🔴 کوبیدن درب مساجد به بهانه خروج ماه صفر و تبریک ماه ربیع الاول 🔴
♦️معمولاً در آخرین روز ماه صفر بسیاری از افراد نقل میکنند که پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودهاند: «هر کس که مرا به خروج ماه صفر بشارت دهد بهشت برای اوست». و به این بهانه شروع به کوبیدن درب مساجد و بقاع مقدسه می کنند و با پخش نمک و جارو زدن و کارهای من درآوردی مراسمی برای شب اول ماه ربیع رقم می زنند!
لذا به چند نکته جهت تبیین موضوع باید توجه گردد:
♦️اصل این حدیث در کتاب «علل الشرایع» نقل شده و غالب منابع دیگر نیز این حدیث را از این کتاب نقل کردهاند، اما اصل حدیث با آنچه که در میان مردم مشهور است تفاوتهای مهمی دارد:
♦️روزی پیامبر بزرگوار اسلام در مسجد قبا نشسته بودند و فرمودند: «اولین کسی که هم اکنون وارد مسجد شود مردی از اهل بهشت است». برخی از اصحاب با شنیدن این سخن از مسجد خارج شدند تا سپس بازگردند و مصداق سخن شوند. پیامبر نیز که این را فهمیدند، در حالی که آن عده از اصحاب خارج شده و سخنان پیامبر را نمی شنیدند شرط دیگری بر آن اضافه کردند و فرمودند: «جماعتی وارد میشوند و کسی که وارد شود و مرا به خروج ماه #آذار بشارت دهد او مردی از اهل بهشت است».
♦️جماعتی داخل شدند و ابوذر رحمة الله علیه هم میان آنان بود. پیامبر به آنان فرمودند: «الان در کدام ماه رومی هستیم؟» ابوذر عرض کرد: «ای رسول خدا ماه آذار تمام شد». پیامبر فرمودند: «ای ابوذر این را میدانستم اما دوست داشتم که این قوم بدانند که تو مردی از اهل بهشت هستی و چگونه این چنین نباشی در حالی که بعد از من تو را از این شهر تبعید خواهند کرد، چرا که تو دوستدار اهل بیت من هستی و به تنهایی زندگی خواهی کرد و تنها هم خواهی مُرد و جماعتی کفن و دفن تو را انجام خواهند داد که آنان رفیقان من در بهشت خواهند بود، بهشتی که به متّقین وعده داده شده است».
📚 علل الشرایع، ج۱ ، ص۱۷۵
♦️اما نکاتی که دربارهی این حدیث باید دانست :
1⃣ این حدیث از نظر سند مشکلی ندارد و علمای شیعه آن را قبول دارند.
2⃣ در این حدیث هیچ اشارهای به ماه «صفر» نشده، بلکه در تمام احادیث مشابه فقط ماه «آذار» آمده که از ماههای رومی است و با ماههای قمری سنخیّت زمانی ندارد و ممکن است که به صورت اتفاقی در آن سال ماه «آذار» و «صفر» بر هم منطبق شده باشند.
3⃣ «آذار» ماهی است 31 روزه قبل از «نیسان» و بعد از «شباط» که تقریباً با «فروردین» برابر است.
4⃣ تنها در یک نقل از این روایت در کتاب «الرواشح السماویة فی شرح احادیث الامامیة» به جای «آذار»، «صفر» آمده که برای آن سندی ذکر نشده است.
5⃣ با اندک دقّتی در حدیث در مییابیم که موضوع این حدیث بشارت به خروج ماه نیست و فرقی نمیکند که «صفر» باشد یا «آذار»! بلکه این حدیث یکی دیگر از احادیث فضائل شیعیان اهل بیت علیهم السلام است که اتفاقاً در متن حدیث نیز پیامبر بزرگوار اسلام به این موضوع تصریح فرمودهاندکه: «ای ابوذر هدف من از این پرسش فقط این بود که مردم بدانند که تو اهل بهشت خواهی بود، چرا که تو از دوستداران اهل بیت من هستی». پس در واقع ملاک بهشتی شدن در این حدیث خروج ماه و وارد شدن بر پیامبر نیست، بلکه ملاک محبّت اهل بیت علیهم السلام است و بس.
6⃣ از آنجا که این حدیث، شامل فضائل اهل بیت علیهم السلام و شیعیان ایشان است، عالمان اهل سنت طبق معمول دست به شیطنت زده و با آن به مخالف پرداختهاند و گفتهاند: «لا اصل له»، «صحت ندارد».
«احمد بن حنبل» این حدیث را جزء چهار حدیثی میداند که در بین مردم شائع هستند اما سند ندارند. (طبقات الشافعیة الکبری، عبدالوهاب ابن علی سبکی، ص۱۵۱).
«ابن جوزی» در کتاب «الموضوعات» دربارهی این حدیث چنین نوشته: «وَ یُذکَرُ أَنَّ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَیهِ وَسَلَّمَ قَالَ: مَن بَشَّرَنِی بِخُرُوجِ آذَارَ بَشَّرتُهُ بِالجَنَّةِ. قَالَ أَحمَدُ بنُ حَنبَل: لاَ أَصلَ لِهَذَا»، «گفته میشود که رسول الله صلّی الله علیه و سلّم فرمودند: هر کس مرا به خروج ماه آذار بشارت دهد، او را به بهشت بشارت خواهم داد، امّا احمد بن حنبل میگوید: این حدیث صحّت ندارد»، (الموضوعات، ابن الجوزی، ج۲ ، ص۷۴).
✔️این حدیث صراحت به فضائل اهل بیت علیهم السلام و فضائل شیعیان ایشان دارد و اگر این را برای ابوذر بپذیرند، مخالفت او با عثمان را چه کنند؟ تبعید او توسط عثمان را چه کنند؟ درگیریهای او با معاویه را چه کنند؟
♦️لذا از منظر #تحقیق، با توجه به عدم دلالت حدیث به شادی از خروج ماه صفر و حوادث اوائل ماه ربیع، مخصوصا #غصب خلافت امیرالمومنین علیهالسلام و #هجوم به بیت صدیقهی کبری سلام الله علیها، شادباش و تبریک آغاز ماه ربیع، وجهی ندارد.♦️
https://eitaa.com/dinpajouhi
ثواب یک نفس از نفس های امیرالمومنین علیه السلام در لیله المبیت
📜 امام حسن عسکری علیه السلام :
در قیامت، کسانی که در راه ولایت امیر المومنین علیه السلام به شهادت رسیدهاند، در عوض ظلمهایی که در دنیا به علت تمسک به ولایت امیر المومنین از طرف مخالفین به آنها شده، به نزد حضرت شاه ولایت امیر المومنین علیه السلام آورده میشوند و آن حضرت به آنها میگوید: «آنچه از ثواب و پاداش در برابر ستمی که به شما شده را از من بخواهید تا عطا کنم.»
آنها نیز به حضرت امیر المومنین علیه السلام میگویند: «ای برادر رسول خدا صلی الله علیه و آله، فقط ثواب یک نفسکشیدن تو را در آن شبی که در جایگاه پیامبر خوابیدی تا جان او را حفظ کنی را از تو درخواست میکنیم.» امیر المومنین علیه السلام هم میپذیرد و ثواب یک نفسکشیدن در آن شب را به آنها میبخشد.
در ادامه روایت هم آمده که خداوند در عوض چنان نعمات و قصرها و جایگاهی به آنها میدهد که آنها گمان میکنند کل بهشت به آنها عطا شده است و خداوند تاکید میکند که اینها در عوض فقط یک نفس امیر المومنین در آن شب است.
📚التفسير العسکری علیه السلام، ج۱ ص۱۲۷
#لیلهالمبیت
https://eitaa.com/dinpajouhi
🏴تاریخ صحیح #شهادترسولخدا
▪️بر اساس نقل ابومخنف و قدیمیترین رسالهای که در باب تاریخ وفات و شهادت معصومان نگاشته شده است، #دوم ربیع الاول روز #شهادت پیامبر (ص) است!
▪️این تاریخ که نزد ما شیعه در ایران ۲۸ صفر شهرت پیدا کرده است، تنها بر اساس گفته مرحوم شیخ مفید در کتاب «ارشاد» است، در حالی که با مراجعه به منابع تاریخی کهن میبینیم که ۲۸ صفر را به عنوان روز سنگین شدن بیماری حضرت و بستری بودن کامل حضرت عنوان میکنند.
▪️ آقای حسینی جلالی در کتاب «تاریخ اهل البیت(ع)» بر اساس #کهنترین تاریخ راجع به تواریخ زندگانی ائمه(ع) که منسوب به نصر بن علی جهضمی از اصحاب حضرت رضا(ع) است، این مسئله را تحقیق کرده است.در این قدیمیترین رساله تاریخ شهادت پیغمبر اکرم(ص) دوم ماه ربیعالاول ذکر شده است و این قول ارجح به نظر میرسد.
▪️همچنین در کتاب سیر الائمه علیهم السلام به نقل از أحمد بن محمد بن السمط از نصر بن علی جهضمی از امام رضا علیه السلام و نیز از مفضل از امام صادق علیه السلام و همچنین محمد بن اسماعیل از امام حسن عسکری علیه السلام نقل میکند که هر #سهامام عینا فرمودهاند:
رسول خدا صلی الله علیه وآله در روز دوشنبه دو شب از ماه ربیع الاول که گذشت از دنیا رفت.
▪️لازم به ذکر است که هیچ #روایتی از اهل بیت عليهمالسلام تاریخ ۲۸ صفر را تایید نکرده است.
https://eitaa.com/dinpajouhi
بالاترین مصیبتی که بر اسلام وارد شد، #سلبحکومتازحضرتامیر(ع) بود!
https://eitaa.com/dinpajouhi
🔴 جای خالی #مدافعانولایت در جلوگیری از کودتای سقیفه
حضرت حمزه و جعفر علیهماالسلام، چه غیرتی در دفاع از حریم ولایت داشتند، که امیرالمومنین(ع) فرمودند:
اگر فقط همین #دونفر بودند، خلافت غصب نمی شد!
خدایا اینها کی بودند!
چقدر حمیّت و غیرت داشتند!
چقدر تعصب داشتند!
اینطور باید #علییار بود!
https://eitaa.com/dinpajouhi
#اعتراف اهل سنت به #شهرتاحراق بیت حضرت فاطمه(س) در کودتای سقیفه!
🔖 عروة بن زبیر، برادرش عبدالله (بن زبیر بن عوام) را در محاصره ى بنی هاشم در دره ای (در مکه) و جمع آوری کردن هیزم برای آتش زدن آنان [در وقایع مربوط به سالهای دهه ششم و هفتم هجری که آل زبیر به دنبال کسب حکومت بودند] معذور می دانست و می گفت: او این کار را برای آن کرد که تفرقه و پراکندگی ایجاد نشود و مسلمانان با هم اختلاف نکنند و آنان (بنی هاشم ) نیز به اطاعت او در آیند و در نتیجه با هم متحد شوند؛ همان طور که #عمربنخطاب این کار را با بنی هاشم کرد، وقتی آنان (امیر مؤمنان علیه السلام و صدیقه طاهره عليها سلام ) از #بیعت با ابوبکر درنگ کردند. پس همانا او #هیزم فراهم کرد تا #خانه را بر آنها #بسوزاند.
📚 مروج الذهب مسعودی ج ۳ ص ۹۳
📚شرح نهج البلاغة ابن ابي الحديد ج ۱۹ ص ۷۵
https://eitaa.com/dinpajouhi
♦️اعتقاد شیعیان عصر ائمه(ع) به #سقط فرزند حضرت فاطمه(س) در کودتای سقیفه
«ضرار بن عمرو الغطفاني» از متكلّمان معتزلي و مشهور اهلسنّت در قرن دوم هجری قمری و همعصر با امام کاظم و امام رضا علیهما السلام، در کتاب «التحریش» و در بیان عقاید شیعیان آن زمان میگوید:
«آنها معتقند #ابوبکر و #عمر به فاطمه سلاماللهعلیها ظلم نموده و او را مضروب کردند،طوریکه فرزندش #سقط شد.»
https://eitaa.com/dinpajouhi
🔴 شراکت در ظلم به آل الله!
این حدیث در مورد کسی است که آن ستم ها را نداند، پس وای بر کسی که از مظلومیت و مصائب اهل بیت علیهم السلام خبر داشته باشد، اما آن را #تکذیب و #انکار نماید و #مانع آگاهی دیگران از آن گردد.
https://eitaa.com/dinpajouhi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام والای حضرت سکینه سلام الله علیها
https://eitaa.com/dinpajouhi
دین پژوهی
🔴 شراکت در ظلم به آل الله! این حدیث در مورد کسی است که آن ستم ها را نداند، پس وای بر کسی که از مظلو
اولین دادگاه الهی برای حضرت محسن علیه السلام
▪️امام صادق صلوات الله علیه فرمودند: همانا #اول کسی که روز قیامت دربارهاش حکم میشود #محسن بن علی علیهماالسلام است و #قاتلش و سپس #قنفذ.
قنفذ و صاحبش را میآورند و شلاقهایی از آتش به آن دو میزنند به طوری که اگر #یک ضربهی آن بر دریاها زده شود از شرق تا غرب آن به جوش میآید، و اگر بر کوههای دنیا گذارده شود ذوب میشود به طوری که خاکستر شود. با چنین تازیانهای آنها را میزنند.
📕کامل الزیارات، ص۵۵۱
https://eitaa.com/dinpajouhi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گوشه ای از جنایات کودتای سقیفه!
https://eitaa.com/dinpajouhi
#گنجامیرالمؤمنینعلیهالسلام
✍🏻شیخ صدوق، پیرامون روایت مشهور نبوی که فرمود: یَا عَلِیُّ إِنَّ لَکَ کَنْزاً فِی الْجَنَّة، ای علی! برای تو در بهشت گنجی است، سخن از #سقط حضرت محسن سلام الله علیه به میان میآورد و مینویسد:
✨به درستی که از بعضی از اساتید شنیدم که این #گنج را #حضرتمحسن علیه السلام ذکر کردهاند.
و او همان جنینی است که حضرت فاطمه سلام الله علیها آنگاه که بین دو درب مورد فشار قرار گرفت، او را انداخت (سِقْط کرد).
📓معانی الأخبار، صفحه ۲۰۶
https://eitaa.com/dinpajouhi
ﺁﻥ ﻓﺮﻗﻪ ﮐﻪ ﺯﻫﺮﺍﯼ ﺟﻮﺍﻥ ﺭﺍ ﮐﺸﺘﻨﺪ؛
ناموس خدای مهربان را کشتند.
صد وای که با کشتن #محسن پسرش
#یکسومساداتجهان را کشتند!!
https://eitaa.com/dinpajouhi
#غربت_امام_عسکری_علیهالسلام
فرض کنید همین الان #خبر فوت پدر یا مادر ِ یه دوست خیلی خیلی نزدیک و صمیمی رو به شما بدند؛ چیکار می کنید؟
#فوری باهاش #تماس می گیرید و میرید دیدنش؟
بهش #تسلیت میگید و سرسلامتی میدید؟
برای همدردی باهاش، #مشکی میپوشید؟
#پلاکارت تسلیت براش نصب میکنید؟
در مراسماتشون #شرکت میکنید؟
اگر محل مراسم ختم، #دور باشه و ساعتش هم مناسب نباشه، باز #وظیفه خودتون نمی بینید که برای همدردی با دوستتون به ختم برید؟
توی خلوت به این رفیق نمیگید که : هر #کاری داری بگو برات انجام بدم؟
جواب معلومه، یقینا آدم در عزای #نزدیکان خودش، #هیچوقت کم نمیگذاره.
همه کارهای بالا که جای خود، یه کارهایی هم #خودجوش برای صاحب عزا انجام میده.
خب، حالا این مثال رو بیارید وصل کنید به سالروز شهادت امام عسکری(ع)، که پدر امام زمان(ع) ماست.
بیایید ببینیم ما با امام زمان(ع)چند چندیم؟
#وجدانا، در ایام شهادت ِ پدر امامی که یه عمر، سر سفره ش نشستیم، #چند تا از کارایی که برای فوت آشناها میکنیم، انجام میدیم؟
✔️آیا عزای پدر امام زمان(عج) هم، به اندازه فوت پدر دوست و رفیق ما، برامون #اهمیت داره یا نه؟؟
✔️خداوکیلی از خودمون بپرسیم: چرا برای رفتن به فاتحه فلان مرحوم #وقت داریم، اما برای نیم ساعت عزاداری امام عسکری(ع) وقت نداریم؟
✔️ببینیم تا به این سن، برای همدردی با امام زمان(عج)؛ توی #چند تا از مجالس پدر بزرگوارش شرکت کردیم؟
بهانه هامون همش بخاطر مشغله دنیا و وسوسه شیطان هست، یا نه، یک عالمه #توجیهات_شرعی برای #نرفتن به مجلس عزای حضرت عسکری(ع) توی آستین داریم؟
آیا #مودت اهلبیت(ع) در وجود ما #واقعا هست، یا نه، فقط #لقلقه زبان ماست؟
اینکه بشینیخونه و توی #مجازی، توی چهارتا گروه پیام تسلیت بزاری، این شد مودت؟؟
همت ما برای #تسلای_خاطر امام زمان(ع) همینقدره؟ چهارتا استیکر و دوتا پیام کپی؟!
این چه مودّتیه که #زور نداره ما رو ببره مجلس عزاداری؟
زور نداره ۴ نفر رو خبر کنه برای روضه؟
زور نداره دست به جیبت کنه برای امامِت؟؟
خدایی، اینکه به #زبان بگیم در شهادت پدر امام زمان(ع) عزاداریم با اینکه #وقت بگذاریم و در مجلس عزای حضرت شرکت کنیم یکیه؟
♦️اگر خود شما صاحب عزا باشید، بین #ارادت کسیکه بهتون پیام تسلیت داده با اونکه در مجلس شما شرکت کرده فرق نمیگذارید؟♦️
بیایید قبول کنیم امام زمان(عج) بین ماها واقعا #غریبه!
نه تنها خودش، که باباش، امام عسکری(ع) هم بین ما #غریبند.
برای امام عسکری(ع) چه غربتی از این بالاتر، که هم مجلس عزا براش خیلی #کم برگزار میشه و هم محبینش در اون جلسات حضور #کمرنگ دارند!
چرا ما برای شروع ماه محرم این همه روزشمار میگذاریم اما برای عزای امام عسکری(ع) هیچ برنامه ای نداریم؟؟
مگه امام عسکری(ع) پسر حضرت زهرا(س) نیست؟
مگه نوه پیغمبر(ص) نیست؟
مگه پدر امام زمان(عج) ما نیست که براش مایه نمیزاریم؟
شما بشمرید ببینید این ایام، که روزهای مصیبت آل الله ست، چندتا جلسه روضه مخصوصا برای امام عسکری (ع) برقراره؟
اینقدر ماها برای آقا، #باشکوه عزاداری نکردیم که طرف توی مصاحبه ش گفت: #تعطیلی_هشتم_ربیع_دلیلی_ندارد!
باریک الله به #معرفت این، ماشاالله به #همت ما !
بگذریم، ان شالله از همین حالا نیت کنیم، اولا بین مجلس اهلبیت(ع) و مجلس آشناها #فرق اساسی بگذاریم.
ثانیا تا مزد دو ماه عزاداری رو بگیریم؛ برای همدردی و عرض تسلیت بمحضر #امامعزادارمون، در مجالس پدر بزرگوارش حتما شرکت کنیم.
امام زمان(ع) مجلس عزا دارند و منتظر ما محبین و شیعیان هستند.
https://eitaa.com/dinpajouhi
🏴 پاداش یاری اهلبیت(ع) با وجود ناتوانی، در کلام نورانی امام حسن عسکری(ع) 🏴
علىّ بن عاصم گويد: به امام عسکری(ع) عرض کردم: من از اينكه شما را يارى كنم #ناتوانم و جز اظهار ولايت شما و برائت از دشمنان شما و #لعنتكردن آنها در #تنهائى قدرت ندارم، پس حال من چگونه خواهد بود ای سرور من؟
امام فرمود: پدرم از جدم رسول خدا(ص) نقل کرد که فرمودند:
هر کس از یاری ما اهلبیت(ع) #ناتوان باشد و در #تنهایی خود #لعنت بفرستد بر دشمنان ما، خدا صدای او را به #جميعملائکه می رساند، پس هرگاه یکی از شما دشمنان ما را #لعنت میکند ملائکه آن #لعن را #بالا می برند و لعنت می کنند بر کسیکه دشمنان ما را لعن نکند، وقتیکه صدای لعن او به ملائکه برسد، آنان برای او #استغفار میکنند و ثنا می فرستند و میگویند:
خدایا بر روح این بنده ای که به اندازه توانش اولیاء خود را یاری کرده درود فرست که اگر بر بیش از این کار توان داشت حتما انجام می داد. در این هنگام ندا از جانب خدا می آید که:
ای ملائکه من! دعای شما را درباره این بنده ام #اجابت کردم و ندای شما را شنیدم و بر #روح او #درود فرستادم به همراه ارواح نیکان و او را جزء #برگزیدگان و #خوبان قرار دادم.
📚بحارالأنوار، ج۵۰ ص۳۱۶
♦️ما با وجود توانایی، چقدر اهلبیت(ع) را یاری می کنیم؟♦️
https://eitaa.com/dinpajouhi
💥 شیخ عباس قمی رضوان الله علیه درباره روز #نهمربیعالاول در مفاتیح الجنان مینویسد:
روز نهم، روز #عیدبزرگ و روز عید #بقر (شکم پارگی، یعنی شکافته شدن شکم عمر بن خطاب) است و از برای آن شرح بزرگی است که در جای خود ذکر شده و روایتی نقل شده که هر که در این روز چیزی #انفاق کند، #گناهشآمرزیده شود.
و گفتهاند که مستحب است در این روز #اطعام برادران مومن و #خشنود گردانیدن ایشان و توسعه دادن در #نفقه و پوشیدن #جامههاینو و شکر و عبادت حقتعالی کردن و این روز، روز برطرف شدن غمهاست و #روزبسیارشریفی است.
https://eitaa.com/dinpajouhi
⭕️توصیه مرحوم آیت الله #بهجت در مورد مراسم #عیدالزهرا علیهاالسلام
در شب عید غدیر و شبهای مثل آن، مانند شب و روز نهم ربیع [شب عید حضرت زهرا علیهاالسلام] و… باید #فضیلت این شبها و روزها و صاحب آنها و #مطاعن دشمنان ایشان و احادیث وارده در زمینه ولایت، با اقامه دلیل و برهان ذکر شود، تا موجب تقویت عقاید مذهبی مستمعین گردد، نه اینکه اینگونه مجالس به خنده و لهو و لعب گذرانده شود.
چرا ما شیعه اینقدر به فضائل اهلبیت علیهمالسلام جاهل و بیاطلاع هستیم!
در محضر بهجت، ج۲، ص۹
لینک سایت آیت الله بهجت ره
http://bahjat.ir/fa/content/874
https://eitaa.com/dinpajouhi
🔹 عارف مشهور، میرزا جواد ملکی(ره) در کتاب #المراقبات درباره روز #نهمربیعالاول مینویسد:
🔸در روايت گرانقدرى آمده است كه اين روز، روز #نابودىدشمنخدا بوده و اين روز و خوشحالى در آن فضيلت داشته و روز #شادى پيروان آل محمد - رحمت خدا بر جميع آنان باد - مىباشد. و در ميان شيعيان نيز اين روز به همين مطلب مشهور شده است.
📚 المراقبات، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، ص ۳۴-۳۵
https://eitaa.com/dinpajouhi
مناسبت #نهم_ربیع و اعمال مستحب آن در سایت آیت الله مکارم شیرازی
https://makarem.ir/main.aspx?lid=0&typeinfo=18&catid=0&pageindex=0&mid=68241
https://eitaa.com/dinpajouhi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یه وقت مُنّی نباشید! ⭕️
اگر هزاربار خدا نکرده، حس کردید که یه آشنای #منصف، حتی یه سر سوزن مُنّی هست، بدون فوت وقت و خیلی اورژانسی، برای تصحیح اعتقاد و توبهش اقدام کنید!
https://eitaa.com/dinpajouhi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مزد اظهار برائت
کاری از دفتر آیت الله شبیری زنجانی
https://eitaa.com/dinpajouhi
بمناسبت ۱۰ ربیع الاول:
🌸 اثبات ازدواج حضرت امالمومنین #خدیجه علیها السلام در سن ۲۵ سالگی 🌸
◆ نقل شده که بَلَغَتْ خَدِيجَةُ عَلَیْهَا السَّلَامُ خَمْسِينَ سِنَةَ وَ هُوَ اَصَّحُ. یعنی سن مبارک ایشان هنگام وفات، ۵۰ سال بوده است و قول صحیح همین است.
◆ از طرفی دیگر روایت شده؛ اَنَّ النَّبِي صَلَّی اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ تَزَوَّجَ بِهَا وَ هُوَ خَمْسَ وَ عِشْرِينَ سِنَة قَبْلَ اَنْ يَبْعَثَهُ اللهُ نَبِياً بِخَمْسِ عِشْرَةَ سِنَةٌ. یعنی پیامبر (صلی الله علیه و آله) در سن ۲۵ سالگی و ۱۵ سال قبل از بعثت با حضرت خدیجه ازدواج فرمودند
☜ نتیجهگیری؛
❶ مشخص شد که سن حضرت خدیجه (علیها السلام) در سال ۱۰ بعثت و هنگام وفات، ۵۰ سال بوده است. پس سن ایشان در سال بعثت پیامبر (۱۰-۵۰) یعنی ٤٠ سال بوده است و چون ۱۵ سال، قبل از بعثت هم ازدواج فرمودهاند، لذا سن مبارک ایشان (۱۵-٤٠) یعنی ۲۵ سال بوده است.
❷ از روایات و متون تاریخیّه اثبات شد؛ سن مبارک آقا رسول الله (صلی الله علیه و آله) هنگام ازدواج با امالمومنین خدیجه (سلام الله علیها)، ۲۵ سال بوده و هر دو #همسن بودند.
♦️مخالفین با تحریف و جعل تاریخ، ظلمی آشکار در حق حضرت خدیجه سلام الله علیها در مورد سن ازدواج و فرزندان ایشان روا داشتند که حتی در کتب درسی هم نفوذ کرده و عقیده جامعه ما گشته است.♦️
√ منابع تحقیق از فریقین:
اعلام الوری، ص ۹
بحار الانوار، ج ١٦، ص ١٠
کشف الغمة، ج ۱، ص ۵۱۰
الصحیح من سیرة النبی ص، ج ۲، ص ۲۰۰
دلائل النبوة للبيهقی، ج ٢، ص ٧١
البداية و النهاية، ج ٢، ص ٢٩۴ و ٢٩۵
محمد رسول اللّه ص سيرته، ص ٤۵
https://eitaa.com/dinpajouhi