#تفسیر_قرآن
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۱۴🌷
روزی که پدر و فرزند نیز به جای یکدیگر جزا نمی بینند:
بدون شک یکی از محکم ترین رابطه های احساسی، رابطه ی پدر و مادر با فرزندانشان است. این احساس که به طور غریزی و خدادادی در وجود همه ی انسان ها نهفته شده، باعث می شود که آنان به شدّت از فرزندانشان حمایت کنند و به آنان در برابر مشکلات و موانع زندگی شان یاری رسانند.
امّا از آیات نورانی قرآن استفاده می شود که با فرا رسیدن رستاخیز و زنده شدن مردگان در جهان آخرت، این رابطه ی احساسی از میان انسان ها رخت برمی بندد و پدران و فرزندانی که زمانی حاضر بودند جان خود را برای هم فدا کنند، مانند بیگانگان می شوند؛ چراکه معادلات زندگی دنیا در آنجا تغییر می کند و اختیاراتی که انسان ها در دنیا داشته اند، از ایشان گرفته می شود. شاید در دنیا پدرانی به خاطر مقام والای اجتماعی یا ثروت فراوان یا درخواست و التماس می توانستند فرزندان مقصـر خود را از چنگ قانون و مجازات برهانند.
همچنين شاید در دنیا فرزندانی می توانستند بر اشتباهات و ستم های پدرانشان سرپوش گذارند و آنان را قهرمانانی بزرگ و فداکار جلوه دهند! چراکه دنیا سرای اختیار انسان است و انسان ها در موارد فراوانی می توانند حقيقت را پنهان كنند؛
امّا اکنون که انسان ها از مرحله ی اختیار گذشته اند و به جهان قيامت وارد شده اند، دیگر از ارتباط پدر و فرزندی خبری نیست. هيچ حقيقتی پوشيده نمی ماند و تمام حقايق آشكار می شود.
گذشته از این، شاید در بسیاری از موارد كه پدران و مادران برای فرزندان خود سپر بلا می شوند، ضرر و زيان مالی و يا جانی محدودی می ديدند و حداكثر جان خود را از دست می دادند؛
امّا پذیرفتن مسئولیّت گناهان فرزند یا پدر و مادر در آخرت، به پذیرفتن عذابی منجر می شود که به فرموده ی امیر مؤمنان علی(علیه السلام)، آسمان ها و زمین طاقت آن را ندارند . از این رو اگـر ـ به فرض محال ـ چنین امکانی هم وجود داشته باشد، هیچ کس حاضر به تجربه ی آن نخواهد شد. خدای بزرگ در آیات ۳۴ تا ۳۷ سوره ی عبس می فرماید: «در روز قیامت، انسان از برادر، مادر، پدر، زن و فرزندانش می گریزد؛ زیرا در آن روز، هر کس وضعیّتی دارد که او را کاملاً به خود مشغول می کند.» البتّه این واقعیّت، یک استثنا دارد.
طبق آیات قرآن و روایات معصومین، افراد باایمان و نیکوکار در قیامت برای فرزندان و پدران خود و بسیاری از مردم دیگر شفاعت می کنند.
البتّه باید توجّه داشته باشیم که شفاعت، نوعی عفو و بخشش الهی است که به درخواست شفاعت کنندگان به برخی از گنهکاران می رسد و هیچکس نمی تواند بدون اجازه ی خدا برای کسی شفاعت کند. همچنین بر اساس آموزه های دین، تنها کسانی مشمول شفاعت می شوند که لیاقت و شایستگی آن را داشته باشند، و در حقیقت، شفاعت بندگانِ خوب خدا برای گنهکاران، نوعی یاری و حمایت خدا برای برخی از بندگانش است که هرچند به خدا ایمان داشته اند، به سبب برخی اشتباهات نمی توانند به بهشت برسند و به عفو و بخشش خدا نیاز دارند؛ امّا هیچ گاه دشمنان خدا و کسانی که با لجاجت و تکبّر با خدا و پیامبران او مخالفت کرده اند، به شفاعتِ دوستان او نخواهند رسید.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚ما نگیم علی... کی بگه علی...؟!!
🎤مرحوم کافی
#غدیر
#فقط_حیدر_امیرالمؤمنین_است
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🗓# ۱۰ روز تا غدیر
پیامبر اکرم ( ص ) رو کرد به عمار و فرمود: ای عمار ! اگر دیدی علی به سویی رفت و همه مردم به سویی دیگر رفتند ،با علی همراه شو! و مردم را رها کن... که او تو را از مسیر هدایت، خارج نمی کند. 📚بحار الانوار/ ج۳۸/ ص۳۹
#غدیر
#فقط_حیدر_امیرالمؤمنین_است
•••┈✾~🍃♥️🍃~✾┈•••
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۸ ذی الحجه حرکت حسین بن علی علیه السلام از مکه به سوی کربلا
*#اللهم_ارزقنا_کربلا🤲🏻*
#استوری
#یوم_الترویه
#هشتم_ذی_الحجه
حرکت کاروان امام حسین علیه السلام از مکه به کربلا
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
#تفسیر_قرآن
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۱۵🌷
هر چه آفرید، نیکو آفرید:
موزه ها، کتابخانه ها، نمایشگاه های آثار هنری، اداره های ثبت اختراعات و ...، نشان دهنده ی انواع و اقسام پدیده هایی هستند که از خلّاقیّت انسان ها نشأت گرفته اند. هر یک از این پدیده ها، آفرینشی علمی یا هنری است که ذوق و دانش و توانایی پدیدآورنده ی خود را نمایش می دهد. امّا فراتر از همه ی این پدیدآورندگان، خالقی هنرمند، دانا و نیرومند وجود دارد که تابلویی به وسعت جهان آفرینش پدید آورده است؛ تابلویی بی نظیر و بدون کمترین نقص و اشتباه که عناصر آن در حال حرکت و رشد و تکامل هستند و لحظه به لحظه به آن افزوده و از آن کاسته می شود. این اثر هنری، از هیچ نمونه ی دیگری اثر نپذیرفته و نشانگر ذوقِ وصف ناشدنی نقّاش زبردست آن است.
آفرینش کهکشان ها، منظومه ها، ستارگان، سیّاره ها، موجودات بی جان و جاندار؛ زندگی گیاهان، حشـرات، پرندگان، پستانداران؛ حیات عجیب سلول ها و انواع و اقسام آنان و ارتباطشان با هم؛ اتصال رشته های عصبی در بدن یک موجود زنده؛ سیستم تولید مثل در موجودات گوناگون، فرایند مرگ و حیات در میان موجودات و ...، هر یک بخشی از این اثر هنری بی نظیر است که خود از میلیون ها و میلیاردها اثر هنری کوچک تر تشکیل شده است. در میان این آثار ـ که یکی از دیگری زیباتر است ـ یک کار هنری ارجمند وجود دارد؛ اثری که خدا پس از آفرینش آن به خود آفرین گفت و خویشتن را «بهترین آفریننده» معرّفی کرد ؛ چراکه او موجودی را آفریده بود که به ظاهر از ناچیزترین اشیاء ـ یعنی خاک ـ پدید آمده، امّا نیرویی در او نهفته شده که می تواند او را به والاترین درجات رشد و ترقّی در جهان برساند؛ درجاتی که حتّی فرشتگان هم از رسیدن به آن ناتوانند.
آری، خدا به آفرینش انسان دست زد و نخستین انسان ها را از خاک آفرید و سپس مقرّر کرد که نسل آن دو از طریق ازدواج و تولید مثل ادامه یابد؛
امّا نکته ی بسیار مهم این آفرینش این بود که خدا به انسان نگاه ویژه ای داشت و او را مورد توجّه خاص قرار داده بود.
قرآن از این عنایت خاص، به «دمیده شدن روح خدا در انسان» تعبیر کرده است. هرچند ما از چگونگی روح و دمیده شدن آن در وجود خود خبر نداریم، شاید معنای آن این باشد که وجود انسان، با وجود خدا پیوندی بسیار محکم و پیچیده خورده و توانایی رشد و کمال بی نهایت و برخورداری از زندگی جاودان و بهره مندی از لطف و عنایت ابدی خدا را دارد.
خداوند در آیه ی ۹ به این حقیقت اشاره می کند و به یاد انسان ها می آورد که یکی از نعمت های بزرگ او به آن ها، قرار دادن ابزار شناخت و تحلیل واقعیّتهاست.
انسان ها از طریق حواس پنجگانه ـ به ویژه شنوایی و بینایی ـ واقعیّت های جهان را درک می کنند و به وسیله ی عقل، آن ها را تحلیل می کنند. ما در موجودات دیگر سراغ نداریم که گروهی از جانداران، فراتر از غریزه ی طبیعی خود، به اختراع یا اکتشافی دست زده باشند و نسلی از نسل پیشین خود پیشرفته تر باشد؛ ولی انسان چنین استعدادی را دارد.
#قصه_قرآنی
✍داستان «حبیب نجّار» چه بود و آیا سوره «یس»، به نام او نیز نامیده می شود؟!
✅ پاسخ:
🌼 نام مشهور سوره یس، همان «یس» است که در زمان پیامبر(صلّی الله علیه و آله) نیز به همین نام از آن یاد می شد. اما چون در این سوره، داستان «حبیب نجار» آمده، بعدها در برخی منابع به نام او نیز از آن یاد شده است. در آیه بیستم سوره یس می خوانیم: «و مردى [با ایمان] از دورترین نقطه شهر با شتاب فرا رسید، گفت: اى قوم من! از فرستادگان [خدا] پیروى کنید». آن مرد حبیب بن اسرائیل نجّار بود و منزلش در دورترین دروازه از دروازه هاى شهر بوده و هنگامى که به او خبر رسید که مردمان شهر می خواهند رسولان را به قتل برسانند، در حالیکه سخت می دوید، به آنجا آمد.
🌸 از پیامبر(صلّی الله علیه و آله) روایت شده است؛ «صدیقان سه نفرند: 1. حبیب نجار، مؤمن آل یاسین که [خداوند] می گوید: «پیروى کنید از رسولان و پیروى کنید از کسانى که مزدى از شما نمی خواهد و رهبرند». 2. حزقیل، مؤمن آل فرعون، 3. على بن ابیطالب علیه السّلام که بهتر از همه است».
🌺 در مورد حبیب نجار گفته شده؛ وی مبتلا به بیمارى جذام و فلج بود، رسولان او را شفا دادند و او نیز به آنان ایمان آورد. حبیب نجار در غار، خدا را پرستش می کرد، شنید افرادی از سوی حضرت عیسی علیه السّلام به انطاکیه وارد شدند نزدشان رفت و پرسید: «آیا در ازای این دعوت مزدی می خواهید؟» گفتند: خیر. پس رو به قومش نمود و گفت: «اى قوم من! از فرستادگان [خدا] پیروى کنید! از کسانى پیروى کنید که از شما مزدى نمی خواهند و خود هدایت یافته اند! من چرا کسى را پرستش نکنم که مرا آفریده، و همگى به سوى او بازگشت داده می شوید؟! آیا غیر از او معبودانى را انتخاب کنم که اگر خداوند رحمان بخواهد زیانى به من برساند، شفاعت آنها کمترین فایده اى براى من ندارد و مرا [از مجازات او] نجات نخواهند داد! اگر چنین کنم، من در گمراهى آشکارى خواهم بود! [به همین دلیل] من به پروردگارتان ایمان آوردم پس به سخنان من گوش فرا دهید!»، امّا قومش او را با سنگ مورد حمله قرار دادند، سرانجام او را شهید کردند و به او گفته شد: «وارد بهشت شو!» گفت: «اى کاش قوم من می دانستند ... که پروردگارم مرا آمرزیده و از گرامیداشتگان قرار داده است!» و ما بعد از او بر قومش هیچ لشکرى از آسمان نفرستادیم، و هرگز سنت ما بر این نبود، آنان بعد از کشتن حبیب نجار چندان عمری نکردند تا اینکه یک صیحه آسمانى آنان را گرفت ناگهان همگى خاموش شدند.
https://eitaa.com/dokhtaranebeheshtiy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
والله #غدیر از اربعین و نیمه شعبان و نماز و روزه و حجاب و ...مهمتر است.
🎙 استاد فرحزاد
🌸🍃
13.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقاااا من ایرانیم چرا باید پیامبر عرب داشته باشم آخه😕
⭕️ من یک آریایی اصیلم عربها رو هم قبول ندارم با خدا هم فارسی حرف میزنم😒
🌸🍃
💢✿✵↶ #اعمـالشـبعـرفـه ↷✵✿💢
◽️شب نهم ماه ذیالحجه یعنی شب عرفه
برای عبادت و مناجات شب بسیار
عظیم القدری است شب مناجات
اولیای خدا با حضرت حق است
در روایات داریم که توبه در شب
نهم ماه ذیالحجه مقبول است
اگر کسی میخواهد به درگاه الهی توبه کند
برگردد و با خدا آشتی کند
پیمان شکنیها را کنار بگذارد
و با حضرت حق تجدید پیمان و عهد کند
در این شب در بروی توبه کنندگان گشوده است
کسی که شب نهم ماه ذیالحجه را
به عبادت به سر برد ثواب یکصد و هفتاد
سال عبادت برای او ثبت میشود
به هر حال شب نهم ماه ذیالحجه
شب بزرگیست و اعمال و عبادات خاصی دارد
اهل مراقبه مراقبات این شب را از دست نمیدهند
1⃣ دعای خاصی برای شب عرفه وجود دارد
که مرحوم محدث قمی در مفاتیح الجنان
نقل کرده و دعای بسیار زیبائی است:
【اَللَّهُمَّ يَا شَاهِدَ كُلِّ نَجْوَى وَ مَوْضِعَ كُلِّ شَكْوَى
وَ عَالِمَ كُلِّ خَفِيَّةٍ وَ مُنْتَهَى كُلِّ حَاجَةٍ يَا مُبْتَدِئاً
بِالنِّعَمِ عَلَى الْعِبَادِ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ
يَا جَوَادُ ...】
↫◄ برای مطالعه متن کامل دعا
به مفاتیح الجنان مراجعه نمائید
2⃣ از دیگر اعمال این شب هزار بار
خواندن تسبیحات دهگانهای است که
خواندن آن با آداب خاص خود در اعمال
روز عرفه هم وارد شده است:
【سبْحَانَ الَّذِی فِی السَّمَاءِ عَرْشُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْأَرْضِ حُكْمُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقُبُورِ قَضَاؤُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْبَحْرِ سَبِيلُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی النَّارِ سُلْطَانُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْجَنَّةِ رَحْمَتُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی فِی الْقِيَامَةِ عَدْلُهُ
سُبْحَانَ الَّذِی رَفَعَ السَّمَاءَ
سُبْحَانَ الَّذِی بَسَطَ الْأَرْضَ
سُبْحَانَ الَّذِی لا مَلْجَأَ وَ لا مَنْجَى مِنْهُ إِلا إِلَيْهِ】
3⃣ دعائی که در شب و روز جمعه
وارد شده است:
در شب و روز عرفه نیز خوانده میشود
دعای زیبائی است کوتاه و کمتر از یک
صفحه است ولی مضامین بسیار زیبائی دارد
【اَللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وَ تَهَيَّاَ ...】
↫◄ به مفاتیح الجنان مراجعه فرمائید
4⃣ زیارت اباعبدالله الحسین علیهالسلام
از برجسته ترین اعمال شب عرفه است
گویا در شب نهم ماه ذیالحجه سالک الی الله
با این زیارت با امام حسین علیهالسلام
که به سمت کوفه میروند خداحافظی میکند
چون عرب هم موقع آغاز ملاقات و دیدار
و هم در موقع جدا شدن سلام میکند
این سلام دوم به معنای همان خداحافظی ماست
بنابراین گویا سالک اهل مراقبه در شب
نهم ماه ذیالحجه با امام حسین علیهالسلام
وداع میکند و عرض میکند:
✨اَلسَّلامُ عَلَيْکَ يا اَبا عَبْدِالله💚
به هر حال شب بسیار فوقالعادهای است
و امیدواریم خدای متعال توفیق بهره بردن از
مواهب معنوی
این شب را به همه ما عطا کند
*🕗ساعت عاشقــــ💚ــــے*
*تمام آرزوی من جواب* *این حرف است*
*سلام حضرت خورشید و ماه عالمتاب*
*شهید راه ظهور و زیارتم* *گردان*
*تورا به جان جوادت مرا* *بخر،دریاب*
*یاامام_رضاجانم*✋
*اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ* *موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و* *حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرےالصّدّیق الشَّهید* *صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةًمُتَواصِلةً مُتَواتِرَةًمُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلےاَحَدٍ مِنْ اوْلیائِڪَ*
🕊️🍃
💎دعا برای سلامتی یادگار نبوت و ولایت صاحب الزمان (عج)💎
✨"بسم الله الرحمن الرحیم"✨
💗"اَللّـهُمَّ" كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَعَلى آبائِه في هذِهِ السَّاعَة وَفي كُلِّّ ساعَة وَلِيّاً وَحافِظاً وَقائِداً وَناصِراً وَدَليلاً وَعَيْنا حَتّى تُسْكِنَهُ اَرْضَكَ طَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طویلا برحمتک یا "ارحم الراحمین"💗
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💎 دعای فرج برای تعجیل در ظهور حضرت مهدی موعود (عج)💎
✨"بسم الله الرحمن الرحيم"✨
💗"اِلـهي" عَظُمَ الْبَلاءُ ، وَبَرِحَ الْخَفاءُ ، وَانْكَشَفَ الْغِطاءُ ، وَانْقَطَعَ الرَّجاء وَضاقَتِ الاْرْضُ ، وَمُنِعَتِ السَّماءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ ، وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى ، وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ والرَّخاءِ ؛ اَللّـهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد ، اُولِي الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْنا طاعَتَهُمْ ، وَعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُم فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلاً قَريباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ ؛ يا مُحَمَّدُ يا عَلِيُّ يا عَلِيُّ يا مُحَمَّدُ اِكْفِياني فَاِنَّكُما كافِيانِ ، وَانْصُراني فَاِنَّكُما ناصِرانِ يا مَوْلانا يا صاحِبَ الزَّمانِ؛ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ ، اَدْرِكْني اَدْرِكْني اَدْرِكْني ،
السّاعَةَ السّاعَةَ السّاعَةَ ، الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَل ؛"يا اَرْحَمَ الرّاحِمين"، بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِهِ الطّاهِرین.💗
🌷🍀🌷🍀🌷