📌افزایش تهدیدات جهانی در آستانه انتخابات آمریکا
#تحلیل_فرنگی
🗞 آکسیوس در گزارشی کوتاه وضعیت جهان در آستانه انتخابات آمریکا را مورد توجه قرار داده و با اشاره به چند تهدید مهم و تاثیرگذار شرایط پیشروی رئیسجمهور بعدی ایالات متحده(فارغ از اینکه ترامپ باشد یا هریس) را دشوار پیشبینی کردهاست. تهدیدهای مذکور در این گزارش را برمیشماریم؛
۱. درحال حاضر، مقامات امنیت ملی و کارشناسان از تشدید اقدامات ضد ایالات متحده توسط چین، ایران، کره شمالی و روسیه اظهار نگرانی کردند البته، اتحاد رسمی به نظر بعید است و این چهار کشور همیشه همسو نیستند. اما استقرار پهپادهای ایرانی و اکنون نیروهای کره شمالی در روسیه تصویر واضحی از گسترش همکاری ها در این بلوک را نشان می دهد.
۲. ایالات متحده امیدوار است در هر دوطرف[اسرائیل و فلسطین] درگیری آتش بس را برقرار کنند، اما به احتمال زیاد جنگ ها پس از انتخابات ادامه خواهد یافت.
۳. احتمال اتحاد کره شمالی و روسیه به عنوان دو دشمن اصلی ایالات متحده که دارای سلاح هستهای هم میباشند و استفاده از ظریفت این اتحاد در جنگ با اوکراین.
۴. دو شریک کلیدی دیگر ایالات متحده نیز درتشدید یک حادثه بین المللی دخالت دارند. دولت کانادا روز سهشنبه مدعی شد آمیت شاه، وزیر امور داخله هند مجوز تلاشها برای ارعاب یا کشتن جداییطلبان سیک در خاک کانادا را صادر کرده است.
۵. گزارش شده که هکرهای چینی به نام "Salt Typhoon" از دسترسی خود به شبکه های مخابراتی ایالات متحده برای هدف قرار دادن رئیس جمهور سابق ترامپ، سناتور جی دی ونس و همکاران کامالا هریس، معاون رئیس جمهور استفاده کردند. عملیاتی که زنگ خطر بزرگی را برای اطلاعات ایالات متحده به صدا درآورده است.
۶. دیگر بحرانها شامل؛ سرکوب مداوم حملونقل بینالمللی توسط شورشیان حوثی در یمن، تسلط موثر هائیتی توسط گروههای جنایتکار، و خروج احتمالی مهاجران از ونزوئلا است.
🗂منبع: دنیای تحلیل
@donyayetahlil
📌پنج سوال از بزرگترین سوالات بی پاسخ انتخابات
#تحلیل_فرنگی
🗞آتلانتیک، اندیشکدهای آمریکایی که گرایشات سیاسی اش به حزب دمکرات متمایل است، در این گزارش به 5 سوال اصلی درخصوص انتخابات پیشروی ایالات متحده پرداختهاست.
۱.سوال اول؛ آیا در نهایت نظرسنجی ها درست خواهند بود؟ آتلانتیک برای پاسخ به این پرسش، به خطاهای نظرسنجی در انتخاباتهای 2016 و 20220 اشاره میکند و توضیح میدهد که نظرسنجیها توضیحات مختلفی برای توجیح خطای خود ارائه دادهاند در نتیجه امسال تلاش کردند تا جلوی یکی از مهمترین عوامل خطا را بگیرند، چگونه؟ با پرسیدن از افرادی که در سال ۲۰۲۰ به آنها رای دادند تا اطمینان حاصل شود که نظرسنجیها شامل حامیان کافی ترامپ در سال ۲۰۲۰ می شود. اما تحلیلگر آتلانتیک براین باوراست که این روش هم شامل خطایی مثل دورغگویی میشود در نتیجه پیشبینی میکند که؛« این موضوع این احتمال را مطرح میکند که نظرسنجیها این بار حمایت ترامپ را بیش از حد تخمین میزنند.»
۲. سوال دوم؛ آیا در نهایت شاهد شکاف جنسیتی جوانان خواهیم بود؟ آتلانتیک برای پاسخ به پرسش مقدمهای طرح میکند: «. از دهه ۱۹۸۰، مردان با احتمال کمی بیشتر به جمهوری خواهان و زنان برای رای دادن به دموکرات ها رای می دهند، اما این شکاف کوچک و پایدار باقی مانده است. در میان رای دهندگان جوان، اصلا چنین چیزی وجود نداشته است؛ جوانان بدون توجه به جنسیت به شدت دموکرات شده اند.»
۳. این اندیشکده حامی دمکراتها در خصوص رفتار انتخاباتی غیرسفیدپوستان هم اضافه کرد: «اول اینکه رای دهندگان رنگین پوست به طور قابل پیش بینی براساس هویت نژادی خود رای می دهند، و دوم اینکه با ادامه تبدیل شدن آمریکا به یک کشور با تنوع نژادی بیشتر، رای دهندگان به طور خودکار به نفع دموکرات ها تغییر جهت خواهند داد.»
۴. سوال سوم؛ آیا اقتصاد مهم است؟ پاسخ: « از نظر تاریخی، وضعیت اقتصاد پیش بینی کننده بسیار خوبی برای پیروزی چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری بوده است. تحلیلی که توسط دانشمندان علوم سیاسی جان سیدز، کریس تاوسانوویچ و لین واورک انجام شد، نشان داد که علی رغم تمام ناهنجاری های سال ۲۰۲۰ یک پاندمی، اعتراضات ملی، مدل هایی که هم در اصول اقتصادی و هم در احساسات مصرف کنندگان نقش داشتند، نتیجه و حاشیه انتخابات ریاست جمهوری آن سال را دقیق تر از نظرسنجی ها پیش بینی کردند.»
۵. تحلیلگر آتلانتیک وضعیت اقتصادی حال حاضر آمریکا وضعیت مطلوبی تصور میکند، هرچند از نظر مردم اینطور نباشد و این شرایط مطلوب اقتصادی را به نفع هریس میداند. و طبق نظرسنجیها هریس را برای پیشرفت اقتصادی مورد اعتمادتر از ترامپ میداند.
۶. سوال چهارم؛ آیا کمپین ها تفاوتی ایجاد میکنند؟ پاسخ: تحقیقات علوم سیاسی همواره و عقل سلیم نشان داده است که تحریک رای دهندگان بالقوه برای رای دادن، در واقع مشارکت را افزایش می دهد. براساس تخمین های دانشمندان علوم سیاسی، آلن گربر و دونالد گرین، تلاش برای دریافت پاسخ در ۱۰۰۰ در، حدود ۴۰ رای دهنده جدید ایجاد میکند و یک بانک تلفنی که به ۱۰۰۰ نفر می رسد، تقریبا ۲۸ رای دهنده جدید ایجاد می کند. باتوجه به اینکه رقابت ریاست جمهوری ۲۰۲۴ به خوبی می تواند با دهها هزار رای در چند ایالت کلیدی تعیین شود، این نوع اعداد می تواند برای تغییر نتیجه کافی باشد.
۷. سوال آخر؛ پس این بار چه کسی بازی زمینی بهتری دارد؟ پاسخ: « در مورد هر شاخص متعارف، پاسخ کاملا هریس است.» اختلاف در درآمد کمپینها یکی از مهمترین دلایل پیشی گرفتن کمپین هریس از ترامپ معرفی شدهاست.
۸. هرچند تحلیلگر آتلانتیک اشاره میکند که کمپین ترامپ با تاثیر بر رایهای خاکستری میخواهد این نقصان را جبران کند.
۹. تحلیلگر آتلانیک پس از ارائه پاسخ های اجمالی به پنج پرسش اصلی، تحلیل خود را اینطور جمعبندی میکند: « باتوجه به دو انتخابات گذشته، احتمال این وجود دارد که عدم حضور ترامپ در انتخابات تعیین کننده نباشد. اما در انتخاباتی که در آن تقریبا هر رای ایالتهای چرخشی ممکن است شمارش شود، قطعا به نفع او نیست.»
🗂منبع: دنیای تحلیل
@donyayetahlil
@donyayetahlil
انتخاب گرجیها میان استقلال و غربگرایی
یازدهمین دوره انتخابات پارلمانی گرجستان با واکنشهای مختلف داخلی و خارجی روبهرو شده است. برخی نهادهای اروپایی صحت نتایج این دوره از انتخابات پارلمانی گرجستان را تایید اما ابهاماتی بر آن وارد کرده است. علاوه براین نهادها، مخالفان داخلی نیز نتایج این انتخابات را به چالش کشیدهاند.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55349
🗂منبع : ایرنا
بینالملل
#گرجستان
#شورای_اروپا
#روسیه
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
تاثیر فناوری بر لجستیک دریایی خاورمیانه؛ تحولی نوین در زنجیره تأمین
لجستیک دریایی در خاورمیانه به عنوان یک عامل کلیدی در زنجیره تأمین جهانی، تحت تأثیر فناوریهای نوینی مانند اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی قرار دارد. این گزارش به تحلیل تأثیرات اقتصادی این فناوریها و نقش بنادر ایران در مواجهه با چالشها و فرصتهای جدید میپردازد.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55352
🗂منبع : اقتصادانلاین
تحولات_منطقه
#لجستیک_دریایی
#خاورمیانه
#فناوری
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
دیپلماسی ژله ای آنکارا و پکن با رویکرد منافع محور در بحران اوکراین
علی بمان اقبالی زارچ در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: آنکارا مدتهاست که به دنبال ایفای نقش رهبری در مذاکرات صلح بین کییف و مسکو بوده است. در همین حال، ترکیه جریان نفت روسیه به اتحادیه اروپا را از زمان تهاجم تمام عیار روسیه به اوکراین تسهیل کرده است و به کرملین اجازه می دهد تا تحریم های این اتحادیه را دور بزند.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55355
🗂منبع : دیپلماسی ایرانی
تحولات_منطقه
#دیپلماسی
#آنکارا
#منافع_محور
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
تأثیر انتخاب هریس یا ترامپ بر رابطه آمریکا و اروپا
پیروزی کامالا هریس احتمالا به معنای ادامه سیاستهای کنونی آمریکا خواهد بود، اما مخالفت جمهوریخواهان و خستگی مردم آمریکا از جنگ، اروپاییها را نسبت به احتمال پایان این حمایت نگران کرده است.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55358
🗂منبع : جماران
بینالملل
#انتخابات_آمریکا
#هریس
#ترامپ
#اروپا
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
تحولات ژئوپلیتیکی و چالشهای هژمونی آمریکا
در سالهای اخیر، محورهای جدیدی در عرصه جهانی شکل گرفتهاند که بهویژه شامل همکاریهای نزدیک ایران، روسیه و چین میشود. این اتحاد بهعنوان یک چالش جدی برای هژمونی ایالات متحده و نظم جهانی تحت رهبری آن تلقی میشود. در این یادداشت، به تحلیل این محور و پیامدهای آن برای سیاست جهانی خواهیم پرداخت.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55361
🗂منبع:سایت خبری
بینالملل
#تحولات_ژئوپلیتیکی
#هژمونی_آمریکا
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
@donyayetahlil
نتانیاهو تا ۲۰۲۶ در قدرت ماندنی می شود؟
این توهم که نتانیاهو به پشتوانه موفقیت های نظامی اخیر و تقویت جایگاهش در نظرسنجی ها خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام خواهد شد، کاملا بی پایه و اساس است. برعکس امید به فروپاشی دولت به بهانه قانون نظام وظیفه، بودجه انقباضی یا ترکیبی از این دو حداقل اثری از واقع گرایی در خود دارد.
(برای دیدن ادامه ی مطلب به لینک زیر مراجعه کنید)👇
https://donyayetahlil.com/archive/55367
🗂منبع : انتخاب
تحولات_منطقه
#نتانیاهو
#دولت_ائتلافی
#اسرائیل
#دنیای_تحلیل
به کانال دنیای تحلیل بپیوندید👇
@donyayetahlil
📌آیا رئیس جمهور بعدی آمریکا برای ثبات خاورمیانه سرمایه گذاری خواهد کرد؟
#تحلیل_فرنگی
🗞بریتانیا، این تحلیل را به بررسی برنامههای دو نامزد انتخاباتی آمریکا در خصوص آینده مناقشات خاورمیانه اختصاص دادهاست.
۱.چتمهوس، ضمن دور از دسترس خواندن ثبات برای خاورمیانه، علت توجه و اولویتگذاری آمریکا به این موضوع را نگرانی شرکا دانسته و اضافه کرد: « رهبران بریتانیا، اروپا و خاورمیانه به هر کسی که در کاخ سفید است چشم دوختهاند تا برای مهار اسرائیل و مهار نقش مداخله جویانه منطقهای ایران و مهار نقش هستهای آن تلاش بیشتری انجام دهد.»
۲.برای اینکه هریس یا ترامپ تاثیر پایدارتری در منطقه داشته باشند، باید حمایت شرکای اروپایی، انگلیسی و خاورمیانهای را جلب کنند و به طور جمعی برای ایجاد فرایندهای چندجانبه که میتواند پایه قویتری برای ثبات منطقه ای ایجاد کند، تلاش کنند.
۳.رویکرد سیاسی ترامپ و هریس برای درگیری در منطقه، تمایل محدود آنها به تغییر مسیر در خاورمیانه را نشان می دهد.
۴.علیرغم برنامههای متفاوت ترامپ و هریس، با تمایل ترامپ به یکجانبه گرایی بیشتر، هر دو به روند مسولیتبخشی بیشتر به کشورهای منطقه ادامه خواهند داد.
۵.ترامپ وعده یک رویکرد سختتر باهدف محدود کردن درگیری و پیشبرد منافع آمریکا را داده است. در مورد ایران نیز وعده دادهاست که به سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی باز خواهد گشت.
۶.ریاست جمهوری دوم ترامپ در صورتی موثرتر خواهد بود که به جای تحمیل استراتژی قبلی خود با شرکای فراآتلانتیک و منطقهای در مورد مسائل امنیتی، منطقهای مربوط به اسرائیل، فلسطین و ایران همکاری کند.
۷.تحلیلگر چتمهوس به هریس توصیه کرد: «انتظار میرود که هریس موج کنونی تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنش و مدیریت تنشها با تهران را به جای حمایت از «فشار حداکثری» تقویت کند. هریس احتمالا تلاش هایی را برای احیای الگوی جدیدی که بتواند برنامه هستهای ایران را مهار کند، آغاز خواهد کرد. انتظار می رود وی ضمن پرداختن به فعالیت های منطقه ای خود بر استراتژی تعامل همراه با فشار برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای تاکید کند.»
۸.ادامه داد: «عاقلانه خواهد بود که تیم هریس یک روند مذاکره چندجانبه را دنبال کند که اروپا و بریتانیا را که در حال حاضر در حال بحث درباره این مسائل هستند، دور هم جمع کند تا تهران را در یک توافق گستردهتر درگیر کند. علاوه بر این، جلب حمایت اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس شرط لازم برای ایجاد توافق پایدارتر ایران است.»
۹.در خصوص سیاست هریس درمواجه با مناقشه اسرائیل و فلسطین اضافه کرد :« برخلاف بایدن، هریس با قدرت بیشتری بر مسائل بشردوستانه در غزه و کرانه باختری تاکید کرده و اقدامات یکجانبه که روند صلح را تضعیف میکند، مانند گسترش شهرک سازی را محکوم کردهاست.
۱۰تحلیلگر چتمهوس به هریس متذکر شد: « با این حال در اینجا نیز رایزنی و استفاده از شرکای منطقه ای آمریکا، یعنی اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس، برای این رویکرد ضروری خواهد بود.»
۱۱.این تحلیل با یک تذکر به پایان میرسد: «هر دو نامزد ریاست جمهوری باید بدانند که ثبات منطقه ای در خاورمیانه تنها از طریق ترکیبی از بازدارندگی، دیپلماسی، تعامل چندجانبه و اولویت بندی مشارکت ها قابل دستیابی است. سال گذشته به طرز دردناکی روشن کرد که آمریکا به تنهایی قادر به حل مناقشه یا ارائه راه حل نیست.»
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyayetahlil
📌آمریکا چگونه میتواند در یک جهان چندجانبه موفق شود؟
#تحلیل _فرنگی
🗞فارنافرز، ماهنامه علمی، تخصصی آمریکایی است این مجله یکی از معتبرترین مجلات در حوزه علوم سیاسی و روابط بینالملل است. در این تحلیل در تلاش است تا نسخهای تازه و درست به دولت جدید ایلات متحده برای رهبری جهان ارائه کند. در ادامه بخشهای مهم این تحلیل را میخوانید؛
۱.مقدمه تحلیل: در ژوئیه ۲۰۰۹، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود را در شورای روابط خارجی ایراد کرد. او استدلال کرد که ایالات متحده هنوز نیاز دارد که یک رهبر جهانی باشد، اما باید به شیوه ای متفاوت از زمان جنگ سرد رهبری کند. او گفت: « ما با ایجاد همکاری بیشتر میان تعداد بیشتری از بازیگران و کاهش رقابت، تعادل را از یک جهان چند قطبی و به سمت یک جهان چند شریک هدایت خواهیم کرد.»
۲.دولت بایدن در حال ساختن نسخه خاص خود از دنیای چندشریک است. اتحادهای سنتی مانند ناتو را احیا و گسترش داده و مجموعه ای از مشارکت های دیپلماتیک و امنیتی جدید را تقویت و ایجاد کرده است.
۳.برای رسیدن به تعادل درست، دولت بعدی باید با طیف گسترده تری از بازیگران جهانی همکاری کند، این مشارکت ها را بیشتر بر تهدیدات جهانی وجودی تمرکز کند و جهانی غیر متمرکزتر و آشفته تر را که از رهبری بخشهای مختلف استقبال میکند، بپذیرد.
۴.برای رسیدن به تعادل درست، دولت بعدی باید با طیف گسترده تری از بازیگران جهانی همکاری کند، این مشارکت ها را بیشتر بر تهدیدات جهانی وجودی تمرکز کند و جهانی غیر متمرکزتر و آشفته تر را که از رهبری بخشهای مختلف استقبال میکند، بپذیرد.
۵.این یک نسخه از دنیای چند شریک است. دولت هریس احتمالا آن را دنبال خواهد کرد، استراتژی همکاری بایدن را بنا خواهد کرد و آن را در این مسیر حرکت خواهد داد. در مقابل، دولت ترامپ احتمالاً تنها بر اساس مبادلات خاص وارد مشارکت خواهد شد.
۶.دولت ها هنوز در الویت هستند. ایالات متحده برای دستیابی به منافع واقعی یک جهان چندجانبه، باید دیپلماسی خود را بسیار فراتر از دولت ها گسترش دهد.
۷.مقامات ایالات متحده باید به شدت در مورد چگونگی مشروع ساختن ائتلاف های جهانی از انواع مختلف تا حد امکان فکر کنند. سازمان ملل و دیگر سازمان های بین المللی و منطقه ای میراث دار آن چیزی هستند که محققان آن را «مشروعیت ورودی» می نامند؛ یعنی ساختارها و فرایندهای آنها برای تصمیمگیری رسمی به طور گسترده درک و پذیرفته شده است. اما مشارکت با دیگر بازیگران کم تر شناخته شده نیاز به «مشروعیت خروجی و نتیجه» یا نشان دادن اینکه این گروه ها و ائتلافها می توانند اهداف اعلام شده خود را محقق کنند، خواهد داشت.
۸.بر اساس استراتژی امنیت ملی 2022، «چالش های استراتژیک» پیش روی ایالات متحده در دو سطل قرار میگیرند: رقابت بین «قدرت های بزرگ» برای شکل دادن به نظم جهانی بعدی و رویارویی با «چالشهای مشترکی که از مرزها عبور می کنند»، از جمله "تغییر آب و هوا، ناامنی غذایی، بیماریهای واگیر، تروریسم، کمبود انرژی، [و] تورم.» اولی را می توان تهدیدات ژئوپلیتیکی و دومی را تهدیدات جهانی نامید.
۹.در یک اقدام تاریخی، استراتژی امنیت ملی تاکید کرد که تهدیدات جهانی «در هسته امنیت ملی و بین المللی» قرار دارند و بنابراین شایسته همان توجه به چالش های ژئوپلیتیک هستند. با این حال، در عمل، اجرای یک استراتژی که تلاش می کند به طور همزمان بر رقابت با دشمنان و همکاری با کشورها در چالش های جهانی تمرکز کند، دشوار شده است.
۱۰.تنش ها و اختلافات ژئوپلیتیک می تواند در مسیر رویکرد جمعی مورد نیاز برای مقابله با مشکلات جهانی قرار گیرد. آن ها همچنین یک مانع لجستیکی را مطرح می کنند: برای مقامات امنیت ملی، ضرورت جنگ اغلب همه مسائل دیگر را کنار می زند.اینجا جایی است که واشنگتن باید فراتر از دیپلماسی واقع گرایانه نگاه کند و در مورد رهبری آمریکا متفاوت فکر کند.
۱۱.یک دولت جدید می تواند این رویکرد را برای هر یک از اهداف توسعه پایدار سازمان ملل اعمال کند. ایالات متحده ممکن است هنوز نیاز به منصوب کردن فرستادگان دیپلماتیک ویژه مانند جان کری، وزیر امور خارجه پیشین برای رسیدگی به مذاکرات بین ایالتی داشته باشد، اما بسیاری از مهم ترین کارها در پشت پرده اتفاق می افتد. واشنگتن نیازی به رهبری ندارد، بلکه فقط به بذر نیاز دارد.
۱۲.دیگر راهبرد تحلیلگر فارنافرز، حرکت آمریکا به سوی یک «جهان باز» است، «یک جهان باز ممکن است همیشه دموکراتیک نباشد اما دنیایی بدون حوزه های قدرت بزرگ مورد علاقه است، دنیایی که به گفته بلینکن «کشورها در انتخاب راه ها و شرکای خود آزاد هستند.»
۱۳.استراتژی امنیت ملی که به ساخت جهانی چندجانبه اختصاص دارد، هنوز جای زیادی برای ایالات متحده برای رهبری در صحنه جهانی باقی خواهد گذاشت. علاوه بر این، پذیرش مشارکتهای چند بخشی، با توجه به استقلال و انرژی نهادهای مدنی، شرکتی، بشردوستانه، فن آوری، علمی و آموزشی آمریکا، به جوامع باز مانند ایالات متحده در رقابت های ژئوپلیتیکی کمک میکند
۱۴.اگر ترامپ رئیس جمهور بعدی باشد، چگونه با این وضعیت مواجه خواهدشد؟ تحلیلگر فارن افرز پیش بینی میکند که، « دولت دوم ترامپ هرگز با شراکت پیش نخواهد رفت. فقط مشارکتهای خاص، که بر مبنای معاملاتی به نتیجه می رسند، به عنوان راهی برای اجازه دادن به واشنگتن برای تغییر مسیر دیده میشود.»
۱۵.دولت هریس احتمالا براساس مشارکتهایی که بایدن تجدید کرده اما زمان بیشتری را نیز به مقابله با تهدیدات جهانی مانند تغییرات آب و هوایی و بیماری های عفونی اختصاص خواهد داد. باتوجه به سابقه هریس به عنوان دادستان، ممکن است او همکاری هایی را باهدف رساندن مجرمان جهانی به عدالت ایجاد کند و به آنچه دیوید میلیبند، رئیس کمیته امداد بین المللی «عصر مصونیت» خوانده است، پایان دهد.
۱۶.در صورت ریاست جمهوری هریس؛ «دولت هریس احتمالا براساس مشارکتهایی که بایدن تجدید کرده پیش خواهد رفت، باتوجه به سابقه هریس به عنوان دادستان، ممکن است او همکاری هایی را باهدف رساندن مجرمان جهانی به عدالت ایجاد کند و به آنچه دیوید میلیبند، رئیس کمیته امداد بین المللی «عصر مصونیت» خوانده است، پایان دهد.»
۱۷.نتیجهگیری: « جایگزین کردن شرکا برای قطبها، و اندازه گیری قدرت نه تنها از نظر تولید ناخالص داخلی یا قدرت نظامی بلکه از نظر توانایی انجام کارها، نظم بین المللی قرن بیست و یکم را با مجموعه ای از پلتفرمها برای همکاری بازیگران دولتی و جهانی در مقابله با چالشهای خاص میداند، دنیای چندجانبه، چشم اندازی موزون از هماهنگی جهانی نیست. این پیش شرط لازم برای بقا است.»
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyayetahlil
📌نتانیاهو از ترامپ حمایت می کند، اما او ممکن است پشیمان شود!
#تحلیل_فرنگی
🗞فارنپالیسی این تحلیل را به سرمایهگذاری نتانیاهو بر انتخابات آمریکا و اتکای او به ترامپ اختصاص داده و مزایا و معایب این ترجیح را مورد توجه قرار دادهاست. توجه شما را به بخشهای مهم این تحلیل جلب میکنیم.
۱.اسرائیل بدون توجه به اینکه چه کسی برنده انتخابات پیش رو است، به حمایت کامل رئیس جمهور بعدی ایالات متحده نیاز دارد. با این حال به نظر میرسد نتانیاهو مایل است روی نامزدی سرمایه گذاریکند که اتفاقا غرایز سیاسی او عمدتاً در تضاد با منافع اسرائیل است.
۲.نتانیاهو همیشه بیشتر از دموکراتها در کنار جمهوری خواهان احساس دوستی داشته است.
۳.اسرائیلیها در میان دموکراسیهای غربی در حمایت از ترامپ برجسته هستند. نظرسنجی اخیر توسط کانال 12 اسرائیل، نشان داد که 66 درصد گفتند که او نامزد مورد نظر آنهاست، در مقابل فقط 17 درصد با هریس موافق بودند در کنار 17 درصد دیگری که نظری نداشتند.
۴.در مقایسه، نظرسنجی انجام شده توسط گالوپ اینترنشنال از 43 کشور (اما نه اسرائیل) نشان داد که 54 درصد از پاسخ دهندگان هریس را ترجیح می دهند که بیش از دو برابر سطح حمایت از ترامپ است.
۵.اما محبوبیت ترامپ بیشتر به خاطر اولین دوره ریاست جمهوری اوست، زمانی که سفارت ایالات متحده را به اورشلیم(بیت المقدس) منتقل کرد، حاکمیت اسرائیل بر بلندی های جولان را به رسمیت شناخت، از توافق هسته ای ایران خارج شد و توافق ابراهیم را تنظیم کرد که روابط بین اسرائیل و عربستان را عادی کرد.
۶.با این همه در این محاسبهها به نظر می رسد این واقعیت که ترامپ همچنین طرح صلحی را پیشنهاد کرد که خواستار تشکیل کشور فلسطینی بود و برنامههای نتانیاهو برای الحاق بخشی از کرانه باختری را نادیده گرفت، فراموش شده است. همچنین اسرائیلی ها تمایل دارند ژست های مثبت را نشان دهنده عشق ترامپ به اسرائیل بدانند، اما سوابق کلی این ادعا را تأیید نمیکند.
۷.به نقل از مشاوران ترامپ گفته شده است که این احتمال وجود دارد که ترامپ با تحت فشار قرار دادن اسرائیل برای توافق با آتش بس و آزادی گروگان ها از رویکرد بایدن پیروی کند. از آنجایی که به نظر می رسد ترامپ مشتاق است تا دستاورد توافق ابراهیم را با توافقی بین اسرائیل و عربستان سعودی به پایان برساند، نتانیاهو ممکن است خود را تحت فشار دولت ترامپ قرار دهد تا خواسته های عربستان برای پیشرفت به سوی تشکیل کشور فلسطین را برآورده کند.
۸.در مورد ایران، ترامپ علناً موضع سختی اتخاذ کرده است، اما نه آنقدر که نتانیاهو میخواهد. ترامپ از تشدید کمپین فشار حداکثری خود بر تهران صحبت کرده است، اما منظور او تحریم های اقتصادی سنگین تر است، نه جنگ.
۹.در صورت پیروزی، ترامپ، هرگز مجبور نخواهد شد دوباره با رأی دهندگان رو به رو شود و پس از فردای پیروزی میتواند هر کاری که می خواهد انجام دهد. او و نتانیاهو ممکن است فعلاً آشتی کرده باشند، زیرا از نظر سیاسی به یکدیگر نیاز دارند، اما ترامپ از آن دسته افراد بخشنده نیست و نافرمانی را ساده نمیگیرد. اگر این دو بر سر ایران، سیاست فلسطین یا شروط عادی سازی عربستان سعودی با هم درگیر شوند، این دوستی به راحتی می تواند از بین برود.
۱۰.تیم سیاست خارجی ترامپ احتمالاً شامل تعداد زیادی از حامیان «اول آمریکا» است که ممکن است اسرائیل را دوست داشته باشند اما از درگیر کردن ایالات متحده در جنگهای همیشگی خاورمیانه بیزارند، حتی زمانی که اسرائیل یک طرف این میدان است. کسانی که در میان مشاوران او از سیاست خارجی فعال تر ایالات متحده حمایت می کنند، بر چین متمرکز هستند. آنها نیز مانند دولت بایدن، ایران را موضوع ثانویه میدانند و نمیخواهند منابعی را به تهدید آن اختصاص دهند.
۱۱.مهم نیست چه کسی برنده می شود. در چهار سال آینده اسرائیل-ایالات متحده روابط احتمالاً سخت تر از دوران ریاست جمهوری بایدن خواهد بود. بایدن دوست واقعی اسراییل بود و آماده بود برای کمک به اسراییل در یک بحران با هزینه گزاف سیاسی. بعید است که ساکن بعدی کاخ سفید خواه ترامپ باشد یا هریس همین کار را انجام دهد.
🗂منبع:دنیای تحلیل
@donyayetahlil