🍃🌸🍃🌸🍃
💐نقش مادرانه زن
عنصر اصلی تشکیل خانواده زن است ، نه مرد. بدون مرد، ممکن است خانواده ای باشد؛ یعنی اگر فرض کنیم در خانواده ای، مرد خانواده حضور نداشته باشد، یا از دنیا رفته باشد، زن خانواده اگر عاقل و با تدبیر و خانه دار باشد، خانواده را حفظ می کند، اما اگر زن از خانواده ای گرفته شد، مرد نمی تواند خانواده را حفظ کند. بنابراین خانواده را زن حفظ می کند.
اینکه اسلام این قدر به نقش زن در داخل خانواده اهمیت می دهد، همین است که زن اگر به خانواده پایبند شد، علاقه نشان داد، به تربیت فرزند اهمیت داد، به بچه های خود رسید، آنها را شیر داد، آنها را در آغوش خود بزرگ کرد، برای آنها آذوقه های فرهنگی، قصص، احکام، حکایت های قرآنی، ماجراهای آموزنده فراهم کرد و در هر فرصتی به فرزندان خود مثل غذای جسمانی چشانید، نسل ها در آن جامعه، بالنده و رشید خواهند شد. ۱۳۷۵/۱۲/۲۰ مادر می تواند فرزندان را به بهترین وجه تربیت کند. تربیت فرزند به وسیله مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالایی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت می کنند. هرچه زن صالح تر، عاقل تر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد. ۱۳۹۲/۲/۱۱
نقش مادر از دوران حمل و بارداری شروع م یشود و تا آخر زندگی انسان ادامه دارد. مردی که به دوران جوانی رسیده یا از دوران جوانی هم عبور کرده، باز تحت تأثير عطوفت و محبت و شیوه های خاص مادرانه مادر است. اگر زنان ما از لحاظ رتبه معرفتی و بینش و معلومات، سطح خود را ارتقا دهند، این نقش با هيج نقش دیگری، با هیچ مؤثر دیگری از مؤثرات فرهنگی و اخلاقی تا آخر قابل مقایسه نیست. یک وقت مادری از لحاظ معرفت سطحش پایین است، البته این نمی تواند در دوران بزرگی اثرگذاری کند، این گناه کم بودن معلومات یک انسان است، این نقص تأثير مادری نیست. مادر است که فرهنگ و معرفت و تمدن و ویژگی های اخلاقی یک قوم و جامعه را با جسم خود، با روح خود، با خلق خود و با رفتار خود، دانسته و ندانسته به فرزند منتقل می کند. همه تحت تأثير مادران هستند. آنکه بهشتی می شود ، پایه بهشتی شدنش از مادر است که «الجَنَّهُ تَحتَ اَقدامِ الُامَّهاتِ» (نهج الفصاحه / ح ۱۳۲۸ ـ ۱۳۸۴/۵/۵)
باید کاری کنیم که بچه ها دست مادر را حتماً ببوسند، اسلام دنبال این است. کما اینکه در خانواده های مذهبی و اخلاقی تر ونزدیکتر به مفاهیم مذهبی، این ها مشاهده می شود. فرزندان خانواده نسبت به مادر تکریم داشته باشند. هیچ منافاتی ندارد این تکریم نسبت به مادر، با آن حالت عاطفی و خودمانی گری ای که بین فرزند و مادر وجود دارد، هیچ منافاتی ندارد، این احترام باید باشد، محترم باید باشد زن در درون خانواده (۱۳۹۲/۲/۲۱)، ولو اصلا مادری وجود نداشته باشد. فرض کنید زنی است، یا مایل نیست به زایمان، یا به هر دلیلی امکان زایمان برایش وجود ندارد، اما همسر است . نقش همسری را نباید دست کم گرفت. ما اگر می خواهیم این مرد در داخل جامعه یک موجود مفیدی باشد، باید این زن در داخل خانه همسر خوبی باشد ، واِلّا نمی شود. (۱۳۹۰/۱۰/۱۴)
🌸قسمت سوم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
@dokhtaranyazd
ثبت نام حضوری دوره تربیتی «شمعدانی های خانه ما»
با سخنرانی حاج آقای علیانژاد با موضوع اهمیت تربیت در دوران کودکی
دوشنبه 8مرداد، ساعت 18-19:30، چهار راه فاطمیه، ابتدای بلوار بسیج، حسینیه ام الائمه (سلام الله علیها)
منتظر حضور شرکت کنندگان در این دوره در این برنامه هستیم.
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐 برخورد غرب با زن
خطاست اگر کسی خیال کند که امروز در غرب که دم از اشتراک زن و مرد یا تساوی زن و مرد یا حقوق زن می زند، این مسائل وجود ندارد و به زن ستم نمیشود. آمارهای وحشتناکی از خشونت نسبت به زن، سوء استفاده از زن ـ چه سوء استفاده در محیط کار و چه انواع سوء استفاده های دیگ، که حتی بیان بعضی از آنها شرم آور است ـ در غرب وجود دارد .من آمارهایی از یکی از کشورهای غربی، آمریکا، دیدم که تعداد زنانی که به دست شوهرانشان کتک می خورند، بسیار زیاد بود . واقعاً تعجب کردم! آمار، تعجب آور بود. در آن مقاله آمده بود، این آمار زنانی است که شکایت کرده اند، اما زنانی که به اهمال گذرانده اند یا ترسیده اند که شکایتشان موجب عکسالعمل بیشتر شوهر شود، آنها هم هستند که تعدادشان معلوم نیست! بنابراین ملاحظه می کنید که مسئله و مشکل زن با علاج هایی که غرب اندیشیده، مانند عریانی زن و حضورش در خیابانها و دوری اش از حجاب و این قبیل چیزها حل نمیشود. چنین نیست که ما خیال میکنیم اگر چادر را از سر زن برداشتیم، یا حجاب زن را کم کردیم، یا از این قیود شرعی صرف نظر کردیم، مشکل زن حل خواهد شد. مشکل زن اینگونه حل نمی شود، بلکه بدتر هم می شود. (۱۳۷۴/۸/۲۲)
🌸قسمت چهارم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd
دختران آفتاب
بسم الله النور
تئاتر «جابر»، درباره یک جوان دانشمند و فعال و پر انرژی است. اگر زندگی اش را خلاصه کنیم میشود: اخلاص و محبت و انگیزه!
دهه هفتادی ست؛ ساده و بی ریا! اما حرفهای زیادی برای گفتن دارد از جنس حرف آسمانی ها! حرفهایی پرنفوذ، که گویی هرگز از ذهن و دلت پاک نخواهند شد!
تئاتر جابر، تکه هایی از زندگی این جوان دوستداشتنی ست که وقتی ببینی اش، عاشق مرامش می شوی... انگار اصلا آمده است که عاشقمان کند!
جابر این بار مهمان یزدی هاست. موعد دیدار ما:
چهارشنبه و پنجشنبه10و11 مردادماه
ساعت17
ویژه بانوان(15تا45سال) *ورود کودکان ممنوع*
هزینه بلیط
5000تومان
جهت رزرو صندلی تماس بگیرید:
09910459805
@dokhtaranyazd
دختران آفتاب
🔸 ذاکر و غافل 🔸
... پدر با فرزند برخورد نفسانی میكند و برای سبك شدن و رفع خستگی كنار طفل مینشیند و بازی میكند! بازی با بچهها به آنها شخصیت میدهد؛ بازی كه در آن نشاط باشد، اما لغو نباشد، جمع بین دو ظریف است. گاهی ما بازی میكنیم ولی افسار گسیختگی است.
تفریح رسول اكرم صلی الله علیه و آله با بچهها، منتهای شخصیت و روح دادن به آنها است؛ میرود توی بچهها و بچهها را با خود به عالم بالا میآورد. ولی وقتی ما با بچهها بازی و تفریح میكنیم، بازی و تفریح ما، بازی و تفریح غافل است. در حالی كه بازی و تفریح رسول صلی الله علیه و آله بازی و تفریح ذاكر است.
پدر اگر بداند چه مأموریتی دارد، با تفریح و بازی با فرزند خود، نه تنها پایین نمیرود، بلكه طفل هم بالا میآید.🔹
#نکته تربیتی
#آیت الله حائری شیرازی (رحمة الله علیه)
@dokhtaranyazd