پیامبر(ص) بيان می¬کند: «امّا بعد، من ديروز سخنى با شما گفتم كه حقيقت نداشت...
✅ نکته چهارم: تهدید و تطمیع: عمر با دستور ابوبکر آتش به خانة زهرا(س) برد تا به سایر اصحاب بفهماند که هرکس با خلافت غصبی ابوبکر در بیفتد در هر جایگاه و مکانی باشد، جان سالم بدر نخواهد برد.
✅ نکته پنجم: اجبار بر بیعت. عمر بيعت ابوبكر را بر مردم اجبارى ساخت و با آنان به نزاع برخاست (الامامة و السیاسة ابن قتیبه، ج 1، ص 14). خردمندان بنگرند، آيا گرايش به چنين باورهاى باطلى سزاوار است؟ پيامبر كه بزرگترين فرستاده خدا بود و آيينش برترين دين¬ها است از يهود به ستاندن جزيه بسنده كرد و آنها را به قوة قهرى وادار به اطاعت نکرد، مسيحيان و زردشتيان را به سوزاندن مجازات نكرد؛ پس چگونه عمر صحابی پيامبر(ص) با اهل بيت او چنان كرد، با آنكه مسأله امامت نزد اهل سنت نه از اصول عقايد است و نه از اركان دين، بلكه امرى متعلق به مصالح مردم در دنيا است پس چگونه مىتوان كسى را به سبب نپذيرفتن آن مجازات كرد؟
🌷 سخن امیر المؤمنین، علی(ع) خطاب به عمر بن خطاب در این خصوص را می¬توان بهترین پاسخ دانست که فرمود:
💐 فَقَالَ عَلِيٌّ ع احْلِبْ حَلْباً لَكَ شَطْرُهُ اشْدُدْ لَهُ الْيَوْمَ لِيَرِدَ عَلَيْكَ غَدا؛ شيرى بدوش كه از آن، سهمى [ هم] از آنِ تو باشد. (انساب الاشراف بلاذری، ج 1 ص 578؛ الامامة و السیاسة ابن قتیبه، ج 1، ص 29، غایة المرام بحرانی، ص 557؛ احتجاج طبرسی، ج 1، ص 74)
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🔥 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (18)
✅ سؤال: چرا رهبران اهل سنت در تبیین و اجرای احکام و قوانین الهی بجای شایسته¬سالاری از عنصر لجاجت بهره گرفته¬اند؟
✅ توضیح: با نگاهی به منابع اهل تسنن به ویژه در مبانی فقه و مقایسه¬ای که بزرگان این مذهب بین فقه فرقه¬های چهارگانه انجام داده¬اند، به خوبی می¬توان فهمید که فقیهان آنها در پی اجرای نیت شوم عمر بن خطاب و روش وی را در مبارزه با اسلام محمدی(ص) انتخاب و به جای شایسته¬سالاری به لجاجت، دشمنی و دفاع زشت و بد روی آورده¬اند. برای درک بهتر موضوع به این دو مطلب عنایت کنید:
✅ نکته اول: عمر پیشرو لجوجان در دین¬داری: اهل سنت در نقل ماجرای شورای شش نفره و ساختگی عمر نوشته¬اند که پس از این انتخاب عمر هر شش نفر نامزد را طلبید و با آنها سخن گفت. عمر هریک از آنها را آن¬گونه که بودند، توصیف کرد. ... در باره عثمان و علی(ع) چنین گفته است:
✅ ـ اى عثمان! سرگين از تو بهتر است! اگر بر مردم امير گردى فرزندان ابى معيط را بر گردن خلق سوار مىكنى و اگر چنين كنى كشته خواهى شد. (عمر سه بار اين سخن را تكرار كرد).
✅ ـ اى على به خدا سوگند اگر ايمان تو با ايمان اهل زمين سنجيده شود از همه آنها برتر است... به خدا سوگند من مرتبه و مقام اين مرد را مىدانم، اگر او را بر شما امير كنم به راه روشنتان برد.
✅ فرزندش عبدالله پرسيد: پس چه چيز مانع از انتصاب او به خلافت است؟
✅ ـ عمر گفت: خلافت و نبوت را براى بنى هاشم جمع نمىكنم. (شرح نهج-البلاغه ابن ابی الحدید، ج 3، ص 170؛ الامامة و السیاسة ابن قتیبه، ج 1، ص 24)
✅ نکته دوم: در مورد فقه مذاهب چهارگانه اهل سنت و ارزش آنها اکتفا به این حکایت کافی است:
امام الحرمين جوينى (478م) در كتابش «مغيث الخلق في اختيار الحق» حكايت كرده كه سلطان محمود سبكتگين حنفى بود و علم حديث را دوست داشت. در حضور وی مردم و دانشمندان احاديث را از شيوخ مىشنيدند و خودش نيز مىشنيد. سلطان از معانى روايات پرسش مىكرد و بيشتر آنها را موافق مذهب شافعى مىديد، پس اين انديشه به خاطرش راه يافت كه شايد مذهب شافعى بر حق باشد. او فقيهان را در مرو گرد آورد و خواست كه در برترى يكى از دو مذهب سخن برانند، اتفاق كردند كه در حضورش دو ركعت به دو مذهب بخوانند و سلطان بهترین را برگزيند.
✅ قفّال مروزى به طهارتى پاكيزه و شرايط معتبر نماز به¬سوى قبله ايستاد و نمازى نيكو با اركان و آداب و سنن بجاى آورد و گفت: «شافعى نمازى جز اين را نمىپذيرد.» سپس پوست دباغى شدة سگى را به تن كرد، اندامش را به پليدى آلود، به شراب خرما وضويى واژگونه ساخت. (تابستان بود و قفّال در بيابان ايستاده بود و مگسان بر او گرد آمدند). رو به قبله ايستاد و بى نيت در وضوء، تكبيرى به پارسى گفت و به پارسى خواند: «دو برگك سبز». بى درنگ بانگى چون خروس برآورد بى ركوع و تشهد، بادى رها ساخت و نماز را به پايان برد [نماز را بجای تشهد و سلام با باد معده صدادار به پایان برد]. آنگاه گفت: «اى سلطان، اين نماز ابو حنيفه است.» شاه گفت: اگر اين نماز ابو حنيفه نباشد بى گمان تو را خواهم كشت كه هيچ متدينى، چنين نمازى را صواب نمىداند. حنفيان منكر شدند و قفّال گفت تا كتب ايشان حاضر ساختند. سلطان امر كرد كه دبيرى مسيحى، هر دو مذهب را بخواند و نماز ابو حنيفه را همچنان يافتند كه قفّال گزارده بود. شاه از مذهب حنفى به شافعى گراييد.». (وفیات الاعیان ابن خلکان، ج 4، ص 267).
🔰 برای آشنایی با اختلافات فقهی مذاهب چهارگانه به کتاب¬های «الفقه علی المذاهب، البدایة المجتهد و...» می¬توانید مراجعه کنید.
🌷 شما عزیز مسلمان خردمند داوری کن! آیا با این روش نماز خواندن اعتباری برای قرآن، سنت، عقل و اجماع باقی می¬ماند؟ روش ابوحنفیه در فقه مخالفت و لجاجت با امام جعفرصادق(ع)، تعارض با قرآن و سنت، پیروی از عمر در دفاع بد از اسلام برای نابودی ارکان دین بود.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
💥 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (19)
✅ سؤال: چرا دانشمندان اهل سنت حقایق دین را از عامة مردم پنهان کردند؛ این حرکت از سر دشمنی با اهل بیت رسول خدا(ص) بود یا منفعت طلبی و حفظ قدرت؟
✅ توضیح: همان¬گونه که در مطالب پیشین بیان شد، دانشمندان اهل سنت از صاحبان صحاح گرفته تا مسند نویسان، سنن و سیره نویسان و... در مواجه با حقیقت جانشینی پیامبر(ص) و جایگاه اهل بیت(ع) در جامعه و نظام اسلامی به تبعیت از کودتای سخیف سقیفه کوتاهی فراوان داشتند و همیشه به نفع صاحبان قدرت قلم زده¬اند. در حقیقت آنان با تمسک به شعار شیطانی خلیفة دوم «حَسبُنَا کِتَابَ الله» علم ستیزی و مبارزه با حق و حقیقت را پیشه ساخته¬اند. رسول خدا(ص) در عواقب عالِم ستیزی و پنهان داشتن علم از مردم چنین هشدار داده¬اند:
✅ ـ هرکس دانش بیاموزد و نهان سازد، خدایش به روز رستاخیز لجامی از آتش بر او زدند. [دانش را باید منتشر کرد]
💐 وَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ عَلِمَ عِلْماً وَ كَتَمَهُ أَلْجَمَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ بِلِجَامٍ مِنَ النَّارِ. (سنن ابن ماجه، ج 1 ص 96؛ مسند أحمد، ج 2 ص 296؛ و مصابيح السنة للبغوي، ج 1 ص 16 و...)
✅ ـ علم را از دست مردم نمىگيرند، عالِم را مىگيرند تا چون عالِمى نماند عالِمنمايان را به رياست گزينند و معارف و مسائل دين را از آنان پرسند و آنها نادانسته پاسخ گويند خود گمراهند و ديگران را نيز گمراه کنند.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لَا يُقْبَضُ الْعِلْمُ انْتِزَاعاً مِنَ النَّاسِ وَ لَكِنَّهُ يُقْبَضُ الْعُلَمَاءُ حَتَّى إِذَا لَمْ يَبْقَ عَالِمٌ اتَّخَذَ النَّاسُ رُؤَسَاءَ جُهَّالًا اسْتَفْتَوْا فَأَفْتَوْا بِغَيْرِ عِلْمٍ فَضَلُّوا وَ أَضَلُّوا.(تحف العقول ص 37).
نکته اول: عالِم اول و آخر هر دو جهان علی(ع) بود: از خلفای سه گانه گرفته تا دانشمندان عامه همگی به این حقیقت اقرار کرده¬اند که عالِم¬تر و داناتر از علی(ع) در میان امت مسلمان بعد از پیامبر(ص) نبود و نخواهد بود. این کلام علامه طباطبایی(ره) برای شناخت آن امام همام کافی است: «از میان دوازده هزار صحابی رسول خدا(ص) شاید دوازده گفتار حکمت بجا نگذاشته¬اند، اما امیر المؤمنین، علی(ع) غیر از خطبه¬ها، نامه¬ها و وصایایش 11600کلمة حکمت به یادگار گذاشته است». (کتاب امیر مؤمنان، علی(ع) از دیدگاه شخصیت¬های برجسته، ص 46).
✅ نکته دوم: حاکمان نادان و مردم نادان¬پرور: در تمام متون روایی و اعتقادی اهل سنت اگر بررسی و تحقیق کنیم به قطع به تعداد انگشتان یک دست از خلفای غاصب نمی¬توان سخن حکمت¬آمیز پیدا کرد که از اندیشه و فکر آنها تراوش کرده باشد، لیکن سخنان باطل، ضالّه، مخالف قرآن و سنت فراوان از آنها نقل شده است. (در این موضوع می¬توانید به کتاب «اجتهاد در مقابل نص، علامه سید شرف¬الدین» که فقط سخنان باطل و گمراه¬کننده عمر بن خطاب را در پانصد صفحه از کتاب¬های اهل سنت جمع¬آوری کرده است، مطالعه کنید).
✅ نکته سوم: عناد و کفر ابو حنیفه امام حنفیان: در باره ابو حنیفه بنیانگذار فقه حنفی و از یکی از چهار فقیه اهل سنت محققین اهل سنت کافی است فقط به این سخن خطیب بغدادی از علمای اهل سنت توجه کنیم: «يوسف بن اسباط مىگويد: ابو حنيفه چهار صد حديث يا بيشتر، از روايات رسول خدا(ص) را انكار كرد و آنها را ساختگى شمرد. محمّد بن شجاع ابو عبد اللَّه، فقيه عراقيان نيز در جهت يارى ابو حنيفه نيرنگ مىباخت و چارهانديشى مىكرد.
✅ على بن جرير گفته است، بر ابن مبارك داخل شدم. مردى با او سخن مىراند: دو تن در مسألهاى اختلاف داشتند يكى رأى ابو حنيفه را بيان كرد و ديگرى حديث پيامبر(ص) را. ابن مبارك به آن مرد گفت: رأى ابو حنيفه را تكرار كن؛ او چنين كرد. ابن مبارك گفت: اين سخن كفر است، كفر.
✅ من ابن مبارك را مخاطب ساختم كه به سبب تو كفر ورزيدند و كافر را امام ساختند. دليل سخنم را پرسيد و گفتم: به روايات تو از ابو حنيفه؛ گفت: از خداوند به جهت رواياتم از ابو حنيفه آمرزش می¬طلبم.
🔰 (تاريخ بغداد، ج 5، ص 351، ج 13، ص 414) نيز خطيب در تاريخ خود (ج 13، ص 379) آمرزش خواستن ابو حنيفه از كفر را از گروه بسيارى نقل كرده است. برای اطلاع بیشتر از لغزش و فتواهای غلط، گمراه¬کننده، ضد قرآن و سنت ابو حنیفه می¬توانید به ترجمه کتاب نهج¬الحق و کشف الصدق از صفحه 400 به بعد مراجعه کنید)
🌷 از شر افراد گمراه کننده و دشمن علم و عالِم باید به خدا پناه برد.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🔴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (20)
✅ سؤال: چرا دانشمندان اهل سنت به منافق، کافر و حرام¬زاده بودن دشمن علی(ع) بیش از شیعیان پرداخته¬اند؟
✅ توضیح: منابع اهل سنت در کنار یادآوری لغزش ابوبکر، عمر، عثمان، عایشه، ابوحنیفه و... در دین و به ویژه دشمنی با علی(ع) فراوان روایت¬هایی را از قول رسول خدا(ص) نقل کرده¬اند که دشمن علی(ع) کافر، منافق، حرام¬زاده و حتی زنازاده است. نکته جالب¬تر اینکه همان¬ها در متون سیره و تاریخ مطالبی را در زنازاده بودن عمر بن خطاب، معاویه بن ابی سفیان، عمرو عاص و... نوشته¬اند، در حالی¬که متون روایی و تاریخی شیعه چنین روایت¬هایی را نقل نکرده و یا از متقدمین مثل ابن شهرآشوب به از نقل متون اهل سنت مواردی را نوشته¬اند. به چند مورد در این باره اشاره می-کنیم:
✅ نکته اول: دشمن علی(ع) کافر است:
✅ ابن مغازلى شافعی در کتابش «المناقب» از ابو ذر غفارى روايت كرده است كه گفت: رسول خدا(ص) فرمود:
✅ ـ هر كس با على(ع) عداوت و دشمنى كند، كافر است. او مانند كسى است كه با خدا و رسولش جنگ كرده است. هر كس در (حقّانيت) على(ع) شك كند، او نیز كافر است.
💐 عنْ أَبِي ذَرٍّ الْغِفَارِيِّ رَحْمَةُ اللَّهِ عَلَيْهِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ نَاصَبَ عَلِيّاً الْخِلَافَةَ بَعْدِي فَهُوَ كَافِرٌ وَ قَدْ حَارَبَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ مَنْ شَكَّ فِي عَلِيٍّ فَهُوَ كَافِرٌ.
🔰 (منابع: موصلي در بحر المناقب، ج 7 ص 330؛ ابن المغازلي در المناقب ص 45؛ في كنوز الحقائق ص 156؛ ينابيع المودة حنفی قندوزی، ص 181).
👈 نکته دوم دشمن علی(ع) حرام¬زاده است:
امام شافعی یکی از چهار امام اهل سنت در این باره می¬گوید:
✅ ـ شنيدم از مالك بن انس كه از پدرش نقل ميكرد: ما مردان حرامزادة قبيلهمان را به دشمني آنان با علي بن ابيطالب(ع) ميشناختيم.
✅ الشَّافِعِيَّ يَقُولُ سَمِعْتُ مَالِكَ بْنَ أَنَسٍ يَقُولُ قَالَ أَنَسُ بْنُ مَالِكٍ مَا كُنَّا نَعْرِفُ الرَّجُلَ لِغَيْرِ أَبِيهِ إِلَّا بِبُغْضِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ. (الفرق المتفرقه ابومحمد عثمان، ص 27؛ حموینی در فرائد السمطین از قول انصار نقل کرده است؛ مناقب ابن شهر آشوب، ج 2 ص 207).
✅ حاکم حسکانی فقیه و مفسر سنی از قول جابر بن عبدالله انصاری روایت کرده:
✅ پيامبر(ص) فرمود: اي على! به خدا سوگند كه از قريش كسى تو را دشمن نمىدارد، مگر زناكار و... اى گروه انصار! فرزندان خود را به محبت على(ع) وادار كنيد... سپس در ادامه می¬نویسد:
✅ ـ در واقعة حرّه اولاد خود را با محبت على(ع) مىآزموديم، پس هركدام كه او را دوست مىداشتند، مىدانستيم كه او از اولاد ماست و هركس او را دشمن مىداشت، از او دور مىشديم.
✅ قالَ جَابِرٌ: كُنَّا نَبُورُ أَوْلَادَنَا فِي وَقْعَةِ الْحَرَّةِ [كَذَا] بِحُبِّ عَلِيٍّ فَمَنْ أَحَبَّهُ عَلِمْنَا أَنَّهُ مِنْ أَوْلَادِنَا، وَ مَنْ أَبْغَضَهُ أَشْفَيْنَا مِنْهُ. (شواهد التنزيل، ج1 ص 448؛ حاکم حسکانی فهرست بلندی از راویان و کتابهای اهل سنت که این حدیث را نقل کرده¬اند در یک صفحه ذیل همین حدیث نوشته است. همچنین علامه اميني در جلد سوم الغدير از صفحه 40 تا 46 و فيروزآبادي در فضائل الخمسه في صحاح السته ص 208 و 209 احاديثی از اهل سنت با همين مضمون نقل كردهاند.).
✅ رسول خدا(ص) فرمود: هرکس حق علی(ع) را نشناسد در یکی از سه گروه جای دارد: مادرش از زنا او را باردار شده، یا در ناپاکی به او حامله شده و یا منافق است.
💐 قالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص): مَن لَا يَعرِف حَقَّ عَليٍّ فَهُوَ وَاحِدٌ مِنَ الثَّلاثَةِ: إِمَّا أُمَّهُ الزَّانِية، أَو حَمَلَتهُ أُمَّهُ مِن غَيرِ طُهرٍ، أَو مُنَافِقٍ؛ (ينابيع المودة حنفی قندوزی ص 252؛ مناقب محمد صالح الترمذي ص 203).
👈 حضرت امیر المؤمنین، علی(ع) نیز در این موضوع فرموده¬اند:
✅ ـ دوست نميدارد مرا مگر مؤمن و دشمني نميكند با من مگر منافق حرامزاده.
💐 قالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع لَا يُحِبُّنِي إِلَّا مُؤْمِنٌ وَ لَا يُبْغِضُنِي إِلَّا مُنَافِقٌ وَلَدُ حَرَامٍ. (مناقب ابن شهر آشوب، ج 2 ص 314)
این ماجرای جالب را هم شیخ بهایی در کشکول نقل کرده است.
روزی هارون عباسی از بهلول خواست تا چهل حرامزاده را برایش حاضر کند. بهلول رفت و بعد از مدت کوتاهی به همراه چهل نفر برگشت! بفرمایید! این هم کسانی که خواستی!
هارون با تعجب پرسید: ـ چگونه به این زودی توانستی اینها را یکجا جمع کنی؟!
ـ خیلی آسان بود جناب خلیفه!
ـ چطور آسان بود؟
ـ رفتم بالای بلندی قصر و گفتم که هرکس دشمن علی بن ابی طالب(ع) است بیاید. قریب به هزار نفر گرد آمدند و من از میان آنها این 40 نفر انتخاب کرده و آوردم.
هارون در حالی که به زور لبخند می¬زد در کار بهلول حیران ماند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌷 نگاه مختصری به زندگی جناب ام البنین!
✅ نام: فاطمه (معروف به فاطمة کلابیه)
✅ کنیه: ام البنین
✅ نام پدر: حزام بن خالد
✅ نام مادر: شمامه [ثمامه] یا لیلا
✅ تاریخ ولات: نامشخص (بعضی پنج سال قبل از هجرت نوشتهاند)
✅ تاریخ وفات: سیزدهم جمادی الثانی سال 62ق. بعضی هم سال 70ق. نوشتهاند.
✅ محل دفن: مدینه، کنار در خروجی قبرستان بقیع به سمت خیابان بین الحرمین)
✅ دوستداران اهل بیت(ع) جناب ام البنین(س) را بیشتر با نام فرزندش حضرت عباس بن علی(ع) میشناسند. برای معرفی مختصر این بانوی بزرگوار به چند نکته اشاره میکنیم:
✅ ـ جناب ام البنین در رگ و ریشه از خاندان ریشه¬دار، شجاع و اهل بخشش و سخاوت، فرزندان بنی کلاب جد بزرگ پیامبر(ص) و امیر المومنین(ع) از طریق پدر و مادرشان هستند. خاندان ام البنین در شجاعت، کرم، اخلاق، هنر، وجاهت اجتماعی و بزرگواری پس از قریش، سرآمد قبایل گوناگون عرب بوده¬اند. (مقاتل الطلبین، ص 22 و قمر بنی هاشم مقرم، ص 9).
✅ ـ بعد از شهادت فاطمة زهرا(س) بنا به درخواست امیر المؤمنین، علی(ع) از برادرشان جناب عقیل ـ که نسبشناس کاردانی بودند ـ مبنی بر انتخاب بانویی با اصل و نسب و از خانوادهای شجاع و دلیر برای ازدواج با وی، توسط جناب عقیل انتخاب و به مولا(ع) معرفی شد. در تاریخ ازدواج وی اختلاف فراوان است.
✅ ـ جناب ام البنین بعد از این ازدواج با نگاه یک وظیفة شرعی و الهی، تلاش در خدمت به فرزندان فاطمة زهرا(س) آغاز و با تمام توان به خدمتگذاری آنها پرداخت، تا جایی که نوشتهاند: فرزندان حضرت زهرا(س) را به فرزندان خودش ترجیح میداد.
✅ ـ وی از امام علی(ع) صاحب چهار فرزند پسر به نامهای عباس، عبدالله، جعفر و عثمان شد که هر چهار نفر ایشان در کربلا به شهادت رسیدند.
✅ـ جناب ام البنین بعد از شهادت امام علی(ع) مانند سه همسر دیگر مولا(ع) به احترام ایشان، از ازدواج با فرد دیگری امتناع کرد و تا پایان عمر مجرد زیست.
✅ ـ نسل و فرزندان جناب ام البنین از نوة گرانقدرشان جناب عبیدالله بن عباس تکثیر و رشد فراوانی داشتند.
✅ ـ بعد از ورود کاروان اسرای کربلا به مدینه و خبردار شدن جناب ام البنین از شهادت امام حسین(ع) و چهار فرزندش، در قبرستان بقیع جایی را برای خود گرفت و هر روز از صبح تا شام در آنجا حاضر شده و به عزاداری، شیون و نوحه میپرداخت. تا جایی که نوشتهاند: فردی پلید و قسی القلبی همچون مروان با نوحههای وی به گریه میافتاد و اشک میریخت. البته این عزاداری بیشتر جنبة سیاسی و تبلیغ علیه حکومت اموی داشت.
✅ ـ در ادب، بزرگواری و شناخت وی همین بس، وقتی وارد خانة امام علی(ع) شد، برای اینکه فرزندان حضرت زهرا(س) با شنیدن نام وی که همنام فاطمة زهرا(س) بود، ناراحت و غمگین نشوند، از مولا(ع) خواست که او را با کنیه [ام البنین] صدا بزنند و از بردن نام فاطمه خودداری کنند.
✅ ـ علاقهمندان میتوانند مطالب مربوط به زندگینامه جناب ام البنین(س) را در کتابهای مقاتل الطالبین ابوالفرج اصفهانی، مقتل جامع سید الشهداء(ع)، بخش فرزندان امام علی(ع)، قمر بنی هاشم عبدالرزاق مقرم و کتاب¬های حاوی زندگینامه حضرت ابوالفضل(ع) مطالعه کنند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷
🔴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (21)
✅ سؤال: چگونه ممکن است رسول خدا(ص)، با آن عظمت و جلالت در سن شصت سالگی همسرش عایشه را به دوش گرفته و به تماشای مطربان و رقاصان آن هم در مسجد ببرد؟
✅ توضیح: سوگمندانه باید بگوییم که در کتاب¬های مهم اهل سنت مثل صحیح بخاری، صحیح مسلم، سنن ترمذی و... روایت¬هایی از عایشه نقل شده است که ساحت مقدس و نورانی رسول گرامی اسلام(ص) و مقدسات دینی را مورد شبه قرار می¬دهند. از جملة آنها روایت¬هایی هستند که عایشه ادعا کرده که سوار بر پشت یا شانة پیامبر(ص) به مجالس رقص و آواز رفته و تماشا کرده تا خسته شده است. برای پی بردن به صحت و سقم این احادیث خیلی مختصر به چند نکته اکتفا می¬کنیم:
✅ نکته اول: جایگاه رسول خدا(ص) در نزد مسلمان و جهانیان: می¬دانیم حضرت محمد(ص) آخرین پیامبر و برگزیدة خدای تعالی است که در مقام و منزلت، اشرف مخلوقات حق تعالی و معصوم از هرگونه عیب، خطا و معصیت است. متأسفانه بزرگان و دانشمندان اهل سنت به دلیل سرپوش گذاشتن به خطاهایی مانند غصب خلافت امام علی(ع) توسط خلفای غاصب، تجمع اهانت¬¬آمیز در مقابل خانه¬¬اش، تهدید به کشتن وی، همسر، همراهان و خانواده¬اش و سرانجام آتش زدن در خانه که باعث شهادت فرزندش و آسیب به همسرش ـ تنها یادگار پیامبر اعظم(ص) ـ شد، با ساختن احادیث جعلی نسبت به حضور پیامبر(ص) در مجالس رقص و آواز که با مقام و منزلت وی مناسبتی ندارد، تلاش کرده¬اند تا از عظمت وی و اهل بیت(ع) بکاهند. آنان اهانتی را به رسول خدا(ص) کرده¬اند که هیچ آدم باغیرتی برای خود و خانوده¬اش چنین رفتاری را نمی-پسندد تا چه رسد به پیامبر خدا(ص).
✅ نکته دوم: طهارت و قداست مساجد، به ویژه مسجد النبی(ص): مساجد در اسلام از جایگاه والایی برخوردارند و رسول اکرم(ص) نیز دستورات فراوانی درباره آنها صادر کردهاند که نشان دهنده احترام و اهمیت فوقالعاده این مکان عبادی در نزد ایشان است. (این دستورات در یک کتاب چند صد صفحه¬ای جمع¬آوری شده است) به عنوان نمونه آن حضرت میفرمایند: «اطفال و دیوانگان ـ که نظم و احترام مسجد را به هم میزنند ـ به مسجد راه ندهید. در مسجد صدایتان را بلند نکنید، خرید و فروش و جدال نکنید و... در این میان، جایگاه مسجد نبوی نه تنها از تمامی مساجد بالاتر است، بلکه به عقیده مسلمانان مسجد پیامبر(ص) بعد از مسجدالحرام از نظر شرافت در رتبه دوم قرار دارد. برگزاری رقص و آواز آن هم در حضور پیامبر(ص) در آنجا جای تعجب است؟!
✅ نکته سوم: بعضی سخنان ناروای اهل سنت در این باره: بخاری و مسلم صاحبان صحاح نوشته¬اند:
ـ عایشه گفت: رسول خدا(ص) را دیدم در حالی که کنار درِ اتاقم ایستاده بود و اهل حبشه در مسجد النبی(ص) با ابزار جنگی میرقصیدند. پیامبر(ص) مرا با عبایش پوشاند تا رقص آنان را تماشا کنم و به خاطر من آن¬قدر ایستاد تا اینکه من از تماشای آنان سیر شدم. (صحیح مسلم، ج 2، ص 609؛ صحیح بخاری، ج 1، ص 98).
✅ ـ سوگمندانه می¬گوییم که آنان در این مسیر پا را فراتر گذاشته و اهانت را از سویی به اوج خود میرسانند و برای منزلت سازی برای عمر بن خطاب، روایت میکنند که آن حضرت به همراه همسرش به تماشای رقص زن رقاصهای رفت. عایشه میگوید:
ـ رسول خدا(ص) نشسته بود ناگهان همهمه و صدای بچهها را شنیدیم، پیامبر(ص) برخاست، دید زن حبشیهای میرقصد و بچهها اطراف او را گرفتهاند، آن حضرت فرمود: ای عایشه! بیا نگاه کن، من آمدم و چانهام را بر شانه پیامبر(ص) گذاشتم و از حد فاصل بین شانه و سر پیامبر(ص) نگاه به آن زن رقاصه میکردم، رسول خدا(ص) به من فرمود: آیا (از تماشای رقص) سیر شدی؟ آیا سیر شدی؟ و من میگفتم نه تا ببینم جایگاهم نزد آن حضرت چقدر است (چقدر به خاطر من صبر میکند)، ناگهان عمر آمد، مردم از اطراف آن زن پراکنده شدند، عایشه میگوید: پیامبر(ص) فرمود: شیطانهای انس و جن را میبینم که از عمر فرار میکنند. (صحیح مسلم، ج 2، ص 609؛ سنن ترمذی، ج 6، ص 62).
✅ ـ در روایت دیگری می¬نویسند: عایشه گفته که دو زن رقاص و آوازه خوان را به خانه آورده و آنها در حال خوانندگی بودند که رسول خدا(ص) به خانه می¬آید و به گوشه¬ای رفته و بدون اعتراض می¬نشیند؛ چند لحظه بعد ابوبکر وارد می¬شود و به کار خلاف آنها اعتراض می¬کند و آنها با نیشگون عایشه برخاسته و می¬روند. (صحیح بخاری ج 2 ص 16؛ و ج 4 ص 39؛ صحیح مسلم، ج 2 ص 609)
👈 ان شاءالله نکات دیگر و دلایل جعل این گونه احادیث را در بحث بعد بیان می¬کنیم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
☘️ اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (22)
✅ سؤال: چگونه دانشمندان اهل سنت کاری را که برای عمر، ابوبکر، خود و خانواده¬شان نمی¬پسندند به رسول خدا(ص) روا می¬دارند؟
✅ توضیح: در بحث قبلی (مطلب 21) که به سه نکته در موضوع مورد نظر پرداختیم، اینک در ادامه بحث¬های دیگر را مورد توجه قرار دهیم:
✅ ـ نکته چهارم: سن و سال عایشه و دروغ قلمدوشی وی:
✅ با توجه به جایگاه و جلالتی که فاطمه زهرا(س) در نزد پیامبر(ص) داشت و حرکت وی در دفاع از ولایت علی(ع)، ظلم¬ستیزی، دفاع از حق و به رسمیت نشناختن خلافت خلفای غاصب و...؛ دانشمندان اهل سنت از بخاری گرفته تا ذهبی و ابن حجر و... را بر آن داشت تا تمام تلاش و همت-شان را صرف بزرگ جلوه دادن عایشه در مقابل حضرت فاطمه(س) و حذف دختر رسول خدا(ص) از ذهن مسلمان¬ها کنند. از جمله دورغ¬هایی که آنها در مورد عایشه مطرح کردند، کم سن و سال بودن وی در ازدواج با پیامبر(ص) و زیبایی وی بود. برای نمونه به این روایت¬ها عنایت کنید:
✅ ـ اهل سنت معتقدند پیامبر(ص) در سال دهم بعثت، بعد از وفات حضرت خدیجه(س) با سوده دختر زمعه ازدواج و عایشه دختر ابوبکر را در سن شش یا هفت سالگی به عقد خود درآورد. وی بعد از هجرت در نُه سالگی به خانه پیامبر(ص) رفت. ( این روایت را خود عایشه نقل کرده است. منابع اهل سنت مثل: طبقات الکبرای این سعد، ج 8 ص 39؛ الاصابه ابن حجر، ج 4 ص 359؛ شرح نهج-البلاغه ابن ابی الحدید، ج 9 ص 190 این گفته را آورده¬اند. برای اطلاع بیشتر می¬توانید به کتاب الصحیح من سیرة النبی ص، ج 3 ذیل حدیث افک مراجعه کنید.)
✅ نکتة جالب این است که قلم به مزدان اهل سنت مانند بخاری و... به شدت تلاش کرده¬اند تا ده سال به سنّ حضرت زهرا(س) اضافه و ده تا پانزده سال از سن عایشه کم کنند. به یقین آنان در این امر دنبال اهداف شیطانی خاص بودند.
✅ ـ اما تاریخ اهل سنت روایت¬های دیگری از سن عایشه دارد که به مذاق حدیث سازان زندیق خوش نمی¬آید. ابن اسحاق عایشه را در شمار کسانی آورده که در ابتدای بعثت مسلمان شده است. او را نوزدهمین مسلمان معرفی کرده است. اگر او را هنگام پذیرش اسلام شیرخوار ندانیم و دست¬کم دختر هفت ساله بدانیم که بزرگ¬تر (ترشیده) هم بود، هنگام عقد می¬شود هفده ساله و هنگام هجرت بیش از بیست سال داشته است. (سیره ابن هشام، ج 1 ص 271؛ تهذیب الاسماء و اللغات، ج 2، ص 351؛ البداء و التاریخ، ج 4، ص 164) بدیهی است در مدینه و در سن حدود شصت سالگی رسول خدا(ص) و بیش از سی سالگی عایشه، وی نمی¬توانست سوار دوش و یا پشت پیامبر(ص) شود و به تماشای رقاصی و مطربی حبشی¬ها یا فلان زن رقاصه در داخل مسجد النبی(ص) بپردازد، آن هم به قدری که خسته شود.
✅ ـ دانشمندان و بزرگان اهل سنت ده¬ها روایت در بزرگداشت و احترام رسول خدا(ص) نسبت به حضرت زهرا(س) مانند: زهرا سرور زنان هر دو جهان است، زهرا پاره تن من است، و بوسیدن سینه حضرت و اظهار اینکه من بوی بهشت را از فاطمه(س) احساس می¬کنم و... نقل کرده¬اند. آنان برای کم ارزش جلوه دادن و کاستن از جایگاه حضرت زهرا(س) در چشم و دل مسلمانان، در مقابل عایشه را بر دوش پیامبر(ص) سوار و به مجلس رقص می¬برند و فضیلت¬های دروغین برای وی می¬سازند؛ البته آنها برای توجیه خلافت غاصبانة خلفای سه¬گانه دست به چنین اراجیفی زده¬¬اند. لازم است بدانیم که با تکیه بر همین روایات زشت و پلید بود که امسال سلمان رشدی نانجیب به ساحت رسول خدا(ص) اهانت کردند.
✅ ـ در مورد زیبایی عایشه نیز لازم است بدانیم که روایت¬هایی که اهل سنت در مورد آن حرف زده¬¬اند، فقط از زبان عایشه و خواهرزاده¬اش عروه پسر زبیر بیان شده و کس دیگری در بارة آن سخن نگفته است.
✅ در این مورد روایت زبیر بن بکار در خصوص پیشنهاد ضحاک بن ابی سفیان به رسول خدا(ص) مبنی بر طلاق یکی از همسرانش و ازدواج وی با او بجای عایشه سیاه و زشت و روایت عباد بن عوام که به سهیل بن ذکوان گفت: عایشه را برایم توصیف کن و در جواب شنید: که «زنی زشت و سیاه بود» کافی است. (السمیرا المهذب، ج 2 ص 8؛ الضعفاء الکبیر، ج 2، ص 155).
✅ ـ البته اهل سنت در منابع فراوانی از متون روایی و تاریخی به حسادت عایشه نسبت به سایر زنان رسول خدا(ص) نیز اشاره کرده¬اند. همگان می-دانند که حسادت در بیشتر مواقع ریشه در محرومیت از نعمت دارد یعنی حسود چیزی ندارد و دوست دارد از دیگری بگیرند و به او بدهند. عایشه اگر زیبا بود؛ نباید به سایر زنان پیامبر(ص) به ویژه جناب ام سلمه که زن زیبایی بود، حسادت می¬کرد. (برای مطالعه بیشتر به کتاب الصحیح من سیرة النبی ص، باب ازدواج رسول خدا ص با سوده و عایشه مراجعه کنید).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍎 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (23)
✅ سؤال: رسول خدا(ص) فرموده¬اند که از 73فرقة مسلمان یک فرقه اهل نجاتند؛ آن فرقه یا مذهب کدام مذهب است؟
✅ توضیح: شیعه و سنی متعدد و متواتر از قول رسول اکرم(ص) این سخن را نقل کرده¬اند که بعد از من امتم مانند یهود و نصاری فرقه فرقه خواهند شد. از میان 73 فرقه مسلمان فقط یک فرقه اهل نجاتند. البته در روایت-هایی که در منابع شیعه به آن اشاره شده و در بعضی از منابع اهل سنت نیز ثبت و ضبط است، پیامبر(ص) آن فرقه را پیروان علی(ع) معرفی کرده است.
✅ مطالعه در احوال مستبصران (دانشمندان و محققین سنی گرویده به شیعه) نشان می¬دهد که بیشتر آنها با استناد به همین روایت¬ها از مذاهب چهارگانه اهل سنت دست برداشته و به آیین حق، شیعة حضرت وصی، علی(ع) گرویده¬اند. در این بحث به چند روایت به طور مختصر اشاره می-کنیم:
👈 ـ روایت¬هایی که خبر از تفرقه امت دارد و نجات یک فرقه از هفتاد و سه فرقه را خبر می¬دهد.
✅ ـ پیامبر(ص) فرمود: به زودى امّتم به هفتاد و سه گروه متفرق خواهند شد، یک گروه اهل نجات (اهل بهشت) و هفتاد و دو گروه در آتش خواهند بود.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص سَتَفْتَرِقُ أُمَّتِي عَلَى ثَلَاثٍ وَ سَبْعِينَ فِرْقَةٌ فِيهَا نَاجِيَةٌ وَ اثْنَتَانِ وَ سَبْعُونَ فِي النَّارِ.(الملل و النحل، ج 1، ص 21؛ العقد الفرید، ج 2، ص 245؛ سنن الترمذی، ج 4، ص 134؛ سنن ابن داود، ج 4، ص 134؛ سنن ابن ماجه، ج 2، ص 1321؛ جامع الاخبار شعیری، ص 162)
✅ ـ عبد اللَّه بن عمر گويد: پيامبر خدا(ص) فرمود: «به زودى بر سر امّت من همان خواهد آمد كه بر سر بنى اسرائيل آمد، درست همان گونه که آنها بر هفتاد و دو ملّت پراكنده شدند، و امّت من بزودى هفتاد و سه گروه خواهند شد، كه يك دسته بر آنان افزوده مىشود و جز يك گروه ايشان همگى در جهنّمند.» شخصى عرض كرد: يا رسول اللَّه! آن يك گروه كيانند؟ فرمود: آن گروهى كه شيوهشان همان است كه امروز من و اصحابم بر آن هستيم.
💐 عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ عُمَرَ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص سَيَأْتِي عَلَى أُمَّتِي مَا أَتَى عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ مِثْلٌ بِمِثْلٍ وَ إِنَّهُمْ تَفَرَّقُوا عَلَى اثْنَتَيْنِ وَ سَبْعِينَ مِلَّةً وَ سَتُفَرَّقُ أُمَّتِي عَلَى ثَلَاثٍ وَ سَبْعِينَ مِلَّةً تَزِيدُ عَلَيْهِمْ وَاحِدَةً كُلُّهَا فِي النَّارِ غَيْرَ وَاحِدَةٍ قَالَ قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا تِلْكَ الْوَاحِدَةُ قَالَ هُوَ مَا نَحْنُ عَلَيْهِ الْيَوْمَ أَنَا وَ أَصْحَابِي؛ (تفسیر الخازن، ج 2، ص 508؛ تفسیر القرآن العظیم ابن کثیر ج 4 ص 257 به نقل از مستدرک حاکم؛ احمد حنبل در مسند، ج 3، ص 145؛ ابو داود در السنه، باب 1؛ ترمذی در الایمان باب 18)
👈 روایت¬هایی که خبر از تفرقه امت مسلمان و معرفی شیعه به عنوان فرقه ناجیه دارد.
✅ ـ ابن مردویه به نقل از زاذان می¬نویسد: علی(ع) فرمود: به زودى امّت به هفتاد و سه گروه متفرق خواهند شد، كه هفتاد و دو گروه در آتش و يك گروه در بهشت خواهند بود... آنها من و شیعیانم هستیم.
💐 وَ رَوَى ابْنُ مَرْدَوَيْهِ فِي كِتَابِ مَنَاقِبِ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلَامُ بِسَنَدِهِ عَنْ زَاذَانَ عَنْ عَلِيٍّ عَلَيْهِ السَّلَامُ قَالَ: تَفْتَرِقُ هَذِهِ الْأُمَّةُ عَلَى ثَلَاثٍ وَ سَبْعِينَ فِرْقَةً اثْنَتَانِ وَ سَبْعُونَ فِي النَّارِ وَ وَاحِدَةٌ فِي الْجَنَّةِ... وَ هُمْ أَنَا وَ شِيعَتِي. (شواهد التنزیل، ج 1، ص 269)
سُليم بن قیس مىگفت: از على(ع) شنيدم كه مىفرمود:
✅ به زودى امّت به هفتاد و سه گروه متفرق خواهند شد، كه هفتاد و دو گروه در آتش و يك گروه در بهشت خواهند بود. سيزده گروه از هفتاد و سه گروه محبّت ما اهل بيت را ادّعا مىكنند، ولى يكى از آنها در بهشت و دوازده گروه در آتش اند.
💐 قَالَ سُلَيْمٌ وَ سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ أَبِي طَالِبٍ ع يَقُولُ إِنَّ الْأُمَّةَ سَتَفْتَرِقُ عَلَى ثَلَاثٍ وَ سَبْعِينَ فِرْقَةً اثْنَتَانِ وَ سَبْعُونَ فِرْقَةً فِي النَّارِ وَ فِرْقَةٌ فِي الْجَنَّةِ وَ ثَلَاثَ عَشْرَةَ فِرْقَةً مِنَ الثَّلَاثِ وَ السَّبْعِينَ تَنْتَحِلُ مَحَبَّتَنَا أَهْلَ الْبَيْتِ وَاحِدَةٌ [مِنْهَا] فِي الْجَنَّةِ وَ اثْنَتَا عَشْرَةَ فِي النَّارِ؛ (اسرار آل محمد، ج 2 ص 605)
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌹 فراهم کنندة شادی هم باشیم!
🌸 به مناسبت لادت فاطمه زهرا(س) و روز مادر
✅ خانههایی که آرامش توأم با شادی و مهربانی را با خود دارند، بیشک بهشت خدای تعالی در روی زمین هستند. این آشیانهها پرورش دهندة فرزندان دلخواه و همراه پدر و مادرند که سعادت و سلامت جامعه را نیز رقم میزنند.
✅ یکی از این نمونهها، آشیانة به ظاهر کوچک، ولی به بزرگی جهان هستیِ علی(ع) و فاطمة زهرا(س) بود. در هماهنگی و همراهی اهالی این خانه به این روایت نورانی از مولا علی(ع) عنایت کنید:
✅ ـ اميرالمؤمنین، علی(ع) فرمودند: به خداوند سوگند من فاطمه(س) را غضبناك و ناراحت نکردم تا از دنيا رحلت کرد. فاطمه(س) هم مرا خشمناك نكرد و از من نافرمانى ننمود. هر گاه من محزون و اندوهناك مىشدم براى رفع غم و اندوه خود به چهرة فاطمه(س) نگاه مىكردم.
💐 قَالَ عَلِيٌّ ع فَوَ اللَّهِ مَا أَغْضَبْتُهَا وَ لَا أَكْرَهْتُهَا عَلَى أَمْرٍ حَتَّى قَبَضَهَا اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا أَغْضَبَتْنِي وَ لَا عَصَتْ لِي أَمْراً وَ لَقَدْ كُنْتُ أَنْظُرُ إِلَيْهَا فَتَنْكَشِفُ عَنِّي الْهُمُومُ وَ الْأَحْزَان؛ (کشف الغمة فی معرفة الائمه؛ ج 1، 363؛ بحار الانوار، ج 43، ص 134)
✅ در ماجرای «کسا» و معرفی اهل بیت(ع) رسول خدا(ص) از علی(ع) و فاطمه(س) در بارة روابطشان سؤال میکند و در پاسخ میشنود:
از على پرسيد: همسرت چگونه زنى است؟
✅ ـ نيكو ياورى است براى اطاعت از خدا.
از فاطمه(س) پرسید:
✅ ـ شوهرى خوب و شايسته است
💐 فَسَأَلَ عَلِيّاً كَيْفَ وَجَدْتَ أَهْلَكَ قَالَ نِعْمَ الْعَوْنُ عَلَى طَاعَةِ اللَّهِ وَ سَأَلَ فَاطِمَةَ فَقَالَتْ خَيْرُ بَعْلٍ؛ (مناقب ابن شهرآشوب، ج 3، ص 356)
✅ خدای تعالی نیز به برکت همین همراهی و همگامی بود که آیة «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرا؛ جز این نیست که همواره خدای می¬خواهد هرگونه پلیدی را از شما اهل بیت برطرف کند.» را در شأن انان نازل فرمود.
✅ در حدیث کسا می¬خوانیم که حق تعالی در پاسخ جناب جبرئیل امین که اینان چه کسانی هستند زیر کسا، آنان را بر محوریت حضرت مادر، فاطمه(س) این¬گونه معرفی کردند.
✅ ـ آنها خاندان نبوت، معدن رسالت و ایشان فاطمه است و پدرش، همسرش و فرزندانش.
💐 فَقَالَ الأَمِين جِبرَائيل يَا رَبِّ مَن تَحتَ الكِسَاء فَقَالَ تَعَالَى هُم أَهلُ بَيتِ النُّبُوَّة وَ مَعدَنِ الرِّسَالَةَ وَ هُم فَاطِمَةَ وَ اَبُوهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنُوهَا؛ (مسكن الفؤاد عند فقد الأحبة و الأولاد، ص: 155)
✅ اگر هیچ حدیث و سخنی از پیامبر(ص) و ائمة هدی(ع) در بیان عظمت حضرت زهرا(س) نبود، همین سخن حق تعالی در جایگاه ویژه حضرت مادر کافی بود. محوریت او در جمع کردن بین نبوت و امامت.
✅ خوشا به حال من و شما که محبت این بانو و فرزندان معصومش را در دل داریم و به آن افتخار می¬کنیم. به لطف خدای مهربان با تمسک به آداب و منش اهل بیت(ع) خانه¬هایمان را پر از آرامش و مهربانی می¬کنیم و جمعی همراه و همدل در خانواده می¬سازیم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌸 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (24)
✅ توضیح: در ادامة سؤال و بحث پیشین (23) به چند روایت دیگر در اهل نجات بودن شیعیان حضرت وصی(ع) اشاره می¬شود:
✅ شیعه و سنی در شرح ماجرایی نوشته¬اند که سران یهود و نصاری به مسجد کوفه آمدند و با حضرت وصی(ع) به پرسش و پاسخ پرداختند. در این جلسه امیر المؤمنین(ع) به پیش¬گویی از رسول خدا(ص) اشاره کردند که نجات شیعة علی(ع) را مژده می¬دهد. البته اهل سنت در روایت¬های مختلف تغییراتی در متن داده و بعضی بخش پایانی آن را حذف کرده¬اند:
✅ ـ رسول خدا(ص) فرمود: يهوديان بر هفتاد و يك گروه متفرق شدند كه هفتاد گروه آنان در آتش و يك گروه در بهشتند، آن گروهى است كه تابع يوشع بن نون وصى حضرت موسى(ع) شدند.
✅ ـ مسيحيان بر هفتاد و دو گروه متفرّق شدند كه هفتاد و يك گروه در آتش و يك گروه در بهشتند، آن گروهى است كه تابع شمعون، وصى حضرت عيسى(ع) شدند.
✅ ـ و اين امّت بر هفتاد و سه گروه متفرّق مىشوند كه هفتاد و دو فرقه در آتش و يك فرقه در بهشتند، آن گروهى است كه تابع وصى محمّد(ص) شدند.
👈 در اينجا امیر المؤمنین(ع) با دست به سينه مبارك زدند و فرمودند:
✅ [پیامبر(ص) فرمود:] هفتاد و دو گروه پيمان خداوند را در بارة تو شكستند و يك فرقه در بهشتند، و آنان كسانى هستند كه محبّت تو را دارند و آنان شيعيان تو هستند.
💐 رَسُولُ اللَّهِ ص حَيْثُ قَالَ افْتَرَقَتِ الْيَهُودُ عَلَى إِحْدَى وَ سَبْعِينَ.. وَ هِيَ الَّتِي اتَّخَذَتْ مَحَبَّتَكَ وَ هُمْ شِيعَتُك؛ (اسرار آل محمدص، ج 2 ص 913؛ جامع الاصول، ج 10 ص 408؛ به نقل از سنن ابی داود و ترمذی؛ شیعه و اهل سنت این حدیث را ذیل موضوع فضلیت¬های حضرت وصی(ع) و اینکه وی بهتر از یهود و نصارا به تورات و انجیل آگاه و مسلط بود، آورده¬اند)
👈 ـ روایت¬هایی که دلالت بر تشکیل شیعه از زمان رسول خدا(ص) دارند.
✅ ـ [ای علی!] بدون شك شيعيانت با چهرة درخشان بر منبرهایى از نور در اطراف من گرد آيند و من از آنها شفاعت مىكنم و در بهشت همسايگان من خواهند بود.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص ... وَ أَنَ شِيعَتَكَ عَلَى مَنَابِرَ مِنْ نُورٍ مُبْيَضَّةً وُجُوهُهُمْ حَوْلِي أَشْفَعُ لَهُمْ، وَ يَكُونُونَ فِي الْجَنَّةِ جِيرَانِي ...؛ (المناقب ابن مغازلی، ص 237؛ کفایة المطالب گنجی شافعی، باب 62 ص 264، المناقب خطیب خوارزمی، باب 14 ص 96، شرح نهج¬البلاغه ابن ابی الحدید معتزلی، ج 5، ص 173)
✅ ـ جابر بن عبدالله گفت: روزی نزد پیامبر(ص) بودیم که علی(ع) وارد شد. پیامبر(ص) فرمودند: قسم به کسی که جانم به دست اوست این [اشاره به علی(ع)] و شیعیانش رهیافتگان¬ روز قیامت¬اند. همان زمان آیة هفتم سورة بیّنه نازل شد. (به یقین کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده¬اند، اینانند که بهترین مخلوقاتند).
💐 عَن جَابِر بن عبد اللّه قال: كُنَّا عِندَ النَّبِيُّ صلّى اللّه عليه و سلّم فَأَقبَلَ عَلِيٌّ... إِنَّ هَذَا وَ شِيعَتَهُ لَهُمُ الْفَائِزُونَ يَوْمَ الْقِيَامَة... إِذَا أَقْبَلَ عَلِيٌّ قَالُوا: قَدْ جَاءَ خَيْرٌ الْبَرِيَّةِ.(در المنثور سیوطی، ج 6، ص 379).
✅ ـ رسول خدا(ص) به علی(ع) مطلب خیری گفتند که به کس دیگری آن را نگفته بود. پیامبر(ص) فرمود: کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده¬اند، اینانند که بهترین مخلوقاتند؛ آنان شما و شیعیانت هستند ای علی!
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِعَلِيٍّ مِنَ الْخَيْرِ مَا لَمْ يَقُلْهُ لِأَحَدٍ قَالَ اللَّهُ النَّبِيُ إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ هُمْ أَنْتَ وَ شِيعَتُكَ يَا عَلِيُّ.(تفسیر فرات کوفی، ص 584)
✅ ـ يزيد بن شراحيل انصارى كاتب على(ع) گفت: از على(ع) شنيدم كه فرمود: در حالى كه پيامبر خدا(ص) را به سينهام چسبانيده بودم به من گفت: يا على! آيا سخن خداوند: «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ» را نشنيدى؟ آنان تو و شيعيانت هستند. وعدة من و شما كنار حوض است. هنگامى كه امتها براى حساب گرد مىآيند شما را به عنوان پيشانى سفيدان و پا سفيدان خطاب مىكنند.
💐 سَمِعْتُ عَلِيّاً يَقُولُ ... أُولئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ هُمْ أَنْتَ وَ شِيعَتُكَ... (حاکم حسکانی ذیل آیه ـ هفتم بیّنه ـ در شواهد التنزیل، ج 2، ص 460 و 463و 464 سیزده حدیث در این موضوع از راویان مختلف و منابع اهل سنت آورده است؛ ابن مردویه در المناقب، ص 346؛ ابن حجر هیثمی در الصواعق المحرقه، ص 161 و...).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌴 اگر سُنّی بودم؛ از خودم می¬پرسیدم: (25)
✅سؤال: از فرق معروف مسلمان، مذاهب پنج گانه فعلی (شیعه، حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی) چه زمانی پدید آمدند و کدام یک می¬توانند اهل نجات باشند؟
✅ توضیح: برای آشنایی مختصر با مذاهب پنج¬گانه، تاریخچه و نحوة تشکیل آنها، چگونگی حاکمیت آنها در فقه و احکام اجرایی در میان مسلمانان مواردی را بیان می¬کنیم:
✅ ـ بعد از رحلت حضرت محمد مصطفی، پیامبر خاتم(ص) مردم در امور فقهی و احکام اجرایی به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول: شیعیان حضرت وصی، امام علی(ع) که در این امور به ایشان و بعد از او به فرزندان معصومش [امامان معصوم یازدگانه] مراجعه و دستور لازم را می¬گرفتند. گروه دوم: سنی¬ها، پیروان ابوبکر و عمر و... برای امور فقهی سراغ صحابه رفتند و براساس ارتباطات خاص، هر یک صحابی را برگزیده و به فتاوای وی رفتار کردند. (تاریخ فقه و مذاهب اسلامی مدیرشانچی، ص 19؛ صحیح فقه السنه ابن السید، ج 1، ص 19)
✅ به دلیل تکثّر آرا و فتاوای فقهای متعدد اهل سنت و اختلاف آرای آنان مشکلاتی در امر حکومت اسلامی پیش آمد. این اختلافات و مشکلات حتی دعوای بین مذهب و... را باعث شد. از قرن هفتم به دستور فرمانروای مصر و منطقة شام (بیبرس بُندُقداری) مجبور شدند تمام نظرات فقهای سلف را به غیر از چهار فقیه معروف کنار گذاشته و باب اجتهاد را ببندند و از آن زمان تا کنون چهار مذهب (حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی) رواج پیدا کردند. (الخطط المقریزیه، ج 3، ص 390؛ تاریخ الاسلام ذهبی، ج 49، ص 21؛ ختم نبوت مطهری، ص 99)
✅ اختلاف فقهای اهل سنت گاهی به جایی می¬رسید که همدیگر را تکفیر، پشت سر امام جماعت غیرهمسو نماز نمی¬خواندند، با مسلمانان مذاهب دیگر ازدواج نمی¬کردند و... آنها شیعه را هم تکفیر و به عنوان مذهب به رسمیت نمی¬شناختند. در قرن چهاردهم شیخ محمود شلتوت، رئیس الازهر مصر با فتوای جدیدی ضمن به رسمیت شناختن مذهب جعفری، مراجعه به فقه سایر مذاهب را مجاز و عمل به آنها را کافی اعلام کرد. (شیخ محمود شلتوت حسن سلهب، ص 145)
✅ ابن تیمیّه بنیانگذار وهابیت، در اصل تابع فقه حنبلی بود، لیکن اکتفا به چهار مذهب مشهور و بسته شدن باب اجتهاد را نپذیرفت. وی معتقد بود که مسلمانان با استفاده از قرآن کریم و سنت رسول خدا(ص) (حدیث) می-توانند احکام فقهی را استنباط و استخراج نمایند.
✅ ائمه فقه در سنت و جماعت بسيار بودند. غیر از ابوحنیفه، مالک، شافعی و احمد حنبل افراد دیگری مانند اوزاعی، سفیان ثوری، طبری و دیگران نیز بودند که صاحب رساله و مکتب فقهی مستقل از آن چهار نفر معروف بشمار می¬رفتند. چون ضمانت اجراى فتاواى فقهى آنان با دولت عباسى بود و تعدد فقها و آرای آنها مشکلاتی را پدید می¬آورد، آنها براى سهولت اجراى امر قضا در بلاد اسلام بر آن شد كه از ميان آن همه مجتهد، فقط چهار نفر را به رسميت بشناسند و فتاواى آنان را معتبر بدانند. این چهار نفر نه تنها پیامبر(ص) و صحابه را درک نکرده بودند، بلکه تابعین را هم کمتر دیده بودند. به تاریخ ولادت آنها توجه کنید.
👈1- امام ابو حنيفه ( 80- 150)، نعمان بن ثابت بن زوطى بن ماه نام داشت و كنيه او ابو حنيفه، معروف به امام اعظم و فقيهى ايرانى الأصل بود.
👈2- امام مالك ( 95- 179)، وی مالک بن انس اصبحی نام داشت. فقيهى عربى الاصل بود و او را امام المدينه گويند. صاحب كتاب معروف « الموطأ» كه در باره حديث است، بود.
👈3- امام شافعى ( 150- 204)، محمد بن ادريس شافعى، فقيهى عربى و قرشى الأصل است. وی در غزّه متولد و در مصر درگذشت.
👈4- امام احمد بن حنبل ( 164- 241)، ابو عبد اللَّه احمد حنبل، مؤسس چهارمين مذهب سنت و جماعت است. در بغداد متولد و در همان شهر نیز درگذشته است. (تاريخ المذاهب الإسلاميه محمد ابو زهره، ص 160 به بعد).
✅ نظر فقیهان چهار مذهب اهل تسنن را می¬توان در چهار جمله خلاصه کرد: ابوحنیفه بر اساس رأی و قیاس، مالک بن انس براساس ظاهر قرآن، شافعی براساس حدیث و کمی هم بهره از رأی و احمد حنبل براساس حدیث حکم کرده و فتوا صادر می¬کردند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
*میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) تهنیت باد.*
*عیسی (ع) پسر مریم(س) در قنداقهی پاکش فرمود:* «من بنده خدایم، او کتاب(آسمانی) به من داده و مرا پیامبر قرار داده است و مرا(هرجا که باشم) وجودی پربرکت قرار داده و تا زمانی که زندهام مرا به نماز و زکات توصیه کرده است و مرا نسبت به مادرم نیکوکار قرار داده و جبّار و شقی قرار نداده و سلام(خدا) بر من در آن روز که متولد شدم و در آن روز که میمیرم و از آن روز که زنده برانگیخته خواهم شد.»[آیه 30- سوره 19]
*عیسی (ع) فرمود:* «دنیا پُل است. از آن عبور کنید و آنرا آباد نکنید» و تاکید داشت که «وقتی دینتان سالم مانده، به خاطر از دست دادن دنیا تأسف نخورید؛ همانطوری که اهل دنیا وقتی دنیایشان سالم باشد، به خاطر از دست رفتن دینشان تأسف نمیخورند»
✏️🆔Dindani✏️
🌹🌹🌷🌹🌹
🌷 اگر سنی بودم، از خودم می¬پرسیدم (26)
✅ سؤال: اینکه رسول خدا(ص) خلفا، ائمه یا امیران بعد از خودش را دوازده نفر و آن هم از قریش معرفی کرده است، آنها را با کدام فرقه از مسلمانان می¬توان تطبیق کرد؟
✅ توضیح: اهل سنت به استناد احادیث فراوان و متواتر بر این نکته اعتراف و اقرار دارند که پیامبر خاتم(ص) خلفا، امامان یا امیران بعد از خودش را دوازده نفر معرفی کرده و در بسیاری از احادیث آنها را از بنی هاشم دانسته است. این تعداد امام جز با ائمة دوازدگانه شیعة امامیه با هیچ فرقه¬ای تطبیق و تناسب ندارد. بعضی از روایات اهل سنت را در این باره مرور کنیم:
✅ اسماعیل بخاری و مسلم نیشابوری در صحیح¬شان، البته در چند جای مختلف و ذیل موضوع¬های گوناگون به نقل از جابر بن سمره می¬نویسند:
✅ ـ از رسول خدا(ص) شیندم که فرمود: بعد از من دوازده امير و حاكم خواهد بود و چيز ديگرى هم فرمود كه من نشنيدم از پدرم پرسيدم گفت: فرمود: «كلّهم من قريش» همهشان از قريشند.
💐 جَابِرَ بْنَ سَمُرَةَ قَالَ سَمِعْتُ النَّبِيَّ ص يَقُولُ يَكُونُ بَعْدِي اثْنَا عَشَرَ أَمِيراً فَقَالَ كَلِمَةً لَمْ أَسْمَعْهَا فَقَالَ أَبِي إِنَّهُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص كُلُّهُمْ مِنْ قُرَيْشٍ (صحيح بخاريّ، جز نهم، كتاب الاحكام ص 81 من باب الاستخلاف، ج 8، ص 105، ج 9 ص 101؛ صحیح مسلم، ج 2، ص 192؛ ج 3، ص 1453؛ مسند احمد بن حنبل، ج 5، صص 89، 90، 92؛ مستدرك الحاكم، ج 4، ص 501؛ مجمع الزوائد، ج 5، ص 190؛ كنز العمال، ج ،6 ص 201 و 206؛ تاريخ الخلفاء للسيوطي، ص 10؛ صحيح الترمذي، ج 2؛ ص 35 و...)
✅ حاكم نیشابوری در تکمله¬ای که برای صحیح بخاری و مسلم به نام «مستدرك الصحيحين» از احادیث صحیح السند نوشته است، به سند خود از «مسروق» روايت كرده كه گفت:
✅ ـ شبى نزد عبداللَّه بن مسعود نشسته بوديم. قرآن به ما تعليم مىداد. مردى پرسيد: اى ابا عبد الرحمن! هيچ وقت از رسول خدا(ص) پرسيديد كه اين امت بعد از او چند جانشين و خليفه دارد؟
عبد اللّه گفت: از وقتى كه به عراق آمدهام تاكنون كسى اين سؤال را از من نپرسیده است. آرى از رسول خدا(ص) پرسيديم فرمود:
ـ ✅ خلفای بعد از من دوازده نفرند به عدد نقبای بنى اسرائيل.
💐 عَنِ ابْنِ مَسْعُودٍ عَنِ النَّبِيِّ ص قَالَ: الْخُلَفَاءُ بَعْدِي اثْنَا عَشَرَ كَعِدَّةِ نُقَبَاءِ بَنِي إِسْرَائِيلَ.(مستدرک الحاکم، ج 4، ص 501؛ کشف الاستار هیثمی، ص 74؛ ینابیع الموده قندوزی حنفی، باب 77 ص 444 )
✅ از این نوع احادیث البته با اندکی اختلاف، لیکن حفظ اصل موضوع ائمة دوازدگانه در منابع اهل سنت فراوان ثبت و ضبط شده است به ویژه در کتاب¬های مورد اعتماد آنها مانند صحاح سته و...
✅ در معرفی ائمة دوازدگانه بزرگان اهل سنت از قرن اول تا کنون کتاب¬های مختلفی نوشته¬اند. ابن طاووس(ره) در «الطرائف فی معرفة مذاهب الطوائف» می¬نویسد:
✅ ـ كتابى ديدم از تأليفات بزرگان مذاهب چهارگانه كه اسم آن كتاب «تاريخ اهل البيت من آل رسول الله» که به قلم و روایت «نصر بن جهضمى» و در بارة اسامى امامان دوازدگانه از آل محمد(ص) بود. (الطرئف، ج 1، ص 175)
✅ نصر بن على جهضمى از علماى بزرگ و موثق اهل تسنن، استاد اسماعیل بخارى و مسلم نیشابوری و پيشواى محدثين سنيان بود. خطيب خوارزمی در تاريخ بغداد از وى مدح شایانی کرده و نوشته كتاب«تاريخ مواليد ائمه» از تأليفات او است. وی اهل بصره بوده و در روزگار متوكل عباسی به دلیل نقل بعضی از احادیث در دوستی اهل بیت(ع) مورد آزار و شکنجه فراوان قرار گرفته است.
👈 نوشته¬اند: روزى جهضمی این روایت را از رسول خدا(ص) بیان کرد:
✅ ـ رسول خدا(ص) در حالی¬که دست حسن و حسین(ع) گرفته بود فرمود: هر كس من و اين دو فرزندم و پدر و مادر آنها را دوست بدارد روز قيامت در درجه من [کنار من] خواهد بود.
💐 مَنْ أَحَبَّنِي وَ أَحَبَ هَذَيْنِ وَ أَبَاهُمَا وَ أُمَّهُمَا كَانَ مَعِي فِي دَرَجَتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (تهذيب التهذيب ج 10 ص 430؛ صحيح الترمذي ج 2 ص 301؛ تاريخ بغداد ج 3 ص 287؛ كنز العمال ج 6 ص 217؛ مسند أحمد ج 1 ص 77).
✅ چون اين خبر به متوكل رسيد دستور داد هزار تازيانه به او بزنند!! جعفر بن الواحد وساطت كرد و گفت: وى از اهل تسنن است وقتى معلوم شد كه شيعه نيست او را رها كردند. وی در سال 250 هجرى فوت كرد. (نجم الثاقب باب چهارم الكنى و الألقاب ج 2).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🍓 اگر سنی بودم، از خودم می¬پرسیدم (27)
✅ سؤال: با آن همه سفارش و تأکید پیامبر(ص) بر پیروی از امامان دوازدگانه به¬ویژه از قریش و بنی هاشم بودن آنها، چرا مردم دنبال دیگران رفتند؟
✅ توضیح: تعدد و تواتر احادیثی که اهل سنت و عامه از رسول خدا(ص) در باره ائمة اثنی عشر و امامت آنها بعد از خودش نقل کرده¬اند، فراوان و غیرقابل تحریف است. آنان در متون روایی¬ و تاریخی تأکید و اصرار فراوان بر غیرقرشی بودن امامان بعد از رسول خدا(ص) دارند. آنان با استناد بر دهها و صدها حدیث، البته در کتب معتبرشان مانند صحاح و سنن و غیره قرشی بودن ائمه اثنی عشر را ثابت کرده¬اند.
✅ سلیمان قندوزى حنفی در این باره مىگويد: بعضى از محققين از علماى اهل تسنن گفتهاند: احاديثی که دلالت بر اثبات امامت خلفای بعد از رسول خدا(ص) دارند (دوازده نفر) به طرق بسيار مشهوری بیان شده است كه انسان یقین می¬کند که هدف پیامبر(ص) از تعيين عدد خلفای بعد از خودش همان ائمة اثنی عشر از اهل بيت(ع) و عترت خودش هستند. وی در ادامه اضافه می¬کند: مطابقت اين احاديث با خلفای بعد از آن حضرت ممكن نيست؛ زيرا پيامبر(ص) دوازده نفر را تعيين كرده و آنها چهار نفر بيشتر نبودند. بر خلفاى بنى اميه نيز حمل نمىشود، براى اینكه آنها از دوازده نفر بيشتر بودند، علاوه بر اين كه همة آنها به استثنای عمر بن عبد العزيز ظالم و ستمگر بودند. در ضمن از بنى هاشم هم نبودند، چون پیامبر(ص) فرمود: «كلهم من بنى هاشم». آنها را بر خلفاى بنى عباس هم نمىشودتطبیق داد، زيرا كه عدد آنها بيشتر ازآن است.(ینابیع المودة، باب 77)
✅ شاید به دلیل همین احادیث و سفارش پیامبر(ص) بود که بخشی از اهل سنت امامت اهل بیت(ع) را پذیرفتن و در تاریخ به اهل سنت دوازده امامی معروف شدند. آنها در کنار پیروی از خلفای سه گانه از امامان دوازدگانه نیز به عنوان حجت الله علی خلقه و امامان معصوم اطاعت می-کنند.
✅ فخررازی در تفسیر کبیر اشعاری از شافعی را ارائه می¬دهد که نشان از محبت وی به عنوان بنیانگذار فقه شافعی به امامان دوازدگانه دارد. شعر شافعی این است:
✅ ـ اى سوارى كه عازم حج هستى، در آنجا كه در نزديكى منا ريگ براى رمى جمرات جمع مىكنند و مركز بزرگ اجتماع زائران خانه خدا است. بايست و فرياد بزن به تمام كسانى كه در مسجد خيف مشغول عبادتند و يا در حال حركت هستند. فرياد بزن به هنگام سحر كه حاجيان از مشعر به سوى منا كوچ مىكنند و همچون نهرى عظيم و خروشان وارد سرزمين منا مىشوند. آرى فرياد بزن و بگو: اگر محبت آل محمد(ص) رفض و ترك دين خدا است، همه جن و انس شهادت دهند كه من رافضى [شیعه] هستم. (تفسير كبير فخر رازى، ج 27، ص 595).
✅ بعضی از محققین به¬ویژه تاریخ¬پژوهان معاصر بر این عقیده¬اند که تفکر سنی دوازده امامی از قرن ششم یا بعد از تسلط مغول¬ها بر سرزمین¬های اسلامی رواج یافته و در آغاز حکومت صفویه در ایران اوج گرفته است. (تاریخ ایران اسلامی رسول جعفریان، ص 255؛ انتقاد کتاب کشف الحقایق دانش پژوه، ص 307)
👈 از اهل سنت دوازده امامی برجسته، صاحب اثر و معروف می¬توان به این افراد اشاره کرد:
✅ ـ محمد بن یوسف گنجی شافعی صاحب کفایة الاثر؛ حمد الله مستوفی صاحب تاریخ گزیده؛ شمس الدین محمد زرندی حنفی صاحب نظم درر السمطین؛ عبدالرحمن جامی شاعر حنفی؛ ملاحسین واعظ کاشفی صاحب روضة الشهداء؛ ابن حجر هیثمی شافعی صاجب صواعق المحرقة؛ مؤمن بن حسن شبلنجی شافعی صاحب نور الابصار؛ سلیمان قندوزی حنفی صاحب ینابیع الموده و....
✅ در میان آنان ماجرای تدوین کتاب «نورالابصار» و توسل شبلنجی به عنوان عالم سنی (کسی که مذهبش توسل و زیارت را شرک می¬داند) به نفیسه خاتون از نوادگان امام حسن مجتبی(ع) در مصر، شفا گرفتن وی و نوشتن کتاب از زبان ایشان شنیدنی است. این کتاب حاوی احادیث برگزیده از منابع اهل سنت در بزرگداشت و عصمت امامان شیعه و اهل بیت(ع) است.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
💐 اگر سنی بودم، از خودم می¬پرسیدم (28)
👈 سؤال: ـ اهـل سنت با کدام مهدی اهل بیت(ع) مخالفند و بر سر آن با شیعة حضرت وصی(ع) دشمنی می¬کنند؟
✅ توضیح: اعتقاد به ظهور منجی آخرین یا مصلح آخرالزمان که نام مبارکش حضرت مهدی(عج) و از اولاد رسول خدا(ص) و فاطمة زهرا(س) است، مورد اتفاق همة فرق اسلامی است. در این خصوص به معرفی حضرت مهدی(عج) اهل بیت(ع) در منابع اهل سنت و سپس به بعضی از اشکالات آنان به طور مختصر خواهیم پرداخت.
👈 ـ مهدی(عج) از فرزندان فاطمه(س) است:
✅ در كتاب «الجمع بين الصحاح الستة» با استناد به حدیث جناب ام سلمه، نقل كردهاند كه ام سلمه گفت: از رسول خدا(ص) شنيدم كه فرمود:
✅ ـ مهدى(عج) از عترت من و از فرزندان فاطمه(س) است.
💐 عَنْ أُمِّ سَلَمَةَ قَالَتْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ص يَقُولُ الْمَهْدِيُّ مِنْ عِتْرَتِي مِنْ وُلْدِ فَاطِمَة.
🔰منابع: سنن ابن ماجه، ج 2، ص 1368 ح 4086؛ العمدة ابن بطریق، ص 433 ح 909؛ سنن ابی داود، ج 2، ص 310 ح 4284؛ حلية الاولياء، ج 3، ص 184؛ بخارى، تاريخ، ج 4، ص 406؛ میزان الاعتدال ذهبی، ج 2، ص 24 و....
👈 ـ مهدی(عج) زمین را پر از عدل و داد می¬کند:
✅ ـ پيامبر(ص) فرمود: اگرچه يك روز هم از عمر دنيا باقى باشد، خداوند مردى را از اهل بيت من بر مىانگيزد و زمين را پر از عدل و داد مىكند بعد از آنكه از ظلم و جور پر شده باشد.
💐 قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَوْ لَمْ يَبْقَ مِنَ الدَّهْرِ إِلَّا يَوْمٌ وَاحِدٌ لَبَعَثَ اللَّهُ رَجُلًا مِنْ أَهْلِ بَيْتِي يَمْلَأُ الْأَرْضَ قِسْطاً وَ عَدْلًا كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْرا؛(سنن ابی داود، ج 4، 151؛ العمدة ابن بطریق، ص 224؛ مند احمد حنبل، ج 1، 99 و...)
✅ موضوع مهدویت برای علمای بزرگ و مشهور اهل سنت چنان مهم بود که حافظ ابو نعيم اصفهانی، مورد قبول مذاهب چهارگانه در كتابى با عنوان «ذكر المهدى و نعوته و حقيقة مخرجه» چهل حديث از مهدی موعد(عج) را جمع¬آوری کرده است.
✅ ابن طاووس در کتاب «الطرائف» فهرست علمای بزرگ اهل سنت و تعداد احادیثی که از حضرت مهدی(عج) نقل کرده¬اند را ثبت و ضبط کرده است. وی می¬نویسد:
✅ ـ احاديثی را که دانشمندان اهل سنت در کتاب¬هایشان آورده¬اند يك صد و پنجاه و شش حديث است؛ لیکن آنچه شيعه در اين باره نقل كرده را اگر جمع¬آوری کنیم بايد در چندين جلد تدوين شود. ( الطرائف، ص 354).
✅ مخالفت با مهدی(عج) در میان اهل سنت ریشه در انتخاب غلط و ناشایست سقیفه و دشمنی با شیعه دارد. اعتقاد به مهدویت و شرح و بیان اوصاف حضرت مهدی(عج) در منابع روایی شیعه به قدری فراوان و گویا است که هیچ شبهه¬ای را برای جویندة حق باقی نمی¬گذارد، لیکن اهل سنت به دلیل انتخاب ناشایست در سقیفه برای سرپوش گذاشتن به آن لغزش خلاف مصلحت دین و مردم، دشمنی با شیعه را سرلوحة حرکت¬های فرهنگی و دینی قرار داده و حاضر نشدند از بزرگان شیعه اگرچه فرزندان حضرت رسول اعظم(ص) باشند، روایتی را نقل کنند. امثال بخاری و مسلم روایت¬های دشمنان اهل بیت(ع) (ناصبی¬ها، غلاة و مجسمه) را با آب و تاب نوشته و بیان می¬کنند. به این دو روایت در دشمنی آنها با اهل بیت(ع) و دوستان¬شان عنایت کنید:
✅ مسلم نیشابوری در صحيح به سند خود از «جراح بن مليح» روايت كرده كه گفت: شنيدم از جابر بن عبدالله كه مىگفت:
✅ ـ نزد من هفتاد هزار حديث است كه همه آنها را ابى جعفر(ع) از پيامبر(ص) نقل كرده است. (صحيح مسلم، ج 1، ص 20).
✅ ـ جناب مسلم در صحيح به سند خود از «محمد بن عمرو رازى» نوشته كه گفت: شنيدم از جرير كه مىگفت: من جابر بن یزید جحفی را درک کردم ولی به دلیل اینکه اعتقاد به رجعت داشت [شیعه بود] از او حدیثی ننوشتم. (صحيح مسلم، ج 1، ص 20؛ ميزان الاعتدال ذهبی، ج 1، ص 176).
✅ سوگمندانه باید بگوییم که جناب مسلم نیشابوری و رفقیش اسماعیل بخاری با بغض و کینه¬ای که نسبت به اهل بیت(ع) و دوستانشان داشتند، یک روایت از امام صادق(ع) در صحیح¬شان نقل نکرده¬اند. فقط به جرم شیعه بودن و نپذیرفتن حاکمیت غصبی خلفای غاصب.
توضیح: ناصبىی ها يعنى دشمنان اهل بيت(ع) كه آشکار اظهار عداوت مي¬كنند، غلاة کسانی هستند كه پيامبر يا يكى از ائمه(ع) را خدا بدانند يا آنها را در عبادت شريك خدا دانند، یا در صفتى از صفات خداوند مثل رازقيت و غيره آنها را شركت دهند. مجسمه به کسانی می¬گویند كه خدا را جسم مي¬دانند (مثل اسماعیل بخاری).
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌸 امام باقر(ع) در يك نگاه
✅نام مقدس: محمد.
✅ كنية شريف: ابو جعفر
✅ القاب شريف: باقر العلم، شاكر، هادي.
✅ پدر بزرگوارش: امام علي بن الحسين(ع)
✅ مادر گرامياش: فاطمه دختر امام حسن مجتبي(ع) كه به ام عبدالله معروف بودند. امام باقر(ع) اولين معصوم نسل هاشمي، علوي و فاطمي هستند و نسل پاك حسني و حسيني در وي جمع شده است.
✅ در شأن آن بانوي گرامي امامين باقر و صادق(ع) فرمودند:
✅ ـ امام صادق(ع) فرمودند: او بسيار راستگو بود و در نسل امام حسن مجتبي(ع) كسي به همتايي وي نميرسيد.
💐 وَ ذَكَرَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع جَدَّتَهُ أُمَّ أَبِيهِ يَوْماً فَقَالَ كَانَتْ صِدِّيقَةً لَمْ تُدْرَكْ فِي آلِ الْحَسَنِ امْرَأَةٌ مِثْلُهَا. (اصول كافي، ج 1، ص 469)
✅ امام باقر(ع) فرمودند: روزي مادرم كنار ديوارى نشسته بود كه ناگاه از ديوار صدايي برخاست و از جا كنده شد. ما صداى شديد انهدام آن را شنيديم؛ در اين زمان مادرم با دست به ديوار اشاره كرده فرمود: (لَا وَ حَقِّ الْمُصْطَفَى مَا أَذِنَ اللَّهُ لَكَ فِي السُّقُوطِ فَبَقِيَ مُعَلَّقاً فِي الْجَوِّ حَتَّى جَازَتْهُ فَتَصَدَّقَ أَبِي عَنْهَا بِمِائَةِ دِينَار) نه به حق محمد مصطفى تو نبايد فرود آيي، خداوند تعالي اجازة افتادن به تو نميدهد. ديوار در فضا معلّق ماند تا مادرم از آنجا گذشت. پدرم يكصد دينار صدقه دادند. (اصول كافي، ج 1، ص 469)
فرزندان: امام باقر(ع) پنج پسر و يك دختر داشتند: [امام] جعفر [صادق](ع)، عبدالله، ابراهيم، عبيدالله و على؛ دخترش زينب [معروف به ام سلمه].
✅ ولادت: روز جمعه اول ماه رجب سال پنجاه و هفت هجري؛ امام باقر(ع) چهار ساله بودند كه واقعة كربلا رخ داد.
✅ شهادت: هفتم ماه ذيحجه سال 114 هجري در سن 57سالگي. بعضيها روز هفتم ماه صفر سال 50هجري را نوشتهاند.
✅ قاتل حضرت: هشام بن عبدالملك از طواغيت بني اميه بود. بعضي از منابع تاريخي نيز ابراهيم بن وليد را نوشتهاند.
✅ محل دفن: قبر مبارك آن حضرت در قبرستان بقيع، ميان قبرهاي پدر بزرگوارش امام زين العابدين و فرزند گرامياش امام صادق(ع) قرار دارد.
👈 رهنمودهای نوراني از امام باقر(ع)
👈 امام باقر(ع) فرمودند: سه چيز است كه در هر شخصى باشد، ايمان به خدا را كامل كرده است:
✅ ـ كسى كه وقتي شادمان است، شادماني او را به سوي باطل نكشد.
✅ ـ كسي كه وقتى خشمگين شد، خشمش او را از مسيرحق خارج نكند.
✅ ـ كسى كه وقتى قدرت يافت بيشتر از حقش [از كيسة مردم/ بيتالمال] برندارد.
💐 قَالَ ابو جعفر(ع) ثَلَاثٌ مَنْ كُنَّ فِيهِ اسْتَكْمَلَ الْإِيمَانَ بِاللَّهِ مَنْ إِذَا رَضِيَ لَمْ يُدْخِلْهُ رِضَاهُ فِي الْبَاطِلِ وَ إِذَا غَضِبَ لَمْ يُخْرِجْهُ غَضَبُهُ مِنَ الْحَقِّ وَ مَنْ إِذَا قَدَرَ لَمْ يَتَنَاوَلْ مَا لَيْسَ لَهُ. (خصال صدوق، ج 1 ص 105)
✅ ـ امام باقر(ع) فرمودند: چون روز قيامت شود، ندا كنندهاي از ميان عرش ندا كند كه كجايند اهل ماه رجب، پس مردمي كه چهرههاي آنان در ميان جمع ميدرخشد و تاجي كه با مرواريد و ياقوت زينت شده، بر سر دارند. بر ميخيزند كه هزار فرشته در سمت راست و هزار فرشته در سمت چپ هريك از آنان ايستاده و به آنها ميگويند: گوارا باد بر شما بزرگواري خداي عزوجل اي بندگان خدا!
💐 قَالَ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ ع يَقُولُ إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نَادَى مُنَادٍ مِنْ بُطْنَانِ الْعَرْشِ أَيْنَ الرَّجَبِيُّونَ فَيَقُومُ أُنَاسٌ يُضِيءُ وُجُوهُهُمْ... (بحارالأنوار ج : 94 ص : 42؛ وسائل الشيعه، ج 10، ص 479؛ بصيرة المتعظين، ج 2، ص 401)
✅ ـ فرصتهاي مبارك و خوب ماه رجب را از دست ندهيم. با تلاوت قرآن و عبادت¬های ویژة این ماه برای دریافت فیض ماه مبارک رمضان آماده شویم.
✅ ـ در ميان ماههاي سال، عرب جاهلي هم به ماه رجب احترام خاصي قائل بود، اسلام نیز اين احترام را تقويت كرد، پس از ويژگي آن بهرهمند شويم.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌷🌷🌴🌷🌷
🌺 اگر من سنی بودم، از خودم می¬پرسیدم (29)
✅ سؤال: بعضی از دانشمندان اهل سنت که ولادت حضرت مهدی(عج) را قبول ندارند، چگونه می¬خواهند بعد از گذشت صدها سال ولادت وی را از نسل پیامبر(ص) و امام عسکری(ع) ثابت کنند؟
✅ توضیح: همة مسلمانان مهدویت عامّه، اینکه در آخرالزمان از فرزندان حضرت محمد(ص)، فاطمه زهرا(س) و امام عسکری(ع) فردی قیام می¬کند و ظلم و ستم را از بین می¬برد و عدالت و مهربانی را گسترش می¬دهد، پذیرفته¬اند. اختلاف عمده بین مسلمانان در مهدویت خاصّه است به این معنا که امامیه و بعضی از دانشمندان اهل سنت معتقدند حضرت مهدی(عج) فرزند امام حسن عسکری(ع) به دنیا آمده است. (سلیمان قندوزی حنفی در ینابیع المودة، ص 440 مهدویت خاصه را بیان کرده است).
✅ امامیه معتقد است که ولادت حضرت مهدی(عج) از همان ابتدا به دلیل رعایت تقّیه و حفظ جان ایشان از شرّ حاکمان فاسد آشکار نشد. ولادت آن حضرت شبیه به ولادت حضرت موسی(ع) بود که در خفا و در شرایط خاص پرورش یافت.
✅ هر چند این پنهان ماندن از عموم مردم باعث ایجاد شک و حیرت بی-سابقه¬ای بعد از شهادت امام عسکری(ع) ) در بین شیعیان شد، تا جایی که مسعودی نوشته این موضوع باعث شد پیروان امام عسکری(ع) به بیست فرقه تقسیم شوند. (مروج الذهب مسعودی، ج 2 ص 572).
✅ البته با درایت امام زمان(عج) در دوران غیبت صغری این مشکل با اقدامات، معجزات، کرامت¬ها و شواهد، درکم¬ترین زمان زدوده شد و تمامی پیروان امام حسن عسکری(ع) ولادت امام مهدی(عج) را پذیرفته و به زیر پرچم امام زمان(عج) برگشتند.
👈 ـ مهدی(عج) به دنیا آمده است.
✅ علمای برجستة اهل سنت همچون سلیمان قندوزی، ذهبی، ابن خلکان، زرکلی و... ولادت حضرت مهدی(عج) را مورد تأکید قرار داده و نوشته¬اند که وی در سال 255ق در سامرا و خانة امام حسن عسکری(ع) متولد شدند. (ینابیع المودة قندوزی حنفی، ج 3، ص 306؛ وفیات الاعیان ابن خلکان، ج 4، ص 176؛ العبر فی خبر من غبر ذهبی، ج 1، ص 381؛ الاعلام زرکلی، ج 6، ص 80).
✅ آیة الله صافی(ره) در کتاب مهدویت بیش از هفتاد نفر از دانشمندان اهل سنت را نام می¬برد که به نحوی ولادت حضرت مهدی(عج) را در آثارشان بیان کرده¬اند. (امامت و مهدویت، ج 2، ص 56-241).
👈 اشکال اهل سنت به ولادت امام مهدی(عج)
✅ یکی از دانشمندان اهل سنت که به ولادت امام مهدی(عج) اشکال کرده است، ابن حجر هیتمی است که طولانی بودن عمر امام(ع) را مورد مناقشه قرار داده است، در حالی¬که وی و هم¬مذهبی¬هایش به زنده بودن حضرت عیسی، خضر، صالح(ع) و... اعتقاد دارند. آنها می¬دانند که خدای تعالی وقتی توانایی دارد حضرت نوح را نهصدو پنجاه سال یا بیشتر عمر طولانی عنایت کند، به یقین می¬تواند حضرت مهدی(عج) را هم سالیان طولانی حفظ و زنده بدارد.
✅ براساس متون روایی اهل سنت و شیعه ولادت حجت خدا، مهدی موعود(عج) امری است مسلّم و قطعی، لیکن اهل سنت به دلایل دیگری این حقیقت مسلّم را پنهان می¬دارند و از بازگویی آن واهمه دارند. یک دلیل آشکار آن می¬تواند باطل شدن انتخاب ناشایست سقیفه باشد.
✅ نکتة مهم و قابل توجه این است که اهل سنت با همة شواهد و دلایل متقن که شیعه ارائه کرده و بعضی از دانشمندان آنها نیز بدان صحه گذاشته¬-اند، منکر ولادت امام زمان(عج) شدند، حال بعد از صدها سال چگونه می-خواهند ولادت فرزندی از پیامبر(ص) و فاطمه زهرا(س) را شناسایی، تأیید و زیرپرچم آن حضرت علیه ظلم و جور جمع شوند. چگونه و با کدام ادلّه می¬خواهند مهدی¬های شیاد و متقلب را از مهدی واقعی تشخیص دهند؟! خوب است بزرگان اهل سنت به این سؤال جواب منطقی و عامه پسند ارائه کنند.
✏️@Dindani✏️
🌹ناشر معارف اهل بیت(ع) باشیم. اگر مایل هستید؛ به جمع ما در [سروش یا ایتا] بپيونديد.
🌹🌹🌴🌹🌹