در دوره تربیتی «شمعدانی های خانه ما» آشنا خواهیم شد با:
روش پاسخگویی به سؤالات اعتقادی کودکان
نقش طرحواره های روانشناسی در باورهای ایمانی کودکان
روش های افزایش تفکر در کودکان
آموزش مهمترین مهارت در زندگی
روش رشد و پیشرفت والدین و مربیان در تربیت
تربیت اعتقادی کودکان
روش تثبیت باورهای اعتقادی و خدا در نهاد کودکان
@dokhtaranyazd
«نکاتی از تدابیر مرداد ماه بنابر طب اسلامی»
#امام رضا (علیه السلام) در #رساله ذهبیه می فرمایند: «یُستعمَلُ فیهِ شُربِ الماء البارد علی الریقِ»
حضرت میفرمایند: در مرداد ماه ناشتا آب بخورید و آب خنک باشد؛ یعنی صبح که از خواب بیدار میشویم، حداکثر یک استکان آبِ خنک نوشیده شود. ما با دقت در توصیههای حضرت در ماههای مختلف متوجه میشویم که نوشیدن آب یک فرمول ثابت ندارد و در ماههای مختلف سال فرق میکند. در رسالهٔ ذهبیه سفارش شده که در بعضی ماهها ناشتا آب نخورید. اما در مرداد ماه که اوج گرماست، به خوردن آب خنک موقع ناشتا سفارش شده است.
#تغذیه سالم
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐زن و مرد لباس هم هستند
خدای متعال در قرآن از زن و شوهر تعبير به لباس کرده است، «هُنَّ لِباسٌ لَکُم وَ اَنتُم لِباسٌ لَهُنَّ» ـ سوره بقره/ آیه ۱۸۷ـ شما مردها، شوهران، لباس زن ها هستید؛ شما زن ها هم لباس مردها، شوهران هستید ۱۳۸۱/۱۱/۳۰ از لباس شما چه توقع دارید؟ ۱۳۶۳/۲/۱۴ و لباس، هم مایه حفظ انسان است. هم مایه زینت انسان است، هم مایه ستر عيوب انسان است؛ لباس این گونه است. انسان وقتی لباس پوشید، اگر عیبی در جسم او باشد، دیده نمی شود. علاوه بر این با لباس زینت پیدا می کند. سرما و گرما هم او را آزار نمی دهد. همچنین با لباس، دیگران که نامحرمند، این نقاطی از بدن انسان را که نباید ببینند، نمی بینند و او محفوظ می ماند. ببینید، زن و شوهر نسبت به هم این طورند؛ باید زینت هم باشند، باید حافظ هم باشند، باید امین هم باشند، باید محرم هم باشند. اینکه زن یا شوهر بیایند، بنشینند اسرار یکدیگر را مرد با رفیق صمیمی اش، خانم با دوست یا مثلاً همسایه اش بازگو کنند، غلط است. اینکه از اطمینانِ هم سوءاستفاده کنند، غلط است؛ اینکه مرد از اطمینان خانمش سوءاستفاده کند، زن از اطمینان شوهرش سوء استفاده کند، دیگر امانت داری نیست. دو طرف باید بهم اعتماد کنند و اعتماد طرف مقابل را هم با رفتار خود جلب کنند. باید برای هم زینت باشند، باید عیوب هم را بپوشانند. بعضی ها تا جایی می نشینند، بنا میکنند از همسرشان گله کردن، این کار را کرد، این طور گفت و غیره، اگر همسر عیبی هم دارد، نباید این عیب را اینجا و آنجا افشا کرد و به این و آن گفت. زندگی ها خوب خواهد شد ،کسانی که زندگی هایشان آشفته است، اینجا ها لنگ میزنند البته نمی گوییم هر دو طرف همیشه مقصرند، اما غالباً مقداری این طرف مقصر است و مقداری آن طرف. اگر مراقبت کنید، زندگی شیرین و محیط خانواده پناهگاه امنی خواهد شد . ۱۳۸۱/۱۰/۲۴
🌸قسمت دوم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐نقش مادرانه زن
عنصر اصلی تشکیل خانواده زن است ، نه مرد. بدون مرد، ممکن است خانواده ای باشد؛ یعنی اگر فرض کنیم در خانواده ای، مرد خانواده حضور نداشته باشد، یا از دنیا رفته باشد، زن خانواده اگر عاقل و با تدبیر و خانه دار باشد، خانواده را حفظ می کند، اما اگر زن از خانواده ای گرفته شد، مرد نمی تواند خانواده را حفظ کند. بنابراین خانواده را زن حفظ می کند.
اینکه اسلام این قدر به نقش زن در داخل خانواده اهمیت می دهد، همین است که زن اگر به خانواده پایبند شد، علاقه نشان داد، به تربیت فرزند اهمیت داد، به بچه های خود رسید، آنها را شیر داد، آنها را در آغوش خود بزرگ کرد، برای آنها آذوقه های فرهنگی، قصص، احکام، حکایت های قرآنی، ماجراهای آموزنده فراهم کرد و در هر فرصتی به فرزندان خود مثل غذای جسمانی چشانید، نسل ها در آن جامعه، بالنده و رشید خواهند شد. ۱۳۷۵/۱۲/۲۰ مادر می تواند فرزندان را به بهترین وجه تربیت کند. تربیت فرزند به وسیله مادر، مثل تربیت در کلاس درس نیست؛ با رفتار است، با گفتار است، با عاطفه است، با نوازش است، با لالایی خواندن است؛ با زندگی کردن است. مادران با زندگی کردن، فرزند تربیت می کنند. هرچه زن صالح تر، عاقل تر و هوشمندتر باشد، این تربیت بهتر خواهد شد. ۱۳۹۲/۲/۱۱
نقش مادر از دوران حمل و بارداری شروع م یشود و تا آخر زندگی انسان ادامه دارد. مردی که به دوران جوانی رسیده یا از دوران جوانی هم عبور کرده، باز تحت تأثير عطوفت و محبت و شیوه های خاص مادرانه مادر است. اگر زنان ما از لحاظ رتبه معرفتی و بینش و معلومات، سطح خود را ارتقا دهند، این نقش با هيج نقش دیگری، با هیچ مؤثر دیگری از مؤثرات فرهنگی و اخلاقی تا آخر قابل مقایسه نیست. یک وقت مادری از لحاظ معرفت سطحش پایین است، البته این نمی تواند در دوران بزرگی اثرگذاری کند، این گناه کم بودن معلومات یک انسان است، این نقص تأثير مادری نیست. مادر است که فرهنگ و معرفت و تمدن و ویژگی های اخلاقی یک قوم و جامعه را با جسم خود، با روح خود، با خلق خود و با رفتار خود، دانسته و ندانسته به فرزند منتقل می کند. همه تحت تأثير مادران هستند. آنکه بهشتی می شود ، پایه بهشتی شدنش از مادر است که «الجَنَّهُ تَحتَ اَقدامِ الُامَّهاتِ» (نهج الفصاحه / ح ۱۳۲۸ ـ ۱۳۸۴/۵/۵)
باید کاری کنیم که بچه ها دست مادر را حتماً ببوسند، اسلام دنبال این است. کما اینکه در خانواده های مذهبی و اخلاقی تر ونزدیکتر به مفاهیم مذهبی، این ها مشاهده می شود. فرزندان خانواده نسبت به مادر تکریم داشته باشند. هیچ منافاتی ندارد این تکریم نسبت به مادر، با آن حالت عاطفی و خودمانی گری ای که بین فرزند و مادر وجود دارد، هیچ منافاتی ندارد، این احترام باید باشد، محترم باید باشد زن در درون خانواده (۱۳۹۲/۲/۲۱)، ولو اصلا مادری وجود نداشته باشد. فرض کنید زنی است، یا مایل نیست به زایمان، یا به هر دلیلی امکان زایمان برایش وجود ندارد، اما همسر است . نقش همسری را نباید دست کم گرفت. ما اگر می خواهیم این مرد در داخل جامعه یک موجود مفیدی باشد، باید این زن در داخل خانه همسر خوبی باشد ، واِلّا نمی شود. (۱۳۹۰/۱۰/۱۴)
🌸قسمت سوم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
@dokhtaranyazd
ثبت نام حضوری دوره تربیتی «شمعدانی های خانه ما»
با سخنرانی حاج آقای علیانژاد با موضوع اهمیت تربیت در دوران کودکی
دوشنبه 8مرداد، ساعت 18-19:30، چهار راه فاطمیه، ابتدای بلوار بسیج، حسینیه ام الائمه (سلام الله علیها)
منتظر حضور شرکت کنندگان در این دوره در این برنامه هستیم.
@dokhtaranyazd
🍃🌸🍃🌸🍃
💐 برخورد غرب با زن
خطاست اگر کسی خیال کند که امروز در غرب که دم از اشتراک زن و مرد یا تساوی زن و مرد یا حقوق زن می زند، این مسائل وجود ندارد و به زن ستم نمیشود. آمارهای وحشتناکی از خشونت نسبت به زن، سوء استفاده از زن ـ چه سوء استفاده در محیط کار و چه انواع سوء استفاده های دیگ، که حتی بیان بعضی از آنها شرم آور است ـ در غرب وجود دارد .من آمارهایی از یکی از کشورهای غربی، آمریکا، دیدم که تعداد زنانی که به دست شوهرانشان کتک می خورند، بسیار زیاد بود . واقعاً تعجب کردم! آمار، تعجب آور بود. در آن مقاله آمده بود، این آمار زنانی است که شکایت کرده اند، اما زنانی که به اهمال گذرانده اند یا ترسیده اند که شکایتشان موجب عکسالعمل بیشتر شوهر شود، آنها هم هستند که تعدادشان معلوم نیست! بنابراین ملاحظه می کنید که مسئله و مشکل زن با علاج هایی که غرب اندیشیده، مانند عریانی زن و حضورش در خیابانها و دوری اش از حجاب و این قبیل چیزها حل نمیشود. چنین نیست که ما خیال میکنیم اگر چادر را از سر زن برداشتیم، یا حجاب زن را کم کردیم، یا از این قیود شرعی صرف نظر کردیم، مشکل زن حل خواهد شد. مشکل زن اینگونه حل نمی شود، بلکه بدتر هم می شود. (۱۳۷۴/۸/۲۲)
🌸قسمت چهارم
📖بخشی از کتاب #خانواده به سبک ساخت یک جلسه مطول مطوی در محضر مقام معظم رهبری / صهبا
🌷منتظر قسمت های بعدی از این کتاب باشید
@dokhtaranyazd