04- نقش کلیدی دعا در تربیت فرزندان.mp3
480.4K
#سلسله سخنرانی با موضوع 20 اصل مهم در تربیت فرزند (اصل چهارم)
نقش کلیدی #دعا در تربیت فرزند
پیامبر اکرم فرمودند : دعای والدین برای فرزند همانند آب مفید برای زراعت است. و نیز فرمودند: همانند دعای نبی برای امت است.
این یعنی دعای والدین برای فرزندان مستجاب است.
حجت الاسلام #وافی
نقش #تربیت در #تقرب الهی فرزندان
@dokhtaranyazd
🔆 زنان ۵ دسته هستند.
🔅زنان میتوانند یک لباس ساده را با ۵ انگیزهٔ متفاوت بدوزند!
🔅زنان میتوانند در موازنه ارزی نقش مثبت ایفا کنند.
✔️ سید منیرالدین حسینیِ هاشمی:
1⃣ گاهي مادری براي فرزندش لباسي میدوزد و هدفش اين است كه لباس فرزندش را بهگونهاي زيبا بدوزد كه وسيلهٔ تفاخرش به مردم باشد. اين يك نوع حساسيت و يك گونه انگيزه است كه منشأ چنين عملي ميشود.
2⃣ دوم اینکه زن لباس را براي تفاخر فرزندش نميدوزد، بلكه اين كار را براي خشنود شدن شوهرش انجام ميدهد. طبيعتاً اين نمونه، يك سطح بالاتر از قبلي است.
3⃣ سطح بالاتر از اين هم فرضاً به اين صورت است كه زن آن لباس را تنها بهخاطر خشنودي شوهرش نميدوزد، بلكه بهخاطر خدا صرفهجويي در زندگي را لازم ميداند. او خشنودي خدا را میطلبد، گرچه از شوهرش هم قدرداني ميكند. ته قلب و محور و بنيان قلب او بر محبت نسبت به خدا استوار است، لذا احترامي هم كه به شوهرش ميگذارد احترام الهي است، مادي نيست و براي جلب يك نفر به خود و فريفتهگري نيست. طبيعي است كه اين رتبه نسبت به مراتب قبل والاتر است.
4⃣ يك رتبه از اين والاتر هم متصور است و آن اينكه زن بگويد من در اين كار طالب رضاي خدا هستم، اما نهتنها در شكل خشنود نمودن شوهر؛ چون در عين اينكه به شوهر احترام ميگذارم، ولي انجام اين كار تنها در شكل خشنودي شوهر ـ كه طبيعتاً رضاي خدا هم در اين است ـ براي من كوچك است و من به اين حد قانع نيستم و به دنبال امري بالاتر و والاتر از اين هستم، فرضاً ميگويد نظام اسلامي ايران در مقابله با استكبار، از نظر ارزي (ارز خارجي) دچار مضيقه است و لذا من در اين فكرم كه در حد توانم و به هر اندازه كه ميتوانم لباس بچه يا شوهرم را خودم بدوزم و راضي نباشم كه لباس از ساير كشورها به ايران وارد شود تا منجر به هزينه ارزي گردد؛ چون ما دچار محدوديت ارزي هستيم. يا فرضاً بگويد موازنه ارزي متأثر از الگوي مصرف است كه من هم يكي از مصرفكنندگانم، لذا من تاب تحمل پايين آمدن ارزش ارز را ندارم و لذا سعي ميكنم به مقدار قدرت خودم، سهيم در مشكلات ارزي نباشم. 👉
اگر در اين مثال دقت كنيد درمييابيد كه اين زن به «نظام ولايت» توجه دارد و ميگويد: «من ميخواهم به اين نظام كمك كنم». اين، بالاتر از مرتبه قبل است. این رتبه را «رتبه كلان» مينامم.
5⃣ حال از اين رتبه هم پا فراتر میگذاریم و ارتباط امور زنان با تكامل اجتماعي را، در قالب رابطه دوخت يك لباس با تكامل اجتماعي، اجمالاً مطرح میکنیم. آن زني كه فرضاً ميگويد: كل نظام به منزلت يك دستگاه پخش (دستگاه بلندگو) است و يك «پرچمدار» و رهبري است كه از طرف «نبي اكرم صلي الله عليه و آله و سلم» ميخواهد به وسيله اين دستگاه، صداي اسلام را به جهان برساند، لذا من نبايد بلندگوي اسلام را ضعيف كنم، من بايد بگذارم اين صداي «تاريخي» به گوش مردم جهان برسد، من نبايد با «مصرف» خود در راه تكامل بشر سنگاندازي كنم.» (۱۳۷۷)
☑️ @dokhtaranyazd
صبح اول هفته مون را با سلام به ساحت آقاجانمون مهدی موعود عج الله تعالی فرجه الشریف آغاز می کنیم باشد که ان شاالله هر روزمون بهتر از دیروز...
✨السَّلامُ علیکَ یا بقیَّةَ اللهِ یا اباصالحَ المهدی
✨یاخلیفةَالرَّحمنِ و یا شریکَ القرانِ ایُّها الاِمامُ الاِنسِ و الجّانِّ سیِّدی و مَولایْ الاَمان الاَمان... ﻭ ﺭﺣﻤﺔ ﺍﻟﻠﻪ ﻭ ﺑﺮﮐﺎﺗﻪ✨
✨ اݪّلهُمَّ صَݪِّ عَݪے مُحَمَّد وَ آݪِ مُحَمَّد وَ عَجِّݪ فَرَجَهُمْ✨
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
🍃 استاد الهی فرد 🍃
🍂 بچههایی در دبیرستان و راهنمایی تحت تاثیر سایرین هستند و هر روز به یک شکلی در می آیند که شخصیتشان در خانه خرد شده باشد 🍂
#هویت_مستقل
@dokhtaranyazd
💟 9 نكته مهم برای پرورش و تربیت فرزند
1-همیشه به كودك خود سلام كنید و به او احترام بگذارید.
2- زمانی با كودک سخن بگویید و یا بازی كنید كه او مشتاق باشد.
3- در تربیت كودک خود از زورگویی پرهیز كنید و مفاهیم زندگی را با زبان كودك و با عمل خود آموزش دهید.
4- با كودك رفتار محبت آمیز داشته باشید.
5- برای آموختن زندگی به كودك عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد.
6- ناكامی كودك را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید.
7- كودك را برای خودش و بر اساس توانایی هایش پرورش دهید و نه برای اینكه تصویری از آرزوهای شما باشند.
8- با صبر و سكوت با كودك خود ارتباط برقرار كنید.
9- به سخنان و نواهای كودك گوش دهید و هرگز سعی در خاموش كردن كودك نكنید.
@dokhtaranyazd
✅ #تربیت_کودک
🔶استاد علی صفایی حائری:
كسى كه مىخواهد كودك را به هدفى،به مكتبى،به عقيدهاى پاى بند سازد، نبايد اينها را به او تزريق كند و تحميل كند و با جايزهها و كف زدنها او را حركت بدهد و با شعارها او را داغ كند.
نبايد كودك را سنتى بار بياورد؛ چون اين سنتها در دوران بلوغ گرفتار ضد سنّتها مىشوند و كنار مىروند.
📚 #تربیت_کودک ، ص 37
🌺@dokhtaranyazd
#سخن_نگاشت تنبیه بی توجهی به کودک
انسان در کنار نیازهای جسمانی خود، نیازهای روانی متعددی دارد که از جملة این نیازها، نیاز به توجه است.
نیاز به توجه باید به شکل مثبت و سازنده ارضا شود و ضمن آن میتوان رفتارهای کودک و نوجوان را در جهت مطلوب شکل داد.
نظر به اهمیتی که “توجه” در زندگی انسان دارد، می توان از آن برای ایجاد رفتارهای مطلوب و از بین بردن رفتارهای نامطلوب استفاده کرد.
عدم رعایت نکات ظریف تربیتی رفتارهای نادرست رادر کودک تقویت کند.
وقتی کودکی به آرامی در گوشه ای نشسته و مشغول انجام تکالیف خود است، مورد توجه قرار نمی گیرد، ولی به محض اینکه بلند می شود و شیطنت می کند، مورد توجه اطرافیان قرار می گیرد.
می توانیم از “توجه کردن” به کودک یا نوجوان به عنوان پاداش و تقویت و از بی توجهی به عنوان تنبیه یا به عبارت دقیق تر از بی توجهی برای تقویت نکردن یک رفتار استفاده کنیم.
@dokhtaranyazd
🔴چه کسی را تغییر بدهیم؟
💠انسان میتواند خود را تغییر دهد و برای پیدا کردن این قدرت تغییر، آفریده شده است.
💠اصلاً به خاطر ارزش این تغییر است که ناقص آفریده شده است.
💠اما جالب است که معمولاً ما به جای خودمان، فقط میخواهیم دیگران را تغییر بدهیم و به جای برطرف کردن نقائص خودمان، فقط نقائص محیطمان را برطرف کنیم.
📚(استاد پناهیان)
@dokhtaranyazd
💫
جرات کن ؛
متفاوت باش ،
دنیا کوتاهتر از اونه
که بخوای وقتت رو
با تکرار و تقلید سپری کنی...!
دکتر الهی قمشه ای
#صبحتون_بخیر
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
@dokhtaranyazd
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم 🌸
✨ هیچ لالایی به پای تو نمی رسه ✨
🍃 استاد قرائتی 🍃
💎 مادرهای قدیم بچههای خود را با «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» خواب میکردند. این «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» به صورت «لالالالا» درآمده است.
💎 مثل محمد آقا که ما میگوییم: ممدآقا! مثل فاطمه که ما میگوییم: فاطی. این لالایی هم «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» بوده است
💎 یعنی بچههای خود را با توحید میخواباندند و باسلام بچه هایشان را بیدار میکردند. حدیث داریم مادر اولین کلمهای که به بچهاش یاد میدهد «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» باشد.
@dokhtaranyazd
مدیریت #پر_زحمت زن در خانه
✨حضرت امام خامنهای:«وظایف داخل خانه، اهمیّت و زحمتش شاید بیشتر از وظایف بیرونی باشد. چون زن مدیر داخل خانه و خانواده تحت اشراف و مدیریت اوست. فقط ظرافتِ زنانه از عهدهی این کار برمیآید. هیچ مردی نمیتواند این ظرافتها را رعایت کند.» ۱۳۸۱/۰۶/۰۶
مرد باید#قدردان باشد
✨«اینجور نیست که مرد در خانواده وظیفه و مسئولیت و نقشی نداشته باشد. مردهای بیخیال، مردهای بیعاطفه، مردهای عیاش، مردهای قدرنشناس زحمات زن خانه، اینها به محیط خانه لطمه میزنند. مرد باید قدردان باشد». ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
@dokhtaranyazd