⭕️ بازدید دالایی لاما از مسجد شیعیان امامیه
🔹«دالایی لاما» رهبر معنوی تبت که در هند به سر میبرد، در سفری طولانی به منطقهی «لداخ» در مسجد انجمن امامیه #شیعیان حضور یافت. منطقه لداخ در شمال ایالت «کشمیر و جامو» در شمال هند قرار دارد که به خاطر حضور #بوداییان به «تبت هند» مشهور است.
🔹پس از ورود به لداخ در ۱۵ جولای، #دالایی_لاما اولین فعالیتهای عمومی خود را در ۲۴ جولای انجام داد و از جوخنگ، معبد اصلی بوداییهای منطقه، مسجد جامع اهل سنت، مسجد انجمن امامیه شیعیان و همچنین کلیسای موراویا در لِه (مرکز لداخ) بازدید کرد.
🔹دالایی لاما در بازدید از مسجد جامع #اهل_سنت گفت: «من از کودکی در «آمدو» با #مسلمانان رابطه دوستانه داشتم. بعدها در لهاسا نیز با جامعه کوچک تاجران مسلمان که به طور منظم در مراسم رسمی دولت تبت شرکت میکردند، دوست بودم. خوشحالم که بار دیگر با برادران و خواهران مسلمان دیدار میکنم.»
🔹در ادامه وی از مسجد شیعیان موسوم به انجمن امامیه بازدید کرد. روحانی مسجد ضمن خیرمقدم، یادآور شد که دالایی لاما خود در سال ۲۰۰۶ این مسجد را افتتاح کرده و از آن زمان انجمن بارها از او استقبال کردهاند. سخنرانان مختلف دالایی لاما را به عنوان منجی صلح و منادی برادری ستودند. یکی از سخنرانان اعلام کرد: «حضور امروز شما در اینجا پیامی قوی و مورد نیاز از اتحاد، صلح و برادری در میان گروههای مذهبی مختلف لداخ به سراسر جهان میفرستد».
🔹دالایی لاما در بخشی از سخنان خود به اختلافات درون فرقههای اسلامی اشاره کرد و نزاع بین شیعیان و اهل سنت را ناگوار خواند. او اشاره کرد که چقدر مایه تاسف است که این روزها تقصیر بسیاری از حملات تروریستی را بر گردن مسلمانان میاندازند.
🔹او بر لزوم تغییر این نگرش تاکید کرد و گفت: «زمانی که یک نفر یک اقدام تروریستی انجام میدهد، از همان لحظه دیگر پیرو واقعی دین خود نیست». او اظهار داشت که از ۱۱ سپتامبر به این سو مشغول تلاش برای دفاع از اسلام بوده است و ذات اسلام را عشقورزی دانست.
🔹او با حضور در مساجد مسلمانان به همراه ایشان دست به دعا برد و گفت: «روش من این است که هر زمان که بتوانم در عبادتگاههای دیگران دعا بخوانم. از آنجایی که همه ادیان پیام شفقت (کَرونا) را منتقل میکنند، حتی اگر دیدگاههای فلسفی آنها متفاوت باشد، شایسته احترام هستند.»
🔹دالایی لاما در ادامه سفر خود به لداخ، ۱۳ آگوست به دعوت جامعه مسلمانان پادوم، از عیدگاه این منطقه بازدید کرد. دالایی لاما در این دیدار که بیش از ۴۰۰۰ نفر از دانشجویان و مردم مسلمان حضور داشتند گفت: «من خوشحالم که اینجا در زانسکار، جوامع مسلمان و بودایی در صلح و آرامش با یکدیگر زندگی میکنند، به همین دلیل میخواهم امروز دوباره از برادران و خواهران مسلمان خود تشکر کنم.»
🔹رهبر بوداییان در ۱۶ آگوست نیز به مسجد تاریخی شاه همدان در کشمیر رفته و در آنجا مورد استقبال رهبران جوامع سنی و شیعه قرار گرفت. او در جمع مخاطبان مسلمان خود گفت: «بیش از شش دهه است که تبتیها با مشکلات قابلتوجهی مواجه بودهاند، و با این حال ما توانستهایم فرهنگ خود را زنده نگه داریم و روح تبتی تزلزلناپذیر باقی مانده است.»
✍️ "تنزین گیاتسو" گرچه با لقب رهبر معنوی بوداییان به «دالایی لاما» شناخته میشود، از رهبران سیاسی تبت است که در مجامع بینالمللی حق حاکمیت ملی تبتیها را تبلیغ میکند. حضور پرتکرار رهبر بوداییان در میان تبتیهایی که پیرو ادیان و مذاهب دیگری هستند، در همین راستا تحلیل میشود.
🔸دالایی لاما که براساس باورهای دینی بوداییان تبت، مرشد معنوی و رهبر اتحادبخش سرزمینشان محسوب میشود، از مارس ۱۹۵۹ و در پی سرکوب جنبش استقلالطلبی مردمان تبت از سوی نظامیان چین، به هند گریخت و بیش از ۶۰ سال است که در آنجا - در شهر تارامشلا (دارمسلا) - دولت در تبعید تبت را تشکیل داده است.
🔸حمایت سیاسی #هند از حضور دالایی لاما در این کشور همواره نارضایتی چین را در پی داشته است. در آخرین مورد، #چین از نارندرا مودی نخست وزیر هند به دلیل تبریک تولد ۸۷ سالگی دالایی لاما در ۶ جولای انتقاد کرد و گفت که دهلی نو باید استفاده از مسائل مربوط به تبت را برای مداخله در "امور داخلی" چین متوقف کند. دولت هند نیز در پاسخ گفت: «این یک سیاست ثابت دولت ما بوده است که با دالایی لاما به عنوان یک مهمان در هند و به عنوان یک رهبر مذهبی محترم که از طرفداران زیادی در هند برخوردار است رفتار کنیم.»
🔸گفتنی است ۶ سال پیش نیز دالایی لاما در جولای ۲۰۱۶ به منطقه تبتینشین لداخ سفر کرده بود که حضور او در مسجد شیعیان دوازده امامی و تصویر وی در کنار تصاویر امام خمینی و مقام معظم رهبری در رسانههای فارسی خبرساز شده بود.
@dolatedin
⭕️ نشانههایی از تغییر رویه حزب حاکم هند در قبال مسلمانان
🔹ایران پرس: «هاردیپ سینگ پوری» وزیر مسکن و شهرسازی #هند با اشاره به تغییر موضع دولت این کشور در قبال مهاجران مسلمان #روهینگیا گفت: «به آنان در دهلی نو پایتخت هند آپارتمان داده خواهد شد و پلیس نیز حفاظت خواهد کرد.»
🔹این موضع دولت «بی جی پی» در هند تا حد زیادی تعجب محافل سیاسی را برانگیخته است، زیرا دولت هند پیشتر نه تنها اقدام به اخراج مسلمانان روهینگیایی گریخته از #میانمار میکرد بلکه بر اساس قانون شهروندی دهلی نو اعلام کرد که به هیچ عنوان به مهاجران غیر قانونی حق شهروندی هند را اعطا نمیکند.
🔹«پیر محمد ملازهی»، کارشناس مسائل شبه قاره، در این باره میگوید: «هند مامن و پناهگاه خوبی برای مسلمانان آواره روهینگیا بود، زیرا در این کشور احساس ارامش میکردند اما دولت بی جی پی، به یک باره تصمیم به اخراج آنان گرفت که تاثیر منفی بر وجهه دهلی نو در محافل منطقهای بهخصوص در میان مسلمانان داشت.»
🔹از این رو اهداف و برنامههای هند از تغییر موضعش در قبال #مسلمانان آواره روهینگیا را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
🔹اول آنکه دولت حزب بی جی پی در هند که دولتی راستگرا و هندوگرا تلقی میشود درصدد ترمیم وجه خود در نزد مسلمانان این کشور و منطقه است.
🔹دوم آنکه به نظر میرسد دولت دهلی نو در رقابت با #چین درصدد تقویت روابطش با دولت نظامی میانمار است.
🔹پکن و دهلی نو رقابت سختی را برای تقویت نفوذ و حضور خود در میانمار پیگیری میکند و به نظر میرسد دولت هند به این نتیجه رسیده است که با کاستن از مشکلات دولت نظامی میانمار ناشی از مهاجران روهینگیا همانند عربستان و چین میتواند موقعیت تازهای را در رابطه با دولت میانمار پیدا کند.
🔹بنابراین دست و دلبازی دولت هند برای اعطای آپارتمان در دهلی نو که از مشکلات و نیازهای فوری بخش وسیعی از مردم هند نیز محسوب میشود نشان میدهد که دولت هند خیز بلندی را برای ایفای ژست حقوق بشری و انساندوستانه با حمایت از مسلمانان آواره روهینگیا حاضر در این کشور برداشته است تا از یکسو حزب «بی جی پی» را دوست مسلمانان نشان دهد و از سوی دیگر در کنار #عربستان که تعداد زیادی از مسلمانان روهینگیا را پذیرفته (حدود ۴۰۰هزار نفر)، بستر و زمینه توسعه روابط با دولت میانمار را فراهم کند.
✍️ از دیگر نشانههای تغییر رویه دولت راستگرای هند در قبال مسلمانان، برخوردهای جدیتر حزب حاکم با اعضایی است که به اسلام و مسلمانان توهین میکنند. از جمله چند روز پیش یکی از رهبران حزب حاکم توسط پلیس استان تلانگانا در شهر حیدرآباد به دلیل توهین به پیامبر اسلام دستگیر شد و عضویت وی در حزب تعلیق شد.
🔸چند ماه پیش نیز سخنگوی رسمی و یکی دیگر از رهبران حزب به پیامبر اکرم (ص) توهین کرده بود که با اعتراضات گسترده مردمی و دیپلماتیک جهان اسلام علیه علیه هند، حزب بهاراتيا جاناتا عضویت سخنگو را تعلیق کرد.
@dolatedin
⭕️ دبی اولین معبد هندو را افتتاح میکند
📌اولین معبد مستقل هندو در دبی در ماه اکتبر افتتاح میشود تا به 1.4 میلیون هندو مقیم امارات متحده عربی خدمت کند.
🔹المانیتور: تقریباً 64 سال پس از ساخت نخستین معبد هندو - مجموعه معبد هندوی کوچک دبی - جامعه #هندوها در #امارات متحده عربی به زودی نخستین معبد بزرگ، مستقل و سنتی خود را در «مجتمع کلیساها» در روستای جبل علی در جنوب دبی خواهد داشت. این منطقه شامل تعدادی کلیسا برای قبطیها، سریانیها و اونجیلیستها و معبد «گورو ناناک دربار» برای سیکها است که در سال 2012 ساخته شد.
🔹معبد «گورو سندی دربار» دومین معبد هندو در امارات متحده عربی اما نخستین معبد مستقلی خواهد بود که در 5 اکتبر امسال با حضور شخصیتهای مذهبی و رسمی به طور رسمی افتتاح میشود. این تاریخ به این دلیل انتخاب شد که مصادف با جشنواره هندو «دوسهرا» است، که یادبود پیروزی راما (خدای هندو) بر شیطان 10 سر (پادشاه راوانا) است که همسر راما (سیتا) را ربود.
🔹موهان، مدیر کل معبد، گفت: «ما انتظار داریم تعداد زیادی از 1.4 میلیون هندو ساکن امارات، که عمدتاً در دبی و ابوظبی هستند، از معبد دیدن کنند. ما همچنین پیشبینی میکنیم که از گردشگران و ساکنان سایر ادیان برای بازدید به این معبد بیایند.»
🔹پیش از معبد گورو سندی دربار، در آوریل 2019 در مراسمی رسمی سنگ بنای پروژه بزرگترین و اولین معبد هندو در ابوظبی و منطقه خلیج فارس گذاشته شد. اما به دلیل شرایط خاص، آن پروژه تکمیل نشد و به جای آن کار بر روی معبد جدید در دبی انجام شد.
🔹دو معبد کوچک هندو دیگر در خلیج فارس در بحرین و عمان قرار دارند.
@dolatedin
⭕️ گوگل نمایش محتواهای مذهبی را برای همه ادیان کاهش میدهد
🔹بی بی سی: برنامه شبکه بی بی سی عربی (برنامه 4 تک) گزارشی جنجالی ارائه داده که نشان میدهد گوگل الگوریتمهایی برای کاهش دیده شدن محتواهای مرتبط با همه ادیان و برخی جریانهای سیاسی در نتایج جستجو دارد.
🔹این در اظهارات مهندس ارشد و اخراجی گوگل، بلیک لمواین، بیان شد که گفت گوگل فهرستی نامعلوم از دهها هزار کلمه ممنوعه دارد که هنگام رتبهبندی نتایج جستجوی و نمایش محبوبترین سایتها نادیده گرفته میشوند.
🔹بلیک گفت که از زمان آغاز به کار گوگل در گوگل بوده است و این شرکت از او خواسته است تا سیستمی را ایجاد کند که شامل فهرستی از دهها هزار کلمه و موضوع ممنوعه باشد که گوگل میخواهد نمایش آنها را برای کاربران کاهش دهد
🔹وی افزود: «این لیست ممنوعه به معنای واقعی کلمه شامل همه ادیان جهان است و علاوه بر آن کلمات دیگری مانند مالکیت اسلحه و زندگی سیاهپوستان و بسیاری از احزاب، فرقهها و جریانهای سیاسی مهم را دربرمیگیرد.»
🔸گفتنی است بلیک لمواین، مهندس ارشد نرمافزار در واحد #هوش_مصنوعی گوگل است که ماه گذشته در پی افشاگری بحثبرانگیز خود مبنی بر اینکه هوش مصنوعی تولیدی این شرکت به توانایی «ادراک» دست یافته است، از این شرکت اخراج شد. لمواین که هفت سال روی پروژههای هوش مصنوعی گوگل کار میکرد و مستقیما روی پروژه لامدا نظارت داشت، ادعا کرده بود که زبان مبتنی بر شبکه عصبی این شرکت موسوم به «مدل زبانی برای برنامههای گفتگو» (LaMDA) به گونهای «هشیار» و «دارای روح» است.
@dolatedin
🗂 بسته خبری 🗂
کاهش دوباره حجم آموزشهای دینی در مدارس عربستان
وزارتخانه آموزش عربستان اعلام کرد مواد درسی مطالعات اسلامی را با ماده قرآن کریم در دو مقطع ابتدایی و راهنمایی ادغام کرده و یک ماده واحد به نام «قرآن و مطالعات اسلامی» را برای آموزش ارائه داده است. این ماده آموزشی قرار است به جای ۳۴ جلسه در مقطع راهنمایی، ۱۵ جلسه به صورت هفتگی تدریس شود و در مقطع ابتدایی نیز از ۳۸ جلسه به ۳۰ جلسه آموزشی کاهش یافته است. گفتنی است، وزارت آموزش عربستان سال گذشته نیز ۶ ماده درسی شامل قرآن، تجوید، توحید، فقه، حدیث و تفسیر را در یک ماده درسی ادغام کرده و با عنوان «مطالعات اسلامی» برای آموزش در مدارس ارائه داده بود.
هند: برنامهای برای اسکان پناهجویان مسلمان روهینگیا نداریم
تنها چند ساعت پس از آنکه وزیر مسکن و امور شهری هند اعلام کرد «همه آوارگان روهینگیا به ساختمانهایی در منطقه باکارولا منتقل میشوند»، وزارت کشور هند در بیانیهای اعلام کرد که پناهجویان مسلمان روهینگیا را «بیگانگان غیرقانونی» توصیف کرد که تا پیش از اخراج و بازگرداندن آنها به کشورشان، در بازداشتگاهها نگهداری خواهند شد.
کاریکاتور موهن به مسلمانان در نشریه فرانسوی زبان کانادا خبرساز شد
یک کاریکاتور جنجالی که در بزرگترین روزنامه فرانسوی زبان نیوبرانزویک منتشر شده، محکومیتهای شدید مسلمانان را به دنبال داشته است. این کاریکاتور غارنشینی را نشان میدهد که در حال کشیدن موهای یک زن است، در زیر آن هم تصویری از مردی است که عمامه بر سر دارد و تفنگ به دست دارد و از بند برای کشیدن زنی که برقع به صورت دارد، استفاده میکند. در قسمت بالای این کاریکاتور نوشته شده است «تکامل؟...» و به این ترتیب مسلمانان را انسانهایی غیرتکاملیافته معرفی کرده است.
ترکیه به رسمیت شناختن دانشگاه الازهر و دانشگاه اسلامی مدینه را لغو کرد
سازمان آموزش عالی ترکیه مدارک معادل اعطاشده به فارغالتحصیلان دانشگاه الازهر در قاهره و دانشگاه اسلامی مدینه در عربستان سعودی را لغو کرد. سازمان آموزش عالی ترکیه از سال 2015 اعطای مدارک معادل برای این دو دانشگاه را آغاز کرده بود. این رویه ادامه داشت تا اینکه امسال تصمیم بر بازگشت به روال قبلی و لغو مدارک معادل اعطایی طی سالهای 2019، 2020 و 2021 گرفته شد. مسئولان آموزش عالی میگویند که این تصمیم ناشی از حساسیت علمی است و انگیزه دیگری ندارد.
دیدار رئیس امور دینی ترکیه با شیخ عکرمه صبری در آنکارا
تنها چند روز پس از اعلام عادیسازی روابط ترکیه و اسرائیل و در ضمن دیدار محمود عباس با اردوغان در ترکیه، علی ارباش، رئیس امور دینی ترکیه از شیخ عکرمه صبری، امام و خطیب مسجدالاقصی در آنکارا استقبال کرد. در بیانیه ریاست امور دینی ترکیه به نقل از ارباش آمده است: سال گذشته 52 جمعیت و سازمان غیر دولتی ترکیه برای قدس و مسجدالاقصی فعالیت کرد. وی تصریح کرد: یک کمیته به ریاست معاون رئیس وقف دیانت ترکیه تشکیل شده و در جهت امور قدس فعالیت می کند. عکرمه صبری از دیدار با ارباش و استقبال از وی ابراز خرسندی کرد.
هزاران یهودی حریدی اسرائیلی برای زیارت به اوکراین میروند
مانند همهگیری کووید-19، جنگ در اوکراین مانع از رسیدن هزاران حریدی به شهر اومان و مقبره خاخام ناچمان برسلوف نمیشود. حدود 30000 اسرائیلی ارتدوکس هر ساله در نزدیکی تعطیلات سال نو یهودیان برای زیارت به شهر اومان اوکراین میروند.
محکومیت سفر خاخام فرانسوی به الجزایر
حضور حاییم کورسیا، خاخام ارشد فرانسه، در هیئت رسمی که به همراه رئیسجمهور ماکرون برای سفر به الجزایر عازم این کشور شده است، با انبوهی از پیامها و توییتهایی مواجه شده است که او را به حمایت از اسرائیل متهم کردهاند. برخی سفر این خاخام را در راستای فشار بر الجزایر برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی دانستهاند.
@dolatedin