⭕️ایران؛ قلب استراتژیک دنیای اسلام و تحلیل قدرت ژئوپولیتیک آن
✍ محمدكاظم انبارلویی
📝قلب دنیای اسلام
🔻امام خامنهاي در ديدار مردم قم از ايران بهعنوان قلب دنياي اسلام ياد كردند و فرمودند : ايران وسط دنياي اسلام قرار گرفته است. ايران يك قله راهبردي در جهان است.
ايشان چهار دليل براي اينكه ايران يك قله راهبردي در جهان است آوردند:
موقعيت جغرافيايي خوب، جغرافياي سياسي خاص، امكانات طبيعي و نيروي انساني پيشرفته.
🔻درباره اين گزاره گفتنيها زياد است ازجمله:
1⃣تيموتي تيم مارشال يك روزنامهنگار انگليسي است در سه كتاب جبر جغرافيا، در اسارت جغرافيا و زندانيان جغرافيا به اين سؤال پاسخ داده است كه چگونه جغرافيا مسير سياست جهاني را تعيين ميكند. او همچنين از 10 نقشه جغرافيايي صحبت ميكند كه آموختنيهايي درباره سياست جهاني دارد. او در اين كتابها از «قدرت جغرافيا» و «آینده جغرافيا» سخن به ميان آورده است.
ما بايد در مورد جغرافياي سياسي و جغرافياي طبيعي خود زياد بدانيم. فقر علمي ما در نهاد علم در كشور باعث شده آنها كه در ميدان سياست و اقتصاد و فرهنگ هستند رشد 8 درصدي را ممكن نميدانند. گردش اطلاعات در ذهن حضرات توسط دشمن و دوستان غافل مديريت مي شود و متأسفانه دچار بيماري خودكمبيني و حقارت هستند.
2⃣پروفسور محيالدين مصباحي استاد برجسته رشته روابط بين الملل در دانشگاه فلوريداست كتابي دارد به نام «تنهايي استراتژيك ايران» او در اين كتاب از مخمصه ژئوپولتيك ايران تا بحران هستهاي سخن به ميان آورده است.
او ميگويد؛ ايران به دليل ساختار ژئوپولتيك تاريخي كه در آن قرار گرفته است و موقعيت جغرافياي استراتژيك خود و نيز تاريخ تعاملات و تنشهايي كه با قدرتهاي جهاني داشته، همواره تنها بوده است. امري كه با انقلاب اسلامي تشديد شده است اين تنهايي ريشه در تمايل ايرانيان براي حفظ استقلال خود در برابر قدرتهاي جهاني دارد. ايران نخستين دولت تاريخي جهان و ايرانيان قديميترين مردمان زنده جهان هستند. ايران يك كشور و دولت تاريخي است و يك كشور واقعي است.
ايران به دليل موقعيت ژئوپولتيك خود 5 بار توسط قدرتهاي جهاني قبل و بعد از اسلام مورد غارت و تاخت وتاز بوده است اما هر بار از خاكستر مرگ برخاسته و به حيات خود بهعنوان يك قطب قدرت در جهان ادامه داده است اين در تاريخ جهان بينظير است.
او ميگويد؛ ايران به لحاظ استراتژيك شايد «تنها» بوده است، اما هرگز «منزوي» نبوده است.
ديگر اينكه ايران همواره يك قطب قدرت در جهان بوده است همين است ايران و ايراني هيچوقت منزوي نبوده است.
3⃣امامين انقلاب فهم درستي از موقعيت ژئوپولتيك ايران داشتند. مردان مرد ايراني كه در جبهههاي نظامي نام خود را در تاريخ انقلاب اسلامي جاودانه كردهاند، فهم درستي از ايران به عنوان يك قله راهبردي در جهان داشتند. سرداران سلحشوري چون باقريها، همتها،چمران ها، احمد كاظميها، سليمانيها حتي سربازاني چون حججيها با يك درك تاريخي و الهي دست بر قبضه تفنگ خود داشتند اما متأسفانه برخی ديپلماتهاي ما با آنكه بهلحاظ علمي تحصيلاتي داشتند از درك اين حقيقت روشن عاجز بودند.
🔻مذاكره با دشمن يك تابو نيست به شرطي كه بدانيم چه ميدهيم و چه ميگيريم. مذاكره در محيط ذهني «ترس» و «ضعف» يك بلاهت سياسي است، آنهم در شرايطي كه ما قدرتمندترين دوران حكمراني را تجربه ميكنيم.
مذاكره با دشمن كار سختي نيست. به شرطي كه بدانيم آنكه با او گفتوگو ميكنيم آدم اصلي است؛ اگر توافق كنيم مشكل حل ميشود. مسير گفتوگوهاي ايران و آمريكا از قرارداد الجزاير تا توافق برجام نشان داد آدم اصلي آن نيست كه با او گفتوگو ميكنيم.
✅مختصات زمانی و مکانی امروز به ما میگوید: اکنون وقت مذاکره نیست چون دشمن دچار توهم است.
#ظرفیتها #مقدورات #توجه_به_جغرافیا
🆔@dolat_qavi
⭕️وزیر امور خارجه: شما فقیه هستید که فتوا میدهید؟
♦️بگومگوی عراقچی با سوالات عجیب خبرنگار الجزیره
خبرنگار الجزیره خطاب به وزیر خارجه ایران: شما که اهل حلال و حرام هستید، کمک به دولت بشار اسد حرام بود چرا این کار را انجام دادید؟
وزیر خارجه ایران: آیا شما قاضی یا فقیه هستید که فتوای حلال و حرام صادر میکنید؟ تشخیص حلال و حرام با من و شما نیست. این یک حکم فقهی است. ما در خصوص سوریه نمیتوانیم به این آسانی قضاوت کنیم، سوریه یک ماجرای بسیار طولانی دارد. سوریه بخش مهمی از محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی بوده و توطئههایی که با آنها مواجه شد توطئههای بود که توسط رژیم صهیونیستی طراحی شده بود.
🌐https://farhikhtegandaily.com/amp/201388/بگومگوی-عراقچی-با-سوالات-عجیب-خبرنگار-الجزیره/
#حکم_فقهی #سیاست #ولایت_فقیه
🆔@dolat_qavi
ثانیهها تعیینکننده و سرنوشتسازند.mp3
3.41M
⭕️ثانیهها تعیینکننده و سرنوشتساز هستند.
#سردار_سلیمانی #سوریه #تصمیمگیری #زمانشناسی #مرد_میدان #بیتدبیری #سهلانگاری #آسانگیری #بهتعویقانداختن #تأخیر_در_اقدام #دسترویدستگذاشتن #بیعملی_و_عدم_اقدام_بهموقع #اتلاف_وقت #تصمیمگیری_بهموقع #دستاندازهای_بروکراسی #علل_شکست_میدانی #سادهانگاری #دکتر_خراتیان
🆔@dolat_qavi
⭕️ایران قوی یا ضعیف؟ آیا دولتمردان کنونی بیدار خواهند شد؟
🔻دشمن (رئیسجمهور آمریکا) میگوید: «ایران کنونی قوی است...» اما گویا دولتمردان ما در خواب هستند.
🔻دوستان! لطفاً در دادن پیام مذاکره افراط نکنید! با لَه لَه زدن، تصویر منفعلانه از ما را تقویت نکنید! این که دولتمرد ما بگوید: خیال ترامپ راحت باشد... یا از این دست بیانات، تصویر ضعیفی از ما را مخابره خواهد کرد که باعث امتیاز بیشتر دادن و مانع مذاکره مطلوب خواهد شد.
🔻مذاکره میتواند بر اساس «عزت، حکمت و مصلحت» خوب و مطلوب رقم بخورد، اما نه با حقارت و ذلت که در نهایت مجبور به دادن امتیازات زیادی میشویم.
#تأملات_استراتژیک
🆔@dolat_qavi
⭕️ایران در دالان پیچیده دیپلماسی: خوشخیالی یا واقعیت؟
🔻برداشت برخی دولتمردان ما این است که: «ترامپ (طرف مذاکره) جنگطلب نیست، لذا آتشبس غزه برقرار شد.» این یک خطای تحلیلی است. ترامپ به اسرائیل لگد نزد، بلکه به نتانیاهو لگد زد. توافق کنونی نیز لزوماً آتشبس نیست و موقتی است. ترامپ میخواهد بگوید که من مسلط به اوضاع هستم و ریاست میکنم. این خوشخیالیهای بیوجه نگرانکننده است.
🔻اشکال این است که دولتمردان ما متوجه نیستند چه اتفاقاتی در صحنه در حال رخ دادن است و چه فرصتهایی از دست رفته و چه سرنوشتی در انتظار ماست.
🔻اتفاقاتی که پیش افتاد و اتفاقات کنونی نشان میدهد که ما در وضعیت پیچیدهای قرار گرفتیم که خودمان در ایجاد آن نقش داشتیم و اکنون باید با این واقعیت سخت روبرو شویم. ما در اثر از دستدادن فرصتهایی در حال رفتن به وضعیت اضطرار هستیم؛ لذا تصمیمات و گزینهها محدود خواهند شد.
🔻آنوقت شاید دیگر زمان ابتکار عمل نباشد و باید امتیازاتی داد. اما باید در دیپلماسی تا جای ممکن زمان خرید و ضرر حداقلی داد.
#بازی_بزرگ_و_پیچیده #طرح_استکبار #غرب_آسیا
🆔@dolat_qavi
⭕️فصل مذاکره: تأملات راهبردی در دنیای پیچیدهی سیاست (در حال تکمیل)
📝ایران قوی یا ضعیف؟ آیا دولتمردان کنونی بیدار خواهند شد؟
📝ایران در دالان پیچیده دیپلماسی: خوشخیالی یا واقعیت؟
#نیروی_مستقل
🆔@dolat_qavi
هدایت شده از ایران و چالش دولت سازی
🖊پریسا نصرآبادی:
🔸بر خلاف آنچه در خصوص «یادداشت ریاستجمهوری ناظر بر امنیت ملّی آمریکا» علیه ایران گفته میشود، موضوع این سند صرفاً به پروندهی هستهای ایران محدود نیست. اگرچه در رسانهها تنها مسألهی دستیابی قریبالوقوع ایران به تسلیحات هستهای برجسته میشود.
🔸مطابق یادداشت ریاستجمهوری مذکور، عمدهی اهداف آمریکا از امضای این سند چنین است:
۱. ایران باید از داشتن سلاح هستهای محروم شود. فشار حداکثری بر دولت جمهوری اسلامی ایران بازگردانده میشود، تا همهی مسیرهای دستیابی به سلاح هستهای مسدود و با نفوذ بدخیم ایران در خارج از مرزهای آن مقابله شود.
۲. ایران باید از داشتن موشک های بالستیک قارهپیما محروم شود.
۳. شبکهی تروریستی [منطقهای و بینالمللی] ایران باید خنثی شود. این یادداشت به وعدهی رئیس جمهور در سال ۲۰۲۰ برای مقابله با نفوذ مخرب ایران در سراسر جهان عمل میکند.
۴. باید با توسعهی تهاجمی موشکی ایران و همچنین سایر قابلیتهای تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران مقابله کرد.
▪️رئیسجمهور طی این یادداشت به وزیر خزانهداری دستور میدهد که حداکثر فشار اقتصادی را بر دولت ایران اعمال کند؛ این از جمله شامل تحمیل تحریم یا اعمال مکانیسمهای اجرایی بر کسانی میشود که نسبت به نقض تحریمهای موجود اقدام میکنند.
وزیر خزانهداری همچنین در آینده برای تمام بخشهای تجاری مرتبط -از جمله حمل و نقل، بیمه و اپراتورهای بندری- دستورالعملی ارائه میدهد که به هر شخص حقیقی و حقوقی که آگاهانه تحریمهای ایالات متحده در رابطه با ایران یا یک نماینده مرتبط به ایران را نقض میکند را تهدید کند.
وزیر امور خارجه همچنین معافیتهای تحریمی موجود را تعدیل یا لغو خواهد کرد و با وزیر خزانهداری برای اجرای کارزاری با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران همکاری خواهد کرد.
نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل متحد نیز اعلام کرده است که با متحدان کلیدی خود برای تکمیل پروسهی بازگرداندن تحریمها و محدودیتهای بینالمللی علیه ایران همکاری خواهد کرد.
دادستان کل تمام مراحل قانونی موجود را برای تحقیق، اخلال، و پیگرد قانونی شبکههای مالی و لجستیکی، عوامل عملیاتی یا گروههای جبههای در داخل ایالات متحده که توسط ایران یا یک نماینده ترور ایران حمایت میشوند، دنبال خواهد کرد.
▪️چند نکتهی جانبی: اهمیت این سند چقدر است؟
۱. محتوای «یادداشت ریاستجمهوری امنیت ملّی ایالات متحده» که دیروز به امضای ترامپ رسید، بستهبندی رویکرد تهاجمی آمریکا با صورتبندی نرم و خیرخواهانه است که در چارچوب همان ۱۲ شرط پمپئو قرار دارد و فراتر از آن نمیرود.
این یعنی قرار است ایران تحت فشار فضاسازیهای محافل سیاسی و رسانههای داخلی و خارجی احساس خطر کند و از موضع پایین در شرایط نامتوازن برای مذاکره با طرفهای اروپایی و احتمالأ ایالات متحده تحت منگنه قرار بگیرد.
با توجه به ارسال پیامهای یکطرفه از سوی ایران برای مذاکره و رسیدن به توافق جدید با طرفهای غربی، و با توجه به ارسال سیگنالهای پیاپی وخامت اوضاع داخلی ایران به ویژه به لحاظ اقتصادی، ایالات متحده با کمهزینهترین ابزارهایی که در اختیار دارد اقدام به تهدید ضمنی تهران برای عقبنشینی از مواضع خود کرده و امیدوار است که این استراتژی پلکّانی در مراحل ابتدایی کار کند.
۲. در مرحلهی بعد و در صورت ناهمسازی ایران، اولتیماتومهای صریح مانند فعالسازی قریبالوقوع «مکانیزم ماشه» با چراغ سبز آمریکا، از سوی طرفهای اروپایی به ایران ابلاغ خواهد شد.
۳. صرفنظر از محدودیتهای ساختاری بینالمللی، اگر ترامپ ارادهی اعمال فشار حداکثری بر ایران را داشته باشد، باید یک «فرمان اجرایی» جدید برای گسترش تحریمها و علیه بخش نفتی ایران امضا کند، و وزارت خزانهداری نیز بر اساس آن فرمان اقدامات عملی علیه بنادر و پالایشگاههای خریدار نفت خام ایران صادر کند.
فعلأ چنین اقداماتی صرفاً روی کاغذ است.
۴. یکی از اهداف عمدهی امضای این یادداشت از سوی ترامپ، دادن وعدهای به نتانیاهو برای پیشگیری از هر نوع تعرّض احتمالی رژیم اسرائیل به مواضع ایران و مدیریت رویکرد تهاجمی تلآویو تا اطلاع ثانوی است.
۵. این سند میتواند برای چانهزنیهای دولت ترامپ با دولتهای عربی و جلب همراهی حداکثری آنها با واشینگتون نیز مفید فایده باشد.
۶. اصل «پیشبینیناپذیری» و «برهم زدن خطاهای محاسباتی دشمن»، باید محورهای استراتژی کلان ایران در شرایط کنونی باشد.
اگر در نبردی نمیتوان دشمن را از پا انداخت، اما میتوان به استراتژی آن حمله کرد و آن را از کار انداخت.//
🆔@statebuilding
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️اسلام سیاسی: طرحی برای زندگی و سیاست
👤حبیب رحیمپور:
🔻اسلام طرحی از زندگی دارد؛ و اگر شما طرحی از زندگی داشته باشید، لاجرم طرحی از سیاست دارید.
🔻انقلاب ۵۷، فارغ از اینکه چه بود، طرحی از سیاست داشت چون طرحی از زندگی داشت؛ آن چیزی انقلاب که برایش شکل گرفت خود زندگی بود.
#طرحی_برای_زندگی #دنیا_و_آخرت
#رهبانیة_مسیحی #دنیاطلبی_یهودیت #زندگی_دنیوی_و_اخروی
🆔@dolat_qavi
⭕️مذاکره یا فریب؟ تحلیل واقعیتها در روابط ایران و آمریکا از ماجرای مکفارلین تا امروز
👤حمزه غالبی (اصلاحطلب)
🔻والا واقعیت این است که از ماجرا مکفارلین تا الآن ایران به صورت پیوسته دنبال حل چالش با آمریکا با مذاکره و توافق بوده است در حالی که اون طرف هیچوقت پای مذاکره واقعی نیومده و هر باری هم اداش رو درآورده زده زیرش.
به نظر من توهم اینکه خامنهای نمیذاره مذاکره بشه یا مانع توافق هست ناشی از یکجور انقطاع جدی با واقعیتهای جهان و خلسه ناشی از ذوقزدگی برای خلاقیت در فحشی دادن به آخوندا/خامنهای است.
#منصفانه
🆔@dolat_qavi
✅ #انقلاب_اسلامی_ایران، محصول پروژه ناقص مدرنسازی ایران نیست، بلکه محصول عبور از جهان بیروحی است که خود، مخلوق مدرنیته است.
📕برداشتی از کتاب فوکو در ایران
🔗مطلب فوق را از صفحهی یکی از سیاستپژوهان برداشتم.
#دولت_مدرن #دولتسازی
🆔@dolat_qavi
هدایت شده از ایران و چالش دولت سازی
🖊ساختارهای درونی ما دیگر توان هضم #پیچیدگی را ندارند در همۀ أمور [چه سیاست داخلی، چه سیاست خارجی] و ما نیازمند یک تحوّل بزرگ در حوزه تصمیمسازی و تصمیمگیری هستیم.
اینجاست که جای #اندیشکده ها به عنوان یک تحوّل بسیار مهم میشود.
📝تفکّر فوق را از آقای خراتیان استفاده کردهام.
🆔@statebuilding