#پرسش_و_پاسخ های_عاشورایی
⁉️امام حسین (ع) چه کسانی را از صف یاران و عزاداران خود بیرون می کند و نمی بخشد؟
🔹میدانید حضرت اباعبدالله که یک نفر یک نفر دنبال یار می گشت، در روز عاشورا عده ای را از صف یارانش بیرون کرد؟
گفت من نمیخواهم شما شهید شوید!
میدانید آنها چه کسانی بودند؟
🔸همان حسینی که فریاد میزند:
هل من ناصرٍ ينصرنى ( کسی نیست که مرا یاری کند ) صبح عاشورا بین یاران شهادت طلبش که آمده بودند جانشان را فدا کنند فرمود :
🔹هرکس به دیگری بدهی دارد و حق مالی برگردن اوست من نمیخواهم امروز خونش با خون ما مخلوط شود .
اباعبدلله این عده را از کربلا بیرون کرد. من و شما که از یاران ایشان بالاتر نیستیم . تازه ایشان بحث کلاهبرداری و دزدی نکرده اند، فرمودند اگر از کسی قرض کرده اید و به او پس نداده اید نمیخواهم اینجا باشید.
🔸آنوقت فکر میکنید این امام حسین عزادار خودش را اگر ظلم کند ميبخشد؟!
یعنی محب امام حسین بالاتر از کسی است که صبح عاشورا در کربلا آمده است تا شهید شود !!
▪️حسن رحیم پور ازغدی، گزیده ای از سخنرانی «تشیع انگلیسی، اسلام آمریکایی»
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
@dokhtarane_zahrayi
#پرسش_و_پاسخ_های_عاشورایی
⁉️پرسش: اگر امام حسين(ع) علم و آگاهي به كشته شدن خويش داشت، چرا اقدام به چنين عملي كرد؟ مگر حفظ خون و حراست از جان، آن هم خون پاك و معصوم واجب نيست؟ مگر خداوند در قرآن نفرموده: «و لا تلقوا بايديكم الي التهلكة (1) "با دست خويش، خود را در مهلكه نيندازيد.»آيا عمل حسين بن علي (ع) القاء نفس در تهلكه نيست؟
🔹پاسخ: اين كه القاء نفس در تهلكه جايز نيست صحيح است، اما قيام امام حسين(ع) القاء نفس در تهلكه نبود. چون:
✅اولاً: اگر كسي كشته شدن در راه خدا را القاء نفس در تهلكه بداند بايد اغلب غزوات پيامبر اكرم(ص) را به همين حساب بگذارد. و نيز وجوب مقابله بيست تن از افراد نظامي در جنگهاي اوليه اسلام كه هنوز مسلمين قدرتي نداشتند در مقابل دويست نفر را بايد «القاء در تهلكه» بداند و اين به اجماع مسلمين صحيح نيست.
✅ثانياً: آيه اي كه در اين مورد ذكر شده است كه خداوند مي فرمايد: «و لا تلقوا بايديكم الي التهلكة»، «خود را بدست خويش در مهلكه نيندازيد» به اين معنا نيست كه در راه خدا جهاد نكنيد، كه چنانچه كشته شديد خود را بدست خويش در مهلكه انداخته ايد. بلكه ؛ آيه در موردي نازل شد كه مسلمين در هنگام اقدام به جنگ مأمور بودند كه هر كس بقدر وُسع و توان خويش، ساز و برگ و زاد و راحله بياورد تا اسباب جنگ از اسلحه و آذوقه فراهم شود. و در اكثر تفاسير آمده است كه آيه، مربوط به انفاق مال براي جنگ با دشمن است، و منظور از آيه اين است كه خود را با ترك انفاق و ترك صرف مال در راه جهاد، با دست خود به هلاكت نيفكنيد. چون كامل آيه عبارت است از: «و انفقوا في سبيل الله و لا تلقوا بايديكم الي التهلكة و احسنوا ان الله يحب المحسنين:در راه خدا انفاق كنيد و با (ترك انفاق) خود را به دست خود، به هلاكت نيفكنيد! و نيكي كنيد كه خداوند نيكوكاران را دوست دارد».
علامه طباطبايي-رحمة الله علیه- در تفسير آيه فوق مي فرمايد: «انفقوا» (انفاق كنيد) حاكي از وجوب تهية مقدمات مالي جنگ است و آن عبارت از انفاق براي فراهم نمودن تجهيزات و آمادگي ها و وسايل جنگي است. و جمله «و لا تلقوا بايديكم الي التهلكة» مطلق است، و منظور از آن، نهي از هر چيزي از افراط و تفريط است كه موجب هلاكت مي شود، چنانكه بُخل و انفاق نكردن مال، هنگام جنگ و جهاد، موجب بهم پاشيدگي نيرو و نابودي قدرت ميگردد، و در نتيجه لشكر اسلام در پرتگاه هلاكت قرار مي گيرد، زيرا دشمن بر او پيروز مي شود، همينطور، زياده روي و اسراف در انفاق مانند انفاق همه اموال، موجب فقر و درماندگي خواهد شد. كه اين دو، موجب انحطاط در زندگي و از ميان رفتن آبرو خواهد گرديد." (2)
✅ثالثاً: بين «انداختن در راه خدا با دست خود به هلاكت»، با انداختن خود به ضرر و مشقت در راه خدا بخاطر هدف امر به معروف و نهي از منكر، فاصله زيادي است. زيرا؛ اولي - انداختن خود با دست خود به هلاكت-، بدبختي و سيه روزي است، ولي دومي، سعادت ابدي مي باشد. لذا بر اساس آيات قرآن و گفتار امامان معصوم(ع) جان نثاري و فداكاري و خود را به خطر انداختن و شهادت در راه خدا و امر به معروف و نهي از منكر، نه تنها «انداختن خود با دست خود به هلاكت» نيست، بلكه بزرگترين كرامت و شرافت براي يك انسان با عزّت است.
✅رابعاً: شهادت در راه خدا و جان نثاري براي خدا، به معناي هلاكت نيامده است. چون هلاكت در جايي است كه اصلاً هيچگونه قصد قربت الهي در كار نباشد.خداوند در قرآن كشته شدگان در راه خدا را به منزلۀ زندهگان و شهدا فرض مي كند و آنها را مي ستايد و مي فرمايد: «و لا تحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتا بل احياء عند ربهم يرزقون: (3)آنهايي كه در راه خدا مي جنگند و كشته مي شوند مرده نپنداريد بلكه آنان زنده اند و در نزد پروردگارشان روزي ميخورند».
1. بقره/195/2. الميزان،ج1، ذيل آيه شريفه/3. آل عمران/169/برگرفته از كتاب: 72 پرسش پيرامون حماسه كربلا، خسرو تقدسي نيا
🏴 @dokhtarane_zahrayi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ده_روضه_علی_اصغر...
🎥کلیپ تصویری
🍃توصیه اکید حضرت آیت الله بهجت به زائر عتبات، خواندن ده ذکر مصیبت مختصر حضرت علی اصغر علیه السلام در کربلا در حرم مطهر سیدالشهداء
?
@dokhtarane_zahrayi
پرسید از قبیله که این سرزمین کجاست؟🌴
این سرزمین غمزده در چشمم آشناست
این خاک بوی تشنگی و گریه میدهد ⚫️
گفتند: «غاضریه» و گفتند: «نینوا»ست
دستی کشید بر سر و بر یال ذوالجناح
آهسته زیر لب به خودش گفت: کربلاست🏴
طوفان وزید از وسط دشت، ناگهان🌴
افتاد پرده، دید سرش روی نیزههاست 🖤
یحیای اهل بیت در آن روشنای خون
بر روی نیزه دید سر از پیکرش جداست⚫️
توفان وزید، قافله را برد با خودش🌴
شمشیر بود و حنجره و دید در «منا»ست 🏴
باران تیر بود که میآمد از کمان
بر دوش باد دید که پیراهنش رهاست🖤
افتاد پرده، دید به تاراج آمده ست🌴
مردی که فکر غارت انگشتر و عباست 🏴
برگشت اسب از لب گودال قتلگاه
افتاد پرده، دید که در آسمان عزاست⚫️
(مریم سقلاطونی)
🏴 @dokhtarane_zahrayi
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقام_معظم_رهبری
🗡 روضه قاسم ابن الحسن🌴
🏴 @dokhtarane_zahrayi
‼️عَلَم در عزاداری
🔷 س :استفاده از عَلَم در مراسم عزاداری سیدالشهدا با قرار دادن آن در مجلس عزا یاحمل آن در دسته عزاداری چه حکمی دارد؟
✅ج: فینفسه اشکال ندارد ولی نبايد اين امور جزءدين شمرده شوند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @dokhtarane_zahrayi
‼️مراسم شبیه خوانی در محرم
🔷س : در حسینیه ها و مساجد بیشتر مناطق بهخصوص روستاها مراسم شبیه خوانی به اعتبار اینکه از سنتهای قدیمی است برگزار می شود که گاهی اثر مثبتی در نفوس مردم دارد، این مراسم چه حکمی دارند؟
✅ج: اگر مراسم شبیه خوانی مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشند و مستلزم مفسده هم نباشند و با توجه به مقتضیات زمان باعث وهن مذهب حق هم نشوند، اشکال ندارند، ولی در عین حال بهتر است که به جای آنها، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر مصائب حسینی و مرثیهخوانی برپا شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @dokhtarane_zahrayi
‼️بالا بردن صدا هنگام عزاداری و دعا
🔷س : آیا جایز است که سخنرانها و مداحان از عزاداران و مردم حاضر در مراسم عزاداری مطالبه کنند که مردم بلند و با صدا گریه کنند و یا هنگام دعا دستشان را بالا بیاورند؟ آیا بلندی و کوتاهی صدا تفاوتی در کیفیت ثواب عزاداری ایجاد میکند؟
✅ج: فی نفسه منعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @dokhtarane_zahrayi
🏴تباکی در مراسم عزاداری
🔷س : کسی که در مراسم عزاداری اهل بیت(علیهم السلام)نمی تواند گریه کند و اشکش هم جاری نمی شود ولی خود را به حالت گریه در می آورد (تباکی)، آیا این حالت از مصادیق دروغ و دورویی محسوب می شود؟
✅ج: تباکی نسبت به کسی که محزون و ناراحت می باشد، دروغ و دورویی محسوب نمی شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @dokhtarane_zahrayi
🏴چاپ اسماء متبرکه روی لباس
🔷س : آیا چاپ و نوشتن آیات قرآن و اسامی معصومین (علیهم السلام) روی لباس، مخصوصاً لباس مشکی، با توجه به این که دست و بدن به آن برخورد می کند، جایز است؟ استفاده از این لباس ها چه حکمی دارد؟
✅ج: اشکال ندارد، ولی واجب است احکام شرعی در مورد آن رعایت شود و از بی احترامی و نجس کردن و دست زدن بدون وضو به نوشته های آن خودداری شود.
#احکام_اسماء_متبرکه #احترام_اسماء_متبرکه
🆔 @dokhtarane_zahrayi
شب عاشورا وقتی یاران باوفای امام حسین علیه السلام گرد شمع وجود حسین، ارادت و وفاداری خود را به محبوب و معشوق خود ابراز می نمودند،
و آن گاه که سخن از شهادت به میان آمد، نوجوان سیزده ساله کربلا از عمو پرسید:
عموجان آیا من نیز به فیض شهادت نائل میشوم؟
امام او را به سینه چسباند و فرمود:
فرزندم مرگ را چگونه میبینی؟
قاسم پاسخ داد:
از عسل شیرینتر!
@dokhtarane_zahrayi
▪️سلام آقا !
خواستم بگم نیا،من یه جوونم ،ولی برای شما فقط دعا برای ظهورت روی لبامه.....فقط یک سلام......در این حد.😓
آقا نیا،نیا ما همه هنوز ادعا داریم😔 ما هم مثل همونایی هستیم که برا امام حسین نامه نوشتن و ولش کردن😭.
یک روزم به خاطر تو کار نکردیم😥....از گناهان نگذشتیم،لذت اونا رو به شما ترجیح دادیم،😓☹️
همه میگن این جمعه هم رفت و نیومدی،ولی یکی با خودش نمیگه چرا نیومدی؟🤔
چون ما اصلا منتظر شما نیستیم😩،خیلی زحمت بکشیم میریم ندبه .....دو قطره اشک میریزیم......از ندبه که اومدیم بیرون دیگه یادمون میره صدات زدیم!🙁دیگه بهت فکرم نمیکنیم!
بعد برای غربت امام حسین گریه میکنیم،میگیم چرا مردم اون زمان،حسین رو تنها گذاشتن،اونا هم مثل ما بودن،فقط ادعا😩...نیا،نیا آقا،کسی منتظر شما نیست...😪
☘شاید با خودتون بگین،نه این درست نیست،خوب برین یه لیست بنویسین به خاطر پسر فاطمه،چی کار کردین تا الان؟چجوری به خودتون اجازه می دین بگین منتظر هستین؟به خاطر آقا چه گناهی رو ترک کردین؟🤔چی کار کردین؟!🤔
#منتظر_واقعی_اللهم_عجل_لولیک_الفرج.
@dokhtarane_zahrayi
💠 #امام_على عليه السلام :
✨فَصَبْراً عَلَى دُنْيَا تَمُرُّ بِلَأْوَائِهَا كَلَيْلَةٍ بِأَحْلَامِهَا تَنْسَلِخ
❇️ در برابر #دنيايى كه گرفتارى آن، مانند #خوابهاى_پريشان شب مى گذرد شكيبا باش.
🔸منبع : بحارالأنوار ج40، ص348، ح29
@dokhtarane_zahrayi
⁉شخصی از امام صادق (ع) پرسید:
آقا جان!جدتان امام حسین (ع) الان کجاست؟
🌸حضرت فرمودند:
چقدر جثه تو کوچک است و چقدر سوال تو بزرگ است! بدن مبارک امام حسین (ع) در قبر است اما روح بزرگشان سمت راست عرش خدا نزد جد و پدر و مادرشان است و نظر مبارک امام حسین (ع) به دو مکان و موضع است:
▪به زوار قبرش
▪ به مجالس عزایش
🌸 آنگاه حضرت فرمودند:
امام حسین (ع) از جد و پدر و مادر و برادرش خواهش می کنند که برای عزادارانش استغفار نمایند تا خدا آنان را بیامرزد.
🌸در روایتی دیگر امام حسین (ع) فرمودند:
اگر گریه کننده بر من می دانست که چه اجری نزد خداوند دارد شادی اش از اندوهش بیشتر می گردید.
📚منابع :
چشمه سار عشق، ص 10
قصص الحسینیه، ص 72
@dokhtarane_zahrayi
❁﷽❁
انی سلم لمن سالکم و حرب لمن حاربکم به معنای این عبارت در زیارت عاشورا دقت کنین خطاب به امام حسین (ع) عرض میکنیم : دوستم با کسایی که با شما دوستن دشمنم با کسایی که با شما دشمن هستن. گاهی اوقات اتفاق افتاده ما به معنای چیزی که میخونیم نه فکر میکنیم و نه عمل ایا همیشه با دوستان اهل بیت دوست هستیم؟ و با دشمنانشون دشمن..؟ گاهی اوقات پیش امده ما با نزدیک ترین افراد خانوادمون یا دوستانی که به ما کمکهای زیادی کردن دشمن هستیم ایا اون افراد خانواده یا کسی که میشناسیم یا اون دوستان دوست اهل بیت هستن و مثل ما عشق اهل بیت رو در دلشون دارن؟ ایا واقعا ما به عبارتی که گفتیم عمل کردیم؟ خوبه کمی فکر کنیم و همیشه رأس دعامون خیر برای بقیه باشه حتی برای کسایی که بهمون بدی کردن و هیچ وقت دوست اهل بیت رو دشمن خودمون ندانیم.. که با این کار ، اهل بیت (ع) رو با خودمون دشمن میکنیم اهل بیت (ع) خیلی حواسشون به دوستانشون هست عمل کنیم به انچه که باید عمل کرد وقتی دچار مشکل میشیم دنبال ذکر و دعا میگردیم که حاجتمون روا بشه غافل از این که با اعمال بی خردانه ی خودمون عامل نرسیدن به حاجتمون هستیم
یا رب الحسین علیه السلام بحق الحسین علیه السلام اشف صدرالحسین علیه السلام بظهور الحجه علیه السلام.
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج_بحق_زینب_کبری_سلام_الله_علیها
#اللهم_صل_علی_محمدﷺو_آل_محمدﷺو_عجل_فرجهم
@dokhtarane_zahrayi
آقای سید علی اکبر کوثری
از روضه خوان های قدیم قم و از پیرغلام های مخلص اباعبدلله علیهالسلام
در ظهر عاشورای یک سالی به یکی از مساجد قم برای روضهخوانی تشریف میبرند.
بچههای آن محله به رسم کودکانهی خود بازی میکردند و به جهت تقلید از بزرگترها، با چادرهای مشکی و مقنعههای مشکی مادرانشان حسینیه و تکیه کودکانه و کوچکی در عالم کودکی، در گوشهای از محله برای خودشان درست کرده بودند.
مرحوم سید علی اکبر میگوید بعد از اتمام جلسه آمدم از درب مسجد بیرون بیایم یکی از دختر بچههای محله آمد جلو و گفت آقای کوثری برای ما هم روضه میخونی؟
گفتم: دخترم روز عاشوراست و من تا شب مجالس مختلفی وعده کردهام و چون قول دادم باید عجله کنم که تاخیری در حضورم نداشته باشم.
هر چه اصرار کرد توجهی نکردم تا عبای مرا گرفت و با چشمان گریان گفت مگه ما دل نداریم!؟
چه فرقی بین مجلس ما و بزرگترها هست؟
میگوید پیش خودم گفتم دل این کودک رو نشکنم و قبول کردم و به دنبالش با عجله رفتم تا رسیدیم.
حسینیه کوچک و محقری بود که به اندازه سه تا چهار نفر بچه بیشتر داخلش جا نمیشدند.
سر خم کردم و وارد حسینیه کوچک روی خاکهای محله نشستم و بچههای قد و نیم قد روی خاک دور و اطرافم نشستند.
سلامی محضر ارباب عالم حضرت سیدالشهداء علیهالسلام عرضه کردم
اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا اَباعَبدالله...
دو جمله روضه خواندم و یک بیت شعر
از آب هم مضایقه کردند کوفیان...
دعایی کردم و آمدم بلند بشوم باعجله بروم که یکی از بچهها گفت تا چای روضه را نخورید امکان ندارد بزاریم بروی
رفت و تو یکی از استکانهای پلاستیکی بچهگانشون برایم چای ریخت،چای سرد که رنگ خوبی هم نداشت
با بیمیلی و اکراه استکان را آوردم بالا و برای اینکه بچهها ناراحت نشوند بی سر و صدا از پشت سر ریختم روی زمین و بلند شدم و رفتم...
شام عاشورا، شب شام غریبان امام حسین خسته و کوفته آمدم منزل و از شدت خستگی فوراً به خواب رفتم.
وجود نازنین حضرت زهرا صدیقه کبری در عالم رویا بالای سرم آمدند طوری که متوجه حضور ایشان شدم
به من فرمود:
آسید علی اکبر مجالس روضه امروز قبول نیست.
گفتم چرا خانوم جان!!!
فرمود:
نیتت خالص برای ما نبود.
برای احترام به صاحبان مجالس و نیات دیگری روضه خواندی،
فقط یک مجلس بود که از تو قبول شد و ما خودمان در آنجا حضور داشتیم، و آن روضهای بود که برای آن چند تا بچه کوچک دور از ریا و خالص گوشه محله خواندی....
آسید علی اکبر ما از تو گله و خوردهای داریم!
گفتم جانم خانوم، بفرمائید چه خطایی از من سر زده؟
خانوم حضرت زهرا سلام الله علیها با اشاره فرمودند: آن چای را من با دست خودم ریخته بودم چرا روی زمین ریختی!!؟
میگوید از خواب بیدار شدم و از آن روز فهمیدم که توجه و عنایت آنها به مجالس با اخلاص و بیریاست
و بعد از آن هر مجلس کوچک و بیبضاعتی بود قبول میکردم و اندک صله و پاکتی که از آنها عاید و حاصلم میشد، برکتی فراوان داشت و برای همهی گرفتاریها و مخارجم کافی بود.
بنازم به بزم محبت که در آن
گدایی و شاهی برابر نشیند...
@dokhtarane_zahrayi