رئیس جمهور در دیدار رئیس جمهور بلاروس:
🔹ایستادگی جامعه جهانی در برابر اقدامات یکجانبه واشنگتن، حمایت از قانون و حقوق بین المللی است.
🔹بلاروس همواره کشوری دوست برای ایران بوده و تهران آماده توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری وبویژه در حوزه علمی و فناوری های نوین با این کشور دوست است.
رئیس جمهور بلاروس:
🔸ایران برای ما یک شریک کلیدی در منطقه است و ما مصمم هستیم در تمامی زمینه های سیاسی و اقتصادی روابط خود را با ایران بیش از پیش ارتقاء دهیم.
🔸اقدامات یکجانبه و زیرپا گذاشتن تعهدات بین المللی، حقوق بین الملل را به پرتگاه می کشاند و جامعه جهانی باید برای ایجاد توازن جدید در دنیا تلاش کند.
رييس جمهوري در پيامي با تسليت درگذشت حجت الاسلام و المسلمين احمد احمدي - گفت : آن مرحوم در حوزه معارف فلسفي - ديني و اخلاقي - منشا خدمات ارزنده اي شد
آقاي روحاني روز يکشنبه در هجدهمين اجلاس سران عضو سازمان همکاري شانگهاي، تلاش ايالات متحده براي تحميل سياست هاي خود بر ديگران را خطري در حال گسترش دانست و تأکيد کرد: تحريم هاي يکجانبه به روند تجارت مشروع بين المللي خدشه وارد مي کند.
متن کامل سخنان رئيس جمهور به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
جناب آقاي شي جين پينگ، رئيس محترم جمهوري خلق چين؛
رؤساي محترم جمهور؛
نخست وزيران محترم؛
خانم ها و آقايان؛
در ابتدا مايلم مراتب تشکر و قدرداني خود را از استقبال و ميهماننوازي گرم و صميمانه جناب آقاي شي جين پينگ، رئيس جمهور کشور دوست جمهوري خلق چين و برنامهريزي شايسته براي برگزاري اين نشست، ابراز نمايم.
هجدهمين نشست سران سازمان همکاري شانگهاي در زماني برگزار ميشود که جامعه جهاني با چالشهاي فراوان و بيسابقهاي رو به روست: در سطح بينالمللي، چالش يکجانبهگرايي، تروريسم، افراطگرايي، تقليل نقش سازمانها و معاهدات بينالمللي؛ در سطح منطقهاي چالش دخالتهاي بازيگران فرامنطقهاي و تضعيف سازوکارهاي تعامل و به هم پيوستگي براساس منافع مشترک؛ و بالاخره در سطح ملي، چالش دخالتها و تهديدات داخلي که هر از چند گاهي زيرساختهاي امنيتي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي کشورها را مورد هجوم قرار ميدهند.
براي مقابله با اين چالش ها در سطح منطقه، نيازمند همکاري هاي تنگاتنگ منطقه اي در زمينه هاي مختلف هستيم. بايد اشتراکات فراوان و نه نقاط افتراق نژادي، ديني، فرهنگي و تاريخي ميان کشورها؛ و منافع مشترک درازمدت و نه تلاش براي به دست آوردن منافع کوتاه مدت به هزينه ديگران و به ويژه همسايگان؛ مبناي تعامل و دستور کار در سطح منطقه قرار گيرد تا منطقه اي امن تر، باثبات تر، توسعه يافته تر و پررونق تر داشته باشيم.
فقر و توسعه نيافتگي از عوامل ناآرامي، بي ثباتي و گسترش تروريسم و افراطي گرايي در منطقه است. در عين حال، توسعه فراگير و مشارکتي و جلوگيري از خدشه دار شدن روند تجارت جهاني و روابط مشروع اقتصادي بر اساس ملاحظات غيرمرتبط سياسي ضرورت قطعي براي دستيابي به اين هدف مشترک توسعه متوازن و پايدار است.
در اينجا لازم است تاکيد کنم که تحريم هاي يکجانبه نه تنها با قوانين و مقررات بين المللي مغايرند، بلکه در روند تجارت مشروع بين المللي نيز خدشه وارد مي کنند. در اين زمينه، امنيت انرژي و برخورد غيرسياسي با آن از الزامات توسعه منطقه اي و جهاني است.
بي ترديد يکجانبه گرايي اقتصادي، سياسي و حقوقي در مسير تضعيف همگرايي منطقه اي است. در اين زمينه، تلاش ايالات متحده براي تحميل سياست هاي خود بر ديگران، خطري در حال گسترش است. نمونه اخير يکجانبه گرايي و بياعتنايي امريکا به نظرات جامعه بين المللي، تصميم آن کشور به خروج از برجام است. جمهوري اسلامي ايران تاکنون به تمامي تعهدات خود وفق برجام عمل نموده و آژانس بينالمللي انرژي اتمي تاکنون 11 مرتبه پايبندي کشورم به تعهدات برجامي را تأييد نموده است.
تمامي طرفين برجام در قبال تعهدات رفع تحريمي پذيرفته شده در برجام مسئوليت دارند و ساير اعضاي ملل متحد نيز بر اساس قطعنامه 2231 شوراي امنيت و ماده 25 منشور ملل متحد موظفند که به اجراي کامل برجام کمک نموده و از هر اقدامي که مانع اجراي برجام شود خودداري نمايند.
جمهوري اسلامي ايران فرصت محدودي را در اختيار کشورهاي باقيمانده در برجام و ساير اعضاي ملل متحد قرار داده تا چنانچه در عمل بتوانند نسبت به اجراي تمامي موارد توافق شده در برجام تضمين لازم را ارائه نمايند، به حضور خود در اين توافق ادامه دهد. مطمئنا امريکا عکس العمل ديگران نسبت به خروج خود از برجام را رصد کرده و عدم پاسخ نسبت به اين اقدام را به منزله بي هزينه بودن يکجانبه گرايي قلمداد مي کند که نتيجتا آثار بسيار زيانباري براي جامعه جهاني در بر دارد.
خانم ها و آقايان؛
طي چند سال اخير، تروريسم، جدايي طلبي و افراطگرايي مناطق مختلف جهان و به ويژه مناطق پيراموني ما شامل آسياي مرکزي و غرب آسيا را تحت تأثير قرار داده است. گروههاي تروريستي با سوءاستفاده از خلأ اطلاعاتي موجود بين کشورهاي منطقه دست به شبکهسازي و جذب نيروهاي جديد ميزنند. از اين رو افزايش مبادلات اطلاعاتي بين کشورهاي منطقه ميتواند در تضعيف شبکهسازي منطقهاي گروههاي تروريستي مؤثر واقع شود. در اين راستا، تدوين ساز و کارهاي مناسب منطقهاي و ارائه راهکارهاي حقوقي لازم جهت مقابله بهتر با اين گروه ها راهگشا خواهد بود.
جمهوري اسلامي ايران طي دهههاي گذشته با پديده شوم تروريسم در داخل و در مناطق حاشيهاي خود مواجه بوده و تجارب ارزشمندي در مهار و تضعيف جريان هاي تروريستي و افراطي اندوخته است که در اين زمينه ميتوان به همکاري با دولتهاي عراق و سوريه در مبارزه با داعش اشاره کرد. از سوي ديگر، سازمان همکاري شانگهاي نيز با تکيه بر تجارب مفيد و ارزشمند خود در سالهاي گذشته، مأموريتهاي متنوع وسودمندي را براي چالشهاي چندبعدي منطقه خود تعريف نموده است. جمهوري اسلامي ايران آماده همکاري با سازمان همکاري شانگهاي در زمينه مبارزه با تروريسم، افراطگرايي، جداييطلبي و مواد مخدر است.
عاليجنابان؛
موقعيت راهبردي ايران در پيوند شرق و غرب از يک سو و شمال و جنوب از سوي ديگر، موقعيت مناسبي را به وجود مي آورد تا با بهره گيري از امکانات بندري در خليج فارس و درياي عمان و شبکه حمل و نقل ريلي در کشور، زمينه اتصال شرق آسيا به آسياي ميانه و اروپا از طريق کريدور شمال - جنوب و جنوب - غرب فراهم آيد. ايران به نقش خود در برقراري صلح و ثبات و توسعه منطقه اي واقف بوده و با توجه به ظرفيت هاي قابل توجه خود همچون جمعيت جوان و تحصيلکرده، منابع غني انرژي، معادن بي شمار و موقعيت سوق الجيشي، به عنوان شريکي مستقل و مطمئن آماده گسترش همکاري هاي اقتصادي منطقه اي و بين المللي است.
متشکرم
حسن روحاني رئيس جمهور عصر سه شنبه در گفتوگوي تلفني «امانوئل مکرون» رئيس جمهور فرانسه ، از مواضع اروپا و از جمله فرانسه براي حفظ برجام تاکنون، ابراز خرسندي کرد اما درعين حال گفت که اين اظهارات و بيانيه ها، بايد با اقدامات و راه حل هاي عملي و ملموس جهت جبران بهره مندي ايران از منافع ماندن در برجام همراه باشد.رئيس جمهور بااشاره به محدوديت زماني براي ارائه راه حل هاي عملي و با تاکيد بر اينکه «نبايد اجازه دهيم اين دستاورد بسيار بزرگ ديپلماسي با اقدامات يک جانبه و پيمان شکني ديگران نابود شود»، گفت: اگر ايران نتواند از امتياز اين توافق استفاده کند، عملا ماندن در آن، امکان پذير نخواهد بود.روحاني ابراز اميدواري کرد که تلاش هاي پنج کشور و اتحاديه اروپا به همراه ايران، موفقيت آميز و نتيجه بخش باشد.رئيس جمهور همچنين در موضوع سوريه نيز با اشاره به اينکه حضور مستشاران ايراني در سوريه برخلاف حضور نامشروع نظاميان برخي کشورها، به درخواست رسمي دولت آن کشور و براي مبارزه با تروريسم است، ابراز اميدواري کرد که با تلاش هاي مشترک نيروهاي حامي دولت و ملت سوريه، هر چه سريعتر تروريسم در آن کشور ريشه کن شده و در نتيجه نيازي به حضور نيروهاي خارجي نباشد.روحاني با اشاره به پيشرفت هاي خوبي که در مسير تدوين قانون اساسي جديد سوريه ميان دولت و معارضان آن کشور حاصل شده، از تداوم مشورت و رايزني ايران و فرانسه در ارتباط با برقراري ثبات و آرامش در سوريه استقبال کرد.رئيس جمهور فرانسه نيز دراين تماس تلفني با تاکيد مجدد بر اينکه پاريس به برجام پايبند است و تمام تلاش خود را براي حفظ آن بکار گرفته است، از يک سلسله اقدامات و راه حل هاي عملي جهت جبران بهره مندي ايران از منافع ماندن در برجام خبر داد.«امانوئل مکرون» دراين تماس تلفني که حدود يکساعت به طول انجاميد، با بيان اينکه موضع ما و شما درباره برجام موضعي است که در چارچوب قوانين بين المللي کاملا معتبر است، گفت: همه بايد تلاش کنيم تا برجام حفظ شود و نبايد به هيچ وجه با کوچکترين خطا، براي کساني که به دنبال نابودي اين توافق هستند، فرصت طلايي ايجاد کرد.در اين گفت و گوي تلفني ، روساي جمهوري دو کشور بر تداوم رايزني هاي دو کشور در مسايل دوجانبه و منطقه اي تاکيد کردند
حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور کشورمان در صدر يک هيئت بلند پايه سياسي و اقتصادي، به دعوت رسمي رؤساي جمهوري سوئيس و اتريش به اين دو کشور اروپايي سفر ميکند.پرويز اسماعيلي معاون ارتباطات و اطلاع رساني دفتر رئيس جمهور ضمن اعلام اين خبر افزود: حجت الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني نيمه اول تيرماه و به دعوت رئيسجمهور سوئيس براي سفري دو روزه به برن سفر ميکند.وي گفت: ديدار و مذاکره با رئيس جمهور سوئيس، ديدار با ايرانيان مقيم و نيز امضاي اسناد همکاري در حوزههاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي از مهمترين برنامههاي دکتر روحاني در سفر به سوئيس است.
رئيس جمهور در جلسه ساماندهي بازار و بررسي نوسانات اخير در قيمت برخي کالاهاي مورد نياز مردم تاکيد کرد: مردم مطمئن باشند که توليد يا تامين کالاهاي مورد نياز جامعه و حل هرگونه مشکل بخشهاي توليدي در اين عرصه اولويت دولت است.
آقاي روحاني در اين جلسه که روز دوشنبه و با حضور مسئولان دستگاههاي ذيربط تشکيل شد، افزود: در حالي که دولت تمام خدمات و ارز مورد نياز کالاهاي مورد نياز را تأمين ميکند، نبايد هزينه سودجويي عدهاي را مصرفکننده بپردازد.
رئيس جمهور با اشاره به اينکه "مبناي افزايش قيمت کالاها و خدمات نبايد فراتر از نرخ تورم باشد"، تصريح کرد: پذيرفتني نيست که افرادي از دولت ارز 4200 توماني بگيرند و با سودجويي در بازار با قيمت بالا و اجحاف به مردم بفروشند.
آقاي روحاني "کنترل توليد، توزيع و قيمت کالاهايي را که روزمره مورد نياز مردم است" محور اصلي فعاليت دستگاههاي مرتبط دولتي و عمومي اعلام کرد و گفت: عرضه کالا توسط توليدکنندگان و واردکنندگان بايد با سرعت مطلوب صورت گيرد و همه عوامل تأخير در ترخيص و عرضه برطرف شود.
رئيس جمهور هدف اصلي دولت در حمايت از بخش توليد را رفاه و آرامش جامعه دانست و افزود: رشد پايدار بخش توليد در گرو اين است که با سود متعارف بازار خود را گسترش دهد.
وي با تشريح شرايط کنوني و برنامه بدخواهان کشور براي ايجاد بي ثباتي ذهني و مصنوعي در اقتصاد ملي، ادامه داد: مردم تحت هر شرايطي نبايد تحت فشار قرار گيرند، بويژه در مورد کالاهاي اساسي و کالاهايي که در داخل کشور توليد ميشود. ضمن اينکه، در شرايط فعلي منطقي نيست کالايي که تماماً در داخل کشور توليد ميشود با قيمت جديدي در اختيار مصرفکننده قرار گيرد.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود، افزود: دولت اجازه سوء استفاده در بازار کالاهاي مورد نياز مردم را نخواهد داد و اگر کساني به فکر سود باد آورده هستند، آماده برخورد مالياتي قاطع باشند.
آقاي روحاني بر هماهنگي لازم اقتصادي – فرهنگي و رسانهاي براي دور کردن التهابات از بازار و ايجاد فشارهاي رواني کاذب و همچنين لزوم بهرهگيري از نظارت عمومي و به ميدان آمدن اتحاديهها و اصناف براي ساماندهي بازار تاکيد کرد.
در اين جلسه مسئولان دستگاههاي ذيربط گزارش آخرين وضعيت بازار و برنامه هاي پيشنهادي حوزه خود را ارائه دادند.
حجت الاسلام حسن روحاني رئيس جمهور، در تماس تلفني با شيخ تميم بن حمد آل ثاني امير قطر، ضمن تبريک متقابل عيد سعيد فطر، ابراز اميدواري کرد که تهران و دوحه بتوانند از ظرفيت هاي بسيار زيادي که براي روابط تجاري و اقتصادي ميان دو کشور وجود دارد، بيش از پيش استفاده کنند.بيشتر بخوانيد: روحاني مقاومت و ايستادگي ملت و دولت قطر در برابر فشارها، تهديدها و محاصره ناعادلانه را ستودني دانست و گفت: جمهوري اسلامي ايران محاصره تحميلي قطر را ناعادلانه و باعث تفرقه و تنش بيشتر ميان کشورهاي منطقه ميداند و تمامي تلاش خود را براي همکاري و مساعدت ملت و دولت قطر و ثبات منطقه بکار ميگيرد.رئيس جمهور با تاکيد بر اينکه سياست تهران، تعامل و گفتوگو با کشورهاي منطقه براي پايان دادن به اختلافات است، تلاش براي ايجاد ثبات و امنيت در کل منطقه را به نفع همه ملتهاي منطقه دانست و اظهارداشت: سياستهاي ماجراجويانه برخي کشورهاي منطقه را نادرست ميدانيم و معتقديم که تداوم اين روند بي ترديد مشکلات موجود در منطقه از جمله در فلسطين، سوريه و يمن را بيشتر ميکند.وي افزود: امروز مردم فلسطين و بويژه ساکنان غزه در فشار زيادي هستند و هر روز توسط رژيم غاصب صهيونيستي مورد حمله قرار ميگيرند و حمايت جمعي ما مسلمانان ميتواند در تخفيف آلام آنها تاثير گذار باشد.رئيس جمهور همچنين با تاکيد بر اينکه بحران يمن راه حل نظامي ندارد و همه بايد با تقويت راههاي سياسي، به ايجاد ثبات و امنيت در اين کشور و منطقه کمک کنيم، تهاجم اخير به بندر حديده را باعث شکل گيري يک فاجعه انساني در يمن برشمرد و گفت: ادامه اين درگيريها، مردم فقير يمن را در فشار طاقت فرسا قرار داده و وظيفه همه ما اين است که به اين مردم مظلوم کمک کنيم. روحاني ضرورت رايزنيهاي منطقهاي دو کشور و تقويت پايههاي همکاري و تشريک مساعي در مسير منافع مشترک را مورد تأکيد قرار داد.امير قطر نيز در اين تماس تلفني با تبريک عيد سعيد فطر به دولت و ملت ايران،تاکيد کرد: روابط ديرينه ايران و قطر هر روز در حال توسعه است و ما مصمم هستيم که اين روابط بيش از پيش در همه عرصهها توسعه يافته و تقويت شود و من شخصا روند توسعه روابط دو کشور را دنبال ميکنم.شيخ تميم بن حمد آل ثاني با تقدير از مواضع دولت و ملت برادر جمهوري اسلامي ايران در مساله محاصره قطر و تاکيد بر اينکه دوحه اين موضعگيريها را هيچگاه فراموش نخواهد کرد، گفت: ما معتقديم حل تمام اختلافات در منطقه تنها از طريق گفت وگو ممکن است و هيچ کشوري نميتواند ديدگاه خود را بر کشورهاي ديگر تحميل کند.وي با تاکيد بر اينکه سياست قطر حمايت از ملت فلسطين است، اظهارداشت: از ايستادگي ملت فلسطين حمايت ميکنيم و به اين سياست خود ادامه ميدهيم.امير قطر همچنين ابراز اميدواري کرد که موفقيتهاي تيم ملي فوتبال ايران در جام جهاني روسيه که البته در گروه دشواري قرار گرفته، تداوم يابد
هيئت وزيران در جلسه عصر يکشنبه خود به رياست آقاي روحاني رئيس جمهور، با اختصاص مبلغ 8 هزار و 900 ميليارد ريال اعتبار به منظور رفع تنش آب شرب در مناطق بحراني کشور موافقت کرد.
دولت اين تصميم را با توجه به دستور رئيس جمهور مبني بر تخصيص منابع اعتباري براي تأمين آب شرب اضطراري، ارتقاي کيفيت و کمک به طرحهاي تأمين آب پايدار شهرها و روستاهاي کشور اتخاذ کرد.
موافقت دولت با اختصاص تسهيلات براي خريد تضميني و توافقي محصولات کشاورزي
دولت با توجه به لزوم تأمين نقدينگي مورد نياز براي خريد به موقع محصولات کشاورزي و جلوگيري از ضرر و زيان احتمالي توليدکنندگان اين بخش، مبلغ 10 هزار ميليارد ريال تسهيلات براي خريد تضميني و توافقي محصولات کشاورزي اختصاص داد.
همچنين وزارت امور اقتصادي و دارايي موظف شد به منظور تأمين به موقع نقدينگي، مبلغ 5 هزار ميليارد ريال به عنوان تنخواه از محل اعتبارات قانون بودجه سال 1397 کل کشور در اختيار سازمان مرکزي تعاون روستايي ايران قرار دهد.
شرکتهاي خودروساز از شرايط دريافت تسهيلات در طرح نوسازي ناوگان حمل و نقل تجاري مستثني شدند
هيأت وزيران در راستاي تکليف خودروسازان نسبت به واردات قطعات و توليد خودروهاي سنگين جهت اجراي طرح جايگزيني و نوسازي ناوگان فرسوده حمل و نقل تجاري درون و برون شهري، مصوب کرد شرکتهاي خودروساز و متقاضيان داراي خودروي فرسوده مشمول اين طرح از رعايت برخي شروط و تعهدات ناظر به دريافت تسهيلات در طرح مذکور مستثني شوند.
برنامه زماني اعمال حدود مجاز آلايندگي موتورسيکلتهاي بنزيني تغيير کرد
دولت با تغيير برنامه زماني اعمال حداقل حدود مجاز آلايندگي موتورسيکلتهاي بنزيني موافقت کرد.
بر اين اساس، حدود مجاز آلايندگي موتورسيکلت براي سال 1397 بنزين يورو 3 و براي سال 1398 بنزين يورو 4 و از سال 1400 به بعد مطابق استاندارد روز اتحاديه اروپا خواهد بود.
سومين جلسه شوراي عالي هماهنگي اقتصادي با حضور سران سه قوه و به رياست رئيس جمهور صبح امروز، شنبه تشکيل شد.
در اين جلسه، آخرين تحولات اقتصادي کشور مورد بررسي قرار گرفت و گزارش اقدامات دستگاههاي ذيربط در اجراي مصوبات 9 گانه شورا در مورد مديريت واردات، حمايت از بازار بورس و واگذاري سهام بنگاههاي دولتي و عمومي، ارايه شد.
همچنين در اين نشست؛ سناريوهاي مختلف اقدامات تهديدآميز عليه اقتصاد ايران از سوي دولت آمريکا بررسي شد و تدابير مناسب براي آمادگي جهت مقابله با هر گونه تحريم احتمالي آمريکا، و ممانعت از اثرگذاري منفي بر زندگي مردم، توليد کشور، و مديريت بودجه دولت مورد بحث و تصميمگيري قرار گرفت.
پيشنهادهاي سازمان برنامه بودجه، به منظور دستيابي به خودکفايي هر چه سريعتر در توليد و مصرف بنزين مورد نياز کشور، و ممانعت از آسيبپذيري در حوزه حاملهاي انرژي و تأمين نياز مردم نيز در اين جلسه مورد بررسي قرار گرفت.
ضرورت اقدام جدي در فضاي حقوقي کشور براي مبارزه با پولشويي و تأمين مالي تروريسم و گسترش همکاريهاي بانکي بينالمللي و مقابله با کارشکنيهاي آمريکا در اين زمينه به تصويب رسيد.
🔸 در جلسه هیات دولت به ریاست روحانی:
🔹 گزارشهای سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت بررسی شد.
🔹 دولت از مجلس شورای اسلامی خواست تا کار بررسی لایحه مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور را در اولویت قرار دهد.
رئيس جمهور تاکيد کرد :ايران همچنان پايبند به توافق نامه هاي بين المللي است و همکاري خود را با آژانس بين المللي انرژي اتمي ادامه خواهد داد . آقاي روحاني در همايش تجاري ايران و سوئيس ، گفت: 👇👇👇👇👇
در بيانيه کميسيون مشترک برجام که عصر امروز صادر شد اعضاي برجام اذعان کردند که در ازاي اجراي تعهدات هسته اي ايران، رفع تحريم ها، از جمله برخورداري از منافع اقتصادي حاصله از آن، بخش حياتي برجام است.
متن فارسي بيانيه کميسيون مشترک برجام به اين شرح است:
1. بنا به درخواست جمهوري اسلامي ايران، نشست کميسيون مشترک برجام در سطح وزرا در تاريخ پانزده تيرماه در وين برگزار شد. کميسيون مشترک به منظور بحث در مورد مسير پيش رو براي حصول اطمينان از اجراي مستمر توافق هسته اي در تمامي ابعاد آن و بررسي مسائل حل نشده ناشي از خروج يکجانبه آمريکا از اين توافق و وضع مجدد تحريم هايي که وفق برجام و پيوست شماره دو آن رفع شده بود؛ موضوعي که عميقا موجب تاسف اعضاي کميسيون مشترک گرديده است، تشکيل شد.
2. کميسيون مشترک مسئوليت نظارت بر اجراي برجام را برعهده دارد.
3. کميسيون مشترک به رياست خانم فدريکا موگريني مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپايي و با حضور آقاي وانگ يي وزير امور خارجه و عضو شوراي دولتي جمهوري خلق چين ، آقاي ژان-ايو لودريان وزير امور اروپايي و خارجه فرانسه ، آقاي هايکو ماس وزير خارجه آلمان ، آقاي سرگي لاوروف وزير خارجه فدراسيون روسيه، آقاي آليستر برت وزير مشاور در امور خاورميانه در وزارت امور خارجه و مشترک المنافع انگلستان، و نيز آقاي محمدجواد ظريف وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران تشکيل شد.
4. اعضاي برجام مجددا بر تعهد خود نسبت به اجراي کامل و موثر توافق هسته اي تاکيد نمودند. آنها خاطرنشان نمودند که برجام يک عنصر کليدي در ساختار جهاني عدم اشاعه بوده و يک دستاورد بسيار مهم در حوزه ديپلماسي چندجانبه مي باشد که بر اساس قطعنامه 2231 با اتفاق آرا مورد تاييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار گرفته است. اعضاي برجام از يازدهمين گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي در تاريخ 24 ماه مي که ايفاي تعهدات هسته اي از سوي ايران را مورد تاييد قرار داد ابراز خرسندي نمودند.
5. همه اعضاي برجام بر ضرورت تداوم اجراي کامل و موثر تمامي تعهدات هسته اي تاکيد کردند. آنها از پيشرفت هاي صورت گرفته در پروژه مدرنيزاسيون رآکتور تحقيقاتي اراک استقبال کرده و از اينکه انگلستان مسئوليت رياست مشترک کارگروه اراک را عهده دار شده است ابراز خرسندي نمودند. اعضاي برجام کماکان پروژه مدرن سازي رآکتور تحقيقاتي اراک به عنوان بخشي از برجام و طرح تبديل تاسيسات فردو به يک مرکز هسته اي، فيزيک و فناوري را مورد حمايت قرار خواهند داد. اعضاي برجام همچنين از پروژه هاي مهم در حوزه هاي همکاري هسته اي صلح آميز که در چارچوب پيوست شماره سه برجام انجام مي شود استقبال به عمل آوردند.
6. اعضاي برجام اذعان نمودند که در ازاي اجراي تعهدات هسته اي از سوي ايران، رفع تحريم ها، از جمله برخورداري از منافع اقتصادي حاصله از آن، بخش حياتي برجام است. آنها همچنين به اين نکته توجه نمودند که کنشگران اقتصادي که به دنبال کسب و کار مشروع با ايران بوده اند، با حسن نيت و بر مبناي تعهدات مندرج در برجام که در بالاترين سطح مورد تاييد شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار گرفته است عمل نموده اند.
7. اعضاي برجام تلاش هاي اخير خود براي ارائه راه حل هاي عملي به منظور استمرار عادي سازي روابط تجاري و اقتصادي با ايران را مورد بحث قرار دادند. آنها از فعاليت هاي گسترده اي که تا کنون صورت گرفته، تقويت گفتگوهاي فني و بسيج منابع قابل توجه توسط همه استقبال نمودند.
8. اعضاي برجام بر تعهد خود در رابطه با موارد زير، با حسن نيت و در يک فضاي سازنده، تاکيد کردند:
- حفظ و ارتقاء روابط گسترده تر اقتصادي در حوزههاي مختلف با ايران؛
- حفظ و استمرار کانالهاي موثر مالي براي تعامل با ايران؛
- تداوم صادرات نفت و ميعانات گازي، محصولات نفتي و پتروشيمي؛
- تداوم روابط حمل و نقل دريايي (از جمله کشتيراني و بيمه)، زميني، هوايي و ريلي
- تقويت پوششهاي اعتبار صادراتي
- حمايت روشن و موثر از کنشگران اقتصادي که با ايران تجارت ميکنند، بهويژه شرکتهاي کوچک و متوسط که شاکله اصلي بسياري از اقتصادها محسوب ميشوند؛
- تشويق سرمايهگذاريهاي بيشتردر ايران؛
- حمايت از کنشگران اقتصادي در سرمايهگذاريها و ديگر فعاليتهاي تجاري و مالي که با، يا در رابطه با، ايران انجام ميدهند؛
- گرد هم آوردن کارشناسان بخش دولتي و خصوصي، از جمله از طريق تقويت شوراهاي تجاري؛
- حمايت عملي از تجارت و سرمايهگذاري در ايران؛
- حمايت از شرکتها در برابر آثار فراسرزميني تحريمهاي ايالات متحده؛
اعضاي برجام مورد اقدامِ اتحاديه اروپا به منظور حمايت از شرکتهاي دول عضو اتحاديه، فرايند به روز رساني قانون انسداد و به روز رساني مجوز اعطاي وامهاي خارجي توسط بانک سرمايهگذاري اروپا به ايران را مورد توجه قرار دادند.
اعضاي برجام مستقيما به صورت دوجانبه و از طريق همکاري با شرکاي بينالمللي بر روي موضوعات فوقالذکر کار خواهند کرد تا آنها را تشويق به اتخاذ سياستها و ايجاد مکانيزمهاي مشابه در روابط اقتصادي با ايران نمايند.
9. اعضاي برجام خاطرنشان نمودند که اين ابتکارات با هدف حفظ توافق هستهاي صورت ميگيرد که منافع امنيتي همه را تامين خواهد ساخت.
10. اعضاي برجام توافق کردند پيشرفتهاي حاصله را به دقت زير نظر داشته باشند و مجددا جلسه کميسيون مشترک را، از جمله در سطح وزيران، به نحو مقتضي براي پيشبرد تلاشهاي مشترک تشکيل دهند. اعضاي بجرام بر عزم خود براي طراحي و اجراي موثر راهحلهاي عملي در خصوص موضوعات فوقالذکر تاکيد کردند.
رئيس جمهور پس از دريافت گزارش وزارتخانههاي صنعت، معدن و تجارت؛ اطلاعات؛ امور اقتصادي و دارايي و نيز بازرسي رياست جمهوري درباره وقوع تخلف در واردات و فروش خودروهاي خارجي، ضمن دستورهاي جديد به سه وزارتخانه و معاون حقوقي رياست جمهوري؛ از رئيس قوه قضاييه خواست ترتيبي اتخاذ کند تا با دقت و سرعت و خارج از نوبت به اين پرونده رسيدگي شود، مجرمان و متخلفان به مجازات قانوني برسند و اموال و سودهاي کلان نامشروع به بيتالمال بازگردد.
آقاي روحاني در «گزارش به مردم»، تاکيد کرده است: اينک با تلاش مسئولان اجرايي و بر اساس بررسي مجموع گزارشها ميتوان از احتمال يک فساد هماهنگ از طريق مشارکت چند نفر از کارگزاران دولتي، يک شرکت رايانهاي و چند شرکت واردکننده خودرو سخن گفت.
وي همچنين از معاون اول رئيس جمهور خواسته است براي جلوگيري از تکرار تخلفات مشابه و خشکاندن ريشه ها و عوامل فساد ساختاري، رسيدگي به لوايح «مديريت تعارض منافع در خدمات عمومي» و « شفافيت» را در اولويت قرار دهد و به ارسال سريع آنها به مجلس شوراي اسلامي اقدام کند.
متن گزارش رئيس جمهور به مردم به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
گزارش به مردم
به دنبال دريافت گزارشهايي در مورد وقوع تخلف در واردات و فروش خودروهاي خارجي، به وزير صنعت، معدن و تجارت دستور دادم تا ظرف 15روز موضوع را بررسي و هر گونه تخلف را صريحاً به مردم و دستگاه قضايي اعلام نمايد. در اين فاصله، از وزارت اطلاعات، وزارت امور اقتصادي و دارايي و بازرسي رياست جمهوري هم خواستم تا گزارشهاي لازم را تهيه و ارسال نمايند.
بنا بر گزارش وزارت اطلاعات، اين تخلف از طريق ثبت سفارش هاي غيرقانوني و اخلال در بازار موجب تشديد واردات خودرو و خروج گسترده ارز از کشور، ايجاد تقاضاي کاذب و افزايش بيرويه قيمت، کسب سودهاي نامشروع و بروز پديده دلالي در حوزه ثبت سفارش شده است و طبق گزارش وزارت صمت تخلفات از طريق دستکاري در تاريخ ثبت سفارش، تغيير در عنوان کالاي مورد سفارش و تخلف در نحوه و زمان پرداخت وجه انجام شده است. در اين گزارش گروه هاي اصلي درگير در تخلفات ثبت سفارش خودرو شامل برخي کارکنان وزارت صمت، تعدادي از وارد کنندگان خودرو و چند نفر از کارشناسان شرکت رايانه اي طرف قرارداد براي پشتيباني از سامانه ثبت سفارش معرفي شده اند.
اينک با تلاش مسئولان اجرايي و بر اساس بررسي مجموع گزارش ها مي توان از احتمال يک فساد هماهنگ از طريق مشارکت چند نفر از کارگزاران دولتي، يک شرکت رايانه اي و چند شرکت وارد کننده خودرو سخن گفت.
با توجه به تعهد رئيس جمهور به اصل شفافيت و درک اين ضرورت که دولت بايد فساد ستيزي را از خود آغاز کند؛
1. به معاون حقوقي رئيسجمهور دستور ميدهم با تجميع و ارزيابي کليه گزارشها و تحقيقات انجام شده، ضمن اعلام جرم به مقامات قضايي، اقدام به طرح شکايت کيفري و هر اقدام حقوقي لازم ديگر براي احقاق حقوق عمومي بنمايد.
2. به وزير صنعت، معدن و تجارت دستور مي دهم:
• طبق قانون پرونده تمام افرادي را که در موضوع فوق مرتکب تخلفي شده اند بدون هيچ ملاحظه اي به هيأت رسيدگي به تخلفات اداري ارجاع دهد.
• با تشکيل کارگروه ويژه اي با مشارکت وزراي امور اقتصادي و دارايي؛ اطلاعات؛ ارتباطات و فناوري اطلاعات و رئيس کل بانک مرکزي نسبت به اعمال اصلاحات رويه اي و نهايي کردن سامانه اي يکپارچه براي کنترل واردات و صادرات کشور از مبدأ تا مقصد و ايجاد شفافيت لازم و جلوگيري از تکرار چنين جرايمي اقدام نمايند.
3. به وزير دادگستري دستور مي دهم در رسيدگي به تخلفات تعزيراتي افراد و شرکت هايي که از طريق تقلب، گرانفروشي، احتکار و اخلال در نظام عرضه و تقاضا به منافع نامشروع دست يافته اند تسريع کند و نسبت به اعمال مجازات هاي مقرر اقدام نمايد.
4. به وزير امور اقتصادي و دارايي دستور مي دهم:
• از ترخيص باقيمانده خودروهاي موضوع اين پرونده جلوگيري کند و اطلاعات خودروهاي ترخيص شده را جهت اقدامات قانوني در اختيار مراجع ذي ربط قرار دهد.
• پرونده مالياتي افراد و شرکت هاي دخيل در اين جريان با دقت مورد بازبيني قرار دهد و ماليات و ديگر حقوق دولتي پرداخت نشده مربوط به فعاليت هاي اقتصادي و تجاري آنان را در اسرع وقت وصول نمايد.
5. از معاون اول رئيس جمهور مي خواهم براي جلوگيري از تکرار تخلفات مشابه و خشکاندن ريشه ها و عوامل فساد ساختاري، رسيدگي به لوايح «مديريت تعارض منافع در خدمات عمومي» و « شفافيت» را در اولويت قرار دهد و نسبت به ارسال سريع آنها به مجلس شوراي اسلامي اقدام نمايد.
6. از رئيس محترم قوه قضاييه مي خواهم با توجه به اينکه از نظر افکار عمومي تخلف در هر دستگاهي به اعتبار کل نظام و اعتماد مردم آسيب جدي مي رساند، ترتيبي اتخاذ نمايند تا با دقت و سرعت و خارج از نوبت به اين پرونده رسيدگي شود، مجرمان و متخلفان به مجازات قانوني برسند و اموال و سودهاي کلان نامشروع به بيت المال بازگردد.
حسن روحاني
رئيس جمهور
23 تيرماه 1397
روحانی فرا رسیدن روز ملی بلژیک را تبریک گفت
🔹رئیس جمهور در پیام های جداگانه ای به پادشاه و نخست وزیر پادشاهی بلژیک، فرا رسیدن بیست و یکم جولای روز ملی این کشور را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که روابط دوستانه تهران – بروکسل بیش از پیش گسترش یابد.
روحانی دو قانون مصوب مجلس را برای اجرا ابلاغ کرد
🔹رئیس جمهور دو قانون مصوب مجلس (قانون دایمی شدن قانون مجازات اسلامی و قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به پیمان مودت و همکاری در جنوب شرقی آسیا) را برای اجرا به وزارتخانههای دادگستری و امور خارجه ابلاغ کرد.
⭕️ رئیس جمهور در پیامی به آقای «الاسان واتارا» رییس جمهور ساحل عاج، فرا رسیدن سالروز استقلال ساحل عاج را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که مناسبات و همکاری های فیمابین بیش از پیش گسترش یابد.
🔸حجت الاسلام و المسلمین روحانی در پیامی، فرارسیدن روز ملی سنگاپور را به دولت و ملت این کشور تبریک گفت.
وزیران سه وزارتخانه، بسته های تأمین، توزیع و نظارت کالاهای اساسی و دارو را ارائه کردند.
🔹در جلسه ستاد اقتصادی دولت که روز پنجشنبه به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد، وزیران صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان، بسته های تأمین، توزیع و نظارت کالاهای اساسی و دارو را ارائه کردند.
🔹براساس این بسته ها که در تکمیل«طرح ساماندهی ارز» تهیه شده است، اقلام بیست گانه کالاهای اساسی و ضروری مورد نیاز مردم که برای تهیه یا تولید آنها، ارز دولتی به نرخ رسمی تأمین می شود، در کلیه مراحل، از ثبت سفارش و تأمین ارز تا مراحل ترخیص، حمل و توزیع، مورد نظارت قرار می گیرد و به منظور بهره گیری از نظارت مردمی، با شفافیت کامل اطلاع رسانی عمومی می شود.
🔹علاوه بر دستگاه های مسئول تخصصی، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با تقویت امکانات خود در استانها، وظیفه بازرسی و نظارت برای جلوگیری از سوءاستفاده و انحراف منابع را به عهده خواهد گرفت.
🔹واردکنندگان این کالاها باید از پیشینه مثبت عملکرد برخوردار باشند و رعایت کلیه ضوابط قیمت گذاری، عرضه به موقع و نحوه توزیع را تعهد کنند.
🔹وزارت صنعت، معدن و تجارت، قیمت این کالاها را برای مصرف کننده نهایی اعلام می کند و نرخ ارز برای این دسته از کالاها، تا اردیبهشت سال 1398، تغییر نخواهد کرد.
در شورای عالی هماهنگی اقتصادی به ریاست دکتر روحانی؛
سیاستهای کلان اطلاع رسانی برای مبارزه با جنگ روانی و مسائل اقتصادی تصویب شد/ تصویب دستورالعمل توازن صادراتی با اولویت تامین نیازهای اساسی
شورای عالی هماهنگی اقتصادی، سیاستهای کلان اطلاع رسانی برای مقابله با جنگ روانی و مسائل اقتصادی را تصویب کرد.
در این جلسه که روز سه شنبه، با حضور سران قوا و به ریاست حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی برگزار شد؛ اعضای جلسه راهکارهای لازم برای تنویر افکار عمومی و جلب مشارکت مردم از طریق اطلاع رسانی برای مبارزه با هر نوع اختلال در تنظیم بازار و همچنین برخورد قاطع و عادلانه با هر گونه فساد در چرخه فعالیتهای اقتصادی را بررسی کردند.
در همین راستا سیاستهای کلان اطلاع رسانی با هدف مبارزه با جنگ روانی و التهاب آفرینی در جامعه نسبت به مسایل اقتصادی با رویکرد آرامش بخشی و ثبات به بازار تصویب شد.
همچنین بعد از گزارش مسوولان مربوط به تنظیم بازار، پیشنهادات لازم برای جلوگیری از هرگونه کاهش عرضه کالاهای مورد نیاز مردم و در نتیجه افزایش قیمت کالاها و خدمات بررسی شد.
بر این اساس مقرر گردید دستورالعمل ایجاد توازن صادراتی با اولویت تامین نیازهای اساسی مردم و اقتصاد کشور تهیه و از سوی رئیس جمهور به دستگاههای ذیربط ابلاغ گردد.
یارانه مرداد ماه پنجشنبه واریز می شود
سازمان هدفمندی یارانه ها:
🔹نودمین مرحله پرداخت یارانه نقدی در ساعت ۲۴ پنجشنبه، ۲۵ مردادماه به حساب سرپرستان خانوارها واریز می شود.
با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی؛
🔴چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب ایرانی (سنتی) افتتاح شد.
🔹محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی (سنتی) گفت:گیاهان دارویی ایران از خام فروشی به ارزش افزوده حاصل از تولید محصولات زراعی در راستای رفاه و سلامت مردم سوق پیدا کرده است.
🔹معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در افتتاحیه چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و طب ایرانی:توسعه شرکت های واسط لازمه تجاری سازی ظرفیت های حوزه گیاهان دارویی است