✨﷽✨
✅١۵ توصیه حاج میرزا اسماعیل دولابی برای یک زندگی مومنانه که فوق العاده است:*
١. هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راه بندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته ی یار است .
٢. زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
٣. اگر غلام خانهزادی پس از سال ها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصه دار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصه خوردن صاحبش را اذیت می کند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصه دار و نگران باشیم .
۴. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است ، حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصه ای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه .
۵. موت را که بپذیری، همه ی غم و غصه ها می رود و بی اثر می شود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصه هایت کم می شود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظرت کوچک می کند و آخرت را بزرگ. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن .
۶. اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیاقابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار می گذارد .
٧. تربت، دفع بلا میکند و همه ی طوفان ها و زلزله ها با یک سر سوزن از آن آرام می شود. مؤمن سرانجام تربت میشود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند .
٨. هر وقت غصه دار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زنده ها و مرده ها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصهدار که میشوید، گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید، این چین ها باز می شود .
٩. تا می گویم شما آدم خوبی هستید، شما می گویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همین طور است. تا به خدا می گویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی وخدا می فرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی وکار محبت همین است .
١٠. با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل می شود. بعد عادت به عبادت منجر می شود. عبادت هم معرفت ایجاد می کند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود می آید و نهایتا به ولایت منجر می شود .
١١. خدا عبادت وعده ی بعد را نخواسته است ؛ ولی ما روزی سال های بعد را هم می خواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده ی بعد زنده باشیم .
١٢. لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت می گذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کم کم بر تو معلوم شود که به راستی خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف می کردی، فی الواقع راست می گفتی و خدا خوب خدایی بود .
١٣. از هر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست .
اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در می آوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن .
بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین علیه السلام در دعای دههی اول ذیحجه می فرماید: به عدد همه چیزهای عالم لا اله الا الله بگو "
١۴. دل های مؤمنین که به هم وصل میشود ، آب کُر است. وقتی به علــی علیه السّلام متّصل شد، به دریا وصل ! است شخصِ تنها ، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس می شود ، ولی آب کُر نه تنها نجس نمی شود ، بلکه متنجس را هم پاک می کند "
١۵. هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الا" تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه ی دلت را تصرف کند .
⚡تربیت فرزند وظیفہ ای شرعی است کہ بر عھدہ پدرمادر است۔۔۔عدم توجہ بہ این مسئلہ باعث میشود
رسانہ ھا و فضاھای مجازی فرزندانمان را آنطور کہ دوست دارند تربیت کنند۔۔۔
⚡رعایت ھمین شش اصل برای تربیت درست فرزندانمان کافیست:
۱-ایجاد آرامش در محیط خانہ
۲-وقت گذاشتن برای فرزندان
۳-احترام گذاشتن بہ فرزندان
۴-محبت کردن و عشق ورزیدن بہ فرزندان
۵-انتخاب دوست مناسب(ھمسال-ھم جنس-ھم فرھنگ)
۶-نظارت بر کانالھای یادگیری(ھر آنچہ میبینند یا می شنوند یا می گویند)
🌸 این شش اصل را بہ دیوار خانہ بزنیم تا مدام یادآوری شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اعتراف کارشناس منوتو به عجایب فقه اسلامی‼️
#حقوق_حیوانات
#تمدن_اسلامی
⭕دکترحسین امیرعبداللهیان: سند همکاری ایران و چین با دور اندیشی رهبر انقلاب به امضا رسید
🔸️مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی:
🔸با درایت و دور اندیشی مقام معظم رهبری، در چارچوب اراده رهبران عالی دو کشور و روابط راهبردی تهران و پکن، سند چشم انداز جامع همکاریهای ربع قرن ایران و چین، به امضای وزرای خارجه رسید.
🔸این سند چند وجهی و مهم، هم زمان با پنجاهمین سالگرد روابط نوین دیپلماتیک دو کشور در تهران امضا شد
‼️متن شبهه 👇👇👇👇
معلمی در کلاس درس میگفت: «از آنجا که اروپا پیامبر نداشته و با عقل اداره شده به این دلیل بهتر از خاورمیانه شده»
✅ پاسخ شبهه 👇👇👇👇
1️⃣ به تصریح قرآن ظهور پیامبران اختصاص به منطقه خاصی ندارد. طبق آموزههای اسلامی همه امتها از خود پیامبر داشتهاند:
« وَ اِن مِن اُمَّةٍ إلّا خَلا فیها نَذیر، (1) در هر امتی نذیر و هشدار دهندهای وجود دارد».
2️⃣ طبق روایتی تعداد پیامبران 124000 نفر بود(2) که از این تعداد، فقط نام 25 نفر در قرآن کریم تصریح شده است و شاید با اسامی دیگری که در احادیث و روایات آمده [مثل حضرات ارمیا، دانیال، خضر نبی] کمتر از 40 نام باشند. لذا نمیدانیم که ما بقی چه کسانی و در کجاها و در چه زمانی بودهاند. به عنوان مثال قبر 5 پیامبر در قبرستان تخت فولاد اصفهان است و به رغم آن که مزارشان مشخص است اکثر مردم اطلاعی از وجودشان ندارند، چه بسا انبیای بسیاری در میان اقوام دور و نزدیک بودهاند که یا تاریخشان از بین رفته و یا از آنان به عنوان دانشمند، نابغه، منجی، شخصیت ملی و اسطورهای (و البته با تحریفات) یاد میشود.
3️⃣ آیت الله جوادی آملی در این زمینه میگوید: «گروهی از عارفان و حکیمان به استناد برخی از تواریخ، حضرت ادریس را همان هرمس پنداشتند، هم چنان که حضرت شیث را همان آغاثا ذیمون دانستند و عدهای شاید بر اثر همین هرمس و آغاثاذیمون و فیثاغورس، مانند آنها مثل ارسطو... را از انبیا دانستند»(3).
4️⃣ همچنین باید توجه کنید که لازم نیست انبیا در نقطه به نقطه هر منطقهای مبعوث شوند، چون لزومی ندارد که تبلیغ بیواسطه باشد، بلکه اگر پیامبری در مرکز یک تمدن ظهور کند و تعالیمش به نواحی و اطراف برسد کافی است، به همین خاطر بوده که انبیا بزرگ در مراکز مهم مبعوث شدهاند.(4)
5️⃣ در این شبهه، غلفت از گذشته و آینده و فقط نگاه به زمان حاضر است. هزاران سال از قدمت دنیا میگذرد. آیا اروپا همیشه این وضعیت تمدنی را داشته است؟ اروپا صدها سال در دوران تاریک قرون وسطا به سر میبرد در حالیکه در همان زمانها تمدن اسلامی پرچمدار پیشرفت و علم بود. مدت زیادی هم از دو جنگ جهانی خانمانسوز در اروپا نمیگذرد. آیا تعهدی هست که این تمدن مادی که در غرب به وجود آمده تا ابد پایدار خواهد ماند؟
6️⃣ بسیاری از مسیحیان تحت عنوان سیاح، تاجر و... به سرزمینهای شرق آمدند و پس از مشاهده شرق، برتری آن را به همکیشان خود گزارش دادند. عامل مهم در این گزارشها، فاصله زیاد دنیای اسلام و مسیحیت بود. گوستاولوبون فرانسوی (1841-1931 م) در کتاب معروف خود، «تمدن اسلام و عرب» این تفاوت فاحش میان دنیای اسلام و مسیحیت را به خوبی به رشته تحریر درآورده است. در سراسر بخشی که وی به این مطلب میپردازد، یادآور میشود که درست در هنگامی که دنیای غرب از تعصبهای خشک علمی کلیسا در رنج بود، مسلمانان با درایت تمام، به حوزههای علمی سایر فرهنگها از جمله یونانی مراجعه کردند و با گزینش مناسب و ترجمه آنها به زبان عربی، راه تمدن سازی و پیشرفت خود را طی نمودند.
7️⃣ اروپاییان به ویژه در طول دو قرن جنگهای صلیبی با میراثی گران بها از علوم و فنون مسلمانان آشنا شدند و بسیار سریع نقشه انتقال آنها به غرب را کشیدند. منابع سرقت شده در این مقطع، در قرون بعدی به عنوان منابع دست اول شرقی در خدمت مستشرقان قرار گرفت. آنان کتابهای زیادی از مسلمانان را که درباره رشتههای طب، نجوم و هیأت، ریاضیات، شیمی، معماری، هنر، صنایع، جغرافی و... بود، دزیدند و به اروپا منتقل کردند.(5)
8️⃣ شهید مطهری در این باره مینویسد:«پس از ظهور اسلام و تشکیل حکومت اسلامی و گرد آمدن ملل گوناگون در زیر یک پرچم به نام پرچم اسلام تمدنی عظیم و شکوهمند و بسیار کمنظیر به وجود آمد که جامعهشناسی و تاریخ آن را به نام تمدن اسلامی میشناسد.»(6)
🔘پینوشتها:
1. فاطر (35) آیه 24.
2. طباطبایی، سید محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، قم، دفتر انتشارات اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، 1417ق، ج2، ص144.
3.آیه الله جوادی، سیره پیامبران در قرآن، نشر اسراء، قم، چاپ دوم، ص236
4.آیه اله جوادی آملی، همان، ص47
5.موسوی لاری، سید مجتبی، سیمای تمدن غرب، چ1، قم، دفتر انتشارات اسلامی، 1360ش، ص173-204.
6.خدمات متقابل اسلام و ایران، مرتضی مطهری، نشر صدرا، ص146.
#سیاسی_تحلیل
حکمت ۳۹۹ نهج البلاغه
وقَالَ (عليه السلام): إِنَّ لِلْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ حَقّاً، وَ إِنَّ لِلْوَالِدِ عَلَى الْوَلَدِ حَقّاً؛ فَحَقُّ الْوَالِدِ عَلَى الْوَلَدِ أَنْ يُطِيعَهُ فِي كُلِّ شَيْءٍ إِلَّا فِي مَعْصِيَةِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ، وَ حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى الْوَالِدِ أَنْ يُحَسِّنَ اسْمَهُ وَ يُحَسِّنَ أَدَبَهُ وَ يُعَلِّمَهُ الْقُرْآنَ.
حقوق متقابل پدر و فرزند (اخلاقى، حقوقى، تربيتى):
و درود خدا بر او، فرمود: همانا فرزند را به پدر، و پدر را به فرزند حقّى است. حق پدر بر فرزند اين است كه فرزند در همه چيز جز نافرمانى خدا، از پدر اطاعت كند.
و حق فرزند بر پدر آن كه نام نيكو بر فرزند نهد، خوب تربيتش كند، و او را قرآن بياموزد.
⏳🍃
🍃
•[ #در_راه_تمدن_بزرگ_اسلامے 💡 ]•
🎙/ امام خامنهای(حفظهالله):
🔹این [جایی] که ما امروز هستیم باب
شأن انقلاب نیست؛ ما بایستی خیلی بیش
از این حرکت میکردیم. شکاف طبقاتی
بایستی از بین برود و عدالت اقتصادی به
معنای واقعی کلمه بایستی مستقر بشود
در کشور؛ این وظیفهی ما است، این کار
ما است، بایستی انجامش بدهیم.
📆تاریخ: 1399/11/29
#تمدن_نوین_اسلامی
.
.
🌷 تاجر باش، زرنگ باش!
💠 چه بد تجارتی كه دنيا را بهای جان خود بدانی و با آنچه كه در نزد خداست معاوضه نمايی!
📒 #نهج_البلاغه ، خطبه ۳۲
هدایت شده از شهید کمالی
13.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻اعتراض شیخ حسین انصاریان به بسته شدن راه کربلا در برنامه زنده
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🆔@kamalibasirat