💐شرح حکمت ۸۱
🌺معيار ارزش انسان:
💐امام(عليه السلام) ارزش هر انسانى را در اين عبارت حكيمانه كوتاه به روشنى بيان كرده است مى فرمايد: «قيمت و ارزش هر كس به اندازه كارى است كه مى تواند آن را به خوبى انجام دهد»; (قِيمَةُ كُلِّ امْرِئ مَا يُحْسِنُهُ).
🌺اشاره به اين كه حسب و نسب، مقام و مال و پست هاى اجتماعى و رسمى هيچ كدام دليل بر ارزش انسان نيست، ارزش واقعى انسان را كارهاى مهمى تشكيل مى دهد كه از عهده آن بر مى آيد. جراحى بسيار ماهر، معلمى شايسته، شاعرى توانا، نويسنده اى قوى و فقيهى ماهر كه مى تواند مردم را به احكام الهى آشنا سازد ارزش آنها به قدر همان كارى است كه به خوبى از عهده آن بر مى آيند.
🥀 نه تنها در نزد مردم چنين است، در نزد خداوند هم كسانى قيمت و ارزش دارند كه اعمال شايسته تر و مجاهدت هاى بيشتر و اصلاحات بهترى انجام مى دهند.
🌺براى اين حديث شريف جز آنچه در بالا آمد تفسيرهاى ديگرى هم شده است. بعضى گفته اند منظور از «مايُحْسِنُهُ» علم و دانش هايى است كه شخص دارد، بنابراين ارزش هر انسان به مقدار معرفت و علم و دانشى است كه به خوبى آن را فرا گرفته است. بعضى اين دو را با هم آورده اند: معرفت بالا و عمل با ارزش. برخى ديگر تفسير چهارمى براى اين حديث شريف ذكر كرده اند و «ما يحسنُهُ» را به معنى احسان و نيكوكارى تفسير نموده گفته اند: ارزش هر كس به اندازه احسان و نيكوكارى اوست.
💐گرچه جمع بين هر چهار تفسير در مفهوم جمله امكان پذير است، زيرا استعمال لفظ در بيش از يك معنا كاملاً بى مانع است؛ ولى تفسير اول صحيح تر و مناسب تر به نظر مى رسد.
💐شاهد اين سخن حديث زيبايى است كه امام جواد(عليه السلام) از پدرانش از اميرمؤمنان(عليهم السلام) نقل كرده است كه فرمود: «چهار سخن را من گفتم و خداوند متعال تأييد آن را در كتابش نازل فرمود. من گفتم: «الْمَرْءُ مَخْبُوءٌ تَحْتَ لِسَانِهِ فَإِذَا تَكَلَّمَ ظَهَرَ; شخصيت انسان در زير زبانش نهفته است هنگامى كه سخن بگويد آشكار مى شود». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِى لَحْنِ الْقَوْلِ); منافقان را از طرز سخنانشان مى شناسى».
من گفتم: «فَمَنْ جَهِلَ شَيْئاً عَادَاهُ; كسى كه نسبت به چيزى جاهل است با آن دشمنى مى كند». خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ); آنها (دشمنان) چيزى را كه از آن آگاهى نداشتند تكذيب كردند».
نيز گفتم: «قَدْرُ أَوْ قِيمَةُ كُلِّ امْرِى مَا يُحْسِنُ; ارزش هر انسانى به اندازه چيزى است كه به خوبى انجام مى دهد». خداوند اين آيه را در قصه طالوت نازل كرده: «(إِنَّ اللّهَ اصْطَفاهُ عَلَيْكُمْ وَ زادَهُ بَسْطَةً فِى الْعِلْمِ وَالْجِسْمِ); خداوند او (طالوت) را بر شما برگزيده و از نظر علم و جسم او را افزايش داده است».
و نيز گفتم: «الْقَتْلُ يُقِلُّ الْقَتْلَ; كشتن (قصاص) كشتن را كم مى كند» خداوند اين آيه را نازل فرمود: «(وَلَكُمْ فِى الْقِصاصِ حَياةٌ يا أُولِى الاَْلْبابِ); قصاص مايه حيات و زندگى شماست اى صاحبان مغز و خرد»
🍂مرحوم سيّد رضى بعد از ذكر اين گفتار حكمت آميز جمله اى بيان كرده كه نشان مى دهد تا چه اندازه اين سخن حكيمانه در دل و جان اين مرد فصيح و بليغ تأثير گذاشته مى گويد: «اين از كلماتى است كه قيمتى براى آن تصور نمى شود و هيچ سخن حكيمانه اى هم وزن آن نيست و هيچ سخنى نمى تواند هم رديف آن قرار گيرد»; (قالَ الرَّضىُ: وَهِي الْكَلِمَةُ الَّتي لا تُصاب لَها قيمَةٌ، وَلا تُوزَنُ بِها حِكْمَةٌ، وَلا تُقْرَنُ إلَيْها كَلِمَةٌ)
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
نکات کلیدی جزء بیست و هفتم قرآن کریم
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
AUD-20210510-WA0004.mp3
4.08M
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
14.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تدبیر مذاکره با آمریکا
مارا به دوستان خود معرفی کنید
@dinyaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*خدا وکیلی تا کنون فردی دیده اید که این مقدار تناقض گویی داشته باشد.*
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
◾️اهل خدمت به دنبال علو و برتری جویی نیستند
حجت الاسلام والمسلمین ملکی، قائم مقام مدیر حوزههای علمیه:
◽️یکی از معیارهای مهم انتخاب افراد در نظام اسلامی از منظر امیرالمومنین انتخاب شخصی است که دنبال علو و برتری جویی نباشد که اگر به اینصورت نبود فساد به دنبالش خواهد آمد و اگر فساد آمد بوی تقوا از او برداشته میشود.
◽️ امیرالمومنین در لحضات آخر عمرشان فرمودند: او صیکم بتقوا الله؛ دل به دنیا ندهید حتی اگر به شما روی آورد. حرف حق بزنید چون در آن دنیا میزان حق است، با ظالم سرسازش نشان ندهید، کسی که لبخند جان کری او را خوشحال کند، بزرگ شده این مکتب نیست.
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
Taeb-Eslam-yahod01.mp3
4.57M
#اسلام_و_یهود 1
⭕️ چی شد که بعد از پیامبر خلافت به امیرالمومنین علی علیه السلام نرسید؟
🔸 استاد طائب
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
▫️عبارت علی ولی الله در پرچم عربستان سعودی در استوری بی بی سی فارسی
صفحه بی بی سی فارسی در یک استوری از عکس پرچم عربستان سعودی منقش به عبارت علی ولی الله استفاده کرد.
لطفا همراه شوید✒
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
💥💥💥قسمت پانزده💥💥💥
علامه عسکری(ره): نگویید «روحانی» بگویید «عالم دینی»!
در این زمینهها نکات بسیاری وجود دارد، یک نکتۀ مهم این است که بدانیم «عالم دینی، فقط با روح انسان سر و کار ندارد، بلکه با جسم انسان هم سر و کار دارد» به عبارت دیگر، هم با دنیای انسان کار دارد و هم با آخرت.
وقتی در حضور علامه عسکری(ره) از کلمه ی «روحانی» برای یک طلبه یا عالم دینی استفاده میکردیم، ایشان ناراحت میشد و میگفت: چرا میگویی روحانی؟! این کلمۀ روحانی را کشیشها درآوردهاند و میگویند: کشیش، روحانی است! یا میگویند: «پدر روحانی» انگار بقیه جسمانی هستند و آنها روحانی هستند! ما هم جسمانی هستیم و هم روحانی هستیم!
ایشان مقیّد بود و تأکید میکرد که بگویید «عالم دینی» نگویید «روحانی!». به عالمان رشتههای دیگر علمی هم بگویید عالمِ طب، عالمِ تاریخ، عالمِ جغرافی... وقتی میگویید «روحانی» انتظار میرود که او فقط دربارۀ روحِ انسان حرف بزند و به مسائل جسمانی انسان کاری نداشته باشد.
استاد پناهیان.... 1395/10/15... مسجد انصار المهدی
☘☘☘☘☘
@dinyaran
عکس پایین: گردهمایی پرچمداران حقوق بشر در پاریس در پی حمله به شارلی ابدو
عکس بالا: حمله به مدرسه دخترانه در کابل که پنجاه دانش آموز معصوم به خون کشیده شدند و جانشان هیچ اهمیتی برای حقوق بشر ندارد.
💬 دین یاران
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran