فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 حضور وابسته فرهنگی ایران در مراسم عرس پدر وزیر پاکستانی
⭕️ حضور وابسته فرهنگی ایران در مراسم عرس پدر وزیر پاکستانی
🔹ایکنا: جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشور ایران در لاهور ۱۹ آذر ماه ضمن شرکت در مراسم عُرس پیر سیدمحمد ارشاد حسین، پدر پیر سیدسعید الحسن شاه؛ وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب در دیدار با این وزیر پاکستانی بر توسعه روابط مذهبی و توسعه #گردشگری_مذهبی بین دو کشور تأکید کرد.
🔹این مراسم به مناسبت ۲۴امین سالروز درگذشت و ایصال ثواب برای پیر سیدمحمد ارشاد حسین شاه پدر سید سعید الحسن شاه؛ وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب برگزار شد.
🔹در این مراسم شخصیتهای مذهبی از کشورهای مختلف جهان از جمله ابومصطفی از فلسطین، امجد البازری از یمن، محمد اسلام از اردن و عبدالرزاق الکریم از سومالی شرکت کردند.
🔹جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ و وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور در این برنامه با اشاره به نقش عرفا در گسترش اسلام در #شبه_قاره هند به ویژه در کشور امروزی #پاکستان گفت: «فراز و نشیب دنیا مؤمنان و اولیای خدا را فریب نمیدهد.»
🔹وی افزود: «عشق به دنیا در سینههای مؤمنان و اولیای خدا مرده است. آنان دنیای مادی خود را ویران میکنند آنگاه بر این ویرانهها خانه ابدی خود را میسازند. دنیای گذرا را میفروشند و جهان باقی و پایدار را میخرند.»
🔹قبل از آغاز این مراسم جعفر روناس با وزیر اوقاف و امور مذهبی ایالت پنجاب و دیگر نمایندگان کشورهای اسلامی دیدار و بر اهمیت همبستگی، اتحاد و تقریب مذاهب مختلف اسلامی و ضرورت ارتباط متقابل شخصیتهای مذاهب مختلف تأکید کرد.
✍️ ملاحظه: «عُرس» نوعی مراسم آیینی است که در سراسر شبه قاره است در طول سال برگزار میشود. مراسم آیینی #عرس تنها ویژه کشورهای شبه قاره نیست بلکه در بعضی کشورهای آسیای میانه وحوزه بالکان نیز مرسوم است.
🔸مراسم عرس شامل عبادت و قرائت و ختم قرآن و خواندن ادعیه و اوراد و #قوالی کردن و گاه #سماع و سرانجام غریبان (فقیران) را اطعام کردن است. این مراسم از یک روز تا سه روز و شاید بیشتر به طول میانجامد. مقابر بزرگان که هرکدام از آنها محل زیارت گروهی از معتقدان و پیروان آنها است، هرساله درمواقع معین میزبان مجالس باشکوه عرس است. لفظ عرس برای آن به کار برده میشود که مردم شادی و غم را به هم میآمیزند.
🔸هدف اصلی از این مراسم تجدید تعالیم دینی و تجلیل از خدمات آن بزرگان و زنده نگه داشتن مکتب و مشرب آنها است. در هنگام برگزاری مراسم عرس پیران، پیروان پیر یا شیخ نذر و نیاز بسیاری میکنند.
🔸برای آگاهی بیشتر پیرامون این مراسم، این لینک را دنبال کنید.
@dolatedin
⭕️ آیت الله محمد تقی مدرسی: انکار اصل انتخابات از سوی هیچکس جایز نیست
🔹 ابنا24: آیت الله #محمد_تقی_مدرسی در سخنانی بر اهمیت انتخابات تاکید کرد و افزود: علیرغم نکات منفی موجود در اجرای #انتخابات اخیر، اما نفس برگزاری چنین رویدادی در کشوری که مدتهای طولانی از حکومتهای استبدادی رنج میبرده است، اتفاقی بزرگ است.
🔹در این سخنرانی هفتگی که از شبکههای تلویزیونی نیز پخش گردید، وی گفت: «با وجود احتمال دستکاری در برخی جوانب انتخابات، این انتخابات با مشارکت مردم و انتخاب افرادی که به نظرشان صلاحیت رهبری دوره زمانی پیش رو را در #عراق دارند برگزار شده است. لذا انکار اصل انتخابات از سوی هیچکس جایز نیست. انتخابات نعمتی است که اکثر کشورها در اطراف عراق از آن بیبهرهاند.»
🔹آیت الله مدرسی همچنین در توصیه به افراد پیروز در انتخابات افزود: «افراد پیروز در کسب اعتماد مردم باید نسبت به مسئولیتهای خود در قبال مردم عراق مسئولیتپذیر باشند و به کرسیهای کسبشده در انتخابات نباید به عنوان فرصتی برای استفاده از امکانات و جایگاهش نگرسیت، بلکه باید به چشم یک امتحان و مسئولیت بزر گ در برابر رأیهای شرکتکنندگان در انتخابات به آن نگاه کرد.
@dolatedin
⭕️ آیت الله سیستانی با کودک مبتلا به سرطان که آرزوی دیدار با ایشان را داشت دیدار کرد.
🔹العالم: امروز آیت الله #سیستانی با تعدادی از کودکان مبتلا به سرطان از جمله جنات عماد عبدالوهاب در دفتر خود در #نجف اشرف دیدار کرد. این کودک مبتلا به سرطان در کلیپی که در فضای مجازی منتشر شده بود درخواست کرده بود که با آیت الله سیستانی دیدار کند.
🔹در این دیدار که پزشکان معالج کودکان نیز حضور داشتند آیت الله سیستانی ضمن اطلاع از آخرین وضعیت سلامتی این کودکان دقائقی با آنها به صحبت پرداخت.
@dolatedin
⭕️ نظرسنجی: آمریکا سال به سال سکولارتر میشود
🔹رلیجن نیوز: تنها چند روز دیگر به کریسمس باقی مانده است و اکثر آمریکاییها تولد عیسی را جشن خواهند گرفت. اما یک نظرسنجی جدید از Pew نشان میدهد که سهم بزرگسالان آمریکایی که خود را #مسیحی می دانند در حال کاهش است. تنها 63 درصد از آمریکاییها امسال خود را مسیحی میدانند که نسبت به 75 درصد 10 سال پیش کاهش محسوسی دارد.
🔹کاهش تعداد آمریکاییهایی که میگویند مسیحی هستند، با تعداد فزایندهای از افرادی که خود را #ملحد، #آگنوستیک یا #بیایمان میخوانند، جبران میشود. این آمریکاییهای #بیدین، 29 درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل میدهند که این رقم در سال 2011، 19 درصد بود.
🔹محققان Pew نتیجه گرفتند: «تغییرات سکولاریزهای که تاکنون در جامعه #آمریکا در قرن بیست و یکم مشهود بوده است، هیچ نشانهای از کندی را نشان نمیدهد». سهم افراد غیر مذهبی نسبت به پنج سال قبل 6 درصد و نسبت به یک دهه قبل 10 درصد بیشتر است.
🔹اگرچه مسیحیان هنوز اکثریت غالب هستند، اما افول آنها شاید به بهترین وجه در دو سؤال از نظرسنجی منعکس شود: تعداد دفعات عبادت و دعا و اهمیت دین در زندگی آنها. تنها 45 درصد از بزرگسالان ایالات متحده گفتند که به صورت روزانه دعا میکنند (ادر مقایسه با 58 درصد در نظرسنجی مشابه در سال 2007). و تعداد آمریکاییهایی که میگویند دین در زندگیشان «بسیار مهم» است نیز در حال کاهش است: 41 درصد از آمریکاییها مذهب را «بسیار مهم» در زندگیشان میدانند، در مقایسه با 56 درصد در سال 2007.
🔹#پروتستان ها بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادهاند؛ 4 درصد نسبت به پنج سال قبل و 10 درصد نسبت به یک دهه قبل کاهش داشتهاند، در حالی که پروتستانهای انجیلی و غیرانجیلی به طور کلی به 40 درصد از بزرگسالان ایالات متحده کاهش یافته است. #کاتولیک ها نسبتاً ثابت و برابر با 21 درصد بودند.
🔹دیوید کمبل، استاد دموکراسی آمریکایی در دانشگاه نوتردام که درباره #سکولاریزاسیون آمریکا تالیفاتی داشته است، گفت: این حداقل تا حدی واکنشی به محیط سیاسی است. بسیاری از افرادی که از مذهب رویگردان میشوند، این کار را انجام میدهند، زیرا به دین بهعنوان بیان #محافظهکاری سیاسی یا جناحی از حزب #جمهوریخواه فکر میکنند. این به ویژه در مورد سفیدپوستان آمریکایی صادق است. هر چه مذهب بیشتر در یک دیدگاه سیاسی پیچیده شود، افراد بیشتری که آن دیدگاه سیاسی را ندارند میگویند: "این برای من نیست."
🔹افزایش مشابهی در تعداد آمریکاییهایی که به ادیان دیگر پایبند بودند وجود نداشت. در مجموع 6 درصد از آمریکاییها با مذاهب غیر مسیحی خود را میشناسند، از جمله 1 درصد که خود را یهودی، 1 درصد مسلمان، 1 درصد بودایی، 1 درصد هندو و 2 درصد با طیف گستردهای از ادیان دیگر.
🔹اما به طور قابلتوجهی، تعداد ملحدان و آگنوستیکها در این نظرسنجی تقریباً در دهه گذشته دو برابر شده و به ترتیب به 4 و 5 درصد رسیده است که از 2 و 3 درصد در سال 2011 افزایش یافته است.
🔹برخی از محققان میگویند گرچه این دو برابر شدن یک تغییر بزرگ عددی نیست، اما به لحاظ فرهنگی اهمیت دارد.
🔹رایان برگ، استادیار علوم سیاسی در دانشگاه ایلینوی شرقی و نویسنده کتابی در مورد «هیچها» یا غیرمذهبیها، میگوید کاهش #مسیحیت پروتستان از 52 درصد در سال 2007 به 40 درصد در ۲۰۲۱ بسیار قابل توجه است. برگ گفت: «این نشان میدهد که آمریکا بسیار متفاوت خواهد بود. به تاریخ آمریکا فکر کنید. افزایش آمریکاییهایی که میگویند دین مهم نیست، به معنای یک تغییر بزرگ در نحوه تفکر ما درباره خودمان است.»
@dolatedin
💢ماکتهای کره زمین حاوی نام اسرائیل در یمن معدوم شد
🔹المسیرة: اداره گمرک #صنعا شمار زیادی ماکت کره زمین را که در آنها نام #اسرائیل درج شده بود، معدوم کرد.
🔹اداره گمرک و نظارت صنعا از معدومشدن تعدادی ماکت کره زمین که بر روی آنها نام اسرائیل نوشته شده بود، خبر داد.
🔹«خالد علی احمد السروری» مدیرکل گمرک و نظارت صنعا در این باره گفت: این تعداد ماکت کره زمین در نیمه ماه اکتبر گذشته از بندر «#عدن» رسیده و در مرکز عفار برداع ضبط شده است.
🔹وی افزود: معدوم کردن این محموله از اقدامات بدیهی است که با جامعه، ارزشها و دین ما تطابق دارد.
🔹السروری اظهار کرد: رژیم صهیونیستی هر چقدر هم که تلاش کند تا دنیا را فریب دهد و خود را به عنوان یک «کشور» در نقشه جهان معرفی کند، این تلاشها بیفایده خواهد بود.
🔹وی تأکید کرد: اسرائیل یک رژیم غاصب است که با همدستی آمریکا، سرزمین فلسطین را اشغال کرده است.
🔹مدیرکل گمرک و نظارت صنعا همچنین از معدوم کردن تعدادی کفش زنانه که نام تجاری و کشور سازنده آن به زبان عبری نوشته شده بود، خبر داد.
🔹السروری در پایان از هوشیاری مأموران اداره گمرک صنعا در کنترل و ضبط اینگونه محمولهها قدردانی کرد. (ترجمه ایکنا)
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
💢ماکتهای کره زمین حاوی نام اسرائیل در یمن معدوم شد 🔹المسیرة: اداره گمرک #صنعا شمار زیادی ماکت کر
💢 ماکتهای کره زمین حاوی نام اسرائیل در یمن معدوم شد
🔸ملاحظه: این نخستین مرتبه نیست که چنین اتفاقی در یمن روی میدهد و پیش از این هم چندین بار وسایل کمک آموزشی از قبیل نقشههای جغرافیایی و کتابهایی که در آن از نام جعلی اسرائیل استفاده شده بود به یمن ارسال شده بود که توسط مسئولان دولت صنعا ضبط و از توزیع آنها در فضاهای آموزشی جلوگیری به عمل آمده بود.
🔸مقامات آموزشی دولت هادی تاکنون واکنشی نسبت به ورود چنین اقلامی به محیطهای آموزشی مناطق تحت سیطره خود نداشتهاند ولی با توجه به اینکه این محصولات برای همه مناطق یمن اعم از مناطق تحت کنترل دولت صنعا و مناطق تحت کنترل ائتلاف عربی ارسال میشود، به احتمال زیاد مقامات نظام آموزشی دولت هادی مخالفتی با استفاده از این تجهیزات کمک آموزشی در مدارس مناطق جنوبی یمن ندارند.
🔸برای درک بهتر اهمیت این تصمیم ارزشمند انصار الله و پیام نمادین آن به دیگر کشورهای عربی، گزارش تازه منتشرشده زیر با عنوان «تغییر محتوای درسی کشورهای عربی به نفع اسرائیل» تقدیم میشود.
@dolatedin
💢تغییر محتوای درسی کشورهای عربی به نفع اسرائیل
🔴 بخش اول
🔹الجزیرة: یک گروه فشار در #آمریکا که بر روند تغییر برنامههای درسی کشورهای عربی به نفع #اسرائیل نظارت میکند، خواستار آموزش #هولوکاست و اصلاح نقشهها در کتب درسی این کشورها شد.
🔹«سازمان دفاع از اسرائیل» در ایالات متحده در گزارشی مبسوط بیان کرد که موفقیتهایی را در تغییر برنامههای آموزشی در تعدادی از کشورهای عربی با حذف انتقاد از یهودیان و اسرائیل از کتابهای درسی مدارس کشورهای عربی مشاهده کرده است.
🔹این سازمان خواستار ادامه فشار بر این کشورها شد تا دولت عبری در نقشههای عربی گنجانده شده و به دانشآموزان به طور مناسب روند صلح بین اعراب و اسرائیل آموزش داده شود و آنها را با هولوکاست آشنا کند.
🔹شایان ذکر است که تعدادی از سازمانهای آمریکایی و یهودی – که معمولاً مدافعان بیشتر سیاستهای اسرائیل در خاورمیانه هستند – تلاش گستردهای را برای تغییر و اصلاح مواد آموزشی در مدارس عربی از مهد کودک تا دانشگاه انجام دادهاند.
🔹این سازمان اظهار امیدواری کرد اصلاحات آموزشی در خاورمیانه به پیشرفت مداوم در مقابله با افراطگرایی منجر شود و در این باره به گزارشی که اخیراً با همکاری «مؤسسه تونی بلر برای تغییرات جهانی» تهیه شده است، استناد میکند. این گزارش ۴۵ صفحهای با عنوان «آموزش صلح و مدارا در جهان عرب دو دهه پس از ۱۱ سپتامبر» منتشر شده است.
🔹این سازمان، گزارش مذکور را به عنوان یک مطالعه مشترک پیشگام توصیف کرد که اصلاحات آموزشی در منطقه را پس از ۱۱ سپتامبر با تمرکز ویژه بر کتابهای درسی منتشر شده در جهان عرب مطالعه کرده و تأثیر آن را بر تهدید مستمر ناشی از افراطگرایان بررسی میکند.
🔹این انجمن در پاییز ۲۰۲۰ از دولت #مراکش به دلیل افزودن چندین صفحه به کتاب مطالعات اجتماعی دانشآموزان کلاس ششم که در آن به جامعه یهودی و سهم آن در میراث مراکش اشاره میکند، قدردانی کرد.
🔹این گزارش همچنین از تصویری در کتاب درسی دانشآموزان مراکش که محمد ششم پادشاه این کشور را در حال بازدید از «خانه خاطره یهودیان» در شهر صویره نشان میدهد، تمجید کرد.
🔹این گزارش تلاش مستمر برای تغییر برنامههای درسی در مصر را ستایش میکند و از فرآیندهای توسعه در کتابهای این کشور از سال ۲۰۱۵ چه در آموزش عمومی و چه در برنامههای درسی #الازهر ستایش میکند. این گزارش آنچه را که – به عنوان مثال – در برنامه درسی دبیرستان #مصر در مورد ضرورت پذیرش دیگران نوشته شده بود تحسین میکند.
🔹این انجمن حذف آیات جهاد از برخی کتابهای درسی کشورهای عربی را ستود و گفت اکثر برنامههای درسی گامهایی در جهت اصلاح نحوه آموزش مفهوم #جهاد برای کاهش احتمال جذب تروریستها برداشتهاند. این گزارش از پادشاه #عربستان سعودی که اخیراً دعوت به جهاد را از کتب درسی این کشور حذف کرده است قدردانی کرد.
🔹در این گزارش آمده است که نشانه مثبتی در #امارات درکتاب درسی «آموزش اخلاق» کلاس دهم وجود دارد که وجود معابد هندو و سیک در این کشور را به عنوان نشانهای از تنوع دینی در این کشور ذکر میکند.
🔹این انجمن همچنین به شواهدی مبنی بر موفقیت تلاشها برای تغییر برنامههای درسی مدارس اشاره کرد، مانند آنچه در کتابهای درسی کلاس نهم مطالعات اسلامی در امارات آمده است که اسلام تقویت پیوندهای محبت را با یهودیان و مسیحیان به عنوان مردمان اهل کتاب واجب میداند.
🔹این گزارش همزمان از آنچه در کتابهای آموزشی #الجزایر آمده است که استعمار اروپایی را امری خطرناک و خونین میشمرد، انتقاد میکند و از روایت کتابهای اماراتی از قتل عامهای عثمانی علیه اعراب ابراز خشنودی میکند.
🔹این گزارش ضمن تمجید از کشورهای دیگر مانند #بحرین و #اردن معتقد است کتب درسی این کشورها همچنان به تغییراتی نیاز دارد.
@dolatedin
💢تغییر محتوای درسی کشورهای عربی به نفع اسرائیل
🔴 بخش دوم
🔹الجزیرة:این سازمان که از نزدیک با نهادهای نظارتی مشابه برای حمایت از اسرائیل همکاری میکند گفت که با وجود تلاشهایش در همه کشورهای عربی، به طور خاص به برنامههای آموزشی مصر به دلیل تأثیر آن و تعداد بالای جمعیت آن توجه ویژهای دارد.
🔹با این حال، نویسنده گزارش برخی از مطالبی را که از آنها راضی نیست معرفی میکند و میگوید برای گسترش صلح و مدارا این مطالب باید از کتب درسی حذف شوند.
🔹وی به طور خاص از کتاب معارف اسلامی کلاس پنجم ابتدایی مصر نام میبرد که در آن به خیانت یهودیان اشاره شده است و اینکه پس از خیانت یهودیان به خدا و رسولش، عهد و پیمان با آنها معنی ندارد. به گفته انجمن، این گزارش همچنین از متنی درسی در دوره دبیرستان انتقاد میکند که یهودیان را تهدیدی برای دولت اسلامی در آغاز اسلام میداند.
🔹بخشی از گزارش این سازمان با هدف فشار بر الازهر است و تناقضات بسیاری را از الازهر فهرست میکند؛ از جمله جایی که میگوید اسلام اجازه دادوستد با اهل کتاب را میدهد، اما الازهر وقتی در درسهای خود خیانت را توصیف میکند میگوید خیانت در میان یهودیان یک چیز عادی است.
🔹این گزارش همچنین از الازهر انتقاد میکند که گفته است آثار باستانی در اورشلیم فقط اسلامی و مسیحی است و اشارهای به وجود آثار باستانی یهودی ندارد. این گزارش از کتابهای تاریخ معاصر مصر انتقاد میکند، زیرا در درگیری اعراب و اسرائیل دیدگاه دو طرف را به طور مساوی ذکر نکردهاند.
🔹این گزارش با ابراز تاسف از کتابهای آموزشی مربوط به فلسطینیها میگوید: «متاسفانه، تشکیلات خودگردان #فلسطین به انتشار کتابهایی ادامه میدهد که تأکید بسیار زیادی بر ایده جهاد و شهادت دارد.»
🔹مثلا دانشآموزان کلاس نهم در بخشی از کتب درسی خود با این عنوان که در ورای نبرد با کافران، حکمتی وجود دارد میآموزند که خداوند قادر است دشمنان را نابود کند و به مومنان دستور داده است که با آنها بجنگند.
🔹این گزارش از مطالب کتاب درسی #کویت که میگوید #فرقه_احمدیه مصرف الکل، گوشت خوک و مواد مخدر غیرقانونی را مجاز میداند انتقاد میکند.
🔹اگرچه این گزارش برنامههای درسی #قطر را به دلیل ترویج گفتوگوی میان تمدنها ستایش میکند، اما از کسانی که مسئول تجلیل از آثار روژه گارودی متفکر فقید فرانسوی هستند، انتقاد میکند و او را منکر بدنام هولوکاست توصیف کرد.
🔹این سازمان که حتی خطبههای نماز جمعه در جهان اسلام را رصد میکند، توصیههای زیادی را برای دستور کار تغییرات آینده در برنامههای درسی عربی مد نظر دارد؛ از جمله اهدافی مانند حذف آن بخش از دروس مدرسه که غرب را به تهاجم فکری متهم میکند و گسترش دروسی که گفتگو و همکاری بین تمدنها را آموزش میدهد.
🔹برجستهترین توصیههای گزارش مشترک دو سازمان مرتبط با اسرائیل این است که این سازمان به طور ویژه خواستار گنجاندن اسرائیل در نقشههای جغرافیایی و آموزش درباره روند صلح اعراب و اسرائیل است.
🔹این سازمان همچنین خواستار بازنگری محتوای کتابهایی است که اسرائیل را شیطان جلوه میدهد. گنجاندن آموزش درست هولوکاست از دیگر مطالبات این گزارش است.
@dolatedin
💢 افتتاح فناوری لمس مجازی حجر الاسود در عربستان
🔹بی بی سی عربی: افتتاح طرح لمس مجازی حجر الاسود توسط عبدالرحمن بن عبدالعزیز #السدیس، رئیس کل امور #مسجد_الحرام و #مسجد_النبی (ص)، جنجال گستردهای را در شبکههای اجتماعی در #عربستان سعودی و تعدادی از کشورهای عربی به راه انداخت.
🔹این ابتکار توسط آژانس امور نمایشگاهها و موزهها به نمایندگی از اداره کل نمایشگاههای دیجیتال و با همکاری موسسه تحقیقات حج و عمره خادم الحرمین در دانشگاه ام القری راهاندازی شد.
🔹هدف این ابتکار استفاده از واقعیت مجازی (VR) و تجربیات دیجیتالی است که واقعیت را شبیهسازی میکنند.
🔹السدیس بر اهمیت ایجاد یک محیط شبیهسازیشده مجازی، برای شبیهسازی بیشترین تعداد ممکن از حواس بینایی، شنوایی، لامسه و حتی بویایی تاکید کرد تا کاربران به تمام احساسات مربوط به زیارت حرمین شریفین دست یابند.
🔹طرح بازدید مجازی حجر الأسود دیدگاههای موافق و مخالف مختلفی را در میان کاربران شبکههای اجتماعی در جهان عرب به همراه داشته است.
🔹برخی معتقد بودند که این ایده به بسیاری از کسانی که قادر به بازدید از حجر الاسود نیستند اجازه میدهد تا به صورت مجازی به آن نگاه کنند و توضیح دادند که هدف از این فناوری آموزشی، توریستی، آشنایی مسلمانان با اماکن مقدس و شکل ظاهری کعبه و حجر الاسود، از نزدیک است و هرگز به عنوان جایگزینی برای #حج و #عمره مطرح نشده است.
🔹برخی از کاربران نیز گرچه از این ایده استقبال کردند، اما از استفاده نادرست آن ابراز نگرانی کردند.
🔹از سوی دیگر بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی این ابتکار را رد کردند و آن را گامی به سوی یک زیارت از راه دور دانستند.
🔹برخی دیگر نیز از علما خواستند تا برای جلوگیری از آنچه که آنها «دستکاری در دین» میخوانند، وارد عمل شوند.
🔹با شیوع ویروس کرونا، در موسم حج امسال، عربستان سعودی تنها به تعداد بسیار محدودی از ملیتهای مختلف که در داخل این کشور هستند اجازه انجام حج واجب را داد و مجموعهای از اقدامات پیشگیرانه را در این راستا انجام داد.
🔹مرکز ملی پیشگیری و کنترل بیماری عربستان سعودی پروتکلهای بهداشتی همچون ممنوعیت دست زدن به #کعبه و حجر الاسود، پوشیدن ماسک و استفاده از سجادههای شخصی را برای پیشگیری از بیماری کووید-19، صادر کرده است.
@dolatedin
⭕️ امام جمعه نجف: اگر کنسرتهای فساد دوباره برگزار شوند، شهرک سندباد باقی نخواهد ماند
🔹بغداد نیوز: حجت الاسلام و المسلمین سید صدرالدین #قپانچی، #امام_جمعه #نجف، در خطبه سیاسی #نماز_جمعه ۲۶ آذرماه ضمن پرداختن به موضوع برپایی جشنوارههای اخیر در #عراق اعلام کرد که این جنگ، اخلاقیات مردم عراق را هدف گرفته است و در صورتی که برگزارکنندگان آن برگزاری برنامههای فسادانگیز را متوقف نکنند، مردم متعهد عراق و علما آمادگی مبارزه تا پای جان در برابر آنها را خواهند داشت.
🔹وی افزود: «ما آمادگی داریم با این جنگ مقابله کنیم و به میدان برویم و اگر در شهرک سندباد دوباره چنین جشنوارههایی برپا شود، این شهرک باقی نمیماند و اعلام میکنیم که اگر به دین ما و اهل بیت پیامبر (ص) تعرضی صورت گیرد، زنده نخواهیم ماند».
🔹حجت الاسلام قپانچی دولت عراق را مسئول جلوگیری از برپایی این جشنوارهها دانست و از موکبها، طوایف و جوانان و زنانی که برای جلوگیری از برپایی آنها ایستادگی کردند، تشکر کرد.
🔹ایشان همچنین با توجه به نزدیک بودن ایام جشنهای سال نوی میلادی به مسئولین دولتی شهر نجف هشدار دادند که نسبت به حفظ حرمت این شهر کوتاهی نکرده و مانع برگزاری جشنهای دور از شأن شهر امیرالمؤمنین شوند.
✍️ ملاحظه: #جشنواره_سندباد در منطقهای به همین نام در بغداد برگزار شده و نکته برجسته آن دعوت از خوانندههای مطرح جهان عرب و اجرای کنسرتهای #خوانندگی و #موسیقی است.
🔸برگزارکنندگان این جشنواره هدف از برپایی آن را ارائه تصویری جدید از عراق به عنوان کشوری که در آن فرهنگهای متعدد وجود دارد اعلام کردهاند.
این در حالی است که برگزاری این مراسمات با برنامههایی همراه بوده است که از ابتدای سقوط رژیم صدام بیسابقه بوده است؛ همچون دعوت از خوانندگان مطرح زن جهان عرب به همراه گروههای رقاصههای زن که خوانندگان را همراهی میکردند.
🔸در نهایت همزمانی این جشنواره با ایام فاطمیه موجب ایجاد اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف عراق گردید که در آن مردم، عشایر و روحانیون محلی در بغداد خواهان تعطیل شدن این مراسمات شدند. در پی این اعتراضات، مسئولین برگزاری اقدام به تعویق کنسرتهای این جشنواره کردند.
🔸پیش از این نیز جشنواره بابل در استان بابل برای نخستین بار بعد از سقوط رژیم صدام با حضور خوانندگان مطرح زن جهان عرب برگزار شده بود که آن نیز با اعتراضات گسترده مردم استان بابل همراه شد.
🔸شاید بتوان برگزاری فشرده و یکی پس از دیگری چنین جشنوارههایی را در آخرین روزهای نخستوزیری کاظمی، تلاشی برای تغییر ذائقه جوانان عراقی و ایجاد مطالبهای جدید در بین آنها دانست. مطالبهای که در تضاد با هنجارهای گذشته عراق در سایه حاکمیت احزاب اسلامی میباشد و میتواند چالشهای جدیدی را برای منتخبان انتخابات اخیر که تفاوت چندانی با دورههای قبل ندارند، ایجاد کند.
🔸تغییری که یکی از اهداف تظاهراتهای تشرین بود و از طریق انتخابات زودهنگام حاصل نشد، اکنون و در پایان عمر دولت کاظمی از طریق #تابوشکنی های فرهنگی دستگاههای دولتی در حال پیگیری میباشد.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 دادگاه عالی یونان مجوز ذبح شرعی را لغو کرد و خواستار راهحل جایگزین شد
⭕️ ممنوعیت ذبح اسلامی در بلژیک؛ مسلمانان به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت میکنند!
🔹دیلی صباح: دو سازمان اسلامی #بلژیک اعلام کردند نسبت به قانون ممنوعیت #ذبح اسلامی در این کشور به دادگاه #حقوق_بشر #اروپا شکایت خواهند کرد.
🔹شورای اجرایی مسلمانان بلژیک و شورای هماهنگی موسسات اسلامی بلژیک با انتشار بیانیه مطبوعاتی اعلام کردند: “ممنوعیت اعمال شده توسط دولت فلاندری و والون بر ذبح شرعی را در دادگاه حقوق بشر اروپا در استراسبورگ به چالش خواهند کشید.”
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
🔻 پس از «اخوان» و «السروریه»... هشدار واعظان سعودی نسبت به «جماعة التبلیغ»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 «ای بیشرم، از خدا نمیترسی؟»؛ انتقاد عالم برجسته هند از عبداللطیف آل الشیخ
💢 «ای بیشرم، از خدا نمیترسی؟»؛ انتقاد عالم برجسته هند از عبداللطیف آل الشیخ
🔹وطن: شیخ #سلمان_ندوی، عالم برجسته #شبه_قاره #هند نسبت به اعلام ممنوعیت فعالیت جماعت تبلیغ از سوی عبداللطیف آل الشیخ، وزیر #الشؤون_الإسلامية عربستان، واکنش شدید اللحنی ابراز داشت.
🔹سخنرانی تند شیخ ندوی علیه #عبداللطیف_آل_الشیخ و محمد بن سلمان پس از تصمیم مقامات سعودی مبنی بر ممنوعیت شاخهای از «#جماعت_تبلیغ» معروف به «#الاحباب» در این کشور صورت گرفت.
🔹شیخ سلمان ندوی در خطبههای نماز جمعه گفت: «چه بسیار جنایات و چه بسیار شگفتیها که توسط دولت عربستان صورت گرفته است.»
🔹وی ادامه داد: «وقتی بیانیه وزیر الشؤون الاسلامیة #عربستان سعودی دکتر عبداللطیف آل الشیخ مبنی بر اختصاص خطبههای نماز جمعه به انحراف و خطر جریان جماعت تبلیغ را خواندم، تعجب کردم».
🔹وی در حملهای تند به وزیر سعودی افزود: «دکتر عبداللطیف، شما در کنار این حاکمان جنایتکار ایستادهاید، آیا نمیدانی که آنها فاسق هستند، آیا نمیدانی که رفتار آنها در فرانسه و انگلیس در هتلها و ویلاها و قصرها مانند رفتار فاحشهها است؟ ای بی شرم! از خدا نمیترسی؟»
🔹وی ادامه داد: «آیا پایگاههای صهیونیستها در شبه جزیره عربستان را نمیشناسید؟ آیا نمیدانی در شبه جزیره عربستان به نام سرگرمی در مجالس فساد و فحشا و رقص چه میگذرد؟ آیا نمیدانی در معامله قرن چه میگذرد؟!»
🔹شیخ سلمان ندوی بیانیه آل الشیخ را یک بیانیه «جنایت آمیز» توصیف کرد و اشاره کرد که همه ائمه جمعه و مبلغان در سراسر شبه قاره هند به سخنرانی علیه این بیانیه و اقدامات عربستان سعودی پرداختهاند.
🔹دیگر رهبران ارشد #جماعة_التبلیغ و الدعوة در هند نیز پس از اعلام ممنوعیت فعالیت شاخه «الاحباب» در عربستان، خشم خود را ابراز کردند.
🔹سمرالدين قاسمي سخنگوی جماعت تبلیغ، از اعضای این جماعت به عنوان «بنیادگراهایی که مسلمانان منحرف را اصلاح کردند و به مثابه سنگری در برابر تروریسم جهانی ایستادند» دفاع کرد. وی توضیح داد: «ما هیچ گونه ارتباطی با تروریسم نداریم، در واقع ما در برابر #تروریسم مقاومت میکنیم، آن را محکوم و رد میکنیم و به اعضای خود اجازه نمیدهیم که علیه هیچ دین، جامعه و کشوری صحبت کنند.»
🔹همچنین محمد میان، عضو برجسته جماعت تبلیغ در پیامی ویدئویی از لندن گفت: «گروه ما در سراسر جهان فعالیت میکند و حتی در عربستان سعودی، مسلمانان را به راه رسول الله میخوانند.»
🔹ظفر سرشولا، فعال برجسته اسلامی، عربستان سعودی را نسبت به هرگونه اقدام نادرست برحذر داشت و از عربستان خواست تا این ممنوعیت را پس بگیرد، چرا که این اقدام، پیام نادرستی را برای مسلمانان سراسر جهان ارسال می کند.
🔹وی گفت: من از تصمیم عربستان شگفت زده شدم زیرا جماعت تبلیغ با رد شدید ایدئولوژی #جهادی پادزهر ایدههای #افراطی است. حتی #طالبان نیز علیه این گروه صحبت میکنند. توصیف آن به عنوان دروازه تروریسم غیرقابلباور و غیرقابلقبول است.»
🔹#دارالعلوم_دیوبند نیز در بیانیهای، متهم کردن این گروه به تروریسم، بدعتگذاری و شرک را یک اتهام ساختگی دانسته و خواستار تجدید نظر در این تصمیم و جلوگیری از هرگونه اقدام علیه این گروه شد.
@dolatedin
💢 ترکیه هنوز آماده رها کردن اخوان المسلمین نیست
🔹ارم: وب سایت آمریکایی المانیتور با اشاره به اینکه آنکارا اخوان المسلمین را ابزاری مهم برای چانه زنی سیاسی میداند، تاکید کرد ترکیه با وجود تمایل به بهبود روابط با مصر و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، هنوز آماده توقف همکاری با اخوان المسلمین نیست.
🔹این سایت در گزارشی اشاره کرد که کشورهای خلیج فارس، مصر و اسرائیل از آنکارا میخواهند که شور و شوق خود را نسبت به اخوانالمسلمین که به گفته آنها در کشورهایی مانند مصر، بحرین، امارات، عربستان سعودی، سوریه و روسیه به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده است، کاهش دهد.
🔹این وبسایت در گزارش خود خاطرنشان کرد که ترکیه پس از انقلابهای بهار عربی در سال 2011 به مرکزی برای اعضای تبعیدی اخوانالمسلمین تبدیل شد و امروز در حالی که میخواهد روابط خود را در منطقه بازسازی کند، حمایتش از اخوانالمسلمین یک مسئله اساسی است.
🔹این گزارش حاکی از آن است که از سال 2013، قطر و ترکیه به عنوان حامیان اصلی اخوانالمسلمین ظاهر شدهاند و برخلاف قطر که حمایتهای آن بیشتر مالی بوده، روابط آنکارا با اخوانالمسلمین پیچیده و چند لایه است و برای نمونه به گزارشهای اخیر مبنی بر درخواست اسرائیل از ترکیه برای بستن دفاتر حماس در استانبول اشاره میکند.
🔹این سایت به نقل از یک دیپلمات ارشد در آنکارا در پاسخ به احتمال قطع روابط با حماس گفت: این گزینه در مذاکره پیش روی ما نیست.
🔹این وب سایت میگوید: در ترکیه، اخوان از حمایت داخلی قوی برخوردار است. عملگرایی اردوغان به خوبی شناخته شده است، اما حمایت او در مورد مسائل اخوان در دو دهه گذشته تزلزل نکرده است.
🔹در این گزارش آمده است که گزینههای سیاست خارجی ترکیه در خاورمیانه رو به کاهش است و آنکارا میخواهد موقعیت منزوی خود را بشکند و معتقد است که نیاز اردوغان برای بهبود وجهه خود در داخل، او را مجبور به گفتگوی دوستانهتر با رقبای مختلف در شرق خاورمیانه کرده است.
🔹وی افزود: چانهزنی اخیر ترکیه بیسابقه است و شاید حمایت آن از اخوان در میان معدود مواردی باشد که هنوز پابرجا است... اما اگرچه ممکن است مایل باشد با محدود کردن برخی فعالیتهای اخوان المسلمین موافقت کند، اما با این حال، برای آنکارا قطع رابطه با اخوان المسلمین، زود و بسیار خطرناک است.
🔹این سایت معتقد است که با توجه به مشکلات اقتصادی و منطقهای ترکیه، انتظار افزایش حمایت از حماس غیرواقعی است، اما معتقد است که آنکارا هنوز آماده خداحافظی با حماس نیست.
🔹این وب سایت خاطرنشان کرد که دیدار اخیر اردوغان با ولیعهد ابوظبی، شیخ محمد بن زاید، حاکی از آمادگی ترکیه برای سازماندهی مجدد سیاستهای خود در منطقه است.
🔹وی ادامه داد: اما یک دیپلمات ارشد ترکیه تایید کرد که روابط خوب ترکیه با هر کشوری در خاورمیانه مانند یک قلعه شنی در ساحل است و موج بعدی آن را نابود خواهد کرد.
🔹وی افزود: «وابستگی قطر به ترکیه با بازگشت به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به سرعت در حال کاهش است. اکنون همه باید بدانند که تنها چیزی که برای ترکیه باقی مانده اخوان المسلمین است و مطمئنا اخوان المسلمین بهترین ابزار و متحد ترکیه در حال حاضر است.
@dolatedin
⭕ برای اولین بار احکام ارث و طلاق در پاکستان بر اساس فقه جعفری اجرا میشود
🔹حوزه: حجت الاسلام والمسلمین سید افتخار حسین نقوی از علمای برجسته #پاکستان در بیانیهای گفت: تصمیمات قضایی در مورد #طلاق و #ارث خانوادگی زنان #شیعه از این پس به جای #فقه #حنفی بر اساس فقه #جعفری اتخاذ خواهد شد.
🔹عضو سابق شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان افزود: به دلیل مجاهدت طولانی در مورد حقوق #شیعیان، موفقیت زیادی در مسائل حقوقی مربوط به میراث بیوه و طلاق زنان شیعه حاصل شده است.
🔹وی تاکید کرد: از این پس تصمیمات دادگاه در خصوص ارث و طلاق زنان شیعه در پرتو فقه جعفری اتخاذ خواهد شد.
🔹وی گفت: حقی که در قانون اساسی پاکستان در خصوص حقوق شخصی به مذهب شیعه داده شده است در این دو موضوع محقق شده است. پس از تصویب لایحهای از سوی مجلس ملی و سنا پاکستان برای اصلاح بندهای ۴ و ۷ قانون خانواده مسلمانان، رئیس جمهور نیز این دو لایحه را امضا کرد.
🔹لازم به ذکر است که شورای ایدئولوژی اسلامی پاکستان نهادی قانونی و رسمی است که بر تدوین و تصویب قوانین در مجالس این کشور مطابق با قرآن و سنت نظارت دارد.
🔹این شورا در سال ۱۹۶۲ تأسیس شد و اعضای آن حداقل ۸ نفر و حداکثر ۲۰ نفر از علمای مذاهب اسلامی میباشند.
@dolatedin
💢مسیحیان بعد از مسلمانان؛ قربانیان ملیگرایان هندو
🔹یورونیوز: حمله به مدارس و #کلیساهای مسیحیان #هند در آستانه کریسمس باعث نگرانی نسبت به تأمین امنیت مسیحیان این کشور شده است.
🔹در روزهای اخیر چند حمله به مراکز مسیحی در هند از سوی ملیگرایان افراطی رخ داده که جدیدترین آنها چند روز گذشته رخ داد، که در آن اعضای سازمانهای راست افراطی تلاش کردند تا به کلیسایی در منطقه روتک ایالت هاریانا وارد شوند اما پلیس جلوی آنها را گرفت. دلیل این برنامه برقرار بودن بحثهای مذهبی در این کلیسا توصیف شد.
🔹چند روز پیش از آن هم یک مدرسه وابسته به کلیسای کاتولیک در مرکز ایالت مادیا پرادش هدف حمله بیش از ۵۰۰ هندوی افراطی قرار گرفت. اگرچه مسئولان مدرسه از پلیس درخواست کمک کرده بودند، اما جمعیت خشمگین مسلح به میلههای فلزی و سنگ توانست مدرسه را تخریب کند.
🔹به نظر میرسد حملات بهویژه در ایالاتهایی که حزب حاکم بهاراتیا جاناتا(BJP) در آنها دست بالا را دارد، بیشتر روی داده است. دولت راستگرای هند به نخستوزیری #نارندرا_مودی در حمایت از فرهنگ و آیین هندو و تلاش برای به حاشیه راندن اقلیتها سابقه بدی دارد.
🔹گزارش مشترکی که اخیراً از سوی دو نهاد مذهبی و حامی حقوق مدنی هند منتشر شده حاکی از آن است که تنها در ۹ ماهه نخست سال جاری میلادی بیش از ۳۰۵ حمله علیه مسیحیان هند روی داده است. ایالت اوتارپرادش با ثبت ۶۶ مورد، رکورددار حملات قومی مذهبی علیه اقلیت مسیحی هند و ایالات چتیسگر و کارناتاکا در ردههای دوم و سوم با خشونت مواجه بودهاند.
🔹افزایش حملات به جامعه مسیحیان هند زمانی برای اقلیت کاتولیک این کشور نگرانکنندهتر میشود که این روند در چارچوب سیاست حزب حاکم بررسی شود؛ در سالهای گذشته نارندرا مودی و همقطارانش تلاشهای گستردهای را برای تقویت هژمونی فرهنگ هندو و بهویژه علیه مسلمانان پیش برده بودند. مقامهای کلیسای کاتولیک هند از این واهمه دارند که قربانی بعدی «هندوسازی»، پس از مسلمانان، مسیحیان باشند.
🔹مسیحیان هند حدود ۲۸ میلیون هستند و دین مسیحیت بعد از هندو و اسلام سومین دین است.
@dolatedin