⭕️ پیشیگرفتن تعداد مسلمانان ملتزم به شعائر دینی از مسیحیان در فرانسه
ایکنا: مؤسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی فرانسه (INSEE) در گزارشی اعلام کرد که مسیحیت کاتولیک نخستین دین از نظر تعداد پیروان در این کشور است، و ۱۰ درصد از جمعیت فرانسه مسلمان هستند که به این ترتیب اسلام دومین دین در فرانسه است.
در این گزارش آمده که تعداد پیروان اسلام در فرانسه در حال افزایش است که نمود آن در رشد استفاده از حجاب توسط زنان مسلمان ساکن این کشور دیده می شود.
در ده سال گذشته استفاده از حجاب در میان زنان مسلمان در این کشور ۵۵ درصد افزایش یافته است.
همچنین در این گزارش آمده تعداد مسلمانان ۱۸ تا ۵۹ ساله ملتزم به شعائر دینی در فرانسه در سال ۲۰۲۰ و برای نخستین بار در تاریخ از تعداد کاتولیکهای ملتزم به شعائر دینی فراتر رفت.
در حالی که ۵۸ درصد از مسلمانان در فرانسه اعلام میکنند که نماز میخوانند، تنها ۱۵ درصد از کاتولیکها ملتزم به اعمال عبادی خود هستند.
همین امر در مورد حضور در اماکن عبادی نیز صادق است: ۲۰ درصد از مسلمانان به طور منظم به مسجد میروند در حالی که تنها ۸ درصد از کاتولیکها به طور منظم به کلیسا میروند.
بر اساس این گزارش، مسیحیت کاتولیک کمترین تعداد پیروان ملتزم به شعائر دینی در فرانسه را دارد، زیرا در میان پیروان سایر ادیان مانند یهودیت یا بودیسم نیز تعداد بیشتری به طور منظم اعمال عبادی دین خود را انجام داده (۳۱ درصد) و به مکانهای عبادی می روند (۲۲ درصد).
اما این تنها حوزهای نیست که مسیحیت کاتولیک در فرانسه جایگاه خود را از دست داده است. انتقال دین از طریق خانواده به فرزندان در سایر ادیان مانند اسلام یا یهودیت بالاتر است، که این موضوع چشمانداز درازمدت دینی در این کشور را شکل میدهد.
۹۱ درصد از افرادی که در خانوادههای مسلمان بزرگ شده و ۸۴ درصد از افراد در خانوادههای یهودی به پیروی از دین والدین خود ادامه میدهند.
خانوادههای مسیحی کمتر دین خود را منتقل میکنند: ۶۷ درصد از افرادی که توسط والدین کاتولیک بزرگ شدهاند و ۶۹ درصد از سوی والدین سایر فرقههای مسیحی، اعتقادات خود را حفظ کردهاند.
اعتقاد دینی کاملاً تحت تأثیر تربیت خانوادگی است. بیش از نیمی از کاتولیکها، سایر مسیحیان و بوداییها پاسخ دادند که در دوران کودکی آنها موضوع دین اهمیت چندانی نداشت یا اصلاً اهمیت نداشت.
@dolatedin
⭕️ درآمد ۱۳ میلیارد یورویی کلیساهای آلمان در سال ۲۰۲۲
دویچه وله: نتایج یک بررسی موسسه اقتصاد آلمان (IW) نشان میدهد که دو کلیسای کاتولیک و پروتستان (انجیلی) این کشور در سال ۲۰۲۲، در حدود ۱۳ میلیارد یورو از محل مالیاتها درآمد داشتهاند.
بر اساس این مطالعه، سهم کلیسای کاتولیک از این میزان، حدود ۶.۸ میلیارد یورو و کلیسای پروتستان، ۶.۱ میلیارد یورو بوده است.
اگرچه که این میزان، در مقایسه با سال گذشته افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی نشان میدهد اما بر اساس نظر کارشناسان، درآمد کلیساهای این کشور با در نظر گرفتن عواملی همچون خروج مسیحیان و کاهش اعضاء، و همچنین تغییرات جمعیتی در آینده با بحرانی بیسابقه روبرو خواهد شد.
مالیات مسیحیان به عنوان منبع درآمد کلیسا
در آلمان پرداخت "مالیات کلیسا" برای پروتستانها و کاتولیکهای عضو گروههای دینی الزامی است و دولت این کشور بر اخذ و نحوه هزینه آن نظارت دارد. به همین دلیل، ریزش اعضا میتواند به کاهش چشمگیر درآمدهای کلیساها منجر شود و پیامدهای پیشبینی نشدهای به دنبال داشته باشد.
کلیسای پروتستان آلمان در ماه مارس جاری اعلام کرده بود که سال گذشته در حدود ۵۷۵ هزار نفر از اعضای خود را از دست داده است و ۳۸۰ هزار نفر از این میزان کاهش، مربوط به افرادی است که به اختیار خود خواستار خروج از کلیسا شدهاند.
بر این اساس، این نخستین باری است که تعداد ریزشها و خروج افراد از کلیسا، از تعداد درگذشتگانی که به دلیل فوت، از دایره اعضای کلیسا خارج میشوند، بیشتر شده است.
آمارها حاکی از آنند که در پایان سال ۲۰۲۲، در حدود ۱۹ میلیون آلمانی عضو کلیسای پروتستان بودهاند. این گزارش همچنین نشان میدهد که تعداد اعضای کلیسای کاتولیک نیز با حدود ۷۲۵ هزار کاهش، به حدود ۲۱ میلیون نفر رسیده است.
گزارش موسسه اقتصاد آلمان (IW) همچنین با در نظر گرفتن عواملی همچون تورم اشاره میکند که در صورت ادامه این روند، درآمد کلیسا از محل مالیات کاهش خواهد یافت و انتظار میرود که این رقم در سال ۲۰۲۷، به حدود ۱۱.۳ میلیارد یورو برسد که تقریبا ۴ درصد از سال ۲۰۲۲، و ۱۱ درصد از سال ۲۰۱۹ یعنی پیش از بحران کرونا کمتر خواهد بود.
ریزش شدید تعداد مسیحیان از سال ۱۹۹۰
بر اساس آمارها، روند کاهشی اعضای کلیسا در آلمان، از چند دهه پیش تا کنون شیب تندی را تجربه کرده است. اگر مبنا را سال ۱۹۹۰ بگیریم که در آن بیش از ۷۲ درصد از جمعیت آلمان عضو یکی از این دو کلیسای کاتولیک یا پروتستان بودند، اینک شاهد آنیم که برای مثال، در بهار ۲۰۲۲ برای نخستین بار طی قرنها، این تعداد به زیر ۵۰ درصد سقوط کرده است.
اگرچه انگیزهها و دلایل افراد برای خروج از کلیسا متفاوت است اما برخی از کارشناسان از جمله روبرت استپهانوس، مدیر انجمن خدمات رسانهای و اطلاعرسانی در خصوص مطالعات دینی (REMID)، عدم تمایل به پرداخت مالیات، و همچنین اعتراض به چگونگی برخورد با رسواییهای مربوط به سوءاستفادههای متعدد در کلیسا را از جمله دلایل این ریزش چشمگیر ارزیابی میکنند.
جبران کسری مالی با کاهش خدمات و فروش داراییها
کلیساهای آلمان با وجود این که گزارشهای مبنی بر ریزش در تعداد مسیحیان ثبت شده را میپذیرند، اما علت کاهش پیروان خود را عمدتا با تغییرات بافت جمعیتی و پیرشدن جمعیت مرتبط میدانند.
آندریاس پوتمان، کارشناس امور کلیسا پیش از این با رد این استدلال گفته بود که توضیحات کلیسا درباره کاهش اعضا نوعی سادهانگاری است و واقعیت این است که "ایمان و اعتقاد دینی" در خانوادهها، جوامع و مدارس کاهش پیدا کرده و تضعیف شده است. به باور او، کاتولیکها و پروتستانهای جوان در قدیم بیشتر به کلیسا میرفتند اما امروزه این موارد کمتر اتفاق میافتد.
کاهش قابل توجه درآمدهای کلیسا از محل مالیات، طبیعتا دامنه عمل کلیساها را محدود خواهد کرد. از این رو پیشبینی میشود که کلیساها این شکاف در تامین مالی را از راههای دیگری پر کنند، برای نمونه با کاهش خدمات خود و یا با درآمدزایی از طریق فروش داراییهای متعلق به کلیسا.
@dolatedin
⭕️ مسیحیان در سراسر جهان «هفته مقدس» را گرامی داشتند
آسوشیتد پرس: از پوشیدن لباس سربازان رومی در آنتیگوا (گواتمالا)، میخکوب کردن خود به صلیب برای درک رنج مسیح در فیلیپین، تا حمل شاخههای نخل در خیابانهای لاگوس (نیجریه)، مسیحیان در سراسر جهان هفته مقدس را گرامی داشتند.
برای میلیونها مسیحی، هفته بین یکشنبه نخل و عید پاک (۲ تا ۸ آوریل ۲۰۲۳)، که به عنوان هفته مقدس (Holy Week، أسبوع الآلام) شناخته میشود، مقدسترین زمان سال است. این هفتهای است که مسیحیان مصائب عیسی مسیح را به یاد میآورند.
@dolatedin
⭕️ طالبان در بدخشان چند جوان را به دلیل ادای هشترکعتی تراویح کتک زده و زندانی کردند
۸ صبح: منابع محلی در ولایت بدخشان میگویند که طالبان هشت جوان نمازگزار را در این ولایت کتک زده و زندانی کردهاند.
به گفته منابع، محتسبان امر به معروف و نهی از منکر طالبان روز شنبه، ۱۹ فروردین، این جوانان را به دلیل ادای نماز تراویح بهگونه هشترکعتی، مجازات کردهاند.
گفته میشود این جوانان پیرو سلفیت بوده و به این دلیل نماز تراویح را هشت رکعت ادا کردهاند.
در همین حال، شماری از همشهریان بدخشان میگویند که طالبان به مردم این ولایت هشدار دادهاند که در صورت ادای نماز تراویح بهگونه هشترکعتی، مجازات خواهند شد.
@dolatedin
⭕️ پاپ فرانسیس: سکس «زیبا» است و دوستیابی در Tinder «عادی» است
بی بی سی: پاپ فرانسیس در فیلم مستندی که روز چهارشنبه منتشر شد، ارتباط جنسی را به عنوان یک «موهبت» ستوده و گفته است «یکی از چیزهای زیبایی است که خداوند به انسان عطا کرده است.»
اظهارات پاپ ۸۶ ساله در یک فیلم مستند شبکه دیزنی با عنوان «پاپ پاسخ میدهد» پخش شده که حاوی دیداری است که سال گذشته در رم با ۱۰ نفر در سنین اوایل بیست سالگی داشت.
در این مستند جوانان حاضر به طرح سئوالات و بیان نظرات و تجربههای خود میپردازند.
مطالبی که در این نشست چهارساعته مطرح میشود گسترهای از موضوعات مختلف از مهاجرت و نژادپرستی تا سلامت روان و حقوق دگرباشان جنسی، پورنوگرافی و خودارضایی را در بر میگیرد.
پاپ در مورد اقلیتهای جنسی میگوید که «تمام انسانها به مثابه فرزندان خدا هستند و او هیچ کسی را طرد نمیکند» و میافزاید: «من حق ندارم کسی را از کلیسا بیرونکنم، وظیفه من استقبال و جذب همه است.»
او در این فیلم میگویند به این دلیل اکثر کسانی که انتخاب شدند از آمریکایی جنوبی هستند که آنان سئوالات جالبی داشتند. پیش از انتخاب برای این نشست، در مورد سئوالاتی که افراد در ذهن داشتند با آنها مصاحبه شده بود اما به آنها نگفته بودند که قرار است این موضوعات را در گفتگو با پاپ عنوان کنند.
این مستند که در ماه ژوئن ۲۰۲۲ در محله کارگری پیگنتو فیلمبرداری شد، با صحنههایی کمتر دیده شده از پاپ آغاز میشود که پشت میزش در سانتاماریا، قهوه میخورد.
این فیلم شامل سکانسهای عجیبی است، مانند صحنهای که یک زن جوان تمام جزئیات شغل خود را که تهیه و انتشار فیلمهای پورنوگرافیک آنلاین است برای پاپ شرح میدهد و میگوید این شغل به او فرصت بیشتری میدهد تا با دختر کوچکش بگذراند.
در سوالی درباره نقش زنان در کلیسا، زن جوان دیگری از پاپ میپرسد: «چه چیزی مانع از آن است که یک زن به مقام شما انتخاب شود؟» پاسخ پاپ جنبه کلامی دارد.
از پاپ فرانسیس حتی سئوال میشود که آیا هرگز احساس کرده که مایل است با زنان رابطه داشته باشد؟ او پاسخ میدهد که «قبل از ورود به دوره کشیشی، چنین رابطهای داشتم اما بعدا تجرد را انتخاب کردم.»
پاپ در پاسخ به سوالی در مورد اپلیکیشن دوستیابی تیندر اذعان میکند که با این اپلیکشن آشنایی ندارد اما میگوید: «جالب است چون جوانان مشتاق ملاقات با هم هستند و این چیز خوبی است.»
@dolatedin
⭕️ وزارت تحصیلات عالی طالبان درخواست تدریس فقه شیعه در دانشگاهها را رد کرد
بی بی سی: بر اساس مصوبه جلسه شورای رهبری وزارت تحصیلات عالی طالبان چند دلیل برای رد این درخواست ذکر شده، از جمله این که در صورت پذیرش آن، سایر مذاهب موجود در افغانستان هم چنین درخواستی خواهند داشت.
در رونوشت مصوبه این جلسه، که در اختیار بیبیسی قرار گرفته، آمده است که «تقاضای شورای علمای شیعه به دلیل اینکه یک نظام واحد نیازمند نصاب و قانون واحد است، عملی نیست».
پیش از این فقه شیعه در دانشگاه بامیان، که ولایتی عمدتا شیعهنشین است، تدریس میشد. اما چندی پیش گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه تدریس فقه شیعه از برنامه آموزشی دانشگاه بامیان حذف شده است.
در مصوبه وزارت تحصیلات عالی طالبان آمده است که دانشگاه بامیان، دانشگاه مشترک محصلین اهل تسنن و اهل تشیع است که از طرف اداره ملی امتحانات بدون در نظر گرفتن مذهب، دانشجو جذب میکند.
در حال حاضر درس «ثقافت اسلامی» بر اساس فقه حنفی در دانشگاهها تدریس میشود.
در بیانیه نشست شورای رهبری وزارت تحصیلات عالی طالبان در رد درخواست شورای علمای شیعه گفته شده: «تعدد نصاب در دانشگاهها سبب ایجاد صنفهای اختصاصی، جذب استادان حرفهای اختصاصی و زمینهساز مناقشه برای دانشجویان خواهد شد.»
تصمیم تازه وزارت تحصیلات عالی طالبان در حالی است که سه خواسته قبلی دیگر شورای علمای شیعه هم هنوز عملی نشده است. این خواستهها شامل به رسمیتشناختن مذهب تشیع، در نظرگرفتن قانون احوال شخصیه اهل تشیع و جذب کارمندان شیعه در ادارات دولتی است.
در حال حاضر هیچ یک از وزیران کابینه موقت حکومت طالبان شیعه نیست.
تصمیم تازه وزارت تحصیلات عالی طالبان به این معناست که دانشجویان شیعه در دانشگاهها گزینه انتخاب فقه شیعه را ندارند و باید درس «ثقافت اسلامی» را بر مبنای فقه حنفی بخوانند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ وزارت تحصیلات عالی طالبان درخواست تدریس فقه شیعه در دانشگاهها را رد کرد بی بی سی: بر اساس مصوبه
⭕️ شورای علمای شیعه: دلایل وزارت تحصیلات عالی در رد تدریس فقه جعفری موجه نیست
خبرگزاری دید: شورای علمای شیعه روز گذشته با انتشار بیانیهای اعلام کرد دلایل ارائه شده از سوی وزارت تحصیلات عالی برای رد تدریس فقه جعفری در دانشگاه کافی نیست.
این شورا در این بیانیه افزود: شورای علمای شیعه معتقد است که پذیرش این خواسته، علاوه بر این که حق مسلم جمعیت چند میلیونی شیعیان افغانستان میباشد، در راستای تحکیم اخوت اسلامی و وحدت ملی و جلب اعتماد مردم می تواند گام موثری باشد.
طبق این بیانیه، شورای علمای شیعه از رد تدریس فقه جعفری از سوی وزارت تحصیلات عالی ابراز تاسف کرده و آن را قانع کننده ندانسته است.
این شورا متعهد شده که موضوع را از طریق مقامات عالی امارت اسلامی پیگیری می کند.
@dolatedin
⭕️ سیاست کنترل جمعیت در هند بر خانوادههای مسلمان اثر گذاشته است
رویترز: سیاست کنترل جمعیتی که هند در دهه های اخیر اجرا کرده اصلی ترین اثر خود را روی جمعیت مسلمانان گذاشته است.
سرشماری در هند در هر 10 سال یکبار انجام می شود که آخرین بار در سال 2011 انجام شده است. طبق این سرشماری مسلمانان دومین جامعه مذهبی بزرگ هند هستند و 14.2٪ از جمعیت 1.2 میلیاردی را تشکیل می دهند. هندوها 79.8٪ را تشکیل می دهند.
سرشماری سال 2021 به تعویق افتاده است اما سازمان ملل پیش بینی کرده است که جمعیت هند در این ماه به 1.42 میلیارد نفر برسد. جمعیت مسلمان این کشور پس از اندونزی و پاکستان سومین جمعیت جهان است
روند کوچکتر شدن خانوادههای مسلمان در هند در 15 سال گذشته قابل مشاهده است. بررسی ملی سلامت خانواده نشان میدهد که نرخ باروری مسلمانان – میانگین تعداد فرزندان یک زن – از 2.6 در سال 2015 به 2.4 در سال 2019 کاهش یافته است.
با اینکه مسلمانان هنوز دومین اقلیت در هند هستند اما طبق آمارهای رسمی سریع ترین کاهش جمعیت متعلق به آنان است.
با این حال تبلیغات علیه فرزندآوری در هند روز به روز درحال گسترش است. مسلمانان نیز از این تبلیغات مصون نیستند و به ویژه بر خانواده های فقیر که در روستاها و حاشیه شهرها زندگی می کنند اثر می گذارد.
دادههای دولتی در سالهای 2021-2019 نشان میدهد که 11.8 درصد از جمعیت مسلمانان نیازی برآورده نشده برای کمک به فضا یا محدود کردن کودکان داشتند. داده ها همچنین نشان می دهد که نرخ باروری مسلمانان از عدد 2.4 به سرعت به سمت نرخ 1.94 که نرخ باروری هندوها است کاهش می یابد.
کارشناسان معتقدند این کاهش شدید جمعیت نشان می دهد که تبلیغات حزب حاکم و هندوهای افراطی مبنی بر افزایش جمعیت مسلمانان و غلبه آنها بر هندوها کاملاً بی اساس بوده و راهی برای سرکوب بیشتر مسلمانان هند است./شفقنا
@dolatedin
⭕ سید مقتدی صدر فعالیت جریان صدر را متوقف کرد
سید مقتدی صدر بامداد جمعه در حساب رسمی توییتری خود خبر داد که کلیه فعالیتهای جریان صدر را به مدت یک سال متوقف کرده است.
او دلیل این تصمیم را وجود برخی افراد فاسد در این جریان عنوان کرده است.
مقتدی صدر همچنین فعالیت حسابهای کاربری خود در شبکههای مجازی از جمله توییتر را نیز معلق کرد.
@dolatedin
⭕️ رژیم بحرین شیخ علی العویناتی را به محض ورود به بحرین به دلایل نامعلومی دستگیر کرد
حوزه نیوز: مرکز دموکراسی و حقوق بشر خلیج فارس فاش کرد که مقامات چند روز پیش شیخ علی العویناتی روحانی شیعه بحرینی را در بدو ورود به بحرین به دلایل نامعلومی دستگیر کردند.
پیشتر سازمان عفو بین الملل در گزارشی گفته بود که مقامات رژیم بحین همچنان به بازداشت زندانیان به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و تجمع ادامه می دهند و شش نفر از اعضای خانواده زندانی عقیدتی حسن مشیمع به دلیل اعتراض مسالمت آمیز از طرف او دستگیر شدند و ده رهبر زندانی از سال ۲۰۱۱ به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و تجمع در جریان اعتراضات گسترده در آن سال بازداشت شده اند. به همین ترتیب، شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت اسلامی الوفاق، که در حال گذراندن حبس ابد است.
@dolatedin
⭕️ اعتراض شدید مسیحیان فلسطینی به محدویتها علیه شرکت کنندگان در مراسم شنبه مقدس
قدسنا: کلیساهای شهر قدس اشغالی در اقدامی هماهنگ مخالفت خود با تمام تلاشهای اشغالگران صهیونیست برای ایجاد محدودیت علیه افراد شرکت کننده در جشن شنبه مقدس در این شهر را محکوم کردند.
کلیساهای شهر قدس در بیانیهای اعلام کردند: این هفته، هفته مقدس و هفتهای بسیار ارزشمند و دارای قداست برای مسیحیان است که مومنان مسیحی در مراسم جشن شنبه مقدس شرکت کرده و از فیض نور مقدس بهرهمند میشوند و این مراسم از 2000 سال پیش تاکنون به طور مرتب در کنیسه قیامت برگزار شده است، مراسمی که مسیحیان سراسر جهان را به خود جذب میکند.
در این بیانیه آمده است اشغالگران صهیونیست محدودیتهای غیر قابل قبول، بی منطق و بی سابقهای برای دسترسی به کنیسه قیامت وضع کردهاند، اما آنها باید بدانند که این مراسم با وجود تمام این محدودیتها مانند 2000 هزار سال گذشته برگزار میشود.
در همین رابطه کمیته عالی رسیدگی به امور کلیساهای فلسطین در بیانیهای از مردم مسیحی فلسطین خواست با وجود محدودیتهای اعمال شده از سوی اشغالگران در مراسم شنبه مقدس حضور پُرشور داشته باشند.
رمزی خوری رئیس این کمیته در بیانیه خود ضمن محکومیت محدودیتهای اعمال شده از سوی اشغالگران تاکید کرد: آزادی عبادت یک حق است و ما برای انجام مناسک مذهبی در مساجد و کلیساهای شهر قدس اشغالی به عنوان پایتخت فلسطین از کسی اجازه نمیگیریم.
در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده سیاستهای سرکوبگرانه اسرائیلی علیه فلسطینیان و محدود سازی عبادت آنان نقض آشکار قوانین و اسناد بین المللی بوده که انجام آزاد مناسک مذهبی را مورد تاکید قرار میدهد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕ سید مقتدی صدر فعالیت جریان صدر را متوقف کرد سید مقتدی صدر بامداد جمعه در حساب رسمی توییتری خود خب
⭕️ دستگاه قضایی عراق 65 متهم گروه «اصحاب القضیه» را بازداشت کرد
الفرات: دستگاه قضایی عراق در بیانیهای اعلام کرد: دادگاه تحقیقات الکرخ تصمیم به توقیف 65 متهم گروه موسوم به «اصحاب القضیه» گرفته که افکاری را ترویج میدهند که موجب بروز فتنه و اختلال در امنیت جامعه میشود.
بر اساس این بیانیه، این امر با هماهنگی دستگاه امنیت ملی به عنوان نهاد متخصص در انجام تحقیقات انجام شده است.
رهبر جریان صدر در پی این اقدام اصحاب القضیه، فعالیت این جریان را برای دست کم یک سال تعلیق کرد و حساب توییتری خود را نیز تا اطلاع ثانوی بست.
رسانههای خبری عراق از یک منبع نزدیک به دفتر صدر نقل کردند گروهی که خود را اصحاب القضیه می خوانند، شایعه کردند که همزمان با تصمیم صدر برای شرکت در اعتکاف، امام مهدی (ع) در کوفه ظهور خواهد کرد.
گروه مذکور که خود را وابسته به جریان صدر معرفی می کنند، با انتشار ویدئو در شبکه های اجتماعی مدعی شده بودند که مقتدی صدر همان امام مهدی (ع) است و بر همین اساس نیز با وی بیعت کرده بودند./شفقنا
@dolatedin
⭕️ پاپ فرانسیس اولین پاپی که از مغولستان بازدید میکند
اوراسیاریویو: پاپ در سخنانی خطاب به کارمندان شرکت هواپیمایی ایتالیایی که تجهیز هواپیمای پاپ برای سفرهای بینالمللی را بر عهده دارند، گفت که پس از سفرهای برنامهریزی شده خود به مجارستان و فرانسه در ماههای آینده به مغولستان سفر خواهد کرد.
سفر به مغولستان، پاپ فرانسیس را به اولین پاپی تبدیل می کند که از این کشور آسیایی بازدید می کند. مغولستان 2880 مایل مرز مشترک با چین دارد و چین مهمترین شریک اقتصادی آن به شمار میرود.
مغولستان با بیش از ۳ میلیون نفر جمعیت حدود ۱۳۰۰ کاتولیک دارد.
پاپ فرانسیس اولین بار در ماه فوریه در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی در جریان سفر خود از سودان جنوبی در مورد امکان سفر به مغولستان صحبت کرد. او در آن زمان به خبرنگاران گفت که “امکان پرواز از مارسی به مغولستان وجود دارد.”
پاپ فرانسیس در سال ۲۰۲۳ از چه کشورهایی دیدن خواهد کرد؟
پاپ فرانسیس برای بازدید از بوداپست مجارستان، در پایان این ماه از ۲۸ تا ۳۰ آوریل در دومین سفر خودش به کشور اروپای مرکزی در سه سال گذشته خواهد رفت.
همچنین قرار است پاپ در این سفر به پرتغال نیز سفر کند. به مناسبت روز جهانی جوانان در لیسبون که از۱ تا ۶ اوت برگزار می شود.
اسقف نشین مارسی نیز اعلام کرد این هفته پاپ فرانسیس در ۲۳ سپتامبر به عنوان بخشی از نشست اسقف های مدیترانه ای در شهر بندری جنوب فرانسه، ریاست مراسم عشای ربانی را بر عهده خواهد داشت.
با توجه به اظهارات اخیر پاپ، انتظار می رود که سفر احتمالی پاپ به مغولستان مستقیماً از مارسی انجام شود.
پاپ فرانسیس همچنین گفته است که امیدوار است در پاسخ به دعوت نخست وزیر نارندرا مودی، سال آینده به هند سفر کنید.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تاکید الازهر بر موضع خود در مورد طلاق شفاهی عربی21: الازهر بر موضع خود در مورد طلاق شفاهی که هر
⭕️ پیشنهاد تشکیل یک شورای فقهی جهانی برای حل مسئله طلاق شفاهی توسط شیخ الازهر
عربی21: در بحبوحه جنجال گستردهای که عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در مورد «طلاق شفاهی» پشت آن ایستاده است، احمد الطیب، شیخ الازهر پیشنهاد تشکیل شورای علمای فقهی در جهان اسلام برای حل مسئله وقوع یا عدم وقوع طلاق شفاهی را داد.
السیسی در مارس گذشته اعلام کرد که کار برای پیش نویس قانون جدیدی که مستلزم مستندسازی طلاق در دادگاه است، در حال انجام است. وی با اشاره به طلاق شفاهی گفت: ما هرگز اقدامی که با قانون خود مغایرت داشته باشد انجام نمیدهیم، اما کنترل گفتار در آن برای هر جامعهای سخت است، با اینحال کنترل رفتار امری امکان پذیرتر است.
وزیر دادگستری مصر نیز اعلام کرد که وزارت او تدوین یک قانون کامل احوال شخصیه را به پایان رسانده است که شامل نیاز به سند طلاق شفاهی است.
احمد الطیب، شیخ الازهر در جریان یک برنامه که از شبکه ماهوارهای سی بی سی پخش میشد، گفت: موضوع طلاق لفظی و شاهد یا مستند به طلاق یا اسامی دیگری که ممکن است معانی آنها تداخل داشته باشد و نیاز به توضیح و تعریف دارد، باید مورد بررسی قرار گیرند.
وی افزود: آنچه در این زمینه میتوان گفت، توضیحی است بر آنچه در اول سوره طلاق در این باره بیان شد، در دو آیه اول سوره هزینههایی به صورت دستوراتی وجود دارد که آن را موجب میشود. برای مسلمانان روشن است که اگر یکی از آنها قصد طلاق همسرش را داشته باشد، باید او را در اول عده و در مدتی که به آن دست نزدهاند، طلاق دهد.
الطیب تأکید کرد: «اکثریت علمای تفسیر و اکثریت ائمه مذاهب اهل سنت در مجموع به این نکته واقف هستند که دستور شهادت در آیه دوم به طلاق در آیه اول اشاره دارد، اما به عنوان یک موضوع از باب مطلوبیت و توصیه، نه از باب وجوب و ضرورت.
وی اشاره کرد که «هر کس زن خود را بدون شهادت طلاق دهد گناهی بر او نیست و طلاق او در صورت تکمیل شرایط وقوع واقع میشود که مهم ترین آن این است که طلاق در حالت غضب یا حالت اجبار نباشد.
شیخ الازهر گفت که شورای علمای ارشد (وابسته به الازهر) طلاق ثبت شده را تشویق میکند و خواستار تصویب قانونی است که زوج را ملزم به ثبت کند، اما کمیسیون نمیتواند دستور دهد طلاقی که بدون تصديق و سند از طرف شوهر صادر شده باشد، صورت نميگيرد، گويي چنين نشده است، بلكه اين نظر را برخلاف آنچه اكثريت فقهاي اهل سنت بلكه اكثريت مسلمانان بر آن رأي كرده اند، ميداند.
شیخ احد الطیب پس از ارائه آنچه در بیانیه شورای علمای ارشد آمده است، گفت: «میبینیم که اگر بخواهیم در این مورد بحث کنیم و به نظر حقوقی جدید برسیم، دیگرانتخابی جز برگزاری یک کنفرانس جهانی فراگیر شامل علمای متخصص به نمایندگی از کشورهای جهان اسلام که در آن گردهم میآیند، به بحث میپردازند و به نظری میرسند که به اتفاق آرا یا اکثریت مورد تایید قرار میگیرد، نداریم. زیرا معلوم است که آنچه به اتفاق آرا ثابت شده است، جز با اتفاق مشابه قابل تغییر نیست.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
🎙 به مناسبت ماه مبارک رمضان میز یمن اندیشکده مرصاد مصاحبه ای با دکتر حمود الاهنومی از علمای زیدی معاصر و رئیس دانشکده مدیریت اسلامی دانشگاه قرآن کریم یمن پیرامون نقش قرآن و معارف قرآنی در تأسیس و فعالیت جنبش انصار الله یمن و فعالیت ها و رسوم قرآنی مردم یمن در ماه مبارک رمضان داشته است.
🔹مهمترین محورهای این مصاحبه
👈جایگاه قرآن در فعالیت های شهید سید حسین الحوثی
👈مختصات اندیشه قرآنی شهید سید حسین الحوثی
👈تاثیر آموزه های قرآنی بر مقاومت مردم یمن
👈آداب و رسوم مردم یمن در ماه مبارک رمضان
🔗 متن کامل این مصاحبه به زبان عربی را اینجا بخوانید.
🔗 ترجمه این مصاحبه به زبان فارسی را اینجا بخوانید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
⭕️ جنجال توئیت یک واعظ کویتی در رابطه با مسجدالاقصی و مسجدالحرام
عربی21: طارق السویدان، واعظ کویتی، پس از آنکه در توئیتی از خداوند خواست مسجد الاقصی و مسجد الحرام را آزاد کند، مورد خشم کاربران عربستانی قرار گرفت و در نهایت مجبور به پاک کردن توئیت خودش شد.
السویدان در توئیت خود نوشه بود: مسجد الحرام و مسجد الاقصی دو برادر هستند که با وحی و نور و برکات شب قدر گرد هم آمدهاند. از خداوند سبحان میخواهیم که آنها را به زودی، آزاد گرداند و بتوانیم در آنها به رازو نیاز با خدا بپردازیم.
السویدان پس از حمله گسترده کاربران عربستانی به وی، توئیت خود را حذف کرد و توییتی را منتشر کرد که در آن توضیح داد: جهت اطلاع شما توییتی که حذف شده توسط من نوشته نشده بود بلکه توسط برادران مدیریت پیج نوشته شده و اشتباه فاحشی بوده است و از شما عذرخواهی می کنم.
السویدان یکی از وعاظی است که مدام مورد هدف رسانههای سعودی و حسابهای حامی دولت عربستان قرار میگیرد و با وجود موضع صریح خود در نفی آنها، معمولاً او را با خشونت و تروریسم مرتبط میکنند.
@dolatedin