بودنها را قدر بدانیم
باد و باران و سرمای آخر سال خیابانهای شهر را خلوت کرده و اندک مردم در حال تردد پیچیده در لباسهای گرمشان، سر درگریبان فرو بردهاند و به سرعت به سمت مقصدشان درگذرند.
در بین این تکاپوی تحمیلی، پیرمردی با قد متوسط و پیراهن سفید بر تن نظرم را به خود جلب کرد. سر به زیر افکنده بود، با شانههایی که از فرط سرما بالا رفته و در خود جمع شده بودند؛ اما با آرامش از کنار خیابان رد میشد. باران بر موهای کمابیش سفید و کمپشت مرد میزد و باد در پیراهنش میپیچید و جثه لاغر و نحیفش را هرچه بیشتر به نمایش میگذاشت.
پوست انگشتان باریکش بر اثر سرما بیشتر چروک شده بود، صورتش به سفیدی میزد. آرام نفس میکشید شاید تا سرمای کمتری به ریههایش بفرستد.
و من هنوز به این میاندیشم که چرا وقتی از خانه بیرون میآمد کسی دلنگران سرماخوردنش، لباس گرم همراهش نکرده است.
✍روزنوشت
#عید
#همدلی
@donyaayeman
کودک کار
سورژهی امروز فیلمبردار خوش ذوق مزون، دخترک پنج سالهی نازی بود که با چشمهای درشت عسلی و موهای خرمایی به عروسکی زنده میماند.
آرام گوش به دهان مدیر هنری داده بود و حرکاتی را که به او دیکته میشد تکرار میکرد.
یکبار دست بر موهای سشوار کشیدهی بلندش میکشید و تابشان میداد؛ بار دیگر با ناز راه میرفت و دامن پرچین پیراهن عروسکی مدل رومی خوشرنگی را که برتن داشت موج میداد. میچرخید وچشمک میزد، دست بر لبهای ماتیکی غنچه شدهاش میگذاشت و بوسه میفرستاد... دلبری میکرد بلکه آمار فروش بالا رود.
هر روز چند فرشتهی پاک مورد آزار از این دست قرار میگیرند تا کار ما مثلا آدم بزرگ ها راه بیفتد؟
✍روز نوشت
#کودک_کار
#آزار_روحی
#تغییر_ذایقه
@donyaayeman
رنج تراش!
در درمانگاه دندانپزشکی منتظر نوبتمان بودیم که با فریادهای بیوقفه و از ته دل پسرک، اضطراب را در چهرهی فرزندانم دیدم.
به طرف مطب قدم تند کردم؛ پسر چهار، پنج سالهای با موهای حالتدار نه چندان کوتاه و چشمان اشکآلود و صورتی که از فرط گریه خیس و سرخ شده بود وسط اتاق اسیر دستان مادر و چند خانم دیگر میلرزید و تمام سعیاش را میکرد دهانش را سفت بسته نگه دارد.
با آن جثهی کوچکش چنان فریاد میزد که ناخودآگاه تمام نگاهها به آن سو برگشته بود و زمزمهها دربارهاش به گوش میرسید.
به دقیقه نکشید بیرون آمدند مادر عصبانی از نیمه کاره ماندن ترمیم دندان کودکش، طفل را از خود میراند و پسر ترسان و بی پناه به لباس او چنگ میزد و التماسش میکرد. با چشمانی لرزان چشم به صورت مادر دوخته بود و چشمهی اشکش همچنان جاری بود.
گاه با التماس و گاه با تهدید میخواست مادر را مجاب کند که به خانه برگردند.
آرامتر که شدند به سمتشان رفتم؛ مادر و مادربزرگ و خالهاش حال با وعده و وعیدهای جورواجور میخواستند پسربچه را راضی کنند که به اتاق برگردد و اجازه دهد دکتر کارش را تمام کند ولی مرغ او یک پا داشت: «نه! درد داره نمیخوام!»
ما از کدام دستهایم؟ عافیتی به قیمت رنج را به جان میخریم؟
✍داستانک
#سلامتی
#جراحی_روح
#عافیت
#تحمل_درد
#جواهر
@donyaayeman
برکت دعا
یکی یکی شاخههای گلی را که مشتری انتخاب کرده بود دسته میکرد، دو شاخه رز قرمز و سه شاخه مریم...
برگهای تزیینی و شکوفههای ریز صورتی را لابهلای گلها گذاشت و دسته گل شیک و گرانقیمت را در کاغذ کشی سرمهای انتخابی آقا پیچید.
ترکیب قرمز و سفید گلها با سرمهای دورپیچ چشمنواز شده بود.
روبان سفید را دور ساقهی گلها پاپیون بست و انتهایش را ریش کرد و با لبهی قیچی فر داد.
به دستودلبازی و خوشذوقی معروف بود، حتی امروز که با دریافت برگهی احضاریه دادگاه غم عالم بر دلش آوار شده بود هم مشتریمدار و خوشرو مینمود.
دستهگل را روی پیشخوان مغازه قرار داد سپس با قیچی یک غنچهی رز قرمز چید و در جیب کت فراک آقا گذاشت و برایش خوشبختی آرزو کرد و شنید.
به سمت رزهای خوشرنگ و بو رفت شاخهی غنچهای قرمزی برداشت و بویید و روی کارت رویش نوشت: «بی "تو" سرخترین رز دنیا هم بیرنگ و بوست.»
✍#داستانک
@donyaayeman
میلادت خجسته باد مولای غریبم
نیمهی ماه شعبان، سالروز تنها جشن تولدیست که همواره غم در تار و پود شادیاش تنیده است.
سال به سال که میگذرد بر حجم غمش در دل منتظران میافزاید که آیا گذر عمرمان مجالی خواهد داد که در دولت حضرتش، شادمان میلاد ایشان باشیم یا نه؟
چشمها بیقرار دیدن روی چون قرص ماه آقایی است که قرار دلهاست و گوشها تشنهی شنیدن بانگ «أنا المهدی» از جوار کعبه...
اللّهم عجّل لولیک الفرج بحق زینب کبری(س)
✍دلنوشت
#نیمه_ی_شعبان
#میلاد_امام_زمان(عج)
#donyaayeman
دروغی به نام کرونا
یک سال بیشتر است که از آغاز بازی کرونا میگذرد. حال دیگر بیشتر مردم آن سختگیری و هراس اولیه را ندارند و حتی گهگاه به طنز از دوران سردرگمی اولیه یاد میکنند و شائبههای فریب بودن این بیماری فراگیرتر شده است.
بسیاری از مردم با تدابیر طب اسلامی و سنتی به راحتی بهبود یافتند و بسیاری دیگر از جمله اطبا و خانوادههای بیماران درگیر، با بالا بردن سیستم ایمنی خود اصلا بیمار نشدند. حتی همان سرماخوردگی سادهی هرساله هم به سراغشان نیامده است.
از سوی دیگر، ملاحظات سختگیرانهی سازمان جهانی بهداشت، از جمله ضد عفونی معابر و سطوح و سبزیجات، گرم کردن غذاها و نان، ضدعفونی مداوم دستها و استفاده از دستکش، ماسکهای فیلتردار و ساده و... که هر یک حربههایی برای کروناهراسی بودند؛ با آزمایشها و افشاگریهای پزشکان خیرخواه نقش بر آب شدند و اعتمادهای کورکورانه به بهداشت مدرن کمرنگ شد.
و قس علی هذا...
به خیال خامشان، سالهاست، در انجمنهای مخوف مخفیشان شطرنج دنیا را مدیریت میکنند و حال به نقطهای رسیدهاند که مهرههای اضافی باید حذف شوند... به نبرد نهایی بزرگان نزدیک میشویم.
کرونا یکی از دستاویزهای آنهاست که اهداف شومشان را بدون هزینه و ردپا تأمین میکند.
مردم یکییکی در اثر عوارضی میمیرند که هر ساله بارها تجربهشان میکردند.
رفتوآمدها محدود و حذف شدهاند و مردم منزوی و افسرده...
خرید، تفریح، آموزش و... با ترس و لرز همراه است یا به شیوههای نوین انجام میشود.
حرمها، زیارتگاهها، مساجد و مراسمات مذهبی، مخصوصاً، تحت تأثیر عناد صاحبان مناصب، به صورت گسترده تعطیل و شدیداً محدود شدهاند و زیر ذرهبین بدخواهان قرار دارند.
کسبوکار بسیاری از مردم کساد شده و گرانی هرچه بیشتر بر گردهشان فشار میآورد.
بدینسان تعداد زیادی از مردم جهان یا در اثر بیماری خیالی کرونا یا پیامدهای روانی و اجتماعی آن میمیرند و هدف حاصل میشود.
✍یادداشت
#کرونا_هراسی
#یهود
@donyaayeman