🔵همدردی با کودک!
✴️اگر #کودک تان خودش را به شکلی ناخوشایند با دیگران #مقایسه می کند، مثلا می گوید: «چرا نمی توانم مثل برادرم توپ پرت کنم»
🈸 با او همدردی کنید و بعد روی یکی از توانایی هایش تاکید کنید. مثلا بگویید:«آره،راست میگی، برادرت توپ پرت کنه خوبیه، تو هم خیلی تند می دوی».
این به کودک تان کمک می کند متوجه شود که همه ما نقاط قوت و ضعفی داریم و لازم نیست که حتما بی عیب باشد تا احساس خوبی درباره خودش داشته باشد.
@dokhtaranyazd
💕💕
بدترین و آسیب را ترین نوع تنبیه که با وجود فرهنگسازی و آگاه سازی والدین ، در خزانه رفتاری و عادتی والدین جای دارد :
تنبیه فیزیکی یا کتک زدن است.
در زمینه تاثیرات سوء این رفتار بر کودک زیاد گفته شد و بر کسی پوشیده نیست که با کتک زدن چه صدمات روانى و شخصیتی به کودک وارد می شود .
بدرفتاری، لجبازی، مقابله جویی، منفی گرایی، افسردگی، اضطراب و پرخاشگری از جمله صدمات ناشی از کتک زدن است .
حتما راه های بهتری برای مدیریت رفتار فرزندتان وجود دارد .
@dokhtaranyazd
💛 دیدی فهمیدم! 💛
🍃 استاد قرائتی 🍃
🍂 من يک بچه داشتم ... تقريباً دو، سه سالش بود. مهمان دار شدم. مهماني که آمد خانه ما بچه داشت. من بچه مهمان را بوسيدم. تا بچه مهمان را بوسيدم ديدم بچه خودم هم دارد نگاه ميکند. بچه خودم را هم بوسيدم.
🍂 گفت بابا. گفتم بفرما، جانم. گفت تو من را الکی بوسيدی! راست هم ميگفت. فهميد من الکی بوسيدم. چون اول بچه مهمان را بوسيدم. منتها بعد ديدم او دارد نگاه ميکند. تعجب کردم که عجب واقعاً ... فهميد.
🍂 مقداری گيج شدم، بهت زده فکر کردم. اين بچه کوچولو رفت در اتاق و برگشت گفت بابا. گفتم بله. گفت ديدی چی بهت گفتم! چنين کاری را کردی. دو بار حال ما را گرفت.
qaraati.ir
@dokhtaranyazd
كودك نيازمند مهر والدين است
نه دلسوزی آنها...
هر چقدر توان داريد به کودک مهر بورزيد ولي دلسوزي نكنيد چرا كه دلسوزي مانع رشد كودك مي شود.
مثلاً اگر كودك شما قادر باشد خودش غذا بخورد ولي شما به او غذا بدهيد دلسوزي كرده ايد، كودك شما بايد بداند كه با گريه كردن نمي تواند به خواسته هايش برسد و اگر شما به درخواست او که با گريه است، توجه كنيد دلسوزی كرده ايد.
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
☝️ نچ☝️
🍃 استاد قرائتی 🍃
🔑 وقتی بچه را میشود بهش گفت: آقا جان غذا داغ نخور برایت ضرر دارد - این حرف وقتی اثر دارد - كه مادرش نگوید: نچ! بگذار بخورد.
🔑 پدر میگوید: غذای داغ نخور، مادر میگوید: بگذار بخورد. خوب هیچی! یعنی اگر پدر و مادر با هم اتحاد نداشته باشند بچه را نمیشود تربیتش كرد.
#هماهنگی_والدین
Qaraati.ir
@dokhtaranyazd
👌من شما [بانوان] را به #رهبری قبول دارم❗️
اگر شما #زن ها خوب شدید، هم مردها خوب می شوند هم بچه ها.
بچهها یعنی👈 دخترها و پسرها.
وقتی دخترها و پسرها خوب شدند یعنی👈نسل آینده یکسره خوب است. میدانید این به چه معناست❓
✅ یعنی #کلید_تداوم_انقلاب دست شماهاست.❗️
(مقام معظم رهبری، ۶۱/۱۱/۳۰)
@dokhtaranyazd
هدایت شده از ریحانه
🍏 شاهراه سلامت خانوادهي ما كجاست؟
🌸 یکی از بندهای شانزده گانهی ابلاغیهی خانواده که توسط رهبر انقلاب در شهریور ۱۳۹۵ ابلاغ شد، «توجه به سلامت همهجانبه خانوادهها بهویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری در جهت برخورداری از جامعه جوان، سالم، پویا و بالنده» بوده است. به همین علت ریحانه در مجموعه یادداشتهایی به بیان برخی توصیهها در این زمینه میپردازد 👇
هدایت شده از ریحانه
👶 روزهای اولی که نوزادمان را توی آغوش میگیریم، علاوه بر تمام احساسات عجیب و تازهای که زیر رگهایمان میجوشد و ضربه میشود به دیواره قلبمان، دقت، حساسیت و گاه وسواس هم به جانمان میافتد. حساسیت به سلامت نوزاد از راه رسیده. شاید بتوان ادعا کرد که ما مادرها دقیقترین آدمهای جهان هستیم؛ کمترین لکههای پوستی، کوچکترین تغییر رنگ، بیاهمیتترین برآمدگی و فرورفتگی روی سرو بدن نوزاد و هر آنچه که به گمانمان بتواند سلامت پاره تنمان را نشانه بگیرد، به چشممان میآید. یک پزشک متخصص اطفال میگوید: مادرانی هستند که بخاطر اینکه طرهی موی نوزادشان به چپ چرخیده است، به سراغ ما می آیند و نگراناند!
👧آیا با بزرگ شدن نوزاد، نسبت به سلامتش بی خیال می شویم؟ هرگز! بلکه تنها کمی از حساسیت هایمان کاسته شده است و البته گاهی اوقات نمی دانیم که سلامت عزیزانمان از چه شاهراهی می گذرد.
شاهراه سلامت خانواده، سلامت مادر است. مادر خوب، مادر سالم است. سلامت جسم و سلامت روح که البته هر دو بر هم اثری غیرقابل انکار میگذارند.
اینکه ما مادرها آنقدر سرشار از عشق، شفقت و فداکاری هستیم که خودمان را به حاشیه میرانیم و عزیزانمان را به محور تمام مراقبتها میکنیم، بد نیست، اصلا بد نیست. بلکه نقطهی قوتی است که در آفرینشمان نهاده شده است. فقط یک خطای کوچک اتفاق افتاده، ما راه را، جایی اشتباه رفتهایم، همانجایی که نسبت به سلامتمان بیاهمیت شدیم. آنقدر سر خودمان را شلوغ کردیم که یادمان رفت نیاز به تغذیهی سالم، ورزش، تفریح و استراحت و رسیدگیهای روحی داریم. قصد داریم که از این به بعد هفتهای یک نکته دربارهی سلامت زنان و مادران را مرور کنیم. امیدواریم که ما را بخوانید و دنبال کنید.
🌱 #مهارتهای_زندگی
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🏆 طلبه ی نوزاد؟! مگه میشه؟! 🏆
🍃 استاد قرائتی 🍃
🎖 هرچه زن سرو صدا کمتر بشنود برای اعصابش، تمرکز فکرش، برای پاکدامنیش بهتر است. نه اینکه حالا بیاید بیرون حرام باشد؛ نه. یک جایی هم زهرا (علیها السلام) آمد توی مسجد سخنرانی کرد. یک سخنرانی کرد مسجد رفت روی هوا. زینب کبری (علیها السلام) یک سخنرانی کرد کوفه و شام تکان خورد. یک جایی باید زن بیاید جلو و یک زن کار صد تا مرد را می کند.
🎖 اما اگر لازم نیست خودمان را به دردسر نیندازیم. خوب این نان آن هم می تواند بخرد من چرا بروم توی صف نانوایی که اینقدر رنگارنگ ببینم؟ اینقدر حرفهای رنگارنگ بشنوم؟ او به او نیش می زند. او به او سربه سر می گذارد. اینقدر حوادث تلخ ببینم.
🎖 دیدن رنگاورنگها و حوادث تلخ اگر زن حامله باشد روی بچهاش اثر [دارد] اصلا بعضی فیلمها روی بچه اثر می گذارد. بعضی نگاهها روی بچه اثر می کند. بعضی شنیدهها، بعضی گفتهها، اینها همه روی بچه اثر می گذارد. کما اینکه شنیدن حق هم اثر می گذارد.
🎖 یکی از علما وقتی می خواست درس بدهد یک بچه نوزادی داشت می آورد می نشاند و ... می گفت می خواهم صدای قال الصادق و قال الباقر (علیهما السلام) که به طلبه ها می گویم می خواهم این صدا به گوش بچه [برسد] بچه من می خواهم با حدیث خوابش ببرد...
#بارداری
#لالایی_الهی
qaraati.ir @dokhtaranyazd
امام عزیز در مقام نقش زن می فرمایند:
✨خدمت مادر به جامعه از خدمت #همه_کس بالاتر است.نقش زن در جامعه بالاتر از نقش مرد است. (صحیفه امام، ج۱۴، ص۱۹۶)
✨شما اثبات کردید که مقدم بر مردها هستید. شما تربیتکنندۀ مردها هستید. آنقدر که اسلام به شما احترام قائل است، برای مردها نیست
(صحیفه امام، ج۶، ص۳۵۷)
@dokhtaranyazd
🚧 آقاجان نکن! 🚧
🍃 استاد آقاتهرانی 🍃
☝️ منزل آقایی مهمانی می رویم، توی اتاق می بینیم که بچه صاحب خانه پشتی را بر می دارد، اینور و آنور می اندازد. پدرش هم متصل و علی الدوام می گوید: آقاجان نکن. او نیز مکرر انجام می دهد.
☝️ نتیجه این می شود که بچه می فهمد با گوش نکردن هیچ اتفاقی برایش نمی افتد. در نتیجه یک حالت بدآموزی قابل توجهی برای بچه پیش می آید که فردا اگر کنار استخر و رودخانه رفته بود و خواست توی رودخانه بپرد که ماهی بگیرد و شما گفتید: نپر، او خیال می کند باز هم مانند دفعه های قبل است [و]...
☝️ بنابراین پدر و مادرها زیاد امر و نهی نکنند...
@dokhtaranyazd
پیامبر اکرم فرمودند: «هر خانهای که در آن دختر باشد، هر روز بر آن خانه دوازده برکت و رحمت از آسمان نازل مى شود و زیارت فرشتگان از این خانه قطع نمى گردد و فرشته ها براى پدرشان هر روز و شب عبادت یکسال را مى نویسند.»
(جامعالاخبار، ص ۲۸۵، مستدرک، ج ۱، ص ۱)
دختر دارا قدر برکت خونهتون رو بدونید❣
@dokhtaranyazd
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بازی و مثال برای بیان نکته های تربیتی
📌 حجت الاسلام علی فاطمی پور
#یک_خاطره_یک_مربی
#بازی_و_واقیعت_های_زندگی
🔹 @dokhtaranyazd
🔷 hamrahmorabi.ir
🔴"قول میدم اگه اتاقتو مرتب کنی، ببرمت بیرون بستنی بخرم برات."
رشوه دادن به فرزندتان به او خودکفایی را یاد نمی دهد. قول دادن شو رشوه دادن را فراموش کنید و در عوض به او کمک کنید عواقب موضوع را درک کند. مثلاً چنین چیزی بگویید: "اسباب بازی هاتو جمع کن تا کسی روشون نیفته خراب بشن."
@dokhtaranyazd
هیچ گاه در برابر دختر یا فرزند کوچکترتان به نوجوانتان نگویید که تو بزرگی واین رفتارها ازتو بعید است.عادلانه قضاوت کنیدو به فرزندانتان بیاموزید که به یکدیگر احترام بگذارند.
@dokhtaranyazd
به سخنان کودک گوش دهید،
هرچند بی هدف، پراکنده و
طولانی باشد
کودک باید اجازه داشته باشد
احساساتش را بیان کند و در تصمیم گیریها اظهار
نظر کند تا درآینده در موقعیتها
اجتماعی موفق ظاهر شود
@dokhtaranyazd
✅ #حجاب
🔶استاد علی صفایی حائری:
زير بناى حجاب
زير بناى حجاب، همين دگرگون كردن بينش و عوض كردن تلقى و برداشتهاست. آنوقت آنچه سخت و رنج آلود است شيرين و مطلوب خواهد شد، و راحت و آسان خواهد گرديد.
هنگامى كه من با مقايسهها، ارزشهاى بيشتر خودم را يافتم و با شهادت استعدادهايم، كار بزرگ خودم را شناختم و از تنوع و تكرار و از لذت و خوشى،به تحرك و به خوبىها رو انداختم،با اين بينش، ديگر هيچ تنوعى مرا ارضاء نخواهد كرد و هيچ چشمى و هيچ دهانى و هيچ دلى، جايگاه من نخواهد بود، كه من در اين تنگناها نمىگنجم و در اين محدودهها، محبوس نمىشوم.
هنگامى كه با همين مقايسه، عظمت من مشخص گرديد و كار من نمودار گشت، ناچار من به شناخت دنيا راه مىيابم. اگر نقش من تحرك باشد و كار من حركت، ناچار دنيا راه من خواهد بود و در اين راه من نبايد گردى به پا كنم و دلى را بگندانم و كسى را به خود جلب كنم و خودم را در چشمها بنشانم.
📚 #روابط_متکامل_زن_ومرد ص۴۱
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
💣 بابا! مامان! خواهش میکنیم! ما رو به تلویزیون عادت ندید 💣
🍃 استاد تراشیون 🍃
🔒 اگر طوری برنامه ریزی کنیم که بچه اصلا برنامه کودک نبیند آیا آسیب دارد؟
🔫📺 یا ما باید آنقدر برنامه های جذاب برای فرزندمان داشته باشیم که خود او بین تلویزیون و آن برنامه، برنامههایی که ما ریختیم را انتخاب بکند. [در] این [صورت] نه، قطعاً آسیبی نمیبیند.
🔫📺 ولی یک موقعی ... او خودش تمایل دارد ببیند [و اگر] ما برنامهی جذابی نمیتوانیم برایش بریزیم [و] منعش [کنیم] از این دیدن، بله، این ممکن است یک آسیبهایی ... برایش ایجاد بکند.
🔫📺 پس اگر بتوانیم برنامههای جذاب و خوبی [برای بچه فراهم کنیم]؛ و واقعاً هم هست. ... مثلا یکی از برنامههای خیلی جذاب برای بچهها توی سن پایینتر قبل از – خصوصا – دبستان، همبازی هست.
🔫📺 یعنی شما یک همبازی بگذارید برای بچهها که این همبازی یک ویژگیهایی داشته باشد، برونگرایی داشته باشد، فعالیتی داشته باشد ... ناخودآگاه میبینیم بچهها بازی میکنند بجای پای تلویزیون نشستن. با محوریت همبازی ما خیلی [از] مشکلات را میتوانیم در بچههایمان ... حلشان کنیم.
🌐 پرسمان تربیتی کودک و نوجوان - رادیو معارف
@dokhtaranyazd