🍃🌸🍃🌸🍃
💐 نماد زن برتر در قرآن
اسلام به معنای واقعی، زن را تکریم کرده است. اگر روی نقش مادر و حرمت مادر در درون خانواده تکیه می کند، یا روی نقش زن و تأثیر زن وحقوق و وظایف و محدودیت های زن در داخل خانواده تکیه می کند، به هیچ وجه به معنای این نیست که زن را از شرکت در مسائل اجتماعی و دخالت در مبارزات و فعالیت های عمومی منع کند. عده ای بد یا کج فهمیدند، یک عده مغرض هم از این کج فهمی استفاده کردند، کانّه یا باید زن، مادر و همسر خوبی باشد یا باید در تلاش ها و فعالیت های اجتماعی شرکت کند. قضیه این طوری نیست، هم باید مادر خوب و همسر خوبی باشد، هم در فعالیت اجتماعی شرکت کند. فاطمه زهرا سلام الله علیها مظهر چنین جمعی است، جمع بین شؤون مختلف. زینب کبری نمونه دیگر است. زن های معروف صدر اسلام و زن های برجسته، نمونه های دیگرند، اینها در جامعه بودند و حضور داشتند.
نفهمیدن مفهوم تکریم زن در اسلام، همراه شده است با بد آموزی های القا شده به عنوان تکریم زن در تمدن غرب، اینها با هم آمیخته شده و یک جریان غلط ذهنی به وجود آورده. زن در داخل خانواده، عزیز و مکرم و محور مدیریت درونی خانواده است، شمع جمع افراد خانواده است، مایه انس و سکینه و آرامش است، کانون خانواده که حوضچه آرامش زندگی پر چالش و پر تلاش هر انسانی است، به وجود زن آرام می گیرد و سکینه و اطمینان پیدا می کند. آن وقت نقش او به عنوان همسر، به عنوان مادر، به عنوان دختر خانواده، هرکدام یک فصل طولانی در تکریم دارد. بنابراین حقیقتاً باید در زمینه ارزش و کرامت زن در نظر اسلام، بازنویسی و بازگویی و باز بینی کرد.
۱۳۸۴/۵/۵
🌸قسمت اول
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری
🌷منتظر قسمت های بعدی باشید.
@dokhtaranyazd
در دوره تربیتی «شمعدانی های خانه ما» آشنا خواهیم شد با:
روش پاسخگویی به سؤالات اعتقادی کودکان
نقش طرحواره های روانشناسی در باورهای ایمانی کودکان
روش های افزایش تفکر در کودکان
آموزش مهمترین مهارت در زندگی
روش رشد و پیشرفت والدین و مربیان در تربیت
تربیت اعتقادی کودکان
روش تثبیت باورهای اعتقادی و خدا در نهاد کودکان
@dokhtaranyazd
«نکاتی از تدابیر مرداد ماه بنابر طب اسلامی»
#امام رضا (علیه السلام) در #رساله ذهبیه می فرمایند: «یُستعمَلُ فیهِ شُربِ الماء البارد علی الریقِ»
حضرت میفرمایند: در مرداد ماه ناشتا آب بخورید و آب خنک باشد؛ یعنی صبح که از خواب بیدار میشویم، حداکثر یک استکان آبِ خنک نوشیده شود. ما با دقت در توصیههای حضرت در ماههای مختلف متوجه میشویم که نوشیدن آب یک فرمول ثابت ندارد و در ماههای مختلف سال فرق میکند. در رسالهٔ ذهبیه سفارش شده که در بعضی ماهها ناشتا آب نخورید. اما در مرداد ماه که اوج گرماست، به خوردن آب خنک موقع ناشتا سفارش شده است.
#تغذیه سالم
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐زن و مرد لباس هم هستند
خدای متعال در قرآن از زن و شوهر تعبير به لباس کرده است، «هُنَّ لِباسٌ لَکُم وَ اَنتُم لِباسٌ لَهُنَّ» ـ سوره بقره/ آیه ۱۸۷ـ شما مردها، شوهران، لباس زن ها هستید؛ شما زن ها هم لباس مردها، شوهران هستید ۱۳۸۱/۱۱/۳۰ از لباس شما چه توقع دارید؟ ۱۳۶۳/۲/۱۴ و لباس، هم مایه حفظ انسان است. هم مایه زینت انسان است، هم مایه ستر عيوب انسان است؛ لباس این گونه است. انسان وقتی لباس پوشید، اگر عیبی در جسم او باشد، دیده نمی شود. علاوه بر این با لباس زینت پیدا می کند. سرما و گرما هم او را آزار نمی دهد. همچنین با لباس، دیگران که نامحرمند، این نقاطی از بدن انسان را که نباید ببینند، نمی بینند و او محفوظ می ماند. ببینید، زن و شوهر نسبت به هم این طورند؛ باید زینت هم باشند، باید حافظ هم باشند، باید امین هم باشند، باید محرم هم باشند. اینکه زن یا شوهر بیایند، بنشینند اسرار یکدیگر را مرد با رفیق صمیمی اش، خانم با دوست یا مثلاً همسایه اش بازگو کنند، غلط است. اینکه از اطمینانِ هم سوءاستفاده کنند، غلط است؛ اینکه مرد از اطمینان خانمش سوءاستفاده کند، زن از اطمینان شوهرش سوء استفاده کند، دیگر امانت داری نیست. دو طرف باید بهم اعتماد کنند و اعتماد طرف مقابل را هم با رفتار خود جلب کنند. باید برای هم زینت باشند، باید عیوب هم را بپوشانند. بعضی ها تا جایی می نشینند، بنا میکنند از همسرشان گله کردن، این کار را کرد، این طور گفت و غیره، اگر همسر عیبی هم دارد، نباید این عیب را اینجا و آنجا افشا کرد و به این و آن گفت. زندگی ها خوب خواهد شد ،کسانی که زندگی هایشان آشفته است، اینجا ها لنگ میزنند البته نمی گوییم هر دو طرف همیشه مقصرند، اما غالباً مقداری این طرف مقصر است و مقداری آن طرف. اگر مراقبت کنید، زندگی شیرین و محیط خانواده پناهگاه امنی خواهد شد . ۱۳۸۱/۱۰/۲۴
🌸قسمت دوم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd